PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni kasa Rio sürtme sorunu.

ScarpRex
15-01-2017, 22:48
Herkese iyi forumlar, 2015 model Kia Rio aracım var. Altı çok fazla sürtüyor altındaki plastik korumadan dolayı şuan üzerinde 15" jant var, 17" jant lastiğe geçerek bu sorunu çözebilir miyim ? Yakıt artışı ve hızlanma kaybı dışında ne gibi etkileri olabilir ? Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Berkan
16-01-2017, 08:12
ben ceedi 3 senedir sürtüyorum sorun olmadı daha her servise gittigimde incelerim hatta altınıda, yere biraz yakın kia hyundai kısmı mesela arkaya 3.kişi otursun tümsekte falan tam aracın ortasındaki asagı kıvırdıkları orta boru sürtüyor

Emre Akçay
16-01-2017, 08:32
Bende 17' orjinal jantlı Rio Sporty vardı. Ben hiç sürtmedim şahsen. Hatta 3.5 cm H&R ile kullandım daha sonra yine sürtme yaşamadım.

AliGizda
16-01-2017, 08:52
Bende de 2013 modeli mevcut, 16' jantlı Fancy paketli olanı. Geçen karda 5 kişi bindik ortada biriken karlara altı sürttü sürekli. Kar olduğu için çok önemsemedim fakat kırmızı ışıkta durunca altta kar olduğunda motor sesi değişti, homurtulu çalıştı neden yapar onu?

Bu arada 17' jant lastik takarsanız eğer sorununuz çözülür gibi duruyor.

Faruk_Vtec
16-01-2017, 17:33
17 jant ıle sürtme sorununuz ortadan kalkacaktır..

ben ceedi 3 senedir sürtüyorum sorun olmadı daha her servise gittigimde incelerim hatta altınıda, yere biraz yakın kia hyundai kısmı mesela arkaya 3.kişi otursun tümsekte falan tam aracın ortasındaki asagı kıvırdıkları orta boru sürtüyor

o ceed'ı nasıl sürtüyorsun çok merak edıyorum, japon grubu sana hıç gelmez.. :)

Oznsrl
16-01-2017, 18:20
Bende de 2013 modeli mevcut, 16' jantlı Fancy paketli olanı. Geçen karda 5 kişi bindik ortada biriken karlara altı sürttü sürekli. Kar olduğu için çok önemsemedim fakat kırmızı ışıkta durunca altta kar olduğunda motor sesi değişti, homurtulu çalıştı neden yapar onu?

Bu arada 17' jant lastik takarsanız eğer sorununuz çözülür gibi duruyor.

kanka bu karda bende çok yaşadım o durumu benimkinde kartel oturmuştu o yüzden yapıyodu kasada bile hissediyodum sarsıntıyı seninkide öyle bişeydir bence kar diyim geçme çok tutuor arabayı

mahallede bi kaldım arkadaşlara dedim binin 6 kişi bindik araba çöktü karlarda çöktü dedim inin haha geri geri çıktım arabanın altının resmi çıkmıştı karda :D

huseyinturk
16-01-2017, 19:29
Sürtüyorsa sorun yok, sürtmüyorsa var ��
17ye geçseniz bile lastik yanağını ona göre inceltemeniz lazım. Toplam çapı değiştirmemeniz lazım, o yüzden aracın yüksekliğinde fark olmaz

AliGizda
17-01-2017, 12:13
kanka bu karda bende çok yaşadım o durumu benimkinde kartel oturmuştu o yüzden yapıyodu kasada bile hissediyodum sarsıntıyı seninkide öyle bişeydir bence kar diyim geçme çok tutuor arabayı

mahallede bi kaldım arkadaşlara dedim binin 6 kişi bindik araba çöktü karlarda çöktü dedim inin haha geri geri çıktım arabanın altının resmi çıkmıştı karda :D

Ahahah :) Geri geri 4x4 oluyor meretler :D Reno inatçı arabadır kardeşim çıkar her yere.
Bende problem etmedimde yarın öbür gün coil falan takarsak altını vurcaz sanırım artık air yaptırmanın vakti geldi :)

oss
17-01-2017, 13:08
lastik ebadı?

mikelazi
17-01-2017, 14:26
rionun 15-16-17 jant ebatları nedirki,15 ten 17 geçince araba yükselsin.

yuvarlanma çapı aynı oldugu sürece araç yerden yükselmezki isterseniz 18 takın