Orijinalini görmek için tıklayınız : Polo 1.2 TDI p2463 dpf arızası
CorsaLover
05-01-2017, 01:58
Polo 1.2 tdi aracım ge.en sabah motor ışığı egzos ışığı sabit ve kızdırma bujisi ışığı yanıp söner şekilde arıza verdi, aynı zamanda limp moda girdi. OBD2 yi bağladım p2463 kodlu arıza meydana gelmiş. Araştırdığım kadarıyla dpf arızası. Bunu nerede ne kadara tamir ederiz bilgisi tecrübesi olan var mıdır?
DPF'yi iptal edip, güzel de bir yazılım yapılır, temiz temiz binilir; muhtemelen hepsi dpf değişmekle aynı paraya mal olur.
Mehmetmert
05-01-2017, 07:33
Yazilim yapilamiyor sanirim hala arabaniza,o yuzden iptal edemezsiniz :(
Temizletmeyi deneyin,olmadi cikma parca kovalamaya calisin
ottoman32
05-01-2017, 07:47
1.6 tdı superb için dpf ve 75 bin bakımın 3000tl ye yaptırdım serviste
1.2 tdi lere yazilim sanirim cikti.
DPF'yi iptal edip, güzel de bir yazılım yapılır, temiz temiz binilir; muhtemelen hepsi dpf değişmekle aynı paraya mal olur.
Yeni DPF fiyatına en az 5 defa DP + yazılım yapılır :D
Yazilim yapilamiyor sanirim hala arabaniza,o yuzden iptal edemezsiniz :(
Temizletmeyi deneyin,olmadi cikma parca kovalamaya calisin
Artık yapılabiliyor Mehmet :)
Yada servise gidiceksiniz cihaza bağlayıp rejenerasyon yapacaklar aracınıza ücreti mukabilinde.
3.vites 3bin devirde 15km yol yapın. Bunu 2 haftada bir yaparsanız sorun olmaz. Bizim şirket araçları 1.2 ayda ort. 5-6bin km yapıyorum bende bir kez arıza ışığı yaktı böyle söndürdüm bir daha da olmadı. Diğer araçlar klasik 1-2 haftada bir yapıyor. Düzensiz devir, kötü yakıt fln etkiliyor.
3.vites 3bin devirde 15km yol yapın. Bunu 2 haftada bir yaparsanız sorun olmaz. Bizim şirket araçları 1.2 ayda ort. 5-6bin km yapıyorum bende bir kez arıza ışığı yaktı böyle söndürdüm bir daha da olmadı. Diğer araçlar klasik 1-2 haftada bir yapıyor. Düzensiz devir, kötü yakıt fln etkiliyor.
O arıza vermeden önce devir yükselme vs yapıyorsa kurtarıyor, arıza yaktıktan sonra servisteki aktif rejenerasyon yapmadan düzelmiyor diye biliyorum.
sizin yaptığınız pasif rejenerasyon diye geçiyor