Orijinalini görmek için tıklayınız : 195 50 R15 Lastik Tavsiyesi
195 50 R15 ebatların da lastik bakıyorum ama çok fazla bilgi sahibi olduğum bir konu değil. Bir abimin tavsiyesiyle Michelin PS4'lere baktım ama malesef bu ebatlara üretimi yokmuş.Önceki paylaşımlarda çoğu lastikten bahsedilmiş yalnız baya eskiye dayanan konular hemde güncel olsun dedim.
Beklenti;
-Islak zeminde frenajı
-Virajlarda yol tutuşu
-Kalkışlarda çok fazla sarmaması
-Tabi fiyat olarak da çok aşırıya kaçmadıkça lastik tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Ses yapması yada yakıt tasarrufu tarzı özellikleri önemli değil genelde öyle değerlendirmelerde yapmışlar .
Ekstra olarak lastiğin ısı değerine göre de yorumlar yapılmış.Aracın markasını aşağıda belirttim.Uygunu ısı değeri hangisidir ?
Aslında PS3'de vardı aklımda ama pek iyi bahsedilmemiş açılan konusunda tam olarak da net birşeye bağlanmamış muallakta ..
Tavsiyelerinizi bekliyorum,şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.İyi Forumlar...
Ankara - Clio 172
Drive Fast
16-01-2017, 00:22
geçen sene mayısta bende bu ölçülerde lastik bakıyordum benim yaptığım hatayı yapmayın, çoğu lastikte lastik deseni ebattan ebada göre değişiyor ben continental premium contact 5 aldım ama ya beklentimden yada lastiği gözümde çok büyüttüğüm için beklediğim performansı alamadım lastik testlerine bakarken lastik ölçüsüne dikkate alın derim.
aldığım lastik hakkında konuşursam ıslak zemindeki frenlemesini ve ıslak-kuru kalkışlarını çok beğendim ama virajda ve ıslak yolda bana çok yüzme efekti var gibi geldi tekrar söylüyorum ya ben çok fazla beklenti içerisindeyim yada bu artık benim kabullenmem gerekene arabanın kendi karakteri.
ben size bu ölçülerde dunlop bluresponse modelini öneririm arkadaşımın 1.6 tdi leon aracında var ve cidden konfor ve tutuş anlamında çok iyi lastik
ERkut 205
16-01-2017, 08:13
Nisanda bende aynı ebat lastik alacağım. Yaklaşık 1 yıldır da araştırıyorum. Kafam da michelin ps3 var. Ama şuan fiyatları bir hayli arttı, ülkede ki her şey gibi.
2-3 ay önce tanesi 185 TL alınabiliyordu.
Ankara koşullarında kullanacağım Lastik sesi,aşınma kilometresi ve yakıt sarfiyatı hiç önemli değil.
Frenaj, patinaj ve yola tutunma değerleri tek baktığım nokta. Konuyu takip ediyorum, umarım net bir sonuç elde ederiz.
driftboy
16-01-2017, 08:16
petlas pt741 kullanıyorum aynı ebatta ıslakta frende virajda aşırı memnunum.
geçen sene mayısta bende bu ölçülerde lastik bakıyordum benim yaptığım hatayı yapmayın, çoğu lastikte lastik deseni ebattan ebada göre değişiyor ben continental premium contact 5 aldım ama ya beklentimden yada lastiği gözümde çok büyüttüğüm için beklediğim performansı alamadım lastik testlerine bakarken lastik ölçüsüne dikkate alın derim.
aldığım lastik hakkında konuşursam ıslak zemindeki frenlemesini ve ıslak-kuru kalkışlarını çok beğendim ama virajda ve ıslak yolda bana çok yüzme efekti var gibi geldi tekrar söylüyorum ya ben çok fazla beklenti içerisindeyim yada bu artık benim kabullenmem gerekene arabanın kendi karakteri.
ben size bu ölçülerde dunlop bluresponse modelini öneririm arkadaşımın 1.6 tdi leon aracında var ve cidden konfor ve tutuş anlamında çok iyi lastik
Siz hangi ebatlarda kullanmıştınız ? Şuan için kullanıcısı çıkarsa daha iyi yönlendirme yapabilir .
Dunlop Sport BluResponse - 195/50 R15 Biraz baktımda fiyat olarak da hemen hemen aynı goodyear michelin markalarıyla,bunu yazdım bir kenara bakalım daha iyisi çıkacak mı forumdan :)
Nisanda bende aynı ebat lastik alacağım. Yaklaşık 1 yıldır da araştırıyorum. Kafam da michelin ps3 var. Ama şuan fiyatları bir hayli arttı, ülkede ki her şey gibi.
2-3 ay önce tanesi 185 TL alınabiliyordu.
Ankara koşullarında kullanacağım Lastik sesi,aşınma kilometresi ve yakıt sarfiyatı hiç önemli değil.
Frenaj, patinaj ve yola tutunma değerleri tek baktığım nokta. Konuyu takip ediyorum, umarım net bir sonuç elde ederiz.
Açıkcası bende ps3 almayı düşünüyorum da farklı ebatındaki lastikte pek olumlu konuşmamışlar.Oda biraz kafamı karıştırdı. Forumdan bakabilirsiniz.Fiyat olarak şuan 190TL aslında düşünüyorsanız çok bir fiyat farkı yok.
petlas pt741 kullanıyorum aynı ebatta ıslakta frende virajda aşırı memnunum.
Aşırı ses yapması yüzünden bir sorun paylaşılmış ama sizde bu şekilde bir problemle karşılaştınız mı ?
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutu-amp-aktarma-ve-frenler/180012-petlas-pt741-yol-sesi-normalmi-2.html
Onun dışında 1-2 viteslerde sarma şeklinde probleminiz oluyor mu ,biraz daha detaylı yazabilirseniz çok memnun olurum.
Drive Fast
16-01-2017, 11:22
Siz hangi ebatlarda kullanmıştınız ? Şuan için kullanıcısı çıkarsa daha iyi yönlendirme yapabilir .
Dunlop Sport BluResponse - 195/50 R15 Biraz baktımda fiyat olarak da hemen hemen aynı goodyear michelin markalarıyla,bunu yazdım bir kenara bakalım daha iyisi çıkacak mı forumdan :)
Ben 195 60 r15 ebatlarında aldım, beklediğimi alamadım derken yanlış anlaşılmasın ben premium contact5 in yorumlarını okuduğumda herkes mükemmel şeyler yazmışlardı arabanın kaderi değişecek diye beklemiştim yani yüzme efekti derken 80le yonca dönmek gibi beklentilerim var :D o hızlarda keskin dönüşlerde yüzme efekti oluşuyor yoksa kötü bir lastik değil kesinlikle konforundanda memnunum hatta lastiği değiştikten 1 ay sonra arabayi annemle ablam kullandi araba baya konforlu olmuş ne yaptın demişlerdi :)
By CrAzY
16-01-2017, 11:23
Aşırı ses yapması yüzünden bir sorun paylaşılmış ama sizde bu şekilde bir problemle karşılaştınız mı ?
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutu-amp-aktarma-ve-frenler/180012-petlas-pt741-yol-sesi-normalmi-2.html
Onun dışında 1-2 viteslerde sarma şeklinde probleminiz oluyor mu ,biraz daha detaylı yazabilirseniz çok memnun olurum.
Pt741 kullandım.1 2 boşa dönmüyor sağlam yapışıyor.Fakat kulaklarım sağır olacak diye korktum.......
Drive Fast
16-01-2017, 11:33
Bi önceki lastiklerim starmaxx di modelini bilmiyorum ama petlasin güzel bi lastiği ile ayni desendeydi diğer aracımda da petlas pt 535 var bu lastikler gerçekten yol tutuş olarak çok çok güzel virajda araba direk kafa sokuyor ama konfor ve gürültü olarak çok kötüler, benim kendi fikrim türkiye sartlarinda en iyi lastik lassa ve petlastir cidden bizim yollarimiza gore yapmışlar çukur tümsek kaldırım falan dinlemiyorlar taş gibi lastik :D
MehmetOrkun
16-01-2017, 11:59
falken ze914
Gayet tatmin edici.
Ben 195 60 r15 ebatlarında aldım, beklediğimi alamadım derken yanlış anlaşılmasın ben premium contact5 in yorumlarını okuduğumda herkes mükemmel şeyler yazmışlardı arabanın kaderi değişecek diye beklemiştim yani yüzme efekti derken 80le yonca dönmek gibi beklentilerim var :D o hızlarda keskin dönüşlerde yüzme efekti oluşuyor yoksa kötü bir lastik değil kesinlikle konforundanda memnunum hatta lastiği değiştikten 1 ay sonra arabayi annemle ablam kullandi araba baya konforlu olmuş ne yaptın demişlerdi :)
Şuan bende baktım hakkında baya iyi yorumlar yapılmış.Keskin dönüşler dışında sizde genel olarak memnun kalmışsınız sanırım :)
'' Continental premium contact 5 ''
Pt741 kullandım.1 2 boşa dönmüyor sağlam yapışıyor.Fakat kulaklarım sağır olacak diye korktum.......
Genel olarak ses sıkıntısı var o zaman PT741 serilerinde.. Kısa mesafede neyse onemli değil ama uzun yolda baya kafa ütüler o zaman biryerden sonra.Sağolun yorumlarınız için.
Bi önceki lastiklerim starmaxx di modelini bilmiyorum ama petlasin güzel bi lastiği ile ayni desendeydi diğer aracımda da petlas pt 535 var bu lastikler gerçekten yol tutuş olarak çok çok güzel virajda araba direk kafa sokuyor ama konfor ve gürültü olarak çok kötüler, benim kendi fikrim türkiye sartlarinda en iyi lastik lassa ve petlastir cidden bizim yollarimiza gore yapmışlar çukur tümsek kaldırım falan dinlemiyorlar taş gibi lastik :D
Uzunda kullanılmayan araçlar için ideal o zaman hem fiyat yönünden hep tutunma açısından..Kullananlardan ses dışında genel olarak memnun kalmıs Petlas'dan.
İzzet Göçmen
16-01-2017, 12:06
Nokıan Ilıne 195-50-15 aldım C C degerleri asırı memnunum zamk gibi yapısıyor sanki lastik karsılastırması yaparsanız suanda tüm lastiklerden iyi oldugunu görürsünüz 160 liraya aldım tanesini Line daha iyidir bulablirseniz
falken ze914
Gayet tatmin edici.
Netten baktım ama yabancı forumlar dışında fazla bilgi bulamadım.Neye göre tatmin edici olduğunu belirtirseniz daha faydalı olur . viraj yol tutuşu - ıslak zemin frenaj - ses - 1 2 de sarma oluyormu gib.
Nokıan Ilıne 195-50-15 aldım C C degerleri asırı memnunum zamk gibi yapısıyor sanki lastik karsılastırması yaparsanız suanda tüm lastiklerden iyi oldugunu görürsünüz 160 liraya aldım tanesini Line daha iyidir bulablirseniz
Iline ve Line farklı modellerimi .Line olarak baktım ama netten bulamadım satan herhangi biryer Ankara civarinda biraz daha araştırım öyle bilgi veririm.
Başka forumlardada genel olarak şiddetle tavsiye ederim deniliyor.Fiyat olarak da gayet hesaplı ..klasik türk mantığı bir sıkıntısı mı var ki acaba ondan ucuz satıyorlar ? :)
'' Nokıan Line 195-50-R15 ''
MehmetOrkun
16-01-2017, 12:31
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutu-amp-aktarma-ve-frenler/166047-falken-ze94-kullanan-varm-arkadalar.html?highlight=ze914
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutu-amp-aktarma-ve-frenler/220236-falken-ziex-914-ve-dunlop-fm800-hk.html?highlight=ze914
Önceki lastiklerime nazaran,
Büyük düşüş oldu sesinde
Fren konusu daha iyileşti.
Önden kayma ciddi oranda azaldı önceden denediğim virajlarda 45 den sonra kayma vardı şimdi 60 -65 lerda kayma yapıyor.
Lastikler sert değil yumuşak
Memnunum :). Fiyatına göre f/p lastiği zaten.
Drive Fast
16-01-2017, 12:47
Şuan bende baktım hakkında baya iyi yorumlar yapılmış.Keskin dönüşler dışında sizde genel olarak memnun kalmışsınız sanırım :)
'' Continental premium contact 5 ''
özeti ona çıkıyor :D
İzzet Göçmen
16-01-2017, 13:01
Iline ve Line farklı modellerimi .Line olarak baktım ama netten bulamadım satan herhangi biryer Ankara civarinda biraz daha araştırım öyle bilgi veririm.
Başka forumlardada genel olarak şiddetle tavsiye ederim deniliyor.Fiyat olarak da gayet hesaplı ..klasik türk mantığı bir sıkıntısı mı var ki acaba ondan ucuz satıyorlar ? :)
'' Nokıan Line 195-50-R15 ''
Dünyada ilk kıs lastigi üreticisi kendisi yagmurda efsane bi tutusu var Sitenin adını unuttum kumho olsun hankook olsun cok lastikle karsılastırdım 7-8 testten geciyor hepsi 80 85 arası kalırken nokian 92 97 arası cıkmıs Siparis verdim özel gettirdim deneyin derim muhakak reklama cok para vermiyor nokian ondan ucuz
http://i.hizliresim.com/1V08RB.jpg
Bende Hankook ventus k110 öneririm bulabilrseniz, ben memnun kaldım ama biraz eski teknoloji olarak kaldı. Az sarsın derseniz kumho yarı slick bakabilirsiniz, tabiki ıslakta dikkatli olmak koşuluyla :)
şu an 185/60/15 yokohama blueearth kullanıyorum. vasat kalıyor
Drive Fast
16-01-2017, 13:58
Bende Hankook ventus k110 öneririm bulabilrseniz, ben memnun kaldım ama biraz eski teknoloji olarak kaldı. Az sarsın derseniz kumho yarı slick bakabilirsiniz, tabiki ıslakta dikkatli olmak koşuluyla :)
şu an 185/60/15 yokohama blueearth kullanıyorum. vasat kalıyor
hankook ıslakta çok kötü hocam yav, bide çabuk bitiyor :D
bridgestone potenza vardı eskiden şuan yok sanırım ama yenisi var t001 isteklerinizi muhakkak karşılıcaktır onun dışında nokain tavsiyesi verilmiş oda çok güzel ilastiktir
Cpc5 C2 de kullandim ortalama 130hp kurudansa hele islakta daha cok hosuna gider oyle diyim. : )
Verdiğiniz tavsiyelere göre gidip biraz araştırdım ;
Nokian 195 50 R15 82V Line
http://i.hizliresim.com/njovq1.jpg (http://hizliresim.com/njovq1)
http://i.hizliresim.com/pXV7OL.jpg (http://hizliresim.com/pXV7OL)
Yanakları lassaya göre baya yumuşak geldi .Fiyat olarak da 160TL
Falken Ze914
Stoklarda olmadığı için bakamadım lastiğe, fiyatı 145 TL
Lassa İmpetus Revo
http://i.hizliresim.com/o0lLDk.jpg (http://hizliresim.com/o0lLDk)
Yanakları nokian'a göre baya sert geldi.Ektra olarak çukara düşmelerde dayanıklı olması için zırh gibi birşey varmış. Fiyat : 185TL
Continental premium contact 5
http://i.hizliresim.com/WgRlNY.jpg (http://hizliresim.com/WgRlNY)
lastikçi öve öve bitiremedi yalnız stoklarda kalmadığı için yeni yıl lastikleri henüz gelmemiş fiyat olarak 190-210 arasında olacağını söyledi.
Michelin PS3 için soramadım yakınlarda olmadığı için fiyatı nedir bilmiyorum ..
Fiyat/Performans olarak baktığımızda Falken baya önde götürüyor gibi ama nokian yanakları yumusak olması ıyı mı kotumu nasıl olur bilmiyorum.
fotoğraf boyutları ayarsız olabilir.
hankook ıslakta çok kötü hocam yav, bide çabuk bitiyor :D
Çabuk bitmesi yumuşak hamurlu olmasından dolayı, ama ıslakta iyiydi. sizin kullandığınız model nedir? k425 dediğiniz gibi öyle ama k110 iyidir.
driftboy
16-01-2017, 15:20
valla corsada kullanıyorum, başka seslerden dolayı hiç lastik sesi almadım, ama yazılımlı corsada hiç ama hiç sarmıyor. özellikle ıslak kuru çok denedim, ıslakta virajda kastım ne kayma ne sarma hiçbişey yok. şuan kar tipi takılı aracımda zor tutunuyorum.
konuyu takip ediyorum yaz sezonu bende puntoya 195.60.15 alacağım yakın ebatlar olduğundan fikir sahibi olabilirim.
ek olarak internet üzerinden lastik aldınızmı hangi yerlerden alıyorsunzu. şuan lastikcim.com da hepsi tükenmiş görünüyor. bunun dışında kolayoto var montajda varmış hiç kullanmadım güvenilirmi bilmiyorum. diğerleri zaten alışveriş siteleri.
Lassa impetus kullandım ben bir ara Civic Vti da , çok memnun kalmıştım
ERkut 205
16-01-2017, 22:05
Nokian güzel lastik. Kalitesinde hiç şüphe duymadan takarım her aracıma.
Yalnız Nokian da Z line diye geçen model oldukça başarılı. Bu zaten Continental, Michelin fiyatları ile aynı seviye de. 15'' olarak yok.
Diğer Line modelleri spor kullanımda ne kadar etkili olacak bilemiyorum. Ama binek 4 kapı bir arabam olsa hiç düşünmem direkt alırım.
ERkut 205
16-01-2017, 22:09
Açıkcası bende ps3 almayı düşünüyorum da farklı ebatındaki lastikte pek olumlu konuşmamışlar.Oda biraz kafamı karıştırdı. Forumdan bakabilirsiniz.Fiyat olarak şuan 190TL aslında düşünüyorsanız çok bir fiyat farkı yok.
190 TL fiyat nerede satılıkta. Bende ankaradayım, eğer mümkünse hiç kaçırmayalım alalım :)
Yada nette felan mı denk geldin.
190 TL fiyat nerede satılıkta. Bende ankaradayım, eğer mümkünse hiç kaçırmayalım alalım :)
Yada nette felan mı denk geldin.
Sahibinden de ilanı var şuan 190 tl yazıyor :) Yenimahalle de macun mahallesinde yerleri özelden yazarsın ilan numarasını gönderebilirim. Son takımı alırsan işler değişir ama abi :) :)
ERkut 205
17-01-2017, 08:51
Firma ile görüştüm, ilan tarihi Nisan 2016 olduğunu gördüm, Ellerinde şuan lastik yok. Önümüzde ki ay geleceğini söyledi muhtemelen bu fiyat üzerinden de gelmeyecektir. :(
Firma ile görüştüm, ilan tarihi Nisan 2016 olduğunu gördüm, Ellerinde şuan lastik yok. Önümüzde ki ay geleceğini söyledi muhtemelen bu fiyat üzerinden de gelmeyecektir. :(
O zaman araştırmaya devam , eski stoklarda bulunan bi yer bulunursa o fiyatlara alınır sanırım 2017 üretimlerde üstüne +fiyat koyucakları aşikar ..
Ölçü tutmasada bu sene cpc5 taktım yine aynı olcüde kaderi degişti arabanın yanak falanda cogu lastige gore daha yumusak. Mr.K Onurunda dediği gibi aynı ölcüde ıslakta gayet basarılı seri kalkıstaki patinaj baya fark etti daha az sarıyor
Falken Ze914 195 50 R15 ürünün siparişini verdim.Fiyat olarak piyasadaki diğer ürünlere göre gayet hesaplı. MehmetOrkun tavsiyesiyle bir kaç paylaşım daha olmuş forumda herhangi bir olumsuz yorum yazılmamış lastik hakkında,kullanıp görücem artık.Biraz km yaptıktan sonra izlenimlerimi paylaşırım.(Fiyat 145 TL )
Michelin PS3 için 2016 Aralık ayı üretimli lastiği için 235TL fiyat verildi.
Artık size hangisi mantıklı gelirse..
metin_1989
17-01-2017, 11:24
nokıan önerırım kg olarakda dıger lastıklere göre daha hafıf ve doga dostu olarak gecıyor astra gsi aracımda kullanıyorum gayet memnunum hepsiburada dan aldım 625 tlye geldı takım olarak 16 yıl tarıhlı hemde
nokıan önerırım kg olarakda dıger lastıklere göre daha hafıf ve doga dostu olarak gecıyor astra gsi aracımda kullanıyorum gayet memnunum hepsiburada dan aldım 625 tlye geldı takım olarak 16 yıl tarıhlı hemde
Öncesinden nokian düşünüyordum istediğim ebatlardada 1 takım mevcut zaten suan Ankara'da.Yanakları aşırı yumuşak geldi bana virajlarda yatmalarda yanağın ustune cokmu biner diye düşündüm fiyat olarakda daha hesaplı geldi Falken.
KG dediğinizi sonradan fark ettim. :) Ne kadar fark var ortalama biliyor musunuz.Siparişi iptal edebilme durumum var onun için soruyorum.
metin_1989
17-01-2017, 17:09
KG dediğinizi sonradan fark ettim. :) Ne kadar fark var ortalama biliyor musunuz.Siparişi iptal edebilme durumum var onun için soruyorum.
onu hatırlamıyorum hocam :D
ERkut 205
17-01-2017, 18:44
Falken ZE 914 modelin deneyimlerini bekliyorum. Yağmurlu ve kuruda ki performansı.
Kuru zemin fren ve kalkış da 1-2. viteslerde sarma sıklığını, Tabi bu deneyimlerini asfalt kalitesini de göz önünde bulundurarak yaparsan sevinirim.
Lastikleri Mart- Nisan gibi mi takacaksın aracına
Falken ZE 914 modelin deneyimlerini bekliyorum. Yağmurlu ve kuruda ki performansı.
Kuru zemin fren ve kalkış da 1-2. viteslerde sarma sıklığını, Tabi bu deneyimlerini asfalt kalitesini de göz önünde bulundurarak yaparsan sevinirim.
Lastikleri Mart- Nisan gibi mi takacaksın aracına
Nokian ile aralarında az fiyat farkı olduğu için onu almaya karar verdim değerleride gayet iyi çoğu lastiğe göre. Yanakları da çok yumuşaktı baktığımda onunda iyi birşey olduğu söylendi. Genel yüzde değerlerinin olduğu linki alta ekliyorum.
195 50 15 Tyres reviews - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Size/15-Inch-Tyres/195-50-15-Tyres.htm)
Nokian Line 195 50 R15 ( 160TL )
Nasip olursa cumartesi günü taktırıcam .Şuan üstündeki lastikler jinyu marka çok iyi denilemez ıslak zeminde vasat ondan dolayı yazı bekleyemicem. Kışın gününde neden yazlık diyebilirsiniz, haftada max 1-2 gün kullanıyorum zaten oda hava düzgün olursa.
Havalar düzelince deneme fırsatı olursa 1-2'de sarma olup olmadığını yazarım.Onunda dışında yol tutuşu ,frenajı,konfor ,ses tarzı şeyleri kullandıkça buradan bilgilendiririm.
İzzet Göçmen
18-01-2017, 11:48
Nokian ile aralarında az fiyat farkı olduğu için onu almaya karar verdim değerleride gayet iyi çoğu lastiğe göre. Yanakları da çok yumuşaktı baktığımda onunda iyi birşey olduğu söylendi. Genel yüzde değerlerinin olduğu linki alta ekliyorum.
195 50 15 Tyres reviews - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Size/15-Inch-Tyres/195-50-15-Tyres.htm)
Nokian Line 195 50 R15 ( 160TL )
Nasip olursa cumartesi günü taktırıcam .Şuan üstündeki lastikler jinyu marka çok iyi denilemez ıslak zeminde vasat ondan dolayı yazı bekleyemicem. Kışın gününde neden yazlık diyebilirsiniz, haftada max 1-2 gün kullanıyorum zaten oda hava düzgün olursa.
Havalar düzelince deneme fırsatı olursa 1-2'de sarma olup olmadığını yazarım.Onunda dışında yol tutuşu ,frenajı,konfor ,ses tarzı şeyleri kullandıkça buradan bilgilendiririm.
Size dedigim siteyi bulmussunuz demek istedigimi anlamıssınız sevindim :) Memnun kalıcaksınız
195 45 16 ebatında Falken ZE914 kullanıyorum, ıslak zeminde 1 de sarıyor 2 de tutunmak için yırtınıyor resmen. 3 5 aydır kullanıyorum ıslakta fazla kasmadım ama kuruda çok memnunum yol tutuşundan. Islaktada şuana kadar hiç tehlikeli bir durum yaşatmadı .
195 50 15 Nokian Lİne kullanmıştım eski aracımda da, ondan da çok memnundum yol tutuş olarak kuruda. ıslakta dediğim gibi çok kasmam ama genede ortalama süratlarda bir sıkıntı çıkarmadı hiçbir zaman.
Merhabalar, lastikleri 45 gün kadar bir sürede bekledikten sonra geçenlerde taktırıp kullanmaya başladım(195/50/R15 Michelin Pilot Sport 3 )
Eski lastiklere kıyasla arasında dağlar kadar fark var diyebilirim( 195/45/r15 Jinyu ) . Dişleri okadar da kötü değildi ama frenaj'da ve 1-2 vites aralığında aşırı sarma yapıyordu. Şuan için öyle bir sıkıntım kalmadı diyebilirim, yol tutuşu olsun,fren mesefesi , konfor , ses ,sarma olaylarından kurtuldum desem tam yerinde olur.
Ekstra olarak michelin'de yeni kampanya çıkarmışlar cüzi miktar ödeyerek 1 yıllığına kasko yaptırabılıyorsunuz. Balon yapma , yarılma yada aklınıza gelen herhangi birşey için lastiği direk değiştiriyorlar.