Orijinalini görmek için tıklayınız : Scirocco Mercekli Far Uygulaması
Arkadaşlar merhaba
2011 Model Scirocco aracıma Mercekli far almayı düşünüyorum ama kodlama vs lazım konuları dönüyor benim araçta far sensörü otomatik modu falan var yinede tak çalıştır yapamıyoruz anladığım kadarıyla ? Farlar ampül balans şeklinde genelde satıyorlar ilanlarda aktif çalışır hale gelmesi için başka birşey almamıza gerek varmı ? Kodlama vs gibi işlemleri izmirde yaptırabileceğimiz bi yer varmı ? Yada direk herşeyiyle paket halinde yapan birileri varmıdır ? Bu uygulamayı ne kadar mal edebilirim ?
Şimdiden teşekkürler
Takipteyim konuyu güncel olsun .
Takipteyim konuyu güncel olsun .
:D beklediğimiz yardımı alamadık henüz :)
Yok mu konuyla ilgili yardımcı olucak ?
d3n1s roverına bi-xenon yapmıştı, görürse yazar.
i-vtec07
13-04-2017, 14:48
Replikası varsa piyasada uymalı . Gecenlerde kendim jettaya taktırdım led mercekli . Görüntü orjinal gibi ama aydınlatma eksik tabi. Arıza yakmadı
Farın içini açıp mercek mi taktıracaksınız, yoksa mercekli far alıp aracınıza mı takacaksınız? OEM bi-xenon far alıp plug-in çalıştırmak için sadece far, ampul ve balast üçlüsünden çok daha fazlasına ihtiyacınız var aklınızda olsun.
Uygulama yapan bir çok yer var. A ' dan Z' ye herşeyini yapıp teslim ediyorlar. Ancak ve ancak 3.000 ' den aşağı kapı açmazlar.
Uygulama yapan bir çok yer var. A ' dan Z' ye herşeyini yapıp teslim ediyorlar. Ancak ve ancak 3.000 ' den aşağı kapı açmazlar.
3000 mi? 3000'e anahtar teslim yapıyorlarsa bedava, koşa koşa yaptırın derim ;)
3000 mi? 3000'e anahtar teslim yapıyorlarsa bedava, koşa koşa yaptırın derim ;)
Vallahi ben 2-3 sene önce arkadaşım ıcın fıyat almıstım o dönem o rakamları vermişlerdi. Şimdi baktım aynı firma 3.750 ' ye yapıyormuş anahtar teslim :D
Vallahi ben 2-3 sene önce arkadaşım ıcın fıyat almıstım o dönem o rakamları vermişlerdi. Şimdi baktım aynı firma 3.750 ' ye yapıyormuş anahtar teslim :D
ürünler OEM mi? Ve hakkıyla yapıyor mu? Çünkü, 1 çift OEM far, 1 çift OEM balast, 1 çift OEM ampul, en az 4 adet ağırlık/yükseklik sensörü, far yıkama, değişecek soketler belki harness'lar, bir iki de ıvır kıvır parçası olsa 3750 hala bedava :D
ürünler OEM mi? Ve hakkıyla yapıyor mu? Çünkü, 1 çift OEM far, 1 çift OEM balast, 1 çift OEM ampul, en az 4 adet ağırlık/yükseklik sensörü, far yıkama, değişecek soketler belki harness'lar, bir iki de ıvır kıvır parçası olsa 3750 hala bedava :D
Reklama falan girer diye yazamıyorum yerin adını ama zaten tum vag grubunun bildigi bir yer. Anadolu yakasında. Ben zamanında R-LED yaptırmıştım orada. Piyasanın 3 katı fiyatına ama OEM parça ile yapmışlardı. Tahminimce Bi xenon uygulaması da OEM' dir.
Reklama falan girer diye yazamıyorum yerin adını ama zaten tum vag grubunun bildigi bir yer. Anadolu yakasında. Ben zamanında R-LED yaptırmıştım orada. Piyasanın 3 katı fiyatına ama OEM parça ile yapmışlardı. Tahminimce Bi xenon uygulaması da OEM' dir.
3750'ye 1 çift OEM bi-xenon far alınamıyor olması lazım, kaldı ki bunun çıkma çift balastları 400-500 lira, sıfır d1s veya d2s Osram/Philips ampuller de tanesi 150-200 lira bandında. Yani balast ve ampul 700 lira tutar kemiksiz. Bana hala 3750 uygun geliyor, anahtar teslim OEM bi-xenon conversion için.
Ürün Teknik Özellikleri :
Orijinal Volkswagen Yedek Parça Setidir
Aracınızdaki halojen farlar sökülerek yerine takılır
Farlar BiXenon aydınlatmadır. Bu sayede tek ampülden hem uzunlar hem kısalara çalışır.
Virajlarda far içindeki viraj aydınlatma yanar
Far anahtarı "0" konumudayken far içindeki Gündüz farları yanar
Hiçbir kablo kesilmeden araca monte edilir
Merkezi elektrik beyni değişmeden montaj yapılabilir.
Araca kodlanır böylece hiç bir arıza ışığı yanmaz
Paket İçeriği :
2 adet Scirocco BiXenon Far
2 adet D1S 4300K Ampül
2 adet Ballast:
Kablo Tesisatları
Uygulanabilen Araçlar :
Scirocco 2010 ve sonrası modeller
Ürün Notu :
Bu ilanda Otomatik Far Yükseklik sistemi dahil değildir
Aracınızın TÜV muayanesinden geçebilmesi için Far Yükseklik sisteminin araca monte edilmesi yasal zorunluluktur
ORJİNAL : HAYIR
Sanıyorum şimdi belli oldu fiyatının neden uygun olduğu
3750'ye 1 çift OEM bi-xenon far alınamıyor olması lazım, kaldı ki bunun çıkma çift balastları 400-500 lira, sıfır d1s veya d2s Osram/Philips ampuller de tanesi 150-200 lira bandında. Yani balast ve ampul 700 lira tutar kemiksiz. Bana hala 3750 uygun geliyor, anahtar teslim OEM bi-xenon conversion için.
Scirocco forumunda herşey dahil ikinci el 1400e satan bi arkadaş vardı biz alamadan satıldı ama 2.elde gayet uygun fiyatlara düşüyor 3.000 lira civarına kesin yaptırılır 0
Bu arada yazmayı unutmuşum far yükseklik sensörü ve far yıkama dahil değil, ama çokta önemli değil bence muayne zamanı sök tak 50 lira
Bu arada yanlış hatırlamıyorsam 2012 yada üstü roccolarda bcm falan değişmesinede gerek yok
Bizenon far takmak için, önce far anahtarını değiştirmeniz gerekiyor, ondan sonra BMS beyinin değişmesi gerek.
Tüm bunlardan sonra kodlama yapıp farları kullanabilirsiniz, OEM için yazdım.
Edit: ek olarak kablolama da var tabi, onunda şemaları var, şemadan bakarak kablolama yapılır basit bir işlem.
Gokhan43
13-04-2017, 19:55
Bir çok vw grubu araca halojenden bixenona geçiren biri olarak yazayım :)
Öncelikle halojen farlarınız 10 pinli bixenon farlar 14 pinli olduğu için 10-14 pin çevirici soket gerek.
Bunun yanında aracın BCM ünitesi 086 ile biter aracınızda ve hw number 0575 den de düşüktür 11 model olduğu için bu yüzden 087 ile biten highend bcm almalısınız ki aracınız selektör atabilsin.
Bunlardan sonra kodlama ve adaptasyon ile iş biter.
Bu sadece farları yakıp çalıştırmak için, devamı derseniz otomatik seviye ayarı ve far yıkama onlar da biraz tuzlu ve maşektlı iş.
Ben vag prof opr cerrah apo beyfendinin telini paylaşayim
+90 (532) 284 08 38
İstanbul/Bahçelievler de kendisi
Doğuş un takamadığı satamadığı tüm opsiyonları yapmaktadır kendisi
Öncelikle halojen farlarınız 10 pinli bixenon farlar 14 pinli olduğu için 10-14 pin çevirici soket gerek.
Bunun yanında aracın BCM ünitesi 086 ile biter aracınızda ve hw number 0575 den de düşüktür 11 model olduğu için bu yüzden 087 ile biten highend bcm almalısınız ki aracınız selektör atabilsin.
Bu sadece farları yakıp çalıştırmak için, devamı derseniz otomatik seviye ayarı ve far yıkama onlar da biraz tuzlu ve maşektlı iş.
Far yıkama falan girdikmi olay çok tuzlu oluyor, halojen farlarımda şuan led xenon var gözlerim öyle bi alışmışki normal ampüllerle yolu göremiyorum, ama insanlarıda çok rahatsız ediyor farkındayım kendim için istemiyorum şu bixenon olayını milleti rahatsız ettiğim için utanıyorum açıkçası ama başka türlüde görüşüm çok zayıf kalıyor. BCM ünitesiyle ilgili bi kaç yerle görüştüğümde aynı şeyleri söylediler adaptasyon ve ünite için 400-500 ayrıca rakamlar istiyorlar genelde bu firmalar istanbulda olduğu için üniteyi görmemiz lazım diyolar şase falan verdim ama bulamadılar bende vakit bulup açıp bakamadım, üniteyi gönderirsiniz hallederiz diyorlar ama oda 3-4 gün gittisi geldisi sürücek kargoda BCM olmadan da bildiğim kadarıyla araç çalışmıcak ben hergün işe gidip gelmem için araç gerekiyor mecburen sıkıntılı bi durum açıkçası en son satıp bixenonlu araç almayı bile düşündüm :agbe:
burak_2885
15-05-2017, 14:32
Anadolu yakasında en az 3 sene önce falan EE'te anahtar teslim 4 bin alıyordu. Şuan 5-6 olmuştur bence
Anadolu yakasında en az 3 sene önce falan EE'te anahtar teslim 4 bin alıyordu. Şuan 5-6 olmuştur bence
O paraları bulmuyor eğer far yıkama ve afl ye girmessen, şuan 2 oem far 2 balast 2 ampül 2300Tl ye satanda var 3500ede, 2300Tl isteyen orjinal olduğunu iddaa ediyor ama güvenemedim yoksa alıcaktım. Dediğim gibide 400 ile 500 arasıda adaptasyon ve BCM için fiyat istiyorlar tabi izmirde yapan bulamadım bunlar hala askıda bekliyorum
Yükseklik ayarlı adaptif Xenon takamıyorsanız, takmayın araçlarınıza, karşıdan gelenin gözüne tecavüz etmeye hakkınız yok :)
Yükseklik ayarlı adaptif Xenon takamıyorsanız, takmayın araçlarınıza, karşıdan gelenin gözüne tecavüz etmeye hakkınız yok :)
Vala sonuna kadar haklısın en alt ayarda kullanıyorum mümkün olduğunca az rahatsız etsin diye ama normal ampüller ile de görüş çok zayıf yollar desen heryer köstebek yuvası, Konunun da amacı bixenon alıp insanları rahatsız etmeden kullanmam zaten :icon_rule
Vala sonuna kadar haklısın en alt ayarda kullanıyorum mümkün olduğunca az rahatsız etsin diye ama normal ampüller ile de görüş çok zayıf yollar desen heryer köstebek yuvası, Konunun da amacı bixenon alıp insanları rahatsız etmeden kullanmam zaten :icon_rule
Öyle valla sizde haklısınız, ben bu konuda cidden çok takıntılıyım, arka sis, ayarsız far vs beni çok rahatsız ediyor cidden :) Birde yükseklik ayarı olmadımı güzel bir görüş sağlamıyor cidden. :)
Öyle valla sizde haklısınız, ben bu konuda cidden çok takıntılıyım, arka sis, ayarsız far vs beni çok rahatsız ediyor cidden :) Birde yükseklik ayarı olmadımı güzel bir görüş sağlamıyor cidden. :)
En azından far işimi çözebilirsem zamanla AFL yi de bi şekilde takarım ama şuan için ilk şu farlarımı değiştirmem gerekiyor
Ben vag prof opr cerrah apo beyfendinin telini paylaşayim
+90 (532) 284 08 38
İstanbul/Bahçelievler de kendisi
Doğuş un takamadığı satamadığı tüm opsiyonları yapmaktadır kendisi
Apo ustayla görüştük ama ben ***** izmirdeyim 11-12 haziranda istanbulda olucam şuan ondan fiyat bekliyorum araştırmak lazım dedi elinde yok sanırım, eğer güzel bişey söylerse araçla gidip taktırıcam dönüşüne göre bakalım bekliyorum
BCM adaptasyonunu İzmirde yaptırabileceğim yer bilen varmı ?
BCM ünitesi kodu 5k0937086c şuan aracın üzerindeki, bcm yi değiştirmeden üzerinde işlem yapabiliriz diyenler var siz bu konuda tecrübelisin bcm ünitemi göndersem ve yapsalar sizce bi sıkıntı yaşama olasılığım varmı ?
Gokhan43
27-05-2017, 13:53
Hw kodu da önemli BCM'nin. Onu da yazabilirseniz daha sağlıklı olur :)
Hw kodu da önemli BCM'nin. Onu da yazabilirseniz daha sağlıklı olur :)
Ünite üzerinde yazan hepsi şu şekilde
VW AG
BCMPQ35
5K0937086C
H011
S0029
SME-RBG
5WK50055A
Gokhan43
03-06-2017, 13:00
H011 , malesef xenon-led desteği yok o BCM'nin.
Daha önce Scirocco için BiXenon Dönüşümü yapmış biri olarak tecrübelerimi paylaşayım.
Öncelikle BCM Üzerine selektör için entegre çaktırman gerekiyor.BCM yi söktürüp(kendinde sökebilirsin) ***** firmaya gönderip bu işlemi hallettirebilirsin.Ben Trabzondan İstanbula gönderip hallettirmiştim.Herhangi bir sorun olmuyor.
Daha sonra dönüştürücü kabloyuda ***** firmadan temin edebilirsin.En son farlar,balastlar ve ampuller kalıyor.Farların sıfır olarak adeti 900-1000 lira civarı Valeo marka(Orjinal)olarak.Balastları ben çıkma almıştım.Ampuller D1S.Geriye kodlaması kalıyor.Zor bir işlem değil kesinlikle.Tamemen fabrikasyon bir işlem oluyor.Orjinalden eksik kısmı Far yıkama ve yükseklik ayarı.Bununda eksikliğini hissetmiyorsunuz.Bana maliyeti 2500 civarı olmuştu.Şuan muhtemelen 3500 civarını bulur.
HORT
Bu bahsedilen 10-14 dönüştürücüleri ve bcm'yi nereden temin edebilirim?