Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Laptop seçimi, destek lütfen

Gko
13-01-2017, 23:19
Merhaba herkese, şu 1 hafta içinde yeni bi laptop almam lazım.

Aldığım zamna uzun süre kullanıyourm, şuan kullandığım laptop 6 senelik oldu nerdeyse ve ucuzda bişeydi :D neyse lafı dolandırmıyım,

Aklımda 3 tane seçenek kaldı bunlardan hangisi daha mantıklı olur sizce, bilen tecrübe eden varsa yardım lütfen.

Genel kullanım alanım günlük işlerimi halletmek vb. şeyler olucak o yüzden 13-14' bi laptop bakıyorum. Şarj süresi benim için önemli.

Dell xps13 9350
Dell Inspiron XPS13 9350 Intel Core i5 6200U 2.8GHz 4GB Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-xps13-9350-intel-core-i5-6200u-2-8ghz-4gb-128gb-ssd-13-3-full-hd-tasinabilir-bilgisayar-s20w81n-p-BD601902)

bunun özellikle kasasına bayılıyorum ve bu özellik olarak sadece hb'de var.

Öteki alternatifim macbook air 8b i5 5250u olan model.
Nedense bunda bi kararsız kaldım, daha önce mac kullanmadığım için olarabilir aydınlatırsanız sevinirim.

Ve son olarak Dell xps12 9250 4k
Dell Inspiron XPS12 9250 Intel Core M5 6Y57 1.1GHz/2.8GHz Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-xps12-9250-intel-core-m5-6y57-1-1ghz-2-8ghz-8gb-256gb-ssd-12-5-4k-uhd-tasinabilir-bilgisayar-tbm5w82n-p-BD602068)

bunuda daha az önce gördüm aslında, bu fiyat sadece hb'de bu kadar ve neden böyle bi indirim var anlamış değilim ama buna da bayıldım diyebilirim.

Schumi
13-01-2017, 23:25
Dell XPS13 derim ben. Hatta 13 inch kasasına 14 inch koydukları bir cihaz var o daha da muhteşem.

Gko
13-01-2017, 23:30
Dell XPS13 derim ben. Hatta 13 inch kasasına 14 inch koydukları bir cihaz var o daha da muhteşem.

bütçeyi bundan fazla yukarı çıkaramam sanırım. Zaten xps13 normalde pahalı bi cihazken bunun özelliklerden biraz kısmışlar :D

mac teknosada 3.800 şuan.

Daha farklı bi öneriniz varsa açığım. Samsung, casper ve bi ihtimal hp hariç

aroglu
14-01-2017, 00:51
MSI GL62 6QC-080XTR Intel Core İ7 6700HQ 2.6GHz 8GB 1TB Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/msi-gl62-6qc-080xtr-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-8gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD602049)

geçenlerde bie arkadaşıma önermiştim f/p ürünü bence . çok bilgim var diyemem ama bir ssd ile maddiyat uygun olduğunda taçlandırılırsa ilerde oyun programda problem olacağını sanmıyorum . arkadaşım freedos olduğu için tercih etmemişti. şimdiden hayırlı olsun :)

aroglu
14-01-2017, 00:54
edit yok galiba :( sizin düşündükleriniz arasında xps12 yı tercıh ederdım . sunum tablet kullanımı olarak çok başarılı bir teknoloji :)

AhmetKaratay
14-01-2017, 00:55
Eğer laptopu günlük işleriniz için alıyorsanız ucuz bişey alın bence , arta kalan para ile masaüstü bilgisayar toplayın oyun oynamak için hem zamanla sisteminizi geliştirirsiniz

Gko
14-01-2017, 00:57
Eğer laptopu günlük işleriniz için alıyorsanız ucuz bişey alın bence , arta kalan para ile masaüstü bilgisayar toplayın oyun oynamak için hem zamanla sisteminizi geliştirirsiniz

oyuna pek vakit ayırmak istemiyorum, alınca uzun süre kullanıyorum pc'yi o yüzden iyi bişey almak istiyorum

Gko
14-01-2017, 00:59
DELL Vostro 14-5468-G50WP81N Intel(R) Core™ i7-7500U 2.7 GHz 8 GB 1 TB GeForce 940MX 4 GB Notebook Notebook (http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_dell-vostro-14-5468-g50wp81n-ıntel®-core™-i7-7500u-2-7-ghz-8-gb-1-tb-geforce-940mx-4-gb-notebook-1169930.html#teknik-bilgiler)

aslında şu Dell vostro tam benlikmiş, bilen eden var mıdır, şuanda da dell marka kullanıyorum ve oldukça memnunum

AhmetKaratay
14-01-2017, 01:00
oyuna pek vakit ayırmak istemiyorum, alınca uzun süre kullanıyorum pc'yi o yüzden iyi bişey almak istiyorum

Ben acer laptop almıştım 2 sene önce 2100 lirayaydı sanırım baya yeterli oluyor eğer oyun oynamıyorsan 2-2.5 binlik laptop işini görür bence benim laptop hiç kapanmıyor nerdeyse oyun açık 7/24 ama hala canavar gibi

som306
14-01-2017, 01:14
Tavsiyem yılların ve kullanmışlığın birikimi şudur; notebookun mutlaka ssdli olması.Yani oyun oynamadığınızı belirtmişsiniz o yüzden harddiske önem verin.Ekran kartı işlemci bunlar önemli ama ssd bunların başında gelir.Çünkü notebookun özellikleri ne kadar yüksek olursa olsun ki kullanmışsınız harddisk bir yere kadar yeter.Oem notebooklarda genelde hdd koyuyorlar ama en azından sonradan cd room iptal edip ssd takıp kafanız rahat uçak gibi notebook kullanabilirsiniz eğer hız ile ilgili takıntınız varsa.

AhmetKaratay
14-01-2017, 01:23
Tavsiyem yılların ve kullanmışlığın birikimi şudur; notebookun mutlaka ssdli olması.Yani oyun oynamadığınızı belirtmişsiniz o yüzden harddiske önem verin.Ekran kartı işlemci bunlar önemli ama ssd bunların başında gelir.Çünkü notebookun özellikleri ne kadar yüksek olursa olsun ki kullanmışsınız harddisk bir yere kadar yeter.Oem notebooklarda genelde hdd koyuyorlar ama en azından sonradan cd room iptal edip ssd takıp kafanız rahat uçak gibi notebook kullanabilirsiniz eğer hız ile ilgili takıntınız varsa.

Aynen samsung evo 850 ssd alın keyfinize bakın :D

Mutu
14-01-2017, 01:33
Aklınıza yatan ama ssdsiz olan laptopu da alabilirsiniz. Kolayca değiştirilebilen birşey. Takılmamak lazım o bölüme. =)

SerkanKurt
14-01-2017, 01:40
elimde Hp elite x2 1012 var isterseniz 1 günlük bir profersöre almıştık ama kullanamadı. çok uyguna veriyorum bakarsanız satılıklarda mevcut

SerkanKurt
14-01-2017, 01:44
ilanı kaldırmışlar link veriyim,

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-tablet-sifir-hp-elite-1012-x2-tablet-386635775/detay/)

onursumer
14-01-2017, 02:08
iki cihazda güzel fiyat avantajından dolayı 4k olan tercih edilebilir , eğer diğer modeli daha uyguna bulabiliyorsanızda o daha mantıklı

günlük kullanılan cihazlara çok para vermenin bir anlamı yok

Dodoo
14-01-2017, 02:42
Ben masaüstü sistemden macbook pro ya geçtim. Aşırı memnunum. İhtiyaçlarınızı karşılayan mac modeli ile pişman olmazsınız bence.

300E
14-01-2017, 04:55
Ben ağustos ayında Asus X556UF aldım, İ5 6200U 2.4 GHZ işlemci, 12 GB ram, GT930M ekran kartı, 1 tb harddisk, W10 home, indirim kodu, karta puan falan filan 1500 liraya gelmişti, her işimide görüyor.

YsfTzcn
14-01-2017, 06:18
Lenovo Thinkpad ler ve eğer bütçemiz varsa HP Elitebook tavsiyemdir.

Kesinlikle SSD olmalı ve en az 16 GB ram desteği olmalıdır. Tabii bunları aldıktan sonrada ekleyebiliriz ama anakartın 16 GB ram desteği önemli

MCN21
14-01-2017, 06:27
Xps 13 gercekten iyi cihaz. Macbook air yerine temiz 2.el pro bulursaniz daha iyi olur :) airlarin ekranlari eski kaldi artik. Gunluk kullaniyorsaniz ben mac oneriyorum. Ama bazi specific programlariniz varsa macle uyumlulugunu kontrol edip oyle alin. Windows kullanicaksanizda xps 13 u kesinlikle tavsiye ederim.

rain man
14-01-2017, 07:33
Yükseltilemeyen bileşenlerin iyi kalitede olması laptoplarda tercih kriteri olmalı bence. SSD ve Ram zaten yükseltilmesi ucuz yolla mümkün olan noktalar. Bugün oyun oynamayacak olmanız yarın satarken belki oyun sever birisine satmayacağınız anlamına gelmiyor. Kaldı ki en basitinden msata ve sata ssd'ler eskisi gibi pahalı değil (250 tl civarı amazon üzerinden 250 gb edindim bu sene ve farkı anlatamam), mümkünse klişe olacak daha iyi işlemci ve ekran kartına sahip olanı alın. Vereceğiniz paralar da günlük bir laptop'a göre az değil bari boşa gitmesin :)

EnesAksu
14-01-2017, 08:42
Dell üzerinden yürümeni tavsiye ederim, yerinde destek hizmeti alırsan istediğin parçayı, sorunu evinde tamir ediyorlar. xps bulamazsa latitude olabilir.

N0M4dh
14-01-2017, 08:51
Benim tavsiyem aşağıdaki gibi:

link (http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V8-1-2.html#.WHnJ8_mLSUk)

şekilli japon arabası severlere gelsin haha

Gko
14-01-2017, 09:40
Yorum yapan herkese teşekkürler.

elimde Hp elite x2 1012 var isterseniz 1 günlük bir profersöre almıştık ama kullanamadı. çok uyguna veriyorum bakarsanız satılıklarda mevcut
2. el kesinlikle düşünmüyorum teşekkürler

Xps 13 gercekten iyi cihaz. Macbook air yerine temiz 2.el pro bulursaniz daha iyi olur :) airlarin ekranlari eski kaldi artik. Gunluk kullaniyorsaniz ben mac oneriyorum. Ama bazi specific programlariniz varsa macle uyumlulugunu kontrol edip oyle alin. Windows kullanicaksanizda xps 13 u kesinlikle tavsiye ederim.
air'ın benim için en büyük artısı pil süresinin çok uzun olması, ama retina ekran olmaması ve daha önce mac kullanmamış olmam çok düşündürüyo beni

Yükseltilemeyen bileşenlerin iyi kalitede olması laptoplarda tercih kriteri olmalı bence. SSD ve Ram zaten yükseltilmesi ucuz yolla mümkün olan noktalar. Bugün oyun oynamayacak olmanız yarın satarken belki oyun sever birisine satmayacağınız anlamına gelmiyor. Kaldı ki en basitinden msata ve sata ssd'ler eskisi gibi pahalı değil (250 tl civarı amazon üzerinden 250 gb edindim bu sene ve farkı anlatamam), mümkünse klişe olacak daha iyi işlemci ve ekran kartına sahip olanı alın. Vereceğiniz paralar da günlük bir laptop'a göre az değil bari boşa gitmesin :)
Ben kullandığım bilgisayarı çok uzun süre kullandığım için genelde satmıyorum, kullanmadığım zaman birine vermeyi tercih ediyorum yeğen vs.

Benim tavsiyem aşağıdaki gibi:

link (http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V8-1-2.html#.WHnJ8_mLSUk)

şekilli japon arabası severlere gelsin haha

monster kesinlikle düşünmüyorum yanına bile yaklaşmam büyük konuşmıyım ama :D

ve ben 15.6 değil 14 ve ya 13.3 ekranlı bir pc bakıyorum.

Eworen
14-01-2017, 10:05
Dell ?
Eşimin çalıştığı tüm şirket global olarak hep dell alıyor inatla.. 2 senede bir değiştiriyorlar
Daha önce modelini bilmediğim bi dell modeli vardı hayatımda bu kadar çok arızalanan laptop görmedim
Şimdi latitude mudur nedir ondan verdiler professional serisi dock lı olanlardan i7 falan geçen sene merak edip bakmıştım 6-7 bin TL idi şimdi dahada uçuktur
Şimdi kesin karar verdikki dünyanın en berbat markası olabilir tüm şirket illalah etmiş eşimin laptop bozula bozula bi hal oldu
Tüm yaptıkları işte mail atmak office programları falan yahu sürekli pc çökermi hata verirmi yok teknik arıza verirmi bu ne la..

Gko
14-01-2017, 10:07
Dell ?
Eşimin çalıştığı tüm şirket global olarak hep dell alıyor inatla.. 2 senede bir değiştiriyorlar
Daha önce modelini bilmediğim bi dell modeli vardı hayatımda bu kadar çok arızalanan laptop görmedim
Şimdi latitude mudur nedir ondan verdiler professional serisi dock lı olanlardan i7 falan geçen sene merak edip bakmıştım 6-7 bin TL idi şimdi dahada uçuktur
Şimdi kesin karar verdikki dünyanın en berbat markası olabilir tüm şirket illalah etmiş eşimin laptop bozula bozula bi hal oldu
Tüm yaptıkları işte mail atmak office programları falan yahu sürekli pc çökermi hata verirmi yok teknik arıza verirmi bu ne la..

ben şuan dell'i 6 senedir deneyimlediğim için marka ile ilgili pek bi kötü düşünce yok aklımda :D

çevremde bir arkadaşım dell kullanıyor o şikayetçi biraz bide sizde duydum işte şimdi :D

bende hiç bir sıkıntı çıkarmadı saolsun ve ben 6 senedir pcyi kapatmadan sürekli açık şekilde oyunda oynarım nettede gezerim, sadece şuan bataryası şarjda durmadığı sürede yarım saat falan gidiyo tek sıkıntımda o

Batum
14-01-2017, 11:02
Durumunuz aynı 6 senlik lg cihazım artık miyadını doldurdu.. birkaçgündür notbook'lara bakıyorum fiyatlar çok yüksek usd yüzünden daha arttı, özellikler bana iyi gelen i5 ekran kartlı HP PAVILION ' a takıldım eğer ogün alsaydım 2.375 tl idi indirime girmişti karar veremedim tekrar bakmaya gittiğimde 3bin tl ye çıkmıştı.

Hp Pavilion Y7Y51EA Core i5 Notebook - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/hp-pavilion-mavi-15-au114nt-core-i5-6200u-2-3ghz-8gb-1tb-8gb-ssd-15-6-2gb-w10.html#genel-bakis)

serkanokan
14-01-2017, 11:03
Günlük kullanım içinse MacBook Air tavsiye ederim. 1 yıldan fazla süredir kullanıyorum, önceden hep windows kullanmıştım, 1 aylık bir bocalama süresi oluyor ama yanında uzun şarj süresi, kasa kalitesi, işletim sisteminin akıcılığı vs..

Bununla birlikte nadir de olsa bazı programların macOs uyumsuzluğu olabiliyor, bunun için almadan önce kullanacağınız programların macOs uyumluluğunu araştırmakta fayda var.
Ben yüksek lisans eğitimi öncesinde almıştım(teknosada kampanya vardı 3300tl), eğitim sırasında çok küfür ettiğim de oldu mühendislikle alakalı bazı programların macOs desteği yoktu ve ders performansımı doğrudan etkilemişti(sabahın 6sında okul laboratuvarına gidip ödevlerimi orada yaptım). Bununla birlikte aldığımın 11. ayında bir kamera arızası yaşadım, internette yaptığım araştırmalar sorunun büyük bir ölçüde yazılımsal bir sorundan kaynaklandığından bahsediyordu ancak sorun gerçekten kameramdaymış. 3 haftalık bir tamir sürecinin ardından komple ekranımı(ekran kasası dahil) değiştirdiler.

Bir de şundan genelde bahsedilmiyor, MacOs işletim sistemi kendi word ve excel programını kullanıyor, buradan yazdığınız herhangi bir dökümanı windows işletim sisteminde açamıyorsunuz, dolayısıyla MacBook parasına bir de windows office ücreti eklemenizde fayda var. Buna çözüm olarak üniversite uzantılı bir mail adresi ile okulların software deposundan online olarak ücretsiz indirebilirsiniz.

MCN21
14-01-2017, 11:05
Dell ?

Bende ilk defa sizden duydum. Arkadaslarim koc un it sinde calisiyorlardi bir donem. Sirket genelde dell kullaniyor sorunsuz oldugunda hem fikirdik. Hala dell kullaniuorlar :) Universiteye basladigimda ilk dell imi almistim 3 sene kullandim 1 defa format bile atmadim o sekilde sattim. Yine dell aldim 2 sene kullandim kardesime verdim ve hala kullaniyor. Daha sonra bir tane daha aldim, 2 sene kullandim ve anneme verdim 3 senedirde o kullaniyor. Sadece teslim ederken format attim onun disinda hala sorunsuz kullaniyorlar :)

Gko
14-01-2017, 11:23
lenovo yoga 510 nasıldır peki ?

Lenovo Yoga 510 80VB005HTX Notebook - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-yoga510-core-i5-7200u-2-5ghz-4gb-1-tb-hdd-14-2gb-w10-notebook.html#genel-bakis)

SerkanKurt
14-01-2017, 12:11
lenovo yoga 510 nasıldır peki ?

Lenovo Yoga 510 80VB005HTX Notebook - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-yoga510-core-i5-7200u-2-5ghz-4gb-1-tb-hdd-14-2gb-w10-notebook.html#genel-bakis)

1 ay sonra Elitebook X360 çıkıcak HP' nin onu bekle lenovo, Dell kurumsal serilerde HP ile yarışamaz.

Gko
14-01-2017, 12:21
dell vostro da karar kıldım gibi haftaya alıcam sanırım, her yönüyle beklentilerimi karışıyo kağıt üstünde ve ekranıyla

DELL Vostro 14-5468-G50WP81N Intel(R) Core™ i7-7500U 2.7 GHz 8 GB 1 TB GeForce 940MX 4 GB Notebook Notebook (http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_dell-vostro-14-5468-g50wp81n-ıntel®-core™-i7-7500u-2-7-ghz-8-gb-1-tb-geforce-940mx-4-gb-notebook-1169930.html)

yigitblr
14-01-2017, 13:13
Geçen sene tavsiyeler üzerine dell laptop aldım.Hatta tam olarak bu modelini aldım ;
Dell Inspiron 5559 Intel Core i7 6500U 3.0GHz 8GB 1TB 15.6" Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-5559-intel-core-i7-6500u-3-0ghz-8gb-1tb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-s50w81c-pm-bd601900) fakat laptop daha 6 ay 3 günlükken anakart yaktı(İlk altı ay içinde yakmış olsaydı sıfır ürünle değiştireceklerdi).Tabi daha önce de belirtileri göstermişti fakat 6 aylık laptopun anakart yakması bana çok garip geldi.Servise yoladım,anakartı değiştirdiler ama şu an hala aynı belirtiler var.Bana sıcaklardan dolayı yakmış olabileceği söylendi fakat kış aylarında bile hala aynı durumda alet ama haklarını yiyemem servisleri hızlı ve ilgiliydiler.Bir daha Dell alır mıyım?Hayır.

dachosen
14-01-2017, 14:25
Aşşağı yukarı 5 senedir günde en az 7-8 saat Lenovo Z580 kullanıyorum daha geçen ay format attırdım. 50 kere yere düştü, üzerine vişne suyu, bira döküldü hala tık demeden çalışıyor maşallah. Yenileyeceğim zaman Lenovo dan başka bir seçenek düşüneceğimi sanmıyorum.

Bu arada SSD taktıktan sonra gerçekten çılgın bir değişim oluyor mu?

rain man
14-01-2017, 14:37
3 yıldır Lenovo y500 kullanıyorum. SLI falan var ama işe çok yaramıyormuş. Içinde mSata SSD olarak 16 gblık sadece işletim sistemi önyüklemesinin kurulu olduğu bir hdd ile geliyor.

Black Fridayde windowsu tamamen ve ufak tefek oyunlarımı da hızlı yükleme yapsın diye ona kurmak amacıyla aldım. Tek kelime ile bambaşka bir şey oldu. Ilk kurulumda hiç birşey anlamadan Windows'u kurdu mesela. Bf1.de herkesten sonra girerken ilk yükleniyor mesela. Pc açılıp kapanma max 3 sn ��

Rahat iki üç defa bir metreden düştü. Canavar gibi hala. Eski ibm yeni Lenovo benden geçti. Tavsiye edilir.

rain man
14-01-2017, 14:39
dell vostro da karar kıldım gibi haftaya alıcam sanırım, her yönüyle beklentilerimi karışıyo kağıt üstünde ve ekranıyla

DELL Vostro 14-5468-G50WP81N Intel(R) Core™ i7-7500U 2.7 GHz 8 GB 1 TB GeForce 940MX 4 GB Notebook Notebook (http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_dell-vostro-14-5468-g50wp81n-ıntel®-core™-i7-7500u-2-7-ghz-8-gb-1-tb-geforce-940mx-4-gb-notebook-1169930.html)

Hocam yanlış anlamayın ama o parayi full hd olmayan pcye amacım ne olursa olsun vermezdim.

Gko
14-01-2017, 15:04
Hocam yanlış anlamayın ama o parayi full hd olmayan pcye amacım ne olursa olsun vermezdim.

nedenini biraz açar mısınız ?

daha mantıklı bi tercih yapmak için açtım bu konuyu azcık yardımlaşalım :D

Sadık Özyer
14-01-2017, 15:14
neden ultrabook işlemcili peki ?

Gko
14-01-2017, 15:14
+ olarak dediğiniz gibi SSD bu kadar dünya farkı yaratıyosa ssd'li bir model bakmakta fayda var?

rain man
14-01-2017, 15:44
nedenini biraz açar mısınız ?

daha mantıklı bi tercih yapmak için açtım bu konuyu azcık yardımlaşalım :D

Tabi. Sonuçta monitor çözünürlüğünuz 768P de kalırsa izlediğiniz filmden oynadığınız oyuna kadar max o çözünürlükte oynatabilirsiniz. Yani isterseniz bluray film için dvd kalitesini az buçuk geçersiniz.

Mobilde ve pc piyasasından uzak olduğum için tavsiye konusunda bir şeyler edemem. Ama takip ettiğim küçük bilgiler sayesinde bilgisayar almak için biraz kötü bir dönem olduğunu söyleyebilirim

Buna sebep olarak amd.nin yakın zamanda açıkladığı grafik ve işlemci teknolojisinin devrim niteliğinde olması ayrıca nvidia.nin artık mobil ekran kartı saçmaligina bundan sonra son vereceğini söylemem gerek. Bu zamana kadar nvidia notebook ve desktop grafik kartlarını isim olarak neredeyse bir tutsa da mobile hep bir iki tık altında performans veren kartı üretiyordu. Ama bu durumun değiştiğini açıkladı geçen günlerde

Ben olsam biraz daha beklerdim. Hem kur hem de şu an eski teknoloji konumuna düşecek ürün alma riskinden dolayı beklemenizi tavsiye edebilirim ancak. Yoksa atıyorum Iphone 8 çıkacağı yıl ilk çıktığı ücret üzerinden 7yi almış gibi olursunuz.

Gko
14-01-2017, 15:47
Tabi. Sonuçta monitor çözünürlüğünuz 768P de kalırsa izlediğiniz filmden oynadığınız oyuna kadar max o çözünürlükte oynatabilirsiniz. Yani isterseniz bluray film için dvd kalitesini az buçuk geçersiniz.

Mobilde ve pc piyasasından uzak olduğum için tavsiye konusunda bir şeyler edemem. Ama takip ettiğim küçük bilgiler sayesinde bilgisayar almak için biraz kötü bir dönem olduğunu söyleyebilirim

Buna sebep olarak amd.nin yakın zamanda açıkladığı grafik ve işlemci teknolojisinin devrim niteliğinde olması ayrıca nvidia.nin artık mobil ekran kartı saçmaligina bundan sonra son vereceğini söylemem gerek. Bu zamana kadar nvidia notebook ve desktop grafik kartlarını isim olarak neredeyse bir tutsa da mobile hep bir iki tık altında performans veren kartı üretiyordu. Ama bu durumun değiştiğini açıkladı geçen günlerde

Ben olsam biraz daha beklerdim. Hem kur hem de şu an eski teknoloji konumuna düşecek ürün alma riskinden dolayı beklemenizi tavsiye edebilirim ancak. Yoksa atıyorum Iphone 8 çıkacağı yıl ilk çıktığı ücret üzerinden 7yi almış gibi olursunuz.

ayın 23ünde extre kesilicek o tarihte alıcam pc'yi, teşekkürler bu arada.

özellikle SSD'li model bakıcam derken kafalar iyice karman çorman oldu :D tekrar macbook air'e çevirdim kafamı, 9 gün boyunca yedik b*ku :D

rain man
14-01-2017, 15:55
Hahahaha. Biraz karmaşık oldu. Amatör kullanıcı için önemsenmesine gerek yok. Air iyidir ��

excellency23
14-01-2017, 16:12
+ olarak dediğiniz gibi SSD bu kadar dünya farkı yaratıyosa ssd'li bir model bakmakta fayda var?

ssd siz bilgisayar kullanilmaz(bana göre). ama degistirmesi cok basit. bi tane alip takarsin icinden cikani da harici yaparsin. harici kutular satiliyor aliexpresste falan 4-5 dolara. takmasi cok basit. ben oyle yaptim mesela 1tb disk vardi 256gb ssd alip icinden cikani harici yaptim. önceligin islemci olsun. sonra 6 veya 8gb ram.

m34kb
14-01-2017, 18:47
merhaba, geçen hafta bu ürünü aldım, LENOVO Ideapad 510 15.6 inc FHD Intel(R) Core™ i7-7500U 2.7 GHz 12 GB 1 TB GeForce 940MX 4 GB Notebook Notebook (http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_lenovo-%C4%B1deapad-510-15-6-in%C3%A7-fhd-%C4%B1ntel%C2%AE-core%E2%84%A2-i7-7500u-2-7-ghz-12-gb-1-tb-geforce-940mx-4-gb-notebook-1169870.html?rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=CPm25ouLwtECFUK7GwodRa8J5Q)

üstüne 250 gblik bir ssd taktığında uçuyor. vatandan 3400 tl ye aldım ssdyede 320 tl verdim. kesinlikle deydi. tavsiye ederim.

leader_T
14-01-2017, 19:04
arkadaşım 11 aylık MacBook Air aldı ***** siteden. magic mouse dahil 2500 tl ye

dongüsü de çok fazla değildi.

temiz ürünler denk geliyor.

bende MacBook Pro mu ***** siteden aldım. daha 6 aylık cihazdı. aşırı memnunum. tavsiye ederim.

Gko
15-01-2017, 11:06
Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim ama üstüne basa basa söylüyorum " pil ömrü önemli olduğu için 13.3 veya 14 inc" pc bakıyorum :)

ACYV
15-01-2017, 12:19
Merhaba herkese, şu 1 hafta içinde yeni bi laptop almam lazım.

Aldığım zamna uzun süre kullanıyourm, şuan kullandığım laptop 6 senelik oldu nerdeyse ve ucuzda bişeydi :D neyse lafı dolandırmıyım,

Aklımda 3 tane seçenek kaldı bunlardan hangisi daha mantıklı olur sizce, bilen tecrübe eden varsa yardım lütfen.

Genel kullanım alanım günlük işlerimi halletmek vb. şeyler olucak o yüzden 13-14' bi laptop bakıyorum. Şarj süresi benim için önemli.

Dell xps13 9350
Dell Inspiron XPS13 9350 Intel Core i5 6200U 2.8GHz 4GB Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-xps13-9350-intel-core-i5-6200u-2-8ghz-4gb-128gb-ssd-13-3-full-hd-tasinabilir-bilgisayar-s20w81n-p-BD601902)

bunun özellikle kasasına bayılıyorum ve bu özellik olarak sadece hb'de var.

Öteki alternatifim macbook air 8b i5 5250u olan model.
Nedense bunda bi kararsız kaldım, daha önce mac kullanmadığım için olarabilir aydınlatırsanız sevinirim.

Ve son olarak Dell xps12 9250 4k
Dell Inspiron XPS12 9250 Intel Core M5 6Y57 1.1GHz/2.8GHz Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-xps12-9250-intel-core-m5-6y57-1-1ghz-2-8ghz-8gb-256gb-ssd-12-5-4k-uhd-tasinabilir-bilgisayar-tbm5w82n-p-BD602068)

bunuda daha az önce gördüm aslında, bu fiyat sadece hb'de bu kadar ve neden böyle bi indirim var anlamış değilim ama buna da bayıldım diyebilirim.

1 senedir 9350 (i7,256 ssd) olanını kullanıyorum, şiddetle tavsiye ederim.

Gko
15-01-2017, 12:42
1 senedir 9350 (i7,256 ssd) olanını kullanıyorum, şiddetle tavsiye ederim.

pil süresi ne alemde peki ? Normal ve yoğun kullanımda ?

Evrenoz
15-01-2017, 12:42
DELL'in Türkiyedeki en büyük partnerlarından birinin satış yöneticisi olarak yazıyorum.. Server/ Storage / backup / Network projeleri haricinde Yılda Kurumsal olarak 8-10 bin cihaz satışı yapıyoruz. Haliyle de epey tecrübe birikiyor..

Öncelikle neden Inspiron XPS demişler anlamadım. Inspiron ayrı sınıf, XPS ayrı sınıf..
İşletme Dizustu Bilgisayarları | Dell (http://www.dell.com/tr/p/laptops-ec?~ck=bt)

Belirtilen cihaz Inspiron değil, XPS sınıfı.. Ve XPS varken başka bir makinaya bakma derim..
ama hangi XPS
2in1 'ları biraz beklemekte fayda var bundan mütevellit 9250 biraz geride kalabilir..

Linkini Verdiğin 9350 çok güzel cihaz lakin içinde neden 5400 RPM disk yazmışlar anlayamadım. Hem 5400 RPM disk yazmışlar hem de SSD var demişler.. SSD varsa RPM olmaz, RPM varsa SSD olmaz.
Disk konusunu iyicene bir araştır derim. Muhtemelen SSD çıkacaktır. Eğer Dediğim gibi SSD var ise başka cihaz düşünme

Yorumlarda Vostro gördüm, XPS alabileceksen hiç bulaşma Vostro'ya.. DELL'in en alt seviye ürün ailesi vostro. XPS'le karşılaştırmamak gerek.. Keza yine XPS alabileceksen Inspiron'a da bakma.. Latitude 7000 serisi ( 7270/ 7370 / 7470 ) bulursan bakabilirsin ama XPS'in karizması yoktur Latitude'de. Latitude'u bulmak da zor zira consumer ürün değil, kurumsal ürün. Dolayısıyla farklı yöntemler ile getirenler parakende olarak satıyor genelde..

Inspiron ve Vostro'nun aksine, Ertesi gün yerinde garanti ile gelir XPS'lerin büyük çoğunluğu. Bu ne demek? Diskin arızalandığında servis evine gelir, evinde onarımı yapar ve gider. XPS ailesi consumer seri olarak görünse de kurumsal garantiye sahip. Ancak bazı XPS'ler bu özelliğe sahip olamıyor, sebebi de satan firmanın maliyet kısmak için bu özelliği deactive etmeleri.. Cihazı aldıktan sonra Service Tag numarası ile DELL çağrı merkezinden öğrenebilirsin garanti kapsamını..

LAtitude serisinin tamamı ise koşulsuz şartsız ertesi gün yerinde garantiye sahiptir..

Macbook tamamen farklı bir dünya, bana bedava verseler kullanmam satarım. Kötü olduğundan değil, Kafam almıyor Macbook dünyasını..

DELL almayacaksan Lenovo al.. HP'ye bakma bile derim..

Asus/MSI/Casper VB markalar ise benim gözümde Dell - Lenovo - HP 3'lüsünün dışında kalıp şekli / şemali ile son kullanıcıyı cezbederek satış yapan, kurumsal pazara girebilecek statüde / kalitede olmayan markalar. Bakmayı düşünmem bile bu markalara

Yanlış karar...

Evrenoz
15-01-2017, 12:50
Dell ?

Bu yorum hem çok doğru hem çok yanlış..

Şöyle ki; Olay marka değil markanın ürün segmenti.

DELL'de tek bir seri notebook yok.. Vostro ve Insiron serisi kullanılıyor ise böyle bir sorun yaşanması çok doğal.. Zira Vostro ve Insprion kurumsal ürünler değildir. Kurumsal firmalarda kullanılmamalıdır. Kullanılır ise sorun yaşanma olasılığı yüksektir. Cihaz Latitude ise böyle bir sorun olması enteresan olur, zira taş gibidir Latitude'ler. 1 makinada sorun varsa bireysel, şirketteki tüm makinalarda sorun varsa o seriden çıkan ürünlere bakmak gerekir.

İ7'li LAtitude'lerin düz işlemci değil Quad Core olanlarının proje kurumsal satış fiyatı 1200 USD + KDV'lerde. Geçen sene 6-7 bin liraya alındı ise bi bakmak gerekir o konuya. 2200 USD'nin üzerinde bir maliyet yapar, bir dünya satış yapıyorum ben görmedim böyle bir i7'li Latitude Fiyatı.. Zira Global olarak DELL kullanan firmalar Global Frame Aggrement yapar ve bu Frame Aggrement sayesinde Türkiye Proje satış fiyatının çok daha altına ürün alır.

ACYV
15-01-2017, 13:00
pil süresi ne alemde peki ? Normal ve yoğun kullanımda ?

dikkat edemeyecek derecede uzun benim için. sanırım 6/8 saat civarı gidiyor. eğer beklemeli soruyorsan, hafta sonu hiç şarj etmeden ofise gidiyor bilgisayar pazartesi günleri.

Gko
15-01-2017, 13:01
DELL'in Türkiyedeki en büyük partnerlarından birinin satış yöneticisi olarak yazıyorum.. Server/ Storage / backup / Network projeleri haricinde Yılda Kurumsal olarak 8-10 bin cihaz satışı yapıyoruz. Haliyle de epey tecrübe birikiyor..

Öncelikle neden Inspiron XPS demişler anlamadım. Inspiron ayrı sınıf, XPS ayrı sınıf..
İşletme Dizustu Bilgisayarları | Dell (http://www.dell.com/tr/p/laptops-ec?~ck=bt)

Belirtilen cihaz Inspiron değil, XPS sınıfı.. Ve XPS varken başka bir makinaya bakma derim..
ama hangi XPS
2in1 'ları biraz beklemekte fayda var bundan mütevellit 9250 biraz geride kalabilir..

Linkini Verdiğin 9350 çok güzel cihaz lakin içinde neden 5400 RPM disk yazmışlar anlayamadım. Hem 5400 RPM disk yazmışlar hem de SSD var demişler.. SSD varsa RPM olmaz, RPM varsa SSD olmaz.
Disk konusunu iyicene bir araştır derim. Muhtemelen SSD çıkacaktır. Eğer Dediğim gibi SSD var ise başka cihaz düşünme

Yorumlarda Vostro gördüm, XPS alabileceksen hiç bulaşma Vostro'ya.. DELL'in en alt seviye ürün ailesi vostro. XPS'le karşılaştırmamak gerek.. Keza yine XPS alabileceksen Inspiron'a da bakma.. Latitude 7000 serisi ( 7270/ 7370 / 7470 ) bulursan bakabilirsin ama XPS'in karizması yoktur Latitude'de. Latitude'u bulmak da zor zira consumer ürün değil, kurumsal ürün. Dolayısıyla farklı yöntemler ile getirenler parakende olarak satıyor genelde..

Inspiron ve Vostro'nun aksine, Ertesi gün yerinde garanti ile gelir XPS'lerin büyük çoğunluğu. Bu ne demek? Diskin arızalandığında servis evine gelir, evinde onarımı yapar ve gider. XPS ailesi consumer seri olarak görünse de kurumsal garantiye sahip. Ancak bazı XPS'ler bu özelliğe sahip olamıyor, sebebi de satan firmanın maliyet kısmak için bu özelliği deactive etmeleri.. Cihazı aldıktan sonra Service Tag numarası ile DELL çağrı merkezinden öğrenebilirsin garanti kapsamını..

LAtitude serisinin tamamı ise koşulsuz şartsız ertesi gün yerinde garantiye sahiptir..

Macbook tamamen farklı bir dünya, bana bedava verseler kullanmam satarım. Kötü olduğundan değil, Kafam almıyor Macbook dünyasını..

DELL almayacaksan Lenovo al.. HP'ye bakma bile derim..

Asus/MSI/Casper VB markalar ise benim gözümde Dell - Lenovo - HP 3'lüsünün dışında kalıp şekli / şemali ile son kullanıcıyı cezbederek satış yapan, kurumsal pazara girebilecek statüde / kalitede olmayan markalar. Bakmayı düşünmem bile bu markalara

Yanlış karar...

teşekkür ederim ayrıntılı yorum için, gönlüm hep xps'te ama linkini attığım ürün sadece hb'de var ve hb'nin en sonki kredi kartı olayından sonra pek güven vermiyo insana ordan tekrar yüksek fiyatta alışveriş yapmak.

xps'in i7'li bilgisayarı mediamarkt'ya var ama o da 7bin lira kendileri :D

Ve nedense Dell marka ürünler perakende marketlerde sadece mediamartk'ta satılıyor, teknosa ve vatanda yok.

Ayrıca şu vostro kaka yorumundan sonra vazgeçtim resmen :D

Gko
15-01-2017, 13:30
Lenovo Yoga 510 80S7004RTX Notebook - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-yoga510-core-i5-6200u-2-3ghz-4gb-500gb-8gb-ssd-14-2gb-w10-notebook.html)

peki bu lenovo nasıldır ? Sadece 8gb ssd var ama iş görür mü ?

Atıyorum eğer 256gb falan ssd aldım diyelim, windows'u tekrar ona mı kurdurmam gerekir nasıl oluyo bu işler hiç bilmiyorum :D

Eworen
15-01-2017, 15:32
Bu yorum hem çok doğru hem çok yanlış..

Şöyle ki; Olay marka değil markanın ürün segmenti.

DELL'de tek bir seri notebook yok.. Vostro ve Insiron serisi kullanılıyor ise böyle bir sorun yaşanması çok doğal.. Zira Vostro ve Insprion kurumsal ürünler değildir. Kurumsal firmalarda kullanılmamalıdır. Kullanılır ise sorun yaşanma olasılığı yüksektir. Cihaz Latitude ise böyle bir sorun olması enteresan olur, zira taş gibidir Latitude'ler. 1 makinada sorun varsa bireysel, şirketteki tüm makinalarda sorun varsa o seriden çıkan ürünlere bakmak gerekir.

İ7'li LAtitude'lerin düz işlemci değil Quad Core olanlarının proje kurumsal satış fiyatı 1200 USD + KDV'lerde. Geçen sene 6-7 bin liraya alındı ise bi bakmak gerekir o konuya. 2200 USD'nin üzerinde bir maliyet yapar, bir dünya satış yapıyorum ben görmedim böyle bir i7'li Latitude Fiyatı.. Zira Global olarak DELL kullanan firmalar Global Frame Aggrement yapar ve bu Frame Aggrement sayesinde Türkiye Proje satış fiyatının çok daha altına ürün alır.

Fiyat olayini yanlis anlamissin sirketin kacparaya aldigini kaca aldigini nerden bilelim biz hem bizene :)
Ben baya pahali ust seri bi cihaz oldugunu belirtmek istemistim
Bu arada simdi baktim sagina soluna latitude e7470 mis altinda oyle yaziyor galiba en ust seri bi pc
Ben şirketce duydugumu yaziyorum esimdende gordugumu yaziyorum
universite zamaninda cok takip ederdim simdi cok uzagim artik
E7470 icin ekleme yapayim bu kadar ust seri aletin ekrani full hd degil ekran vasat pc nin sesi daha kotusu olamaz seviyede
Bu eksiler artilar benimde esiminde umrunda degil orasi ayri para verip almadik ya :)
Dell markasini gorunce yazayim dedim

Evrenoz
15-01-2017, 16:01
Fiyat olayini yanlis anlamissin sirketin kacparaya aldigini kaca aldigini nerden bilelim biz hem bizene :)
Ben baya pahali ust seri bi cihaz oldugunu belirtmek istemistim
Bu arada simdi baktim sagina soluna latitude e7470 mis altinda oyle yaziyor galiba en ust seri bi pc
Ben şirketce duydugumu yaziyorum esimdende gordugumu yaziyorum
universite zamaninda cok takip ederdim simdi cok uzagim artik
E7470 icin ekleme yapayim bu kadar ust seri aletin ekrani full hd degil ekran vasat pc nin sesi daha kotusu olamaz seviyede
Bu eksiler artilar benimde esiminde umrunda degil orasi ayri para verip almadik ya :)
Dell markasini gorunce yazayim dedim

7470 güzeldir, dediğin gibi latitude serisinin en üst seviye ( 7000 serisi ) cihazlarından biridir. Bir alt sınıfı 5000 serisidir. Fiyatı şirket notebooku için dediğin gibi pahalıdır, 1000 usd + kdv üzeri fiyat çıkar
Ekran seçimi tamamen şirketin kontrolünde.. Yani aynı cihazı FHD de, QHD de konfigüre edebiliyorsun veya daha alt seviyede de. Ya da dokunmatik, dokunmatik olmayan olarak seçebiliyorsun. Şirket FHD uygun görmemiş, yapacak bir şey yok. Zira çoğu şirket gerek yok diye FHD'yi seçmiyor, daha düşük çözünürlüğü seçiyor. Bu da maliyet avantajı sağlıyor tabi.

Bakmak istersen;
http://desistem.com.tr/content/images/uploads/files/dell-latitude-7000-series-e7270-e7470-0.pdf

14.0” HD (1366 x 768) Anti Glare (16:9) WLED, 200 nits, Magnesium Alloy LCD back
14.0" HD+ (1600 x 900) Anti Glare (16:9) WLED, 250 nits, Magnesium Alloy LCD back
14.0” FHD (1920 x 1080) Anti Glare (16:9) WLED, 300 nits, Magnesium Alloy LCD back
14.0” QHD Touch with Corning® Gorilla® Glass NBT (2560 x 1440) Anti Finger Print (16:9) WLED, 270 nits, Woven Carbon Fiber LCD back

Seninki muhtemelen 1366 x 768 HD ekran

Kurumsal seri cihazlarda bir çok component ( ekran, cpu, ram, disk, wireless, 3G vb ) seçenek. Şirket isterse alıyor, isterse almıyor. Cihaz kurumsal notebook sınıfında olduğundan, yani iş notebooku olduğundan sese pek önem verilmiyor. Dediğin gibi epey kötü ses çıkışları. Cihaz maliyetini düşürmek için İş notebookunda iyi sese gerek yok anlayışı yüzünden muhtemelen.. Zira şirketler genelde 100'lerce cihaz aldığından 20 USD bile totalde IT bütçeleri için dip toplamda önemli. Masrafı elden geldiğince kısmaya çalışıyorlar

Önceki cihaz neydi bu arada? Şirket hangisi? Belki ben bile satmış olabilirim :)

Evrenoz
15-01-2017, 16:03
Lenovo Yoga 510 80S7004RTX Notebook - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-yoga510-core-i5-6200u-2-3ghz-4gb-500gb-8gb-ssd-14-2gb-w10-notebook.html)

peki bu lenovo nasıldır ? Sadece 8gb ssd var ama iş görür mü ?

Atıyorum eğer 256gb falan ssd aldım diyelim, windows'u tekrar ona mı kurdurmam gerekir nasıl oluyo bu işler hiç bilmiyorum :D

8 GB SSD li cihazlar Hybrid cihazlardır. Yani tüm programlar ve OS normal dönen diske kurulur. Sık kullanılan programlar daha hızlı açılsın diye 8 GB'lık SSD diskten cache olarak açılır. ama bir Hybrid asla direkt SSD diskli bir makine kadar performanslı değildir. 256 SSD'li makine aldığında tüm kapasiten 256'dır, windowsu da oyunları da SSD'ye kurarsın. Başka disk seçeneğin yoktur.

Bazı cihazlarda ise ( workstation notebooklar özellikle ) 256 SSD yanında 1 TB 7200 RPM disk bulunur, bunda işletim sistemini SSD'ye kurarsın, gereksiz şeyleri ( müzik, resim, film vb ) normal kısma atarsın

som306
15-01-2017, 18:18
+ Eğerki beğendiğin bir notebook buldun ama ssd yok kafan karışmasın.Kendimde uyguladım arkadaşlarda yazmış extra min 120gb ssd ile montajı yapıp sadece çalıştıracağın windowsu ve programları buraya kurarsın.

golgeoyunu03
15-01-2017, 20:39
ssd'siz laptop'a laptop denmez, denemez. İsterseniz en iyi işlemci olsun ssd yoksa tam performans alamazsınız.

Gko
15-01-2017, 21:02
ssd'siz laptop'a laptop denmez, denemez. İsterseniz en iyi işlemci olsun ssd yoksa tam performans alamazsınız.

hal böyle olunca istediğim ekran boyutu + ssd = macbook air veya lenovo yoga 7xx o da 5binli rakamlara geliyo :)

işin özü macbook air'i almaya değer mi :D :D

Tayfun.O
15-01-2017, 21:09
VivoBook Pro N552VW | Notebook | ASUS Turkiye (https://www.asus.com/tr/Notebooks/VivoBook-Pro-N552VW/)

Bende n550 jk alalı 2 sene oldu kasa tasarımı birebir aynı ama içerik olarak benim kullandığımdan 3-4 gömlek üstün kesinlikle tavsiye ederim, tek eksiği ssd onuda bluray ı harddisc i söküp takıyoruz çiçek oluyor. Ben hem iş için hem oyun için baya canını alıyorum kolay ısınmıyor. Güç tasarrufuna çekince baya bayaa şarjı uzun gidiyor tavsiye ederim

Gko
15-01-2017, 21:16
VivoBook Pro N552VW | Notebook | ASUS Turkiye (https://www.asus.com/tr/Notebooks/VivoBook-Pro-N552VW/)

Bende n550 jk alalı 2 sene oldu kasa tasarımı birebir aynı ama içerik olarak benim kullandığımdan 3-4 gömlek üstün kesinlikle tavsiye ederim, tek eksiği ssd onuda bluray ı harddisc i söküp takıyoruz çiçek oluyor. Ben hem iş için hem oyun için baya canını alıyorum kolay ısınmıyor. Güç tasarrufuna çekince baya bayaa şarjı uzun gidiyor tavsiye ederim

teşekkür ederim ama özellikle yazıyorum 15.6 istemiyorum diye :)

ayrıca o fiyat beni aşıyo

Tayfun.O
15-01-2017, 21:19
teşekkür ederim ama özellikle yazıyorum 15.6 istemiyorum diye :)

ayrıca o fiyat beni aşıyo

Özür dilerim ben görmedim Kaç inç aradığınızı görmedim daha ufak bir şey bakıyorsanız bence yine asus bakın 200-300 fazla verirsiniz ama wifi çekmedi,yok işte batarya erken öldü, ekranda ölü pixel çıktı sıkıntısı yaşamazsanız

Gko
15-01-2017, 21:21
Özür dilerim ben görmedim Kaç inç aradığınızı görmedim daha ufak bir şey bakıyorsanız bence yine asus bakın 200-300 fazla verirsiniz ama wifi çekmedi,yok işte batarya erken öldü, ekranda ölü pixel çıktı sıkıntısı yaşamazsanız

asus daha önce deneyimlemediğim bi marka o yüzden hiç bi fikrim yok markayla ilgili :D

ama şu modeli buldum; işlemcidir ramdir ssd olmasıdır +ları çok fazla, muadili bir laptop 5bin küsürlerden başlıyo

ASUS UX310UQ GL399T FHD İntel Core i7-7500U 2.7 GHz 8 GB 512 GB SSD 940MX 2 GB Windows 10 Notebook Notebook (http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_asus-ux310uq-gl399t-fhd-intel-core-i7-7500u-2-7-ghz-8-gb-512-gb-ssd-940mx-2-gb-windows-10-notebook-1170984.html#teknik-bilgiler)

Tayfun.O
15-01-2017, 22:52
asus daha önce deneyimlemediğim bi marka o yüzden hiç bi fikrim yok markayla ilgili :D

ama şu modeli buldum; işlemcidir ramdir ssd olmasıdır +ları çok fazla, muadili bir laptop 5bin küsürlerden başlıyo

ASUS UX310UQ GL399T FHD İntel Core i7-7500U 2.7 GHz 8 GB 512 GB SSD 940MX 2 GB Windows 10 Notebook Notebook (http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_asus-ux310uq-gl399t-fhd-intel-core-i7-7500u-2-7-ghz-8-gb-512-gb-ssd-940mx-2-gb-windows-10-notebook-1170984.html#teknik-bilgiler)

Üstünde ki işlemci 7.nesil i7 en son çıkanlardan benim kisi 5.nesil çok hızlı diyordum bu ucar ayrıca bunun üstünde ki şarjı 5. nesile göre çok çok daha az tüketir bence alınır ama ekran kartının ramı az onuda ssd kapatır heral de.

Asus çok sağlam lenova hiç bakma korelilerin en kaliteli markasından bi tanesi bence, msi, moonster düşünülmezse gerçekten tercih edilebilecek marka. dell işine pek girme kullanıpta memnun kalan görmedim daha

Gko
15-01-2017, 23:04
Üstünde ki işlemci 7.nesil i7 en son çıkanlardan benim kisi 5.nesil çok hızlı diyordum bu ucar ayrıca bunun üstünde ki şarjı 5. nesile göre çok çok daha az tüketir bence alınır ama ekran kartının ramı az onuda ssd kapatır heral de.

Asus çok sağlam lenova hiç bakma korelilerin en kaliteli markasından bi tanesi bence, msi, moonster düşünülmezse gerçekten tercih edilebilecek marka. dell işine pek girme kullanıpta memnun kalan görmedim daha

msi monster bu tip marka düşünmüyorum. Dell ben kullanıyorum şuanda ve memnunum :D teşekkürler tavsiye için

Tayfun.O
15-01-2017, 23:08
msi monster bu tip marka düşünmüyorum. Dell ben kullanıyorum şuanda ve memnunum :D teşekkürler tavsiye için

Valla ilk defa gördüm :D Patlama çatlama yok demi eminsin bizim bi tane arkadaşda dell var kağıt üstünde on numara ama 3-4 yıllık samsung dan beter çalışıyor :D Chromde bile kasılıyor sen düşün

Gko
15-01-2017, 23:48
Valla ilk defa gördüm :D Patlama çatlama yok demi eminsin bizim bi tane arkadaşda dell var kağıt üstünde on numara ama 3-4 yıllık samsung dan beter çalışıyor :D Chromde bile kasılıyor sen düşün

2011 yılında 1150 liraya aldım hala onu kullanıyorum işte :D

Ae86
16-01-2017, 00:08
Dell 7950 dokunmatik ve ssd olmayan versiyonunu ekimde aldım.Sonra 120 GB Samsung Evo 850 ssd aldım memnunum.Fiyati uçtu o ayri konu.

http://m.n11.com/dell-gaming-7559-b70w81c-i7-6700hq-1tb-4gb-gtx960m-fhd-w10-P88413658

golgeoyunu03
16-01-2017, 00:35
hal böyle olunca istediğim ekran boyutu + ssd = macbook air veya lenovo yoga 7xx o da 5binli rakamlara geliyo :)

işin özü macbook air'i almaya değer mi :D :D

macbook air sarj konusunda sizi hiç üzmez.

Ayrıyetten ssd yi dvd rom yerine değilde orjinal hdd nin yerine takmak daha doğru olur, dvd rom'lar çoğunlukla sata2 olarak bağlı olduğundan ssd tam performans vermez, orjinal hdd sata3 olarak çalışır.(eski notebooklarda hdd'ler sata2 olarak çalışır)

.::EmrE::.
16-01-2017, 00:43
Lenovo bildiğimiz IBM ve oldukça kaliteli bir üretici.
Dell ise bence en iyi iş bilgisayarı üreticisi. Örneğin Pegasus'un bütün şirket bilgisayarları Dell. MSI kullanmadım ama laptop alırken deneyimlediğim ve gördüğüm kadarıyla parasını hak etmiyor. En azından gaming serisi için öyle idi. Aynı konfigürasyonda MSI dan 3000 lira daha ucuz Acer hem MSI dan daha az ısınıyor hem de ucuz mesela.

Macbook a gelirsek sadece OS yüzünden alınır. Önce Windows mu Mac mi istiyorsunuz ona karar verin.
Ben 2 ay evvel yaklaşık 7500 liraya Windows laptop aldım şu an verip 2015 Macbook Pro almayı düşünüyorum, MacOS kullandıktan sonra Windows ziyan geliyor.

16-01-2017, 00:44
Wimdows olacaksa paylaştıklarınız arasında Dell XPS tek geçerim.

Gko
16-01-2017, 00:47
macbook air sarj konusunda sizi hiç üzmez.

Ayrıyetten ssd yi dvd rom yerine değilde orjinal hdd nin yerine takmak daha doğru olur, dvd rom'lar çoğunlukla sata2 olarak bağlı olduğundan ssd tam performans vermez, orjinal hdd sata3 olarak çalışır.(eski notebooklarda hdd'ler sata2 olarak çalışır)
teşekkürler

Lenovo bildiğimiz IBM ve oldukça kaliteli bir üretici.
Dell ise bence en iyi iş bilgisayarı üreticisi. Örneğin Pegasus'un bütün şirket bilgisayarları Dell. MSI kullanmadım ama laptop alırken deneyimlediğim ve gördüğüm kadarıyla parasını hak etmiyor. En azından gaming serisi için öyle idi. Aynı konfigürasyonda MSI dan 3000 lira daha ucuz Acer hem MSI dan daha az ısınıyor hem de ucuz mesela.

Macbook a gelirsek sadece OS yüzünden alınır. Önce Windows mu Mac mi istiyorsunuz ona karar verin.
Ben 2 ay evvel yaklaşık 7500 liraya Windows laptop aldım şu an verip 2015 Macbook Pro almayı düşünüyorum, MacOS kullandıktan sonra Windows ziyan geliyor.

daha önce hiç mac deneyimim olmadı, yani bu yüzden macOs mu yoksa w10 mu diye bi ayrım yapamıyorum ne yazıkki :/

macbookair bakıcam gibi büyük ihtimal kararım 10 kere değişti ama :D :D

bütçemi zorlamaya çalışıp pro almaya değer mi sizce retina ekran için extra 1.500 liraya ? Ayrıca tabi kasa olarak ekran kenarlıkları daha ince olduğu için kasası çok daha şık gözüküyo ama..

16-01-2017, 00:56
teşekkürler

daha önce hiç mac deneyimim olmadı, yani bu yüzden macOs mu yoksa w10 mu diye bi ayrım yapamıyorum ne yazıkki :/

macbookair bakıcam gibi büyük ihtimal kararım 10 kere değişti ama :D :D

bütçemi zorlamaya çalışıp pro almaya değer mi sizce retina ekran için extra 1.500 liraya ? Ayrıca tabi kasa olarak ekran kenarlıkları daha ince olduğu için kasası çok daha şık gözüküyo ama..

Mac OS alışma süreci ilk zamanlar zor gelebilir ancak alıştıktan sonra keşke hep Mac kullansaydım dersiniz. Air ile Pro arasında 3000 lira fark bile olsa bence değer.

16-01-2017, 14:10
Bu arada kendi laptopum da satılık düşünürseniz ÖM gönderebilirsiniz, HP Folio 1040 G2 Elitebook. Baktığınız klasmanda bir laptop, güzel yanı VPro işlemcisi olması.

Intel Core i7 Vpro 5600U @ 2.60 GHz - 3.2 GHz max. 4MB Cache
8GB DDR3L 1600MHz Ram
Intel HD5500 Grafik Kartı
14" 1920x1080p Full HD Ekran - MultiTouch Dokunmatik
256GB M.2 SSD Sürücü
Parmak İzi Sensörü
2x USB 3.0 Şarj Girişi, 3G Sim Kart, 1 Display Port 1.2 , 1 MicroSD girişi
720p Webcam
Sıvı Dökülmesine Dayanıklı Oluklu Klavye
MultiTouch Mouse Pad
2.1 Dolby DTS Surround Ses Sistemine sahip hoparlörler
NFC, Bluetooth 4.0 ve WiFi için Çift Bantlı Kablosuz-AC 7265 802.11a/b/g/n/ac
Pil Ömrü yaklaşık 5 saat.

aroglu
16-01-2017, 14:18
HP 14-AM107NT Intel Core i5 7200U 2.5GHz / 3.1GHz 8GB 256GB Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/hp-14-am107nt-intel-core-i5-7200u-2-5ghz-3-1ghz-8gb-256gb-ssd-14-ips-tasinabilir-bilgisayar-y7z06ea-p-HBV000001YJN3)

nadir casper memnun müşteri olarak;

Casper F300.7200-8D00P-S Intel Core i5 7200U 2.5GHz / 3.1GHz Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/casper-f300-7200-8d00p-s-intel-core-i5-7200u-2-5ghz-3-1ghz-8gb-256gb-ssd-13-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000002W4FP)

bütçe arttırılırsa;

Asus UX310UQ-GL399T Intel Core i7 7500U 2.7GHz / 3.5GHz 8GB Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/asus-ux310uq-gl399t-intel-core-i7-7500u-2-7ghz-3-5ghz-8gb-512gb-ssd-13-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV0000031ZZT?magaza=Hepsiburada)

Gko
16-01-2017, 16:54
Bu arada kendi laptopum da satılık düşünürseniz ÖM gönderebilirsiniz, HP Folio 1040 G2 Elitebook. Baktığınız klasmanda bir laptop, güzel yanı VPro işlemcisi olması.

Intel Core i7 Vpro 5600U @ 2.60 GHz - 3.2 GHz max. 4MB Cache
8GB DDR3L 1600MHz Ram
Intel HD5500 Grafik Kartı
14" 1920x1080p Full HD Ekran - MultiTouch Dokunmatik
256GB M.2 SSD Sürücü
Parmak İzi Sensörü
2x USB 3.0 Şarj Girişi, 3G Sim Kart, 1 Display Port 1.2 , 1 MicroSD girişi
720p Webcam
Sıvı Dökülmesine Dayanıklı Oluklu Klavye
MultiTouch Mouse Pad
2.1 Dolby DTS Surround Ses Sistemine sahip hoparlörler
NFC, Bluetooth 4.0 ve WiFi için Çift Bantlı Kablosuz-AC 7265 802.11a/b/g/n/ac
Pil Ömrü yaklaşık 5 saat.

2. el kesinlikle düşünmüyorum teşekkür edeirm

Gko
16-01-2017, 16:57
HP 14-AM107NT Intel Core i5 7200U 2.5GHz / 3.1GHz 8GB 256GB Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/hp-14-am107nt-intel-core-i5-7200u-2-5ghz-3-1ghz-8gb-256gb-ssd-14-ips-tasinabilir-bilgisayar-y7z06ea-p-HBV000001YJN3)

nadir casper memnun müşteri olarak;

Casper F300.7200-8D00P-S Intel Core i5 7200U 2.5GHz / 3.1GHz Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/casper-f300-7200-8d00p-s-intel-core-i5-7200u-2-5ghz-3-1ghz-8gb-256gb-ssd-13-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000002W4FP)

bütçe arttırılırsa;

Asus UX310UQ-GL399T Intel Core i7 7500U 2.7GHz / 3.5GHz 8GB Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/asus-ux310uq-gl399t-intel-core-i7-7500u-2-7ghz-3-5ghz-8gb-512gb-ssd-13-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV0000031ZZT?magaza=Hepsiburada)

asus şuan benimde merceğim altında :D

casper evime sokmam, hp'yi ise kötü izleniminden dolayı biraz sıcak bakamıyorum malesef nedense

golgeoyunu03
16-01-2017, 19:14
asus şuan benimde merceğim altında :D

casper evime sokmam, hp'yi ise kötü izleniminden dolayı biraz sıcak bakamıyorum malesef nedense

U tipi işlemciler serinlik amacı için vardır, performansları sizi üzmez ama amacı performans sergilemek değildir :)
Oyun oynanıcaksa en az 950m hatta 960m ekran kartı olanlara bakın

Gko
16-01-2017, 19:16
U tipi işlemciler serinlik amacı için vardır, performansları sizi üzmez ama amacı performans sergilemek değildir :)
Oyun oynanıcaksa en az 950m hatta 960m ekran kartı olanlara bakın

oyun oynamak gibi bi amacım yok hatta bu tarz bi laptop alıp oyun dönemini komple rafa kaldırmak istiyorum diyebilirim :)

Gko
17-01-2017, 12:10
yardımcı olan fikrini söyleyen herkese teşekkürler, tercihimi macbook pro'dan yana kullanıcam haftaya alıcam sanırım

Gko
22-01-2017, 18:22
bikaç sıkıntıdan dolayı malesef limiti düşürmek zorunda kaldım, şuan max limitim 3bin lira.

2 seçenek arasında kaldım bunlar;

Hp Pavilion Z3C48EA Core i5 Notebook - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/hp-pavilion-14-al007nt-core-i5-7200u-2-5ghz-8gb-256gb-ssd-14-2gb-w10.html)

Lenovo Yoga 510 80VB005HTX Notebook - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-yoga510-core-i5-7200u-2-5ghz-4gb-1-tb-hdd-14-2gb-w10-notebook.html)

aslında lenovo'nun bir diğer alternatifi daha var ama işlemcisi 6. nesil ama + olarak 8gblık ssd'si mevcut.

şimdi benim kafamı karıştıran nokta şurda başlıyor, hp'nin artıları ram'i ve 256gblık ssd'si, ama hp hakkında edindiğim izlenimler hiç iç açıcı değil malesef bu yüzden kafam karışık. - olarak çözünürlüğü daha düşük.

lenovo'nun ram'inin düşük oluşu ve ssd olmayışı kafamı karıştırıyo, ayrıca bi yorumda 4.5 saatlik pil süresinden söz edilmiş bu benim için yüksek değil.

Yani 14' laptop alıyorsam pil süresinin daha yüksek olmasını beklerim. Bunu göz ardı edersem 15.6' 16gb ram'lik asus laptoplar var onlara bakabilirim

Nightfish
22-01-2017, 18:28
HP ürünlerinden çektiğim sıkıntıyı başka hiç bir bilgisayar markasında yaşamadım. Hep bana mı denk geldi diyeceğim ancak çevremdeki insanlarda da bu şekilde çok fazla sıkıntı yaşadılar. Sırf bu sebeple bile Lenovo tercih ederdim.

onursumer
22-01-2017, 19:16
bikaç sıkıntıdan dolayı malesef limiti düşürmek zorunda kaldım, şuan max limitim 3bin lira.

2 seçenek arasında kaldım bunlar;

Hp Pavilion Z3C48EA Core i5 Notebook - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/hp-pavilion-14-al007nt-core-i5-7200u-2-5ghz-8gb-256gb-ssd-14-2gb-w10.html)

Lenovo Yoga 510 80VB005HTX Notebook - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-yoga510-core-i5-7200u-2-5ghz-4gb-1-tb-hdd-14-2gb-w10-notebook.html)

aslında lenovo'nun bir diğer alternatifi daha var ama işlemcisi 6. nesil ama + olarak 8gblık ssd'si mevcut.

şimdi benim kafamı karıştıran nokta şurda başlıyor, hp'nin artıları ram'i ve 256gblık ssd'si, ama hp hakkında edindiğim izlenimler hiç iç açıcı değil malesef bu yüzden kafam karışık. - olarak çözünürlüğü daha düşük.

lenovo'nun ram'inin düşük oluşu ve ssd olmayışı kafamı karıştırıyo, ayrıca bi yorumda 4.5 saatlik pil süresinden söz edilmiş bu benim için yüksek değil.

Yani 14' laptop alıyorsam pil süresinin daha yüksek olmasını beklerim. Bunu göz ardı edersem 15.6' 16gb ram'lik asus laptoplar var onlara bakabilirim

bu 3 cihaz içinden en işe yararı hp

8gb ssd olayına hiç takılma bildigin hdd aslında uzerinde 8gb lık senin kontrol edemediğin ssd kısmı var kendisi sık kullanılan dosyaları barıntırarak hızlı tepki vermesini sağlıyor

individual
22-01-2017, 19:24
bu yoga oyun için gelirmi örnek csgo gta5 falan ?

onursumer
22-01-2017, 20:06
bu yoga oyun için gelirmi örnek csgo gta5 falan ?

çok büyük beklenti yoksa grafik ayarlarında bazı şeylerden kısarak her oyunu oynarsınız

Gko
22-01-2017, 22:17
bu 3 cihaz içinden en işe yararı hp

8gb ssd olayına hiç takılma bildigin hdd aslında uzerinde 8gb lık senin kontrol edemediğin ssd kısmı var kendisi sık kullanılan dosyaları barıntırarak hızlı tepki vermesini sağlıyor

e peki 1tblik hdd ile karşılaştırdığımız taktirde 500 hdd +8ssd daha avantajlı olmuyo mu ?

Birde 8 ssd olan laptop 6. nesil i5 barındırıyo. Çok bi fark var mıdır 7. nesil i5 ile ?

onursumer
22-01-2017, 22:32
e peki 1tblik hdd ile karşılaştırdığımız taktirde 500 hdd +8ssd daha avantajlı olmuyo mu ?

Birde 8 ssd olan laptop 6. nesil i5 barındırıyo. Çok bi fark var mıdır 7. nesil i5 ile ?

ssd den dolayı illaki fark var ama ben kapasiteden olayı 1tb tercih ederdim hybrıd benim için tercih sebebi değil tam ssd olmadığı surece

nesil olarakta entegre grafik kartı biraz revizyon gordu onun dışında çalışma frekansları yükseltildi , dağlar kadar fark yok

Gko
22-01-2017, 23:00
ssd den dolayı illaki fark var ama ben kapasiteden olayı 1tb tercih ederdim hybrıd benim için tercih sebebi değil tam ssd olmadığı surece

nesil olarakta entegre grafik kartı biraz revizyon gordu onun dışında çalışma frekansları yükseltildi , dağlar kadar fark yok

benim kapasiteden yana sıkıntım yok. Yani 500lük olsa bile ben onu dolu doluya kullanmıycam.

o yüzden ssdli olan modele daha sıcak bakıyorum arasındaki ufak fark için

Gko
23-01-2017, 12:56
Az önce gidip 8gb ssd olan modeli aldım. İlk izlenimlerim gayet güzel heleki eski laptobumun 2dakikalık açılış süresinden sonra muazzam geldi :D Ve sağdaki numara takımı olmadığı için klavye kullanımında biraz sıkıntı çekiyorum :D

EnesAksu
24-01-2017, 07:16
ben şuan dell'i 6 senedir deneyimlediğim için marka ile ilgili pek bi kötü düşünce yok aklımda :D

çevremde bir arkadaşım dell kullanıyor o şikayetçi biraz bide sizde duydum işte şimdi :D

bende hiç bir sıkıntı çıkarmadı saolsun ve ben 6 senedir pcyi kapatmadan sürekli açık şekilde oyunda oynarım nettede gezerim, sadece şuan bataryası şarjda durmadığı sürede yarım saat falan gidiyo tek sıkıntımda o

İlk defa dell den şikayetçi olan görüyorum, Otosan olarak 4000 kişi dell kullandırarak destek veriyorum. Öyle kullanıcılar varki cd sürücüsünü çay bardaklık olarak mı kullanan ararsın. üzerinden test sırasında kamyonla geçenmi.
Bu göreceli bir kavramdır. Üzerinden kamyonla geçen cihaza bile onarıma geldi adamlar. Kaldı ki Workstationlar bahsetmiyorum 40 bin tl lik cihazlar.

onursumer
24-01-2017, 09:03
İlk defa dell den şikayetçi olan görüyorum, Otosan olarak 4000 kişi dell kullandırarak destek veriyorum. Öyle kullanıcılar varki cd sürücüsünü çay bardaklık olarak mı kullanan ararsın. üzerinden test sırasında kamyonla geçenmi.
Bu göreceli bir kavramdır. Üzerinden kamyonla geçen cihaza bile onarıma geldi adamlar. Kaldı ki Workstationlar bahsetmiyorum 40 bin tl lik cihazlar.

konu kurumsal olunca , perakendede satılan ürünle kalite olarak alakaları olmuyor sadece dell için değil , hp,lenovo bu markaların kurumsal cihazları aynı sorunsuzluk ve dayanıklıkta

günlük ürünlerde kıyas yapmak ve tercih etmek yanlış olur , markalar okadar çakalki , avrupaya gonderdiği aynı ürünle atıyorum amerikaya gonderdiği aynı model ürünün içinde kullandığı parçaların üretim yerini bile farklı tercih edebiliyor

ve kaliteye sorunsuzluğa ciddi yansıması oluyor

By CrAzY
24-01-2017, 09:17
Yorumlarda çok amatör tavsiyeler olmuş.Arkadaşım sanırım oyun oynamak düşünmüyorsun u işlemci(Energy server) işlemciler Render oyun vs gibi işlemlerde tercih edilmezler senin işin olmadığı için tercih sebebi.Diğer konu 7.nesil u işlemci gereksiz 6.nesil ile 7 arasında aman aman fark yok.Diğer konu önerilere göre yorumluyorum 7.nesil u işlemci önerilmiş ama 16 gb ram önerilmiş ? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu günümüz oyunlarında gta 5 bf1 de bile 8 gb ram yeterli iken(Extreme modlar hariç) bir u işlemcili oyun istemeyen bir adama 16 gb ram önermekteki mantığı ararım.Ekran kartı konusuna gelirsek x bir karta gerek yok 940 950 m işinizi görür.Ssd olmazsa olmaz değil ama olursa çok çok iyi.M2 slotlu bir laptop alırsanız m2 ye ssd diğer sataya ise hdd bağlar ssd yi sistem diğer birim depolama şeklinde kullanılır.Diyeceklerim bu kadar u bir işlemci için 8 gb ram üstü israf 7 yerine 6 tercih sebebi , 7 ve 16 gb rame verilen extra ücrete ssd,soğutucu gibi birimleri tercih edin iyi forumlar.