Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel hastahanenin acil servis ücreti talebi
Mesut-RR
02-01-2017, 15:02
Merhaba, bu sabah 6 gibi Medicana'ya kardeşimi götürdüm şiddetli mide bulantısı ve kusma sebebi ile.Çıkarken özel sağlık sigortasından ödeme alındığını, benim de 30 lira ödemem gerektiğini söylediler, toplam fatura 155 liraydı galiba.Özel sağlık sigortasını kullanmak istediğimi bana sormadığını, acil durumda ücret talep edemeyeceğini söylediğim de sistemin otomatik özel sağlık sigortasından işlem yaptığını, zaten bunun acil durum içeren 22 kritikten biri olmadığını söyledi muhasebe / veznedeki eleman.Kimin buna karar verdiğini söylediğim de cevap alamadım.Çocuk üşüyorum deyince de ödeyip çıktım uzatmayarak.
Bunun bir yasal dayanağı varsa, onlar haklı ben haksızsam sorun yok.Ama öyle değilse biraz stres atmaya gidicem.
darkmoon
02-01-2017, 15:09
valla kardeşim son bir yıldır hastaneden çıkamadığım için doğru dürüst bu gece hastane kapandımı acilden giriş çıkış veriyorlar ordan girip çıkıyorum inan tek değilsin senin gibi yüzlerce insan gördüm hatta kavga edeninide bağırıp çağıranınıda gördüm..
orda hatlar yapmışlar yeşil hat kırmızı hat sarı hat .. her hattın önceliği ayrı. doktor biri daha iyi aydınlatır.
Boldenon
02-01-2017, 15:11
İnternette bulduğum bir yazı.
Acil servislere gelen hastalar, kırmızı ve yeşil alanlardan hangisine dahil olduğuna göre ikiye ayrılıyor. Kırmızı alan hayati tehlikesi olan ve 24 saat içerisinde ölümle sonuçlanabilecek hastaları kapsıyor. Bu alana giren hastalardan ücret talep edilmiyor. Yeşil alana giren hastalar ise hayati tehlikesi olmayanları kapsıyor. Bu alana giren hastalar SGK tarafından belirlenen katılım payı ücretini ödemek zorunda ve bunun yanı sıra hangi hastanın yeşil alana hangisinin kırmızı alana gireceğine ise muayene yapan doktor karar veriyor.
halilcakir
02-01-2017, 15:37
İnternette bulduğum bir yazı.
Acil servislere gelen hastalar, kırmızı ve yeşil alanlardan hangisine dahil olduğuna göre ikiye ayrılıyor. Kırmızı alan hayati tehlikesi olan ve 24 saat içerisinde ölümle sonuçlanabilecek hastaları kapsıyor. Bu alana giren hastalardan ücret talep edilmiyor. Yeşil alana giren hastalar ise hayati tehlikesi olmayanları kapsıyor. Bu alana giren hastalar SGK tarafından belirlenen katılım payı ücretini ödemek zorunda ve bunun yanı sıra hangi hastanın yeşil alana hangisinin kırmızı alana gireceğine ise muayene yapan doktor karar veriyor.
Evet bu doğru bilgi
Kırmızı demek ölüm tehlikesi var yani gerçekten acil demek aslında acil hastada budur
Diğerleri poliklinik hastasıdır
Acile, hava çok sıcak burada da klima var diye gelen teyze görmüştüm ben yada hürrem in popüler olduğu zaman acilin boş olup dizinin bitmesi ile beraber ana baba gününe döndüğünü :) ki bir defa değil bir çok defa
https://gss.sgk.gov.tr/OzelSHSBilgi/pages/bilgi.faces
https://gss.sgk.gov.tr/OzelSHSBilgi/pages/ilaveUcretHesaplama.faces
Bu linki inceleyerek sizin durumunuza uyup uymadığını öğrenebilirsin. Tanı/teşhis /tedavi bilmediğimiz için ne yazsak boş.
Ama incele haksız bir ödeme alındı ise git hakkını al ve şikayet et 10 kat ceza yazsınlar.
Mesut-RR
02-01-2017, 15:39
Konu açmadan önce Alo 170i aradım bilgi almak için, ulaşamadım.Sağolsun bir üyemiz de öm ile bilgilendirdi.Akdıkları ücret yasalmış, kırmızı - yeşil - sarı alanlar var hastanın durumu için denildiği gibi, buna göre ücret talep edebiliyorlarmış.
darkmoon size de gecmiş olsun
Boldenon teşekkür ederim
ghibli06
02-01-2017, 15:42
ben boğazım kesildiğinde acile götürdüler haliyle, ameliyat vs dünya iş yapıldı para vermedim ama hanımın bazen acillik durumu oluyor para alınıyor...
Merhaba, bu sabah 6 gibi Medicana'ya kardeşimi götürdüm şiddetli mide bulantısı ve kusma sebebi ile.Çıkarken özel sağlık sigortasından ödeme alındığını, benim de 30 lira ödemem gerektiğini söylediler, toplam fatura 155 liraydı galiba.Özel sağlık sigortasını kullanmak istediğimi bana sormadığını, acil durumda ücret talep edemeyeceğini söylediğim de sistemin otomatik özel sağlık sigortasından işlem yaptığını, zaten bunun acil durum içeren 22 kritikten biri olmadığını söyledi muhasebe / veznedeki eleman.Kimin buna karar verdiğini söylediğim de cevap alamadım.Çocuk üşüyorum deyince de ödeyip çıktım uzatmayarak.
Bunun bir yasal dayanağı varsa, onlar haklı ben haksızsam sorun yok.Ama öyle değilse biraz stres atmaya gidicem.
Normal Özel Sağlık Sigortanızın Ayakta Tedavi'de Anlaşmalı Kurumlarda ödeme yüzdesi nedir?
Mesut-RR
02-01-2017, 16:05
Normal Özel Sağlık Sigortanızın Ayakta Tedavi'de Anlaşmalı Kurumlarda ödeme yüzdesi nedir?
80 diye hatırlıyorum.
80 diye hatırlıyorum.
Ayakta Tedavi'de ödeme yüzdesi %80 olduğu için 30 TL alınmıştır.
Herhangi bir fark ödememek için Ayakta Tedavi ödeme yüzdesi %100 olması gerekir.
Ayrıca Sgk üzerine herhangi bir fark ücreti ödememek için özel sağlık sigortası ile birlikte yada bağımsız tek başına alınabilen
Tamamlayıcı Sağlık sigortası da var fiyatı normal özel sağlıktan cok daha uygun.
Yatarak Tedavi Sınırsız ve isteğe bağlı Ayakta Tedavi Yılda 10 Kez Limitli Anlaşmalı kurum ödemesi %100.
Gunes G.
02-01-2017, 16:26
Benim kalp krizi geciren babami bir acibademden baska bir acibademe sevk edip, sevk etmek icin sirf kendi ambulanslarindan da para gecirmek icin 45 dakika adami beklettiler, haliyle adamin yolsa kalbi durdu, guc bela sokla calistirip stent taktilar da hayata dondurduler.
Simdi siki durun, bu isleme acil degil dediler. Aciklama olarak ta baska hastahaneden geldi dediler. 25bin TL fatura cikarttilar.
Ilk hastahane kozyatagi acibadem, ikinci hastahane acibadem acibadem.
Bilin diye yaziyorum, gitmeyin, aleni hirsiz ve potansiyel katiller.
onursumer
02-01-2017, 16:28
doğru olabilir kırmızı vs gibi ayırdıklarından ama
babam kalp krizi geçirdiğinde bizde acilden giriş yaptık , onuda turuncumu sarımı her neyse ona çevirmeye kalkmış hastane babam yoğun bakımdayken ona bile ucret çıkarmaya çalıştıklarını gordukten sonra normalde almamaları gerekirken almışlar ise şaşırmam
darkmoon
02-01-2017, 16:41
o para muhabbetine hiç girmeyin babam emekli sandığına tabii dir ona rahmen cebimizden 30 bin tl ye yakın para çıkdı.. devlettede paran varsa adam gibi bakıyorlar.. gittik çapada gece vakti ultrasona girdik o yerin bilmem kaç kat altında adam tertemiz çıkdı biz şok adamın rengi sap sarı kan işiyor nasıl temiz çıkar dedik..
dışarda parayla yeniden doktorumuz tahliller yaptırdı adamın sol böbrek sıkıntılı çıkdı acil ameliyata aldılar ..
daha anlat anlat bitmez..
her yerde para geçiyor paran yoksa bekle babam bekle sıra gelsin artık bir haftaya mı gelir 2 haftayı mı gelir.. yaşarmısın ölürmüsün..
ghibli06
02-01-2017, 16:55
beyin kanaması geçiren babama 3 hafta sonraya tomografi sırası verdiler, gerçekten paran yoksa öl diyor devlet!!!
darkmoon
02-01-2017, 17:06
beyin kanaması geçiren babama 3 hafta sonraya tomografi sırası verdiler, gerçekten paran yoksa öl diyor devlet!!!
biz pete girdik komple kanser tarama makinesi türkiyede 2-3 yerde varmış sadece biri çapada bir gittik sıra almaya 2 hafta sonraya gün verdiler paralı giricez dedim 150 tl mi ne verdim ona rahmen ancak 4 gün sonraya sıra aldık akşam 1 e oda.. özel bir hastanedede varmış beklemessiniz dediler ama 3 bin tl miş.. mecbur bekliycez dedik..
paramız olmasa 2 hafta bekliycekdik o daha kötü.. turp gibi adam 2 günde zaten eridi gitti kürdan gibi kaldı birde 2 hafta beklesek Allah korusun düşünemiyorum..
darkmoon
02-01-2017, 17:11
sonra bana diyorlarki sen hükümete sıcak bakardın ne olduda böyle tepkili oldun .. çünkü lafla söylenenler icraat ile uyuşmuyor.. laflara bakdınmı güzel iyi sağlık her şey bedava falan deniyor bizde öyle sanıyorduk ama ne zaman işimiz düşdü canımız yandı işin içine girdik gerçekleri gördük hiç bir şey söylenenlerdeki gibi değil.. üzücü ama gerçek..
Yaşamak gerekiyor.. Sağlığı bedava yapdık demekle ne yazık ki sağlık bedava olduğu yok..
Emre-Dylan
02-01-2017, 17:13
Bundan 1 ay önce trafik kazası geçirdim işyeri servisi kaza yaptı gece iş çıkışı, yaralı olarak hacettepe götürmüşler beni. Bilincim yarı kapalıydı neyse ufak bir operasyon geçirdim kafama darbe aldım 30a yakın dikiş attılar alnıma, elmacık kemiğim filan kırık şuan. Sabah doktorun biri geldi dedi karakoldan trafik kazasına dair tutanağı getir, yoksa 2.600 lira hesap kitlicez dedi şoka uğradık. Gittik raporu verdik filan vermesek ciddi ciddi, 1 gece konaklamaya 30 dikişe bi ki röntgen filmine ve seruma 2600lük olacaktık. Sistemi bu hale getirenlerin ta gelmişini geçmişini....
irfanakbas
02-01-2017, 17:13
doğru olabilir kırmızı vs gibi ayırdıklarından ama
babam kalp krizi geçirdiğinde bizde acilden giriş yaptık , onuda turuncumu sarımı her neyse ona çevirmeye kalkmış hastane babam yoğun bakımdayken ona bile ucret çıkarmaya çalıştıklarını gordukten sonra normalde almamaları gerekirken almışlar ise şaşırmam
İnsan sağlığı üzerinden bu şekilde para kazananlar, umarım bir gün kendileride bu duruma düşerler.
Emre-Dylan
02-01-2017, 17:16
Şeref yok abi şeref onur yok dinden imandan bahsediyorlar birde. Nenim babamda beyin kanaması geçirdi aynı sıkıntıları bizde yaşadık etmediğim küfür kalmadı....
irfanakbas
02-01-2017, 17:19
Benim kalp krizi geciren babami bir acibademden baska bir acibademe sevk edip, sevk etmek icin sirf kendi ambulanslarindan da para gecirmek icin 45 dakika adami beklettiler, haliyle adamin yolsa kalbi durdu, guc bela sokla calistirip stent taktilar da hayata dondurduler.
Simdi siki durun, bu isleme acil degil dediler. Aciklama olarak ta baska hastahaneden geldi dediler. 25bin TL fatura cikarttilar.
Ilk hastahane kozyatagi acibadem, ikinci hastahane acibadem acibadem.
Bilin diye yaziyorum, gitmeyin, aleni hirsiz ve potansiyel katiller.
Bu mesaja alıntı yapacaktim yanlış olmuş. Düzeltme.
Sorsan derler ki 20 sene önce gece 4te ilaç kuyruğuna girerdik :) :) Arkadaş bırakta 20 sene öncekiyle aynı olmayalım bi zahmet ! Bunu meziyet gibi göstermiyorlar mı..
SGK’dan muayene ucretlerine yuzde 20 ile 60 arasında zam – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/sgkdan-muayene-ucretlerine-yuzde-20-ile-60-arasinda-zam-1598994/)
Hayir anlamadigim su, yesil mavi kirmizi vs vs .. yaniben nerden biliyim olumcul mu degil mi?? Midem bulaniyo basim donuyo diyelim... beyin kanamasi da geciriyo olabilirim, yorgunluktan da olabilir mesela.. eee is bittikten sonra siz cok acil deilmissiniz para verin diyolar.. ben hasta olarak oncesinde karar vermek zorunda kaliyorum.. ya param yoksa ve o zaman vazgecsem doktora gorunmekten.? Ama aslinda beyin kanamasi geciriyorsam?? Yesil kirmizi vs siralamasini oncelik olarak yapin ama parasal boyle bi hakkiniz yok...
mert_can 41
02-01-2017, 20:39
Bende acilden konak hastanesine girp apandistim patlsmış olduğu için acil ameliyat oldum 150 tl fark aldılar. Cidden ülkede torpil olmazsa yaşayamıyorsun 4 sene önce beynimde kist olduğunu farketiklerinde bir cihaza girmemi söylediler 2 aylık sıra varmış zorzar gece 11 e 4 gün sonra girdim...
slowmotion
02-01-2017, 21:23
Konu sahibi arkadaşım, aldıklari para normal. Zaten sigorta şirketlerinin ekmegine yağ sürüyor bu fiyatlar.
Ayrica şunu aklınızdan çıkarmayın, hastanelerin hepsi devlet hastaneleride buna dahil artık ticarethane oldu bilginize.
GokhanRS
02-01-2017, 22:18
Sağlık konusunda, devlet hastanesinde hamile kadına bağardıklarını görünce (Antalya) eşimi özel hastaneye götürüp 2bin tl yi bayıldım.
Sağlıkta reform yaptılar. Kuyruk bitti, hastaneler süper lüks.
Ancak anladığınız üzere ben malın önde gideni olduğum için 2bin özele bayıldım. Aylık kontroller Vs hariç.
erh
2 sene olmuştur herhalde annem kafasını pencerenin köşesine çarptı yakın diye apar topar devlet hastanesine götürdüm.
Kapıdaki gerizekalı neyi var dedi böle böle diye özet geçtim, yeşil alana geçin dedi ! Ulan kadın beyin kanamasımı geçiriyor, iç kanaması mı var nerden görüyon biliyonda saniyeler içinde karar veriyosun.. Böyle saçma sapan bi sistem var.
Kafamın almadığı başka bir olayda; Hastaya önce kayıt açılıyor sonra müdahale ediliyor. Yılbaşı sabahı anneannem kalp krizi geçirdi daha doğrusu geçirdiğini orda öğrendik. Kadın baygın halde kayıt açın gelin diyolar ulan serefsiz ne olduğu belli değil beyin kanaması mı kalp krizi mi ? Bi dil altı hap ver,serum tak müdahele et ne bilim bisey yap. Zor bela kayıt işini hallettik ve HİÇBİR MÜDAHALE edilmeden kan tahlili,tomografı,ekg derken aradan 25 dakika geçti bu arada tekrar bi kriz geçirse, beyne pıhtı atsa bisey olsa ne olacak ?
Yemin ederim şansa yaşıyoruz...