Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo 106 gti
selamlar arkadaşlar belki 10 larca kez açıldı konu ama yardımlarınızı bekliorum
106 gti aracıma turbo yapmak istiyorum aracı sadece şehir içi kullanacağım almak istediğim güç 250 beygir civarı
bunlar göz önünde olduğunda
yapılacak turbo nasıl bişi olmalı
maliyeti ortalama nekadar olur
özellikle de motor ömrü ne kadar olur
şehir içi devamlı trafikte kullanımda sorun yaşanırmı
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar herkese
selamlar arkadaşlar belki 10 larca kez açıldı konu ama yardımlarınızı bekliorum
106 gti aracıma turbo yapmak istiyorum aracı sadece şehir içi kullanacağım almak istediğim güç 250 beygir civarı
bunlar göz önünde olduğunda
yapılacak turbo nasıl bişi olmalı
maliyeti ortalama nekadar olur
özellikle de motor ömrü ne kadar olur
şehir içi devamlı trafikte kullanımda sorun yaşanırmı
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar herkese
Hazır bir kit mevcut satılıklar kısmında incele istersen.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=20420
H22Power
04-12-2008, 12:18
bu linki verilen kiti alırsan bilmiyorum beyin ayarı nasıl ama iyi ise sorrun yaşamazsın tek sıkıntın debriyaj olucaktır spor debriyaja ihtiyacın olacaktır zira orjinali kaçıracaktır spor debriyajda biraz silkeleyerek çalışır o orun değilse mükemmel bir performans alırsın zira aracın 945 kg....
ben hazır bir kiti monte etmektense daha kaliteli parçalarla tamamen toplamayı daha mantıklı ve sorunsuz buluyorum..aftermarket parçaların bulunması 106lar için sorun olduğundan dolayı bazı aksamlarda özellikle yürüyen parçalarında sorun yaşayabilirsin..mesela kronik sorun olan sağ aks turbo gücünün yere aktarılmasında dönem dönem sıkıntı yaratacaktır..debriyajda denildiği gibi sonradan el yapımı bişey kullanman gerekebilir..bence ii araştırma yapmadan bu işe girişme..
cvp lar için sağolun hala tam olarak emin olamıyorum biraz daha araştırmam gerekiyo sanırım tekrar saolun
CeSaNCeEm
07-12-2008, 13:06
Düşündüğün güçler için şanzımanında sorun çıkartabilir aks kesin sorun çıkarır ben 2 defa değiştirmiştim bence iyi düşün öyle yap...
3000ytrl ye maaal edemesssin
ama
manifold+turbo+cooler+boruları+enjektor+beyingerek iyor :(
kardes sana malıyetı nı soyleyeyım 8000 cıvarı montaj dahıl bız uyguladık arkadasımızın aracında sehır ıcı 250, 300 cıvarı yakıyor basıncada 650, 750n cıvarında yakıyor haberın olsun randuman super 40,000 km oldu 2 yıldır kullanıyoruz yardıncı ola bılırım bu konuda
kardes sana malıyetı nı soyleyeyım 8000 cıvarı montaj dahıl bız uyguladık arkadasımızın aracında sehır ıcı 250, 300 cıvarı yakıyor basıncada 650, 750n cıvarında yakıyor haberın olsun randuman super 40,000 km oldu 2 yıldır kullanıyoruz yardıncı ola bılırım bu konuda
aradan 8ay gecmis tarihe dikkat etmediniz sanirim, uyeler kisminda tanitim alalim :)
sazan editi :D:D
bende tool ne dio diyorum gec farkettim :D
cok dedım sana gel ankara ya diye halletseydık :)
güç=maliyet eğrisi işte güney...
pistona beyine girersen 3 5e bakmaz ama gücünde tavanda olur...
ama yok maliyetim az olsun...ne kadar güvenli olur olmaz tartışılır az basıncla takılma sansın var ki bı cok arkdas öyle sorunsuz dertsiz tasasız uzun süre bindi...
karar sende bitiyor kardesım.