PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Donarak ölen Sokak Kedisi

d3n1s
13-01-2017, 13:13
İnsanlığımdan utandım, başka da diyecek bir şey bulamadım, bulamıyorum. "Onlar Uşumez" Diyen İnsanlar Yuzunden Donarak Melek Olan Sokak Kedisi - Patiliyo (http://www.patiliyo.com/donan-sokak-kedisi/)

STP
13-01-2017, 13:16
Yazik cok yazik.hayvanin dondugu sekle bakin...

BaDCaT
13-01-2017, 13:30
Döktüğümüz betonlar bir çok canlının doğasını mahvetti hemde vicdanlarımızı betonlaştırdı. Bedelini umarım en kısa zamanda misliyle öderiz insanoğlu olarak keşke imkanımız olsaydı hepsine yetişebilseydik biraz olsun vicdanı olanlar olarak..

individual
13-01-2017, 13:48
bu tarz haberlere bakamıyorum okuyamıyorum ben utanıyorum insanlığımdan.yazık günah ya bi kap yemek verseler bir kedi evi yapsalar sıcak su torbası koysalar evine yeter ama yok işte.

dragon
13-01-2017, 13:51
5 yaşındaki kızım kedi delisi. Her tuttuğu kediyi kucaklayıp eve getirmek istiyor. Özellikle kış aylarında -Yazık baba,üşümesinler dediği zamanlarda maalesef ki ben de bu KEDİLER ÜŞÜMEZ yalanını kullanıyorum arasıra :( Şu fotoğrafı görünce vicdanım sızladı. Bir daha asla bu yalana başvurmam.

onurc
13-01-2017, 13:51
acıdıgım tek canlı belki de.ben habere bakamadım bile.bakamıyorum da.

GokhanRS
13-01-2017, 13:54
kedi için altı üstü karton kutu koydu diye insanların üzerine yürüyen merhametsizlerin boynunadır her donan hayvanın vebali.

insanoğlu nasıl bir hayvan ki, betonla asfaltla doğa katliamıyla diğer canlıların yaşama hakkını elinden aldığını ve dolayısı ile onlara özel ilgi göstererek hatasını telafi etmeye çalışması gerektiğini algılayamayan bir yaratık.

Sinan58
13-01-2017, 14:23
Fotoğrafa bakamadım, insanlarda acıma duygusu kalmamış. ALLAH rahmet eylesin diyorum. O da bir canlı, onunda yaşamaya hakkı var.

Ülkemizde hayvanlar birer canlı olarak görülmüyor maalesef.

tylan
13-01-2017, 14:28
Bunun sorumlusu bakmak için eve alıp sonra sokağa atanlar. Yoksa yaratan tüm koşullara karşı yaratmış hayvanları ama bizler evcilleştirip doğalarını bozuyoruz

ottoman32
13-01-2017, 14:31
dediğiniz gibi karton kutu koydu diye üstüne yüreyen mahlukat mı dersin, mama verdiği için öldürülen psikolog mu dersin ülke nereye gidiyor nasıl gidiyor bilemiyorum ama şans eseri yaşıyoruz o kesin..

phoenixs
13-01-2017, 14:31
İsmini hatırlayamadım ama bi mobilya firması ücretsiz sadece kargo ücreti karşılığı kedi evi gönderiyor aslında alıp bulunduğumuz bölgelere koysak böyle sorunlar olmaz.Açıkcssı resim bakılacak bi resim değil insanı mahvediyor ama kaçımız bu resmî gördükten sonra kedi maması felan alıp sokaktaki kedilere veriyoruz.

ottoman32
13-01-2017, 14:36
İsmini hatırlayamadım ama bi mobilya firması ücretsiz sadece kargo ücreti karşılığı kedi evi gönderiyor aslında alıp bulunduğumuz bölgelere koysak böyle sorunlar olmaz.Açıkcssı resim bakılacak bi resim değil insanı mahvediyor ama kaçımız bu resmî gördükten sonra kedi maması felan alıp sokaktaki kedilere veriyoruz.

Kedi Evi (https://www.adoremobilya.com/kedi-evi?gclid=CjwKEAiAkuLDBRCRguCgvITww0YSJAAHrpf-0AjQjEde8DjuX0Uahq1jtPHcSDNJBVerStcoHGlS2hoC-kvw_wcB) konusu vardı forumda..

ottoman32
13-01-2017, 14:38
edit: ''Bu sene, yıl boyunca biriktirdiğimiz malzemelerden tam 21.719 adet kedi evi ürettik. Şuan itibariyle kedi evleri tükenmiştir. Kısa sürede bu kadar yoğun ilgi gösteren hayvan severlere ayrı ayrı teşekkür ederiz.'' malesef tükenmiş..

levent
13-01-2017, 14:58
Bunun sorumlusu bakmak için eve alıp sonra sokağa atanlar. Yoksa yaratan tüm koşullara karşı yaratmış hayvanları ama bizler evcilleştirip doğalarını bozuyoruz

Dediğin kısmen doğru ama doğa onların doğası olarak kalırsa öyle olur. Heryer bina doldu, doğal sığınaklarının hepsini yok ettik insanoğlu olarak. Binalar yapılırken de arazilerin esas sahipleri hayvanlar yerine daire başı alınacak ücret düşünülünce sokaktaki canlıların sığınacak yerlerini elinden almış oluyoruz bi bakıma. Oysaki yapılan evlerde, sitelerde sokak hayvanları için de alan ayrılsa onlara yapılacak tahta bir ev yüzünden ne zenginleşir ne de fakirleşiriz..

Yazık hayvancağıza içim sızladı..

zOnstyLe
13-01-2017, 23:01
Sabahtan beri gözümün önüne geliyor o fotograf, içim cız ediyor.

34btr1907
13-01-2017, 23:09
çok üzücü, yukarda da denilen gibi doğalarını ellerinden alıp ufacık ev verememekte insanın nasıl bir pislik oldugu gercegı...

ama şöyle bi durum var sanki , bu fotoyu kedi öldükten sonra bu şekle getirdiklerini düşünüyorum,o pati havada o şekilde donması ne kadar fizik kurallarına uygun bılmıyorum ama kara oturtulmus (altı doldurulmuş ) gıbı goruyorum,eğer ki böyle bır durum varsa yıne ınsanoglunun prım ıcın (instada paylasılmıs sanırım ) takıpcı kasması vb yıne insanın nasıl bır pıslık oldugunu ortaya cıkartıyor, bu derecelerde pati havada bir canlı donarmı bılmıyorum.

dachosen
13-01-2017, 23:36
Eğer bir kedi yuvası yıkan veya bozan, görüpte su mama vermeyen vicdansıza denk gelirsem, bayıltıp çırılçıplak sokağın ortasında bırakmazsam en adi şerefsizim.

mrtngn
13-01-2017, 23:43
Şu soguk günlerde elinizden geleni yapın lütfen.. Küçük bi kaba süt peynir biseyler koysanız bile yeter..

Bodrum katın cam bosluguna battaniye falan attık üzerinide eski dolap kapaklarıyla kapadık yuvayı öğrenenler hemen oraya sığınıyo :) :)

Maxiboost
13-01-2017, 23:52
Bir cogunuzun hosuna gitmeyecek seyler yazacagim, umarim dogru anlatabilirim. Cunku dunyanin duzeni bu sekilde.

Oncelikle onlar usumez lafi yanlış cunku usurler. bazi insanlarin bu lafta anlatmak istedigi ise donacak kadar usumedikleri ki bence haklilar. Durduk yere insanlarin vicdanlarina dokunacak en kotu seneryolari one surup resmen vicdan hasati yapiyorlar. Yok sen yardim etmezsen boyle olur falan. Gecin bu ayaklari.

Hicbir hayvanin bize ihtiyaci yok. Vahsi yasamda da bu boyledir zayifsan ölürsün. Belki bu kedicik hasta idi?
Oyle olmasa bu soguklarda disaridaki tum kedilerin olmesi gerekirdi.

Ama biz dogalarini yok ettik ondan yardim etmek zorundayiz safsatasinida gecin. Yiyecegi vs olmayan yerde zaten kedi ya da baska bir hayvan barinamaz. İlla faresidir, kusudur birseyler yakaliyorlar, ya da copten bulduklarini yiyorlar.

Benim dusunceme gore gereginden fazla ilgi ve yemek vermek, onlari eve almak onlara yapacagimiz en buyuk kotuluk. Hayatta kalma becerilerini unutturuyoruz.

Neden boyle dusunuyorsun derseniz evin bahcesinde 4 tane kedi evi var, yaklasik 10 sabit mudavimimiz ve 5-6 civari gundelik misafirlerimiz oluyor. Hepsine belirli araliklarla evde yemek pisiriliyor (2 gunde bir yapilip stoklaniyor)
Pisiriliyor derken baya baya menude hamsi, tavuk cigeri, dana yurek, bobrek, akciger, donem donem kiyma belirli aralikla konserve mama vs. 3. Kusak yavrular geldi ve anneleri gibi avlanmayi vs bilmiyorlar ve onlara bakmak zorundayiz. Bunu farkettikten sonra yukaridaki dusuncelere sahip oldum. Neyse havuclu tavuklu mama hazirlicaz daha bu saatte

SpeedlinE™
14-01-2017, 00:44
Belki bilenler vardır

Kocaeli izmit yahyakaptanda seneler önce yavru kediler vardı sokakta öldürülüyor vs diye bi söylenti geçmişti yaşayan insan denen yaratıklardan ötürü daha sonra alalım dedik eve kedileri 1 tanesini alabilmiştik ötekisi babamı tırmalayıp kaçtı daha sonra ne kadar baktığımızı hatırlamıyorum ama apartman dairesinde hiç rahat olamadı kedi, kedi kumu patlatıp duruyordu hergün kaç kiloluk poşetler vb daha sonrasında köyde verdik kediyi mecburen :/ çok iyi bir dost olmuştu ama sokaktan gelmesinden ötürü eve alışamamıştı hatta en güzel anımız bi şekilde balkondan aşağı inip (3.kattan) aşağıdan miyavlayarak beni burdan alın diyerek aldırmıştı :D ama habere çok üzüldüm gerçekte görsem dayanamaz ölürdüm herhalde...

dahan
14-01-2017, 04:47
eskiden bir kedimiz vardı dışarı çıkar gezer gezer gece cama gelip vururdu uykudan kalkıp camı açıp içeri girerdi her gece kalkar camı açardık kedide köpekte akıllı hayvanlar buraları yıkıp dümdüz ettiler hayvanlar hep yerinden oldu ortada kaldılar

Çağlayan
14-01-2017, 09:15
Linki açmaya bile içim el vermedi. İçim parçalanıyor görünce ya da duyunca.

Her sene evime üşüyen donan hayvan getiririm. Geçen sene soğuktan donmuş bir güvercin buldum, eski kuşumun kafesine koyup 2 gün misafirim oldu. Veteriner artık bırakabilirsin dedi iyileşince zibidi kafeste çırpınmaya da başlamıştı. Bıraktım kafesten 3-4 gün boyunca hergün evin önündeki asmalığa konup 5-10 dk içeri bakıp bakıp gitti sanki teşekkür eder gibi.

En son olay eve büyük bir malaklı köpek getirmem olmuştu. Halıyı kaldırıp yere savan serdim sabaha kadar kaloriferin başında yattı ama korkudan ben yatamadım. Tırstım :) Köpek benden büyüktü sabah yollarımızı ayırdık :)

d3n1s
14-01-2017, 09:26
Bir cogunuzun hosuna gitmeyecek seyler yazacagim, umarim dogru anlatabilirim. Cunku dunyanin duzeni bu sekilde.

Oncelikle onlar usumez lafi yanlış cunku usurler. bazi insanlarin bu lafta anlatmak istedigi ise donacak kadar usumedikleri ki bence haklilar. Durduk yere insanlarin vicdanlarina dokunacak en kotu seneryolari one surup resmen vicdan hasati yapiyorlar. Yok sen yardim etmezsen boyle olur falan. Gecin bu ayaklari.

Hicbir hayvanin bize ihtiyaci yok. Vahsi yasamda da bu boyledir zayifsan ölürsün. Belki bu kedicik hasta idi?
Oyle olmasa bu soguklarda disaridaki tum kedilerin olmesi gerekirdi.

Ama biz dogalarini yok ettik ondan yardim etmek zorundayiz safsatasinida gecin. Yiyecegi vs olmayan yerde zaten kedi ya da baska bir hayvan barinamaz. İlla faresidir, kusudur birseyler yakaliyorlar, ya da copten bulduklarini yiyorlar.

Benim dusunceme gore gereginden fazla ilgi ve yemek vermek, onlari eve almak onlara yapacagimiz en buyuk kotuluk. Hayatta kalma becerilerini unutturuyoruz.

Neden boyle dusunuyorsun derseniz evin bahcesinde 4 tane kedi evi var, yaklasik 10 sabit mudavimimiz ve 5-6 civari gundelik misafirlerimiz oluyor. Hepsine belirli araliklarla evde yemek pisiriliyor (2 gunde bir yapilip stoklaniyor)
Pisiriliyor derken baya baya menude hamsi, tavuk cigeri, dana yurek, bobrek, akciger, donem donem kiyma belirli aralikla konserve mama vs. 3. Kusak yavrular geldi ve anneleri gibi avlanmayi vs bilmiyorlar ve onlara bakmak zorundayiz. Bunu farkettikten sonra yukaridaki dusuncelere sahip oldum. Neyse havuclu tavuklu mama hazirlicaz daha bu saatte

Dediklerinize ekleme yapmak istiyorum zira yanlış bilgilerden kaynaklı olarak düşüncelerinizin olumsuz etkilendiği kanısındayım. Şu an dünya üzerindeki hiç bir sokak kedisi veya köpeği vahşi değildir. Yaklaşık 500 yıldır insanoğlu bu hayvanları türlü sebeplerle doğalarından etmiş, insana alıştırmış, yani hem ehlileştirmiş hem de evcilleştirmiştir. Örnek olarak şu an etrafımızda görüp de "kedi" olarak adlandırdığımız her kedi (iran kedisi, russian shorthair, ankara, van, tekir, kırma, tuxedo vb) ırkının adı Felis Catus Domestica veya Felis Domesticus yani evcil kedi'dir. Bu aynı şekilde köpekler için de geçerlidir. Dediğim gibi, şu an dünya üzerinde vahşi kedi veya köpek yoktur. (vaşak, kaplan, tilki, kurt gibi aynı familyaya mensup hayvanlardan bahsetmiyorum tabi ki de)

Neticede bizim atalarımızın evcilleştirdiği bu hayvanlara bakmak zorundayız. Doğalarını yok ettiğimiz için değil, ehlileştirdiğimiz ve evcilleştirdiğimiz için bakmak zorundayız.

KORAY
14-01-2017, 09:49
Öncelikle ALlah razı olsun sizde bi hayvanseversiniz ve işleriniz arasında onlar doysun diye çaba harcıyorsunuz..
Şimdi yukarda yazıklarınıza gelecek olursak; ŞAHSİ FİKRİMDİR:
O kedinin donarak ölmesi veya dışarıdaki binlerce sokak hayvanının üşümesi,aç kalması veya tam tersi sizin sayenizde karnının doyması veya soğuktan korunması,kısacası sokakta yaşayan hayvanların yaşamını devam ettirmesi onların değil doğrudan BİZİM sınavımız diye düşünüyorum..
Mevlana der ki; Allah(cc) buyurur ki; "Hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır!" Bu yazıyı ilk duyduğum günden sonra inanın o sessiz kullara bakmanın da sınavım olduğunu biliyorum.. Rabbim herkeslere nasip eder inşallah

yilmazcatalbas
14-01-2017, 10:07
Kedi evi yüzünden yaşanan kavgayı gördükten sonra şaşırmıyorum artık... Yozlaştık, banane der olduk, vicdan desen bitip gitmiş, acıma yok, herkes bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın havalarında... Tüm derdini miyavlayarak anlatmaya çalışan hayvanlara karşı bile yapmadığımız zulüm kalmadı, acıma duygularımız köreldi, insanlığımızı kaybettik...

Bugünlük bu durumu yaşayan bir kedi ama yarın bir insan hayatına da aynı muamele yapılırsa şaşırmam. Umarım haksızımdır, umarım yanılıyorumdur.