Orijinalini görmek için tıklayınız : PC Kasa Gönderme
.::EmrE::.
14-01-2017, 18:02
Merhabalar,
Kayseriye bilgisayar kasası göndermem gerekiyor; bilgisayara zarar gelmeden bu işi en kolay nasıl yapabilirim kargolar sigorta yapmıyorlar ve pek güvenilir gelmiyor, sarsıntı vs. de içindeki parçaların zarar görebileceğini düşünüyorum; önerilerinizi bekliyorum.
Ben olsam, kasanın bileşenleri söküp ayrı ayrı paketlerim, daha sonra kasanın içerisine paketli ve sabit halde koyarım.
Yine tek parça olur ama güvenli olur.
14-01-2017, 18:06
Alacak kişinin teknik bilgisi olduğunu pek sanmıyorum toplama için
Otobüsle gönderebilirsiniz
En hassas parça harddisk. Belki sadece onu söküp özel ambalajlayabilirsiniz.
Alacak kişinin teknik bilgisi olduğunu pek sanmıyorum toplama için
Kurulum yapamıyorsa siz kasanın içini köpük ile doldurun. Ama ufalanmamasına dikkat edin. bileşenlerin hareket edemeyeceği kadar yapsanız yeterli.
made ın JAPAN
14-01-2017, 19:05
dün nevsehıre gitti bizimkiler tüh :D
Ferhat_V
14-01-2017, 20:21
kasanın içine eski tişört yada bez parçaları doldur..üstünede karton kutu yada köpük ile kapatıp iyice sar..hiç bişe yapamıyorsan parçala kasayı orda bilgisayarcıya toplatsın.
Kesinlikle o şekilde kargoya vermeyin. Karşıdakinin hiç bilgisi yok ise mecburen otobüs ile göndereceksiniz. Kaptana 50 lira ateşleyin güzel bir köşede sapasağlam gider.
misery1903
14-01-2017, 21:25
En mühimi snrk'nın da dediği gibi hard disk, kargo sırasında atmalar tutmalar olma ihtimali daha yüksek olduğundan otobüsle yollamak ya da özellikle hard disk'i ayrı paketlemek yada direkt ayrı yollamak akıllıca olur.
arkadaşın dedigi gibi hardiski sallantılara karşı emniyete alın geri kalanına bir şey olmaz ben öle göndermiştim bir keresinde pcde öyle kolay kolay bozulacak bir bileşen yok
MetalliHead
15-01-2017, 13:53
yurtiçi kargoyla göndermeyin. siz tüm gün evde olsanız da onlara göre evde kimse yoktur.
en iyisi bi otobüs ile göndermek, diğer türlü kasayı doldursanız içini ağırlık yapıcak kargo masrafı daha fazla olacaktır
Bana otobüsle geldi, gavat eleman 50 aldı ama olsun , kargoda 12 tl tutuyor
onursumer
15-01-2017, 18:45
kasa içindeki bütün sokup takılan , ram, hdd kabloları vs güzelce sıcak slikonla sabitleyin
kopuklu balonlu iyi bir koli yaparsan dünyanın obur ucuna bile sorunsuz gider
fsunnetci
15-01-2017, 21:37
önceden harddisk kafasını diskten ayıran yazılımlar vardı ve bunu taşıma esnasında kafalar diski çizmesin diye yapıyorlardı.artık şimdilerde pek kullanmıyorlar sanırım ?
16-01-2017, 00:22
Yorumlar için teşekkür ediyorum. Köpüklü, havacıklı, kartonlu bir paketleme karışımı yapıp gönderiyorum yarın. Otobüsler almıyor malesef. Muhtemelen Mng ile göndereceğim.