PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hoff, biz neye binecez dayı ya?

Yekworks
12-01-2017, 17:10
Selamun Aleyküm dostlar.
Babamı kandırdım, Europayı sattım,
Kafayı İES'e taktım, güvenlik paket bulamadım.
Söyleyin hangi şehire gideceğiz?
La gardaş biz neye bineceğiz?

Konu özetli şiirim ile birlikte sizden yorum almaya geldim. 25-30 bin lira bütçemiz var. Neye binelim ne alalım?

Önce 1.8T Passat düşündüm B5 kasa olarak geçiyo sanırım makyajsız olan, yakıtını makıtını geçtim eski bir araç gibi geldi gözüme.
Accent Era'ya baktım, sonra bişey aklıma geldi; benim babam 180 boyunda, 120 kilo bi adam :D
190E,200E,E200 baktım, temiz bir araç denk gelmedi önüme. (tabi onlar da o araçlara verilecek paralar çerçevesinde.)
Megane2 baktım Dynamique ful paket, bilmem olmaz dediler, arkalar dingilli dediler ne dediler ne dediler.

Söyleyin dostlar biz ne edelim? Neye binelim?

KGüneyli
12-01-2017, 17:12
1.5 dCi Symbol alabilirsin 2013 70xxx 80xxx lerde.
Elimde birtane 3 parca lokal boyalı var, düşünürsen ilan veririm bakarsn.

GokhanRS
12-01-2017, 17:13
Temiz b5 adama kral hissi verdirir.

Çağlayan
12-01-2017, 17:14
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-fiyat-dustu-yetisen-alir-385593010/detay)

bunlar nasıldır acaba araştırdınız mı

pejoemre07
12-01-2017, 17:14
pejo 407 bakabilirisniz güzel araçtır bütce 35k olursa dolusunu filanda bulursunuz :)

ckrc
12-01-2017, 17:18
Kafa İES'e takıldıysa, bütçe 15-25 arasındadır diye tahmin ediyordum, B5 Kasa Passat'a gönül kayınca 20-25 arasında gidip geldiğini varsıyorum.

Yerinizde olsam, eski de olsa D Segment araç alırdım. Era, Symbol almanın mantığı yok gerçekten yok.

Opel Vectra,
B5 Passat,
Toyota Avensis,
Hyundai Elantra,
vb.

Hele de ailede 1.80m-120 kg birisi var ise.

SNGR
12-01-2017, 17:51
golf 4 1.8 higline + r32 tampon bbs rc 17 jant 3.5mm yay :)

msk_bmw
12-01-2017, 18:00
E30'a binin, yan yan gidin, angaralılar sever. He yok düz gidecez diyorsanız 95-96 business bir e34 e binin, mesela;

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-5.20-busines-m50-b20-374359572/detay)

220T
12-01-2017, 18:12
Mk 3 Mondeo bakabilirsiniz.

yıldırımbyzt
12-01-2017, 18:28
Passat iyidir iyi :D

AşkınS.
12-01-2017, 18:30
Focus mk1 temiz olmak kaydiyla
30a linea,punto da olur, corsa olur. Olurda olur

yıldırımbyzt
12-01-2017, 18:32
Birde bulunursa 1.9 vectra güzel tercih olur

Drive Fast
12-01-2017, 18:32
düşük kmli olsun donanım ve konfor olarak tatmin olayim sıkıntısız bineceğin yürütme maliyetleri az olan bir araç düşünüyorsan hyundai elantrayı öneririm ama performans olarak çok bir şey beklenecek bir araç değil torku az çok mükemmel şeyler yapamıyor ama düşük devirde gücünü güzel veriyor gaza küçük dokunmalarla ilerletebiliyorsun araba boşken tatmin edici bir performansı var bi kaç kişi bindiğinde torkun azlığı hissediliyor zamanında sıfır aldık 12 sene ve 100 bin kmdir kullanıyoruz başımızı ağrıtmadı çok şükür
gözüme çarpan ilanlardan biri
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-biniciye-tertemiz-masrafsiz-ekonomik-karizma-89000-kmde-378125813/detay)

BAT9
12-01-2017, 18:34
Megane 2 expression kasa kullanıcısı olarak megane 2yi tavsiye ederim yakıtı aşırı tatminkar gidişi de fena sayılmaz çoğunda hız sabitleyici, far sensörü, yağmur sensörü, perde vs. var özellikli bir araba kullanırsınız ayrıca içi aşırı ferahtır bagajda keza yine öyle baya iyi bir hacime sahip. Belirlediğiniz fiyat aralığının altında da rahatça bulabilirsiniz satmak istediğinizde de elinizden rahatlıkla çıkartabilirsiniz diye düşünüyorum.

Octane
12-01-2017, 18:54
Reklam amaçlı kesinlikle paylaşmıyorum, zaten adamları da tanımıyorum.
İzmirde tanay otomotiv diye biyerde bitane audi a4 var 1.8t. Eski model ama o paraya benim hoşuma gitti. Ben bu aralar yeni araç almayacağım, gidip bir bakın derim. Ben tabi aracıb durumunu falan bilmiyorum. Sahibindende ilanı var.

Yekworks
12-01-2017, 19:17
Öncelikle lafımı yanlış anlamayın, hatam varsa afbuyrun.
Burada söylediğiniz herşeye kulp takıyorum gibi gelebilir, yapmaya çalıştığım şey bilgili insanlardan birşeyler öğrenmek, ecük bücük kurcalayıp doğru bir karar vermek. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

İstiyorum ki gülelim, kaynaşalım, muhabbet edelim, hepi topu 4 camlı teneke için kalp kırmayalım ve fikir alışverişi yapalım.
KGüneyli Hocam Renault grubunda yeni bir araç alacaksam kesinlikle Megane2 den başkası olmayacak, o da sırf donanımları hatrına. GokhanRS aynı düşüncede'ydim, ta ki makyajlı kasada yol bilgisayarı vs. görene kadar. Şuan yine öncelik olarak Passat görünüyor ama, makyajlı kasada olanları gördükçe bi ciğer görmüş kedi gibi oluyorum açıkcası. Çağlayan 2-3 Gün kadar önce Malatya'dan 25 bine siyah, 1.6 benzinli, 2 parça değişen, tavan altı komple boyalı, 10 bin tramerli 2009 model Focus getirdik bu kasadan ve HB olması lazım. Açıkcası biraz kötü görüncem gözünüze ama, değişen takıntım var diyebilirim :D O da arabayı satma sorunundan. Gardaş bura niye değişti, taklalı mı tuklalı mı diyen ölücü kurnacılar yüzünden değişenli araçlara pek yanaşmak istemiyorum, ayrıyeten bir araca da 30 bini verdikten sonra bırakalım bi damı olsun arada bi kafamızı neyim çıkarırız olmaz mı :D 30 bin bence az bir miktar değil ve 30 bini bir araca verdikten sonra hiç yoktan bi sunroofu olsun ya iyi kötü yanlış mıdır düşüncem? pejoemre07 Peugeot grubu hiç aklımdan geçmedi açıkcası. Sanayideki muhabbetler yüzünden yanaşılmıyor ki gavurun icadına. Yok sanayiden çıkmazmış bilmem neymiş... ckrc Ankara'da 25 bine değişensiz, güvenlik paket iES sadece bir hayal ürünü kardeşim. iES için 27-28 bini gözden çıkarttım, yine de kafama yatan bir araç bulamadım.
Diğer araçlara gelince, Özellikle Hyundai gibi araçlar benim gözümde sadece plastik kokan ve bi yerden götürmeye yarayan tekerlekli basit götürgeçler gibi geliyo. La arkadaş arabada azıcık tip olur, nası bi mühendis şekil vermiş bu araçlara, güzellikle göreceli bi kavram ama; Avensis ve Elantra bence çirkin araçlar :D Araç dediğin park ettiğin yerde dönüp bir daha baktırmalı ya. Yoksa niye satıyım gül gibi Eropamı :D SNGR doktor ilaç tarifi yapıyorsun ama benim dermanım başka :D msk_bmw Parça ve yakıt masraflarıma sponsor ol hemen alalım haha :D 220T Mondeo Benim de düşündüğüm bir araçtı. Şu makam korumaları geçiyo ya vızır vızır gördükçe ulan alıcam bi mondeo verecem bende bunların peşlerine diye geçiyo peşimden ama, maalesef ülkemizde tutulan araç Mondeo yerine Focus olduğu için, satmakta zorluk çekeceğim için pek gelemiyorum o köye. yıldırımbyzt bana hala en yakın araç Passat, gidişi olsun 1.8T harici düşünmüyorum zaten. Araç böyle bişey ya. Araç dediğin zıplayacak kafayı kodum mu oturtacak yerine :D Amma velakin, makyajlı kasayla kıyaslandığındaki eksiklikleri, bir de yıkıntı bi Passat'a denk gelirsek; bu araç 150 bg olsa, bu zamana kadar 20si kendinden ölse, 20sini eski sahipleri kurban niyetine kesse, kısaca bu araca iyi bakılmamışsa ben ne yaparım diye düşünmekten kendimi alamıyorum... Drive Fast üstad bilmiyorum Elantra'yı şuana kadar 2 kişi önerdi, hiç bakmadığım bi araçtı tipinden dolayı. Listeme ekliyorum diyebilirim :)
@AşkınS Mk1 değil de, Mk2'lere çok baktım, beğendiğim araçların o parayı etmeyeceğini düşündüm açıkcası ya. yıldırımbyzt 1.9 vectra mı varmış ya :DD Yeminle ilk defa şuan duyuyorum ben tam bir kara cahilim :D BAT9 aynen usta. Megane2 ye çok bakıyorum bakıyorum, Expression makyajlı olanı sanıyorum, onun makyajsız olanları daha çarpıcı geliyor gözüme. Ancak Renault grubunun motor konusunda "BANA" dayanabileceğini pek düşünmüyorum, ben Europaya jant lastik yay atıp, vazgeçmeyip torsiyonu bile basıp gezen biriyim :D ve o araçta motor konusunda gidiş yönünden değil de, dayanıklılık konusundan çok canım yandı. İki kesiciye girmeye gelmiyor yahu. :D ( 98 model eropadan ne bekliyosam, K7M kodlu megane1 motoru vardı.)
ve ben 18 yaşımda henüz toy bir delikanlıyım :D

Yekworks
12-01-2017, 19:18
Octane a4 passata yakınlığı konusunda kafama yatan bir araç, ancak huyu nedir suyu nedir ne yer ne içer hiçbir fikrim yok ya. Bu yüzden ılımlıyım.

ErayCerit
12-01-2017, 19:22
o paraya bineceğin en güzel araçlardan birisi Mondeo MK3 olur. Ghia dizel olursa tadından yenmez

_AS_
12-01-2017, 19:25
Mk2 Alfa Romeo 156.
Yine olsun yine alirim.

Su namussuzu aldigimdan beri hanimin mk3 leonunu kullanmaz oldum.

Grimlord
12-01-2017, 19:26
28 bine ies almak mantıksız bence, 156 diyorum kesinlikle.

SSagnak
12-01-2017, 19:27
kardeşim keşke satmasaydın

çocukluk arkadaşmda var babadan yadigar satmıycam diyor mesela yapılınca çok güzel oluyor yani

http://i.hizliresim.com/qjpYBR.jpg (http://hizliresim.com/qjpYBR)

huseyinturk
12-01-2017, 19:27
O paralara araba alıcak olsam hiç düşünmeden temiz bir 307 bulur alırım, 2-3 bin harcayıp tatlı tatlı binerim

Yekworks
12-01-2017, 19:37
ErayCerit değil mi? Köpek gibi gidiyor namussuz. _AS_ her açıdan mükemmel bir araç değil mi? Bu araçlar neden tutulmaz anlamıyorum... Grimlord Vallahi gözden çıkarttım yahu. 26 bine 2002 değişensiz 3 parça boyalı 200 binde benzinli VTEC LS de aldık, şimdi nerdeee... SSagnak türkiyede ne eropalar var aslında.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12936676_10154045703443476_1386081129781418937_n.j pg?oh=283dad3f3184e57586c760fd64a28508&oe=591D4A6E
ben en çok buna tutuluyorum. Fatih Çakır isimli kardeşimizin 34 PHL 34 plakalı Europası. Bir tane de bizim forumda vardı galiba. huseyinturk Peugeot grubunda beni çeken tek bir araç var, o da 306 :D GTI olcak böyle, ah bir de tek kapı olmasa...

Yekworks
12-01-2017, 19:37
Bu da benim goçyiğidimdi;
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15170802_1194794243943327_8750653129653054564_n.jp g?oh=a2ebd012bae555f8af8aca21f83d41a1&oe=5912CD87
bakın abileri :D

msk_bmw
12-01-2017, 19:39
Güzel kardeşim, yazarken ara sıra alt satıra geç kör olduk :evild:

Yekworks
12-01-2017, 19:39
msk_bmw yav ben geçiyomda oraya birleşik çıkıyo niye öyle oluyo ağnamadım :D

yıldırımbyzt
12-01-2017, 19:40
yıldırımbyzt[/MENTION] 1.9 vectra mı varmış ya :DD Yeminle ilk defa şuan duyuyorum ben tam bir kara cahilim :D [MENTION=63471]

Yanlışım yoksa alfa 159 1.9 motorla aynı olması lazım ama hepsi otomatik galiba vectraların :D

35AB
12-01-2017, 19:52
en başta gelen istekleri değerlendirip araba bakarsanız,sizin için seçim daha kolay olur.piyasası hızlı sorunsuz diyorsanız ies, donanımlı konforlu olsun yakıtı çok önemli değil diyosanız passat,donanım konfor beklemem gazlıcam diyorsanız 106,306 gti... Bunun gibi

Drive Fast
12-01-2017, 19:56
Mk2 Alfa Romeo 156.
Yine olsun yine alirim.

Su namussuzu aldigimdan beri hanimin mk3 leonunu kullanmaz oldum.

kesinlikle katılıyorum hatta elantra tavsiyemden vazgeçip bende 156 diyorum ben unutmuştum bu seçeneği çok güzel bir araba

Yekworks
12-01-2017, 20:28
35AB Aslında bir sıralama yaparsak;
1- Aracın genişliği, ailecek şişmanız . :D
2- Donanımlar ( farz oldu sunrooflu bir araç alınacak . )
3- Yakıt sarfiyatı diyebilirim.
Drive Fast Tip olarak önü çok güzel, arkası pek hoşuma gitmeyen bir araç, ancak kokpit, göğüs kısmı yeminle 2016 araçlarda yok. Kullanırken çok keyif vereceğine de inanıyorum, amma velakin, Alfa'ya hiç merakım olmadığından hangi motor iyidir, ne seçilir bilemiyorum. Bir de parça konusunu aklımı kurcalıyor aslında.

_AS_
12-01-2017, 20:40
Oyle parcalari pahali falan degil.
Duz vites ilk tercih olmali onun disinda 1.6 veya 2.0 twin spark zaten v6 motorunu saymazsak alinacak motorlar bunlar.
Hos zaten mk2 2.0 duz vitesi yok denecek kadar az. Geriye 1.6 kaliyor:)

Bu da benim aracin konusu reklamini da yapiyim hafiften:)
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/221821-bizde-alfisti-olduk.html?highlight=

Çağlayan
12-01-2017, 22:01
Yekworks hocam o ilanı zaten öylesine attım o aracı alın diye değil. Umarım hoşunuza giden, içinize sinen bir araç bulabilirsiniz. Allah gönlünüze göre versin

taylaner
12-01-2017, 22:23
O paralara direkt Corsa C 4 kapı dizel... Full paket bile alınır 2005-2006 model temizz....

taylaner
12-01-2017, 22:30
Yalnız bu konuya girince R19 alasım geldi... Golf GTi satılsın ilk iş R19 yapmak

Yekworks
12-01-2017, 22:53
Çağlayan Estağfirullah kardeşim kusuruma bakma yanlış anlatmışım derdimi. �� taylaner aslında Corsa C hiç binmediğim bir araç . Bi tane Corsaya bindim o zaten ilk kasa GSi idi. Ne güzel gidiyo namussuz. Corsa konusunda hacim konusunda özellikle arka koltukta diz mesafesinden şikayetçi olurum sanki.
R19 konusunda ise, aracı stock kullanmayacaksan;
Çok keyif alacaksın, 1.6 90BG motor sana çok keyif verecek. Hava filtresi çok hoş olacak. Yakıtı seni memnun edecek, ve Işıklarda gazlayıp duran 316 318 e30 lara morcivert başlığı uzatacaksın ��
Çok memnun kalacaksın, ama bir Europa parası sırf bakım için harcayacaksın. Eğer bir Eropa alacaksan, 98 üstü klimalı, ve 1.6 Megane1 motorlu olanlardan al. Kafadan azıcık bas, amerikan park, jant lastik, hava filtresi gayet yeterli olacak ��

ENGean
12-01-2017, 23:02
Hem babana yakıscak, hemde senı performans acısından tatmın edıcek kalıtelı bı arac söyliyim.

2004-2007 accord. İes 27-28 filan verilmez. Bütceni ac bşey daha cıkartabilirsen tavsiye ederim.suan uyguna verdgm bı accord var haberın olsun.

Onu düşğnmezsen 2006 ve üstü focusta güzel aractır. Ben 60 a yakın EK kasa civic aldım. Ama gözünü seviyim. Binmek için o paraları verme :)

taylaner
12-01-2017, 23:04
Çağlayan Estağfirullah kardeşim kusuruma bakma yanlış anlatmışım derdimi. �� taylaner aslında Corsa C hiç binmediğim bir araç . Bi tane Corsaya bindim o zaten ilk kasa GSi idi. Ne güzel gidiyo namussuz. Corsa konusunda hacim konusunda özellikle arka koltukta diz mesafesinden şikayetçi olurum sanki.
R19 konusunda ise, aracı stock kullanmayacaksan;
Çok keyif alacaksın, 1.6 90BG motor sana çok keyif verecek. Hava filtresi çok hoş olacak. Yakıtı seni memnun edecek, ve Işıklarda gazlayıp duran 316 318 e30 lara morcivert başlığı uzatacaksın ��
Çok memnun kalacaksın, ama bir Europa parası sırf bakım için harcayacaksın. Eğer bir Eropa alacaksan, 98 üstü klimalı, ve 1.6 Megane1 motorlu olanlardan al. Kafadan azıcık bas, amerikan park, jant lastik, hava filtresi gayet yeterli olacak ��

Bende 1.85 120 kiloyum , Corsa C sahibi oldum. Boyuttan yana kaygınız olmasın Corsa C'de... Bu paralara daha dolu dizel daha genç araç yok gibi zaten

ertantamer
13-01-2017, 00:02
Sağlıklı 1.8 T nin yürürü çok iyi hem hacim olarakda geniş bence değerlendirin

levent_s
13-01-2017, 00:08
Kardeşim bence ies dışında diğer tüm seçenekler az çok mantıklı gerisi senin araçtan beklentilerine kalmış ha niye ies harici diyorum çünkü bence verilen o paraların hakkını veren bir araç değil sadece çok şişirildi.

MK8800
13-01-2017, 00:12
Kimse önerdi mi bilmiyorum ama çalışanımız Fusion aldı , sokakta görsem adını bilmem aslında pek de tutulmamış ama bildiğimiz Fiesta'nın yükseği gayet de hoş gözüktü gözüme tutulmadığı için fiyatlarda piyasaya göre uygun seviyelerde incelemeni tavsiye ederim .

Mutu
13-01-2017, 00:34
r19 güzeldir. =) Biz de 1999 da alıp 11 sene binmiştik. Vedalaşamadan gitmişti.(çalınmıştı) Ben 26-28 arasında e46 compact da öneririm. 5 aydır biniyorum, periyodik dışında keyfi harcamam oldu sadece. Ama aile aracı olmaz sanırım 2 kapı olduğundan. Ortadaki tünle de yüksek maks rahat seyahat için 4 kişilik debilebilir. =)

irfanakbas
13-01-2017, 09:38
1.9 dizel golf 4 olabilir. Ben hiç kullanmadim ama bizim arkadasta varmış kaza yapinca yaptırıp satmis.şimdi Corolla son cikanin bir alt kasasının makyajlı modelini kullanıyor.bize corolladan hiç bahsetmez ama Golf 4 1.9 dizel aracını anlata anlata bitiremez.

XSi
13-01-2017, 09:42
Passat 1.8t + lpg

Zaten lpgsiz bulmak daha zordur bu zamanda.

Yekworks
13-01-2017, 23:41
ENGean ; Accord var ya accord... Accord benim başımı yiyen arabalardan biridir. Hem hayalimdir, hem de neler çektirmiştir. Bir daha Accord mu? Tövbeler kere tövbeee...

taylaner Corsa C alınabilecek araçlar listesine eklendi kesinlikle. Dizel-Benzin aramıyorum artık ya. Mazot 5 liraya yaklaşmış, Benzinli arabaya binmek mangal gibi yürek ister. LPG de farz olduğuna göre...

ertantamer Turbo olayı beni en çok ürküten şey aslında. İncik cıncık araştırmadan pek almayı düşünmüyorum 1.8T'yi. Ama halan arkasındayım. Favorim kesinlikle 1.8T hem motor, hem araç içi hacimi, Turbo oluşu, Triptonik ve elektrikli koltuk olması gibi şeyler beni çekiyor. Ben çok donanım arayan birisiyim. Bu yüzden 1.8T ve Megane aklımı en çok çalan araçlar. Megane Cruise Control, yüksek model oluşu ve Sunroofundan bir adım ileri geçiyor, Passat ise gidişiyle burdayım diyor. En çok bu iki araç arasında kalıyorum açıkcası.

levent_s iES benim ilk tercihimdi. Aile için yatkın oluşu, kafadan azcık da bastın mı genç işine de gelmesi dolayısıyla ilk tercihim oydu. iES'in durmadan artan piyasası, çöp arabalara ne paralar istemeleri beni bi kaç adım geri çekti ve bu diğer seçenecekler çıktı ortaya. İlk araba alacağım dediğimde iES için 23-24 bin civarı düşünmüştüm. Baktım ki böyle olmayacak, 26-27 bini bile gözden çıkardım. Ama bir tane olsun kafama yatan araç bulamadım. Kafama yatanlar da 30 binden aşağı değil. iES'in o meblağları hakettiğini düşünmüyorum ya.

MK8800 Fusion'la bostana giderim ben anca :D

Mutu 46 kasa benim çocukluk hayalim ama Compact değil :D BMW grubunda Compact'ları hep bir üvey evlat, ailenin saklanan özürlü çocuğu gibi gördüğüm doğrudur. BMW grubunda bi araç alacaksam, o da 1-2 ve hatta 3 seneyi bulabilir maddi açıdan. Tabii ki en aşağı 320 e46 olacak. Ama henüz vakti var...

irfanakbas Golf'e girersek 1.8 Highline harici beni pek kesmeyecek sanki. Dizeline hiç binmedim. Ama 1.8 Highline benim aklımı almıştı.

XSi 1.8T' ye LPG'siz binmek tam bir yürek işi ya. Ne yakacağını tahmin edemiyorum, etmek de istemiyorum açıkcası...

Yekworks
13-01-2017, 23:47
ve bir şeyi merak ettim; İlk mesajda yazdım ama kimse neden Mercedes 190,200,200E,E200 tavsiye etmedi ki acep? Sevmiyo musunuz bu şirin tankları?

Mutu
14-01-2017, 00:51
ENGean ; Accord var ya accord... Accord benim başımı yiyen arabalardan biridir. Hem hayalimdir, hem de neler çektirmiştir. Bir daha Accord mu? Tövbeler kere tövbeee...

taylaner Corsa C alınabilecek araçlar listesine eklendi kesinlikle. Dizel-Benzin aramıyorum artık ya. Mazot 5 liraya yaklaşmış, Benzinli arabaya binmek mangal gibi yürek ister. LPG de farz olduğuna göre...

ertantamer Turbo olayı beni en çok ürküten şey aslında. İncik cıncık araştırmadan pek almayı düşünmüyorum 1.8T'yi. Ama halan arkasındayım. Favorim kesinlikle 1.8T hem motor, hem araç içi hacimi, Turbo oluşu, Triptonik ve elektrikli koltuk olması gibi şeyler beni çekiyor. Ben çok donanım arayan birisiyim. Bu yüzden 1.8T ve Megane aklımı en çok çalan araçlar. Megane Cruise Control, yüksek model oluşu ve Sunroofundan bir adım ileri geçiyor, Passat ise gidişiyle burdayım diyor. En çok bu iki araç arasında kalıyorum açıkcası.

levent_s iES benim ilk tercihimdi. Aile için yatkın oluşu, kafadan azcık da bastın mı genç işine de gelmesi dolayısıyla ilk tercihim oydu. iES'in durmadan artan piyasası, çöp arabalara ne paralar istemeleri beni bi kaç adım geri çekti ve bu diğer seçenecekler çıktı ortaya. İlk araba alacağım dediğimde iES için 23-24 bin civarı düşünmüştüm. Baktım ki böyle olmayacak, 26-27 bini bile gözden çıkardım. Ama bir tane olsun kafama yatan araç bulamadım. Kafama yatanlar da 30 binden aşağı değil. iES'in o meblağları hakettiğini düşünmüyorum ya.

MK8800 Fusion'la bostana giderim ben anca :D

Mutu 46 kasa benim çocukluk hayalim ama Compact değil :D BMW grubunda Compact'ları hep bir üvey evlat, ailenin saklanan özürlü çocuğu gibi gördüğüm doğrudur. BMW grubunda bi araç alacaksam, o da 1-2 ve hatta 3 seneyi bulabilir maddi açıdan. Tabii ki en aşağı 320 e46 olacak. Ama henüz vakti var...

irfanakbas Golf'e girersek 1.8 Highline harici beni pek kesmeyecek sanki. Dizeline hiç binmedim. Ama 1.8 Highline benim aklımı almıştı.

XSi 1.8T' ye LPG'siz binmek tam bir yürek işi ya. Ne yakacağını tahmin edemiyorum, etmek de istemiyorum açıkcası...

Ben e46 compactı fiyat performans olarak önerdimdi. Yoksa ben de severek aldım sayılmaz. Fakat sedan coupe temizini bulmak için bi dünya para istiyorlar. =) Zorunlu tercih oldu benim için. =)

Yiğit G.
14-01-2017, 07:49
B5 kasa eski geliyor ama ies bakıyorsunuz ? Tr piyasasını özetleyen bir cümle olmuş

emrekuzdere
14-01-2017, 11:13
Güzelinden bi primera GT olsa, sunrooflu deri, koltuklu, 4 airbagli falan :D Lpg'li olursa mükemmel baba-oğul arabası olur :)

ömerve
14-01-2017, 11:28
Octane a4 passata yakınlığı konusunda kafama yatan bir araç, ancak huyu nedir suyu nedir ne yer ne içer hiçbir fikrim yok ya. Bu yüzden ılımlıyım.

B5 A4 1.9TDİ 11 sene kullandık.

Ve araç her gün kullanıldı,yazları her hafta izmite gitti geldi.

Ne 1 kere yolda bıraktı nede baş ağrıtacak bir sorun çıkardı.

Satarken 350.000 km deydi.

Bakımı/parçası vs herşeyi çok kolay,konforu-rahatlığı sınıfının üzerinde.

"Tank gibi araba"deyiminin mecazi olmadığını ben o arabada öğrendim :)

B5 Passat ile de aynı şaseyi kullanıyorlar,iç ekipmanlarının çoğu aynı.

Bakımlı,temiz eli yüzü düzgün bir araç bulursanız üzmez.

Yekworks
15-01-2017, 20:55
Mutu evet tam bir f/p aracı ona bende katılıyorum. Ama tipi beni uzaklaştırıyor. :D
Yiğit G. B5 makyajlı kasasının yanında eski geliyor diye belirttim. Ve diğer mesajlarda da favorimin hala 1.8T olduğunu belirttim.
EmreKuzudere aslında gönlüm kaymıyor değil ya. Abi sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-ihtiyactan-acil-temiz-bakimli-gt-pazarlik-arac-basinda-yapilacak-279373429/detay) şuna bi baksana :D
ömerve B5 a4 ve Passat B5'in motorları aynı galiba bu konuda bi bilgim yok pek. Detaylı da araştırmadım. Bana kalırsa 1.8T ile yan yana gelince A4 bir adım öne geçebilir. Ama Audi oluşu korkutuyor bilmiyorum aynı araçlar mı acaba?

İbrahim33
15-01-2017, 21:09
2007 fiesta vereyim , gri içi bej. 210 bin motoru çok düzgün. içi dışı tertemiz bir araba. 27 liraya bırakabilirim düşünürsen.

bturk03
15-01-2017, 22:10
Yazsam gülerlermi dedim . Duygularıma tercüman oldun :)

Yekworks
17-01-2017, 12:40
İbrahim33 2007 Fiesta çok küçük bir araç. Ford grubunda aslında en yakın gelen araç Mondeo ama hem tutulmaması insanların Mondeo yerine Focus tercih etmesi yüzünden satarken sorun yaşamamak adına Focus alırım. Yaklaşık 4-5 hatta 6 ay kadar vaktim var. Bilmiyorum araştırıyorum, beklemedeyim. :)
bturk03 anlamadım ama , konu işine yaradıysa ne mutlu bana kardeşim. :)