Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracınızda "zorunsuz" olarak bulundurulması gerekli malzemeler?
Merhabalar, bugünlerde aracımın bagajında bulunması için ufak bir takım çantası hazırlıyorum.
Sizce arabada ZORUNSUZ olarak bulunması gerekenler neler?
Tabiki zorunlu ( ilkyardım çantası,yangın söndürme cihazı, stepne...vs) hariç.
Şu anda elimde bulunanlar:
-Tornavida Seti
-El feneri
-WD-40
-Pasta-Cila
-Lastik tamir edici sprey
Sizinde arabada olmazsa olmaz dediğiniz ve bagajınızda bulundurduğunuz ya da bulundurmayı düşündüğünüz ürünler nelerdir, paylaşırsanız sevinirim.
Eray Yümsel
04-12-2008, 18:43
bu devirde nos bulundurmak lazım neme lazım rakipler zorlu cıkabiliyo :)
cembozbey
04-12-2008, 18:44
hersey olabilir levye
bu devirde nos bulundurmak lazım neme lazım rakipler zorlu cıkabiliyo :)
allah belani vermesin :D :hahaha::hahaha::D:D
+ olarak
ingiliz anahtari
6-8-10-13luk anahtar(yada komple set ;))
imbus(turkcesini hatirlamiorum:D) hani boyle 5koseli bi takim:D
lastik sac tokasi :) (motorda bisey olur vs.)
1takim eldiven.
saymakla bitmez :D benim bagajda n ararsan var :D komple motoru sok tak istersen :D tercih meselesi :)
mesala şimdi aklıma geldi, akü şarj kablosu. Dediğiniz gibi çok göreceli bir konu fakat, olmazsa olmaz az yer kaplayacak 1 ufak takım çantasını dolduracak boyuttaki ürünleri arıyorum ;)
allah belani vermesin :D :hahaha::hahaha::D:D
+ olarak
ingiliz anahtari
6-8-10-13luk anahtar(yada komple set ;))
imbus(turkcesini hatirlamiorum:D) hani boyle 5koseli bi takim:D
lastik sac tokasi :) (motorda bisey olur vs.)
1takim eldiven.
saymakla bitmez :D benim bagajda n ararsan var :D komple motoru sok tak istersen :D tercih meselesi :)
1 Takım eldiven ;) Gerçekten çok işe yarayabilir sağol.
boost controller kullanmayanlar için değişik ebatlarda wg yayı
yedek yağ anında görüntü için :D
Steprne-krıko iptali var:D
onun yerıne bagajda devamlı 3 canta durur.
1-temızlık malzemesı cantası(torpıdo sutu-sunger bez-lastık parlatıcı-cıla-yıkama sampuanı)
2-trafık cantası(reflektor-takvıye kablosu-ılkyardım malzemesı)
3-hırdavat cantası:D(tornavıda-kelepce-pense-bant-rolantı duzenleme motoru:)-ampul-imbus takımı-alumınyum folyo bant:))
surucu koltugunun altında da yangın tupu.
cırt cırt, makine yağı, antifiriz
egeturbo
04-12-2008, 19:02
Bende yedek turbo tamir takımı şehir dışına cıktığımızda pazrlıyoruz :D(k03 ,gt15 t3 t4 için) triger kayışı yedek sigorta kıscası motor indir bindir tekım taklavat
DogukanB
04-12-2008, 19:03
Çiğnenmiş sakız benzeri birşey vardı adını unuttum, bazı durumlarda lazım olabiliyor.
en önemlisi çeki halatı bence :D tecrübeyle sabittir :D
Eray Yümsel
04-12-2008, 19:04
en önemlisi çeki halatı bence :D tecrübeyle sabittir :D
%100 onaylanmıştır :D
Su , pense :)
bu çok iyidi. özellikle pense racing ayarı yapmak için :)
gazete, peçete, kuru bez . kolonya :) (hastalık durumu felan )
ErayCerit
04-12-2008, 19:19
arabada bi ben oliim bide yakıt bana yeter:D kriko,stepne,trafik ve ilk yardım çantası vs. hepsini çıkardık ağırlık olmasın diye..İyimi yaptım bilmiyorum ama araba zaten ağır bide onlar olunca içime batıyor vallahi:)
boosted_pug
04-12-2008, 19:25
letherman bant kelepçe bijon anahtarı
peluş ayıcık bitane kız arkadasınla aran bozulursa düzeltmende yardımcı olur =)
bide çırt kelepçe bulundur basit ve kesin çözüm sunar sana.
erkin006
04-12-2008, 19:39
beyzbol sopası;) gerisi ıvır zıvır...cila süngeri,cila bezi,torpido sütü,lastik parlatıcı köpük,döşeme leke çıkartıcı,tuvalet kağıdı,3-5 tane şapka,bir adet mont,kazak hırka vs....
overblack
04-12-2008, 19:44
bagajda bir ben yokum valla.arabayı yıkatmaya götürdüğümde yıkamacı çocukların surat ifadelerinden anlayabiliyorum ne kadar kızdıklarını :)
Komple lokma ve tornavida seti (çok abartmamak kaydı ile :D). Ve de lastilk değiştirmek için eldiven...
orhansah
04-12-2008, 20:04
ıslak mendil
walla çoğu zaman benzim ibrem diptedir bazen yanlış hesap yapıorum ondan dolayı sürekli
olarak 5 lt lik benzin bidonu war
gerçi uzun süredir arabanın arka tarafı sökük en iisi böle..bagajda bişey taşıyana kadar çok ii 3 tane arkın olsa yeter bence 7/24 yardım amaçlı
Islak yada kuru mendil . ;)
doğum kontrol hapı, battaniye, yedek tshirt
Sercan Keklik
04-12-2008, 20:20
GALOŞ
10 karakter taşıyorum bıde =)
mgnPower
04-12-2008, 21:15
havlu kagit
su
bira
findik fistik
vs...
Ferhat_V
04-12-2008, 21:33
bagajda
yangın tüpü
ilk yardım çantası -reflektör
cila çantası
1 tshirt - hırka - mont( mevsime göre ) vs
baret
şirketin broşürleri ve defterler :D
kapılarda
mendil - ıslak mendil - parfüm
kraker bisküvi vs atıştırmalık şeyler
içme suyu
iş eldiveni
torpitoda
kalem - not defteri - cd
aynada :D
nazarlık
bagajda : lastik parlatıcı, araçtaki torpido parlatıcının yedeği, 3-4 tane bez, 1.5 lt pet şişe su, 1 lt 10-40 yağ, yıldız ve düz tornavida, karton güneşlik
torpidoda : cd lens temizleyici ve bilimum cd'ler, tükenmez kalem, kullandığım parfümün 50ml'lik ufak şişesi,
kapı ceplerinde : güneş gözlüklerim, benzincinin verdiği kağıt mendil, toz bezi
kol dayama cebinde : shell smart kart, kgs, torpido parlatıcı sprey, sünger ve bez, 5-10 ytl kağıt para
beyzbol sopası;) gerisi ıvır zıvır...cila süngeri,cila bezi,torpido sütü,lastik parlatıcı köpük,döşeme leke çıkartıcı,tuvalet kağıdı,3-5 tane şapka,bir adet mont,kazak hırka vs....
şapka derken ero :soru:
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Gerçekten yardımcı olmak için msj yazanlara teşekkürler.
Özellikle eldiven hiç aklıma gelmemişti. Bugün de edindim bitane ;)
Bu arada GERÇEKTEN ilgilenenler için Black & Decker'ın araçlar için özel olarak ürettiği bir takım çantası var. Belki bakmak isteyen başkaları olur ;)
Black&Decker A7142 ;)
http://www.sanalmagaza.com.tr/Images/300/45913.jpg
Bende bilimum ani yolda kalmalara karşı önlem olacak aklıma gelen her şey mevcut. Olay yerinde tamir yapabilmem için gerekli şeyler vs.
buz dolabı içimde en az hazır 6 tane bira ve 1 wodka 1 tekila bide wiski
:)
Partyboy
05-12-2008, 21:55
Valla yıkama ile ilgili ne arasan var;su bulduğum yerde hertürlü arabayı yıkarım; affetmem:D:D
Valla yıkama ile ilgili ne arasan var;su bulduğum yerde hertürlü arabayı yıkarım; affetmem:D:D
Yıkma kadar ayrıntı değilde, torpido temizliği jant temizliği için hangi ürünleri kullanıyorsunuz?
Zibart'ın ürünleri var.
Örneğin hızlı wax?
Bunlardan hangisini önerirsiniz?
Partyboy
05-12-2008, 22:33
Yıkma kadar ayrıntı değilde, torpido temizliği jant temizliği için hangi ürünleri kullanıyorsunuz?
Zibart'ın ürünleri var.
Örneğin hızlı wax?
Bunlardan hangisini önerirsiniz?
Tabiki ürünler çok çeşitlidir ve her kullanıcı kendi deneyimlerine göre seçimlerini belirler.Benim kendi arabamda kullandığım ürünler,
Torpido temizleyici-Rex,sonax
Aracı yıkattıktan sonra Ziebart yada arexon quick shine(Arexon'u şiddetle tavsiye ederim)
Jantlar için-Turtle Wax jant temizleyici
Boya koruma ve pasta cila olarak-Formula 1 carnauba wax
Kesici alet mutlaka olmali bence.. Onu ve daha bir cok seyi halletmek icin saglam bir isvicre cakisi bulunmali arabada..
Yedek yiyecek(SKT'i en az 1 yil olanlar tercihen),su, elbise, ayakkabi, aku sarj kablosu, cekme halati simdiye kadar bana lazim olanlar ve her zaman olmasi gerekenler bence..
crazydog
05-12-2008, 23:11
yangın tüpü :D
Partyboy
05-12-2008, 23:23
Bizim bir arkadaş nargile taşıyor bagajda:D:D
Tabiki ürünler çok çeşitlidir ve her kullanıcı kendi deneyimlerine göre seçimlerini belirler.Benim kendi arabamda kullandığım ürünler,
Torpido temizleyici-Rex,sonax
Aracı yıkattıktan sonra Ziebart yada arexon quick shine(Arexon'u şiddetle tavsiye ederim)
Jantlar için-Turtle Wax jant temizleyici
Boya koruma ve pasta cila olarak-Formula 1 carnauba wax
Arexon bulabilirsem izmir'de yarın hemen takım çantasındaki yerini alacak ;)
Sonax torpido temizleyiciside aklımda ;)
Çok teşekkürler :)
yangın tüpü :D
Sizce arabada ZORUNSUZ olarak bulunması gerekenler neler?
Tabiki zorunlu ( ilkyardım çantası,yangın söndürme cihazı, stepne...vs) hariç.
;)
sonaxin iç temizleme spreyi ve jant temizliyicinisi şiddetle tavsiye ederim . piril piril yapiyor heryeri ben cok memnunum , birde arexonsun siyah bölgeler icin bir spreyi var tampondaki siyah plastikler ve siyah kapi icleri icin ... plastigi yepyeni gibi gösteriyor cok güzel bir ürün.
Partyboy
05-12-2008, 23:43
Arexon bulabilirsem izmir'de yarın hemen takım çantasındaki yerini alacak ;)
Sonax torpido temizleyiciside aklımda ;)
Çok teşekkürler :)
;)
Rica ederim,ne demek:):)