Orijinalini görmek için tıklayınız : Standart dışı plakalara 412 tl ceza geldi.
Arkadaslar yeni düzenleme ile (1-2 ay önce) cemiyetin bastığı mühürlü plaka dışında olan standart dışı plakalara (pleksi app vb. Gibi )412 tl ceza kesiliyor. Eskiden 90 tl idi.
PTS ( plaka tanıma sistemi) nin okumasini kolaylastirmak için cemiyet özel boya kullaniyor. Bunun dışında rengi soldu kendim boyadim da olmuyor. Eski plakayi cemiyete götürüp yenisini alabilirsiniz.
Ayrıca pts okuyamadığı plakayi ekibe anons ediyor. Anonsa girdikten sonra ceza kaçınılmaz.
Degerli TT üyelerinin bilgisine..
Çok yerinde bi uygulama olmuş böyle mantıklı şeylerle uğraşarak terörü bitiririr güvenliği sağlar ekonomiyi düzeltirler
Çok yerinde bi uygulama olmuş böyle mantıklı şeylerle uğraşarak terörü bitiririr güvenliği sağlar ekonomiyi düzeltirler
Konuyu bilene danışıyorlar egzantrik takacaz diyor. Kulaktan kulağa üst makama çıkarken konu egzoz oluyor malesef. Ilerleyen zamanlarda araç beyne takip cihazı takilmasi vb.söz konusu.
Bi kaç ay sürmez unutulur gider bu mevzu.
400 lira güzel para. Artı kârdan pay 10 lira desen güzel para.
Emre-Dylan
08-01-2017, 12:25
Bi kaç ay sürmez unutulur gider bu mevzu.
Ucunda para varsa kolay kolay unutmaz saygı değer devletimiz.
ulasoztas1
08-01-2017, 12:34
plakalar bahane, paralar şahane kampanasına bir ceza yiyerek siz de destek olmak ister misiniz? Kamu spotu!
34btr1907
08-01-2017, 12:53
CANIM ULKEM BUNU GORMESİN.... - Royal Stance Sticker | Facebook (https://www.facebook.com/lastikyazilarim/videos/609406545917798/)
bunun cezası ne acaba,yapmayın örnek olmasın sadece bılgı amaçlı soruyorum
hddsheriff
08-01-2017, 13:05
Bağcılar cemiyet app plaka basıyor o nasıl olacak peki ?
Arkadaslar yeni düzenleme ile (1-2 ay önce) cemiyetin bastığı mühürlü plaka dışında olan standart dışı plakalara (pleksi app vb. Gibi )412 tl ceza kesiliyor. Eskiden 90 tl idi.
PTS ( plaka tanıma sistemi) nin okumasini kolaylastirmak için cemiyet özel boya kullaniyor. Bunun dışında rengi soldu kendim boyadim da olmuyor. Eski plakayi cemiyete götürüp yenisini alabilirsiniz.
Ayrıca pts okuyamadığı plakayi ekibe anons ediyor. Anonsa girdikten sonra ceza kaçınılmaz.
Degerli TT üyelerinin bilgisine..
Yapma yav. Pts okuyamıyor diye ben niye ceza yiyor muşum? Bizim araçlardan birinin plakaları standart oğlu standart. Yıpranmış falan da değil. Ama hgs gişelerinde her daim sorun yaşıyoruz. Ceza gelsin de görelim bakalım. Severler öyle cezayı.
Valla yeni motosiklet aldım. Verdikleri plaka kocaman. 90 lira öder ufak plaka ile gezerim diyordum da, 400 lira da fazla biraz.
Yani aslında saçma olan motosiklet plaka boyutunun büyük olma zorunluluğu.
Draniela
08-01-2017, 14:11
sonuç olarak beşiktaş app =412 melyon mu :D
onursumer
08-01-2017, 14:35
sonuç olarak beşiktaş app =412 melyon mu :D
cemiyetin verdiği beşiktaş app ile ceza yiyiceğim günü bekliyorum :D
benim orjinal plakam yok appleri götürüp plaka bastırabilirmiyim acaba bilgisi olan varmıdır
Draniela
08-01-2017, 15:09
cemiyetin verdiği beşiktaş app ile ceza yiyiceğim günü bekliyorum :D
ben arabayı aldığımda böyleydi abeeeyy yemin ederim haberim yok app ne oluyor ki diyeceğim :D
geçen gün çevrildim camlar açık ışık açık adam ışığı açarsan iyi olur dedi içeri görünmüyor ön camdan diye :D açık görünce film mi var dedi :D
Ne filmi film mi varmış dedim :D devam et hadi dedi :D
Kapali otoparklarin plaka okuma sistemleri app plakayi okurken devletin ki nasil okumaz onu anlamiyorum,
Bağcılar cemiyet app plaka basıyor o nasıl olacak peki ?
Polis bilir ona göre davranır yazmaz ceza
Yapma yav. Pts okuyamıyor diye ben niye ceza yiyor muşum? Bizim araçlardan birinin plakaları standart oğlu standart. Yıpranmış falan da değil. Ama hgs gişelerinde her daim sorun yaşıyoruz. Ceza gelsin de görelim bakalım. Severler öyle cezayı.
Ceza yazılır ise 15 gün içinde itiraz edersen iptal olur yoksa odersin 15 gün önemli
benim orjinal plakam yok appleri götürüp plaka bastırabilirmiyim acaba bilgisi olan varmıdır ruhsatla birlikte git basarlar. Orj plakan yoksa cok problem yaşarsın. Tabi öncesinde olaka kayıp ihbari vermen lazm
Kapali otoparklarin plaka okuma sistemleri app plakayi okurken devletin ki nasil okumaz onu anlamiyorum,
Farkli bi sistem. Okuyup sahibini gösteriyor vb. Muhtemelen cemiyet in bastığı plaka boyasina duyarlı tam emin değilim. Çünkü cok geniş bi alanı tariyor PTS. Otopark tanima sistemi basit bişey
Şey dicem pts denilen şey okumuyor madem neyi anons ediyor ?
huseyinturk
08-01-2017, 15:37
Yaygın kullanılan plaka spreyleri var, flaşlı foto çekince plaka aşırı parlak çıkıyor okunmuyor. Bu gibi kullanımlar arttığı için sağa sola saldırıyor bence devlet.
Vatandaşta haksız değilki kardeşim şehirler arası yolda 57 ile radara girdim diye 399 tl ceza ödedim iki kere
Valla keşke dediğiniz gibi olsa. Öyle bir sorun olunca devlet standart olduğunu en ispatla getir diye kapı kapı seni dolandırıyor. Oraya evrak ver buraya şunu bildir vesaire bezdiriyorlar..
Daha geçen adamın teki HGS borcundan haberlere çıkmıştı. Adam Mersin'deydi sanırsam İstanbul HGS'lerden bir dünya borç yazmışlar, adam itiraz ediyor madem öyle o zaman ispat et ordan geçmediğini diye saçma şekilde uğraştırıyorlardı.
Yaygın kullanılan plaka spreyleri var, flaşlı foto çekince plaka aşırı parlak çıkıyor okunmuyor. Bu gibi kullanımlar arttığı için sağa sola saldırıyor bence devlet.
Vatandaşta haksız değilki kardeşim şehirler arası yolda 57 ile radara girdim diye 399 tl ceza ödedim iki kere
Bunlar tamamen kumpas olmuş artık.. Artık araba kullanırken nerde pusu var acaba nasıl ne yazarlar diye paranoyak şekilde kullanıyorum.
O 57 liralık cezalar hep sikko belediyelerin kurduğu tuzaklardan. Yargıtaydan karar çıktı, kaldırın bu tuzakları diye. Bir ara kaldıracaklar güya.
Türkiye'de sürücüler bilinçlendikçe yeni ceza yöntemleri buluyorlar. Bunların amacı caydırmak falan değil, alenen söğüşlemek.
edit: 57 lira değil 57km/h saat olacak işte.
ercan26esk
08-01-2017, 16:01
şu plakalık kısmına eskiler bilir kara şimşek tarzı bir sistem yapıp çift plaka kullanmak bence daha mantıklı biraz abest kaçacak ama en azından istediğin zaman çevirme imkanın olur ...
Şey dicem pts denilen şey okumuyor madem neyi anons ediyor ?
Plakasi okunamayan siyah skoda binek oto diyor mesela.
şu plakalık kısmına eskiler bilir kara şimşek tarzı bir sistem yapıp çift plaka kullanmak bence daha mantıklı biraz abest kaçacak ama en azından istediğin zaman çevirme imkanın olur ...
Düşünmedim degil
Aracımda beşiktaş cemiyetin bastığı plakalar var, çift mühürlü. Geçen APP plaka diye polis çevirdi ceza yazıyordu, mühürleri gösterincede ikna olmuyorlardıda, Allahtan yanındaki diğer polis abi bu istanbulun fontu böyle abi dedide durduk yerde ceza yemekten kurtulduk.
izmirde kasım ayının başından beri çok sıkı denetim yapıyorlar affetmedende 412 tl yi yazıyorlardı zaten.. Plakasını söken arkadaşlarıma yılbaşından sonra unutulur gider demiştim :) Unutulduda yıl bitti kimse plakaya falan bakmıyor..
İbrahim33
08-01-2017, 18:24
Bana geçirdiler. Orjinale dönün sizede geçirmesinler. Az para değil yazık , günah. (benim hala app'ler üstünde :) )
VolkanA.
08-01-2017, 18:46
plakaları ücretsiz mi değiştiriyorlar? Yazıların silinmesi mi gerekiyor
Sizin yüzünüzden. Garip garip plakalar takıyosunuz kardeşim benzinlikte 2 liraya satılan yapışkanlı harfleri aldınız arabalarınıza taktınız... Ucu kesik "0" rakamları şapkası olmaya "5" ler... Umuyorum ki benek benek desen desen kaplı, arka çamurluğunda THY desenli, ön camında stance worls stickerlı arka tekerleri kamberli amaçsız, trafikte milletin dikkatini dağıtan her türlü modifikasyona ağır cezalar gelir. Çok afedersiniz ama cıvkını çıkardınız..
Bana bi zararı yokta arka stopu yanmayan, frenleri tutmayan, lastikleri bitik arabalara önce ıvır zıvır yaptırıyosunuz sonra duramayıp senin benim gibi özenle baktığımız arabalarımıza gelip vuruyosunuz be kardeşimmm. Örnekleri çok..
ruhsatla birlikte git basarlar. Orj plakan yoksa cok problem yaşarsın. Tabi öncesinde olaka kayıp ihbari vermen lazm
ruhsat annemin üstüne sorun olur mu ? orjinal plakam 6 senedir yok arabayı aldım app bastırdım biyere koydum ama neresi bilmiyorum bulamadım :) kayıp diye ihbar vermek mecburimi
plakaları ücretsiz mi değiştiriyorlar? Yazıların silinmesi mi gerekiyor
Akhisar'da cemiyete sordum tanesi 15,50 TL ye yeni plaka basılıyor.
Yeni plaka bastırmak için trafiğe gidip plaka değişimi için kağıt alıp oradan cemiyete götürülüyor. Trafik herhangi bir ücret almıyormuş.
Bende bu hafta orjinal plakaya döneceğim.
Plaka tanıma sistemi app yi okuyamıyorsa arkadan gelen cezaları nasıl gönderiyorlar??
ruhsat annemin üstüne sorun olur mu ? orjinal plakam 6 senedir yok arabayı aldım app bastırdım biyere koydum ama neresi bilmiyorum bulamadım :) kayıp diye ihbar vermek mecburimi
ruhsat sahibinin gitmesi gerekiyormuş
ruhsat sahibinin gitmesi gerekiyormuş
teşekkürler
valla babamın aracı komple orjinal app var kendi aracımda söktüm app den durdursa air egzoz film vs derken iş büyür
ama anlayamadığım cemiyet appye mühür vuıruyor kocaeli yanlış hatırlamıyorsam 50 tl farkle app basıyor ? ee mühürlü app ye nasıl ceza kesiyorlar onu anlamadım ?
ucu kesik fransız app - mühürsüz olanları zaten ceza kesin ama beşiktaş app fontu en düzgün olan net okunan plaka niye bu ceza?
ercan26esk
09-01-2017, 12:17
suk3b3 dediğim sistem en mantıklı en risksiz gibi duruyor bence biraz proje için çalışılmalı orjinal benzeri olmayan bir şekilde yapıldı mı tadından yenmez hele ki radarların olduğu kısımda yanlarından basarak geçtiğin zamanlarda :)
Akhisar'da cemiyete sordum tanesi 15,50 TL ye yeni plaka basılıyor.
Yeni plaka bastırmak için trafiğe gidip plaka değişimi için kağıt alıp oradan cemiyete götürülüyor. Trafik herhangi bir ücret almıyormuş.
Bende bu hafta orjinal plakaya döneceğim.
Plaka tanıma sistemi app yi okuyamıyorsa arkadan gelen cezaları nasıl gönderiyorlar??
Pts okuyamiyor. Uyari veriyor. Personel kendi bakiyor. Bilgisayar insan gibi yorum yapamiyor sıfırın ortasına vida atmış diyemiyor mesela :)
suk3b3 dediğim sistem en mantıklı en risksiz gibi duruyor bence biraz proje için çalışılmalı orjinal benzeri olmayan bir şekilde yapıldı mı tadından yenmez hele ki radarların olduğu kısımda yanlarından basarak geçtiğin zamanlarda :)
Yakalarlarsa severler valla hepimizi :):)):):)