Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tc kimlikte doğum günü tarihi hatası nasıl düzeltilir

SpeedlinE™
15-01-2017, 22:10
merhaba 3sene önce tc kimliğimi yeniletmek zorunda kaldım o arada sistemden basılan yeni tc kimlikte doğum günüm hatalıydı.O gün sormuştuk işte kayıtlı olduğun ile gideceksin vb dediler ama detay vermediler.

6sene önce otobüs kartı çıkarttığımda gün ve ay yanlıştı sorduğumda öyle aldık demişlerdi,3 sene önce gittiğimde ay doğru tarih yanlıştı(hangi ara oynuyorlar anlamadım neden ikidebir değişti böyle).Şimdi hastaneden belge alınacak ama bu hata nasıl düzeltilecek? aramızda bu konu hakkında bilgisi olan varmı?

tremx
15-01-2017, 23:28
bildiğim kadarıyla kayıtlı olduğun muhtarlığa 1 fotoğrafla gidip ikametgah belgesi alacaksın.Ordan kayıtlı olduğun bölgenin nüfus dairesine yine 1 fotoğraf ve aldığın ikametgah ile gidip değiştirebilirsin.

SpeedlinE™
15-01-2017, 23:37
bildiğim kadarıyla kayıtlı olduğun muhtarlığa 1 fotoğrafla gidip ikametgah belgesi alacaksın.Ordan kayıtlı olduğun bölgenin nüfus dairesine yine 1 fotoğraf ve aldığın ikametgah ile gidip değiştirebilirsin.

hastaneden belge gerekli mi? çünkü benim sistemde de tarihim yanlış ve bu tarihi yanlış değiştirmeyi kim yaptıysa artık kimin aklına geldiyse tarihi seneler sonra değiştirmek

SpeedlinE™
15-01-2017, 23:43
6 sene önce otobüs kartımı çıkarttığımda 9.11.xxxx diye geçiyordu sorduğumda devlette böyle kayıtlısınız dendi, 3sene önce sordum 11.09.xxxx yılı olarak kayıtlısınız bişey yapamam dedi. hayır cidden birinin canı sıkılıyorda benim doğum tarihimle mi oynuyor

tremx
15-01-2017, 23:49
6 sene önce otobüs kartımı çıkarttığımda 9.11.xxxx diye geçiyordu sorduğumda devlette böyle kayıtlısınız dendi, 3sene önce sordum 11.09.xxxx yılı olarak kayıtlısınız bişey yapamam dedi. hayır cidden birinin canı sıkılıyorda benim doğum tarihimle mi oynuyor

doğum tarihinde ki hatayı düzeltmek için aile nüfus kayıt örneği gerekebilir net bilgim yok.hükümet konağında detaylı bilgi verirler.

SpeedlinE™
15-01-2017, 23:51
doğum tarihinde ki hatayı düzeltmek için aile nüfus kayıt örneği gerekebilir net bilgim yok.hükümet konağında detaylı bilgi verirler.

ilginize ve alakanıza çok teşekkür ederim,umarım çözebilirim şu sorunu.

melihyilmaz
16-01-2017, 00:32
bendede aynı problem oldu vakti zamanında. gittim hiç bir belge almadan yenisini direk verdiler. ogunbugundur dogum tarihim dogru :)

aroglu
16-01-2017, 01:16
nufus müdürlüğü'ne gidip çözebilirsin herhangı birşeye gerek yok . Kan grubumda hata olmuştu. değişim ücreti aldılar ama kendi hataları olmasına rağmen

SpeedlinE™
16-01-2017, 04:43
bendede aynı problem oldu vakti zamanında. gittim hiç bir belge almadan yenisini direk verdiler. ogunbugundur dogum tarihim dogru :)

iste benim sadece kimlikte degil sistemde de yanlis mesela okuldan ogrenci belgesi aliyorum o eokuldan aliyor bilgiyi eokulda esas sistemden ordada yanlis yani ben kayitlarda dogum gunum baska olarak degistirilmis

melihyilmaz
16-01-2017, 05:21
Nüfus kütüğünüzde yılı park cola dert etmeyin. En kısa zamanda nüfus müdürlüğüne müracaat edin.

Seyfettin777
16-01-2017, 05:52
Doğum raporunuz duruyor mu?
Raporu alıp nüfus müdürüne giderseniz büyük ihtimalle yanlışlığı kabul edip düzeltme için emir verir.
Onun dışında dava açmanız gerekiyor.Nüfus müdürlüğüne doğum kaydınız düşülmüştür ben yapılan değişiklikler de görülebiliyor diye biliyorum bir görüşün isterseniz tam detayını onlar anlatsın size.

SpeedlinE™
16-01-2017, 05:57
Doğum raporunuz duruyor mu?
Raporu alıp nüfus müdürüne giderseniz büyük ihtimalle yanlışlığı kabul edip düzeltme için emir verir.
Onun dışında dava açmanız gerekiyor.Nüfus müdürlüğüne doğum kaydınız düşülmüştür ben yapılan değişiklikler de görülebiliyor diye biliyorum bir görüşün isterseniz tam detayını onlar anlatsın size.

Annem duruyor dedi ama tekrar sorarım. Eğer durmuyorsa hastanenin arşivinde vardır herhalde.
Tamamdır gider tekrar sorarım nüfus müdürlüğüne,işte dediğim gibi kimliği yenilediğimde zamanında ama benim tarihim bu değil dememe rağmen biz bişey yapamayız demişlerdi belkide üşenmişlerdi... İlginize ve cevabınıza teşekkürler

Seyfettin777
16-01-2017, 06:00
Olur öyle memurlar siz doğum raporunuzla müracaat edin çözülür.
Evet büyük ihtimalle arşiv tutuyorlardır ama bazı kurumlar uzun süre saklamıyor elinizi çabuk tutmanızda fayda var.
Rica ederim.

badmast3r
16-01-2017, 07:51
Asliye Hukuk Mahkemesine dava açmanız gerekiyor. düzeltilmesi için, nüfus müdürlükleri aaa evet yanlış yapmışız değiştirelim diye kendi kafalarına göre iş yapamazlar

Seyfettin777
16-01-2017, 07:59
badmast3r

Nüfus müdürlerinin takdir yetkisi var diye biliyordum ama emin misiniz? Emin olmadığımdan soruyorum.Babaannemin de bir işi bu şekilde çözülmüştü zamanında çünkü.

badmast3r
16-01-2017, 08:03
ölüm belgesi gönderiyoruz, aynı katta 3 yan masada oturuyorlar biri A nüfus müdürlüğü biri B nüfus müdürlüğü. A'ya gidecek olan B'ye gidiyor, elden verebilecekken yada paraf atıp düzeltecekken geri gönderiyor doğru yere gönderin diye :)

SpeedlinE™
16-01-2017, 20:07
Olur öyle memurlar siz doğum raporunuzla müracaat edin çözülür.
Evet büyük ihtimalle arşiv tutuyorlardır ama bazı kurumlar uzun süre saklamıyor elinizi çabuk tutmanızda fayda var.
Rica ederim.

Uzun süreden kastınız kaç yıl acaba? 18 olacağım yakında şuan 17yim de. Umarım çöpe gitmemiştir

SpeedlinE™
16-01-2017, 20:09
Asliye Hukuk Mahkemesine dava açmanız gerekiyor. düzeltilmesi için, nüfus müdürlükleri aaa evet yanlış yapmışız değiştirelim diye kendi kafalarına göre iş yapamazlar

Anladım,iş uzadı desenize :( mahkeme işi nasıl yürüyor acaba? Diyelim dava açtım akıbeti nadıl olacak baya duruşmaya çağırıyorlar mı? Yoksa ben belgemi verip cevabın gelmesini mi bekleyeceğim?

İlginize çok teşekkür ederim ve cevabınız beni cidden aydınlattı

Thracian
16-01-2017, 20:41
Doğum belgesiyle nufus müdürlüğüne git. Eğer yapamazlarsa. Kendi adına mahkeme aç. Hastana doğum belgesiylele mahkeme kararıyla düzelttir. Zor bir iç değil ve öyle mahkeme salonuna falan gitmiyorsun genelde. Hakim odasında karar yazıyor.

Seyfettin777
17-01-2017, 06:50
Uzun süreden kastınız kaç yıl acaba? 18 olacağım yakında şuan 17yim de. Umarım çöpe gitmemiştir

Kurumdan kuruma değişiyor 15 yıl içerisinde arşiv boşaltan da var 20 yıl içerisinde boşaltan da.
Net bilmiyorum belki de hiç dokunmuyorlardır ama yine de biran önce gitmende fayda var.

SpeedlinE™
17-01-2017, 20:19
Kurumdan kuruma değişiyor 15 yıl içerisinde arşiv boşaltan da var 20 yıl içerisinde boşaltan da.
Net bilmiyorum belki de hiç dokunmuyorlardır ama yine de biran önce gitmende fayda var.

Tamamdır,çok teşekkür ederim.

VETTE
18-01-2017, 16:12
Başımdan geçen isim sorunsalını kısaca paylaşayım:)
ismim RIFAT Almanya doğumluyum.
2005 yılında askerlik için başvuru yaptığım sıra Nüfus kayıtlarının bilgisayar ortamına işlenirken ismimin RİFAT olarak işlendiğini öğrendiğimde şok geçirmiştim.
''.'' yı kaldırmak için mahkeme açtım.mahkeme kararıyla 3 ayda anca kaldırdım.
2005 yılında 500TL ye maal olmuştu.:)