PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.7 DTI Kullanıcıları Dayanışma ve Destek Hattı

Sayfa : 1 [2] 3 4

korki
26-02-2017, 15:10
aranizda buyuk fren diski deneyen oldu mu?
meriva mesela, kaliper vs gerekiyor mu?

combo modelini deniyenler var bir tık daha iyi şeklinde yorumluyorlar zamanında brembo disk green stuff balata kombinasyonuna geçicektim balataya 1ay bekle dediler standart devam etmiştim astra h da deniyen oldu ama 16 jantla gezmen gerekiyor tadilatı fazladır heralde

raja52
26-02-2017, 16:23
OHOOO KONU ÖLMİŞ
Beyler alın size bir soru
Az önce bi yerden 60 ve 51 mm lik komple düz boru fiyatı aldım 150₺ fiyat aldım . Sizce uygun mu ? Bir de hangisini tercih etmeliyim düz boru sonrası soft yazılım yapacağım.
Son sorum da şu sona abartılı olmayacak şekilde spor bir son susturucu alsam artısı eksisi ne olur ?

Turboda işlem yoksa 60 mm yaptırma hocam. 51 iyidir. Son susturucu freeflow iyi birşeyse iş yapar yoksa hiçbir şey takma.

deryaank
26-02-2017, 19:14
Free flow un mantığı nedir ağalar , sahibindene yazıyorum çıkmıyor cahilliğime verin. Bu arada 170 liraya eibach yay almama kaç point ?

deryaank
26-02-2017, 19:16
bu soruya takip

+ olarak bir sorum olacak soğuk motor yada ilk çalıştırmada geç çalışıyor araç yaklaşık 1 dakika sonra falan çalışıyor beyaz duman var çalışınca(o ilk marştan sonra bir daha yok) sorun nedir ? Çalıştıktan sonra stop edip tekrar çalıştırmada sorun yok. Hatta 2-3 saat sonrada geleyim tek marşta çalışıyor. Uzun beklersem anca yapıyor sorun neyde acaba enjektör mü pompa mı ? araçta kesme yok gidişindede bir problem yok.
Muhtemelen ayarsız olan bişeyler var .

sword
26-02-2017, 19:22
bu soruya takip

+ olarak bir sorum olacak soğuk motor yada ilk çalıştırmada geç çalışıyor araç yaklaşık 1 dakika sonra falan çalışıyor beyaz duman var çalışınca(o ilk marştan sonra bir daha yok) sorun nedir ? Çalıştıktan sonra stop edip tekrar çalıştırmada sorun yok. Hatta 2-3 saat sonrada geleyim tek marşta çalışıyor. Uzun beklersem anca yapıyor sorun neyde acaba enjektör mü pompa mı ? araçta kesme yok gidişindede bir problem yok.

kızdırma bujılerıne bı bak

deryaank
26-02-2017, 19:26
kızdırma bujılerıne bı bak

Abi sen ne diyorsun bu düz boru işine , benim amacım gürül gürül apaçilik değil performans iöin arabayı rahatlatmak herkes 50 küsürden yana ancak free flow kısmı kafamı karıştırıyor . Bir de alt devirler gebersin gitsin istemiyorum optimum bir sistem işimi görecektir diye düşünüyorum.

FK.Sub
26-02-2017, 20:10
bu soruya takip

Kızdırma bujilerinden kaynaklı aracı çalıştırmadan önce kontağı 3 4 defa aç kapa yapınca kontağı tek marşta alır. Benimde aynı değiştirmek istiyorum kızdırma bujilerini ancak tırstığımdan pek dokunmuyorum.

FK.Sub
26-02-2017, 20:14
Abi sen ne diyorsun bu düz boru işine , benim amacım gürül gürül apaçilik değil performans iöin arabayı rahatlatmak herkes 50 küsürden yana ancak free flow kısmı kafamı karıştırıyor . Bir de alt devirler gebersin gitsin istemiyorum optimum bir sistem işimi görecektir diye düşünüyorum.

Benim araçta hibrit turbo mevcut 51 lik kaynaksız büküm dümdüz boru mevcut ses gayet güzel üst ve alt devirlerde istekli daha büyük turbolara geçildiğinde 60 lık öneririm.

tool
27-02-2017, 01:13
bu soruya takip

+

simdi yabanci forumlarda uygulama olarak corsa C ozelinde tavsiye edilen 280mm disk ve gsi kaliperleri fakat gsi bildigim kadariyla bulmamiz imkansiz sanirim,
oyleyse meriva A kasa disk kaliper ve tasiyici ile bir upgrade sansimiz var;
bunun disinda 16 jant kullanilirsa vectra V6 kaliperinin mumkun oldugu yazilmis ama sizdeki janta sigar mi vs, sanayide biri deniyecek ve yol gosterecek

maxima
27-02-2017, 06:39
bu soruya takip

mazot pompası net.

sword
27-02-2017, 10:16

ben denemedim ince ayrıntı bunlar cok kafayı taktıysan deneme yanılma yapıcan ama bence degmez.. oem turboda 60 gereksiz gibi ...

yoshimura
27-02-2017, 10:53
kesinlikle 51lik. potsuz krom olacak bide tadından yenmez

delta0o
27-02-2017, 11:33
Opel Combo B 1.7 DTI Bosch Filtre Bakım Seti (2001-2004) | Ucretsiz Kargo | Kapıda Odeme (http://www.filtreseti.com/Opel-Combo-B-17-DTI-Bosch-Filtre-Bakim-Seti-2001-2004,PR-328988.html)

orjinal midir?Alan belki olmustur aramızda

deryaank
28-02-2017, 19:05
Abi parçacılarda daha ucuz iyi markaların setini kullan gayet iyi.

SEVGİLİ ABİLER
Vectra C vites topuzu aldım ancak nasıl takacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

wonderkid
01-03-2017, 09:18
bu soruya takip

Aynı sorunu yaşadım ve problemi giderdim. Tam yardım etmek için 1-2 sorum olacak . Motor yağ seviyeniz 4.5 litrenin üzerindemi ? Arabanızın hararet göstergesi kullanımda ne zaman sonra orta seviyeye geliyor ?

ramo35
03-03-2017, 03:16
Aynı sorunu yaşadım ve problemi giderdim. Tam yardım etmek için 1-2 sorum olacak . Motor yağ seviyeniz 4.5 litrenin üzerindemi ? Arabanızın hararet göstergesi kullanımda ne zaman sonra orta seviyeye geliyor ?

Yag seviyem orta nin biraz ustunde çubukta. Hararette 15-20 dakika sonra anca kipirdiyor ama ben isinmadan gaza bile yuklenmem asla ortaya anca sıkışık trafikte geliyor

wonderkid
03-03-2017, 10:18
Yag seviyem orta nin biraz ustunde çubukta. Hararette 15-20 dakika sonra anca kipirdiyor ama ben isinmadan gaza bile yuklenmem asla ortaya anca sıkışık trafikte geliyor

Rica etsem hararet müşürünüzü değiştirtirmisiniz. Bir kaybınız olmaz 10 ve ya 15 TL sonra tekrar yazın bana

deryaank
03-03-2017, 20:46
Beyler bir sıkıntım var 2400 deviri geçtiğim anda check ışığı yanıyor deviri süşürünce geçiyor , bunu yaşayan var mı?

wonderkid
04-03-2017, 09:18
Beyler bir sıkıntım var 2400 deviri geçtiğim anda check ışığı yanıyor deviri süşürünce geçiyor , bunu yaşayan var mı?

Krank sensörü diye düşünüyorum

Casillas
04-03-2017, 21:42
kesinlikle 51lik. potsuz krom olacak bide tadından yenmez

Cift pal buyuk hybrit emme yazilim ile orijinal boru sonda warex kullaniyorum, ses icin degil ama 51 in performansa katkisi olur mu ? 61 lik alt devirleri zayiflatir diye dusunuyorum.

yoshimura
06-03-2017, 09:42
Cift pal buyuk hybrit emme yazilim ile orijinal boru sonda warex kullaniyorum, ses icin degil ama 51 in performansa katkisi olur mu ? 61 lik alt devirleri zayiflatir diye dusunuyorum.

Big turboya geçmeden 61lik boruya gerek yok. 51 ile alt devirlerde güzel üst devirlerde.

Casillas
06-03-2017, 09:55
Big turboya geçmeden 61lik boruya gerek yok. 51 ile alt devirlerde güzel üst devirlerde.

Bu düz boruyu turbodan itibaren ile birde spiralden sonrasına yapanlar hangısı daha iyi sonrada gene freeflow bi egzo ile.
Ve debriyaj için öneriniz nedir kaçırmadan kurtulmak için. Bronzu kimisi çok överken kimisi hıc bulaşma diyor.

yoshimura
06-03-2017, 10:17
Benim aracımda turbo çıkışından itibaren 51 lik krom boru var. Spiralde 51lik. Lazerde yeni flanş kestirip, orjinal tüm sete dokunmadan çıkardım. civata ile sökülüp takılıyor. Sesten ve performanstan çok memnunum. Hybritli arkadaşımda durum bu şekilde ve gayet istekli gidiyor. Ben sessiz sevmiyorum o yüzden hiç susturucu yok. Susturucu olsa alt devirler belki daha iyi olabilir ama üstte geriye düşürüyor. Bronz kaçırmama konusunda mükemmel ancak debriyaj yukarda ve çok çok kısa mesafede kavrıyor. Rolentıde de çok ses yapıyor. Bunlar sıkıntı olmaz diyorsan yaptır. Ben oem debriyajla hiç kaçırmadan kullanıyorum. Ama hbrid hard yazılım bunlar işin içine girince kaçırma ihtimali yüksek tabiki.

Casillas
07-03-2017, 17:28
Benim aracımda turbo çıkışından itibaren 51 lik krom boru var. Spiralde 51lik. Lazerde yeni flanş kestirip, orjinal tüm sete dokunmadan çıkardım. civata ile sökülüp takılıyor. Sesten ve performanstan çok memnunum. Hybritli arkadaşımda durum bu şekilde ve gayet istekli gidiyor. Ben sessiz sevmiyorum o yüzden hiç susturucu yok. Susturucu olsa alt devirler belki daha iyi olabilir ama üstte geriye düşürüyor. Bronz kaçırmama konusunda mükemmel ancak debriyaj yukarda ve çok çok kısa mesafede kavrıyor. Rolentıde de çok ses yapıyor. Bunlar sıkıntı olmaz diyorsan yaptır. Ben oem debriyajla hiç kaçırmadan kullanıyorum. Ama hbrid hard yazılım bunlar işin içine girince kaçırma ihtimali yüksek tabiki.

Debriyaj icin cok kararsizim napsam bilemiyorum bronzun o dezavantajlari var. 1.8 vectra c nin takviyeli debriyaj seyleri varmis kimi kacirio kimi kacirmio kullaniyorum diyor. Yada guzel bi balata caktirip baskiyida guclendirip denemek var aklimda

Chn53
07-03-2017, 21:07
Electric control module programming error arızası yaşayan var mı?

Durduk yere araba immobiliser dan anahtarı sildi yolda kaldım , anahtarı tekrar kodlayip arabayi yürüttüm 1 aydır boyle kullanıyorum fakat yukarda belirttigim ariza surekli var ariza lambam yaniyor ve silinmiyor. Beyin içinde eprom bozulmus beyin almam gerektigi söylendi. Daha önce başına gelen var mı?

aroglu
07-03-2017, 22:11
Electric control module programming error arızası yaşayan var mı?

Durduk yere araba immobiliser dan anahtarı sildi yolda kaldım , anahtarı tekrar kodlayip arabayi yürüttüm 1 aydır boyle kullanıyorum fakat yukarda belirttigim ariza surekli var ariza lambam yaniyor ve silinmiyor. Beyin içinde eprom bozulmus beyin almam gerektigi söylendi. Daha önce başına gelen var mı?

kutup basını sökünce immoyu siliyor mu ?

Chn53
07-03-2017, 23:20
kutup basını sökünce immoyu siliyor mu ?

İmmoyu bikere sildikten sonra hic sökmedim kutup başını bilmiyorum. Ama o günden beri hic silmedi kendi kendine

aroglu
08-03-2017, 03:35
immo tech 2 ile kodlanmadıysa opcom yada türevi cihazlarla kodlayınca anlık akü zayıfladığında yada kutupbasını sokunce sılıyor.

tool
08-03-2017, 19:56
Hibrid ile buyuk cooler takan kimse var mi, lag sorunu oldu mu? Ankara icin hibrid tavsiyeniz nedir?

Casillas
10-03-2017, 14:12
Hibrid ile buyuk cooler takan kimse var mi, lag sorunu oldu mu? Ankara icin hibrid tavsiyeniz nedir?

ben stok cooler ile kullanıyorum yetiyor.Arkadaşım yeni 5 litre coolere geçti bi sorunu yok.

RedCan
10-03-2017, 20:18
Hybird kullanan arkadaşları baskı balata işini nasıl çözdünüz ? Hangi marka bronz vs kullanıyorsunuz ?

korki
11-03-2017, 16:08
Hybird kullanan arkadaşları baskı balata işini nasıl çözdünüz ? Hangi marka bronz vs kullanıyorsunuz ?

Hybrid ve bronz işinde kaliteli ve referanslı yerde yaptırınız. Aracım hybrid ve hard yazılımlı. Hybrid yapıldıktan sonra %90 uzun yol kullanımı ile ( Gösterge basıncı 0,7-0,8bar arası giderim) standart balatası 20bin km dayandı. Hybridi ege turboya gönderdim yaklaşık 30bin km oldu bir sıkıntım yok. Bu 30bin km side çoğunluk uzun yol.Ben memnunum. Bronz işi eğer hybride geçilecekse mutlaka yapılacakların başında yoksa her 15-20bin km de bir değiştirirsiniz ki ben sakin kullanırım.Yanılmıyorsam markasını valeonun hazır katkılı balatalarından aramıştım bulamamıştım olmazsa vectra gt balatasını düşündüm ona da kaçırıyor dendi bronz yaptırmıştım bende. Eğer Ankaradaysanız Şaşmaz'da Şahin usta var biraz tuzludur ama işçiliği kusursuz bence görüşün derim corsa için 5yaprak bronz yapıyordu. Kısaca hybrite geçtikten sonra motor dağıtanı , bronz yaptırıp rölantide vibrasyondan içinde durulmayan 1,7ler gördüm bence 3-5'e bakmayın derim. Diğer taraftan kullanımda önemli motor soğukken peak basınçla yürürsen bunun üstüne bir anda motoru stoplarsan her bulduğun düzlükte gaza çökersen yağ bakımlarını aksatırsan orjinal parça kullanımından kaçınırsanız hiçbiri dayanmaz :)

korki
11-03-2017, 16:13
Hybrid ve bronz işinde kaliteli ve referanslı yerde yaptırınız. Aracım hybrid ve hard yazılımlı. Hybrid yapıldıktan sonra %90 uzun yol kullanımı ile ( Gösterge basıncı 0,7-0,8bar arası giderim) standart balatası 20bin km dayandı. Hybridi ege turboya gönderdim yaklaşık 30bin km oldu bir sıkıntım yok. Bu 30bin km side çoğunluk uzun yol.Ben memnunum. Bronz işi eğer hybride geçilecekse mutlaka yapılacakların başında yoksa her 15-20bin km de bir değiştirirsiniz ki ben sakin kullanırım.Yanılmıyorsam markasını valeonun hazır katkılı balatalarından aramıştım bulamamıştım olmazsa vectra gt balatasını düşündüm ona da kaçırıyor dendi bronz yaptırmıştım bende. Eğer Ankaradaysanız Şaşmaz'da Şahin usta var biraz tuzludur ama işçiliği kusursuz bence görüşün derim corsa için 5yaprak bronz yapıyordu. Kısaca hybrite geçtikten sonra motor dağıtanı , bronz yaptırıp rölantide vibrasyondan içinde durulmayan 1,7ler gördüm bence 3-5'e bakmayın derim. Diğer taraftan kullanımda önemli motor soğukken peak basınçla yürürsen bunun üstüne bir anda motoru stoplarsan her bulduğun düzlükte gaza çökersen yağ bakımlarını aksatırsan orjinal parça kullanımından kaçınırsanız hiçbiri dayanmaz :)

Hybrit için de soru sorulmuş olarak okumuşum :)

tool
11-03-2017, 17:27

Pahali dediginiz sahin usta kaç paraya yapiyor?

RedCan
12-03-2017, 00:10
Hiybird'de yaptıracağım ege turboya. Aracımı dikkatli kullanırım. Gereksiz yere gazlamam. Kontağı açtığımda ısındıktan sonra 1 defa gazlarım kapatana kadar. Öyle titiz kullanırım.Hiybirdle birlikte bronz yaptırmayı düşünüyorum. Yalnız hiybird yaptırırpda motor dağıtanı hiç görmedim. 250 bin km'de ki corsaya büyük turbo yapıp gazlayanı çok gördüm ve sıkıntısız bindiler.
Şahin usta bir ara kampanya yapmıştı 4 yaprak 350 liraydı sanırım.

aroglu
12-03-2017, 01:54
4 ile 5 yaprak arasında +- ler nelerdir ?

Casillas
12-03-2017, 12:26
Bronz işinde kimisi sadece balata değiştirip sertleşti titreme yapıyor diyorlar.Ama titremenin sebebi baskı değil midir ? Sağlıklı çalışmayan baskı titremez mi ?
Bayadır araştırıyorum bu bronz işini coğu kişi balatayı takıp geçiyor. Standart baskı ile nasıl ve ne kadar sağlıklı olur ki

Şahin usta ile görüştüm 2 hafta once felan. 4 yaprak + Baskı güclendirilmiş ayarlarını yapıp gönderecekti 650 TL demişti.Kendi volant ve baskı mı gonderecektim ona.
Şuan stok baskı balata basınc gelince kaçırıyor.Yok ben sakın sakın gazlarım derseniz idare ediyor ama sakin bincekseniz zaten hybrite ve hard yazılıma gerek yok.Soft bi yazılım ilede sorunsuz kullanışlı oluyor.

huncherry
13-03-2017, 18:56
arkadaşlar selam,ben de corsamı yeni aldım.Standart bakımları,detaylı temizliği,ses izolasyonumuzu yaptık derken bir gün evden çıkarken yağı kontrol edeyim dedim;araç 24 saattir düz zeminde hiç çalışmadan durmuş olmasına rağmen motor yağı max çizgisinin 1 buçuk cm kadar üstündeydi. hemen ustamıza gittik yağı normal seviyeye çektik, 20 km kadar yol yaptım tekrar max çizgisinin üzerine çıkmıştı,buna da şükür dedik Allahtan yağa su karışmamış dedik söktük enjektörleri bosch servisine gönderdik,gelen enjektörler bugün takıldı 60 km yol yaptım tekrar yağ seviye ölçümü yapıldı şuan için sorun yok. hikaye buradan sonra başlıyor; aracı teslim aldıktan sonra yağ lambası belirsiz aralıklarla yanıp sönmeye başladı,araç vitesteyken lamba hiç yanmıyor fakat boşa alındığında göz kırpıyor. tabi hemen ustamızın yanına döndük;yağ müşürüne mazot kaçıp bozulmuş olabileceğini söyledi,hemen müşürü aldık fakat yoğunluktan dolayı takılamadı. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mıdır? var ise yardımlarınız rica ederim. teşekkürler.

Yanyanömer
14-03-2017, 08:03
araba durduk yere immoyu silmez üst beyinde sıkıntı oluşmaya başladığı an immoyu siler benim sildi mesela kç tane anahtar denedik çip değiştirdik olmadı sonra komple beyin aldık taktik kodlattık ancak yapabildiler

Yanyanömer
14-03-2017, 08:06
merhaba herkese
P1125 kritik sistem arıza hatasını çözen var mı ? Araç rampa yukarı çıkarken 115 km - 120 km hızla gazlayınca kasılıp ışık yakıp korumaya alıyor kendini. Bütün vakum hortumları turbo hortumları kontrol edildi ama gene aynı araç komple stock. Bu yukarıda yazdığım hızlarda sanki turbo rampa yukarıyken aptallaşmaya başlıyor gibi hissediyorum sallamaya başlıyor araba

aroglu
14-03-2017, 13:10
merhaba herkese
P1125 kritik sistem arıza hatasını çözen var mı ? Araç rampa yukarı çıkarken 115 km - 120 km hızla gazlayınca kasılıp ışık yakıp korumaya alıyor kendini. Bütün vakum hortumları turbo hortumları kontrol edildi ama gene aynı araç komple stock. Bu yukarıda yazdığım hızlarda sanki turbo rampa yukarıyken aptallaşmaya başlıyor gibi hissediyorum sallamaya başlıyor araba

boruları cok iyi kontrol edın ufacık delik olsa bıle bu arızayı verır. sorun muhtemelen borularda ve map sensörünüde kontrol edin.

Yanyanömer
14-03-2017, 13:53
boruları cok iyi kontrol edın ufacık delik olsa bıle bu arızayı verır. sorun muhtemelen borularda ve map sensörünüde kontrol edin.

teşekkür ederim tekrar kontrol edeceğim

EREN34
14-03-2017, 14:25
arkadaşlar selam,ben de corsamı yeni aldım.Standart bakımları,detaylı temizliği,ses izolasyonumuzu yaptık derken bir gün evden çıkarken yağı kontrol edeyim dedim;araç 24 saattir düz zeminde hiç çalışmadan durmuş olmasına rağmen motor yağı max çizgisinin 1 buçuk cm kadar üstündeydi. hemen ustamıza gittik yağı normal seviyeye çektik, 20 km kadar yol yaptım tekrar max çizgisinin üzerine çıkmıştı,buna da şükür dedik Allahtan yağa su karışmamış dedik söktük enjektörleri bosch servisine gönderdik,gelen enjektörler bugün takıldı 60 km yol yaptım tekrar yağ seviye ölçümü yapıldı şuan için sorun yok. hikaye buradan sonra başlıyor; aracı teslim aldıktan sonra yağ lambası belirsiz aralıklarla yanıp sönmeye başladı,araç vitesteyken lamba hiç yanmıyor fakat boşa alındığında göz kırpıyor. tabi hemen ustamızın yanına döndük;yağ müşürüne mazot kaçıp bozulmuş olabileceğini söyledi,hemen müşürü aldık fakat yoğunluktan dolayı takılamadı. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mıdır? var ise yardımlarınız rica ederim. teşekkürler.

Yağ pompası da olabilir

huncherry
18-03-2017, 22:55

Yağ pompası da olabilir

arıza için güncelleme yapayım; korktuğum olmadı yani yağ pompasında sorun yokmuş.
birkaç usta ve arkadaşın önerisiyle ilk önce sadece yağ filtresi değişelim dedik (bazen filtrelerin hatalı çıkabildiğini,başlarına geldiğini söylediler)
filtreyi söktük fakat ne görelim :) ah güzel ülkemin güzel ustaları :) elle-gözle dünyanın en hassas ayarlarını yapabilen ustalarım benim yaa :)
arkadaşlar ustamız sıkarken yağ filtre kütüğünü kırmış ve yeterli basıncın oluşması engellenmiş;bu arada kütüğü dışardan kontrol ettiğinizde herhangi bir sızıntı görülmüyor,filtre söküldüğü zaman içindeki bakalit parçalar kırılmış. yarın kırılan parçanın fotosunu yüklerim.

EREN34
19-03-2017, 00:24
arıza için güncelleme yapayım; korktuğum olmadı yani yağ pompasında sorun yokmuş.
birkaç usta ve arkadaşın önerisiyle ilk önce sadece yağ filtresi değişelim dedik (bazen filtrelerin hatalı çıkabildiğini,başlarına geldiğini söylediler)
filtreyi söktük fakat ne görelim :) ah güzel ülkemin güzel ustaları :) elle-gözle dünyanın en hassas ayarlarını yapabilen ustalarım benim yaa :)
arkadaşlar ustamız sıkarken yağ filtre kütüğünü kırmış ve yeterli basıncın oluşması engellenmiş;bu arada kütüğü dışardan kontrol ettiğinizde herhangi bir sızıntı görülmüyor,filtre söküldüğü zaman içindeki bakalit parçalar kırılmış. yarın kırılan parçanın fotosunu yüklerim.

İyi bari ilk atışta hedefi vurmuşsunuz. Geçmiş olsun.

Ustalara laf yok, adamlar Ar-Ge alanında dünyada öncüler :)

CVK
19-03-2017, 10:51

Merhaba edirnede mi bu usta?

huncherry
19-03-2017, 21:01
Merhaba edirnede mi bu usta?

evet hocam edirne'de.

huncherry
19-03-2017, 21:02
İyi bari ilk atışta hedefi vurmuşsunuz. Geçmiş olsun.

Ustalara laf yok, adamlar Ar-Ge alanında dünyada öncüler :)

eyvallah abi sağolasın, ''corsa pişmalıktır'' deme arifesiydeydim neyse ki düzeldi :)

CVK
20-03-2017, 15:34
evet hocam edirne'de.

Trakya ustaları neden böyle ya :/, ben 1.7 aldığımda bakım için sanayiye gittim bana sat bu arabayı hemen dediler, sat dedikleri arabayla 40 bin km yaptım sorun yaşamadım yolda kalmadım, sattığım arkadaş da bi o kadar yaptı.

Alışmışlar 1.5 dci 1.3 multijet başka arabaya bakmak zor geliyor arkadaşlara.

deryaank
22-03-2017, 18:54
Aynı durumu ben de yaşadım , henüz kapağın çıkmasını aramaktayım , içindeki uzun parça kırık sanırım sizin de , çözüm cidden bu mudur ? son durumunuz nedir

aroglu
22-03-2017, 19:05
aranılan yağ filtre kapağının altında ki uzun çubuk kapakla beraber değil mi ?

Yağ Fi̇ltre Kapaği Astra H (05-) / Corsa C (03-) - n11.com (http://urun.n11.com/oem-yedek-parca/yag-filtre-kapagi-astra-h-05-corsa-c-03-P86164245?cid=604001&gclid=CjwKEAjwwcjGBRDj-P7TwcinyBkSJADymblTdYzSF7pp_w_xlwUf459bzo7DEfxDwcE 2zuYJJ3j8exoC6Vnw_wcB&gclsrc=aw.ds)

deryaank
22-03-2017, 19:22
abi o 1.3 cdti ın kapağı bizimkine olmuyor

aroglu
22-03-2017, 19:53
OPEL CORSA Kutu 2003 1.7 DTI 16V 74 Beygir Yaglama Yedek Parca Fiyatları | Aloparca.com (https://www.aloparca.com/oto-yedek-parca/OPEL/CORSA/Kutu/2003/1.7_DTI_16V/55/ustkategori/yaglama)

bu sitenin müşteri hizmetleriyle görüşün derim . arka sileceği iptal edince tapayı burdan bulmuştum baya yer aramıştım . enteresan parça stokları var :)

Casillas
23-03-2017, 11:12
Merhaba
Otobanda 10 dk felan 180-200 gittikten sonra araç yazılımsız gibi oldu. Korumaya almıyor ama stok 1.7 gibi oluyor ve duman atmıyor. Yazılımsal bir sorun mu yoksa map sensörü mü böyle yaptırıyor araca akışmetrem yeni Bosch orijinal. Kontaktı kapatıp acınca bu problem gıttı ama 2 kere felan yaptı bunu.

deryaank
27-03-2017, 20:37
Beyler hangi setup ı yapsam kafam çok karışık , öyle roll den roll e gezen adam değilim , sağlıklı stabil ve arıza ışıksız gezmek istiyorum . Sadece yazılım gerekli iptaller ve düz boru mu ? Yoksa hybrit mi ? Büyük turboya girmeyi hiç düşünmüyorum . Günlük kullanımda beni zorlar diye

berkred
28-03-2017, 07:39
bence öncelikle yazılım yaptır devam et.turbonda sıkıntı çıkarsa hybrite geçersin

Chn53
28-03-2017, 08:57
Klima radyatorunu iptal etmeden ve tamponun dışına cıkmayacak bir cooler onerisi var mı?

Linea cooleri klima radyatorunu iptal edince tamponun icinde kaliyor, fakat baska bir cooler var mi klimayida iptal etmeyecegim

MuzafferKirli
29-03-2017, 07:19
Arkadaşlar 1.7 Aracıma motor yaptırdım, araçta emme,hybrid,yazılım,egr iptal,kat iptal .
Araca dün marş bastık araç aşırı şekilde gri mavi duman atıyor ve çok tuhaf çalışıyor usta yarın cihaza bağlicam dedi, sizce sıkıntı ne olabilir bana senteye alamamış gibi geldi, hani gri duman anlarımda mavi duman pek hayra alamet bişey değil acaba reklefesini mi yapamadılar motorun ? Başına gelen yada önerisi olan var mı ?

Lee-on!
29-03-2017, 14:10
Son 2 sene içinde 6-7 tane araba kullanma fırsatım oldu, çok büyük zarar etmeme rağmen sattığıma tek pişman olduğum araç corsadır. Hele suan 1.5 dci var ki tam çin işkencesi... Kullandığım dönemlerde çok para harcadığım için kızdığım oluyordu, ama her kuruşunu hissettiriyor size. Corsa da en büyük sıkıntı işi bilmeyen insanların eline kalması... Yoksa çok uğraştırır... Onun dışında babalar gibi doğuştan forged motor bana mısın demez. Şuan 5 yaşındaki aracımdan da daha iyiydi malzeme olarak. Kamyonet damgası yediği için biraz algıda seçicilik yapılıyor gibi geliyor bana.

Bu arada egzoz konusunda, corsam olduğu dönemde turbodan itibaren 60lık düz + custom sonum vardı çok çok memnundum. Sadece o halde emme polish kat egr iptal yazılımsız olarak dynoda 81hp vermişti daha sonra yazılımda 119hp aldık. Sonra da big setupa geçtim zaten...

fthm
30-03-2017, 23:32

Viteste ya da boşta olması değilde takip et bakim araç ısındıktan sonra lamba göz kırpmaya başladıysa direk çözümü söyleyim sana yağ filtresini sök.kapakla beraber çıkacaktır ve filtreyi geçirdiğin züpçüğü kontrol et ayaklarında kırık vardır.ne alaka diceksin bende demiştim :)

huncherry
31-03-2017, 21:59
Viteste ya da boşta olması değilde takip et bakim araç ısındıktan sonra lamba göz kırpmaya başladıysa direk çözümü söyleyim sana yağ filtresini sök.kapakla beraber çıkacaktır ve filtreyi geçirdiğin züpçüğü kontrol et ayaklarında kırık vardır.ne alaka diceksin bende demiştim :)

abi zaten dediğin gibi oldu bir önceki sayfada yazmıştım,artık nasıl sıktılarsa o züpçüğü kırmışlar :)

dup43
02-04-2017, 00:42
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Dün tamami ile söküp sıfırdan yapmak için bi corsa aldım, öncelikle yürüyen ve jant işinden başlamak istedim acaba aranızda hiç 195 45 16 lastik ve jant kullanan varmı??? Araca coilower takmayı düşünüyorum acaba coilower kullanan varmı??? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Casillas
04-04-2017, 17:46
Merhaba,

Maslak sanayide debriyaj sök tak işlemi yaptıracabilceğim uygun fiyatlı bir usta var mıdır tanıdığı olan?
Söktürüp bronza geçicem debriyajcıda volant baskı felan ayarlattırıp getircem usta sadece sök tak yapcak.

wonderkid
07-04-2017, 20:36
Arkadaşlar selam. Follow me home özelliği yaptıran varmı araca ?

hkkcn
07-04-2017, 21:26
Arkadaşlar selam. Follow me home özelliği yaptıran varmı araca ?

1.7lerde mevcut olan bir özellik opcom ile açabilirsiniz

wonderkid
07-04-2017, 22:44
Eibach 3.5 cm kullanan varmı dti için ? Sekme ötme vurma vs yorum rica edebilirmiyim ?

korki
07-04-2017, 23:15
Eibach 3.5 cm kullanan varmı dti için ? Sekme ötme vurma vs yorum rica edebilirmiyim ?

Eibach kullanıyorum aracım izolasyondan dolayı daha ağır normale göre haliyle daha fazla düştü ona rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım tavsiye ederim

tool
08-04-2017, 09:39
Eibach kullanıyorum aracım izolasyondan dolayı daha ağır normale göre haliyle daha fazla düştü ona rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım tavsiye ederim

izolasyonu nerde yaptirdiniz?

korki
08-04-2017, 14:34
https://hizliresim.com/ojXBbQ

https://hizliresim.com/aLlk4B

Ben aracı bu şekilde aldım üstüne de alcantra yapılmış hali ile kapılarda arka koltuk yanlarında mevcut tavanda var mı bilmiyorum. Araç kapılarındaki tokluk hissi fazla , aracımda düz boru mevcut genellikle uzun yol yapıyordum iç mekanda ciddi ses farkı var bariz daha düşük

korki
08-04-2017, 14:36
https://hizliresim.com/ojXBbQ

https://hizliresim.com/aLlk4B

wonderkid
08-04-2017, 18:33

aracımı aldığım eski sahibi kesik yay kullanmış aşırı zıplama ve çukurlarda ses var , bu sorunlarımı eibach ile çözebildiniz mi ?

korki
09-04-2017, 09:20
aracımı aldığım eski sahibi kesik yay kullanmış aşırı zıplama ve çukurlarda ses var , bu sorunlarımı eibach ile çözebildiniz mi ?

Daha once aracta press vardi aracin su anki yuksekliginden sadece 2parmak daha dusuk duruyordu ama bende de ayni sikintilar vardi eibachlarda boyle bir sikinti yok 195 40 16 lastik olcusunde bile 175 65 14 lerle de hemen hemen orjinaline yakin konfor sunuyor

RedCan
09-04-2017, 11:21
korki fotolar görünmüyor hocam. Kapılar ve arkalara yalıtım yapınca motor sesi artıyormuş sanırım. Var mı öyle bir şey ?

Bir de arkadaşlar hangi yağı kullanıyorsunuz ?

aroglu
09-04-2017, 15:08
korki fotolar görünmüyor hocam. Kapılar ve arkalara yalıtım yapınca motor sesi artıyormuş sanırım. Var mı öyle bir şey ?

çamurluk içleri pütür boya benim aracımda adını bilmediğim atıl durumda bir malzemeyi arka çamurluğun üstüne kapladım + üzerine bolca cam yününü resmen bastım . yol sesi falan pek kalmadı haliyle motor sesi biraz fazla geliyor ama naçizane tavsiyem trim sesi çok varsa arabada ses yalıtımından önce onu halledin derim .çünkü daha çok kulak tırmalıyor . direksiyon kutusu ***** bugüne kadar hiç takılmadım o sese ama artık çözüm araştırıyorum .

yağ olarak motul 5lt olan synergie 6100 aldım 109 tl gayet hesaplı . yağ eksiltme yok . 2900 km - 3 ay oldu .

edit: eksik yazı

wonderkid
09-04-2017, 16:58
Varmı peki eibach 3.5 cm satan ?

RedCan
09-04-2017, 21:02
çamurluk içleri pütür boya benim aracımda adını bilmediğim atıl durumda bir malzemeyi arka çamurluğun üstüne kapladım + üzerine bolca cam yününü resmen bastım . yol sesi falan pek kalmadı haliyle motor sesi biraz fazla geliyor ama naçizane tavsiyem trim sesi çok varsa arabada ses yalıtımından önce onu halledin derim .çünkü daha çok kulak tırmalıyor . direksiyon kutusu ***** bugüne kadar hiç takılmadım o sese ama artık çözüm araştırıyorum .

yağ olarak motul 5lt olan synergie 6100 aldım 109 tl gayet hesaplı . yağ eksiltme yok . 2900 km - 3 ay oldu .

edit: eksik yazı

5 40 mı kullanıyorsunuz nereden aldınız hocam ?

EREN34
09-04-2017, 21:07
5 40 mı kullanıyorsunuz nereden aldınız hocam ?

Ben 8100 x-clean FE aldım. Yağ 5lt tek bidonda. 5-30 (araç opel değil)

İzmit yetkili mobil bayisinden 130tl ye aldım

RedCan
09-04-2017, 21:15
Ben 8100 x-clean FE aldım. Yağ 5lt tek bidonda. 5-30 (araç opel değil)

İzmit yetkili mobil bayisinden 130tl ye aldım

Motulun sitesine girdim. Marka model motor bilgisi girdim.

Motul 8100 X-cess,
Motul 8100 X-LİTE,
Motul 8100 X-MAX
Motul 8100 X- POWER
Motul 6100 SYNERGİE
Motul 6100 TURBOLİGHT gibi ürünleri önerdi. Tabi numaraları farklı. 0-30 5-40 vs. Bunları neye göre seçeceğiz. Yüksek performans, Büyük motorlu turbo diesel falan yazmışlar ama doğrusunu nasıl seçeceğiz ?

aroglu
09-04-2017, 22:43
MOTUL 6100 SYNERGIE+ 5W40 5 LİTRE (http://www.yagcarsisi.com/index.php?route=product/product&path=251&product_id=564)

zamlanmış biraz ama hesaplı diğerlerine göre bence :)

aroglu
09-04-2017, 22:47
MOTUL 8100 X-CLEAN FE 5W30 5 LİTRE(SHELL MOTOR İCİ TEMİZLEYİCİ HEDİYELİ) (http://www.yagcarsisi.com/index.php?route=product/product&path=240&product_id=594)

abinin dediği yağda burada . ben alırken kampanyalıydı bu motor temizlik zımbırtısınıda verdiler eski yağ ile temizleyip yağ filtresini değiştirip motul koydum bir sıkıntı olmadı .

korki
09-04-2017, 22:51

Hocam net ile ilgili sıkıntım var düzelince tekrardan paylaşacağım. Araçta düz boru olduğu için ben sadece egzoz sesi duyuyorum o da diğer corsalara göre daha düşük seviyede belki de motorun sesini bastırıyordur ama rahatsız edecek düzeyde değil kesinlikle yani ben farkedemedim.

aroglu
09-04-2017, 23:03
Hocam net ile ilgili sıkıntım var düzelince tekrardan paylaşacağım. Araçta düz boru olduğu için ben sadece egzoz sesi duyuyorum o da diğer corsalara göre daha düşük seviyede belki de motorun sesini bastırıyordur ama rahatsız edecek düzeyde değil kesinlikle yani ben farkedemedim.

trim sesi var mıydı abi yalıtımdan önce ben gideremiyorum şu an ?

korki
09-04-2017, 23:57
trim sesi var mıydı abi yalıtımdan önce ben gideremiyorum şu an ?

Aracı aldığımda yalıtımlı haldeydi. Bunda araçta kullanılan yayın , süspansiyonun, lastik ebatının etkisi daha fazla bence. Daha önce press yay ve iki farklı ebatta jant lastik kullanan biri olarak yazıyorum. Aracınız yere ne kadar yakınsa esnemesi azalırsa trim sesi de o kadar artıyor. Trim sesleri hangi kısımlarda var?

korki
10-04-2017, 00:00
Motulun sitesine girdim. Marka model motor bilgisi girdim.

Motul 8100 X-cess,
Motul 8100 X-LİTE,
Motul 8100 X-MAX
Motul 8100 X- POWER
Motul 6100 SYNERGİE
Motul 6100 TURBOLİGHT gibi ürünleri önerdi. Tabi numaraları farklı. 0-30 5-40 vs. Bunları neye göre seçeceğiz. Yüksek performans, Büyük motorlu turbo diesel falan yazmışlar ama doğrusunu nasıl seçeceğiz ?

Ankara'da Tuğsan ile görüş istersen. Ben de motul almak için gitmiştim hatta kafamda 300V vardı :) bu araca gereksiz,yazık. Sana 8100 verelim demişlerdi. Müşteri ile ilgililer.

aroglu
10-04-2017, 00:53
Aracı aldığımda yalıtımlı haldeydi. Bunda araçta kullanılan yayın , süspansiyonun, lastik ebatının etkisi daha fazla bence. Daha önce press yay ve iki farklı ebatta jant lastik kullanan biri olarak yazıyorum. Aracınız yere ne kadar yakınsa esnemesi azalırsa trim sesi de o kadar artıyor. Trim sesleri hangi kısımlarda var?

abi benim aracım orjinal leylek spec . 14 jant 60 yanak lastik var . ön kapı plastiklerinden çok bezdim arkada tık sesi gelmiyor

korki
10-04-2017, 01:21
abi benim aracım orjinal leylek spec . 14 jant 60 yanak lastik var . ön kapı plastiklerinden çok bezdim arkada tık sesi gelmiyor

Ön kapı plastikleri ile ilgiliyse sorununuz izolasyon çözer hem bağlantılara bakarsın kontrol edersin hemde bitüself ve daynamat kaplarsın kesilir. Kapı ağırlaşacağı için menteşeleri de gözden geçirirsen daha iyi olur. Benim o kısımlarda trim sesi yok.

aroglu
10-04-2017, 01:25
ona bakayım abi , tweeter kapağı ve kapı kolu için tavsiye varsa alırım onlarda en çok sıkıntım . müziğin sesini biraz açınca benden çok onlar oynuyor

RedCan
10-04-2017, 09:13
Ankara'da Tuğsan ile görüş istersen. Ben de motul almak için gitmiştim hatta kafamda 300V vardı :) bu araca gereksiz,yazık. Sana 8100 verelim demişlerdi. Müşteri ile ilgililer.
8100 ne aldınız ? Hangi seri be hangi numara ? Memnun musunuz

Nihatcan-Yıldız
10-04-2017, 16:44
Herkeze İyi Günler kısa Bir Süre İçinde Araç almayı düşünüyoruz 1.7dti Corsa Tavsiye Edermisiniz Yalnız Ailemde Kullanıcak Aracı ama Genellikle Ben Kullanıcam

GÖKTÜRK
10-04-2017, 16:51
Herkeze İyi Günler kısa Bir Süre İçinde Araç almayı düşünüyoruz 1.7dti Corsa Tavsiye Edermisiniz Yalnız Ailemde Kullanıcak Aracı ama Genellikle Ben Kullanıcam

ailede anne,baba sürekli kullanacaksa size uygun bir araç olmayabilir kardeşim

aroglu
10-04-2017, 17:10

aileye göre değişir bence o :) yakın bir arkadaşımda da var o dumanı izah edemezken bizimki turboyu ne zaman büyütücez diye soruyor :D

Nihatcan-Yıldız
10-04-2017, 19:29
Biz 3 kişiyiz ve sadece babam hafta sonu kullanıyor o kadar geri kalan günler büyük ihtimal ben kullanırım
ve birşey daha sormak istiyorum big turbolu bir corsa sorun çıkarırmı biz çünki bir kaç sene binmeyi düşünüyoruz

aroglu
11-04-2017, 15:38
bulduğun araca bağlı arkadaşım o durum ben antifreeze yerine su bile konulmayan dti gördüm . senden önceki sabi/sahipleri nasıl baktıysa o kadar az sorun çıkartır . kroniklerini forumu araştırarak bulabilirsin . big turbolu corsam hiç olmadı :D ama motor dayanıklı bir motor turbo sağlığına göre en fazla turboyu kırarsın gibi . benim sana tavsiyem ailede işin içindeyse 5 kapı 1.3 cdti bakmanız olur :)

wonderkid
11-04-2017, 19:15
beyler coil mi eibach mı ? amacım aracı aşırı basmak değil sadece sportif görüntü sağlayıp konfordanda çok ödün vermemek

Nihatcan-Yıldız
11-04-2017, 19:47
Bilgi İçin Teşekkürler Dediğim Gibi Sadece Babam Hafta Sonu 1 Gün Biniyor Şuanki Aracımızada Geri Kalan Günlerdede Bir Kaç Kere Ben Kullanıyorum
Sahibindende ilk sahibinden Buldum 26.000 tl istiyor 135.000 km de Boya Değişen Yok Pazarlık Var Demiş Sizce Edermi O Fiyat Biz Aracı Alınca 2 yada 3 Sene Bineriz Diye Düşünüyoruz

aroglu
11-04-2017, 21:11
Bilgi İçin Teşekkürler Dediğim Gibi Sadece Babam Hafta Sonu 1 Gün Biniyor Şuanki Aracımızada Geri Kalan Günlerdede Bir Kaç Kere Ben Kullanıyorum
Sahibindende ilk sahibinden Buldum 26.000 tl istiyor 135.000 km de Boya Değişen Yok Pazarlık Var Demiş Sizce Edermi O Fiyat Biz Aracı Alınca 2 yada 3 Sene Bineriz Diye Düşünüyoruz

onu bilemem boyasına,değişenine göre değişir. Rengi bile önemli . 135 k km 1.7 dti için çok düşük km :) 26 eder etmez , başka araç alınır alınmaz o tartışılır :)

sadece tavsiyem forumu biraz araştırın beyinlerin taşınması gerekiyor . kronik sıkıntıdır bu . alınca yapılması gereken bakım dışında kronik sıkıntıları engellemek için gerekeni yapın mümkünse . gerisi 10 k kmde yağ-filtre değişimi

raja52
11-04-2017, 22:17

Dti tecrübelerime göre stock dti alınmaz :) işi bilen iyi bakan birinden almak daha mantıklı bence. Hangi arkadaşım alıp birşeyler yaptıysa sorun çıktı. Kronikleri giderilmiş temizliği bilinen bir araç almaya bakın. Facebook'ta Corsa gruplarını takip edin çok işinize yarar.

aroglu
11-04-2017, 22:21
Dti tecrübelerime göre stock dti alınmaz :) işi bilen iyi bakan birinden almak daha mantıklı bence. Dti tecrübelerime göre stock dti alınmaz :) işi bilen iyi bakan birinden almak daha mantıklı bence. Hangi arkadaşım alıp birşeyler yaptıysa sorun çıktı. Kronikleri giderilmiş temizliği bilinen bir araç almaya bakın. Facebook'ta Corsa gruplarını takip edin çok işinize yarar.

sonuna kadar katılıyorum bu kısıma yükledikçe en zayıf yerden patlak veriyor :)

korki
12-04-2017, 00:27

http://i.hizliresim.com/69MD2l.jpg (http://hizliresim.com/69MD2l)

http://i.hizliresim.com/2rPOgE.jpg (http://hizliresim.com/2rPOgE)

http://i.hizliresim.com/LyGvaV.jpg (http://hizliresim.com/LyGvaV)

korki
12-04-2017, 00:33
8100 ne aldınız ? Hangi seri be hangi numara ? Memnun musunuz

Aracımın ustasına sordum macera arama dedi mobile devam ettim.

tool
12-04-2017, 09:56
Biz 3 kişiyiz ve sadece babam hafta sonu kullanıyor o kadar geri kalan günler büyük ihtimal ben kullanırım
ve birşey daha sormak istiyorum big turbolu bir corsa sorun çıkarırmı biz çünki bir kaç sene binmeyi düşünüyoruz

buyuk turbo sorun cikarmaz ama butce lazim,
baba kullanirken sorun tuketimi olacaktir...

Yanyanömer
20-04-2017, 18:14
arkadaşlar merhaba
1.7 aracımda p1125 hatası vardı onu bugün itibariyle map sensörünü değiştirerek çözdüm. ama mapı değiştirince bu sefer boost saçmalamaya başladı. 2500 de boost veriyor tam gazlamada daha sonra düşüş oluyor ve 3600 civarı tekrar boost vermeye başlıyor. Takdığım map facet marka . Aracım komple orjinal halde yazılım falan yok. Şimdiden teşekkürler

RedCan
20-04-2017, 19:38
arkadaşlar merhaba
1.7 aracımda p1125 hatası vardı onu bugün itibariyle map sensörünü değiştirerek çözdüm. ama mapı değiştirince bu sefer boost saçmalamaya başladı. 2500 de boost veriyor tam gazlamada daha sonra düşüş oluyor ve 3600 civarı tekrar boost vermeye başlıyor. Takdığım map facet marka . Aracım komple orjinal halde yazılım falan yok. Şimdiden teşekkürler

Akışmetre'den olabilir mi acaba ? Map sensörü yanlış da okuyor olabilir.

16EC813
20-04-2017, 20:37
saglıklı bi corsa sizi çok eglendirir ,ben şahsen kullanırken severek kullanıyom hemde egleniyorum :D
hem uzun yolda hem şehir içinde kullanımı çok güzel ,istersen ekonomi yapıp istersen spor otomobil gibi gazlarsın yani süpriz yumurta gibi üçü bi arada değil ikisi bi arada :D

220T
20-04-2017, 20:39
Niye hiç Astra kurcalayan yok?Aynı motor;sınıf farkı,konforu...İkinci el mevzusu böyle bir nimetten mahrum etmemeli bence.

Yanyanömer
22-04-2017, 18:28
akışmetrede alakası olduğunu düşünmüyorum Redcan. Wesgate iptali yaptım boost düzeldi. Ama bu sefer tekrar p1225 hatası veriyor.

Casillas
23-04-2017, 21:30
p400 arızası veriyor araç ama egr iptal. araç bazen ışık yakıp 4200 rpm i geçmiyor. Çekişde düşme güç kaybı vs olmuyor sadece 4200 rpm i geçmiyor.Kontak ac kapa yapınca sıfırlıyor düzeliyor ama tekrar ne zaman yapcagı belli olmuyor. belki 3-4 km sonra belki hiç yapmıyor. Egr kör conta ile iptal acaba ortasına ufak bi delik mi açsam yada iptal olmasına ragmen egr doluysa boyle bişi yapar mı ?

derviscapaci
23-04-2017, 23:27
Bişey sormak istiyorum yakın arkadaşımda var bi dti aracında hybrid turbo yazılım ve bronz var . Bir ay öncesinde silindir kapağı değişti. Kapak değiştikten sonra yakıt anlamsız bi şekilde arttı. Örneğin uzun yolda 16 17 kuruş yakan araba 30 35 kuruş yakıyor. Şehir içi yakıttan bahsetmiyorum bile.
Sorum şu kapak değiştikten sonra yapılması gereken birşey var mıdır bu konuya yönelik. Mesela yazılımda bi değişiklik vs. Yapılması gerekir mi bu yakıttaki değişimin sebebi nedir kapakla bi alakası var mıdır ?

FK.Sub
23-04-2017, 23:45
p400 arızası veriyor araç ama egr iptal. araç bazen ışık yakıp 4200 rpm i geçmiyor. Çekişde düşme güç kaybı vs olmuyor sadece 4200 rpm i geçmiyor.Kontak ac kapa yapınca sıfırlıyor düzeliyor ama tekrar ne zaman yapcagı belli olmuyor. belki 3-4 km sonra belki hiç yapmıyor. Egr kör conta ile iptal acaba ortasına ufak bi delik mi açsam yada iptal olmasına ragmen egr doluysa boyle bişi yapar mı ?

contanın ortasına nokta kadar delik açın sorun düzeliyor.

FK.Sub
23-04-2017, 23:51
arkadaşlar merhaba

wastegate takılığında basıncın düşmesi gayet normal wastegate boşaltıyor zaten.basınç saatiniz var mı ? kaç basıyor ne kadar düşüyor ? bu arada map sensörünü aftermarket sensörler takmayın boşa para, denso'dan başkası sağlıklı olmuyor.

fuatozkan
24-04-2017, 11:20
Niye hiç Astra kurcalayan yok?Aynı motor;sınıf farkı,konforu...İkinci el mevzusu böyle bir nimetten mahrum etmemeli bence.

Ben düşündüm ama piyasası yok diye girmedim ama şu devirde çok mantıklı belki corsa dan sonra bi macera yapabilirim ama sedan arka kısmı hoşma gitmiyor hb de olsa aynı motor düşünmezdim bu kdar

delta0o
24-04-2017, 12:02
Ben düşündüm ama piyasası yok diye girmedim ama şu devirde çok mantıklı belki corsa dan sonra bi macera yapabilirim ama sedan arka kısmı hoşma gitmiyor hb de olsa aynı motor düşünmezdim bu kdar

bende aynı dusunuyorum hb varmıs

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-memurdan-acil-temiz-dizel-degisen-boya-hasar-kaydi-yok-415846658/detay)

Yanyanömer
25-04-2017, 10:28
Basınç sattim var 1.2 basıyor wesgate sökülüyken. düşme olayı çok saçmalıyor araç tam gazlarken 2500 rpm de boost veriyor daha sonra kesiyor tekrar 3500 de veriyor.

delta0o
27-04-2017, 11:33
Aramızda 1.7 DTI a oil catch yapan var mı ??

wonderkid
28-04-2017, 07:58
Aramızda 1.7 DTI a oil catch yapan var mı ??

Evet ben yaptım. Verimli bir parça

fuatozkan
28-04-2017, 08:51
Yağ sıcaklık bağlayan var mı ? Oil Catch fotosu var mı ?

Ve son olarak büyük turbo setupta yağ soğutucu taksak mı ki ?

Yogi
28-04-2017, 09:12
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-memurdan-yok-boylesi-414239745/detay)

Bunun gibi 2.0 Dti ların yapılmışı varmı TR de?

fuatozkan
28-04-2017, 10:32
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-memurdan-yok-boylesi-414239745/detay)

Bunun gibi 2.0 Dti ların yapılmışı varmı TR de?

Bildiğim kadarıyla yok yurt dışı var mı bakmak lazım.

wonderkid
28-04-2017, 20:02
1.7 dti aracı ile ilk yazını gecirecek özellikle yüklü motorlu arkadaşlara tavsiyem , hararet müşürü ve termostat bakımınızı yaptırın. Bu araçlarda kış ile yaz arasındaki sıcaklık farkı diğer araçlara göre daha fazla oluyor

by serçe
29-04-2017, 12:31
arkadaşlar aklıma takılan sorular var 1.7 ler hakkında yardımcı olursanız sevinirim astra 1.7 dti ve 1.7 cdti arasında ne fark var alıp corsalara uygulanan space uygulasak aynı tepkileri verirmi ? space dediğim; egr iptali dp düz boru yazılım birisi yeni nesil biri eski nesil hangisi daha iyi tepki verir yada daha iyi olur ? 4 kapı oluşu sedan ve fiyat makul geliyor şu soru işaretlerini öğrenirsem düşünüyorum şimdiden teşekkürler

deryaank
01-05-2017, 20:06
by serçe
O işlemi araştırmıştım hem aşırı pahalı hem de gereksiz olacağı söylenmişti
herKES

Beyler aracımda şöyle bir durum var . Yazılımsız stock olmasına rağmen biraz fazla duman atıyor . Çoğu zaman üst devirlerde çekiş kesik kesik ve isteksiz sizce sorun nedir ? Maftan şüphelenmiyor değilim

wonderkid
02-05-2017, 01:24
by serçe
O işlemi araştırmıştım hem aşırı pahalı hem de gereksiz olacağı söylenmişti
herKES

Beyler aracımda şöyle bir durum var . Yazılımsız stock olmasına rağmen biraz fazla duman atıyor . Çoğu zaman üst devirlerde çekiş kesik kesik ve isteksiz sizce sorun nedir ? Maftan şüphelenmiyor değilim

Krank sensörü bence. Yan sanayi çare olmuyor malesef

orka
02-05-2017, 08:49
arkadaşlar ne zamandır takipteyim konuyu, şöyle bir sorum var , 4 yıldır dizel c2 kullanıcısıyım. ancak corsa 1.7 dti'lar çok hoşuma gidiyor. aracımdan memnunum. yakıt tüketimi olsun 2 kişilik bir aile için çok ideal bi kere bile yolda bırakmadı. 130 binlerde aldım 203 binde şuan. şimdi aracı değiştirme niyetim var. siz corsayı bir kullanıcı olarak tavsiye edermisiniz. kendi aracıma yazılım yapma konusunda bir iki ön hazırlık adına katın içini boşalttırdık. ama henüz diğer aşamalara geçmedim. hazır yapılı bir corsa almak daha mi mantıklı çok kafamı kurcalıyor. çeşitli sıkıntılar okudum burda . bunların benzeri yada aynısıyla kendi aracımda hiç karşılaşmadım. anlatmak istediğimi umarım anlatabilmişimdir. :):)

EREN34
02-05-2017, 09:22
arkadaşlar ne zamandır takipteyim konuyu, şöyle bir sorum var , 4 yıldır dizel c2 kullanıcısıyım. ancak corsa 1.7 dti'lar çok hoşuma gidiyor. aracımdan memnunum. yakıt tüketimi olsun 2 kişilik bir aile için çok ideal bi kere bile yolda bırakmadı. 130 binlerde aldım 203 binde şuan. şimdi aracı değiştirme niyetim var. siz corsayı bir kullanıcı olarak tavsiye edermisiniz. kendi aracıma yazılım yapma konusunda bir iki ön hazırlık adına katın içini boşalttırdık. ama henüz diğer aşamalara geçmedim. hazır yapılı bir corsa almak daha mi mantıklı çok kafamı kurcalıyor. çeşitli sıkıntılar okudum burda . bunların benzeri yada aynısıyla kendi aracımda hiç karşılaşmadım. anlatmak istediğimi umarım anlatabilmişimdir. :):)

Araç tasarım olarak mı hoşunuza gidiyor yoksa perf. konusundan dolayı mı ilginizi çekiyor? Tarasımsa ok, geçmişi belli düzgün bir araç ile mutlu olursunuz yok performans içinse 2 sorum daha var :)

a) Roll vs. kovalamayacak amaç sadece gücü hissetmek ve yeri geldiğinde kullanmak mı?
b) Roll vs. de kovalarım, uçan sineklede sıkarım mı?

Cevap;
a) ise elinizdeki arabaya 4-5 harcayın ve alacağınız gücün keyfini sürün. Huyunu suyunu bildiğiniz dertsiz tasasız araba. Ne yapılaiblir derseniz de
DP
Egzoz
Oem intercooler
Hybrid turbo
Yazılım
Sonuç 130-140hp civarı güç demek. Şu anki gücünden sonra aynı araba o güce ulaşınca bir 4 sene daha binmek isteyebilirsiniz :)

b) O zaman aracınızı satıp direk corsa alın. Kronik sorunlarını hallettikten sonra gazlayıp durursunuz

fuatozkan
02-05-2017, 09:53
Yağ sıcaklık saati bağlayan var mı arkadaşlar. Nasıl bağladınız yardımcı olur musunuz? Karteli delmek yada tapasına işlem yapıp riskli durumlar oluşturmak istemiyorum.

orka
02-05-2017, 09:54
Araç tasarım olarak mı hoşunuza gidiyor yoksa perf. konusundan dolayı mı ilginizi çekiyor? Tarasımsa ok, geçmişi belli düzgün bir araç ile mutlu olursunuz yok performans içinse 2 sorum daha var :)

a) Roll vs. kovalamayacak amaç sadece gücü hissetmek ve yeri geldiğinde kullanmak mı?
b) Roll vs. de kovalarım, uçan sineklede sıkarım mı?

Cevap;
a) ise elinizdeki arabaya 4-5 harcayın ve alacağınız gücün keyfini sürün. Huyunu suyunu bildiğiniz dertsiz tasasız araba. Ne yapılaiblir derseniz de
DP
Egzoz
Oem intercooler
Hybrid turbo
Yazılım
Sonuç 130-140hp civarı güç demek. Şu anki gücünden sonra aynı araba o güce ulaşınca bir 4 sene daha binmek isteyebilirsiniz :)

b) O zaman aracınızı satıp direk corsa alın. Kronik sorunlarını hallettikten sonra gazlayıp durursunuz

tam kafamdaki sorulara cevap verdiniz teşekkürler. kesinlikle a seçeneği tarzında kullanım yapma niyetim var. yani güç elimin altında olsun ama gerektiği zaman gerektiği kadar kullanayım. elimde bir miktar bütçe var şuan cooler işine girebilirim hybrid turbo için samsundayım ve piyasayı hiç bilmiyorum. katın içini boşaltıp son susturucuyu iptal ettik. kat'ın konumundan dolayın dp yaptıramamıştık. ama şuan katın içinden de boru geçirtmek istiyorum diğer işlemlere geçmeden. sizce boş katın içinden boru geçirtmek katkı sağlar mı şuanki haline. içi boş iken bile katlı halinden performans olarak çok farklı.

delta0o
02-05-2017, 10:16
Evet ben yaptım. Verimli bir parça

Resım ve nerden aldınız vs kısa bı acıklama hıc fena olmaz

EREN34
02-05-2017, 11:45
tam kafamdaki sorulara cevap verdiniz teşekkürler. kesinlikle a seçeneği tarzında kullanım yapma niyetim var. yani güç elimin altında olsun ama gerektiği zaman gerektiği kadar kullanayım. elimde bir miktar bütçe var şuan cooler işine girebilirim hybrid turbo için samsundayım ve piyasayı hiç bilmiyorum. katın içini boşaltıp son susturucuyu iptal ettik. kat'ın konumundan dolayın dp yaptıramamıştık. ama şuan katın içinden de boru geçirtmek istiyorum diğer işlemlere geçmeden. sizce boş katın içinden boru geçirtmek katkı sağlar mı şuanki haline. içi boş iken bile katlı halinden performans olarak çok farklı.

Cosra alıp almama konusunda ben gene yorum yapmayayım. C2 VTS ve Corsa dti karşılaştırma yapacak kadar kullandım. Yol ve rüzgar sesi konusunda C2 daha başarılı bir araba. Bunu da dip not olarak belirteyim.

Cooler işi gerek burada gerek google'da zebil gibi fotoğraflı örnekleri var zaten.
Hybrid konusunda işini layıkıyla yapan 3-5 usta var diye biliyorum. Ben tavsiyeler üzerine Maslak Fe-Ka turboyu tercih ettim. Allah'a şükür bir sıkıntım yok.
Katın içinden düz boru geçirmek araban için daha sağlıklı olur. Hissiyat anlamında bir şey hissedilebileceğini düşümüyorum.
Dp yapılır. İş tamamen usta ile bitiyor. Büyük şehirlerde isim yapmış egzozcular her türlü yapar bence. Mesele güvenle araba bırakabileceğin, insanların referans olacağı bir yer bulman. Cooler'ın montajı, borulanması, dp, komple egzoz işi en iyi ihtimalle gene 8-10 gün sürer.

wonderkid
03-05-2017, 08:15
Resım ve nerden aldınız vs kısa bı acıklama hıc fena olmaz

Eski dti ımda takılıydı. Tam markasını hatırlamıyorum , ürünü İzmir ' de Tekin Subap - Fehmi Tekin takmıştı. Araçta üfleme vardı , amacımız üfleme kaynaklı çıkan yağın turboya dönmesini engellemek ve mümkün oldukça turboyu korumaktı

sonvedam11
03-05-2017, 09:11
Eski dti ımda takılıydı. Tam markasını hatırlamıyorum , ürünü İzmir ' de Tekin Subap - Fehmi Tekin takmıştı. Araçta üfleme vardı , amacımız üfleme kaynaklı çıkan yağın turboya dönmesini engellemek ve mümkün oldukça turboyu korumaktı

dediginiz cihaz oil cacth tank diye biliyorum fiyatı 100 liralarda bişey üst kapaktan çıkan yagı haznesıne süzdürüyor.

korki
03-05-2017, 09:45
dediginiz cihaz oil cacth tank diye biliyorum fiyatı 100 liralarda bişey üst kapaktan çıkan yagı haznesıne süzdürüyor.

Hava desteği ile çalışan (pnömatik) makinalarda bulunan pnömatik şartlandırıcı ile de verimli bir oil catch tank yapabilirsiniz daha verimli olduğu söyleniyor.

wonderkid
05-05-2017, 13:46
Arkadaşlar selam. Herkesin kabul edeceği en iyi setup ne olabilir 1.7 dti da fikir birliğine varabilirmiyiz ?

tool
07-05-2017, 16:19
Arkadaşlar selam. Herkesin kabul edeceği en iyi setup ne olabilir 1.7 dti da fikir birliğine varabilirmiyiz ?

En buyuk hibrid sanirim tf035
Az lagli sehirici gazlamak icin gt17
Diger secenekler fanteziye bagli

EmirKelpeten
09-05-2017, 19:43
arkadaşlar bugün yolda gidiyordum bi anda arıza ışığı yandı ve araba gaz yemedi devir yavaş yavaş 0a doğru düştü ve stop etti , sonra marşa bastım çalışmadı kapadım bi daha bastım çalıştı ve bu arada araba patırdıyor sizce pompamı bozuldu yoksa beyinmi

FK.Sub
10-05-2017, 21:57
arkadaşlar bugün yolda gidiyordum bi anda arıza ışığı yandı ve araba gaz yemedi devir yavaş yavaş 0a doğru düştü ve stop etti , sonra marşa bastım çalışmadı kapadım bi daha bastım çalıştı ve bu arada araba patırdıyor sizce pompamı bozuldu yoksa beyinmi

Malesef mazot pompa beyini.

aroglu
11-05-2017, 00:58
bende bir şey danışayım. 2.pompa beyni arızasından sonra işi biraz abartıp polen filtresinin arkasına aldım . yağmur çamur sıcak vibrasyon görmüyor. 1 senedir de şükür bir sıkıntı yaşamadım.Geçenlerde çok güvenilir olmayan bir kaynaktan "verimli çalışabilmesi için belli bir sıcaklıkta olması gerekli" dedi. kışın -10 larda bir sıkıntı yaşamadım. Yazın zaten çok sıkıntı olmaz . bu pompa beyni beni de korkutuyor. pat diye kalmayalım yolda .bilgisi olan var mıdır bu konuda ?

wonderkid
11-05-2017, 07:17
IMG_8508 - Dosya Web (http://dosya.web.tr/K0vkkP)

led xenon çalışmam. Uzunlarda şimşek etkiside mevcut

yoshimura
11-05-2017, 08:53
bende bir şey danışayım. 2.pompa beyni arızasından sonra işi biraz abartıp polen filtresinin arkasına aldım . yağmur çamur sıcak vibrasyon görmüyor. 1 senedir de şükür bir sıkıntı yaşamadım.Geçenlerde çok güvenilir olmayan bir kaynaktan "verimli çalışabilmesi için belli bir sıcaklıkta olması gerekli" dedi. kışın -10 larda bir sıkıntı yaşamadım. Yazın zaten çok sıkıntı olmaz . bu pompa beyni beni de korkutuyor. pat diye kalmayalım yolda .bilgisi olan var mıdır bu konuda ?

Bu tip kuruntulara düşmemek için orjinal yerini değiştirmedim. Sonuçta mühendisler koymuş oraya. Rastgele koyacak halleri yok onca arge yapılıyor. Birkaç ayda bir beyin soketini söküp bakıyorum mazot varmı diye. Eğer birgün mazot gelirse avans müşürünü değiştiririm sonra 10 sene kafam rahat. Beyin taşımak bir hatayı başka bir hatayla kapamak gibi geliyor bana. Mazot geliyorsa avans müşürünü değiştircen bitti gitti

EmirKelpeten
12-05-2017, 16:56
Malesef mazot pompa beyini.

sorunu çözdük , pompa beyninin üstünde elektrik vardı bizde şase aldık ve hiçbir problem kalmadı.

RedCan
13-05-2017, 20:01
Arkadaşlar motul 8100 x-cess yağ aldım. Aracın yağını daha değiştirmedim. Şöyle bir sorum var;

Motulun sitesinde yağ seçiciye girdiğim de 8100'ün 10-60 çıkıyor. Sizce farklı bir olay mı var ? 8100 Yeni nesil araçlar içinmiş sanırım.

Kullanan yada bilgisi olan var mı bu konu da ?

sonvedam11
14-05-2017, 20:11
Arkadaşlar motul 8100 x-cess yağ aldım. Aracın yağını daha değiştirmedim. Şöyle bir sorum var;

Motulun sitesinde yağ seçiciye girdiğim de 8100'ün 10-60 çıkıyor. Sizce farklı bir olay mı var ? 8100 Yeni nesil araçlar içinmiş sanırım.

Kullanan yada bilgisi olan var mı bu konu da ?

valla bu konu hakkında pek bilgim yok bende daha önce motul kullanıyordum 7 bn kmde yagı boşalttık pekmez olmuştu dedimki yaga bu kadar para vercegime petrol ofisnin yagından alırım 4 litresi 48tl ve her 5 bin km de değiştiririm dedim o gün bu gün buşekilde biniyorum sıkıntım yok aracımda aşagıdaki videodaki şekilde yürürü var

Corsa C hibrit turbo inceleme TF035 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gpYDpaF8MLg&t=75s&list=PLXLVeIu0dpSpRt5yDJcIvxBU9OV6X7wBy&index=11)

RedCan
16-05-2017, 10:04
Bir de ben deneyimlerim bakalım motul nasılmış. Hiybird turbodan memnun musunuz izlenimleriniz nelerdir. Basıncınız kaç ?

tool
17-05-2017, 11:15
valla bu konu hakkında pek bilgim yok bende daha önce motul kullanıyordum 7 bn kmde yagı boşalttık pekmez olmuştu dedimki yaga bu kadar para vercegime petrol ofisnin yagından alırım 4 litresi 48tl ve her 5 bin km de değiştiririm dedim o gün bu gün buşekilde biniyorum sıkıntım yok aracımda aşagıdaki videodaki şekilde yürürü var

Corsa C hibrit turbo inceleme TF035 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gpYDpaF8MLg&t=75s&list=PLXLVeIu0dpSpRt5yDJcIvxBU9OV6X7wBy&index=11)

defi'yi nerden aldiniz?

deryaank
17-05-2017, 12:33
Arkadaşlar benim pompa gidici gibi , günahı ne olur daha önce yaptıran var mı? Yokuş yukarı geç çalışma sıcaakken geç marş alma gibi sorunlar var şimdilik .

delta0o
18-05-2017, 16:03
orjinal vogtland yada eibach 2.el 3,5 cm spor yay arıyorum.kendinde ,çevresinde olan varsa pm'le ulasabilir mi

sonvedam11
21-05-2017, 21:18
Bir de ben deneyimlerim bakalım motul nasılmış. Hiybird turbodan memnun musunuz izlenimleriniz nelerdir. Basıncınız kaç ?

Corsa C hibrit turbo inceleme TF035 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gpYDpaF8MLg&list=PLXLVeIu0dpSquxU-3s0es_-_ADYcafAVN&index=4&t=77s)

izlenimlerimi videoda belirttim kutsal cumartesi akşamıda bi deneme yaptık video çektik buyrun

320d e46 vs Corsa 1.7 dti vs soch vtec - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=eAvPbMuxAqg&list=PLXLVeIu0dpSquxU-3s0es_-_ADYcafAVN&index=11)

sonvedam11
21-05-2017, 21:19
defi'yi nerden aldiniz?

internetten getirttim elimde sıfır bir adet var gebzede elden testlim satıcam fiyat 85 tl montaj bilgisi ve baglama podu içinde

sonvedam11
21-05-2017, 21:24
elimde bulunan satılık malzemeler
-çıkma orjinal turbo sıfır sıkıntı 5k km de. 500tl
-2 adet defi turbo göstergesi (1 tanesi sıfır 1 tanesi araç üzerinde takılı şuanda) sıfır olan 85tl ikinci el olan 70tl
-sıfır manuel boost controller var

not: göstergeleri kn kutu içi filitre ile takas edebilirim

Kutluhan
24-05-2017, 11:07
arkadaşlar merhaba, benim dti da hibrit TF035 mevcut.. sıkıntısız 6.000km dir biniyorum.Bu turbo yerine sıfır olarak alıp daha verimli olsun diye takabileceğimiz kesme,biçme yapmadan hangi turbolar mevcut.

sonvedam11
24-05-2017, 15:46
arkadaşlar merhaba, benim dti da hibrit TF035 mevcut.. sıkıntısız 6.000km dir biniyorum.Bu turbo yerine sıfır olarak alıp daha verimli olsun diye takabileceğimiz kesme,biçme yapmadan hangi turbolar mevcut.

açık göz turbo nun yapmış olduğu tf035 den bi boy büyük hibrit var
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18424221_10209597154313031_6662007244723471425_n.j pg?oh=4a60b646068d1db5314c314f0a4c679e&oe=599E148B

al tak şekilinde yeni çıkardı zaten daha takan oldumu bilmiyorum

Kutluhan
24-05-2017, 18:48

gt2056 veya gt1749 gibi sıfır (palleri vb. oynanmamış) turbo alıp takma niyetim var, alt devirlerde falan şehir içi kullanımda rahat edeceğim başım ağrıtmayacak bir turbo arıyorum.

RedCan
24-05-2017, 19:57
Kesme biçme olmadan bolt on turbo yok diye biliyorum. Tf035 den memnun değil misiniz. Nerede yaptırınız ?

@sonsevdam turbo sıfır mı nerede yaptırdınız.

Bende hybird e geçmek istiyorum. Hangi pal veya hangi firma da yaptırma konusunda kararsızım

Kutluhan
24-05-2017, 20:28
Kesme biçme olmadan bolt on turbo yok diye biliyorum. Tf035 den memnun değil misiniz. Nerede yaptırınız ?

@sonsevdam turbo sıfır mı nerede yaptırdınız.

Bende hybird e geçmek istiyorum. Hangi pal veya hangi firma da yaptırma konusunda kararsızım

ege turbo izmirde yaptırdım, memnunum da işte böyle bir imkanımız var ise değerlendirip sonuçları görmek amacım.

korki
24-05-2017, 20:56
ege turbo izmirde yaptırdım, memnunum da işte böyle bir imkanımız var ise değerlendirip sonuçları görmek amacım.

Kesme biçme olmadan farklı bir turbo kendi turbosu hariç yok malesef.Flanş veya klima iptali olmasını istemiyorsanız manifold işçiliği gerektiriyor.

korki
24-05-2017, 21:04
açık göz turbo nun yapmış olduğu tf035 den bi boy büyük hibrit var
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18424221_10209597154313031_6662007244723471425_n.j pg?oh=4a60b646068d1db5314c314f0a4c679e&oe=599E148B

al tak şekilinde yeni çıkardı zaten daha takan oldumu bilmiyorum

50mm'den büyük hibrit paller için; turboda sıkıntı olması durumunda turbonun gövdesinde yeteri kadar pay kalmadığı için yeni turbo alınması gerektiğini söylediler.

RedCan
24-05-2017, 21:11
korki demek istediğinizi anlamadım. Tornacı 50 mm pal girecek şekilde genişletti diyelim. Turbo kırıldı. 51 mm pal takamaz mıyız. 1 mm daha traşlar. 49 mm takamayız ama. Fazla boşluk kalır. Bir de sağlık bir şekilde en fazla kaç mm oturuyor ? En sağlıklısı hangisidir hybird de ? Hangi firmaya yaptırmalıyız. ?

korki
24-05-2017, 23:01
korki demek istediğinizi anlamadım. Tornacı 50 mm pal girecek şekilde genişletti diyelim. Turbo kırıldı. 51 mm pal takamaz mıyız. 1 mm daha traşlar. 49 mm takamayız ama. Fazla boşluk kalır. Bir de sağlık bir şekilde en fazla kaç mm oturuyor ? En sağlıklısı hangisidir hybird de ? Hangi firmaya yaptırmalıyız. ?

1.7 için turboyu hibritleyen firmaların ellerinde pal çap ölçüleri belirli , belli seçenekler sunuyorlar. Yani 50mm çaptan 51'e geçeyim ordan 52 yaparım diye birşey malesef yok , özel pal yaptırman gerekir heralde veya uygun pali bulman. Şu an Turbocu Açıkgözde TF035 hibrit çapı 49mm stage2 diye geçiyor yanılmıyorsam daha sonra billet kanat diye daha büyük çaplı stage3 hibrit turbo yapmaya başladı. Ege turbo da ise 51mm stage2 diye geçen bir pal mevcut, bir de 56mm var o da stage3 oluyordur heralde. İstanbul'da Fe-ka iyi diyorlar ama bilgim yok. Stage3 için konuştuğumda turbonun tekrardan revizyon olmayacağı yenisinin alınması şeklindeydi. Egzoz pali ile oynayınca da çok sıkıntılar oluştuğunu söylediler. Benim aracımda ege turbonun stage1 pali var, max 1,5bar basıyorum. Yaklaşık 30bin km oldu. Çoğunluğu uzun yol yazın torosları da çıktım, kışın afyon-kütahya taraflarında da kullandım çok şükür bir sıkıntısı yok,memnunum. Genellikle uzun yol kullandığım için aracı bakıma götürdüğüm kişi stage3'leri önermedi. Gereği de yok bence 200 ve üstü güçleri hedefliyorsan k03,k04 tarzında big turbo projesi daha sağlıklı olur iyi işçilik ve malzeme ile. Zaten stage2 pal+ enjektör+cooler+hard yazılım ile 180hp-190hp'lere 2bar üstü basınçlara gelir. O da 1.7'ye yeter de artar.

yoshimura
25-05-2017, 06:55
ozaman hem şehir içi altlar ölmesin, hemde uzun ömür ve sağlık bir hibrit turbo olarak, tf035 hibrit diyebilirmiyiz?
Ayrıca tf035 yaparken eksoz tarafınıda değiştiriyorlar dimi, sadece emmeyi yapmıyorlardır

Kutluhan
25-05-2017, 11:25
ozaman hem şehir içi altlar ölmesin, hemde uzun ömür ve sağlık bir hibrit turbo olarak, tf035 hibrit diyebilirmiyiz?
Ayrıca tf035 yaparken eksoz tarafınıda değiştiriyorlar dimi, sadece emmeyi yapmıyorlardır

bu kadar net konuşmamak lazım, hibrit turbo şans işi bence td035 3'kere pal değiştirende var arkadaş gibi 30bin kmler binende vardır ama bu konu hakkında çok daha fazla örnek ve tecrübe edinmiş arkadaşlar yorum yaparsa bizde bilgi sahibi oluruz.

sonvedam11
25-05-2017, 12:03

ttf035 denmesinin sebebi göbek emme ve egzoz pali tf035 turbosununki ile komple değiştiği için öyle niyor mitsubishi colt czt araçlarının orji turbosu

RedCan
25-05-2017, 19:26
Sadece emmeyi büyütmek sağlıklı oldemayacaktır bence. Giren havanın çıkması lazım. Belirli oradan egzoz palini büyütmek de gerekli.

Bende ege turbo ile fe-ka maslak arasında gidip geliyorum. Billet pal mi TF035 mi bilemiyorum

sonvedam11
28-05-2017, 20:30
sizin için corsa ile alakalı 3 video çektim işinize yarar umarım

https://www.youtube.com/watch?v=4N7jClj9jko

https://www.youtube.com/watch?v=BSI8c-_cf7Q

https://www.youtube.com/watch?v=PINzB_2Ged4

buda extra

https://www.youtube.com/watch?v=eAvPbMuxAqg

Casillas
01-06-2017, 16:09
6 aydir cift pal buyuk 2.2 transit palli hybrit kullaniyorum. Herhangi bir sıkıntım yok.

Casillas
04-06-2017, 11:37
Yeni dikkatimi çeken araba 4 bin devire kadar devir saatı ok gibi fırlarken 4bin bi tutuluyormuş gibi acaba orijinal boru var üst devirlerde o mu kastırıyor arabayı fikri olan var mı ?

https://youtu.be/rW3q9_vzNIM

vtec26
07-06-2017, 16:50
Arkadaşlar maf sensörü, krank sensörü veya egzantrik devir sensörü ile ilgili arıza başına gelen var mı ?

FK.Sub
08-06-2017, 23:06
Arkadaşlar maf sensörü, krank sensörü veya egzantrik devir sensörü ile ilgili arıza başına gelen var mı ?

maf ile map sensörleriyle ilgili sıkıntı yaşamıştım.

Grimlord
08-06-2017, 23:15
Arkadaşlar merhaba, piyasa uçmuş durumda ama yine sorayım. Max 20bine alacağım bir corsa dti beni üzer mi? Kronik arızalarını gidermek çok tuzlu mudur? Duman veya roll işini hiç sevmiyorum, soft yazılımla ve egzozla binerim en fazla.

aroglu
09-06-2017, 03:32
Arkadaşlar merhaba, piyasa uçmuş durumda ama yine sorayım. Max 20bine alacağım bir corsa dti beni üzer mi? Kronik arızalarını gidermek çok tuzlu mudur? Duman veya roll işini hiç sevmiyorum, soft yazılımla ve egzozla binerim en fazla.

direksiyon kutusunu 500 liraya yaptıracaktım vazgeçtim . beyinlerin taşınması lazım max 150 lira . birde beyine mazotu çeken lanet müşür 450-500 tl arası olmuş kabloları soymak 500 liradan sizi kurtarabilir.

Yanyanömer
12-06-2017, 21:46
Arkadaşlar aradığım sonucu bir türlü bulamıyorum aracımda P1120 ve P1122 Gaz pedal hatası alıyorum. Yolda giderken bir anda arıza ışıgı yanıyor ve gaz pedalını kullanamıyorum amcak stop edip çalıştırdıktan sonra düzeliyor. Ara sıra veriyor ama çok tehlikeli bir hal aldı. Sırf bu hatadan dolayı topkapıda Talat ustaya gittim beyni açtırdım baktırdık hiçbir şey yok dedi biraz mazot vardı temizledik dedi. Yollarda veya devrede sıkıntı yok dedi. Eskiden avans müşürü mazot kaçırıyordu kablo sıyırma yöntemiyle çözdüm o olayı. Ama pedal hatası olayını bir türlü çözemiyorum. Talat usta tekrar aynı hatayı verirse gaz pedalını değiştir dedi Bu hatayla alakalı fikri olan varsa çok makbule geçer.

aroglu
13-06-2017, 03:43
Arkadaşlar aradığım sonucu bir türlü bulamıyorum aracımda P1120 ve P1122 Gaz pedal hatası alıyorum. Yolda giderken bir anda arıza ışıgı yanıyor ve gaz pedalını kullanamıyorum amcak stop edip çalıştırdıktan sonra düzeliyor. Ara sıra veriyor ama çok tehlikeli bir hal aldı. Sırf bu hatadan dolayı topkapıda Talat ustaya gittim beyni açtırdım baktırdık hiçbir şey yok dedi biraz mazot vardı temizledik dedi. Yollarda veya devrede sıkıntı yok dedi. Eskiden avans müşürü mazot kaçırıyordu kablo sıyırma yöntemiyle çözdüm o olayı. Ama pedal hatası olayını bir türlü çözemiyorum. Talat usta tekrar aynı hatayı verirse gaz pedalını değiştir dedi Bu hatayla alakalı fikri olan varsa çok makbule geçer.

http://www.techturkey.com/forum/genel-teknik/211834-yardim-corsa-1-7-dti-uzmanlik-sinavi.html

arızanız aynı gibi. sensörleri ve beyni kontrol edip emin olduysanız arıza tesisatta olabilir.

Kutluhan
13-06-2017, 10:48
arkadaşlar klima iptal etmeden büyük turbo olarak hangi turbo takılabilir bizim araçlara.. gt1749,gt2052,gt1852 gibi gibi..

vtec26
15-06-2017, 08:57

Arkadaşlar aracımda bi çekiş düşüklüğü vardı, sorun MAF sensörüymüş, yenisi ile değiştirince sıkıntı gitti. Bilgilendirme amaçlı yazıyorum.

Kutluhan
17-06-2017, 20:16
hibrit turbo corsalar egsoz sistemleri downpipe dahil komple 60'lık son tarafa spor susturucu şeklindemi yoksa 51 lik son orjinal veya spor olarak yeterlimidir? birde aracın hava alması için hava filtresi dışında ne yapılabilir.

fuatozkan
20-06-2017, 13:58
Yağ sıcaklık saatinin sensörünü nereye bağladınız arkadaşlar örnek fotoğraf var mı tarif edebilir misiniz ?

mikelazi
20-06-2017, 17:34
bir dostum geniş emme-egr iptal hard yazılımlı arac aldı.satanlar 130hp civarı demişler.bende imkansız dedim.

yorumlarınız nelerdir bu konuda merak ettim.stock turboyla 130 çıkarmı :)

AliGizda
21-06-2017, 14:02
bir dostum geniş emme-egr iptal hard yazılımlı arac aldı.satanlar 130hp civarı demişler.bende imkansız dedim.

Stock turboyla 125-130 arası veriyor diye biliyorum abi. Doğru olabilir :)

Met
21-06-2017, 14:26
Benim eski aracım filtre, egzoz, emme, bronz, yazılım ve stock turbo ile 130 a yakın bi güç vermişti.

mikelazi
21-06-2017, 14:46
düzgün bir dynoda bana göre sağlıklı 120 üzeri çıkmaz.
tabi ben mantık yürütüyorum.

biri çıkartır şuraya bir dynamics verisi,ona lafımız yok :)

RedCan
21-06-2017, 21:09
Düzgün bir dyno'da o güçleri anca hybird turbo ile alabilirler. Daha önce bir çok 1.7 dti konusunda tartışıldı. Sağlıklı bir dti'da o speclerde anca 105-110 çıkar.

mikelazi
22-06-2017, 08:34
Düzgün bir dyno'da o güçleri anca hybird turbo ile alabilirler. Daha önce bir çok 1.7 dti konusunda tartışıldı. Sağlıklı bir dti'da o speclerde anca 105-110 çıkar.

aynı görüşteyim

EREN34
22-06-2017, 09:01

Kolayı var. Bir tane yazılımlı focus tdci bulun. Focus'tan geri kalmıyorsa ok :)

Focus yazılımlı haliyle güç olarak belki 130dan fazla çıkartabilir ama kg dezavantajından dolayı bir yere uçup kaçamaması gerekir.

Mesela ben yazılım sonrası merakımı bir vti ile denemiştim. :)

mikelazi
22-06-2017, 09:30
Kolayı var. Bir tane yazılımlı focus tdci bulun. Focus'tan geri kalmıyorsa ok :)

Focus yazılımlı haliyle güç olarak belki 130dan fazla çıkartabilir ama kg dezavantajından dolayı bir yere uçup kaçamaması gerekir.

Mesela ben yazılım sonrası merakımı bir vti ile denemiştim. :)

şimdi şöyle yazayım sonuçta c30 da focus ayarı sayılır.
yazılımlı-kat-orta iptal c30 40-150 önde 150 sonrası c30 geçiyor.
stock astra dizel(136hp) 160a kadar 1.5-2 boy önde
306 1.8 16v düz boru filtre her türlü önünde :) bizimkine hiç şans tanımamış

EREN34
22-06-2017, 09:57

Corsa 130hp olmayabilir. C30 neredeyse 1400kg araba. İlk ağırlık avantajından dolayı Corsa önce çıksada sonrasında Volvo yakalayıp geçiyor.

mikelazi
22-06-2017, 10:16
Corsa 130hp olmayabilir. C30 neredeyse 1400kg araba. İlk ağırlık avantajından dolayı Corsa önce çıksada sonrasında Volvo yakalayıp geçiyor.

benim görüşüm 100-105 civarıdır.

bide bana senle deniyelim diyor.eski aracım(picanto) olsaydı denerdim.

EREN34
22-06-2017, 10:49
benim görüşüm 100-105 civarıdır.

bide bana senle deniyelim diyor.eski aracım(picanto) olsaydı denerdim.

Maksat merak gidermek değil mi? Dene gitsin :)

mikelazi
22-06-2017, 11:37
Maksat merak gidermek değil mi? Dene gitsin :)

1350kg civarı 165+hp yim :)

Met
22-06-2017, 15:29

Bende aynı araçlarla denemiştim;

yazılımlı c30 ile 200 e kadar kafa burun gitmiştik.
stock 136 lık astra j (sw) yi de 3-4 boy geçiyordum.

mikelazi
22-06-2017, 16:23
Bende aynı araçlarla denemiştim;

yazılımlı c30 ile 200 e kadar kafa burun gitmiştik.
stock 136 lık astra j (sw) yi de 3-4 boy geçiyordum.

demekki senin 1.5-2 boy gerindeyiz.

hibritmi aracınız

Met
22-06-2017, 16:52
demekki senin 1.5-2 boy gerindeyiz.

hibritmi aracınız

oem turboydu, satalı çok oldu :)

mikelazi
23-06-2017, 10:26
oem turboydu, satalı çok oldu :)

specleri neydi :)

bizimkinde 185-60r15 lastik var.kafadan 1boy gitti :D

dulger007
25-06-2017, 21:05
Selamun aleyküm öncelikle hayırlı bayramlar. Bende bayramdan sonra corsacıyım inşaallah aradığım aracı buldum :) yalnız danışmak istediğim bir konu var. Araç 203.XXX binde beyaz renk hususi sadece 1 çamurlukta lokal macunsuz boya var içi dışı diri temiz çok titizim ben bu halimle bile araç içime sindi. Aracın evveliyatı belli hiç kurcalanmamış hırpalanmamış. Sadece üzerinde ekstra olarak cam filmi ve jant var. Orjinal jantıda verecek. Fiyat olarak 22 bin Tl ye bırakacak bana. Ne dersiniz bu paraya bu araç alınırmı almalımıyım ? Yoksa pahalımı ?

drago
25-06-2017, 22:11
Sayın 1.7 ciler, şu araç için yorumlarınız nedir? Corsadan ziyade daha mantıklı gibi göründü, hem fiyatı, hem de görsel olarak yapılabilecekler olarak:

2003 ASTRA DİZEL 17500TL
İlan No: 403222443
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2003-astra-dizel-17500tl-403222443/detay)

Emrecan-R
25-06-2017, 22:34
Sayın 1.7 ciler, şu araç için yorumlarınız nedir? Corsadan ziyade daha mantıklı gibi göründü, hem fiyatı, hem de görsel olarak yapılabilecekler olarak:

2003 ASTRA DİZEL 17500TL
İlan No: 403222443
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2003-astra-dizel-17500tl-403222443/detay)

tek kapı wagon :D

16EC813
26-06-2017, 00:57
Selamun aleyküm öncelikle hayırlı bayramlar. Bende bayramdan sonra corsacıyım inşaallah aradığım aracı buldum :) yalnız danışmak istediğim bir konu var. Araç 203.XXX binde beyaz renk hususi sadece 1 çamurlukta lokal macunsuz boya var içi dışı diri temiz çok titizim ben bu halimle bile araç içime sindi. Aracın evveliyatı belli hiç kurcalanmamış hırpalanmamış. Sadece üzerinde ekstra olarak cam filmi ve jant var. Orjinal jantıda verecek. Fiyat olarak 22 bin Tl ye bırakacak bana. Ne dersiniz bu paraya bu araç alınırmı almalımıyım ? Yoksa pahalımı ?

exzpertize sok temiz çıkarsa dediğin gibi motoruda orijinal ellenmemiş km ise 20 bine verirse al keyifle bin
not orijinal jantı yok onlar tenekedir :D

korki
27-06-2017, 10:28

arac dediginize gore temiz ancak fiyat yuksek gibi. Soyle ki araci doldurmayi dusunuyorsaniz aracin size maliyeti nerden baksaniz 25 i gececektir. 20bin gibi biraksa ideal rakam olur. 22 binin ustune 2 lira ekleseniz piyasada yapili temizlerini alabilirsiniz

derviscapaci
28-06-2017, 10:58
Yeni dikkatimi çeken araba 4 bin devire kadar devir saatı ok gibi fırlarken 4bin bi tutuluyormuş gibi acaba orijinal boru var üst devirlerde o mu kastırıyor arabayı fikri olan var mı ?

https://youtu.be/rW3q9_vzNIM

Bence lastikler sardığı için o devire kadar teker boşa döndüğü için anide fırlıyo sonra tutunmaya başlayınca devir normal ivmelenmeyi gösteriyor diye düşünüyorum. Km göstergesine de dikkatlı bakarsanız bunu doğruluyo..

tool
29-06-2017, 13:52
fbook ustunde 15 kurus yakanlar cikmis;
sizin dizeller ne alemde?

fuatozkan
29-06-2017, 14:38
Ankara içi 100 TL 432.2 km

Bayram trafiği Ankara - Samsun + Samsun içi 676.7 km 140 tl

PaSHa-brk
10-07-2017, 08:45
Selamın aleyküm;

aracımın basıncını 1.7 bar civarına çıkarttık basınç açtıktan arac kendini kasmaya yavaş devir çevirmeye başladı.Hatta üst devirlerde patlamalar olmaya başladı(hararet te eskisinden bir tık daha yükseliyor).Sebebi yazılımsal mı mekanikmi böyle bi sorun yaşayan oldumu?Yazılımı yapan arkadaşım debimetremde sıkıntı olabileceğini söyledi? Sizce sorun ne olabilir?

mikelazi
10-07-2017, 09:11
slm dostlar

arkadaşım biraz kıllanmışta bu turbodaki ses bir sorunmudur sizce Corsa dti turbo sesi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=9mZ3VA96sxI)

bana göre gayet normal geldi.birde dti cilere sorayım dedim :)

Rafet01
10-07-2017, 11:09
Selamın aleyküm;

aracımın basıncını 1.7 bar civarına çıkarttık basınç açtıktan arac kendini kasmaya yavaş devir çevirmeye başladı.Hatta üst devirlerde patlamalar olmaya başladı(hararet te eskisinden bir tık daha yükseliyor).Sebebi yazılımsal mı mekanikmi böyle bi sorun yaşayan oldumu?Yazılımı yapan arkadaşım debimetremde sıkıntı olabileceğini söyledi? Sizce sorun ne olabilir?

Bana yakıt yetersizmiş gibi geldi

RedCan
10-07-2017, 12:54
slm dostlar

arkadaşım biraz kıllanmışta bu turbodaki ses bir sorunmudur sizce Corsa dti turbo sesi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=9mZ3VA96sxI)

Normal değil. Turbo da ötme başlamış. Muhtemelen balansı bozulmuştur

mikelazi
10-07-2017, 12:57
Normal değil. Turbo da ötme başlamış. Muhtemelen balansı bozulmuştur

öylemi diyorsun.

PaSHa-brk
10-07-2017, 14:13
Bana yakıt yetersizmiş gibi geldi

Yani yazılımsal gibi görünüyor

Casillas
12-07-2017, 18:23
Bence lastikler sardığı için o devire kadar teker boşa döndüğü için anide fırlıyo sonra tutunmaya başlayınca devir normal ivmelenmeyi gösteriyor diye düşünüyorum. Km göstergesine de dikkatlı bakarsanız bunu doğruluyo..

Buna dikkat ederek diycem bide teşekkürler.

Casillas
12-07-2017, 18:26
slm dostlar

ötmeye başlamış ufakdan ufakdan, ilk zamanlar sogukken daha cok olur net duyarsın ısınınca sadece gazdan ayagını cektıgınde duyulur sonra hep gelir.
Böyle km'lerce binip bişi olmayanda var 100 km sonra kıranda var o yüzden kontrol ettir pal kırıp daha büyümesin masrafın

mikelazi
13-07-2017, 07:39
ötmeye başlamış ufakdan ufakdan, ilk zamanlar sogukken daha cok olur net duyarsın ısınınca sadece gazdan ayagını cektıgınde duyulur sonra hep gelir.
Böyle km'lerce binip bişi olmayanda var 100 km sonra kıranda var o yüzden kontrol ettir pal kırıp daha büyümesin masrafın

anladım,eyvallah

RedCan
18-07-2017, 11:13
Op.com kullanan arkaşlar var mı aramızda ? Bir kaç soru soracağım.

1. Hangi version ve nereden temin edebiliriz. Aliexpress vs alsak gümrüğe takılır mı ? (sipariş vermiştim daha gelmedi)
2. Replika olduğu için internete hiç bağlanmamış/bağlanmayan bir laptopa bağlayın diye bir söyleti var aslı astarı nedir ?
3. Log alabilir miyiz op.com ile ?

ali elbasan
28-07-2017, 07:44
Selam beyler bende 1849v turbo takılı daha önce yoktu bir kaç hafta intercoler degistirim dün de bakım yaparken emme ye yağ verdiğini fark ettim bunun çözümü nedir İstanbul'da adam akıllı bir revizeedicek tanıdığınız varmı Avrupa yakasinda

ali elbasan
28-07-2017, 07:45
Op.com kullanan arkaşlar var mı aramızda ? Bir kaç soru soracağım.

1. Hangi version ve nereden temin edebiliriz. Aliexpress vs alsak gümrüğe takılır mı ? (sipariş vermiştim daha gelmedi)
2. Replika olduğu için internete hiç bağlanmamış/bağlanmayan bir laptopa bağlayın diye bir söyleti var aslı astarı nedir ?
3. Log alabilir miyiz op.com ile ?

Ben kullanıyorum ikisenedir log alıyor 1.45 kullanıyorum 1.65 TE var calismadi

yoshimura
28-07-2017, 08:33
Ben kullanıyorum ikisenedir log alıyor 1.45 kullanıyorum 1.65 TE var calismadi

Log nasıl alıyorsunuz. Rica etsem anlatırmısınız

RedCan
04-08-2017, 17:52
Beyler aracımın üzerinde combo jant var gunmetal boyalı. Uygun fiyata vereceğim düşünen olursa pm atabilir.

aroglu
05-08-2017, 11:52
Herkese iyi haftasonları dilerim . Hazır hafta sonu gelmişken kumandadan camları kapatmayı yapayım dedim olmadı. 330 ohm luk direnci kızmızı kahve ve kahve kırmızı kabloların arasına bağladım ama çalışmadı bir yerde bir yanlısım mı var acaba ?

deryaank
07-08-2017, 11:35
Herkese iyi haftasonları dilerim . Hazır hafta sonu gelmişken kumandadan camları kapatmayı yapayım dedim olmadı. 330 ohm luk direnci kızmızı kahve ve kahve kırmızı kabloların arasına bağladım ama çalışmadı bir yerde bir yanlısım mı var acaba ?

Onun için özel bir modül takmak gerekmiyor muydu ?

aroglu
07-08-2017, 18:14
Modüle gerek yok . Çözmüşken yazayım youtube da bi video var . Bununla ilgili o yeterince açıklayıcı birde üzerine ek ben söyleyim belki birinin işine yarar . 330 ohm luk direnci alıyorsun kiloohm değil . Açık sarı-kırmızı ve kırmızı-kahverengi 2 kabloyu soyup arasına bağlıyorsun(youtubede kahverengi demiş açık sarı olacak). Kumandadan tek sefer kilitlediğin zaman ön iki cam kalkıyor.

Yanyanömer
09-08-2017, 22:57
Modüle gerek yok . Çözmüşken yazayım youtube da bi video var . Bununla ilgili o yeterince açıklayıcı birde üzerine ek ben söyleyim belki birinin işine yarar . 330 ohm luk direnci alıyorsun kiloohm değil . Açık sarı-kırmızı ve kırmızı-kahverengi 2 kabloyu soyup arasına bağlıyorsun(youtubede kahverengi demiş açık sarı olacak). Kumandadan tek sefer kilitlediğin zaman ön iki cam kalkıyor.

module falan gerek yok . Youtuda da arkadaş anlatmış 2 kablo arasına direnç atıp güzelce kapatıyoruz oluyor bitiyor.

Yanyanömer
09-08-2017, 22:59
Ayrıca Kronik sorunlar ile ilgili bilgi almak isteyen olursa özelden ulaşsın. Follow me dahil. Op comda dahil elimden gelen yardımı yaparım. Artık çözdük bütün olayları alt beyin tamirlerine kadar yardımcı olurum. yakında y17dt kronik sorunlar üzerine bir konu açacağım. Ve cruise kontrol dahil yardımcı olacağım hepinize. Dr DTİ :)

deryaank
11-08-2017, 11:17
Egr iptalini mekanik olarak kendim yapmamın sakıncası var mı ?

Casillas
12-08-2017, 18:53

bunu yapınca araba camı hep kapatmaya calısıyor akuyu bıtırıyo felan dıyorlar ama doğru mu

aspensilber
13-08-2017, 00:46
Egr iptalini mekanik olarak kendim yapmamın sakıncası var mı ?

yazılımdan kapalıysa arasına kola kutusu koymanız bile fark etmiyor diye biliyorum yani sorun olmaz önemli olan yazılımdan kapalı olup olmaması. ben aracımda uzun bir süre sadece yazılımdan kapalı şekilde bindim fiziksel kapalı değildi.

aroglu
13-08-2017, 23:41
bunu yapınca araba camı hep kapatmaya calısıyor akuyu bıtırıyo felan dıyorlar ama doğru mu

Ona bende takıldım hep yapmıyor 10 kere tetikledi geçen işi gücü bırakıp saydım ama bitse benim akü biterdi bayağı eski bi sıkıntım yok simdilik

deryaank
15-08-2017, 14:19
Beyler 2mm kör krom conta ile egryi şptal ettim fakat facebook corsa c grubunda biri keşke contada küçük bir delik açsaydın tarzı bir şey dedi aslı astarı nedir bu işin ?

Casillas
15-08-2017, 16:47
Ona bende takıldım hep yapmıyor 10 kere tetikledi geçen işi gücü bırakıp saydım ama bitse benim akü biterdi bayağı eski bi sıkıntım yok simdilik
10 kere fln tetikleyip bırakıyorsa sıkıntı olmaz :)

Beyler 2mm kör krom conta ile egryi şptal ettim fakat facebook corsa c grubunda biri keşke contada küçük bir delik açsaydın tarzı bir şey dedi aslı astarı nedir bu işin ?
Doğrudur bazen egr arıza yakıyor ve 4000 rpmleri geçmiyor araba. Onunda çözümü ortasına minik bir delik açmak.

deryaank
20-08-2017, 10:13
Yazılım sırasında kapatılamıyor mu veya opcomdan

deryaank
24-08-2017, 14:28
Beyler wg iptali yapmadan yazılımlı kullanan var mı ?

erhanaytac
13-09-2017, 19:53
Beyler dti bakiyorum big turbo gt2052 var uzerinde motor kapak vs sifir temiz arac bazi arkadaslar 2 ayda bir turbo degistirirsin falan diyor. Bahsettigim arac 1.5 bar basiyor sorunsuz kullandigini soyluyor, kullanma amacim gazlamak degil yeri geldiginde ufak gazlamalar yaparim roll filan yapmam, uzun yolda cok kullanacagim bana yardimci olabilecek var mi

raja52
13-09-2017, 20:20
Beyler dti bakiyorum big turbo gt2052 var uzerinde motor kapak vs sifir temiz arac bazi arkadaslar 2 ayda bir turbo degistirirsin falan diyor. Bahsettigim arac 1.5 bar basiyor sorunsuz kullandigini soyluyor, kullanma amacim gazlamak degil yeri geldiginde ufak gazlamalar yaparim roll filan yapmam, uzun yolda cok kullanacagim bana yardimci olabilecek var mi

Ayarında kullanırsan her yolda sürekli gazlamazsan alt devirden full gaz basmazsan turboyu yağlayıp stop edersen hiçbirşey olmaz. Yıllardır big turbo+enjektörlü+coolerlı kullanan arkadaşlarım var. Hatta biri benden bile az yaktırıyor günlük kullanıyor hiç sorun yok.

raja52
13-09-2017, 20:23

Benim yeni aldığım DTI yazılımlı ama wg iptalsizdi. Öyle kullanmışlar baya. Bende bi süre kullandım, şimdi iptal ettim ama dağlar kadar fark olmadı. Turbo stok bu arada.

erhanaytac
13-09-2017, 21:33
Ayarında kullanırsan her yolda sürekli gazlamazsan alt devirden full gaz basmazsan turboyu yağlayıp stop edersen hiçbirşey olmaz. Yıllardır big turbo+enjektörlü+coolerlı kullanan arkadaşlarım var. Hatta biri benden bile az yaktırıyor günlük kullanıyor hiç sorun yok.

Anladim 170 180 hp ler icin big turboya gerek yok kendi turbosunu hybridlesek guzel bi yazilimla kullanabilirim heralde, duzgun bir arac bakiyorum ama hala bulamadim :)

korki
14-09-2017, 09:19

Stage 1 Hibrit , Hard yazılımla 30bin - 35bin km yapmıştım. Bunun en azından 25bin km'si uzun yol. Bir kaç araçla deneme yapmıştım sadece. Ama genelde sakin kullandım. Bir sıkıntı çıkarmamıştı. 1.7 'nin en büyük handikapı uzun yolda yüksek devir çevirmesi, 5.vitesi çok kısa uzun yola göre. 120 sabit hızda gitseniz bile araç 3000rpm dolaylarında, basınç olarakda 0,5bar dolaylarında oluyor ki bu araç standart olarak 0,8bar cont olarak yürür. Araçta komple egzoz varsa özellikle 60'lık uzun yolda kafa kalmıyor. Benim ki 51 lik'ti , araç izoleliydi. Pek sıkıntı yaşamadım.

170-180hp'ler için hibrit turbo kullanırsanız genellikle uzun yol yapacaksanız daha dikkatli kullanmanız gerekir. Bana tavsiye edilmemişti. Uzun vade düşünülerek. Çin malı olmayan işlemsiz büyük bir turbo basınç abartılmadan uzun yol kullanımını da dikkate alarak hibrit turboya göre daha sorunsuz olacaktır. Sizin kullanımınız ve araç sağlığı daha önemli bir etken. Yan sanayi debimetre takılmış, bilmem kaç kere revizyon olmuş mazot pompası olan , sağından solundan yağ kaçıran, her köşe başı dumanlanmış bakımsız bir corsa 1.7'ye soft yazılım atsanız kullanımına da dikkat etseniz bile sizi fazla götürmez. Daha fazla masraf çıkartır. İlk olarak aracın sağlıklı olması daha sonra bu tür işlemler olmalı. Özellikle 1.7 piyasasında bu durum biraz tersi oluyor dikkat etmekte fayda var.

Casillas
14-09-2017, 10:02
Bende,10 aydır hybrit 2.2 transit pallı olarak kullanıyorum. 2 hafta önce 2000 km uzunyol yaptım.Herhangi bir sıkıntı olmadı 2-2.5 k devir arası kullandım genelde. hybrit +stage 2 yazılım + emme + egzoz sonda warex cooler standart ortalama 4.5 Lt tüketimi oldu.
Klima iptali olmadan big yapanlar var öyle bişey olursa güzel olurda big yapınca klimasız olması kötü bir durum.

16EC813
14-09-2017, 10:14
Stage 1 Hibrit , Hard yazılımla 30bin - 35bin km yapmıştım. Bunun en azından 25bin km'si uzun yol. Bir kaç araçla deneme yapmıştım sadece. Ama genelde sakin kullandım. Bir sıkıntı çıkarmamıştı. 1.7 'nin en büyük handikapı uzun yolda yüksek devir çevirmesi, 5.vitesi çok kısa uzun yola göre. 120 sabit hızda gitseniz bile araç 3000rpm dolaylarında, basınç olarakda 0,5bar dolaylarında oluyor ki bu araç standart olarak 0,8bar cont olarak yürür. Araçta komple egzoz varsa özellikle 60'lık uzun yolda kafa kalmıyor. Benim ki 51 lik'ti , araç izoleliydi. Pek sıkıntı yaşamadım.

170-180hp'ler için hibrit turbo kullanırsanız genellikle uzun yol yapacaksanız daha dikkatli kullanmanız gerekir. Bana tavsiye edilmemişti. Uzun vade düşünülerek. Çin malı olmayan işlemsiz büyük bir turbo basınç abartılmadan uzun yol kullanımını da dikkate alarak hibrit turboya göre daha sorunsuz olacaktır. Sizin kullanımınız ve araç sağlığı daha önemli bir etken. Yan sanayi debimetre takılmış, bilmem kaç kere revizyon olmuş mazot pompası olan , sağından solundan yağ kaçıran, her köşe başı dumanlanmış bakımsız bir corsa 1.7'ye soft yazılım atsanız kullanımına da dikkat etseniz bile sizi fazla götürmez. Daha fazla masraf çıkartır. İlk olarak aracın sağlıklı olması daha sonra bu tür işlemler olmalı. Özellikle 1.7 piyasasında bu durum biraz tersi oluyor dikkat etmekte fayda var.

her cümlesine katılıyorum
+
bende büyük palli hybrit turbo big enjektör yazılımla sürekli her hafta çanakkale ezine bursa gidip geliyorum kontaga bastıgım andan durana kadar full + full klima açık halde rutin 800-850 km yol yapıyorum (1 depo mazotla ) haftada yaklaşık 5-6 aydır kullanıyorum istediğim zaman ekonomi istediğim zaman gazlıyorum sakin kullanım 110-118 km sabit hızla gidip geliyorum bi soruun yok
amaa aracımda abartmak gibi olmasın hiçbir eksiği yok sürekli yagını filtrelerini en kısa zamanda değiştiriyorum kesinlikle masrafından kaçmayıp ne gerekiyosa yaptırıyorum
demem o ki senin dediğin gibi sapla samanı ayırt etmek lazım haa bu arada aracım 275 bin km de üst kapak açılmamış
çok zevkli bi araç kullanımı var ben çok sevdim :D
herkese kazasız belasız sürüşler dierim

raja52
14-09-2017, 16:30
Anladim 170 180 hp ler icin big turboya gerek yok kendi turbosunu hybridlesek guzel bi yazilimla kullanabilirim heralde, duzgun bir arac bakiyorum ama hala bulamadim :)

Aşağıda bir arkadaşımız açıklamış durumu uzun yol çok yapıyorsanız, hibritle 170hp setup ile turboyu çabuk yorarsınız. Şehiriçi kullanımınız daha çok ise hibritle devam etmek bana en mantıklısı geliyor. Şahsen ben hibrit ile eski aracımı 30k km kullandım turbo kırmadım.

erhanaytac
14-09-2017, 18:32
Big olmasi daha iyi o zaman benim icin uzun yolda turboyu yormamak icin klima aktif kalmasi lazim ona gore bir turbo olur muhtemelen temiz bulmasi gercekten cok zor ilanlarda takip ediyorum 23 yazmis 1hafta sonra 16 ya iniyor motor kitliyor turbo sorunlu diyor gozum korkmaya basladi corsalardan biz uzun sureli sorunsuz kullanalim derken aliriz elimizde patlar araba kesin :)

erhanaytac
14-09-2017, 18:33
Tekin supap cozmustu big turboda klima iptal olmuyor artik

korki
15-09-2017, 08:30
Big olmasi daha iyi o zaman benim icin uzun yolda turboyu yormamak icin klima aktif kalmasi lazim ona gore bir turbo olur muhtemelen temiz bulmasi gercekten cok zor ilanlarda takip ediyorum 23 yazmis 1hafta sonra 16 ya iniyor motor kitliyor turbo sorunlu diyor gozum korkmaya basladi corsalardan biz uzun sureli sorunsuz kullanalim derken aliriz elimizde patlar araba kesin :)

Temiz 1.7'lerin sayısı çok azaldı. 19-20 gibi fiyatlara temiz corsa hususi olarak çok zor şu anki piyasada. Zaten aracı sağlıklı bir şekilde yürütmek için 19-20'nin üstüne 3-5 daha harcıyorsunuz. Kapak açmamış veya referanslı bir yerde yükleme yapılmış , tanıdık bir araç almak daha mantıklı. Km'ye ,sağı solu boyanmış olmasına da fazla takılmayın bence. Big turboda klimayı aktiflemek istiyorsanız custom egzoz manifoldu yaptıracaksınız , araya flanş yaptırmak yerine.

erhanaytac
15-09-2017, 10:22
Aynen oyle dogru soyluyosunuz saglam bilindik ne yaptigini bilenlerin elinde yapilmislara bakiyorum onlarda pahali kaciyor 19 yerine 23 24 verip almak daha mantikli ama butce meselesi tamamen :) camli koltuklu kamyonet gecenler 1 yil muayene oluyor oyle olsa ne kaybim olur 2 yilda degilde her yil muayeneye gireriz nolcak ki

Yanyanömer
19-09-2017, 22:00

yazılım olmadan wg i iptal edersen araç 120 km hızda arıza yakar limp moda alırsın kafayı yersin. o yüzden yazılım yaptırmadan gereksiz yere iptal etme.çünkü gereksiz yere basabildiğini basacak araba

RedCan
20-09-2017, 11:32
Hız sabitleme kolu aldım. Montajı hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı aramızda ?

Yanyanömer
20-09-2017, 19:19
[QUOTE=RedCan;8384837]Hız sabitleme kolu aldım. Montajı hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı aramızda ?[/QU
özelden numaramı attım yardımcı olayım

Yanyanömer
20-09-2017, 19:22
Çoğu arakdaş için paylaşıyorum Corsa c 1.7 dti için Cruise control için gerekli PDf dosyasını paylaşıyorum almanca ama iş görür. . İlk önce kablo tesisatı çekilecek ve debriyaj müşürü takılacak daha sonra bütün iş op comdan 5 dklık iş. Bir çok beyinciye kendi aracımı CC aktif etmek için götürdüm yapamadılar. Azim ve hırsla kendim op comla yaptım. Op comda ufak bir püf noktası var. Engine ve body controlden 2 yerden aktif etmek lazım. Ama engine bölümünde en önemli şey corsa c bölümüne girmiyorsunuz. Astra g y17dt kısmından engine bölümüne girip oradan ilk önce motor beynini aktif ediyorum. Daha sonra corsa c-- y17dt- Body control kısmından doğru proggraming bölümüne ordan cruise kontrolu bulup aktif evet programlıyorsunuz bu kadar basit . Ama en önemli nokta motor beynini programlamak bir çok beyinci bunu yanlış yapıyor. O yüzden yukarıda anlattıgım gibi astra g den engine kısmından tanıtacaksınız aksi takdirde uğraşırsınız. İzmit kocaelide olan arkadaşlara aktifleştirmede yardımcı olurum .

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı (http://s5.dosya.tc/server5/7te6p7/cc.pdf.html)

Casillas
26-09-2017, 16:26
Aks başları tıkırtı yapmaya başlamıştı az az artar oldu sesi. daha önce değiştiren oldu mu ne marka kullanmak lazım acaba ?

Leonardo
27-09-2017, 07:47
Merhaba arkadaslar bende artik bir 1.7 dti sahibiyim kayserili biri olarak istanbul sanayisini suan begenemedim avrupa yakasinda usta onerilerinizi alabilirim. Corsa 1.7 Dti ( Y17DT) Mazot pompası bozulma evreleri - YouTube (https://youtu.be/VosyF8V_k8E) Cold start da ayni problem bendede var videodaki gibi benim mazot pompasida omrunun sonuna mi geldi birde 2.5 devirden sonra sanki araci tutan birsey var

Leonardo
27-09-2017, 07:47
Merhaba arkadaslar bende artik bir 1.7 dti sahibiyim kayserili biri olarak istanbul sanayisini suan begenemedim avrupa yakasinda usta onerilerinizi alabilirim. Corsa 1.7 Dti ( Y17DT) Mazot pompası bozulma evreleri - YouTube (https://youtu.be/VosyF8V_k8E) Cold start da ayni problem bendede var videodaki gibi benim mazot pompasida omrunun sonuna mi geldi birde 2.5 devirden sonra sanki araci tutan birsey var yardimlarinizi bekliyorum

Leonardo
27-09-2017, 07:49
Merhaba arkadaslar bende artik bir 1.7 dti sahibiyim kayserili biri olarak istanbul sanayisini suan begenemedim avrupa yakasinda usta onerilerinizi alabilirim. Corsa 1.7 Dti ( Y17DT) Mazot pompası bozulma evreleri - YouTube (https://youtu.be/VosyF8V_k8E) Cold start da ayni problem bendede var videodaki gibi benim mazot pompasida omrunun sonuna mi geldi birde 2.5 devirden sonra sanki araci tutan birsey var yardimlarinizi bekliyorum

Leonardo
28-09-2017, 20:49
Bugun sabah giderken arac ariza yakti 2 bin devirden sonra turbo yokmus gibiydi sag cektim calistirirken gaz fren yapinca sanirim arizayida siliyor yaptim duzeldi odak servise gittim cok vakitleri olmadigi icin cok bakamadilar motorda ufak ufak yag kacaklari oldugunu soylediler

dieselpower
28-09-2017, 21:31
Maslak Sanayi Excluse Garage Fatih Bilal

Leonardo
28-09-2017, 23:00
Maslak Sanayi Excluse Garage Fatih Bilal

Tesekkur ederim sorunla ilgili bir bilginiz varmiydi?

Silence45
28-09-2017, 23:13
Tesekkur ederim sorunla ilgili bir bilginiz varmiydi?

3 bin deviri geçmiyorsa korumaya alıyor bazen. EGR iptal ise onunla alakalı olabilir. Fatih Bilal usta iyidir, benim aracımla da çok ilgilenmişti. Memnundum.

derviscapaci
29-09-2017, 11:39
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-tmc-motors-dan-hususi-corsa-486917593/detay)

Aracı tanıyan bılen var mı alınır mı ?