PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurt Dışında İş Arıyorum

mimarsertac
13-01-2017, 11:51
Bu konuyu bir otomobil forumunda açmak istemezdim ama aylardır bir çok yere cv gönderip hiç bir dönüş alamayınca biraz moralim çöktü ve bir de buraya yazayım istedim. Aramızda inşaat sektöründe olan ve yurt dışında çalışan bir çok üye var belki bir şey çıkar umuduyla yazıyorum.

Haziran 2013 mimarlık mezunuyum. Okulu bitirir bitirmez Kadıköy bölgesinde çalışan, kentsel dönüşüm ve sanayi yapıları üzerine çalışan bir mimarlık ofisinde çalışmaya başladım. Çalışmamla beraber yüksek lisansıma başladım. 3 yıldan fazla ofis işinde çalıştım ve artık şantiye ve yurt dışı tecrübesi edinmem gerektiğini düşünüyorum. İngilizce bilgim var. İlla şu ülke olacak diye bir zorunluluğum yok, tekliflere açığım.

Bu konuda yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim. İsteyene detaylı CV ve Motivasyon mektubu gönderebilirim. Bana ulaşmak isteyen olursa ö.m. atabilir ya da sertacsalman@hotmail.com'a mail atabilir.

https://www.linkedin.com/in/serta%C3%A7-salman-8a807949

https://www.youtube.com/watch?v=xSiwP6Tg9nc

twin
13-01-2017, 12:10
Sanırım linkedin size bu konuda yardımcı olabilir :)

Kahn23
13-01-2017, 12:14
Kıbrıs'ta büyük bir şirketiz.

İnşaat sektöründe de emin adımlarla ilerliyoruz.

Mail atıyorum sana.

phoenixs
13-01-2017, 12:19
Hocam KPSS ile bi yere atanıp çalışmayı düşünmüyor musunuz ?

mimarsertac
13-01-2017, 12:45
Hocam KPSS ile bi yere atanıp çalışmayı düşünmüyor musunuz ?

Açıkçası devlette çalışmayı hiç istemedim. Özel sektörde olup farklı disiplinlerde farklı ülkelerden insanların bir arada olabildiği şirketlerde olmak ilgimi çekiyor.

mimarsertac
13-01-2017, 12:53
Kıbrıs'ta büyük bir şirketiz.

İnşaat sektöründe de emin adımlarla ilerliyoruz.

Mail atıyorum sana.

Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz adrese gerekli bilgileri mail attım.

Anıl E.
13-01-2017, 13:00
En güzelini yaparsın kardeşim. Mükellefimin oğlu gürcistan'a gitti halinden çok memnun aldığı maaş'ı türkiye'de alamaz ilk etapta,buralarda sana bana değer veren yok ,üzerimize sınav üstüne sınav yükü değerlendir derim yurtdışını

phoenixs
13-01-2017, 13:08
Açıkçası devlette çalışmayı hiç istemedim. Özel sektörde olup farklı disiplinlerde farklı ülkelerden insanların bir arada olabildiği şirketlerde olmak ilgimi çekiyor.

Hocam 2009 yılından beri devlet bünyesinde çalışıyorum ve kaliteli mühendislerle beraber çalışıyoruz mühendisler şirket den geliyor ortak iş yapıyoruz hepsi şikayetçi hocam özel şirket olduğu için kuralları çok belli şahsi fikrim umduğunuzu bulamayabilirsiniz .

Daha önce odtü de seminer gibi birşeye katıldım.Çok kaliteli bir firma temsilcisi ileride bizi seçin biz size şunları sünüyoruz vb tarzı şeyler söyledi.Benim sorduğum sorular adamı terletti.

Ben buradan mezun olacam sizi neden seçmeliyim?
Hangi ortamda çalışacağım?
Oturduğum masa kalitesi ne olacak ?
Oturduğum sandalye kalitesi ne olacak ?
Mola saatlerim nelerdir ?
Molalar da bana ne gibi imkanlar sağlayabiliyorsunuz ?
Servis var mı ?
Servis kaliteniz nedir ?
Servisler kalabalık mı ?

Gelen firma personeli hep insanı kandırmaya çalışacak bilgiler verdi bunları sormasak söyleyeceği Yok

Sitede bir çok arkadaş özel sektörden muzdarip hocam ben size akıl verecek kapasite de birisi değilim ama bence tekrar düşünün derim.

Girdiğiniz firma da yenisiniz diye erken mesaiye gelip geç çıkıp bunu kabullenmek zorunda kaldıktan sonra keşke diyebilirsiniz.

KPSS ile atanıp ardından kendinizi geliştirip dünya da birçok firma ile irtibat kurabilirsiniz

mimarsertac
13-01-2017, 13:19
Hocam 2009 yılından beri devlet bünyesinde çalışıyorum ve kaliteli mühendislerle beraber çalışıyoruz mühendisler şirket den geliyor ortak iş yapıyoruz hepsi şikayetçi hocam özel şirket olduğu için kuralları çok belli şahsi fikrim umduğunuzu bulamayabilirsiniz .

Daha önce odtü de seminer gibi birşeye katıldım.Çok kaliteli bir firma temsilcisi ileride bizi seçin biz size şunları sünüyoruz vb tarzı şeyler söyledi.Benim sorduğum sorular adamı terletti.

Servis var mı ?
Servis kaliteniz nedir ?
Servisler kalabalık mı ?

Gelen firma personeli hep insanı kandırmaya çalışacak bilgiler verdi bunları sormasak söyleyeceği Yok

Sitede bir çok arkadaş özel sektörden muzdarip hocam ben size akıl verecek kapasite de birisi değilim ama bence tekrar düşünün derim.

Girdiğiniz firma da yenisiniz diye erken mesaiye gelip geç çıkıp bunu kabullenmek zorunda kaldıktan sonra keşke diyebilirsiniz.

KPSS ile atanıp ardından kendinizi geliştirip dünya da birçok firma ile irtibat kurabilirsiniz

Dediklerinizi çok iyi anlıyorum. İşim sebebi ile bol bol devlet dairelerine gittim oradaki durumu gördüm, kesinlikle haklısınız.
3 seneden fazla özel sektörde tecrübem var. Cumartesileri çalışıyordum, bazen mesai yapıp akşam 9-10 gibi anca çıkıyordum ama bütün bunlar bana çok şey kattı. Herkes aynı olmuyor sanırım ben özel sektörü seviyorum. Çünkü düşündüğümde geleceğimi imar müdürü değil de büyük bir şantiyede proje müdürü ya da kendi şirketimi yönetiyor olarak hayal ediyorum.

korki
13-01-2017, 13:24

Servis var mı ?
Servis kaliteniz nedir ?
Servisler kalabalık mı ?

Devlet dairesinde kendini geliştiren mühendis birkaç istisna dışında hiç görmedim. Devlet sektöründen özel sektöre mühendis olarak geçeni de çok az gördüm o da iş bildiğinden değil çıkarların o şekilde olmasından dolayı idi.

GokhanRS
13-01-2017, 13:25
bence de uluslararası şirketler için çaba göstermelisin. Hatta hiç bir firmada hiç bir ülkeyi çevirme derim. ben çalıştığım firmada işe girerken ırağa gideceğim diye işe girdim. dediler ırakta savaş çıktı, ben olsun yine de gider çalışırım dedim, o saatten sonra herşey değişti, rusya iran avrupa derken balkanlardayım şimdi. girdiğin firmalarda her zaman atarlı ol bence. ırak diye girdiğim firmada dubaisinden katara irana rusyası avrupası balkanı heryeri gezip bir tek ırağa gitmedim :D firma savaş olan yere personelimi riske atamam dedi o dönem ama benim gönüllü olmam o gün bu gündür gözlerinde değerli de yaptı beni.

mimarsertac
13-01-2017, 13:27
En güzelini yaparsın kardeşim. Mükellefimin oğlu gürcistan'a gitti halinden çok memnun aldığı maaş'ı türkiye'de alamaz ilk etapta,buralarda sana bana değer veren yok ,üzerimize sınav üstüne sınav yükü değerlendir derim yurtdışını

En yakın çocukluk arkadaşım şu an Fas'ta 3 ay oldu gideli o da çok mutlu. Eskiden gider Balıkesir'de mimarlık ofisi açar işime bakarım diyordum ama şimdilerde fikrim bu yönde kendimi geliştirebileceğim kadar geliştirmek istiyorum. Memleketimde iş her zaman yapma şansım var.

GokhanRS
13-01-2017, 13:29
ayrıca devlet işini garanti görenlere son dönemler büyük süpriz oldu bence. devletin okulundaki akademisyenler bile 1 kalemde işten kovulup üstüne hiç biryerde iş bulunamaz şekilde damgalandılar. Yani devlette istersen profesör ol gün gelir bir siyasi grup haysiyetini şerefini 2 paralık edebilir.

Özel sektör candır ama çok caba çok sabır ve çok fedakarlık ister çoğu zaman.

mimarsertac
13-01-2017, 13:33
bence de uluslararası şirketler için çaba göstermelisin. Hatta hiç bir firmada hiç bir ülkeyi çevirme derim. ben çalıştığım firmada işe girerken ırağa gideceğim diye işe girdim. dediler ırakta savaş çıktı, ben olsun yine de gider çalışırım dedim, o saatten sonra herşey değişti, rusya iran avrupa derken balkanlardayım şimdi. girdiğin firmalarda her zaman atarlı ol bence. ırak diye girdiğim firmada dubaisinden katara irana rusyası avrupası balkanı heryeri gezip bir tek ırağa gitmedim :D firma savaş olan yere personelimi riske atamam dedi o dönem ama benim gönüllü olmam o gün bu gündür gözlerinde değerli de yaptı beni.

Önceliğim uluslararası bir şirket, dediğiniz gibi dünyanın her yerini görme fırsatı oluyor. Gulftalent sitesinde çok başvuru yaptım. Yakın bir akrabam Dubai'de burada bir şey bulamazsam Şubat ayında oraya gidip orada birebir bakıcam ne bulabileceğime. Gerekirse 1 ya da 2 ay orada kalıp iş arayabilirim.

korki
13-01-2017, 13:37
Bu konuyu bir otomobil forumunda açmak istemezdim ama aylardır bir çok yere cv gönderip hiç bir dönüş alamayınca biraz moralim çöktü ve bir de buraya yazayım istedim. Aramızda inşaat sektöründe olan ve yurt dışında çalışan bir çok üye var belki bir şey çıkar umuduyla yazıyorum.

Haziran 2013 mimarlık mezunuyum. Okulu bitirir bitirmez Kadıköy bölgesinde çalışan, kentsel dönüşüm ve sanayi yapıları üzerine çalışan bir mimarlık ofisinde çalışmaya başladım. Çalışmamla beraber yüksek lisansıma başladım. 3 yıldan fazla ofis işinde çalıştım ve artık şantiye ve yurt dışı tecrübesi edinmem gerektiğini düşünüyorum. İngilizce bilgim var. İlla şu ülke olacak diye bir zorunluluğum yok, tekliflere açığım.

Bu konuda yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim. İsteyene detaylı CV ve Motivasyon mektubu gönderebilirim. Bana ulaşmak isteyen olursa ö.m. atabilir ya da sertacsalman@hotmail.com'a mail atabilir.

https://www.linkedin.com/in/serta%C3%A7-salman-8a807949

https://www.youtube.com/watch?v=xSiwP6Tg9nc

Bence de yurt dışı hiç düşünme bile. Şu an Cezayir hareketli inşaat olarak oralara bakabilirsin.

phoenixs
13-01-2017, 13:41
Devlet dairesinde kendini geliştiren mühendis birkaç istisna dışında hiç görmedim. Devlet sektöründen özel sektöre mühendis olarak geçeni de çok az gördüm o da iş bildiğinden değil çıkarların o şekilde olmasından dolayı idi.

Haklısınız hocam ama arkadaş çok istekli devlet bünyesinde dünyaya her yerden daha hızlı açılabilir diye düşünüyorum.Haftada 7 gün üzerinden çalışıp ardından sadece hafta. İçine dönen birisi olarak hafta sonu ne kadar kıymetli onu biliyorum elin oğlu cumartesi kayağa gider sende boş poaça nı alır mesai ye gidersin

rebelh
13-01-2017, 14:38
bende 2-3 sene ilerisi için bi plan yapmaya çalışıyorum
londraya yerleşmeyi düşünüyorum ama şirket falan değil garsonluk falan yapmayı düşünüyorum
evi geçindirsem yeter bir süre sonra bir iş kurup ankara anlaşmasına başvurmayı planlıyorum

taylaner
13-01-2017, 14:55
Cevahir Holding Makedonya ve diğer balkan ülkelerinde büyük yatırımlar yapmaya başladı. Onlara da yurtdışı iş istediğinizi belirterek bir başvurun isterseniz...

2jz
13-01-2017, 17:21
bende 2-3 sene ilerisi için bi plan yapmaya çalışıyorum
londraya yerleşmeyi düşünüyorum ama şirket falan değil garsonluk falan yapmayı düşünüyorum
evi geçindirsem yeter bir süre sonra bir iş kurup ankara anlaşmasına başvurmayı planlıyorum

Garsonluk yapmak için çalışma izniniz olması gerekiyor. Nasıl oturma ve çalışma izni almayı düşünüyorsunuz? Ben çok araştırıyorum çalışma izni çok zor. Çok büyük şirketlerin aşabileceği durumlar birazda. İş sektöründe uluslararası aranan bir eleman olmak şart.

Ankara anlaşmasını bende düşünüyorum. Hazırda güzel bir organizasyon şemam var. İşe yetecek kadar sermayem hazır sayılır.

Önceliğim doktora başvuruları yapmak, olmazsa ankara anlaşması ve bir kaç fikir daha var kafamda.

rebelh
13-01-2017, 17:26
Garsonluk yapmak için çalışma izniniz olması gerekiyor. Nasıl oturma ve çalışma izni almayı düşünüyorsunuz? Ben çok araştırıyorum çalışma izni çok zor. Çok büyük şirketlerin aşabileceği durumlar birazda. İş sektöründe uluslararası aranan bir eleman olmak şart.

Ankara anlaşmasını bende düşünüyorum. Hazırda güzel bir organizasyon şemam var. İşe yetecek kadar sermayem hazır sayılır.

Önceliğim doktora başvuruları yapmak, olmazsa ankara anlaşması ve bir kaç fikir daha var kafamda.

daha önce dil kursuna gidip kaçak olarak garsonluk yapan bir arkadaşım var saati 7 sterline falan çalışıyormuş çalışma izni olanların daha yüksek tabi ücretleri
bi 25-30bin sterlin ile ufak çaplı bişiler yapmayı düşünüyorum ama önce bende dil kursu ile vize alıp sonra ankara anlaşmasına başvurmayı düşünüyorum
akrabalarımız falanda var ankara anlaşmasını detaylı araştırmak lazım

mimarsertac
13-01-2017, 18:01
Cevahir Holding Makedonya ve diğer balkan ülkelerinde büyük yatırımlar yapmaya başladı. Onlara da yurtdışı iş istediğinizi belirterek bir başvurun isterseniz...

Cevahir Holding'e hiç bakmamıştım araştırayım teşekkürler.

2jz
13-01-2017, 18:19
daha önce dil kursuna gidip kaçak olarak garsonluk yapan bir arkadaşım var saati 7 sterline falan çalışıyormuş çalışma izni olanların daha yüksek tabi ücretleri
bi 25-30bin sterlin ile ufak çaplı bişiler yapmayı düşünüyorum ama önce bende dil kursu ile vize alıp sonra ankara anlaşmasına başvurmayı düşünüyorum

Kaçak çalışmak pek mantıklı değil. Yakalanma durumunda sınırdışı edileceksiniz, sonrasında avrupaya turist olarak bile girmek hayal olur.

Kafaya kesin koyduysanız güzel bir hazırlıkla ankara anlaşmasını zorlayın derim. Adamlar güzel para kazanabileceğin bir fikir ve fikrine yetecek sermayen varsa gel diyor. Kalifiye adam çekmenin güzel bir yöntemi bence.

Gko
13-01-2017, 18:35
allah kolaylık versin diyorum, umarım bi işe bulabilirsiniz.

Glassdoor.com sitesinden de iş arayabilirsiniz

volume81
13-01-2017, 19:07

Ülke problem değilse 25-30k sterlin'e kanada da çok güzel istediğin bir meslekte eğitim alır 6 ay ücretli staj gibi daha resmi ve garanti işe girmeni tavsiye ederim.

kanada hem daha ucuz hemde kendini resmi olarak gösterebilirsin daha sonra firma beğenirse çalışma iznini alırsın zaten.

kaçak çalışma işleri büyük risk

rebelh
13-01-2017, 19:21
Ülke problem değilse 25-30k sterlin'e kanada da çok güzel istediğin bir meslekte eğitim alır 6 ay ücretli staj gibi daha resmi ve garanti işe girmeni tavsiye ederim.

kanada hem daha ucuz hemde kendini resmi olarak gösterebilirsin daha sonra firma beğenirse çalışma iznini alırsın zaten.

kaçak çalışma işleri büyük risk

diğer arkadaşta aknadayı önerdi ama londra hem akrabalar hem mesafe konusunda ağır basıyor tek gitmeyeceğim ailemi götürmeyi planlıyorum

serkanokan
13-01-2017, 20:58
Ankara anlaşması vs. gibi yollarla yurt dışına çıkmayı planlayanlara nacizane tavsiyem, öncelikle yaşamak istediğiniz ülkede dil okulu, yüksek lisans gibi her hangi bir sebeple en az 6 ay kaldıktan sonra karar vermeniz. Yurt dışında yapamayıp geri dönenlerin psikolojisi ülkemizdeki insanların şimdiki psikolojisinden de kötü oluyor.

mimarsertac
14-01-2017, 12:24
allah kolaylık versin diyorum, umarım bi işe bulabilirsiniz.

Glassdoor.com sitesinden de iş arayabilirsiniz

Bu siteyi bilmiyordum çok teşekkürler.