Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.7 DTI Kullanıcıları Dayanışma ve Destek Hattı
deryaank
04-01-2017, 12:12
Sevgili dostlar , bu aralar forumda bolca 1.7 dti konusu açılmaya başladı. Zamanında motosiklet forumlarında gördüğüm gibi burada da 1.7 dti a dair her problemin merakın giderilebileceği bir konunun olmasının faydalı olacağını düşündüm. Siz sevgili 1.7 Dti kullanıcı dostlar ile birlikte tüm sorunlarımızı , setup denemelerimizi , meraklarımızı burda dile getirirsek hem bizim hem de dti almak isteyen arkadaşlar için eşsiz bir kaynak olabileceğini düşünüyorum . Haydi hayırlı olsun
dti'nı takas etmek isteyen var mı :)
deryaank
04-01-2017, 12:48
dayanışmadan kastım tam olarak bu değildi
olabilir :D ama yardımcı olunursa teşekkürü bir borç bilirim :)
iyi düşünmüşsün hocam. Bende de var dti. Bir konu üzerinden paylaşım yapabiliriz.
deryaank
04-01-2017, 14:16
Diğer şekilde , binlerce konu oluyor . Böyle en azından kılavuz niteliğinde bir başlık olur .
smtakdnz
04-01-2017, 14:28
Benimde var bir tane ilk soru bende o zman.Bu aralar hararet deyim yerindeyse hiç kalkmıyor.Normalde havalar 15 derece falanken gittiğim yolda hemen bir süre sonra 85 otururdu.Şu anda aynı gidip dönerken bile çeyreğe bile zor geliyor.Sizde de durum aynı mı ? Acaba termostada bakmam mı lazım ?
deryaank
04-01-2017, 14:47
Şimdi durum iki şekilde olabilir.
1-) termostat bozuk. Sürekli açık kaldığından bu soğuklarda motor suyu hiçbir şekilde ısınmıyor.
2-) yaptığınız mesafe kısa havalar da soğuk , hele bir de biner binmez kaloriferi açıyorsanız gerçekten ısınması uzun zaman alıyor.
Öncelikle 4 -5 km boyunca kaloriferi açmadan aracı kullanmayı deneyin. Buna rağmen hala ısınmıyorsa sorun termostatta . Fiyatı 25 ile 45 arası değişiyor, değişimi de yarım saatlik iş.
tuner faruk
04-01-2017, 14:53
Sattım mutluyum.
temiz kazasız az km li gri renkli husisi otomobil olan bi corsa 1,7 dti bulursam alıcam biraz esnaf bindikten sonra son nokta yükleyip vurcam kırbacı :D
deryaank
04-01-2017, 15:02
temiz kazasız az km li gri renkli husisi otomobil olan bi corsa 1,7 dti bulursam alıcam biraz esnaf bindikten sonra son nokta yükleyip vurcam kırbacı :D
Kafanızda nasıl bir setup var ? Hybrid Turbo , Büyük Turbo , Stock turbo + yazılım ?
gt2056 veya insiğna hybrit k03-04 turbo
big enjektör vs vs
güzel bi yazılım
Sattım mutluyum.
faruk hocam sıkıntılarından bıktım sattım kurtudum şeklinde mi yoksa iyi fiyata sattım şeklinde bir mutluluk mu .. dti araştıran biri yani benim için önemli :D
tuner faruk
04-01-2017, 15:43
faruk hocam sıkıntılarından bıktım sattım kurtudum şeklinde mi yoksa iyi fiyata sattım şeklinde bir mutluluk mu .. dti araştıran biri yani benim için önemli :D
2 senede 10.000 lira harcadım boyası jantı sorunları herşeyi içinde cenabet arabaya, arabayı sattım 2 hafta sonra cezası geldi yine cenabetin bumerang gibi:D
Sevgili dostlar , bu aralar forumda bolca 1.7 dti konusu açılmaya başladı. Zamanında motosiklet forumlarında gördüğüm gibi burada da 1.7 dti a dair her problemin merakın giderilebileceği bir konunun olmasının faydalı olacağını düşündüm. Siz sevgili 1.7 Dti kullanıcı dostlar ile birlikte tüm sorunlarımızı , setup denemelerimizi , meraklarımızı burda dile getirirsek hem bizim hem de dti almak isteyen arkadaşlar için eşsiz bir kaynak olabileceğini düşünüyorum . Haydi hayırlı olsun
Çok iyi düşünmüşsünüz , büyük sıkıntı olabilecek şeyler çok ufak önlemler ile halledilen bir araçtır kendileri :) Çoğu bakımını , onarımını kendim yapıyorum , elimde dökümanlar , tesisat şemaları , videolar ,programlar vs var. Uğraşana yardımcı olurum :)
Şöylede bir acı hikayem vardır :)
http://www.techturkey.com/forum/genel-teknik/211834-yardim-corsa-1-7-dti-uzmanlk-snav.html
bu olaydan sonra söküp takmaya , inceleyip öğrenmeye başladım
Herkese kazasız,belasız,cezasız ve ARIZASIZ günler :D
2 senede 10.000 lira harcadım boyası jantı sorunları herşeyi içinde cenabet arabaya, arabayı sattım 2 hafta sonra cezası geldi yine cenabetin bumerang gibi:D
HAhahah kahkaha attım ya :D :D
suan 3. dtiıma bınıyorum stage1 yetıyor bana ılk sahıbı amcadan bulduk bende amcadan dıye satarım artık yaş gelio :) duzgün hırpalanmamış ama hıc bakım görmemıştı bı 2500luk olduk ama ozamandan berı sıkıntısız bınıyorum... bu rakamlara hem gıden hem az yakan arac yok gibi..
hararet olayı bendede aynı cok sogukta ıbre asagılarda ama ıcerı gayet sıcak yapıyor kalorifer.. bunlarda coğu kısıde bu sekılmış...
deryaank
05-01-2017, 14:03
İkinci soru da benden o zaman
Bu vites kolunun altında , çubuğun takılı olduğu plastik ayrı satılıyor mu, benim vites kolu viteste bile sağa sola oynatılabiliyor .
İkinci soru da benden o zaman
Bu vites kolunun altında , çubuğun takılı olduğu plastik ayrı satılıyor mu, benim vites kolu viteste bile sağa sola oynatılabiliyor .
altındakı uzun parça mı kırık yoksa üstteki delikli kısımda mı problem var?
suan 3. dtiıma bınıyorum stage1 yetıyor bana ılk sahıbı amcadan bulduk bende amcadan dıye satarım artık yaş gelio :) duzgün hırpalanmamış ama hıc bakım görmemıştı bı 2500luk olduk ama ozamandan berı sıkıntısız bınıyorum... bu rakamlara hem gıden hem az yakan arac yok gibi..
hararet olayı bendede aynı cok sogukta ıbre asagılarda ama ıcerı gayet sıcak yapıyor kalorifer.. bunlarda coğu kısıde bu sekılmış...
bir ustam demıstı abıcım ne kadar doğrudur bilemem "hacim büyük olduğu için motora fazla yüklenmezsen hararet kolay kolay 80'i geçmez" demişti . Benim araçta çift beyin var biri hard yazılım diğerinde soft var . hard beyin takılıyken biraz gazladığımda 90'a anca yanaşıyor :)
beyler bu dtı'larda buyuk turbo falan en son güç ne cıkarıyo ? motora girmeden.
beyler bu dtı'larda buyuk turbo falan en son güç ne cıkarıyo ? motora girmeden.
Büyük turbo + intercooler + enjektör ile 250-260 civarı, enjektörsüz 200-220 arası çıkarıyorlar genelde.
deryaank
05-01-2017, 19:07
Benim bahsettiğim vites çubuğunu sabit tutan parça
Umut melek
05-01-2017, 20:25
Hyrlisi olsun alanada satanada alcak olanada toplayacak olanada . her türlü keyifli mutlaka herkesin setuplı bi dti a binmesini canı gönülden isterim. Stock veya setup nasıl olursa olsun alt beyini direk degistirip binin. En önemlisi bu arabada budur. Saygılar. :)
deryaank
06-01-2017, 15:00
Fikri olan yok mu vites konusunda ? İsterseniz video atıp olayı netleştireyim
Benim bahsettiğim vites çubuğunu sabit tutan parça
Bildiğim kadarıyla ayrı satılıyor. Fiyatı 60 lira gibi bir rakam olması gerekiyor.
deryaank
06-01-2017, 15:14
Bildiğim kadarıyla ayrı satılıyor. Fiyatı 60 lira gibi bir rakam olması gerekiyor.
Paylaşabileceğiniz bir link falan var mı acaba ?
Birazdan arabayla çıkacağım fotoğraf ve video çekerim .
ılk aldıgımda aynı sorun vardı termostat degıstırdım ama yansanayı oldugu için arızalı olmamasına rağmen yine düşme yapıyordu.
orjinal GM alınca şuan hem sabit 85 derece.
ılk aldıgımda aynı sorun vardı termostat degıstırdım ama yansanayı oldugu için arızalı olmamasına rağmen yine düşme yapıyordu.
orjinal GM alınca şuan hem sabit 85 derece.
Aracta egr iptali kat iptali varsa ozellikle dizellerde kisin hararet cok gazlamadiginiz surece 80 90 lara zor geliyor. Rolantide de dusme oluyor ozellikle ic isitmayi acarsaniz
deryaank
08-01-2017, 00:11
Beyler hafta içi (eğer karlar erirse) sanayiye gidip yarıyıl tatilimi orada heba etmeyi düşünüyorum. Muayeneyi de atlattıktan sonra yazılım egr kat iptali ıvır zıvır işlere girişeceğim. Şimdi yazılım öncesi neleri kontrol ettirmeliyim. Şuna baktır bunu değiştir kesin diyeceğiniz ne var ?
Bir de beyin yerlerini değiştirirken dikkat etmem gerekenler nedir ?
iyi haftasonları
Dosyayı Google Drive'a yükledim. Şu an bulunduğum yerde internet biraz sıkıntılı . Bugüne kadar 1.7 ile ilgili topladığım dosyalar videolar var. içindekiler kısmını arttırdıkça aşağıya eklerim. Tıs2000 OPCOM programının Crackı mevcut fakat forumda Crack paylaşmak yasak diye biliyorum. Onuda çözeriz en kısa zamanda :)
Herkese iyi gazlamalar :)
Corsa C Kullanım Kılavuzu(Resim)
Ecu Klonlama(Video)
Scan My Opel(Apk)
Tüm Araç Sensörleri Çalışması(Word)
Corsa C sökme Takma(Pdf)
Arıza Kodları(Pdf)
Turbo Timer(Pdf)
TIS2000 Kablo Renkleri(Word)
Bazı Sensörlerin Numaralandırılması(Resim)
Turbotimer Bağlantı Şeması(Pdf)
**YENİ: Corsa C Service Repair Manuel(Pdf)**
LİNK: Update your browser to use Google Drive - Drive Help (https://drive.google.com/open?id=0BxQN9F81bD0Cd3pmbHJ5aW9LV3c)
deryaank
08-01-2017, 13:09
Helal olsun mükemmel paylaşım
serqan23
08-01-2017, 13:45
temiz corsa arıyorum
Gürsel abi hazır k03 lü herseyi tam yapılı corsa var. Günlük 2,3 bar da sorunsuz kullanıyorum. Düşünürsen detayları atabilirim.
opcom ve tıs2000'i yüklemek için kimden izin almak gerekiyor?
edit: scanmyopel (apk) elm327 ile bizim araçlarımızda çalışan bir programdır. torque gibi gösterge olarak değil veri ve grafik olarak bazı sensörleri okur. arıza kaydı silebilirsiniz
elm327 calıstıran varmı dti da
çalışıyor verdiğim apk ile
Gürsel abi hazır k03 lü herseyi tam yapılı corsa var. Günlük 2,3 bar da sorunsuz kullanıyorum. Düşünürsen detayları atabilirim.
at bakalım ama güzel bi fiyata at :D
Termostatı kesinlikle gm alın. Yazın tam 90 çizgisinde durur , bu zamanlarda 80 e yakın durması normal
Onur Fatih
09-01-2017, 01:25
Herkese selamlar;
1.7 dti lar için en hızlı setup nedir?
gtb2260 mı takardınız yoksa k03 mü? gt2052de bi seçenek olabilir mi? zevkli olması açısından kullananlar veya bilenler yanıtlarsa çok sevinirim
Beyler hafta içi (eğer karlar erirse) sanayiye gidip yarıyıl tatilimi orada heba etmeyi düşünüyorum. Muayeneyi de atlattıktan sonra yazılım egr kat iptali ıvır zıvır işlere girişeceğim. Şimdi yazılım öncesi neleri kontrol ettirmeliyim. Şuna baktır bunu değiştir kesin diyeceğiniz ne var ?
Bir de beyin yerlerini değiştirirken dikkat etmem gerekenler nedir ?
iyi haftasonları
Hocam motorun sağlıklıysa problem çıkmaz. Motorunun stabil çalıştığını kontrol ettirsen yeter. Aracında kat varsa emme dolmuştur. Onun temizliğini yaptır, bir de emme manifold genişletme işini yaptırmanı tavsiye ederim. Baskı balata durumun nasıl bilemeyeceğim ama bitmeye yakınsa yazılımdan sonra kesin biter :) Öncesinden değiştirsen bile olabilir. Beyinlerin taşınmasında bir numara yok ek yapıp uzatıyorlar sadece. ABS yoksa fren merkezinin oraya taşıtabilirsin. Benim araçta ABS olduğu için akünün arkasına taşıdım. Senin yaptıracağın işlerin tümü 1 günde hallolur, tatili harcamana gerek yok :)
Herkese selamlar;
1.7 dti lar için en hızlı setup nedir?
gtb2260 mı takardınız yoksa k03 mü? gt2052de bi seçenek olabilir mi? zevkli olması açısından kullananlar veya bilenler yanıtlarsa çok sevinirim
Gt25, Gt20, K03'le kullanan tanıdıklarım var. Enjektörle birlikte 230-260 hp arasında uzun zamandır yürüyorlar. K03 insignia olursa fiziksel olarak daha uyumlu fakat her halükarda işlem yaptıracağınız için en uygun fiyata yakaladığınızı alabilirsiniz.
2260 kacta dolar yav cok buyuk degılmı.. 260hp guvenılır dyno verisi olan varmı merak ettim cok ciddi bir rakam..
deryaank
09-01-2017, 12:29
2260 kacta dolar yav cok buyuk degılmı.. 260hp guvenılır dyno verisi olan varmı merak ettim cok ciddi bir rakam..
benim anlamadığım , geç dolan turbo sadece roll falan kovalatmaz mı insana günlükte sıkıntı olmaz mı ?
benim anlamadığım , geç dolan turbo sadece roll falan kovalatmaz mı insana günlükte sıkıntı olmaz mı ?
mecburen altlar cok tatsız olur helekı benım gıbı stock turboda alt devırlere cok alıstıysanız :) koparıp götürüyor 4 te 5 te 2000devire gelmeden bıle
serqan23
09-01-2017, 19:08
at bakalım ama güzel bi fiyata at :D
190 bin km
Bel altı boyalı değişen yok
K03 turbo
Orjinal manifolt
Downpipe
Intercooler
Isli kapak
Komple krom egzoz
Stage 2 bronz balata
Big nozzle
Remap
Kronik sıkıntısı yok.
Günlük olarak 2.2 barda sikintisiz kullanılıyor.
Fiyt 23 bin
Spec. Spec. Corsa lardan ne güçler elde ediliyor?
Benim bildiğim hibrit turbo, genişletilmiş emme, hard yazılımla 120hp falan oluyor. Belki o bile yanlış :)
Aynen şehiriçi sıkıntılı. Sağlam yürüten arkadaşlar genelde rol kovalıyor.
Ankara'da Emre isminde bir arkadaş var mesela gt25 ile yürüyor, güvenilir farklı dynolarda 258 hp veri fotoğrafı paylaştı facebook gruplarında. Bulabilirsem atarım.
Edit: Buldum. 253 hp imiş.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/14379747_634363063404651_7220952682325598613_o.jpg ?oh=f751aa58aa1b0cf942e7cbb97adb73c8&oe=58DE1457
Benim bildiğim hibrit turbo, genişletilmiş emme, hard yazılımla 120hp falan oluyor. Belki o bile yanlış :)
Benim araçta kibrit hibrit var :) transit 2.2'nin emme palini taktırdım tanıdık bir turbocuya :) 1.6 cont, hard yazılımla dynoda 125 krank, 111 teker ölçtürdüm. Ama bende 60 potsuz düz boru, emme genişletme de var. Mazot ile bir problemim var onu da çözersem tahminim 140 hp krank alabilirim. Sağlam hibritler var, billet pal ile ya da tf035 turbonun pali ile hem emme hem egsoz tarafı değişirse enjektörsüz 150-160 gibi yürüyebiliyor, enjektör ile 180 çıkaran bile var.
turbom cortlarsa.. suanlık bı sıkıntım yok.. hybrid düşünücem ama cok sıkıntı yasayan oluyor... en sağlıklısını arastırırız ozaman artık
yoshimura
10-01-2017, 07:26
hibritle minimum 140 civarı oluyor.
o dediğin hp, hard yazılım düzboru west iptali ve emme genişletme ile oluyor.
hibritle minimum 140 civarı oluyor.
o dediğin hp, hard yazılım düzboru west iptali ve emme genişletme ile oluyor.
Hybird ile minimum 140 hp demek yanlış. Hybird turbonun ustasından tutunda motor kondisyonu kullandığı jant lastik ebatına kadar değişkenlik gösterir. Çok tartışıldı. İyi bir motor ile Yazılım, egzoz, emme genişlet, wg vs iptaller ile en iyi ihtimalle iyi bir dynoda 110-115 verir. Üst postta arkadaş yazmış Hybird yapmış ve 111 almış. Sorunları hallettikten sonrada 125 civarında alacağını düşünüyorum. Bizimle paylaşır umarım :)
turbom cortlarsa.. suanlık bı sıkıntım yok.. hybrid düşünücem ama cok sıkıntı yasayan oluyor... en sağlıklısını arastırırız ozaman artık
hibrit candır abi :) ben çok memnunum
driftboy
10-01-2017, 10:36
2260 büyük kalıyo bilginiz olsun, k03s yada 2056 en temizi.. hybrit'in çok çeşiti var, yeni gelen birçok güzel pal var. Turbocunuzun hep 1.7 hybrit lemesi lazım en güzelini yapması için yoksa sadece bi tarafı büyütüp gönderirler :D
deryaank
10-01-2017, 11:50
Cidden hybrid te en makul f/p pal hangisi
yoshimura
10-01-2017, 12:31
Hybird ile minimum 140 hp demek yanlış. Hybird turbonun ustasından tutunda motor kondisyonu kullandığı jant lastik ebatına kadar değişkenlik gösterir. Çok tartışıldı. İyi bir motor ile Yazılım, egzoz, emme genişlet, wg vs iptaller ile en iyi ihtimalle iyi bir dynoda 110-115 verir. Üst postta arkadaş yazmış Hybird yapmış ve 111 almış. Sorunları hallettikten sonrada 125 civarında alacağını düşünüyorum. Bizimle paylaşır umarım :)
Tabikide kondüsyonlu motor ve turbo için konuştum. O arkadaşta söylemiş hala sıkıntısı olduğundan bahsetmiş. Yoksa hybrit yapıp 14hp güç alınıyorsa zaten orda bir sorun var demektir. Çünkü oem turbosunun salyangoz içi çok dar ve pali çok ufak, güzel bir hybrit uygulaması ile turbo upgrade yapmış gibi oluyorsun. Sağlıklı, oem ve geçmişinde hususi olarak kullanılmış, km dünya turu atmamış olan bir dti, hbrit bile yapmadan gayet yeterli gidiyor.
Paylaşırım tabi hocam. Kulaktan dolma bilgi çok dolanıyor. Maddi güç imkan verdikçe deneye deneye çözmeye çalışıyorum gerçekleri :)
Hybird işi her yiğidin harcı değil anlaşılan. Anadolu yakasında kim var bu işi hakkıyla yapan?
Konu açacaktım ki konuyu gördüm :) geçenlerde tid ekranı buldum 16 pin sanıyorken 32 pin çıktı astra g bilgi ekranı oluyor kendileri aracımın fotosuyla birlikte şemayıda paylaşayım katkım olsun :)
Kendisine köksal baba diyoruz ufak ama atarlı :D
http://i.hizliresim.com/77dm3l.jpg (http://hizliresim.com/77dm3l)
Buda şema,borg markalı kartsa eğer bu şemayı kullanabilirsiniz.
http://i.hizliresim.com/d8D4jL.png (http://hizliresim.com/d8D4jL)
http://i.hizliresim.com/3vM2NA.jpg (http://hizliresim.com/3vM2NA)
arkadaşlar emme buyutme yazılım kat ıptalı olan bır corsada,egr yerıne yapılan borunun faydası ne kadar olur
arkadaşlar emme buyutme yazılım kat ıptalı olan bır corsada,egr yerıne yapılan borunun faydası ne kadar olur
ben onu yazılım yapan arkadaşıma sormuştum. turbo girmeyeceksen gereksiz masraf olur demişti.
Kendi söküp kendi toplayanlara d.ı.y'cilere :)
y17dt workshop manuals
Link:Vauxhall Workshop Manuals > Corsa C > J Engine and Engine Aggregates > DOHC diesel engine > Cylinder Head > Valves > Repair Instructions > J 459015 Valve Stem Seals, Replace (Y 17 DT, with AC, LHD) (http://workshop-manuals.com/vauxhall/corsa-c/j__engine_and_engine_aggregates/dohc_diesel_engine/cylinder_head/valves/repair_instructions/j_459015_valve_stem_seals_replace_(y_17_dt_with_ac _lhd)/)
deryaank
16-01-2017, 09:48
Kendi söküp kendi toplayanlara d.ı.y'cilere :)
y17dt workshop manuals
Link:Vauxhall Workshop Manuals > Corsa C > J Engine and Engine Aggregates > DOHC diesel engine > Cylinder Head > Valves > Repair Instructions > J 459015 Valve Stem Seals, Replace (Y 17 DT, with AC, LHD) (http://workshop-manuals.com/vauxhall/corsa-c/j__engine_and_engine_aggregates/dohc_diesel_engine/cylinder_head/valves/repair_instructions/j_459015_valve_stem_seals_replace_(y_17_dt_with_ac _lhd)/)
Mükemmel paylaşım. Şu su haznesinin ordan su alma muhabbetini paylaşabilir misin?
Mükemmel paylaşım. Şu su haznesinin ordan su alma muhabbetini paylaşabilir misin?
Opel Vauxhall Corsa Leaky Wet Floor Repair - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ChzIbEmGfgU)
1- silecekleri sök
2- silecek su deposunu sök
3- silecek motorunu sök
4 -aküyü sök
5- akünün altındaki sabitleme plastiğini sök
6 - 1 tane solda 1 tane sağda olmak üzere motora doğru açılan kısımda 2 tane kauçuk parça var kapaklı onları sök
7-polen filtren ve fren servosu kalacak sadece
8 - 1 lira at yıkama makınasına bas tanzikli suyu
9- orası temızlendıkten sonra içeri doğru başparmak kalınlığında bir delikten siyah bi hortum geçiyor . (zihni ustalarımızın subwoofera + çekerken kullandığı yerdir)
10- 9. maddede bahsettıgım yeri kontrol et yırtık vs varsa onu gider. oradan gecen sıyah hortum arka sılecek suyu hortumu
11- fren servosunun sılıkonlarını kontrol et yırtık olan yerlere suya dayanıklı güzel bir silikon çek.
12- söktüğün bütün parçaları temizle , gerekli bakımlarını yap ihtiyacı olanları yağla.
13- ilk bstan o söktüğün 2 kauçuk malzemeyı tak .
14- suyu oraya doldur bı test et kaucuk sertlesdıyse kapaklarını yırt
15- gerekli kontrolleri yaptıktan sonra tüm parçalar tek tek tak
16- polen filtresinde ıslaklık varsa yenisiyle değiştir (10 tl)
17- güle güle gazla( mazot olmus 4,50 ne kadar gülebilirsen artık :D)
Not: tek dikkat edilecek nokta bcm ye sıvıyı teması olmasın. (kaba tabirle 2.sigorta kutusu)
ben temızlık ıcın soktum oraları ıcerı klımanın kotu kokusu cok gelıyordu temzılıyıcı sıktım ordan ıcerı bıraz farketti fena pislik bırıkmıştı oralarda...
ben temızlık ıcın soktum oraları ıcerı klımanın kotu kokusu cok gelıyordu temzılıyıcı sıktım ordan ıcerı bıraz farketti fena pislik bırıkmıştı oralarda...
abi senin elm işi ne oldu çözebildin mi ?
abi senin elm işi ne oldu çözebildin mi ?
yok baska obd programlarıda denedım olmuyor dti da senden baska calıstıran varmı merak ettim bende
yok baska obd programlarıda denedım olmuyor dti da senden baska calıstıran varmı merak ettim bende
başka obd programı olmuyor da , çalıştıran çok abi :)
deryaank
17-01-2017, 09:45
Silecek kolları nasıl sökülüyor ? Belki de benim vidalar pastan kaynadı ondan sökemedim.
Bir de beyin taşıma işlemi yaptıran var mı ? Aşağı yukarı maliyeti nedir?
Silecek kolları nasıl sökülüyor ? Belki de benim vidalar pastan kaynadı ondan sökemedim.
Normalde somunu söküp sağ sol yaptırarak sökülür, sökülmüyorsa wd40 ile yağlaya yağlaya sökülebilir. Beyin taşıma maliyeti 150 lira civarında.
çekiçle sağınasoluna iki tık tık bir pık pık vurunca açılır :D tabi wd40 dan sonra vurucaksın .
Beyin taşıma işi çok göreceli ; Pompa Beyni için
Arabanın içine kadar alan var
olmayan absnın yerı var
hava filtre kazanının içi var
kulenin üstü
yerinden söküp klima borularına sabıtleyen var.(tesisata dokunmadan)
bide benim gibi polen filtresinin arkasına alan var :D
motor beynını yerı bellıdır zaten tesısatı uzatan görmedim daha :D
kışdayız motor ne kadar ısınır ki ? al aracı kanala bir arkadaşın yardımıyla 4 tane somun söküp 2 cırt kelepceyle klima borularına sabıtle.(şimdilik) motor beynı için bir şarjlı 2 tanede akıllı vida yeterli :D
vaktim dar daha detaylı anlatabilirim akla takılanları
Beyin Taşımak İsteyenlere ;
İmkanlar dahilinde bahçeye kaldırım taşı atılır arabanın burnu dikilir. Çalışma alanı ne çok dar ne çok geniş oluyor.
Örnek: http://i.hizliresim.com/77pBJY.jpg
Pompa Beyni:
1- Araç taşların üzerine çıkartılır el freni ve vitesteyken arka tekerin altına taşı unutmayalım.(takozda olur)
2- akü kutup başını sökeceksin
3- arabanın altına yatınca pompa beyni nerede biliyorsan problem yok.
4- uygun anahtarla pompa beyni sökülür.
5- pompa beyni mavi soketinden ayrılır uygun bir yere konulur.
6- bu basamak önemli .Sorun şu yeri değiştirilen pompa beyni nereye konulacaktır.
7- yeni yere göz kararı bir ölçüm yapılır gerekli kablo uygun metrede alınır.
8- arkasında kaç kablo vardı hatırlamıyorum.
9- Örn: soket arkasında 8 kablo var abs yerine alacaksınız 1.5 metre mi ? 8x1,5=12metre ama sen 13 al :)
10- 1 poşet makaron alınır . şu çakmakla ısıtınca büzüşüp geren plastik malzemeden
11- dikkat edilmesi gereken sokete bağlı kablolar tek tek kesilecek tek tek bağlanıcak kolaylık olsun diye hepsini kesip işi karıştırmayın
12- ne sokete çok uzak ne çok yakın kesiceksın. sıyırmalık yer ayırt edeceksin kendine
13- kabloları lehimlemeyi tavsiye ediyorlar iyidir güzeldir ama uğraşılacak gibi değil . lehim zorunlu değil güzelce bağla makaronu geçir büzüştür.
14- bütün kablolar yapıldıktan sonra pompa beyni önceden belirlenen yere güzelce sabitlenip beyin soketi ve kutup başı takılır.
15- güzel güzel gazlanır.
Gelelim Motor Beynine :)
Üzerindeki soketleri sökmeyi bildiğinizi farz ediyorum .
Yeni Beyin Yeri(kırmızı içine alınan yer): http://i.hizliresim.com/za1pE9.jpg
1- akü kutup bası sökülür
2- alt üst olarak iki soket bulunur (m ve k) ortada bulunan soket ecuya elektrik veren sokettir.
3- soketler sökülür
4- beyin uygun anahtar yardımıyla metal siyah sehpadan ayrılır.
5- soketler hava filtresinden çıkan plastık borunun altından tesisatıyla geçirilir.
6- 2 tane akıllı vida yardımıyla resimde gösterilen yere sabitlenir
7- isteğe bağlı sehpa sökülür
8- soketler ve akü kutup başı takılır.
9- güzel güzel gazlanır .
yapandan yapacaklara tavsiyeler;
a)beynin soketlerini karıştırmayın .
b)soketleri takıp çıkarırken çok nazik davranın.
c)beyindeki pinleri eğmeyin.
d)soketlerın içinde bulunan turuncu contaya 2 kat saygılı davranın.
e)beynin sabit olduğundan emin olun.
f)tavsiyem akıllı vidayı atarken ufak bir pul koyun beyin iyice sabitlesin.
bu iki işin toplam maliyeti 20 lirayı geçmez. Yukarda yazdığım şeyleri titiz bir şekilde yapıp kablolara zarar vermezseniz başınızada bişey gelmez.
150 lira verip bu işi yaptırmaktansa 20 liraya halledip kalan 130 liraya yorgunluğunuza ve keyfinize göre ocakbaşı,hamam veya masaja gidebilirsiniz :) yada benim hala alamadığım replika turbo timer veya replika boost saati sahibi olabilirsiniz :D
iZMİR veya yakınındaysan Fehmi Tekin ' e bırakıcaksın işini rahat ediceksin... Antalya ve İstanbul'da yeteri kadar uğraştıktan sonra söylüyorum bunu...
http://i.hizliresim.com/r6aN8B.jpg (http://hizliresim.com/r6aN8B)
iZMİR veya yakınındaysan Fehmi Tekin ' e bırakıcaksın işini rahat ediceksin... Antalya ve İstanbul'da yeteri kadar uğraştıktan sonra söylüyorum bunu...
http://i.hizliresim.com/OV5z43.jpg (http://hizliresim.com/OV5z43)
aynen abi katılıyorum Fehmi abi işinde çok iyidir en basitinden yürüttüğü araçları biliyorum . Bende emmeleri portlatmıştım kendisine baya yardımcı olmuştu . ama insanın kendi başardığı işten daha mutlu olduğu birşey var mı ? evet bu işin içinde bozup içinden çıkamamada var(kötü bir durum) ama amerikayi yeniden keşfetmeye pek gerek yok sanki. biraz el becerisiyle olmayacak birşey de değil takdir edersin ki :)
corciciler bi bakın bişey diycem :D
bu aracı alma niyetindeyim
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-nadir-kalan-renklerden-stok-1.7-opel-corsa-383415932/detay)
perşenbe bakmaya gitcez bişey çıkmassa dediği alıcam bilen var mı ?
direksiyon kutusu - beyınler - mazot müşürü (350tl).. debriyaj triger.. lastikler ..maf sensör orjınal mı bunlara bakarsın.. kaporta ve motor durumu haricinde
yoshimura
18-01-2017, 09:02
Beyler Opcom cihazı arıyorum nerden bulabilirim:confused: Aliexpresten spariş etmiştim ama gelmedi, Türkiye içindeki satıcılardan kimi aradıysam ya teli kapalı yada açmıyor. Cruise kontrol kolu aldım 2 aydır aktif edemiyorum bu yüzden:Deli:
direksiyon kutusu - beyınler - mazot müşürü (350tl).. debriyaj triger.. lastikler ..maf sensör orjınal mı bunlara bakarsın.. kaporta ve motor durumu haricinde
ilandaki aracla ilgili bilginiz var mı ?
deryaank
18-01-2017, 10:42
araçla ilgili benim bir bilgim yok. Ama opelden özellikle de corsadan anlayan birine baktırmanız işinize yarar , gereksiz masraftan kurtarır sizi. Ama diri duruyor. aroglu , raja52v
İlgi ve tavsiyeniz için teşekkürler . bu aralar havalar yağmurlu , kapalı alanım da yok . Bi kaç gün bekleyip önce su alma muhabbetine sonra da beyin olayına elektrikten anlayan bir arkadaşın desteğiyle girişeceğim.
Dün bütün farları orjinale döndürdüm , gösterge ampullerini yeniledim , marş kömürlerinin değiştirttim. Bir şey farkettim hayvansı temizlik hastalığımdan arka camı silerken rezistansı bozdum sanırım küçücük metal bir parça boşta dolanıyor. Tamiri mümkün müdür ?
Ocak sonunda muayenem var. İstanbulda olup son susturucu ödünç vermek isteyen varsa cok mutlu olurum.
araçla ilgili benim bir bilgim yok. Ama opelden özellikle de corsadan anlayan birine baktırmanız işinize yarar , gereksiz masraftan kurtarır sizi. Ama diri duruyor. aroglu , raja52v
İlgi ve tavsiyeniz için teşekkürler . bu aralar havalar yağmurlu , kapalı alanım da yok . Bi kaç gün bekleyip önce su alma muhabbetine sonra da beyin olayına elektrikten anlayan bir arkadaşın desteğiyle girişeceğim.
Dün bütün farları orjinale döndürdüm , gösterge ampullerini yeniledim , marş kömürlerinin değiştirttim. Bir şey farkettim hayvansı temizlik hastalığımdan arka camı silerken rezistansı bozdum sanırım küçücük metal bir parça boşta dolanıyor. Tamiri mümkün müdür ?
Ocak sonunda muayenem var. İstanbulda olup son susturucu ödünç vermek isteyen varsa cok mutlu olurum.
Rezistans tamiri mümkün. camdaki iletkende hasar varsa loctite marka tamir kiti satılıyor, iletken bir boya. Elektrik tesisatında bir hasar varsa kopukluk vs o da elinden geliyorsa kendin çözebilirsin ya da elektrikçi hemen halleder çok karışık bir sistemi yok.
Son susturucu için malesef Ankara'dayım yardımcı olamayacağım ama facebook gruplarına üyeysen yazabilirsin elinde olan yardımcı oluyor.
corciciler bi bakın bişey diycem :D
bu aracı alma niyetindeyim
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-nadir-kalan-renklerden-stok-1.7-opel-corsa-383415932/detay)
perşenbe bakmaya gitcez bişey çıkmassa dediği alıcam bilen var mı ?
Aracı tanımıyorum ama dıştan diri duruyor, servis bakımlı olması benim için artı.
ilandaki aracla ilgili bilginiz var mı ?
yok tanımıyorum ama o rakama ıyı cıkması lazım sahıbı dogru soyluyorsa :)
Beyler Opcom cihazı arıyorum nerden bulabilirim:confused: Aliexpresten spariş etmiştim ama gelmedi, Türkiye içindeki satıcılardan kimi aradıysam ya teli kapalı yada açmıyor. Cruise kontrol kolu aldım 2 aydır aktif edemiyorum bu yüzden:Deli:
ankarada kanlı kontes korku evi diye bir yer var bu kişi çinden böyle şeyleri getirip satıyor ben ordan almıştım . varsa tanıdığınız bildiğiniz biri ankarada kızılay karanfil sokaktaydı . eğer bulamazsanız gidiş geliş kargolar size ait olmak şartıyla ödünç verebilirim :D
Hız sabitleme kolunu ne kadar aldınız ?
aracım soğukta gaz yemiyor. 1500-2000 rpm de patırdıyor. sabit gidemiyorsun. gaza basmakta ısrarcı olursan gazlıyor. ısınınca hiç bir problem yok. sorunu nerede aramalıyım.
aracım soğukta gaz yemiyor. 1500-2000 rpm de patırdıyor. sabit gidemiyorsun. gaza basmakta ısrarcı olursan gazlıyor. ısınınca hiç bir problem yok. sorunu nerede aramalıyım.
arıza yakıyor mu abi araç ? wg iptal mi
wg iptal arıza sürekli yanıyor. ama sorun çıkaracak şeyler çıkmıyor. klima ile ilgili şeyler çıkıyor.
wg iptal arıza sürekli yanıyor. ama sorun çıkaracak şeyler çıkmıyor. klima ile ilgili şeyler çıkıyor.
wg iptali basınç görmediği sürece arıza yakmaz . ama 1.7 lerde klima , hava akış, gaz pedalı birbirine bağlı . wg iptali anlık yığılma yapıyor . deneme maksatlı wg 'i tekrar takıp deneyebılırsın , klima basınç müşüründen arıza veriyor mu klimada ?
wg iptali basınç görmediği sürece arıza yakmaz . ama 1.7 lerde klima , hava akış, gaz pedalı birbirine bağlı . wg iptali anlık yığılma yapıyor . deneme maksatlı wg 'i tekrar takıp deneyebılırsın , klima basınç müşüründen arıza veriyor mu klimada ?
aynen klima banıç müşürü arızası var. wg yi devreye sökünce sıkıntı devam ediyor. araç hiç yürümüyor.
Bozuk yazılım, duzgun bir yazılım yukletin altlar kısık probleminiz buyuk ihtimal ortadan kalkar. Aynı problem bende yazılımla duzeldi
kornanın oldugu yerde metal borunun üstünde ufak bir müşüre soket geliyor söküp bir deneyin bence . klima basınç müşürü hava akısı etkiledıği için olabilir sıkıntınız . çok alakasız olabilir ama kontrolde fayda var krank devir sensörüde yapar bunu.
Bozuk yazılım, duzgun bir yazılım yukletin altlar kısık probleminiz buyuk ihtimal ortadan kalkar. Aynı problem bende yazılımla duzeldi
ısınınca geçiyorsa yazılım değildir bence .
cumartesi setup yapılacak. dediklerinizi deneyeceğim. yazlılımdan değil. 2 farklı markanın yazılımı ve stock yazılımla denendi sonuç aynı
yoshimura
18-01-2017, 22:37
ankarada kanlı kontes korku evi diye bir yer var bu kişi çinden böyle şeyleri getirip satıyor ben ordan almıştım . varsa tanıdığınız bildiğiniz biri ankarada kızılay karanfil sokaktaydı . eğer bulamazsanız gidiş geliş kargolar size ait olmak şartıyla ödünç verebilirim :D
Cok sagolasin ama bende bir opcoma sahip olmak istiyorum o nedenlensatin almaliyim:) bu arada bahsettigin yer eglence mekani bir yanlisin olmasin:D
cumartesi setup yapılacak. dediklerinizi deneyeceğim. yazlılımdan değil. 2 farklı markanın yazılımı ve stock yazılımla denendi sonuç aynı
arıza kodlarına bakarsan abi daha net belli olur.
yoshimura
18-01-2017, 22:38
Hız sabitleme kolunu ne kadar aldınız ?
196 TL ye opelgm.com dan almistim
Cok sagolasin ama bende bir opcoma sahip olmak istiyorum o nedenlensatin almaliyim:) bu arada bahsettigin yer eglence mekani bir yanlisin olmasin:D
rica ederim :)biliyorum :D arkadaşım sağolsun kırmayıp gitmişti sahibinden'de bulmuştum güzelde şaka yapmışlar orada bunu bilerek gidin :D 70 tl ye almıştım ben (clone cihaz) şu an ne kadar bilgim yok . yeni versiyon çıkmış daha fazla ayar , erişim olduğu söyleniyor . fırsatım olmadı benim imkanınız varsa onu araştırın derim ben :)
yoshimura
18-01-2017, 22:45
rica ederim :)biliyorum :D arkadaşım sağolsun kırmayıp gitmişti sahibinden'de bulmuştum güzelde şaka yapmışlar orada bunu bilerek gidin :D 70 tl ye almıştım ben (clone cihaz) şu an ne kadar bilgim yok . yeni versiyon çıkmış daha fazla ayar , erişim olduğu söyleniyor . fırsatım olmadı benim imkanınız varsa onu araştırın derim ben :)
Sizin versiyon nedir? Ben bir tane buldum 1.45 130 TL diyor
çok güzel post kasarım :D
elektronik bilgisi olanlar için cc tuşu ve gerekli dirençleri topladım . Becerebilirsem cc isteyeni 196 Tl den kurtarıcam :D
Sizin versiyon nedir? Ben bir tane buldum 1.45 130 TL diyor
bendekide 1.45 , yeni versiyon dediğim 1,59 :D yeni yeni araştımaya öğrenmeye başladım deyim :) ama 130 TL çok pahalı dediğim yere bir sorun bence
yoshimura
18-01-2017, 22:51
Sahibindeni talan ettim yok baska. Bende 1,59 istiyordum ama nasip. Benim bildigim 1,59 da 1,45 den fazla olarak arac kodunu okuyayabiliyorsun. Baska ekstrasi yok diye biliyorum. Arac kodumda var. sorun olmaz sanirim. Bu arada cc kol olmadan bana kasapca geliyor. Yoksa gormustum nette yapilmislarini. Tusla yapmislar
Sahibindeni talan ettim yok baska. Bende 1,59 istiyordum ama nasip. Benim bildigim 1,59 da 1,45 den fazla olarak arac kodunu okuyayabiliyorsun. Baska ekstrasi yok diye biliyorum. Arac kodumda var. sorun olmaz sanirim. Bu arada cc kol olmadan bana kasapca geliyor. Yoksa gormustum nette yapilmislarini. Tusla yapmislar
ben çorumda yaşıyorum . bir arıza yaşadım çorumda' ki ustalardanda servistende çok çektim :) Serviste hakikatten bir iş gibi 50 tl alıyor .bide suratlarını çekmek cabası . eş,dost,arkadaş,arkadaşın arkadaşı gibi kısaca selam verene yardım amaçlı ücretsiz söylüyorum bunlarda bunlarda sıkıntı var diye :)
car pass istemiyor çünkü genelde herkes bir haber
ham beyine immo kodlayabiliyor
2012 üstü araçları destekliyor bunlarda bana yeter :)
bir yurt dışı forumunda gördüm adamlar 3 lü direksiyon tuşlarında çalıştırmışlar . bendekiler de teybi takınca iptal olduğundan o tuşlara yapmaya çalısıcam . makul bir yere alınırsa tuşda fena olmaz sanki :D beceremezsem tuşu denicem çünkü :D
deryaank
19-01-2017, 09:27
Hız sabitleme için illa kol almanıza gerek yok , düğme üzerinden kodlama da yapılıyor .
Cc için kol artı opcom ile açtırmamız yeterli oluyormu, ayrıca tesisat fln çekmek lazımmı ?
yoshimura
19-01-2017, 13:40
Cc için kol artı opcom ile açtırmamız yeterli oluyormu, ayrıca tesisat fln çekmek lazımmı ?
Benim aracımda tesisat hazır ama araçtan araca fark edebiliyor.
Tesisatın hazır olup olmadığını nasıl anlarız peki en kolay şekilde, kolu sökerekmi ? kendim alıp takmak istiyorum ama tesisat cekme girerse işin içine vazgeçecegim :)
yoshimura
19-01-2017, 15:44
1) sinyal koluna gelen sokette 4 kablo olmalı. 3 kablo var ise beyinin 56. pininden kola hat çekiyorsun.
2) debriyaj müşürün olmalı. Eğer yok ise müşür alıp onada beyne hat çekiyorsun.
Zaten aracın dizelse debriyaj müşürü üzerinde takılı olur. Otomatikse müşürede ihtiyaç yok. Daha sonra kolu takıp opcomdan aktif ediyorsun. Aracının motor seçeneği nedir?
Tesisatın hazır olup olmadığını nasıl anlarız peki en kolay şekilde, kolu sökerekmi ? kendim alıp takmak istiyorum ama tesisat cekme girerse işin içine vazgeçecegim :)
bahsedilen 56.pin için 31. gönderide google drive da soketın oinleri nereden sayılır nereye denk gelır soketın resmi var bilginize :)
1) sinyal koluna gelen sokette 4 kablo olmalı. 3 kablo var ise beyinin 56. pininden kola hat çekiyorsun.
Zaten aracın dizelse debriyaj müşürü üzerinde takılı olur. Otomatikse müşürede ihtiyaç yok. Daha sonra kolu takıp opcomdan aktif ediyorsun. Aracının motor seçeneği nedir?
kanlı kontesi aradın mı abi naptın ? senin için şöyle birşey buldum ayrı satar belki opcomu
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-astra-g-hiz-sabitlemeli-sinyal-kolu-ve-opcom-v1.59-309598577/detay)
Y17DT motor, bakacagım umarım çekilidir, yardımlar için teşekkürler.
yoshimura
20-01-2017, 07:20
bahsedilen 56.pin için 31. gönderide google drive da soketın oinleri nereden sayılır nereye denk gelır soketın resmi var bilginize :)
kanlı kontesi aradın mı abi naptın ? senin için şöyle birşey buldum ayrı satar belki opcomu
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-astra-g-hiz-sabitlemeli-sinyal-kolu-ve-opcom-v1.59-309598577/detay)
Yok aramadım. Dediğim 1.45 i alıyorum. Kargo yaptı bana onu bekliyorum. Attığın ilana bakmıştım ama içinde opcom olduğunu fark etmemiştim. Herneyse artık.
Yok aramadım. Dediğim 1.45 i alıyorum. Kargo yaptı bana onu bekliyorum. Attığın ilana bakmıştım ama içinde opcom olduğunu fark etmemiştim. Herneyse artık.
bulduysan sıkıntı yok hayırlı olsun :)
deryaank
20-01-2017, 12:23
bulduysan sıkıntı yok hayırlı olsun :)
Bu opcom kullanmanın artısı eksisi nedir ? Yani neler yapılabiliyor anlık değer ve hız sabitleyici dışında ?
Hazır konusu açılmışken sorayım bende, diyelim ki çıkma bir motor beyni aldık, OPCOM ile immo kodlamayı kendimiz yapabilir miyiz? OPCOM cihaz ve yazılım dışında ihtiyacımız olan birşey var mıdır?
aranıza bursadan katılıyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar :D
aranıza bursadan katılıyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar :D
Aldınız mı ağabey aracı?
aldık kardeşim çok şükür
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
teşekkürler kardeşim
bu corsaların tam olarak jant ölçüsü nedir ? bijon aralıgı kaç ?
teşekkürler kardeşim
bu corsaların tam olarak jant ölçüsü nedir ? bijon aralıgı kaç ?
Orjinali 14 inç. 15 inç sıkıntısız oluyor. 4x100 bijon aralığı.
teşekkürler kardeşim lastik ebeatı olarak 15 inç jant taksak ne kullanılması gerekir sıkıntısız olarak
teşekkürler kardeşim lastik ebeatı olarak 15 inç jant taksak ne kullanılması gerekir sıkıntısız olarak
195/50/15
Bu arada hayırlı olsun :)
teşekkürler eren kardeşim allah razı olsun
bu arada söylemeyi unuttum sahibi yayları presletmiş bu dediğin ebat sürtme yapar mı ?
Kaç cm düşürüldüğünü yazmazsanız verilen cevaplar tahminden öteye gitmez
teşekkürler eren kardeşim allah razı olsun
bu arada söylemeyi unuttum sahibi yayları presletmiş bu dediğin ebat sürtme yapar mı ?
Basıklığına ve jantın ET değerine bağlı abi.
Biz C kasa Corsayı 5cm Maxtrac yay+195/50/15 lastikle dertsiz tasasız kullandık.
ben oem kullanıyorum aracı sleeper :) engine stage1 gayet yeterlı gelıyor
http://i.hizliresim.com/Qv3PoG.jpg
Corsa'larda Stage 1'lerin karşılığı tam olarak nedir?
Corsa'larda Stage 1'lerin karşılığı tam olarak nedir?
yanı bı genelleme yok bana göre yazılım kat egr wg ıptal emme port olayına stage1 dıyıorum ben.. hybrit stage 2... big +enj+cooler stage3 gibi mesela :)
deryaank
23-01-2017, 17:49
Orta havalandırma kepini ( dörtlünün bulunduğu yer fakat nozzle lar hariç) ve kapı kollarını gümüş griye boyadım bugün , basit bir işlem ama baya fark yaratıyor iç mekanda , yarın gündüz fotoğraf ceker yüklerim buraya .
deryaank
23-01-2017, 17:50
Gerçekten temiz duruyor. Benimkinin tek farkı tamponlarım boyalı , jantlara kadar ben de oem geziyorum
Gerçekten temiz duruyor. Benimkinin tek farkı tamponlarım boyalı , jantlara kadar ben de oem geziyorum
eyv.. aslında sıyah tamponla temızlık sonrası parlatma ısı ugrastırıyor ama napım sevıyorum sıyah tamponu:)
tadımlık :D
http://i.hizliresim.com/nj64dN.jpg (http://hizliresim.com/nj64dN)
http://i.hizliresim.com/VPnjOB.jpg (http://hizliresim.com/VPnjOB)
hayırlı olsun sis in bitanesi sefkat bekliyor galiba :)
hayırlı olsun sis in bitanesi sefkat bekliyor galiba :)
yok sisler açık değil :D
sagolasın kardeşim
deryaank
23-01-2017, 22:32
Hayırlı olsun jant kapaklarını takmalısın bence , bu arada benim de plaka ub ne çok ub plaka corsa var
deryaank
23-01-2017, 22:34
Beyler 20 puanlık uzmanlık sorusu , kapı döşemeleri nasıl cıkıyor ben kendim değiştirmeye kalksam altından kalkılır mı?
Silence45
23-01-2017, 22:35
Beyler 20 puanlık uzmanlık sorusu , kapı döşemeleri nasıl cıkıyor ben kendim değiştirmeye kalksam altından kalkılır mı?
En altta iki ya da üç vida olacak. Bir de kapı tutacağının orada var. Kolay çıkıyor yapılır yani.
kumaşını bılmemde kapı içleri için ayna arkasını ılk al.. sonra kapı kolu.. altta 3 vida... cam acma fısını cek.. kilpslere dıkkkat sonra kanıtarak yukarı doğru
deryaank
23-01-2017, 23:51
http://i.hizliresim.com/X91a2o.jpg
http://i.hizliresim.com/bkXnQY.jpg
Beyler kusura bakmayın tavan lambasıyla bu kadar oluyor. Yarın daha net çekim yaparım
http://i.hizliresim.com/X91a2o.jpg
http://i.hizliresim.com/bkXnQY.jpg
Beyler kusura bakmayın tavan lambasıyla bu kadar oluyor. Yarın daha net çekim yaparım
Güzel olmuş bende gri yapmıştım çok yakışıyor.
http://i.hizliresim.com/2nzmWj.jpg
buda bizim ufaklık :)
http://i66.tinypic.com/sest3l.jpg
basıklık bu şekilde 15 jantta ne ebat lastik kullanmam gerekir
http://i.hizliresim.com/g2MVlb.jpg (http://hizliresim.com/g2MVlb)
Lastik ebatları ne abi?
Fotoya göre yorumlamak gerekirse 195-50-15 sert esnemelerde davlumbazın dış kısmına sürtebilir gibi duruyor
şuanda üstündeki mi anlamadın neyi soruyon
şuanda üstündeki mi anlamadın neyi soruyon
Evet. Üstündeki.
Üstündeki ile çamırluk arası boşluk ne kadar?
üstündekiler 14 ama lastik ebatını kesin bilmiyom
ben 15 jant takmak için ideal lastik ebatını ögrenmek istiyorum
üstündekiler 14 ama lastik ebatını kesin bilmiyom
ben 15 jant takmak için ideal lastik ebatını ögrenmek istiyorum
195/50/15. uygun ET değeri ile sorunsuz kullanılır. ET değeri az olan bir jant olursa işk sürteceği yer davlumbazın dış kısmı. yani dodiklerin tam arkası
buda benimki
http://i.hizliresim.com/OV4yd0.jpg (http://hizliresim.com/OV4yd0)
buda benimki
http://i.hizliresim.com/OV4yd0.jpg (http://hizliresim.com/OV4yd0)
Maşallah, Allah nazardan saklasın. Araçta air mi var?
cam filmi cok ıyı hangi marka
8.000rpm
24-01-2017, 22:15
http://i.hizliresim.com/Qv3PoG.jpg
Sıfır olsaymış Murat Bey :):)
Maaşallah :)
Herkes paylaşırken bende ekleyeyim
http://i65.tinypic.com/11aa4qs.jpg
cam filmi cok ıyı hangi marka
lumar marka
Maşallah, Allah nazardan saklasın. Araçta air mi var?
önlar başaran coil. burda fuarda olduğu için arkaları söktük. normalde press yay var
Peki aracın üzerindeki jantlar 14 mü? 15 mi?
Sıfır olsaymış Murat Bey :):)
Maaşallah :)
hahah eyv.. kanka saolasın 3. dti bu benım dededen aldım amcadan dıye satıcam bu yaz:) ucuz yollu eglencelı en ıyı arac
Peki aracın üzerindeki jantlar 14 mü? 15 mi?
15" laguna jantı. lastikler 165-45-15
1.4 Elegance :D ön cam dahil 3 numara çizilmez :D hatasız boyasız :)
http://i.hizliresim.com/nj0ajg.jpg
hahah eyv.. kanka saolasın 3. dti bu benım dededen aldım amcadan dıye satıcam bu yaz:) ucuz yollu eglencelı en ıyı arac
abi poloya ne zaman geçiyoruz :)
abi poloya ne zaman geçiyoruz :)
Polo fiyatları delirdi, bence en güzeli yine 1.7Dti :) Kamyonet olarak geçiyor olabilir ama polo'da da sürekli bir sensör sıkıntılarından bahsediliyor, sürekli bir şeyler çıkıyor. Kullanıcıların yazdıklarından, yorumlarına bakarak konuşuyorum.
Polo yada accent blue kararsizim :)
Polo fiyatları delirdi, bence en güzeli yine 1.7Dti :) Kamyonet olarak geçiyor olabilir ama polo'da da sürekli bir sensör sıkıntılarından bahsediliyor, sürekli bir şeyler çıkıyor. Kullanıcıların yazdıklarından, yorumlarına bakarak konuşuyorum.
aynen fiyatlar uçuyor gün geçtikçe ama insan bazen biraz konfor olsun istiyor
beni polo cezbediyor valla :)
deryaank
26-01-2017, 09:58
benim bundan sonraki durağım garanti 1.6 tdi manuel polo olur.
Beyler benim araçta söyle bı sıktınrı var; kapıları kitliyorum merkezi kilit benim arkamdan 4-5 kere kilitlemeye devam ediyor, tık tık diye ses duyuyorum, acaba bir zararı olurmu, aküyü bitirme tarzında filan ?
Konusu geçti ama bir şey takıldı aklıma. Beyler Bu astra G'nin Cruise kontrol kolu bizim 1.7'lere uyar mı ?
ResuscitateR
26-01-2017, 17:21
Bende ikisinin arasında kaldım ve Eski bir 1.7 Dti sahibi olarak accent blue aldım geçen hafta.. Polo iç hacim ve bagaj olarak yetersiz kaldı.. Yazılım + dp 'den sonra bi video çeker paylaşırım.. Yazılım + dp'li polo kadar gideri var başka accent blue sahiplerinde gördüğüm kadarı ile..
elimde temiz sıkıntısız insigna 2.0 cdti turbosu var cok uygun hatta cok komik rakamlara vericem.dusunen olursa 0546 211 04 50 yazılım ve enjektor ıle 200 ler net gelir.
deryaank
26-01-2017, 18:36
Beyler benim araçta söyle bı sıktınrı var; kapıları kitliyorum merkezi kilit benim arkamdan 4-5 kere kilitlemeye devam ediyor, tık tık diye ses duyuyorum, acaba bir zararı olurmu, aküyü bitirme tarzında filan ?
Merkezi kilitin sigortalarına falan baktırın bir de modülüne , akü o kadar kısa sürede bitmez bence ama
Bende ikisinin arasında kaldım ve Eski bir 1.7 Dti sahibi olarak accent blue aldım geçen hafta.. Polo iç hacim ve bagaj olarak yetersiz kaldı.. Yazılım + dp 'den sonra bi video çeker paylaşırım.. Yazılım + dp'li polo kadar gideri var başka accent blue sahiplerinde gördüğüm kadarı ile..
hayırlı olsun.. şimdi blue da esp var tam yol bılgısayarı var sis farı var daha buyuk bagaj dogal olarak var ön koltuklar almanlarda cevırmelı sırt.. en sevmedıgım sey kırk saat ugrastırıyor:) sonra turbosu poldan buyuk oem turbolarla blue daha güçlü oluyor
poloda daha sportif görüntü olarak tabi ... fren ve yoltutus cok fark yok gibi kullandıgım kadarıyla polo bi tık daha ıyı
emre.ates
26-01-2017, 21:59
bir tanede benden gelsin :)
http://i.hizliresim.com/WgLR14.jpg (http://hizliresim.com/WgLR14)
yoshimura
27-01-2017, 07:59
Konusu geçti ama bir şey takıldı aklıma. Beyler Bu astra G'nin Cruise kontrol kolu bizim 1.7'lere uyar mı ?
Malesef uymuyor. Ucuz diye herkez saldırıyor ama nafile:o
yoshimura
27-01-2017, 08:48
Geçen akşam hız sabitleyici kolu montajladım bende. Çok fazla test edemedim fakat ilk izlenimler olarak çok başarılı:) Yazılım olmasına rağmen sistem gayet stabil çalışıyor.
Eski kol - yeni cruise kolu
http://i.hizliresim.com/AndlXv.jpg (http://hizliresim.com/AndlXv)
Buda benim ufaklık
http://i.hizliresim.com/kGyP8q.jpg (http://hizliresim.com/kGyP8q)
[QUOTE=yoshimura;8275207]Geçen akşam hız sabitleyici kolu montajladım bende. Çok fazla test edemedim fakat ilk izlenimler olarak çok başarılı:) Yazılım olmasına rağmen sistem gayet stabil çalışıyor.
Eski kol - yeni cruise kolu
http://i.hizliresim.com/AndlXv.jpg (http://hizliresim.com/AndlXv)
Sadece kol alıp takmakla bitmiyor sanırım. Yapılacak işlemlerden bahseder misin hocam?
yoshimura
27-01-2017, 15:40
Benim 1.7 de tesisat komple hazırdı. Sadece kolu taktım. Ama aynı motor seçeneklerinde bile değişen bir durum.
1.7 lerin hepsinde tesisat hazır diye biliyorum.sadece kolu alıp takmak veya tuş bağlattırıp opcomdan aktif hale getirilmesi gerekiyor.göstergedeki lambayıda aktif ettin mi işlem tamam
http://i65.tinypic.com/14aa984.jpg
şöyle bir sorunumuz var dostlar. k03 setup a geçtim. enjektör bronz 5lt cooler ve krom bağlantı boruları şeklinde. turbo 2. el olduğu için egzoz tarafından deli gibi kaçırıyor. DP nin ordan. araçtaki boost saati 2.0 bar basınç gösteriyor (defi). sanayi tipi saatte basıncı doğruluyor. ama gel gelelim araba stock bir dti kadar gitmemeye başladı. duman çok var (siyah). mekanikerimiz sorun turboda diyor. ama saatte basıncı okuyan turboda ne gibi bir sorun olabilir.? sıkıntı turbodamıdır farklı yerlerdemi aramalıyız.? emme tarafında ve borularda kaçak yok
şöyle bir sorunumuz var dostlar. k03 setup a geçtim. enjektör bronz 5lt cooler ve krom bağlantı boruları şeklinde. turbo 2. el olduğu için egzoz tarafından deli gibi kaçırıyor. DP nin ordan. araçtaki boost saati 2.0 bar basınç gösteriyor (defi). sanayi tipi saatte basıncı doğruluyor. ama gel gelelim araba stock bir dti kadar gitmemeye başladı. duman çok var (siyah). mekanikerimiz sorun turboda diyor. ama saatte basıncı okuyan turboda ne gibi bir sorun olabilir.? sıkıntı turbodamıdır farklı yerlerdemi aramalıyız.? emme tarafında ve borularda kaçak yok
Bana da turbo gibi geldi. Boostu nerden ölçüyorsunuz?
Bana da turbo gibi geldi. Boostu nerden ölçüyorsunuz?
valla tam yerini hatırlayamadım ama radyatör su deposunun yanında bir borudan ölçülüyordu. saatte basınç var ama motora gitmiyor
şimdi bu stock corsa ya sadece bi yazılım ne kadar fark ettirir kaç hp verir
ilk adım olarak ne yapılması gerekiyor
Silence45
29-01-2017, 17:10
şimdi bu stock corsa ya sadece bi yazılım ne kadar fark ettirir kaç hp verir
ilk adım olarak ne yapılması gerekiyor
Emme temiz değilse emme temizliği, Kat iptali, egr iptali ve soft yazılım. Ben bu şekilde ortalama 90-95 hp'lerde tahmini çok temiz kullanıyordum ve en ufak sorunum yoktu. Kat iptali olmadan yazılım yaptırırsanız araç sıkıyor kendini mutlaka kat iptali yaptırın yaşayıp gördükten sonra mutlaka tavsiye ediyorum.
Emme temiz değilse emme temizliği, Kat iptali, egr iptali ve soft yazılım. Ben bu şekilde ortalama 90-95 hp'lerde tahmini çok temiz kullanıyordum ve en ufak sorunum yoktu. Kat iptali olmadan yazılım yaptırırsanız araç sıkıyor kendini mutlaka kat iptali yaptırın yaşayıp gördükten sonra mutlaka tavsiye ediyorum.
+1 katılıyorum.
emme temızlık artı port + egr kat wg iptalleri + yazılım önce perıyodık bakım ve beyınlerın yerını degıstıme işlemlerini yap ben bu sekılde soft la hard arası az dumalı sekıl ile ... yazılımlı jetta ıle 160lara kadar önde oluyorum kıstas acısından
yorumlar ve görüşler için hepinize teşekkür arkadaşlar
Fren güclendirme yapan varmı aranızda? Disk balata değiştirmek istiyorumda yeterli olurmu
Affınıza sığınarak,
DTİ ım yok ama merakımdan soruyorum bu manifold daki delikleri büyütme işlemini yaptırmak isteyen birisi kime gitmeli, cnc de mi yapılıyor bu işlem ?
birde dumansız yürütmek için hangi işlemi yapınca duman ortaya çıkıyor? EGR iptalindemi? DPF sökülüncemi? Düz boruda mı?
Affınıza sığınarak,
DTİ ım yok ama merakımdan soruyorum bu manifold daki delikleri büyütme işlemini yaptırmak isteyen birisi kime gitmeli, cnc de mi yapılıyor bu işlem ?
birde dumansız yürütmek için hangi işlemi yapınca duman ortaya çıkıyor? EGR iptalindemi? DPF sökülüncemi? Düz boruda mı?
İstediğin kadar mekanik işlem yap, yazılımla dumanlı, dumansızı ayarlatman mümkün. Dumansızdan kastım tabi ki sıfır duman değil ama gaza basınca aynadan fark edilmeyecek seviyede olur
hmm anladım. teşekkür ederim
:D
http://i.hizliresim.com/774vYm.jpg (http://hizliresim.com/774vYm)
bu jantları koymayı düşünüyorum renk hangisi sizce ?
http://i.hizliresim.com/Nl7EJk.jpg (http://hizliresim.com/Nl7EJk)
http://i.hizliresim.com/WgdYzq.jpg (http://hizliresim.com/WgdYzq)
15" Kei Racing Force 10 Hypersilver Alloy Wheels - 15 Inch - Kei Racing - Wheel Brands - Alloys & Tyres (http://www.wheelworx.net/Wheel-Brands/Kei-Racing/15-Inch/15-Kei-Racing-Force-10-Hypersilver-Alloy-Wheels/prod_261.html)
15" Kei Racing Force 10 HyperBlack Alloy Wheels - 15 Inch - Kei Racing - Wheel Brands - Alloys & Tyres (http://www.wheelworx.net/Wheel-Brands/Kei-Racing/15-Inch/15-Kei-Racing-Force-10-HyperBlack-Alloy-Wheels/prod_264.html)
yada bu jantları mı ne dersiniz ?
http://i.hizliresim.com/jXoBWr.jpg (http://hizliresim.com/jXoBWr)
Affınıza sığınarak,
Frezede yapılıyor. Yeni nesil oto ivedikte yaptırabilirsin. Google Haritalar (https://goo.gl/maps/MZjQwMfvhB82)
http://i.hizliresim.com/jXoBWr.jpg (http://hizliresim.com/jXoBWr)
Bence turuncu olmayacaksa bu güzel. Beyaz tavsiye edebilirim.
ADMISE R1
31-01-2017, 21:13
arkadaşlar parça konusunda ve arıza konularında takıldığınız bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım kapak krank turbo v.s
özellikle elektronik arızalar ile alakalı
arkadaşlar parça konusunda ve arıza konularında takıldığınız bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım kapak krank turbo v.s
özellikle elektronik arızalar ile alakalı
Benim araç az duman atıyor. Arıza kodu, yalnızca 150'den sonra map hatası veriyor, ayağımı gazdan çekince siliniyor, herhangi bir korumaya da almıyor. Motorda herhangi bir anormallik yok. Yalnızca duman az. Muhtemel sebebleri ne olabilir?
AliGizda
01-02-2017, 08:36
[url=http://hizliresim.com/jXoBWr][img]http://i.hizliresim.com/jXoBWr.jpg
Abi bence OEM Enjoy jantlarından takmalısın. Bu kasaya en yakıştırdığım jantlardan biri.
Silence45
01-02-2017, 10:28
Benim araç az duman atıyor. Arıza kodu, yalnızca 150'den sonra map hatası veriyor, ayağımı gazdan çekince siliniyor, herhangi bir korumaya da almıyor. Motorda herhangi bir anormallik yok. Yalnızca duman az. Muhtemel sebebleri ne olabilir?
Yazılım, başka bir sorun görmedim ben. Sabit bir hızda gidince de yapar 120 gibi. Map okuyamıyor.
P1125 baş belası hata arabadan soğutur :)
Yazılım, başka bir sorun görmedim ben. Sabit bir hızda gidince de yapar 120 gibi. Map okuyamıyor.
Yazılım da denedim, map da denedim aynen devam ediyor. Sabit hızda yapmıyor bu arada. 150yi geçince yanıyor hız düşünce sönüyor. Ama herhangi bir korumaya alma durumu vs yok.
Silence45
01-02-2017, 12:41
Yazılım da denedim, map da denedim aynen devam ediyor. Sabit hızda yapmıyor bu arada. 150yi geçince yanıyor hız düşünce sönüyor. Ama herhangi bir korumaya alma durumu vs yok.
Onu demek istemedim, sorun yazılımda değil, araçta yazılım olmasında. Eğer araçta yazılım olursa yüksek hızlarda map sensörü bazı değerleri okuyamıyor, dolayısıyla hata veriyor ancak korumaya alma vs olmuyor. Hız düşünce de normal değerlere geldiği için hata vermiyor. Sabit hızda da yapıyordu bende 120 ile giderken veya birden 140-150 üstüne çıkınca. Yani aslında araçta sorun yok.
P1125 baş belası hata arabadan soğutur :)
P0105 bu arada aldığım hata.
Onu demek istemedim, sorun yazılımda değil, araçta yazılım olmasında. Eğer araçta yazılım olursa yüksek hızlarda map sensörü bazı değerleri okuyamıyor, dolayısıyla hata veriyor ancak korumaya alma vs olmuyor. Hız düşünce de normal değerlere geldiği için hata vermiyor. Sabit hızda da yapıyordu bende 120 ile giderken veya birden 140-150 üstüne çıkınca. Yani aslında araçta sorun yok.
Aslında dediğim gibi aracımın çalışmasında gitmesinde sorun yok. Dynoda 130 hp civarında. Ama ilk aldığımda daha çok duman atıyordu. Diğer yazılımlı corsalardan az duman atıyor. Dumanı fazla olsa daha iyi gider mi diye düşünüyorum. Çünkü şuan çift palli hybrit turbom var ve 1.9 barda yürüyorum.
yoshimura
01-02-2017, 13:00
Aslında dediğim gibi aracımın çalışmasında gitmesinde sorun yok. Dynoda 130 hp civarında. Ama ilk aldığımda daha çok duman atıyordu. Diğer yazılımlı corsalardan az duman atıyor. Dumanı fazla olsa daha iyi gider mi diye düşünüyorum. Çünkü şuan çift palli hybrit turbom var ve 1.9 barda yürüyorum.
P0105 kodlu arıza kaydını bende alıyorum. Yüksek basınç hatası bu. Yüksek hızlarda bende de yanıyor lamba. Ama bazen yanmıyor. Bazende uzun bayır çıkarken yanıyor. basınç düştümü sönüyor.
Arabanın gücünde hiçbir sorun yok, lamba yanarken de, söndüğünde de. Ama tam olarak neden kaynaklandığını bende bilmiyorum.
Tahminimce map sensörünün okuyabildiği değerden fazla bir basınç oluşuyor. Buda arıza lambası yakıyor.
Bilgili arkadaşlar aydınlatırsa iyi olur aslında. Bir çözümü varsa uygulayalım.
P0105 kodlu arıza kaydını bende alıyorum. Yüksek basınç hatası bu. Yüksek hızlarda bende de yanıyor lamba. Ama bazen yanmıyor. Bazende uzun bayır çıkarken yanıyor. basınç düştümü sönüyor.
Arabanın gücünde hiçbir sorun yok, lamba yanarken de, söndüğünde de. Ama tam olarak neden kaynaklandığını bende bilmiyorum.
Tahminimce map sensörünün okuyabildiği değerden fazla bir basınç oluşuyor. Buda arıza lambası yakıyor.
Bilgili arkadaşlar aydınlatırsa iyi olur aslında. Bir çözümü varsa uygulayalım.
Bir ara facebook gruplarında map sensörünü yanıltıcı bir parça satıyorlar diye hatırlıyorum. Birşey bulabilirsem yazarım yine. Herşey bu kadar normalken dumanı az atması kafamı kurcalıyor.
ardtnc94
01-02-2017, 13:16
arkadaşlar konuyu nerdeyse baştan sona okudum 23-24bin tl gibi bütçe var çevremde temiz bir tane 1,7 var çıkarabilecek bütün sorunları çıkarmış ve arkadaş hepsini gidermiş dr.ecu dan hard yazılımı ve turbo palleri büyütülmüş egr iptalini falan söylemiyorum bile :)
dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ilk arabam olacak ve bütçede kısıtlı olacağı iiçin sorunlarla pek uğraşmak istemiyorum illaki sorunlar çıkacak ama yok şunu denedik olmadı başka pompa denedik oldu 100km sonra şurası cortladı falan olursa canım çok sıkılır o yüzden sizlere sordum :)
şimdiden teşekkürler :)
Bir ara facebook gruplarında map sensörünü yanıltıcı bir parça satıyorlar diye hatırlıyorum. Birşey bulabilirsem yazarım yine. Herşey bu kadar normalken dumanı az atması kafamı kurcalıyor.
Hybird Turboyu kime yaptırdınız. Hangi turbo serisinin palini ve milini kullandınız.?
Hybird turbo'dan sonra yazılım güncelleyip, yakıt açtınız mı ?
Hybird Turboyu kime yaptırdınız. Hangi turbo serisinin palini ve milini kullandınız.?
Hybird turbo'dan sonra yazılım güncelleyip, yakıt açtınız mı ?
Turbocu Açıkgöz'e yaptırdım, TF035'in içini aktardık, özel mil yapıldı. Yazılım denedim Turbo'dan sonra. Turbo'dan öncede denemiştim. Duman aynı :)
arkadaşlar konuyu nerdeyse baştan sona okudum 23-24bin tl gibi bütçe var çevremde temiz bir tane 1,7 var çıkarabilecek bütün sorunları çıkarmış ve arkadaş hepsini gidermiş dr.ecu dan hard yazılımı ve turbo palleri büyütülmüş egr iptalini falan söylemiyorum bile :)
dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ilk arabam olacak ve bütçede kısıtlı olacağı iiçin sorunlarla pek uğraşmak istemiyorum illaki sorunlar çıkacak ama yok şunu denedik olmadı başka pompa denedik oldu 100km sonra şurası cortladı falan olursa canım çok sıkılır o yüzden sizlere sordum :)
şimdiden teşekkürler :)
Çıkacak sorunlar 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Herşeyi yaptırılmış olsa da aynı yerlerden sorun verebilir. Mazot pompası, mazot pompa beyni, ana beyin, map ve maf sensörleri, direksiyon kutusu. Hepsinin makul bir çözümü var.
ADMISE R1
01-02-2017, 14:40
turbo basınç sensörü hatası veriyor basınç sensörü orjinel değilse verir ara sıra da beyin ya da tesisattan çıkabiliyor ama düşük ihtimal
ADMISE R1
01-02-2017, 14:41
eğer sensörle çözemezsen motor beyinini gönder kontrol edeyim ( ücretsiz )
turbo basınç sensörü hatası veriyor basınç sensörü orjinel değilse verir ara sıra da beyin ya da tesisattan çıkabiliyor ama düşük ihtimal
Yüksek basınç nedeniyle veriyor. Bu zaten bir arıza değil araç yazılımlı olduğu için veriyor. Ben az duman atıyorum ne sebebi olabilir diye araştırıyorum, arkadaşlar bilgilensin diye verdim arıza kodunu. Yoksa bu sıkıntı değil bizim araçlar için.
ADMISE R1
01-02-2017, 14:46
yazlılımsızkende veriyor ewet arıza değil ama lamba yakabiliyor vermemesi içinde çözüm olarak söledim ama sıkıntılı olan bişeyde değil
ADMISE R1
01-02-2017, 14:49
senin arızanında sebeplerinden birtanesi yanlız bu sensör.önce sensörü orj takıcaksın sonra beyin tesisat v.s bakılacak
Turbocu Açıkgöz'e yaptırdım, TF035'in içini aktardık, özel mil yapıldı. Yazılım denedim Turbo'dan sonra. Turbo'dan öncede denemiştim. Duman aynı :)
Memnun musunuz ? Turbonun içi ne kadar traşlandı ? Bilgi verebilir misiniz ?
Memnun musunuz ? Turbonun içi ne kadar traşlandı ? Bilgi verebilir misiniz ?
http://i.hizliresim.com/njBXrB.jpgTurbo bu. 49 mm x 37 mm pal kullanıyor. Orjinali ne boyutta bilmiyorum ama baya büyük. Daha önce transit 2.2 palli turbomdan bile baya farklı geldi.
yoshimura
03-02-2017, 08:34
raja52
Basınç nedir bu hybritle?
Turboda ötme varmı?
Tekrar konu açmak istemedim 1.7 kullanan arkadaşlardan biraz bilgi istiyorum. Şuanki aracım ibiza 1.4 benzinli aracımı yaza doğru satmayı planlıyorum yakıtı çok olmaya başladığı için. Pek fazla nakit olmadığından 1.7 dti alıp soft yazımla kullanma düşüncem var. Bir kaç araç buldum Ankara'da zaten sayılı var km leri düşük olan çok az sayıda. Memnun olan var çok sorunlu diyen var. Sizce az yaksın birazda gitsin mantığında önerirmisiniz? Alıp bakımlarını yapıp kullanmak istiyorum. Ankara'da yardımcı olabilecek danışabileceğim birileri olur mu?
Tekrar konu açmak istemedim 1.7 kullanan arkadaşlardan biraz bilgi istiyorum. Şuanki aracım ibiza 1.4 benzinli aracımı yaza doğru satmayı planlıyorum yakıtı çok olmaya başladığı için. Pek fazla nakit olmadığından 1.7 dti alıp soft yazımla kullanma düşüncem var. Bir kaç araç buldum Ankara'da zaten sayılı var km leri düşük olan çok az sayıda. Memnun olan var çok sorunlu diyen var. Sizce az yaksın birazda gitsin mantığında önerirmisiniz? Alıp bakımlarını yapıp kullanmak istiyorum. Ankara'da yardımcı olabilecek danışabileceğim birileri olur mu?
Forumda bir çok konu var sorularınızın cevabı da oralarda. Bilindik kronik sıkıntıları dışında en sorunsuz araçlardan farksız. Evet az yakar. Soft yazılım ile 90-100 hp civarında olur. 1.4 benzinli araçtan sonra sizi bir süre tatmin edecektir. Zaten sonrasında Hybird bir turbo ile uzun süre yeticektir. Ibıza hiç kullanmadım fakat 1.7 dti'dan konforlu olduğunu düşünüyorum. İlk etapda size konforsuz gelicektir. İbizaya göre kıyaslayacak olursak bana göre; İbizadan hızlı, konforsuz, ekonomiktir.
@<a href="http://www.techturkey.com/forum/member.php?u=54378" target="_blank">raja52</a>
Basınç nedir bu hybritle?
Turboda ötme varmı?
Basınç 2 bar şuan. Turbo boşalırken cuflama var, dolarken süpürge gibi sesi var :) Videodan dinleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=OWBMWgV9W6o
Forumda bir çok konu var sorularınızın cevabı da oralarda. Bilindik kronik sıkıntıları dışında en sorunsuz araçlardan farksız. Evet az yakar. Soft yazılım ile 90-100 hp civarında olur. 1.4 benzinli araçtan sonra sizi bir süre tatmin edecektir. Zaten sonrasında Hybird bir turbo ile uzun süre yeticektir. Ibıza hiç kullanmadım fakat 1.7 dti'dan konforlu olduğunu düşünüyorum. İlk etapda size konforsuz gelicektir. İbizaya göre kıyaslayacak olursak bana göre; İbizadan hızlı, konforsuz, ekonomiktir.
Katılıyorum, artı olarak km olayına çok takılma bence. Çok kolay düşürülüyor. 2003 model araç için 200k kmler oldukça normal. Kronik sorunları giderince pek problem çıkarmıyor. Ankara'da sevdiğimiz iyi usta ve parçacılar var, uygun yollu halledebiliyoruz sıkıntıları.
Silence45
03-02-2017, 10:45
Kesinlikle km takıntınız olmasın yoksa mutlaka km düşürülmüş denk geliyor veya bakımsız oluyor. Tabi illaki istisnaları var ancak genel piyasa bu yönde bilginiz olsun. Bilinen ve çok temiz, bakımlı 200-250k arasında bir araç da alsanız başınız ağrımaz.
yoshimura
03-02-2017, 14:15
Basınç 2 bar şuan. Turbo boşalırken cuflama var, dolarken süpürge gibi sesi var :) Videodan dinleyebilirsiniz.
Maşallah, sesi soluğu yerinde
Maşallah. Komple düz boru mu ? Sonda susturucu var mı ?
kmler yalan öncesi bilinen arac bulmak lazım .. bende 280bınde vardı 1 sene kullandım tık demedi...suankıde 280 bınde evveliyatı belli ilk sahıbınden aldım saat gibi calışıyor.. stage 1 kullanıyorum 1sene olacak yakında kronık olaylarını hallettim o tarıhten beri masraf etmedim bi sıkıntı cıkmadı... bakalım bu sene kısmetse poloya gecmeyı düşünüyorum inş doğru seçim olur..
Maşallah. Komple düz boru mu ? Sonda susturucu var mı ?
Komple 60 mm potsuz düz boru var. Son susturucu yok.
Benim düşüncem geri basınç ve turbo sağlığı açısından sona iyi bir susturucu olması yönünde. Ama sizde argesini yaptığınızı düşünüyorum. Baskı balata olarak ne kullanıyorsunuz. Diğer arkadaşlar ne tavsiye eder acaba ?
Benim düşüncem geri basınç ve turbo sağlığı açısından sona iyi bir susturucu olması yönünde. Ama sizde argesini yaptığınızı düşünüyorum. Baskı balata olarak ne kullanıyorsunuz. Diğer arkadaşlar ne tavsiye eder acaba ?
Şu an orjinal susturucum takılı zaten. Bende iyi bir son susturucu bulursam o şekilde kullanmayı düşünüyorum. Baskı balatam bronz 4 yaprak. Yazılımlı olunca orjinali pek dayanmıyor mecburen bronza katlanıyoruz.
Turbonun zaten yeterince backpressure yapması lazım, turbonun sağlığını nasıl etkiliyor düz boru ?
Beyazın renk kodu nedir bilen varmı?
Arkadaslar selamlar herkese
1.7dti alma arefesindeyim fakat sorunlu bir araç oldugunu söylüyorlar gözüm korktu açıkcası, kronikleri halledilmiş bir arac nasıl bulabilirim ya da hiç uğraşmayıp 1.3 cdti mı almalıyım? Bir el atın sizlere zahmet.
Arkadaslar selamlar herkese
1.7dti alma arefesindeyim fakat sorunlu bir araç oldugunu söylüyorlar gözüm korktu açıkcası, kronikleri halledilmiş bir arac nasıl bulabilirim ya da hiç uğraşmayıp 1.3 cdti mı almalıyım? Bir el atın sizlere zahmet.
Sorunlu bir araç değil,bakımsız düzgün bakılmayan araçlardan dolayı ''sorunlu araç'' gözüyle bakılıyor.kronik problemleri kolayca halledilebiliyor.birçok parçası diğer araçlara nazaran ciddi uygun.
beyine mazot yürüme yok ise
dış kondisyonu yerinde ise
motor kondisyonu iyi ise
çalışması stabilse ki problemi olan dti rolantide çalışırken sert ve düzensiz çalışmakta,bunların haricinde birşeyi yok ise alın.
ufakta bi tüyo vereyim pedallardan km durumunu kestirebilirsiniz çünkü lastikleri değişmemekte,değişmek istendiğinde takım olarak değiştiği için fiyatı tuzlu kimsede yanaşmıyor.200 binde denilip pedalların üzerinde desen bile kalmamış ise 400 bini devirmiştir :D
195/50/15
Bu arada hayırlı olsun :)
205-50-15 surter mi?
205-50-15 surter mi?
Denemedim ama şahsi fikrim basıklık durumuna göre yüksek sürat esnemelerde veya tam tur direksiyon hareketlerinde sürtme yapabilir
driftboy
09-02-2017, 13:24
5 lik yayla 195 50 15 tam ideal , üstü sürtüyo, 205 le paramparça olur davlumbazla. 195 50 15 kar lastiği + 5 lik yayla sürtmeden ideal şekilde biniyorum
canozyavuz
09-02-2017, 14:45
Katılıyorum, artı olarak km olayına çok takılma bence. Çok kolay düşürülüyor. 2003 model araç için 200k kmler oldukça normal. Kronik sorunları giderince pek problem çıkarmıyor. Ankara'da sevdiğimiz iyi usta ve parçacılar var, uygun yollu halledebiliyoruz sıkıntıları.
Parçacıların ismini cismini özelden almam mümkün müdür? Biz de biradere okula git gel arası olsun diye aldık ancak içine biraz sevgi göstermemiz gerekiyor ilk etapta.
wonderkid
09-02-2017, 20:22
Kendi tecrübelerimden ilgili arkadaşlara aktarmak isterim , güzel bir konu olmuş. Almak isteyen arkadaşlar için çok kısa bir iki bilgi :
- 10.000 km bakımları İzmir için konuşuyorum , ekstra bir sıkıntı olmadığı sürece özel servislerde 250-300 tl arasında değişir.
- Yedek parçaları çok pahalı değil , ancak çok ucuz da olduğunu düşünmüyorum , hele ki benim gibi orjinal takıntınız var ise
- Yazılım ile birlikte , son zamlardan sonra şehiriçi 30-35 kuruş yakıyorum.
- 300.000 km altında bulunmasının zor olduğunu düşünüyorum.
wonderkid
09-02-2017, 20:25
Dosyayı Google Drive'a yükledim. Şu an bulunduğum yerde internet biraz sıkıntılı . Bugüne kadar 1.7 ile ilgili topladığım dosyalar videolar var. içindekiler kısmını arttırdıkça aşağıya eklerim. Tıs2000 OPCOM programının Crackı mevcut fakat forumda Crack paylaşmak yasak diye biliyorum. Onuda çözeriz en kısa zamanda :)
Herkese iyi gazlamalar :)
Corsa C Kullanım Kılavuzu(Resim)
Ecu Klonlama(Video)
Scan My Opel(Apk)
Tüm Araç Sensörleri Çalışması(Word)
Corsa C sökme Takma(Pdf)
Arıza Kodları(Pdf)
Turbo Timer(Pdf)
TIS2000 Kablo Renkleri(Word)
Bazı Sensörlerin Numaralandırılması(Resim)
Turbotimer Bağlantı Şeması(Pdf)
**YENİ: Corsa C Service Repair Manuel(Pdf)**
LİNK: Update your browser to use Google Drive - Drive Help (https://drive.google.com/open?id=0BxQN9F81bD0Cd3pmbHJ5aW9LV3c)
Çok güzel paylaşım teşekkürler
wonderkid
14-02-2017, 19:02
Geç ısınma problemi yaşayan var mı arkadaşlar ? Aracım 20 dk dan önce orta hararet seviyesine ulaşamıyor. Termostat kontrol edildi bunu da belirtmek isterim
Geç ısınma problemi yaşayan var mı arkadaşlar ? Aracım 20 dk dan önce orta hararet seviyesine ulaşamıyor. Termostat kontrol edildi bunu da belirtmek isterim
Tersmottat orj.gm degılse normal
wonderkid
14-02-2017, 19:16
Tersmottat orj.gm degılse normal
Bu sıkıntıyı yaşayıp , sorunu bu şekilde mi giderdiniz sorabilir miyim ?
Bu sıkıntıyı yaşayıp , sorunu bu şekilde mi giderdiniz sorabilir miyim ?
Aynen orjinal servisten alinca duzeldi
wonderkid
15-02-2017, 08:05
Aynen orjinal servisten alinca duzeldi
Bilgilendirme için teşekkürler
wonderkid
15-02-2017, 13:16
Araçlarınız için 4 lt motor yağı yeterli geliyor mu ? Çubukta 1 lt eksik kalıyor gibi o sebepten sormak istedim
Araçlarınız için 4 lt motor yağı yeterli geliyor mu ? Çubukta 1 lt eksik kalıyor gibi o sebepten sormak istedim
4.5 litre alıyor
-20 +40 derece 10W/30 , 10W/40 yarı sentetik değer CF/B3
-25 +40 derece 5W/30 , 5W/40 tam sentetik değer CF/B3 OEM : GM-LL-B-025
-30 +40 derece 0w/30 , 0w/40 , tam sentetik değer CF/B3 OEM : GM-LL-B-025
wonderkid
15-02-2017, 13:56
4.5 litre alıyor
-20 +40 derece 10W/30 , 10W/40 yarı sentetik değer CF/B3
-25 +40 derece 5W/30 , 5W/40 tam sentetik değer CF/B3 OEM : GM-LL-B-025
-30 +40 derece 0w/30 , 0w/40 , tam sentetik değer CF/B3 OEM : GM-LL-B-025
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için
deryaank
25-02-2017, 13:16
OHOOO KONU ÖLMİŞ
Beyler alın size bir soru
Az önce bi yerden 60 ve 51 mm lik komple düz boru fiyatı aldım 150₺ fiyat aldım . Sizce uygun mu ? Bir de hangisini tercih etmeliyim düz boru sonrası soft yazılım yapacağım.
Son sorum da şu sona abartılı olmayacak şekilde spor bir son susturucu alsam artısı eksisi ne olur ?
deryaank
25-02-2017, 22:44
güncel günceli
turbo girmeyeceksen 60 lık fazla büyük olur diye biliyorum . back pressure muhabbetinden dolayı . (emin değilim)
aranizda buyuk fren diski deneyen oldu mu?
meriva mesela, kaliper vs gerekiyor mu?
OHOOO KONU ÖLMİŞ
Beyler alın size bir soru
Az önce bi yerden 60 ve 51 mm lik komple düz boru fiyatı aldım 150₺ fiyat aldım . Sizce uygun mu ? Bir de hangisini tercih etmeliyim düz boru sonrası soft yazılım yapacağım.
Son sorum da şu sona abartılı olmayacak şekilde spor bir son susturucu alsam artısı eksisi ne olur ?
Big turbo olmadıktan sonra 60lığa gerek yok göreceli olarak sesi güzel ama performans geriye düşüyor susturucu kullanmıyorum kullananlar top speed e yakın aracı kestiğini söylüyorlar
aranizda buyuk fren diski deneyen oldu mu?
meriva mesela, kaliper vs gerekiyor mu?
bu soruya takip
+ olarak bir sorum olacak soğuk motor yada ilk çalıştırmada geç çalışıyor araç yaklaşık 1 dakika sonra falan çalışıyor beyaz duman var çalışınca(o ilk marştan sonra bir daha yok) sorun nedir ? Çalıştıktan sonra stop edip tekrar çalıştırmada sorun yok. Hatta 2-3 saat sonrada geleyim tek marşta çalışıyor. Uzun beklersem anca yapıyor sorun neyde acaba enjektör mü pompa mı ? araçta kesme yok gidişindede bir problem yok.