Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : W209 Clk hakkında..

Dean's
04-01-2017, 14:45
Öncelikle herkese merhabalar. Yakın zaman da başlıkta da belirttiğim gibi w209 Clk düşünüyorum. Yalnız sorun şu ki ; şuan 2.4 accord kullanıyorum. 2.4 Accord'dan sonra çok mu pasif kalır Clk 200 ler ? Aslında Clk 320 düşünüyordum. Sonra bütçeme içi makyajlı olan yani 2005 Clk 200 coupe de uyuyor. Ama bütçeye göre içi makyajsız Clk 200 cabrio da alınıyor. Motor olarak 200 hantal kalır biliyorum. Gönül 320 diyor. Ama içi makyajlı Clk çok şık iç aksam olarak bayağı bir modern görünüyor makyajsız kasaya göre. Bir yandan da diyorum ki cabrio olsun taştan olsun. Çok kararsız kaldım 320 nin bildiğim kadarıyla piyasası da çok yok. Siz yerimde olsanız içi makyajlı Clk 200 coupe mi? İçi makyajsız Clk 200 cabrio mu? Yoksa hem içi makyajsız hem coupe Clk 320 mi tercih edersiniz?

Clk 200 almayı düşünürsem performans için neler yaparım?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

kelalper
04-01-2017, 14:59
önceliklerine sen karar vereceksin. Kendi kriterlerin belli değil ki. Performans konusunda kesenin musluğunu açmadan CLK 200 e hiçbir şey yapamazsın. Yaparsında yaptıkların boşuna olur.

emir91
04-01-2017, 15:09
merhaba elimden geldiğince deneyimlerimi aktarıyım. Bu tarz bir araç alırken bence en önemlisi o motor bu motor vs. değilde aracın tercihen ilk sahibinden alınması ve bakımlı olması yoksa motoru beğenerek aldığınız araç serviste vs. uğraşırken soğur satarsınız.
06 içi makyajlı 200komp. aracım var 130k km de ilk sahibinden aldım yetkili servis bakımlı vs. bir araçtı yaklaşık 6 aydır beraberiz genelde haftada 2 3 gün keyif için sürüyorum.aldıktan sonra rutin bakım harici masraf etmedim yani mümkün oldugu kadar temiz bir araç alırsanız üzmez.
Gidişine gelirsek daha önce w208 200 ve 320 sahibide oldum zaten clk hiçbir kasa ve motorda kısa mesafede trafikte vs. hoplayıp zıplamayı seven bir araç değil araba hızlanıp akmak istiyor yolda ama önü açıldımı yeterli bir gidişi var 200 komp. un tabi temizi denk gelirse 320 hertürlü tercih ederim çok daha keyifli ve yakıt olarak zaten 200 komp.ta az yakan bir araç değil arada çok fark etmiyor

Dean's
04-01-2017, 15:15
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Aracı aldıktan sonra zaten bütçe ayırıyorum standart binmemek adına. :) Yakıt zaten çok sorun değil. Bulduğum araçlar da gayet temiz görünüyorlar tabi ki bakmadan bir şey diyemeyeceğim.

Dean's
04-01-2017, 15:16
Kritere gelince hepsi hoşuma gidiyor. Sonradan konsol kısmında değişiklik yapma olanağımız var mı? Göğüs değiştirmeden?

oğuzk
04-01-2017, 16:43
Makyajlı w209 um var yaşlı amcadan almıştım bakımları zamanında yapılmış lpg takılmamış bir araç.Çok kovaladıktan sonra aldım

Performans olarak kıyaslayacağın araç önemli accorddan sonra çok hantal kalmaz.Ama bi 160-180 hp cupra gti gibide değil tabiki.

Ankara'daysan benim aracımda satılık gel bak fikir olsun diğer araçlarada bakarken trim eksiği-donanım olarak kıyaslaman kolay olur.

Dean's
04-01-2017, 16:51
Makyajlı w209 um var yaşlı amcadan almıştım bakımları zamanında yapılmış lpg takılmamış bir araç.Çok kovaladıktan sonra aldım

Performans olarak kıyaslayacağın araç önemli accorddan sonra çok hantal kalmaz.Ama bi 160-180 hp cupra gti gibide değil tabiki.

Ankara'daysan benim aracımda satılık gel bak fikir olsun diğer araçlarada bakarken trim eksiği-donanım olarak kıyaslaman kolay olur.

Sizin aracınızı ilan da görmüştüm ama maalesef bütçemi aşıyor. Tabi ki de bir cupra beklemiyorum ama fabrika verilerini incelediğim de böyle bir hisse kapıldım. Bu arada sizin aracınız 184 lük mü ? Donanım olarak da hepsi aynı donanım da sadece birisinde eksik donanım var diğerlerine göre.

oğuzk
04-01-2017, 17:01
Sizin aracınızı ilan da görmüştüm ama maalesef bütçemi aşıyor. Tabi ki de bir cupra beklemiyorum ama fabrika verilerini incelediğim de böyle bir hisse kapıldım. Bu arada sizin aracınız 184 lük mü ? Donanım olarak da hepsi aynı donanım da sadece birisinde eksik donanım var diğerlerine göre.

Isıtma-soğutma,hafıza,döşeme rengi v.s. farkedebiliyor.

164 hp 2008 ler 184hp

Önemli olan aracın kondisyonu bence.

Dean's
04-01-2017, 17:08
Isıtma-soğutma,hafıza,döşeme rengi v.s. farkedebiliyor.

164 hp 2008 ler 184hp

Önemli olan aracın kondisyonu bence.

Araçların kondisyonunu bilmiyorum. Görünüşü gayet düzgün olsa da önce karar kıldıktan sonra tek tek eksper yaptırmayı düşünüyorum. :) Donanım olarak bulduğum araçlar da soğutma yok sadece. Döşeme renkleri maalesef ki hepsinin aynı bulduğum araçların. :D Mersedes'de çok donanımları paketleri bilmiyorum. Ama genel olarak baktığım araçlarda gözlemlediğim kadarıyla dolu araçlar. :)

ENGean
04-01-2017, 23:21
bende de şuan 2.4 Accord var dostum. bende w209 bakıodum. ki bazen hala bakıorum ama 200e bindim bana baya hantal geldi.
gerçi bnde bundan önceden vti filanda vardı. performansa önem veriyosan 200 seni kesmez gibi geliyo.

300E
04-01-2017, 23:33
W209 sahibi olmadım ama, 192 lik W208 ve 2001 163lük e200k vardı ikiside güzel gidiyordu ikiside lpgsizdi, 1 ay önce bir tane 2003 W209 Coupe kaçırdım, o olmayınca gittim 1.2 tsi sıfır leon aldım. Ayriyetten 2.4 accordda var, accordu aratmaz bence. İmkan varsa vergi problem değilse 320 diyorum, ama V motoru almadan güzel incelemek gerekir.

Dean's
05-01-2017, 00:17
bende de şuan 2.4 Accord var dostum. bende w209 bakıodum. ki bazen hala bakıorum ama 200e bindim bana baya hantal geldi.
gerçi bnde bundan önceden vti filanda vardı. performansa önem veriyosan 200 seni kesmez gibi geliyo.

Sende al abi arkalı önlü gezeriz. :D Bende de Accord'dan önce 1.8T Audi vardı turbo dan sonra aslında Accord'da biraz pasif geldi gibi oldu. Ama artık performans olmasa bile görünüşü cezbediyor. ***** yaş 20 :) Çok pasif olmazsa kesin kararımı verdim gibi.

Dean's
05-01-2017, 00:20
W209 sahibi olmadım ama, 192 lik W208 ve 2001 163lük e200k vardı ikiside güzel gidiyordu ikiside lpgsizdi, 1 ay önce bir tane 2003 W209 Coupe kaçırdım, o olmayınca gittim 1.2 tsi sıfır leon aldım. Ayriyetten 2.4 accordda var, accordu aratmaz bence. İmkan varsa vergi problem değilse 320 diyorum, ama V motoru almadan güzel incelemek gerekir.

Bilgiler için teşekkür ederim hocam. Bu işe yıllarını vermiş olan çok güvendiğimiz tanıdığımız ustalar var. :) Vergi problem değil. Ama v6 beni de cezbetmiyor değil güzel bir egzos sistemiyle çok zevkli olur diye düşünüyorum.

onur_si
05-01-2017, 01:29
bende de 2.4 accord var arada clk coupe lara göz gezdiririm :)
ama accordun verdiği sürüş hissiyatını verir mi ondan emin değilim ( özellikle 180 üstü hızlarda)

FET
05-01-2017, 08:11
Bende ciddi olarak CLK düşünüyorum.
Bir tanıdığımda 2005 model, 200 Komp. 130 binde, 2. sahibi düzgün bir araba, en dolusu.
Ne kadara kadar alsam mantıklı olur, ilerde zarar ettirmez?

VETTE
05-01-2017, 09:08
Kuzenimde 2005 model gümüş renk w209 var araç ilanda filan değil ama satabilir şu aralar.Araçta keyles go ,f1 vites gibi extralar var alternatifleri incelemenizi öneririm.

Dean's
05-01-2017, 14:41
bende de 2.4 accord var arada clk coupe lara göz gezdiririm :)
ama accordun verdiği sürüş hissiyatını verir mi ondan emin değilim ( özellikle 180 üstü hızlarda)

Abi vallahi ben ne de olsa Mercedes yolda süner diye düşünüyorum. :D

Dean's
05-01-2017, 14:42
Kuzenimde 2005 model gümüş renk w209 var araç ilanda filan değil ama satabilir şu aralar.Araçta keyles go ,f1 vites gibi extralar var alternatifleri incelemenizi öneririm.

Özelden yazdım.

Bende ciddi olarak CLK düşünüyorum.
Bir tanıdığımda 2005 model, 200 Komp. 130 binde, 2. sahibi düzgün bir araba, en dolusu.
Ne kadara kadar alsam mantıklı olur, ilerde zarar ettirmez?

Vallahi piyasası bayağı bir değişik ama 65-70 arası alınabilir.

Kekuti*
05-01-2017, 14:58
W209 temizi her zaman alınır. Ama sakın 200 almayın. Hele ki 2003-2004 almayın. 2006 üzeri olması daha iyi.
2003-2004 motorlarında kronik 3. veya 4. silindirde tekleme sorunu vardı.

O senelerde dizayn ödülü almış bir araç. Rahattır, keyiflidir. Ama yavaştır :) Hız beklemeyin.

Tavsiyem, CLK 320 olsun. Sorunsuz ekol bir motordur.

Dean's
05-01-2017, 17:43
W209 temizi her zaman alınır. Ama sakın 200 almayın. Hele ki 2003-2004 almayın. 2006 üzeri olması daha iyi.

O senelerde dizayn ödülü almış bir araç. Rahattır, keyiflidir. Ama yavaştır :) Hız beklemeyin.

Bilgiler için teşekkür ederim ama maalesef 2003-2004 düşünüyorum çünkü 2006 bütçemin dışında kalıyor. Kronik arızanın giderilmesi mümkün mü? Ya da daha önceden giderildiğini öğrenmemiz mümkün mü?

brs852
05-01-2017, 17:56
2005-2006 320 var mı ki ilanlarsa falanda denk gelmedim ara ara bakıyorum clk55 var ilanlarda yeniköy motors ilanı of diyorum ama ya

Dean's
05-01-2017, 18:00
2005-2006 320 var mı ki ilanlarsa falanda denk gelmedim ara ara bakıyorum clk55 var ilanlarda yeniköy motors ilanı of diyorum ama ya

Makyajlı kasa bende hiç görmedim abi. Yine ara ara girer bakardım Clk ilanlarına ama 320 zaten sayılı. Hiç de denk gelmedim makyajlı kasaya. Yeniköy de ki araç da o kadar eder mi bilmem ama. :D

brs852
05-01-2017, 20:54
Makyajlı kasa bende hiç görmedim abi. Yine ara ara girer bakardım Clk ilanlarına ama 320 zaten sayılı. Hiç de denk gelmedim makyajlı kasaya. Yeniköy de ki araç da o kadar eder mi bilmem ama. :D

O kadar eder mi bende bilmiyorum ama harika bir araç ya benzin vergi hak getire :)

Dean's
05-01-2017, 21:08
O kadar eder mi bende bilmiyorum ama harika bir araç ya benzin vergi hak getire :)

Abi bende olsa ne benzin ne vergi gözüme gelmez. :D Bindiğim her araba da böyle. Sonuçta keyif alıyorum kullanırken. :D Ama en az 15 litre yakması da cabası unutmamak lazım. Ama bu paraya bu vergiye daha keyifli bir makine alınabilir. :)

brs852
05-01-2017, 22:39
Abi bende olsa ne benzin ne vergi gözüme gelmez. :D Bindiğim her araba da böyle. Sonuçta keyif alıyorum kullanırken. :D Ama en az 15 litre yakması da cabası unutmamak lazım. Ama bu paraya bu vergiye daha keyifli bir makine alınabilir. :)

Bende yakıt sorun değil ama o vergiyi öderken içim acır şimdi birde alıştım rx8de düşük vergi mis gibi valla :)

CasabLanca
05-01-2017, 23:36
her iki aracı da deneyim şansım oldu farklı klasman olmalarına rağmen bana göre clk f/p çizelgesinden üst saffada. performans olarak accord daha seri gelebilir ama sağlıklı 184lük clk 200 seni üzmez. görüntüsüyle ortama, playboyluğa, cenazeye, düğüne, köye, pikniğe, kız arkadaşın tanışmasıyla her yere uyum sağlar

300E
05-01-2017, 23:47
200 alırsan zinciri kontrol ettir, M271 motorlarda 150.000 km de zinciri değişmesi gerekiyor mutlaka.

Dean's
06-01-2017, 00:20
Bende yakıt sorun değil ama o vergiyi öderken içim acır şimdi birde alıştım rx8de düşük vergi mis gibi valla :)

Abi senin araba da iyi yakıyor bildiğim kadarıyla. Vergi parasına benzin alınabilir. Ama aynı keyfi verir mi acaba ? :D

her iki aracı da deneyim şansım oldu farklı klasman olmalarına rağmen bana göre clk f/p çizelgesinden üst saffada. performans olarak accord daha seri gelebilir ama sağlıklı 184lük clk 200 seni üzmez. görüntüsüyle ortama, playboyluğa, cenazeye, düğüne, köye, pikniğe, kız arkadaşın tanışmasıyla her yere uyum sağlar

Abi bilgiler için teşekkür ederim. Yalnız 184 lük beni bütçe açısından çok üzer.

200 alırsan zinciri kontrol ettir, M271 motorlarda 150.000 km de zinciri değişmesi gerekiyor mutlaka.

Teşekkür ettim bilgi için. Ama ben 300 bin diye biliyordum. Zaten aracı alınca kafam rahat olsun diye komple bakımı halletmeyi düşünüyorum.

300E
06-01-2017, 00:42
Teşekkür ettim bilgi için. Ama ben 300 bin diye biliyordum. Zaten aracı alınca kafam rahat olsun diye komple bakımı halletmeyi düşünüyorum.

M271 lerde zincir uzayıp gevşiyor, buda sente atlama veya pistona subap vurması gibi sıkıntılar yaratıyor, kronik sıkıntıdır. Ayrıca bir diğer sıkıntıda egzantrik pozisyon sensörleri. Kablo tesistatına yağ basar ve yağ kablolar aracılığı ile beyne kadar gider. Bu problem araç test cihazına bağlandığında çok farklı arızalar varmış gibi görünmesine neden olur. Örneğin hava akış metre veya oksijen sensörü arızalı gibi gösterebilir.

Çözümü: Sensörlere 2 adet ek kablo alınır (A271 150 27 33) yan sanayiside var. Tesisata yağ göndermesi kesilir. Beyin bağlantı konnektörü sökülüp fren balata spreyli gibi yağ bırakmayan bir sprey ile temizlenir. Eğer egzantrik pozisyon sensörleri ses yapıyorsa sensörleri de değiştirmek gerekir (A2710510177) fakat yeni sensör dahi takılsa filtrelemek için ek kablo takmak zorundasınız.

Dean's
06-01-2017, 00:52
M271 lerde zincir uzayıp gevşiyor, buda sente atlama veya pistona subap vurması gibi sıkıntılar yaratıyor, kronik sıkıntıdır. Ayrıca bir diğer sıkıntıda egzantrik pozisyon sensörleri. Kablo tesistatına yağ basar ve yağ kablolar aracılığı ile beyne kadar gider. Bu problem araç test cihazına bağlandığında çok farklı arızalar varmış gibi görünmesine neden olur. Örneğin hava akış metre veya oksijen sensörü arızalı gibi gösterebilir.

Çözümü: Sensörlere 2 adet ek kablo alınır (A271 150 27 33) yan sanayiside var. Tesisata yağ göndermesi kesilir. Beyin bağlantı konnektörü sökülüp fren balata spreyli gibi yağ bırakmayan bir sprey ile temizlenir. Eğer egzantrik pozisyon sensörleri ses yapıyorsa sensörleri de değiştirmek gerekir (A2710510177) fakat yeni sensör dahi takılsa filtrelemek için ek kablo takmak zorundasınız.

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki bu parçaların değişip değişmediğini nereden anlayabiliriz?

300E
06-01-2017, 00:56
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki bu parçaların değişip değişmediğini nereden anlayabiliriz?

Zincir bir süre sonra ses yapıyor, ondan kontrol edebilirsiniz sıkıntı olup olmadığını, sensörleride üstündeki korumaları söküp incelemek lazım. Ayrıca eksantirik zamanlaması bozuluyor, onada karter havalanında hortumunun kelepçe sıkmasından veya sıcaktan yırtılması neden oluyor, onunda 75.000 km de bir değiştirilmesi gerekli diyorlar. :)

Dean's
06-01-2017, 00:58
Zincir bir süre sonra ses yapıyor, ondan kontrol edebilirsiniz sıkıntı olup olmadığını, sensörleride üstündeki korumaları söküp incelemek lazım. Ayrıca eksantirik zamanlaması bozuluyor, onada karter havalanında hortumunun kelepçe sıkmasından veya sıcaktan yırtılması neden oluyor, onunda 75.000 km de bir değiştirilmesi gerekli diyorlar. :)

Aracı almadan 10 bin kenara ayırmak gerekiyor galiba. :D Başka var mı böyle kronik arızaları? Teşekkür ederim bilgiler için. :)

300E
06-01-2017, 01:01
Aracı almadan 10 bin kenara ayırmak gerekiyor galiba. :D Başka var mı böyle kronik arızaları? Teşekkür ederim bilgiler için. :)

Diğer olur olmadık yerde arızalanacak bir parçada fren müşiri, ama bu tüm Mercedeslerde kronik nerdeyse, 90 modelden sıfırına kadar nerdeyse, bozulunca bas, esp, abs vs gibi sistemler devre dışı kalır, ama ucuz bir parça, yıldızlı orjinal olanı 60 TL olması lazım. :)

Dean's
06-01-2017, 01:04
Diğer olur olmadık yerde arızalanacak bir parçada fren müşiri, ama bu tüm Mercedeslerde kronik nerdeyse, 90 modelden sıfırına kadar nerdeyse, bozulunca bas, esp, abs vs gibi sistemler devre dışı kalır, ama ucuz bir parça, yıldızlı orjinal olanı 60 TL olması lazım. :)

Teşekkür ederim bilgiler için aracı alınca ilk değiştireceğim parçaları buldum bir de ağır bakım beni kurtarır diye düşünüyorum. Peki 320 tercih edersem? Onun da böyle arızaları var mı? :)

300E
06-01-2017, 01:12
Teşekkür ederim bilgiler için aracı alınca ilk değiştireceğim parçaları buldum bir de ağır bakım beni kurtarır diye düşünüyorum. Peki 320 tercih edersem? Onun da böyle arızaları var mı? :)

V6 320 dede M112 motor var, contaları biraz narindir, yağ kaçakları vs olabiliyor, birde krank kasnağı balans yapabiliyor zamanla, onları kontrol etmek lazım. :) Onun haricinde bir sıkıntısı yok. :) İlk sahibinden bir araç bulabilirseniz güzel olur, araca neler yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi sahibi olursunuz, bakımlı bir Mercedes her zaman mutlu eder. :) 7 adet Mercedes sahibi olduk, hiçbiri ağır bir masraf açmadı. (motor şanzuman vs.)

Dean's
06-01-2017, 01:17
V6 320 dede M112 motor var, contaları biraz narindir, yağ kaçakları vs olabiliyor, birde krank kasnağı balans yapabiliyor zamanla, onları kontrol etmek lazım. :) Onun haricinde bir sıkıntısı yok. :) İlk sahibinden bir araç bulabilirseniz güzel olur, araca neler yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi sahibi olursunuz, bakımlı bir Mercedes her zaman mutlu eder. :) 7 adet Mercedes sahibi olduk, hiçbiri ağır bir masraf açmadı. (motor şanzuman vs.)

Vallahi ilk sahibinden bulmak çok zor hele ki 320 zaten araçtan çok az var. İlana da düşmez diye düşünüyorum.

Dean's
07-01-2017, 00:59
İkinci sayfaya düşmüş. Şöyle bir güncel atayım belki fikir veren olur.

TarikS
07-01-2017, 10:27

Valla bro aynısının sedanı E320 var bizde biliyosun, 11 bin km'den beri bizde, 255bin km oldu şimdi. Yolda bırakmıyor taş gibi ok ama yürütme masrafı çok yüksek. En basitinden her şey x2, yağ, yağ filtresi, bujisi, bobini.. Vergiye girmedik daha :D

O yüzden 320 motor iki kere düşünmesini tavsiye ederim herkesin.

He bir de bizimki Alman spec boş oğlu boş sayılır, çakılı donanım olsa arada bir bozulsa napardık onu bilmiyorum :D Teknolojik olarak telefon beyni harici bir masraf hatırlamıyorum ama 8-9 yılda özel servise bir araba parası daha bırakmışızdır heralde. He ama o sayede de hala 0 gibi araba, o da var.

Kekuti*
08-01-2017, 14:35
Valla bro aynısının sedanı E320 var bizde biliyosun, 11 bin km'den beri bizde, 255bin km oldu şimdi. Yolda bırakmıyor taş gibi ok ama yürütme masrafı çok yüksek. En basitinden her şey x2, yağ, yağ filtresi, bujisi, bobini.. Vergiye girmedik daha :D

O yüzden 320 motor iki kere düşünmesini tavsiye ederim herkesin.

He bir de bizimki Alman spec boş oğlu boş sayılır, çakılı donanım olsa arada bir bozulsa napardık onu bilmiyorum :D Teknolojik olarak telefon beyni harici bir masraf hatırlamıyorum ama 8-9 yılda özel servise bir araba parası daha bırakmışızdır heralde. He ama o sayede de hala 0 gibi araba, o da var.

Bro tam kasa kodlarına hakim olmasam da, 200 motor olan o dönem araçlarından 2005 slk 200 ve 2004 clk200 üm oldu. İnan bana 320 ler daha masrafsızdır. :) Bakım konusunda haklısın ama 320 düzgün bakıldığı taktirde motoruna anahtar deydirmezsin :)

Ama zaten MERCEDES bakılıyorsa bakım dert etmez arkadaş diye düşünüyorum
Babam da 2001 s500 var misal, onda da en büyük problem ağırlıklı olarak air matic oluyor. 2 kere değiştirdik. Ama 17 yaşında araba 266.000 de halen. MERCEDES yatarsa masraf çıkartıyor :D yatmamıştı ve düzgün kullanılmıştı makbul :D
Bu arada sadece yağ balata ve buji değişiyoruz :) (*** yiyende 16 buji değiştiriyorsun :D )

Düşük hacim MERCEDES tavsiye etmiyorum, Mini kariyerimden daha fazla bindim ve kanaatim bu yönde :)

Bu arada yeniköydeki araç bir dönem es motora ve AKN de satılıktı. Yanlışım yoksa ilk sahibi M.Başaran(belki hatırlarsınız baya bir Zaman önce 4300 km'de bir araç vardı ilanlarda, o bu.) sonraları Gökay abi almıştı.
Ekranı falan kendileri taktı hatta. Kimsenin aracına laf söylemem çok güzel ama o para etmez. Kaça satıldığını biliyoruz yani :) Bide egzozu 4 çıkışa çevirmişler :)

Kekuti*
08-01-2017, 14:36
Bu arada iPad kendi kendine düzeltmiş kelimeleri. anlamsızlıklar okursanız Almancı diye düşünmeyin :D

onursumer
08-01-2017, 14:42
Bu arada iPad kendi kendine düzeltmiş kelimeleri. anlamsızlıklar okursanız Almancı diye düşünmeyin :D

arada ilana düşen clk 55 in ederi nedir ? hep 100bin bandında girdi son zamanlarda ilana :)

Kekuti*
08-01-2017, 14:46
arada ilana düşen clk 55 in ederi nedir ? hep 100bin bandında girdi son zamanlarda ilana :)

Abi 100 k bandı bence de hakkıdır ama 170 yazmış yani :)
Ciddi pazarlık edilmeli bence ama sonuçta emsali var mı bilmiyorum. Bir dönem brabus olan siyah vardı baya uğraştılar satmaya sonra ne oldu bilmiyorum. Ama ülkemizde maalesef AMG görmesi gereken değeri görmüyor.

Sen değer bilsen de ülke değerine göre alınmalı bence :)
bence de 200 değeri ama verir miyim ? Asla :)

Dean's
08-01-2017, 23:34
Bro tam kasa kodlarına hakim olmasam da, 200 motor olan o dönem araçlarından 2005 slk 200 ve 2004 clk200 üm oldu. İnan bana 320 ler daha masrafsızdır. :) Bakım konusunda haklısın ama 320 düzgün bakıldığı taktirde motoruna anahtar deydirmezsin :)

Ama zaten MERCEDES bakılıyorsa bakım dert etmez arkadaş diye düşünüyorum
Babam da 2001 s500 var misal, onda da en büyük problem ağırlıklı olarak air matic oluyor. 2 kere değiştirdik. Ama 17 yaşında araba 266.000 de halen. MERCEDES yatarsa masraf çıkartıyor :D yatmamıştı ve düzgün kullanılmıştı makbul :D
Bu arada sadece yağ balata ve buji değişiyoruz :) (*** yiyende 16 buji değiştiriyorsun :D )

Düşük hacim MERCEDES tavsiye etmiyorum, Mini kariyerimden daha fazla bindim ve kanaatim bu yönde :)

Bu arada yeniköydeki araç bir dönem es motora ve AKN de satılıktı. Yanlışım yoksa ilk sahibi M.Başaran(belki hatırlarsınız baya bir Zaman önce 4300 km'de bir araç vardı ilanlarda, o bu.) sonraları Gökay abi almıştı.
Ekranı falan kendileri taktı hatta. Kimsenin aracına laf söylemem çok güzel ama o para etmez. Kaça satıldığını biliyoruz yani :) Bide egzozu 4 çıkışa çevirmişler :)

Abi bakım falan dert değil. Ondan yana çok şükür bir sıkıntım yok bindiğim araca bakarım. Parça fiyatlarını çok takmıyorum. Aldığım araçtan tek beklentim bana keyif vermesi. :) Hem büyük konuşmayayım da Mercedes yani en fazla ne olabilir diye düşünüyorum.(Arıza bakımından)

8.000rpm
08-01-2017, 23:41
Alternatif olarak o bütçelere ML55 de olabilir mi diye düşündüm bir an :)

Dean's
08-01-2017, 23:48
Alternatif olarak o bütçelere ML55 de olabilir mi diye düşündüm bir an :)

Abi var mı ? Bilmiyorum ama çok çirkin be :D Aslında şu kış aylarında zevkli olur alsam satamam evlat spec binmem lazım. :D

8.000rpm
09-01-2017, 12:41
Abi var mı ? Bilmiyorum ama çok çirkin be :D Aslında şu kış aylarında zevkli olur alsam satamam evlat spec binmem lazım. :D

Kaputu açınca bir de iskender'in ellerinde egzozlandıktan sonra sesini dinlerken tüm çirkinliği gidiyor :)
Ha tabi evlat , çocuk esirgeme kurumundan veriyorlar zaten satışını :)

Dean's
10-01-2017, 16:07
Kaputu açınca bir de iskender'in ellerinde egzozlandıktan sonra sesini dinlerken tüm çirkinliği gidiyor :)
Ha tabi evlat , çocuk esirgeme kurumundan veriyorlar zaten satışını :)

Abi ne olursa olsun evlat olacağı gerçeğini hiç bir şey değiştiremez bence. :)

ANDURİL
23-06-2018, 22:47
Konuyu hortlatayım...
2 aydır CLK 209 bakıyorum bu yakıt fiyatlarıyla maalesef LPG li kullanacağım.. 200 komp kullanana soruyorum ortalama 35 kuruş yakıyor diyor..320 kullanana soruyorum onlara inanma 50 kuruştan aşağı yakmaz 320 al hem atmosferik LPG ye daha uyumlu diyor.. 240 kullanana soruyorum ikisini de boşver 240 al diyor.. Kimse yoğurdum kara drmiyor yani.. Hatta bşr ara 270 CDI alıp yazılım yaptırılır mı diye düşündüm.. Ama motor çok sesl E serilerinden biliyorum bildiğin traktör.. Bakım maliyetleri hacmi vergisi açısından 200 komp hep önde ama komp arızalarından bahsediliyor çok maliyetli bir sorun mu acaba?

Ahmet Saraçoğlu
24-06-2018, 09:00
6 ay keyifle kullandım , ama şimdiki aklım olsa 200k yerine 320 alırdım.200k o kasaya yetmiyor , şehir içi hantal kalıyor.Uzun yolda üzmez ama düşük hacim tubro benzin yada turbodizellerden geçiş yapacaksanız 200k biraz ağır gelecektir.

bkaraca
24-06-2018, 09:29
320 her türlü benzer koşul ve kullanım tarzıyla kompresör ile aynı yakıyor . Uzun yolda felan düşüyor bile. 6 silindir olması bile tercih sebebi.

emir91
24-06-2018, 10:20
Yaklaşık bir sene kullandım geçen seneki benzin fiyatlarıyla bile 200k istanbulda 50 kuruşun altına inmiyordu şuan işe gidiş geliş kullanımda 75 kuruştan az yakmaz..

ANDURİL
24-06-2018, 13:17
LPG li kullanımda 320, 200 kompressorden az yakar mı diyorsunuz sizlerde..
320 ler donanım olarak daha iyi zaten tek sıkıntı makyajlı model neredeyse yok.. Benim için yakıt büyük kriter benzinle binilmez o araçlara.. 320 neredeyse o yıllarda üretilen tüm kasalarında var sorunsuz bir motor diye tahmin ediyorum..

ANDURİL
24-06-2018, 14:55
W209 kullananlara bir soru daha... Benim bildiğim W209 CLK larda koltuk ısıtma tuşları ön göğüste arka perde ve ESP tuşlarının olduğu yerde değil mi? Bir ilana bakıyorum o tuşlar boş ama ilanı veren ön koltuk ısıtma arka koltuk ısıtma diye işaretlemiş.. Farklı yerlerde tuşu olan bir donanım yok sanırım değil mi ilanı veren yanlış mı vermiş?
Bir tane CLK240 vuldun km az temiz duruyor.. farlar mercek yani bi_xenon değil koltuk ısıtma va yok.. Abi olanını alma bozuluyor diyor..yahu kimse yoğurdum kara demiyor :))

ANDURİL
24-06-2018, 15:13
Ciddi pazarlık edilmeli bence ama sonuçta emsali var mı bilmiyorum. Bir dönem brabus olan siyah vardı baya uğraştılar satmaya sonra ne oldu bilmiyorum. Ama ülkemizde maalesef AMG görmesi gereken değeri görmüyor.

Çok uzun süredir W209 baktığım için ilanlarda sadece 1 adet CLK 320 CDI vardı cabrio ve AMG paket.. Youtube da bir kaç videosuna baktım yakıt performans açısından çok iyi bence..ayrıca videoda araca 4 çıkışlı egzoz yapmışlar ses efsaneydi

ANDURİL
24-06-2018, 15:25

Çok uzun süredir W209 baktığım için ilanlarda sadece 1 adet CLK 320 CDI vardı cabrio ve AMG paket.. Youtube da bir kaç videosuna baktım yakıt performans açısından çok iyi bence..ayrıca videoda araca 4 çıkışlı egzoz yapmışlar ses efsaneydi

TarikS
24-06-2018, 15:30
ANDURİL

2001 model CLK200K sahibi olmuştum 163'lük, 110-140bin km arası kullandım, Prins LPG'yi kendim taktırmıştım. Diğer yandan 2004 W211 E320 sahibiyiz, 11bin km'den beri bizde şu an araba 288binde, yani az çok motorları kıyaslayabilirim. E320 de 45bin km'den beri LPG'li bu arada.. 2. kitimizi kullanıyoruz. :D

Öncelikle LPG'de ortalama tüketimleri aynı hemen her koşulda. Uzun yolda hızlı kullanımlarda 320 az daha ekonomik oluyor hatta :) Ama sürekli şehir içi, 3-5 km'lik kullanımlar yapıyorsan 320 çok başka yakıyor litre olarak :D Ama o da totalde çok bir rakam etmeyeceğinden sadece alt yazı bilgisi olarak kenarda dursun.

Mevcut 3 lira/litre LPG fiyatıyla ne yakarım dersen hakiki günlükte 35 kuruş. Şehir içi 40-45 arası. Hep otobanda 7-8 lt LPG/100 km'ye kadar indirebiliyorsun 320'nin tüketimini, akıcı kullanımda gerçekten cimri bir motor.

Genel olaraksa hem bakım hem vergi olarak 320 üzücü. Bir kere her şey 2 kere değişiyor her bakımda; motor yağı desen 8 litre, hava filtresi desen 2 tane, buji desen bilmem kaç tane vs derken 200K motoruna 300-400' yağ bakımı yapabilecekken 320'ye 600-650'den aşağı kaput açamıyorsun pek.

W208 CLK varken bir kere 3.000 liraya ön takım ve motor bakımı yapmıştım (yıl 2012) sonra 30bin km yağ hariç masraf etmedim. Bakımlı bir W209 bulursan motor fark etmeksizin ikisi de masraf açtırmaz. Önceki sahibi gerekli harcamaları yaptığı sürece :) Yoksa sen alınca bi 3 lira ayır kenara, sonrasında uzun süre kafan rahat eder en azından. Parçalar öyle abuk subuk pahalı da değil, çok korkutacak bir tarafı yok. Ama araçların bakımlı olması önemli tabii

LPG kitinin masrafı da farklı olduğu için motor tercihinde önemli olacak kriterler: vergi, yapacağın km'Ye bağlı periyodik bakım sıklığı ve LPG kit maliyetin olacaktır. Bunları bir hesapla, ona göre karşılığında alacağın donanım farkı vs artık senin karar vermeni kolaylaştırır.

200K motoru da hantallık hissettirmez pek ama 320'nin akıcılığı başka, hacimli araç kullanmanın tadı paha biçilemez desem yeridir.

Koltuk ısıtma düğmelerinden bahetmişsin, evet eğer ısıtma varsa ön konsolda yukarda düğmesi vardır. Başka yerde olmaz. Arka koltuk ısıtmalı 209 hiç duymamıştım.

Başka sorunuz olursa seve seve cevaplamaya çalışırım.

TarikS
24-06-2018, 15:32
He ayrıca ben olsam dizelle falan muhatap olmam, potansiyel masrafı, pis kokusu, sesi, titreşimi falan hiç çekilir dert değil. Mevcut yakıt fiyatlarıyla zaten ekonomik demeye de bin şahit ister. LPG şu an bizim memleket için muhteşem bir çözüm. :)

ANDURİL
25-06-2018, 17:46
[QUOTE=TarikS;8484182]ANDURİL

2001 model CLK200K sahibi olmuştum 163'lük, 110-140bin km arası kullandım, Prins LPG'yi kendim taktırmıştım. Diğer yandan 2004 W211 E320 sahibiyiz, 11bin km'den beri bizde şu an araba 288binde, yani az çok motorları kıyaslayabilirim. E320 de 45bin km'den beri LPG'li bu arada.. 2. kitimizi kullanıyoruz. :D

Öncelikle LPG'de ortalama tüketimleri aynı hemen her koşulda. Uzun yolda hızlı kullanımlarda 320 az daha ekonomik oluyor hatta :) Ama sürekli şehir içi, 3-5 km'lik kullanımlar yapıyorsan 320 çok başka yakıyor litre olarak :D Ama o da totalde çok bir rakam etmeyeceğinden sadece alt yazı bilgisi olarak kenarda dursun.

Mevcut 3 lira/litre LPG fiyatıyla ne yakarım dersen hakiki günlükte 35 kuruş. Şehir içi 40-45 arası. Hep otobanda 7-8 lt LPG/100 km'ye kadar indirebiliyorsun 320'nin tüketimini, akıcı kullanımda gerçekten cimri bir motor.

Genel olaraksa hem bakım hem vergi olarak 320 üzücü. Bir kere her şey 2 kere değişiyor her bakımda; motor yağı desen 8 litre, hava filtresi desen 2 tane, buji desen bilmem kaç tane vs derken 200K motoruna 300-400' yağ bakımı yapabilecekken 320'ye 600-650'den aşağı kaput açamıyorsun pek.

W208 CLK varken bir kere 3.000 liraya ön takım ve motor bakımı yapmıştım (yıl 2012) sonra 30bin km yağ hariç masraf etmedim. Bakımlı bir W209 bulursan motor fark etmeksizin ikisi de masraf açtırmaz. Önceki sahibi gerekli harcamaları yaptığı sürece :) Yoksa sen alınca bi 3 lira ayır kenara, sonrasında uzun süre kafan rahat eder en azından. Parçalar öyle abuk subuk pahalı da değil, çok korkutacak bir tarafı yok. Ama araçların bakımlı olması önemli tabii

LPG kitinin masrafı da farklı olduğu için motor tercihinde önemli olacak kriterler: vergi, yapacağın km'Ye bağlı periyodik bakım sıklığı ve LPG kit maliyetin olacaktır. Bunları bir hesapla, ona göre karşılığında alacağın donanım farkı vs artık senin karar vermeni kolaylaştırır.

200K motoru da hantallık hissettirmez pek ama 320'nin akıcılığı başka, hacimli araç kullanmanın tadı paha biçilemez desem yeridir.

Koltuk ısıtma düğmelerinden bahetmişsin, evet eğer ısıtma varsa ön konsolda yukarda düğmesi vardır. Başka yerde olmaz. Arka koltuk ısıtmalı 209 hiç duymamıştım.

Başka sorunuz olursa seve seve cevaplamaya çalışırım.[/Qmevzusueşekkür ederim çok iyi oldu bu bilgiler
Peki bu şehir içi 30-35 kuruş mevzusu 7-8 litre lpg mevzusu 200 k için geçerli değil mi?

ANDURİL
30-06-2018, 22:08
Arkadaşlar W209 kullanan sahip olan arkadaşlara bir sorum daha olacak.. bu aracın elegance ya da avanvarde olsun mercekli farlı olanlar ilanlara bi-xenon donanımlı diye ilan veriliyor.. bugün bir arkadaşımın aracını test ettim 2005 model 180 binde..kısmet diyelim.. ancak selektör yapınca iç taraftaki projektörler yanıyor.. (araç mercekli far ve kısalar xenon) nasıl bi-xenon diye yazıyor donanımda anlamadım..

Kullanıcı
30-06-2018, 23:17
w212 ve w204Fl modellerinin yıllarına kadar bütün modeller böyledir. Ayrıca w209 hakkında detaylı bilgiye mbclubtr'den ulaşabilirsiniz istemediğiniz kadar konu var

Bide yukarılarda yakıtı sormuşsunuz 200 komp Lpg'de normal kullanım şehir içi asla 12 litreden aşağıya inmez bu da şuan ki lpg fiyatlarıyla 36 kuruşa filan gelir

ANDURİL
01-07-2018, 12:22
w212 ve w204Fl modellerinin yıllarına kadar bütün modeller böyledir. Ayrıca w209 hakkında detaylı bilgiye mbclubtr'den ulaşabilirsiniz istemediğiniz kadar konu var

Bide yukarılarda yakıtı sormuşsunuz 200 komp Lpg'de normal kullanım şehir içi asla 12 litreden aşağıya inmez bu da şuan ki lpg fiyatlarıyla 36 kuruşa filan gelir

Yakıt sorusu için teşekkür ederim... yalnız aydınlatma böyleyse neden ismi bi-xenon ?? Bi-xenon tek mercekten uzun kısa yanmaz mı? O zaman bu CLK daki sistemin normal Xenon'dan farkı ne?

TarikS
01-07-2018, 16:36
W211'de selektör yaparsanız xenon perdesi kalkar(iç lambalardan %100 emin değilim şu an), kolu ileri itip uzunları sabit yakarsanız hem xenon perdesi kalkar hem iç taraftaki halojenler yanar.

Benim tahminim 209'da da böyle olabileceği ve belki de test ettiğiniz aracın xenon perdesinin motorunun bozuk olabileceği

300E
09-07-2018, 21:42
Arkadaşlar W209 kullanan sahip olan arkadaşlara bir sorum daha olacak.. bu aracın elegance ya da avanvarde olsun mercekli farlı olanlar ilanlara bi-xenon donanımlı diye ilan veriliyor.. bugün bir arkadaşımın aracını test ettim 2005 model 180 binde..kısmet diyelim.. ancak selektör yapınca iç taraftaki projektörler yanıyor.. (araç mercekli far ve kısalar xenon) nasıl bi-xenon diye yazıyor donanımda anlamadım..

Bi-xenon mevcut 209 larda, sellektör atınca 4 bir yerden ışık yayıyor, hem xenon perdeleri kalkıyor, hemde içerdeki ufak yerlerden sellektör atıyor.

ANDURİL
15-07-2018, 09:38
O zaman iç taraftaki halojen uzunlar LED yapılabilir selektör atarken şimşek ambiyansı bozulmasın