PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FIAT 124 Spider (mart ayında geliyor)

R for Race
09-01-2017, 17:12
arkadaşlar uzun süredir beklediğimiz, mx-5'in erkek kardeşi (miata'cılar linç) 124 spider'ın martta geleceği bilgisini aldım tofaş'tan. maddeler halinde kısaca bahsetmek istiyorum araçtan.

1.4 multiar motor 140hp setup'ı ile geliyor. ancak aynı motor, aynı turboyla yaklaşık 200hp değerle abarth tarafından kullanılıyor. yani yazılımcıları şimdiden mesaiye davet ediyorum. zira 200hp olursa, aracın 1000kg'lık ağırlığını düşündüğümüz vakit, s2000'le rahat bir şekilde kafa kafaya yürüyecektir.

hiç bir donanım paketinde lsd yok. şu an için aftermarket lsd'ler de piyasada mevcut değil ancak çıkacağını düşünüyorum. belki abarth 124'ün lsd'si bir şekil uydurulabilir son çare olarak.

fiyat hakkında bir bilgi yok şu an için. ama diğer ülkelerde mx5'ten, aşağı yukarı %5 kadar daha pahalı olduğunu görüyoruz ve buradan da 110.000tl gibi bir alt fiyata sahip olabileceğini tahmin edebiliriz. ancak üst donanımlar için, o fiyatlardaki kritik ötv ayrımı konusunda kafa kurcalayıcı bir durum var. zira aracın fiyatının 125.000tl'yi geçmesi hali, fiyatın direk olarak 135.000tl'yi de geçmesi demek, artan ötv diliminden ötürü (rakamlar yuvarlanılmıştır, tam hesap yapmadım). paketlerden bir sonraki maddede bahsedeceğim.

araçta 3 farklı donanım paketi mevcut. classic, lusso ve lusso+. baz paket olan classic'te; keyless go, cruise control, bluetooth gibi özellikler mevcut. classic'ten lusso'ya geçişte deri koltuk (taba veya siyah), 17" jant (classic 16"), daha iyi bir ses sistemi, multimedya ekranı vb. bence önemli bir çok özellik var. lusso+ ise daha çok gadget dediğimiz ufak teknolojik farklılıklarla geliyor. mesela; bose ses sistemi, adaptif farlar (en elle tutuluru bu bence), toz ve yağış sensörleri vb. bu paket fiyatlarını yine iyimser olup, mazda mx5'in türkiye fiyatını referans alarak, fiat 124 ve mx5'in ingiltere fiyatını karşılaştırarak türkiyeye uyarlarsak, lusso paketinin de %50'lik ötv diliminde kalabileceğini (ki oynak döviz kurumuz biraz merhamet göstermesi halinde) söyleyebiliriz. ancak lusso+ her şekilde 60'lık ötv dilimine mahkum görünüyor ki bu da 140 bin'lerde bir fiyat demek. o fiyatlara çıkılırsa da bilstein amortisörlü, lsd'li ve recaro koltuklu, 2.0 mx5 karşısında mantıksız bir seçenek olacaktır. zira 150 bin tl'lik bir fiyata kendisine sahip olunabiliyor.

ağırlık dağlımının, mx5'e kıyasla, turbonun ve ekstra yalıtımlı ön camın oluşturduğu ağırlık sebebiyle 53-47'ye kaydığı söyleniyor. (aküyü bagaja mı alsaydık :D)

renkler için türkiye sitesini inceleyebilirsiniz: Fiat 124 Spider (http://124spider.fiat.com.tr)

jeremy clarkson'ın görüşleri: http://www.driving.co.uk/car-reviews/clarkson/the-clarkson-review-2016-fiat-124-spider/

türkiye'ye gelen bir adeti: Fiat 124 Spider Turkiye'de tanıtıldı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=TOU5x_cwYTQ)

ben aracın stok halinin de çok keyifli olacağı kanısındayım, ancak güzel bir eksoz sistemi + yazılım ve coilover ile olayın çok değişik yerlere varabileceğini şimdiden görebiliyorum. potansiyeli olan bir şasi, yine potansiyeli olan bir motorla birlikte. geriye bir tek oluşması gereken bir topluluk ve dolayısıyla oluşacak olan aftermarket pazarı kalıyor. s2000 benim en sevdiğim araç ancak bu işin içinde olanlara, bitik s2000'lere harcayakları süre yerine bu cihaza da bir şans vermelerini istiyorum. 10 küsür yıllık bir aracın angarya işleriyle uğraşmaktansa, sıfır kilometre bir araca vakit harcamak çok daha eğlenceli benim gözümde. bunlar benim fikirlerim. tekrar edeyim, s2000 en sevdiğim araç ve rakip çıkartmaya çalışmak da değil amacım ('99 yılında çıkmış arabayla 2016 model araba denkse, zaten galip bellidir). ancak alternatifleri de görmek lazım.

bu arada herkesin fikirlerini duymak istediğim için vakit ayırıp kendimce bir iki satır yazdım. ilgilenmediğiniz fiata bir araçsa bile en azından beğendiğiniz rengi yazın. maksat muhabbet olsun. buraya kadar okuyan varsa da, teşekkür ediyorum... :)

R for Race
09-01-2017, 17:20
bir kaç fotoğraf:

http://www.124spider.org/forum/attachment.php?attachmentid=8049&d=1483081322

http://www.124spider.org/forum/attachment.php?attachmentid=1217&d=1470024214

http://www.124spider.org/forum/attachment.php?attachmentid=2218&d=1473737763

http://www.124spider.org/forum/attachment.php?attachmentid=7049&d=1481004149

http://www.124spider.org/forum/attachment.php?attachmentid=1954&d=1471932261

Yigit-Y
09-01-2017, 17:24
Foruma hoşgeldiniz

eldorado
09-01-2017, 17:24
geldiği gibi geri gider tutulmaz türkiyede kimse gidip 140bin fiata vermez ki s2000 ile kıyaslıyor herkes fiat nere honda nere allah aşkına:)

R for Race
09-01-2017, 18:20
geldiği gibi geri gider tutulmaz türkiyede kimse gidip 140bin fiata vermez ki s2000 ile kıyaslıyor herkes fiat nere honda nere allah aşkına:)

marka fanatikliği yapmaya gerek yok bence. ben de bir honda kullanıcısıyım ama aracı çok beğendim.

8.000rpm
09-01-2017, 18:29
kıçı güzel hatta ciddi ciddi güzel
ama kafa hiç olmamış
iç mekanda çok fazla araklama var
genel itibariyle özgün değil de toplama bir hali var
bir de şöyle bir gerçek var , roadster pazarında iddialı olabilmek için markanın güncelde sportif modellerinin olması ve bunların da ikonik hale gelmiş yani genel kabul görmüş olmaları lazım bana göre
aksi halde bu tür girişimler büyük oranda düşük satış adetleri ve erken üretimden kalkma gibi neticelere gidiyor maalesef
roadster zor iş hakikaten
ne yaparsanız yapın tam olarak bir memnuniyet yaratmazsınız , illa ki birşeyler eksik olarak illa ki kusurları olacak
işte bunun önüne ne zaman geçilebiliyor , şayet siz ikon sportifler üretiyorsanız o zaman diyorlar ki evet bu roadster'da da aynı gen var , ve satışlar geliyor ufak ufak..
ben fiat group'un tepesinde olsam bu projeye en başında onay vermez bekletir ve dediğim gibi bir gelişim ister , ondan sonra devreye alınmak üzere onay verirdim

Yiğit G.
09-01-2017, 18:34
piyasada mx-5 gibi bir araç varken bu clone aracı almanın hiçbir anlamı yok.Mazda varken aynı parayı hatta daha fazlasını verip fiat mı alcam :)

Verileri

Mazda

Denge: 51.9/48.1

DOHC 16-valve Atkinson-capable inline-4
122 cu in (1998 cc)

155 HP / 148 tork

0-100: 6.2 saniye

33.000 dolar

FİAT (164 HP lik model)

Denge: 53.5/46.5

turbocharged and intercooled SOHC 16-valve inline-4
83 cu in (1368 cc)

164 HP / 184 tork

0-100: 6.7 saniye

37.000 dolar

Testi:

http://i.hizliresim.com/jXNO6G.jpg

Kısaca hiçbir anlamı yok fiat spider almanın.

ufuksaracci
09-01-2017, 18:34
124'ün gen haritası miatadan daha eski 8.000rpm.

Açıkçası benim çok hoşuma gitti, aynı yorumu miata için de yapabilirim . Geçtiğimiz günlerde Mx'i canlı gördüm defalarca dönüp baktırdı kendine

8.000rpm
09-01-2017, 18:41
gen haritası tabii ki de eski , hatta motorsporlarının temelinde vardır fiat :)
ben burada özellikle günceldeki modellerden gelecek olan gen yorumunu kastettim

Tayfun.O
09-01-2017, 18:42
130k vericem lsd yok öyle mi :D

Tasarım olarak mx-5 daha hoşuma gidiyor ama motor olarak bu daha mantıklı :)

Amblemi söksek bu arabaya kimse fiat demez

ufuksaracci
09-01-2017, 18:43
Şu otomobilin üzerinde marka olmasa ve bir otomobil fuarında görücüye çıksa, beğenmeyen zor olur diye düşünüyorum .

Yiğit G.
09-01-2017, 18:43
124'ün gen haritası miatadan daha eski 8.000rpm.

Daha eski ama kendileri araç yapmaktansa , kasayı mazda dan almayı tercih etmişler. Neden ? Çünkü mx-5 dünyanın en güzel roadsteridir.Dünyanın sürüşü en zevkli roadsteridir.Dünyanın en çok satan roadsteridir.Şimdi Mx-5 varken , fiat 124 le bu sınıfa bu katagoriye girmek çok büyük risk 8.000 arkadasımız bence bunu demek istedi.Çünkü ortada bir efsane var aynı sınıfta ona rakip oluyorsun hemde kasayı ondan alarak.Birde daha pahalı satıyorsun ??? .Bence de çok büyük yanlış keşke kendileri komple aracı yapsalardı veyahut bambaşka bir araçla piyasaya girselerdi.

atituti
09-01-2017, 18:51
şu arabaya 1.6 turbo 250 hp civarında bir motor geliştirip koysalardı keşke , böylece ***** arabanın ***** kullanıcıları piyasadan yavaş yavaş silinirdi

Cagri B.
09-01-2017, 19:18
Aracın ön kısmı acayip şekilde gta 3 oyunundaki Banshee ye benziyor ����

K0213
09-01-2017, 19:45
2. eli avantajlı olursa mutlaka alacağım!
O şase de turbo motor avantajını asla göz ardı etmemek lazım.
Ayrıca toplama araç diyenler lütfen otomobil piyasasını bir gözlerinin önünden geçirsin, her marka birbirinden bir şeyler alıyor, reno motorlu GLA lar mantar gibi türemişken piyasada mx5 torpidolu 124'ün hiç bir kusurunu göremedim ben. :)

Yigit-Y
09-01-2017, 19:47
80-90 bandında olsaydı

Şimdi kapora verirdim :)

Her eve bir cabrio şart :)

K0213
09-01-2017, 19:54
500 le beraber büyüyen bir hayran kitlesi oluşmaya başladı ve Fiat 70 lerdeki modelleriyle yine eski günlerine ufak bir dönüş havası içinde gibi geliyor bana.

Amerika da bu araçların satışı dikkat çekmiş olmalı ki modifikasyon firması bile kurulmuş.
Bence Türkiye de de bir kaç araç yapılırsa bir anda tekrar sempati kazanmaya başlayabilir.

http://shop.500madness.com/image/cache/data/FIAT%20124/Side%20Extractors/FIAT124sideEXTRACTORSbyMADNESScf-002-750x563.jpg
http://shop.500madness.com/image/cache/data/FIAT%20124/Fuse%20Cover/MADNESSwatermark%20%20(1)-002-750x563.jpg

Nightfish
09-01-2017, 20:05
Abarth olanını yolda gördüm, ciddi güzel görünüyordu. Ancak söz konusu baz versiyon olunca ben de Mazda tercih ederdim.

McKrop
09-01-2017, 20:13
O paralara fiat'ın internet sitesine bile gitmem !!

DeNNis
09-01-2017, 20:13
uygun fiyat bandında olursa kesinlikle alacağım bir araç olur. kolay hp elde edebilmek adına multiar motoru da miataya göre bir avantaj olacaktır.

K0213
09-01-2017, 20:19
O paralara fiat'ın internet sitesine bile gitmem !!

avatarına bakınca SEAT'ı var eden markadan bahsettiğini bilmediğini sanırlar :)
FIAT bildiğin kadar da kötü değil dostum ben yıllardır kullanıyorum verdiğim paranın karşılığını alamadığım hiç olmadı.
https://dropacog.files.wordpress.com/2014/07/seat-and-fiat.jpg
Şuanda da wv üretiyor :)

Yigit-Y
09-01-2017, 20:35
Ferrarinin sahibi olan firma FiAT

Ama bizim insanımız kuş serisinden ibaret sanır fiat ı

:)

Para çokomel arabası üretir fiat

Ben aracı beğendim ama 140 hak etmesi için 260 hp gerekir :)

Typer sapladığı an burada olumsuz fikri olan herkes biad eder buna

Para / hp yi karşılamıyor diye bu tepkiler :)

Draniela
09-01-2017, 21:40
1 tane punto 3 tane fiat 500 kullanmış biri olarak yorum yapıyorum.

Fiat ile başka araçları kıyaslamak saçma olur.

İkisini de görmedim ama mx 5 daha kalitelidir diye düşünüyorum.

NOT: Genel olarak otomobil tasarlayanların gözü ekrana değil de şeye bakıyor gibi. Be gözünün nizamını sevdiğimin tasarımcıları ne güzel kıç yapmışsın arabaya mal gibi bakan bir kafa var at kafası gibi. Öyle g*te böyle kafa hiç olmamış.

Şimdi gelelim kaliteye. Eminim ki trim sesleri epey çok olacak. 3 tane fiat 500 kullandım acayip trim sesi vardı İtalya üretimi araçlar. Hor kullanılmayla bir sıkıntı yaratmaz emmeye gömmeye gelir. Ben daha sıkıntı yaşamadım fiat grubundan. Tabi arkadan itiş olunca nasıl bir durum söz konusu olur bilemem.

Fiyatı malesef 120 bin ile 140 bin bandında olacak. Ben olsam o parayı vermem yani mx5 in tasarımını daha çok beğeniyorum. (Kafadan)

mx 5 in kafayı al fiat 124 ün kıçını al birleştir geç karşısına izle.

Not2: Fiat 124 biraz daha kaslı ve büyük duruyor mx 5 daha ufak duruyor belki oradan bir tercih sebebi olabilir.

Sonuç olarak ille de arkadan itiş takıntım yoksa 120 140 bine bunu almak yerine giderim A3 cabrio alırım.

Draniela
09-01-2017, 21:46
Ayrıca lastik çamurluk arası yine 15 cm.

Şu işi bir çözemediler Tofaş'a eğitime gittiğimde de söylemiştim o zamanlar egea çıkmamıştı. Çok bomba gibi geleceğiz dedi ben de lastik çamurluk arasına kafam girer mi demiştim adam şok oldu :D
e yani süspansiyonu öyle dedi. Ben de o iş yaş dedim :D Harbiden yine kamyon yaptılar. Bu da kamyon gibi olmuş.

Ne zaman hatları sertleştirirler lastik çamurluk arası fabrikasyon 2 parmak olur o zaman fiat benden tam puan alır :D

yesil
09-01-2017, 21:47
standart versyonunun çok keyifli olacağını sanmıyorum. süspansiyonların yumuşak ve sürüş keyfinin çok iyi olmadığı söyleniyor. abarth kilitle, turbo motorla ve hafif karoserle çok keyifli olabilir ama fiyatları son vergi zamlarıyla anlamsız olur muhtemelen.

PiscocuK
09-01-2017, 22:47
Bi ara mx5 e kafayi takmistim test surusu falanda yaptim performans arabasi degil ama cok keyifliyfi 2-3 vitesleri yeterince tatminkar

Fiatin gri rengi cok guzelmis ama ne yazik ki bende marka fanatikligi yapacagim. Kapidan sokmam

McKrop
09-01-2017, 22:49
avatarına bakınca SEAT'ı var eden markadan bahsettiğini bilmediğini sanırlar :)
FIAT bildiğin kadar da kötü değil dostum ben yıllardır kullanıyorum verdiğim paranın karşılığını alamadığım hiç olmadı.
https://dropacog.files.wordpress.com/2014/07/seat-and-fiat.jpg
Şuanda da wv üretiyor :)

O paranın biraz fazlasına sıfır audi a3 cabrio satın aldım geçen sene... onuda geçtim mx5'tende pahalıymıiş.. Kıyaslamaya göre fiyat bu olunca isterse pırlanta olsun yani

R for Race
09-01-2017, 23:44
arkadaşlar fiyat tahminlerim tamamen asılsızdır. anket açtım, siz de kendi tahminlerinizi belirtebilirsiniz.

etkilemek istemem sizi ama bence başlangıç fiyatı 110-115 bin arasında olacaktır. ancak yüksek donanım paketleri üst vergi dilimine girebileceğinden, onların fiyatını kestiremiyorum. eğer tofaş ağırlığını koyup, türkiye için iyi bir fiyat alabilirse, 125bin tl vergi limitine, full paket olan lusso+'yı da sığdırabilir.

Yiğit G.
10-01-2017, 00:16
Ayrıca toplama araç diyenler lütfen otomobil piyasasını bir gözlerinin önünden geçirsin, her marka birbirinden bir şeyler alıyor, ?

Mesela mazda spor araç tasarlarken kimden alıyor kasasını ? Veya bmw ? Veya nissan ? Mx-5 hangi aracın altyapısını almış ? S2000 mesela ? Veya Z4 ? Bu roadsterlerden örnek verirsen sevinirim.

Yigit-Y
10-01-2017, 00:21
Benim bildiğim

Markalar kendi spor arabalarını tamamiyle kendileri üretiyorlar

Fiat bu aracı retro hikayesinin devamı olarak yaptı

Bir fiat asla 90k üstü etmez

500x de saçmaladılar ellerinde patladı

Haddini bilip güzel bir rakamla girerse 500 gibi

Tutar bu araç

Yoksa iki elin parmağını geçmez satışlar

Euro 3.93 lere gelmişken fiyat bence yüksek olacaktır gençler

Schumi
10-01-2017, 00:24
Mesela mazda spor araç tasarlarken kimden alıyor kasasını ? Veya bmw ? Veya nissan ? Mx-5 hangi aracın altyapısını almış ? S2000 mesela ? Veya Z4 ? Bu roadsterlerden örnek verirsen sevinirim.

Toyota GT86 ile Subaru BRZ olayı var ? Hatta Amerika'lı üvey kardeşleri de var. Başka markalarda da var ortak platform spor araç. Amerika'da özellikle.

mertkaya
10-01-2017, 00:27

All You Need to Know About BMW-Toyota Sports Car (http://www.bmwblog.com/2016/10/24/need-know-bmw-toyota-sports-car/)

Yigit-Y
10-01-2017, 00:27
Toyota GT86 ile Subaru BRZ olayı var ? Hatta Amerika'lı üvey kardeşleri de var. Başka markalarda da var ortak platform spor araç. Amerika'da özellikle.

O çok büyük bir hataydı bence subarunun :):)

Onun dışında var mı ikiz kardeş :)

Motor olarak çok var vag grubu kıyamet şeklinde

Tek yumurta ikizi arıyoruz :)

ufuksaracci
10-01-2017, 00:30
Pontiac solstice Opel Gt Roadster ;) Hatta hatta bir de Satürn var galiba

Yiğit G.
10-01-2017, 00:44
Gt86 brz olayı boktan bir olaydı geçiniz.Ayrıca ortak üretimdir gt86 ile Brz... Ama mx5 ile 124 fiat ile mazdanın ortak üretimi değildir.. Mazda üretmiştir , Fiat da bana versene kasanı allayım pullayım satayım demiştir ikisi çok farklı gt86 örneği ile..... Yani ben ne sormuşum siz ne diyonuz... mx-5 kimden aldı kasasını ? S2000 kimden aldı ? z4 kimden aldı (kime verdi demiyorum karıştırmayın) ? Bende biliyorum kimin kimden ne paylaşım yaptıgını ben efsane araçları soruyorum yukarda arkadşaın örnek verdiği gibi gm kappa altaypısını kullanan boktan solstice gibi demiyorum mesela.

Ben mx-5 in fiata verdiği gibi soruyorum... Hangi efsane araç birinden kasayı alarak efsane olmuş varmı örneği son 20 yılda ? Veya kaç tane var...

Schumi
10-01-2017, 00:47
Aracın efsane olması şartı mı aranıyor ben kaçırdım galiba ? Arkadan itişli 2 kişilik roadster / cabrio araç isteyen bunuda düşük hacim turbo motor ile isteyen birisi bütçesine uyuyorsa alır kullanır. En kötü tampona bi logo iptali boya hop devam. Fiyatı belli olsun bakılır sonra.

Yiğit G.
10-01-2017, 00:51
Hayır öyle bir şart aranmıyor sadece yanlış bir haraket oldugunu söylüyoruz bu şekilde mazda gibi bir araç varken piyasada onun kasasını alıp aynı kulvarda yarışmanın.Çok beğenen varsa alır biner bizimki sadece yorum.

Yigit-Y
10-01-2017, 00:56
S2000 gibi birşey çıksaydı 124

O zaman çarşı pazar karışırdı

Ne mx5 be barzo yaklaşamadı

O yüzden S2000 baronları 100k üstüne devam :):)

ufuksaracci
10-01-2017, 01:01
Yiğit hocam, bence 124 Avrupa'da MX-5'ten daha fazla tutabilir. Marka algısı bizi bu yorumlara itiyor bana kalırsa. Daha önce de söylemiştim fotoğraflarda mx-5 bana hep emanet bir otomobil gibi gelmişti taa ki evimin önünde görene kadar, defalarca dönüp baktım sonrada ufak veletler gibi camına yapıtım içine baktım :D 124 de böyle bir etki bırakabilir.

Aslında sizin dediğiniz gibi hazıra konmak yerine, çatısı altında bir çok marka (super sporlar dahil) bulunduran bir marka için şasi tasarlamak albeninisi bir nebze arttırabilirdi.

Dodoo
10-01-2017, 01:50
Mx5 in sağ koltukta 2 saatlik bir turumuz olmuştu. Süren arkadaş da konuyu görünce damlar zaten, insanlar dönüp dönüp size bakıyor, kokpitten bakarken her ne kadar hacmi küçük olsa da, şekilli agresif bir kaput manzarası ile sürüyorsunuz, gidişi tatmin edici vs.

Mx5 için günümüz şartlarında 100-110 bin lira bence normal. Fiat 124 hacim/vergi yüzdesi yüzünden 130-140 bin liralara gelirse pek talep olacağını düşünmüyorum. Ama kıçı muazzam duruyor. :)

darkmoon
10-01-2017, 02:19
roadstar yada roadster kültürü türkiyede çok yaygın değil.. aile yapımıza ve yaşam tarzımızla uyuşmuyor ..

roadstar araba bencil arabasıdır araba sadece sahibini ister en fazla onun seviceği bir kişiyi o kadar.. bagaj desen yoktur yükü sevmez.. tamamen sahibi ve kendisiyle arasına hiç bir şey girmesini istemez.. sürüş keyfi çok güzeldir..

Türkiyede bu yüzden tutmaz fazla.. tutanda bellidir belli modeller yani roadster sınıfında ismini duyurmuş artık kemikleşmiş bir kullanıcı kesmi olan ikinci eli olan modellerdir..

fiat 124 tutmaz tabiki neden tutmaz birincisi dediğim gibi geleneksel artık kemikleşmiş roadsterler varken bu sınıf yeni modelleri kolay kolay hazmedemiyor.. bence gelenekselci bir sınıf fazla yenilikçiliğe açık bir sınıf değil..

ikincisi marka değeri buda bir gerçek ... fiat çok güzel üretmişdir ona eminim zaten bu alanda ustadırda spider falan şahanedir kaldıki alfada fiat spiderı 20 yıldan fazladır üretiyor gene istediği satışı hiç bir zaman yakalayamıyor..

kısaca fiat da beklenti rakam orantılıdır o rakamlarla satamaz tabiki .. adam gider ikinci el z4 alır mx5 alır slk alır alırda alır..

neyse kısaca ben tutucağını sanmam.. fiatın barchetta diye bir modeli vardı sanırım buda onun devamı tipi onu anımsattı bana kaderide ona benzemesinde ... genede bol şans dilerim.

şahsen roadster hastası bir insan olarak roadster araba alıcak olsam belli kült modellerin dışına asla çıkmazdım..

darkmoon
10-01-2017, 02:36
Yiğit hocam, bence 124 Avrupa'da MX-5'ten daha fazla tutabilir. Marka algısı bizi bu yorumlara itiyor bana kalırsa. Daha önce de söylemiştim fotoğraflarda mx-5 bana hep emanet bir otomobil gibi gelmişti taa ki evimin önünde görene kadar, defalarca dönüp baktım sonrada ufak veletler gibi camına yapıtım içine baktım :D 124 de böyle bir etki bırakabilir.

Aslında sizin dediğiniz gibi hazıra konmak yerine, çatısı altında bir çok marka (super sporlar dahil) bulunduran bir marka için şasi tasarlamak albeninisi bir nebze arttırabilirdi.

miata amerikanın en çok satmış roadsterı ayrıca miata gelmiş geçmiş en çok satış yapmış roadster diye biliyorum dünya çapında toplamda 1.1 milyon rakamla .. iki tane guinness dünya rekoru var miatanın.. zaten biri satış rakamı ile bir diğeride geçiş törenimi ne yapılmışdı hollandada dünyadaki en kalabalık mx5 geçit törenimi mazda törenimi öyle bir şeydi..

89 dan beri üretimi yapılan ve roadster kültürünü oluşturmuş bir araçdır.. hikayesi bile bir başarı öyküsü.. :) 89 da mazda miatayı çıkarması belkide roadster kültürü çok geç oluşucakdı yada bu kadar popüler olmıycakdı her marka girmiycekdi bu alana belli markaların elinde ekstrem bir kültür olarak kalıcakdı misal lotus v.b...

cosekar
10-01-2017, 09:35
Yazın ciddi ciddi mx5 almayı dusunmustum, test surusu yaptım, 1.5 motorla 1000 kg karoseri yeteri kadar yurutuyordu, donanımı iyi, bose, navigasyon, koltuk ısıtma, bixenon vs, dedim ki bir de 124 spider i bekleyeyim.

Fakat maddi problemlerden dolayı şu anda erteledim, ama şunu da unutmamakta fayda var, mazda nın atmosferik 1.5 i 7.5k ceviriyor ve acayip keyifli, turbonunda onu acık.

Gercekten almaya karar versem, cok kararsız kalırdım...

bond777
10-01-2017, 09:57
GTA da ki toplama arabalara benziyor, mx-5, z4 on tarafta datsun 240Z resmen.

MCN21
10-01-2017, 10:31
mx5 ile 2 saat fütursuzca gazladık :D Baya bir yer de gezdik. Yakıt durumu gerçekten başarılı gidişide yeterli bence. Bose ve egzoz sesini çok beğendik :D Gerçekten dikkat çekici bir araba ve sürüş keyfi bence çok yüksek. Boyum 190 eğer recaro koltuk olursa kabin bir tık daha geniş not olarak dursun :) dik ve yakın sürüş pozisyonum olduğu için sığmakta sorun yaşamadım. Fiat ın avantajı turbo motoru ve deri döşemede renk opsiyonu :)

ERK_RS
10-01-2017, 10:54
iki hafta önce kuruçeşmede bordo rengini gördüm, TR plakalı olarak.
Gayet dikkat çekici bir araçtı.
Bende beğeniyorum tasarım olarak.
Ayrıca yazıp çizenler var baya ama satar bu araç. Trafikte görmeye başladıkça insanlar daha da alışacaktır.

Caner B.
10-01-2017, 11:14
Mx5 in sağ koltukta 2 saatlik bir turumuz olmuştu. Süren arkadaş da konuyu görünce damlar zaten, insanlar dönüp dönüp size bakıyor, kokpitten bakarken her ne kadar hacmi küçük olsa da, şekilli agresif bir kaput manzarası ile sürüyorsunuz, gidişi tatmin edici vs.

Mx5 için günümüz şartlarında 100-110 bin lira bence normal. Fiat 124 hacim/vergi yüzdesi yüzünden 130-140 bin liralara gelirse pek talep olacağını düşünmüyorum. Ama kıçı muazzam duruyor. :)

İnsanlarin donup donup bakma nedeni 1 derece havada ustu acik gezmeniz olabilr mi ?

deryaank
10-01-2017, 11:48
Bence fiat sınırları zorlayıp , 100000 bandının altında kampanya ile satarsa bu iş olur. Ben açıkçası mx5 e göre daha yakışıklı buluyorum 124ü . Bana kalırsa fiatın en güzel tasarımlarından biri .

Dodoo
10-01-2017, 12:24
İnsanlarin donup donup bakma nedeni 1 derece havada ustu acik gezmeniz olabilr mi ?

Sen arkada s3 le geliyoken sana bakmıyolardı diye niye kıskanıyosun şimdi. :D

Ama klimasının harika olduğunu söylemeyi unutmuşuz bak iyi hatırlattın. Üstü açıkken klima ve koltuk ısıtma ile gram üşümüyorsunuz içeride üst ve camlar açık olsa bile.

Caner B.
10-01-2017, 12:29

Ama klimasının harika olduğunu söylemeyi unutmuşuz bak iyi hatırlattın. Üstü açıkken klima ve koltuk ısıtma ile gram üşümüyorsunuz içeride üst ve camlar açık olsa bile.

Biz surucusune zevk veren makineleri seviyoruz,insanlar baksin arabaya dusuncesinde degiliz kardes;)

Dodoo
10-01-2017, 12:33
Biz surucusune zevk veren makineleri seviyoruz,insanlar baksin arabaya dusuncesinde degiliz kardes;)

Hee he aynen :D Roadster ları bi araştır oku öğren, çok zevksiz arabalar.

MCN21
10-01-2017, 12:34

Isıtıcı zaten sonuna kadar açılmıyor insanın ağzı yüzü kuruyor :D Yarımı geçmemek lazım:icon_tup:

Yigit-Y
10-01-2017, 12:35
Ben cabrio bir araç alacaksam

Şekli için alırım millet baksın diye hız için almam

Bebekte üç beş tur atmak için alırım :)

Caner B.
10-01-2017, 12:40
Hee he aynen :D Roadster ları bi araştır oku öğren, çok zevksiz arabalar.

Tamam sensin sampiyon :D kanka dedigim gibi arabadan istenenler farkli,yine sana dedigim 500 binim olsa 100 unu vermem mx5 e mesela.

R for Race
10-01-2017, 12:41
euro da, 'siz almayın ulan ayılar' der gibi yükseliyor. 4'ü geçmiş...

snrk
10-01-2017, 13:09
atmosferik olduğu için mx-5'i tercih ederdim.

Faruk_Vtec
10-01-2017, 14:13
4 bıjon grande punto 17 jantı + grande punto aynaları + grande punto antenı koymuşlar, bı de multıjet motor seçeneğı ıle getırılırse tam olur.. :D

E46
10-01-2017, 14:31
Ön tasarım başarısız onun dışında güzel içini ise oldukça beğendim

darkmoon
10-01-2017, 15:17
roadster gazlama arabası değilki keyif zevk birazda gösteriş arabası tabiki.. ama sürüşü inanılmaz zevkli roadsterların spider mgf mx5 z4(eski,yeni) z3 sayılırsa slk(eski ,yeni) sürmüş biri olarak roadsterın eğlencesi çok farklı hiç bir araçda yok üstüde açık olucak tabiki.. eskisi bile baktırır ..

neticede caddelerde az olan farklı radikal bir tasarıma sahip olan araçlar dikkat çekiyor ..

K0213
10-01-2017, 20:07

şu forumda en sevmediğim şey alıntı yaparken, alıntı yapan arkadaşın yazılan mesajı dilediğince kesip işine yarayan kısmın cevapmanmasıdır!
Mesajımda örnek de verdim ama neyi anlamadın? Japon grupları deklare etmeseler de bir birlerinden aldıkları altyapı ve parça tedariğini hiç mi fark etmedin bugüne kadar? veya bir birin in platformunda üretilen ilk otomobil bu mu?
Bir de şu var "her" yazdığım için biraz mubala etmiş olabilirim belki ama kelimelere takılıp büyük bir yüzdeyi yok etmeyin lütfen, araştırın sadece. :)

Yiğit G.
10-01-2017, 23:27
şu forumda en sevmediğim şey alıntı yaparken, alıntı yapan arkadaşın yazılan mesajı dilediğince kesip işine yarayan kısmın cevapmanmasıdır!
Mesajımda örnek de verdim ama neyi anlamadın? Japon grupları deklare etmeseler de bir birlerinden aldıkları altyapı ve parça tedariğini hiç mi fark etmedin bugüne kadar? veya bir birin in platformunda üretilen ilk otomobil bu mu?
Bir de şu var "her" yazdığım için biraz mubala etmiş olabilirim belki ama kelimelere takılıp büyük bir yüzdeyi yok etmeyin lütfen, araştırın sadece. :)

japonların birbirlerinden aldıkları parçalardan bahsetmiyoruz.Bak konu Mazda ve Fiat... Fiat mazdanın komple efsane aracının kasasını alarak spor araba yapıyor.Bizde basarılı olmaz ortada mx5 varken diyoruz.Sen ama örneği çok paylasmanın demişsin.Bende soruyorum bana efsane olmuş roadsterlerden bana örnek var mesela z4 kimden almış ? mx5 kimden almış kasasını ? S2000 kimden almış.. Ha dersen ama ben normal araçlardan bahsediyorum o zaman buraya niye yazdın 2 normal araç konusu olursa oraya yazarsın :) Biz efsane roadsterlerden bahsiyoruz... Yanlış anlatmışsın o zaman demek istediğini.

Yiğit G.
10-01-2017, 23:40

Ben sanmıyorum abi belki italyada dediğin olabilir.. Ama büyük pazar ülkelerine git , mesela ingiltere ye git abi her sokakta bir mx5 var inanmassın.Abartısız her sokakda ben hayatımda görmedim böyle bir olay... Birde her sokakta ford puma (6-7 sene önce..) vardı onada çok şaşırmıştım.. Almanyada da zor... Ama dediğim gibi italye ve fransa da dediğin gibi olabilir.Ama avrupanın genelinde mx-5 den fazla satması mümkün değil hele hele daha pahalıyken.

2016 avrupa spor otomobil satışları listesi

http://i.hizliresim.com/m4gkgy.jpg

Yigit-Y
10-01-2017, 23:43
Fullback fiyatından sonra

124 ne olacağı belli boşuna tartışıyoruz

Model diye yapıldı olacak

120.000 altı bence bu kurla hayal

.::EmrE::.
11-01-2017, 01:04
MX5 ile Fiat 124 arasında kalsam, kesinlikle Fiat tercih ederdim. 1.si vergi avantajı var. 2. turbo, 3. tip olarak yüz kat güzel bence. Hele ki Mazdanın o iğrenç arka tasarımından sonra Fiat Viper gibi kalıyor şahsi düşüncem. Ha ama 140 binlere cıktıktan sonra roadster araba almam zaten, gider 2 cabrio veya A3 cabrio seçerdim yine.

sinisa
11-01-2017, 10:15
bence de fiatın tasarımı daha güzel, hafiften bir viper havası var. ama bu zaman ve bu kurlarda en dip fiyat olarak bana göre 100b civarı olur ona bile çok alan çıkmaz, alacak olan eski kasa mx5 alır.

darkmoon
11-01-2017, 12:56
burda yazan herkes mx5 ile kıyaslayıp fiatı fiat alırdım diyen insan bile ikisi arasında kalsa burda yazar ama gider gene mx5 alır.. niye alır mx5 in türkiye piyasasında bile çok iyi bir ikinci eli var türkiyede roadsterların ikinci elleri çok ağır gider z4 lerin bile ağır gider ama mx5 doğru ramaka çok hemen elden çıkar.. hatta pazarda temiz bazı mx5 lerin satılmadan talipleri hazır.. bu bir ..

bir ikincisi mx5 90 lılardan beri türkiede olan bir araç mazda ustaları arabayı yemiş yutmuş artık yabancı olmadıkları bir araç parça desen zebille kaynıyor90 modelinin bile parçasını çok rahat buluyorsun dünyanın en çok satmış roadsterı neticede 2016 satış rakamlarıda yukarda ortada üçüncü sırada en çok satan araba olmuş avrupada..

kaldıki amerikada bu aracın hastaları manyakları var amerikanın en çok satan roadsterı haliyle parça sorunu gram yok..

fiatı alsan çok zengin değilsen ikinci eli muamma bence aşırı zor yedek parça muamma 5 sene 10 sene sonrası.. her şekil bence benim fikrim evlat olur..

Yiğit G.
11-01-2017, 20:14
Fiat spider öyle bir para kaybettirir ki 2. elde ne oldugunu şaşırırsınız :) Ayrıca tr de satılan mx-5 1.5 ile 1.4 fiat spider ın vergi olarak farkı yok aynı dilimden ödüyorsunuz 1.035 tl... 2.0 satışa başladı diyelim 1800 tl fazla ödeyeceksin 2.0 mx5 için.. e 100 küsür bin lira veren biri herhalde yıllık + 1800 tl ye laf etmez , ediyorsa binmesin zaten yüzküsürbin lik araca bi zahmet...

R for Race
12-01-2017, 23:13
amerika için piggyback tuning kitleri piyasaya çıktı. insanlar memnun görünüyor. 200hp civarı bir güç elde ediliyormuş. ancak piggyback üniteler, başlı başlarına ecu olmadıkları ve ecu'dan gelen rakamları modifiye ettikleri için şimdilik yalnızca 160hp'lik 'us spec' 124'lere uygun. EURO+DRIVE LITE TUNING SYSTEM FIAT 124 SPIDER/ABARTH – EUROCOMPULSION (https://shopeurocompulsion.net/products/euro-drive-lite-tuning-system-fiat-124)

bu üreticinin 'self tuning' kiti de çıkacak. bu da avrupa kullanıcısının bu üniteleri kullanabileceğimiz anlamına geliyor. çünkü bu sayede istenilen boost değerleri elde edilebilecek, internette paylaşılan map'ler de direk olarak kullanılabilecek. Self Tuning Option for Euro+Drive Lite - Fiat 124 Spider Forum (http://www.124spider.org/forum/10-engine-technical-discussion/3794-self-tuning-option-euro-drive-lite.html)

standalone ecu çözümlerinin de yaz aylarından önce geleceği söyleniyor. türkiyede de yazılım sektöründe, işinin ehli bir çok firma olduğunu biliyorum. sanıyorum ki araç yaygınlaştıkça, yurtdışını yakalayacaktır türk kullanıcısı. kimsenin dışarıdan ecu getirtmek zorunda kalacağını düşünmüyorum.

barisy
13-01-2017, 00:42
124 R göre mx5 in rf modeli de mevcut. Hatta bez tenteye göre daha agresif duruyor.

ahmetbaha-drs
14-01-2017, 23:15
Eğer yanlış okumadıysam ABD için Dodge Demon adıyla 2.4 motorla Roadster model çıkarıyor, Fiat-Chrysler ortaklığını düşünürsek çok büyük ihtimalle bu platforma bir model daha geliyor. :)

Rockford
16-01-2017, 19:42
mavisini pazar günü trafikte gördüm 34 plakaydı. sitede satısı baslamıs gibi gözükmüyo bayilere gelmişmi araç bilen varmı?
arkası baya güzelmiş canlısı.

R for Race
16-01-2017, 21:26
mavisini pazar günü trafikte gördüm 34 plakaydı. sitede satısı baslamıs gibi gözükmüyo bayilere gelmişmi araç bilen varmı?
arkası baya güzelmiş canlısı.

Fiat 124 Spider Turkiye'de tanıtıldı - Anadolu Ajansı (http://aa.com.tr/tr/vg/video-galeri/fiat-124-spider-turkiyede-tanitildi-) bu araç olabilir belki gördüğünüz...

kısa bir not: araç japonya'da üretiliyor. motor italyadan, japonya'daki fabrikasına gidiyor. şanzıman da japon (nc'nin şanzımanı. tork dayanımından ötürü.).

Dodoo
17-01-2017, 01:13
Haydaaa mavisi ateşmiş bunun ya. :)

neothenew
24-01-2017, 11:47
Önce mx-5 mi 124 mü sorusuna cevap vereyim. Şahsen servis ağır inanılmaz yetersiz, satış tarafında isteksiz mazda bayileriyle uğraşacağıma gider her yerde yetkili servisi olan fiat tercih ederim.
İstanbul'da manuel araç kullanmak işkence, mx-5 manuel bana gelmez. Fiat otomatik getirirse 124'ü ben tercih ederdim.
Otomatik ve dolu 124'ün fiyatı 110 bin tl'yi aşmasa az düşünüp alabilirdim. Ama 120-130 bin bandına çıkarsa kesinlikle ikinci el audi a3 cabrio ya da BMW 2 serisi cabrio düşünürdüm.

vtechno
24-01-2017, 12:25
https://i.ytimg.com/vi/beTFwmU4aHw/maxresdefault.jpg

önden datsun fairlady olmamışmı?

Kahn23
24-01-2017, 12:47
Hiç fena değil :)

http://i63.tinypic.com/bg1pw6.jpg

http://i64.tinypic.com/357egk9.jpg

MCN21
24-01-2017, 12:49
Fiatın jantlar 17 heralde büyük duruyor :) Bagaj kapağının üstündeki logo o kadar emanet duruyor ki :D

R for Race
24-01-2017, 20:43
Hiç fena değil :)

http://i63.tinypic.com/bg1pw6.jpg

http://i64.tinypic.com/357egk9.jpg

turk plakali gormek heyecanlandiriyor...

alp1903
25-01-2017, 11:10
s2000 andırdı bana

Yigit-Y
25-01-2017, 11:12
logoları iptal et aston kafası var

:D

Berk9
26-01-2017, 16:21
ben çok beğendim. Minik viper gibi olmuş. İç tasarım olarakda mxden kat kat güzel.

ozzywan
26-01-2017, 20:37
ben çok beğendim. Minik viper gibi olmuş. İç tasarım olarakda mxden kat kat güzel.

iç tasarımı birebir aynı mx5 ile

Berk9
26-01-2017, 21:29
iç tasarımı birebir aynı mx5 ile

Son kasada değişmiş içi şuan kontro ettimde 2015 den sonra makyajlandımı ?

şöyle link atiyim şimdi googledan benim en son bildğim böleydi içi ama ? 2016lar aynı duruyor

Mazda MX 5 2015 Interior Image - Beautiful Cars 2015 (http://carsbeautiful.com/mazda-mx-5-2015-will-keep-your-families-trip/mazda-mx-5-2015-interior-image/)

ozzywan
26-01-2017, 22:45

şöyle link atiyim şimdi googledan benim en son bildğim böleydi içi ama ? 2016lar aynı duruyor

Mazda MX 5 2015 Interior Image - Beautiful Cars 2015 (http://carsbeautiful.com/mazda-mx-5-2015-will-keep-your-families-trip/mazda-mx-5-2015-interior-image/)

yok yok bu son kasa birebir aynı, zaten aynı fabrikada üretiliyorlar ya. aynı bırakmışlar içini.

ozzywan
26-01-2017, 22:46

https://photos-3.carwow.co.uk/blog/1600/124mx5interior.jpg

SaruMachine
27-01-2017, 21:21
Logonun bagajda olması ilgi çekici, mavi renkte çok yakışmış, yeni s2000 olarak görülebilir mi acaba

arabasızadam
27-01-2017, 22:19
Arkadan viper önden ford tunderbirde benzettim, güzel görünüyor.

R for Race
09-02-2017, 15:42
yay ve jantlarla aracın çehresi değişiyor...

cdn.shopify.com/s/files/1/1086/2168/products/ECFIAT1241_1024x1024.jpg?v=1471773888
cdn.shopify.com/s/files/1/1086/2168/products/ECFIAT1243_1024x1024.jpg?v=1471775054
cdn.shopify.com/s/files/1/1086/2168/products/ECFIAT1242_1024x1024.jpg?v=1471773888

R for Race
09-02-2017, 15:44

cdn.shopify.com/s/files/1/1086/2168/products/ECFIAT1241_1024x1024.jpg?v=1471773888
cdn.shopify.com/s/files/1/1086/2168/products/ECFIAT1243_1024x1024.jpg?v=1471775054

cdn.shopify.com/s/files/1/1086/2168/products/ECFIAT1242_1024x1024.jpg?v=1471773888

altugkocer
09-02-2017, 15:47

.....................

R.S.C
09-02-2017, 16:44
hardtoplısı var mı bunun ?

Yiğit G.
09-02-2017, 18:20

aynı içleri nasıl daha güzel olabilir ?

http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201511/fiat-124-spider-vs---3_600x0w.jpg

R for Race
09-02-2017, 19:07
hardtoplısı var mı bunun ?

şu an için yok...

Dodoo
09-02-2017, 19:30
aynı içleri nasıl daha güzel olabilir ?

Direksiyondaki logoları farklı :(

evolution_9
09-02-2017, 20:43
Adı 124 diye almayanlar olur

kesici
10-02-2017, 13:55
Adı 124 diye almayanlar olur

Onlarda spider derler abi :D

R for Race
14-03-2017, 21:58
fiat türkiye, aracın youtube reklamını yayınladı: Fiat 124 Spider’ın 50 Yıllık Yolculuğu. - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=07kyNbC6LFI)

Yigit-Y
14-03-2017, 22:01
Fiyatlardan haber var mı :)

R for Race
14-03-2017, 22:19
Fiyatlardan haber var mı :)

şimdilik yok. umarım 125'in altında kalır. euro çok saçma sapan noktalarda :(

Draniela
14-03-2017, 22:23
bana da reklam mesajı geldi geçen gün video hazırlamışlar yeni :D

ahk
15-03-2017, 08:38
mx5 varken bırak aynı fiyatı, çok yakın fiyatlı bile olmamalı sonuçta bu işin zirvesi mx-5

levent
15-03-2017, 08:55
Fiat çalışanı bir arkadaş 140-150 civarı bişeyler olabilir dedi ama görücez, az kaldı açıklanmasına

cosekar
15-03-2017, 09:02
Ben geldi mi gelmedi mi falan diye aradım, istanbuldaki autoshowun ardından satışa cıkacak dedi, fiyat bilgisi istedim, 200 civarı ?! gibi olacak dedi, sacmaladı yani...

R for Race
15-03-2017, 18:19
Fiat çalışanı bir arkadaş 140-150 civarı bişeyler olabilir dedi ama görücez, az kaldı açıklanmasına

120 bin civarı bir fiyatla başlayacaktır bence. doluları belki o para olabilir.

Bring Out Gimp
15-03-2017, 18:20
Fiat 124 Spider 124 bin TL'den başlayan fiyatlarla...........
Her bayiye gönderirler mi acaba?

R for Race
16-03-2017, 20:15
bayilere nisan sonu denmiş. tam mevsiminde çıkaracaklar :D

HG6161
20-04-2017, 17:48
Fuardan bildiriyorum, fiyat 162k :)

free-hifi
20-04-2017, 21:37
Fuardan bildiriyorum, fiyat 162k :)

Bitik s2000 parası normal fiyat

Yiğit G.
21-04-2017, 01:36
s2000 mi fiat 124 mü konuları yakındır :)

Berkan
21-04-2017, 07:52
s2000 mi fiat 124 mü konuları yakındır :)

töbee s2000ki 355lerle kıyaslandı 124in yanına komazlar :p :D

Rockford
21-04-2017, 08:03
canlı binip inceledim fena araç degil ama kesinlikle o rakamı haketmiyor.
yakın fiyatlarda olsa bile mx5 halen cazip geliyoken bu rakamla piyasaya sürmeleri ilginc olmus satışlar nasıl olacak acaba.

ahmetbaha-drs
21-04-2017, 08:31
Manuel tercih edenler icin MX5 daha mantıklı olur, otomatik keyif amaclı alanların 124'ü tercih edecegini düsünüyorum. Sonuçta uzun zaman sonra bu tarzda 2 arac girmis oldu TR' Pazarına bu da iyi bir şey. :) :)

cnzdmr
21-04-2017, 09:32
mx-5 den aracı kopyala yapıştır bide 162k fiyat koy.

Bu fiyatlarla araba maraba alınmaz artık saçmaladı herkes

Dragger
21-04-2017, 09:54
MX5 daha ucuz kaldı sanırım, yok artık :D

neothenew
21-04-2017, 11:44
130 bin civarı orta donanım mx 5. Fiata bu kadar para verilmez. Çılgınlık yapıp alacak olsam mazdayı tercih ederim bu fiyatlarla.

ahmet3425
21-04-2017, 13:28
170-180 sk2 ediyorsa 2017 model gayet sık ve farklı tasarıma sahip bir roadstarda 160 lira eder heralde. :)

neothenew
21-04-2017, 15:06
Arabanın orjinali mazda miata. Mazdanın sıfırı 117.000 tl'den başlıyor. Orta donanım 130 bin. Fiatın fiyatlandırması abuk olmuş.

HG6161
21-04-2017, 21:21
Gerçekten bende ortak platform olduğu mx5 ten bu kadar pahalı olmasına anlam veremedim..

DeNNis
24-04-2017, 20:52
bu Fiat markanın prestijini düzeltmemek için elinden ne geliyorsa yapıyor valla bravo

cabrioleter
28-05-2017, 00:48
CLASSICA 1.4 MULTIAIR 140 HP 140.000 TL
LUSSO 1.4 MULTIAIR 140 HP 150.000 TL
LUSSO 1.4 MULTIAIR 140 HP AT6 165.000 TL

Metalik Renkler 1.250 TL

3 Katmanlı Metalik Renk (Kristal Beyaz) 2.500 TL

Gusto Paketi (FULL-LED ÖN FARLAR, ADAPTİF ÖN AYDINLATMA SİSTEMİ,
FAR VE YAĞMUR SENSÖRLERİ, BOSE PREMIUM SES SİSTEMİ) 10.000 TL

otomatik vites farkı 15.000 tl..

konudaki fiyatlar çok iyimser kalmış..

ENGean
28-05-2017, 02:01
CLASSICA 1.4 MULTIAIR 140 HP 140.000 TL
LUSSO 1.4 MULTIAIR 140 HP 150.000 TL
LUSSO 1.4 MULTIAIR 140 HP AT6 165.000 TL

Metalik Renkler 1.250 TL

3 Katmanlı Metalik Renk (Kristal Beyaz) 2.500 TL

Gusto Paketi (FULL-LED ÖN FARLAR, ADAPTİF ÖN AYDINLATMA SİSTEMİ,
FAR VE YAĞMUR SENSÖRLERİ, BOSE PREMIUM SES SİSTEMİ) 10.000 TL

otomatik vites farkı 15.000 tl..

konudaki fiyatlar çok iyimser kalmış..

bunlar kesin fiyatlarmı acaba?

izmirde galerinin biri 10-15 gün önce 185 bine satıyordu

ENGean
28-05-2017, 02:03
+ olarak;
150 bine araba alıyosun far yagmur sensörü opsiyon :) işe bak ya :D

ottoman32
28-05-2017, 03:01
mx-5 varken gereksiz 8 silindir karşılaştırmıştı 2 aracı da fiyat donanım olarak mx-5 akar :)

emrekuzdere
28-05-2017, 10:45
mx-5 gibi kült bir rakibi varken, bu sınıfta fiat'ın iş yapmasını zor görüyorum :)

cabrioleter
28-05-2017, 12:59

bunlar Fiat'ın sitesinden açıkladığı fiyatlar hocam..

coolvtec
28-05-2017, 14:34
hayırlı işler fiat 124.

Yiğit G.
23-07-2017, 23:56

185 bin istiyor hemde kullanılmış sıfır değil , hiç güleceğim yoktu allah akıl fikir versin https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s3.gif

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-akn-auto-2017-fiat-124-spider-1.4t-multiair-lusso-140hp-bose-462343082/detay)

mazda dan 1.5 skyactive konfigrasyon yaptım 118.000 tuttu :D

https://i.hizliresim.com/VMzXry.jpg