Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonra Türkiye neden 3. dünya ülkesi diye sorguluyoruz. Bu kafayla kim ne yapsın bizi
Kısa özet.
Almanya da trafiği kapatıp silahla ateş edip üstüne çifte telli oynayan maalesef Türk vatandaşların görüntüleri.
Cidden şaka gibi bir milletiz.
2 side aynı video farklı linklerden.
http://www.liveleak.com/view?i=19a_1484532657
https://www.59saniye.com/almanyada-yolda-silah-sikan-ve-oynayan-turkler/
Drive Fast
16-01-2017, 11:27
Valla açık konuşayım ülkesinde bile bile terör örgütünün propagandasini yaptıran bi ülkenin vatandaşı olmaktansa silah sıkıp çifte telli oynayan bir milletin vatandaşı olmayı tercih ederim en azından sıktığımiz mermiler ya havaya yada canımıza kast edenlere gidiyor masum insanlara değil
Kullanıcı
16-01-2017, 11:30
Eşeğe altın semer vursan eşek yine eşektir.
Grimlord
16-01-2017, 11:44
Bazen sadece başkası yerine utanırsın derler ya, bu ülkede yaşadıkça başkası yerine utanmaktan sıkıldım artık. Günde bazen onlarca kez utanıyorum..
M_PROJECT
16-01-2017, 12:08
Valla açık konuşayım ülkesinde bile bile terör örgütünün propagandasini yaptıran bi ülkenin vatandaşı olmaktansa silah sıkıp çifte telli oynayan bir milletin vatandaşı olmayı tercih ederim en azından sıktığımiz mermiler ya havaya yada canımıza kast edenlere gidiyor masum insanlara değil
yav he he .
Yahu allah aşkına olayın terör ile ne alakası var ? Bu ve benzeri hareketler ülke olarak adımızın dışarıda kötü anılmasını sağlıyor.
bunu izleyen birçok kişi tüm ülke fertlerini böyle zannediyor.
Şimdi kalkıp elin suriyelisi bağdat caddesinde böyle bir şey yapsa hoş karşılanır mı ? Sap ile samanı ayırmak lazım.
GokhanRS
16-01-2017, 12:23
on karakter kaldırılsın :D
Polis çıkıp bunları vursa sevinirdim. Türkiye'de de birkaç kere başıma geldi böyle kendi kafasına göre trafiği kapatıp şov yapan aşırı derece sinir bozucu.
Drive Fast
16-01-2017, 12:49
Yahu allah aşkına olayın terör ile ne alakası var ? Bu ve benzeri hareketler ülke olarak adımızın dışarıda kötü anılmasını sağlıyor.
bunu izleyen birçok kişi tüm ülke fertlerini böyle zannediyor.
Şimdi kalkıp elin suriyelisi bağdat caddesinde böyle bir şey yapsa hoş karşılanır mı ? Sap ile samanı ayırmak lazım.
ben zaten yapılan o gereksiz ve saçma hareketi savunmuyorum ama kendimizi de aşağılamamak gerektiğini söylüyorum
Bizim ülkeden zamanına şansa bala ayrılıp yurtdışında yaşayan kesimin çoğu o kadar kötü reklamımızı yapıyor ki. Bunun gibi 100 lerce örnek var.
Medyaya zaten Türkiye"yi kötü tanıtıyorlar abi, avrupa insanı hepimizi kasap zannediyor.
Hatta çoğu Türkiye"de şu anda ciddi ciddi halk birbiriyle savaşıyor zannediyor.
Yani o adam orda birisini ölümden kurtarsa gene yaranamaz.
Bence en iyisini yapmış, müstehak bunlara :D
Türkiye için benim hiiiç umudum yok da, böyle medeniyet düzeyi ileri olan ülkelerde, bu populasyonun genlerle sonraki nesillere devam etme ihtimaline karşın hemen keseceksin önlerindeki billurları.. Hepsini sümbül ağa moduna sokacaksın ki nesiller boyu devam etmesin bunların bu karakterleri.. Hem ibreti alem olur.. Hem de suni seleksion ile "daha iyi daha medeni bir ırk yaratma" anlamında bir adım olur. Arabanın modifiyesi oluyorsa bu da insanoğlu modifiyesi olur işte.. Mis..
Araba daha hızlı gitsin diye koltukları atılıyorken insanda da daha kaliteli olsun diye billurlar kesilip atılır.. Onlar ağırlık bunlarda çünkü.. Ne farkı var? Bütün suç o billurların yüzünden..
Başımıza ne geliyorsa bu gavurlar yüzünden geliyor zaten!! İçimizde hiç hain yok maşallah. Şu görüntü nasıl tasvip edilir anlamıyorum. Yol kesmek, keyfi silah ateşlemek ne demek yaa?
Drive Fast
16-01-2017, 13:23
Başımıza ne geliyorsa bu gavurlar yüzünden geliyor zaten!! İçimizde hiç hain yok maşallah. Şu görüntü nasıl tasvip edilir anlamıyorum. Yol kesmek, keyfi silah ateşlemek ne demek yaa?
üstte yazdım abicim bu yapılanı savunmuyorum yapılanın doğru olduğunu söylemiyorum derdimi yanlış anlattım sanırım
o mermiler trafıkte bırılerını vurmayacak mı orda?
ne demek yahu masum ınsanlara gıtmıyor, trafıkte bekleyen elın almanyalısının ne gunahı var?
evet kabullensenız de kabullenmesınız de, bızım kanımızı tasıyan mılyonlarca CAHIL-HIRT-GERIZEKALI ınsan var, ve bundan utanıyorum, utanıyoruz.
yaptıgınız savunmalardan, bu tur sacma sapan hareketlerı dahı kılıfa sokmanızdan daha da utanıyorum.
Drive Fast
16-01-2017, 13:57
ellerim kırılsaydı da o yorumu yazmasaydım...
ellerim kırılsaydı da o yorumu yazmasaydım...
:D :D :D vurun daha ölmedi.
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15965409_1441431882556283_7529067782702988689_n.jp g?oh=aea57ca227644252d82e76a3a2d98aef&oe=59237119
Drive Fast
16-01-2017, 14:12
:D :D :D vurun daha ölmedi.
yiyosa bıçak gelin :D
Counter Health - Hızlı Resim (http://hizliresim.com/bkROQG)
Konudan bağımsız medyada çıkan haberlerin hepsine itibar etmemek lazım. Bazı haberlerin bilincli yapıldığı görülebilmeli, insanlar maalesef etkileniyor. Bknz Kitle kontrol yöntemleri..Kötüler psikopat kişiler hep olucak hayatımızın bir yerlerinde.
serkanokan
16-01-2017, 14:41
Merak etmeyin orada gereken cezayı alır gerizekalılar. Türkiye değil ne de olsa kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz..
.::EmrE::.
16-01-2017, 15:01
Alman vatandaşı olsaydım ben de terör propagandası yapardım herhalde. Ülkemde nasıl Suriyeli istemiyorsam, Alman olsaydım Türk istemezdim. Bir de böyle empati yaparak düşünün.
Tayfun.O
16-01-2017, 15:10
Üni de bir sürü iran lı arkadaşım oldu hiç biri ülkesini kötülemiyor arakadaş bize iranlıların Milliyetçiliği lazım
GokhanRS
16-01-2017, 15:12
Üni de bir sürü iran lı arkadaşım oldu hiç biri ülkesini kötülemiyor arakadaş bize iranlıların Milliyetçiliği lazım
benimde bir sürü iranlı arkadaşım var. hatta sık sık gidiyorum irana iş icabı. ordaki arkadaşlarımın hepsi turkiyede şöyle güzel bir iş bulamazmıyız modundalar. Burda yaşanmaz, bura şöyle kötü böyle kötü diye bir başlıyorlar giydirmeye damarlarına basınca.
Tabi bazısı çok memnun. Herşey garılara zor biz çok memnunuz diyenlerde yok değil :D
Talebiniz inceleme altına alınmıştır. En yakın zamanda iranlı yetkililer ile görüş sağlandıktan sonra iran vatandaşlığı için tahran'a gerekli evraklarınız yollanacaktır.
Bilgilerinize arz ederim. Alo 200 TT.
Tayfun.O
16-01-2017, 15:23
benimde bir sürü iranlı arkadaşım var. hatta sık sık gidiyorum irana iş icabı. ordaki arkadaşlarımın hepsi turkiyede şöyle güzel bir iş bulamazmıyız modundalar. Burda yaşanmaz, bura şöyle kötü böyle kötü diye bir başlıyorlar giydirmeye damarlarına basınca.
Tabi bazısı çok memnun. Herşey garılara zor biz çok memnunuz diyenlerde yok değil :D
Benim konuştuklarım da adamların hiç biri tek kelime etmedi hatta çok dikkatimi çekti ki bu adamların hepsi barlardan çıkmazlar, dans klübündeler vs. vs. iranda yapamayacak şeyleri yapıyorlar. Ama hiç biri yok iran da içemiyoruz, yok onu yapamıyoruz demedi.
Demek istediğim bizim milletimiz kadar ülkemizi kötüleyen yok. "Size gidin süper gücüz uçuyoruz kaçıyoruz diyin" diyen yok. Ama gidip de ülkemizi 4-5 kişi bakarak itin görüne sokup çıkarmakta çok anlamsız saygılar....
OrcunInce
16-01-2017, 15:29
Benim konuştuklarım da adamların hiç biri tek kelime etmedi hatta çok dikkatimi çekti ki bu adamların hepsi barlardan çıkmazlar, dans klübündeler vs. vs. iranda yapamayacak şeyleri yapıyorlar. Ama hiç biri yok iran da içemiyoruz, yok onu yapamıyoruz demedi.
Demek istediğim bizim milletimiz kadar ülkemizi kötüleyen yok. "Size gidin süper gücüz uçuyoruz kaçıyoruz diyin" diyen yok. Ama gidip de ülkemizi 4-5 kişi bakarak itin görüne sokup çıkarmakta çok anlamsız saygılar....
Ülkenin güncel vaziyeti göz önünde bulundurulduğunda övebileceğimiz bir şeyler gösterebilir misin? En azından azıcık mutlu olmuş oluruz :D
GokhanRS
16-01-2017, 15:44
yani şimdi belki haklı dahi olabilirsin. ancak burada konuştuklarımız burada kalır. Buraya elin avrupalısı gelip aa şu tektörkiye bakayım türkler kendilerine nasıl giydiriyorlar demez. Burası içe kapanık bir portal. Dünyaya açık değiliz. İngilizce konular açmıyoruz, birbirimize ingilizce giydirmiyoruz ki forumda büyük bir çoğunluk ingilizce bildiği halde bunu yapmıyoruz. Demekki gayet milliyetçiyiz ki aramızda biz bize türkçe takılıyoruz. Yoksa yabancı forumlar gibi ingilizce takılıp dünyadan da kullanıcı çekebilirdik.
emin ol avrupa bizim kadar milliyetçi değil. Kendi aralarında birbirlerini eleştrimelerine bazen şahit oluyorum dudağım uçukluyor. Hatta Amerikada da var. Ota boka tanrı amerikayı korusun kutsasın diyen adamlar bir bakıyorsun birbirlerine biz müslüman katiliyiz biz şerefsiziz biz şöyle i.neyiz filan diyorlar. Biz o kadar abartmıyoruz. Biz bize eleştiriyoruz kimse anlamaz bile.
_muhaRRem
16-01-2017, 16:02
Ne mutlu TÜRKÜM diyene .. ne mutlu böyle bi ecdadın evlatlarıyız..
1000 kere bu dünyaya gelsem 1000 kerede türk olarak gelmek isterim..
Ülkenin güncel vaziyeti göz önünde bulundurulduğunda övebileceğimiz bir şeyler gösterebilir misin? En azından azıcık mutlu olmuş oluruz :D
Lütfen yollarımız var köprülerimiz var tüp geçit bile var yol olmadan devlet olurmu hiç :D
Ne mutlu TÜRKÜM diyene .. ne mutlu böyle bi ecdadın evlatlarıyız..
1000 kere bu dünyaya gelsem 1000 kerede türk olarak gelmek isterim..
https://www.youtube.com/watch?v=9LcSw74RHEA
son 5 sn. izlerseyin.
bizim Türk olmaktan şikayetimiz yok ki biz bu sistemden bu yönetimden şikayetçiyiz
yani şimdi belki haklı dahi olabilirsin. ancak burada konuştuklarımız burada kalır. Buraya elin avrupalısı gelip aa şu tektörkiye bakayım türkler kendilerine nasıl giydiriyorlar demez. Burası içe kapanık bir portal. Dünyaya açık değiliz. İngilizce konular açmıyoruz, birbirimize ingilizce giydirmiyoruz ki forumda büyük bir çoğunluk ingilizce bildiği halde bunu yapmıyoruz. Demekki gayet milliyetçiyiz ki aramızda biz bize türkçe takılıyoruz. Yoksa yabancı forumlar gibi ingilizce takılıp dünyadan da kullanıcı çekebilirdik.
emin ol avrupa bizim kadar milliyetçi değil. Kendi aralarında birbirlerini eleştrimelerine bazen şahit oluyorum dudağım uçukluyor. Hatta Amerikada da var. Ota boka tanrı amerikayı korusun kutsasın diyen adamlar bir bakıyorsun birbirlerine biz müslüman katiliyiz biz şerefsiziz biz şöyle i.neyiz filan diyorlar. Biz o kadar abartmıyoruz. Biz bize eleştiriyoruz kimse anlamaz bile.
let's continue in English :D
_muhaRRem
16-01-2017, 16:34
https://www.youtube.com/watch?v=9LcSw74RHEA
son 5 sn. izlerseyin.
bizim Türk olmaktan şikayetimiz yok ki biz bu sistemden bu yönetimden şikayetçiyiz
Yok ederiz tabi çanakkale ruhunu unutma.
GokhanRS
16-01-2017, 16:40
Komoooonnnn meeeeennn
Nasrettin hodja went to the lake side and he was carriying a yogurt cab and eating the yogurt and someone from the village askin what are you doing hodja :hehe:
Atasını tanımayan it peşinde gezer.
Atasını tanımayan it peşinde gezer.
Ez oğul....
Ez oğul....
gömdüm oğul....
Tayfun.O
16-01-2017, 17:28
tekrar okurmusun postumu. Cevabını önceden yazdım bunların bana cevap olarak geleceğini bildiğim için
tekrar okurmusun postumu. Cevabını önceden yazdım bunların bana cevap olarak geleceğini bildiğim için
Ne duymak istiyorsun söyle kasmayalım onu söyleyelim. Aslanız biz kaplanız, dünyayı dümdüz ederiz teker teker gelsinler falan mı diyelim.
Deveye; "boynun dümdüz senin bilader raat ol sen" mi diyelim. Neyse o.
Rezilliklerimiz ile neden yüzleşmekten kaçıyorsun ki?
Düğünlerde silah kullanmanın mantığı nedir şunu anlatsana bir kere.
At avrat silah üçlemesi mi depreştiriyor duygularını olay nedir.
Ciddi anlamak istiyorum.
türkiye teror belasından kurtulsa kalkıp böyle oynamam arkadaş
nedir bu bu kadar mı mutluluk verici bi olay akrabalara bi ciftin evliligi?
exclusive
16-01-2017, 20:25
İzlerken bi tek lastik yakma eksik diye düşündüm o da oldu :)
Tayfun.O
16-01-2017, 20:27
Ne duymak istiyorsun söyle kasmayalım onu söyleyelim. Aslanız biz kaplanız, dünyayı dümdüz ederiz teker teker gelsinler falan mı diyelim.
Ciddi anlamak istiyorum.
Dayı, #26 no lu postumu bir daha okumanı tavsiye ederim cevabını bulacaksın:)
Tayfun.O
16-01-2017, 20:30
Ciddi anlamak istiyorum.
Ek olarak. Tamam eyvallah rezillik kabul ediyorum. Zaten rezillik değil diyen hiç bir kelam yazmadım buraya. Konu başlığında ne yazıyor sesli olarak bir kere oku ,sonra video daki 4-5 adama bak. Bunların yüzünden o başlığın atılması çok mu mantıklı. ,Ben bunu demek istiyorum gerek yok ülkemize böyle hakaret etme.
Ben düğünde silah kullanmayı mı savundum? Veya gidip düğünde silahı ben mı attım ? Yakınında atan akrabalarına sor ne biliyim ben
Ek olarak. Tamam eyvallah rezillik kabul ediyorum. Zaten rezillik değil diyen hiç bir kelam yazmadım buraya. Konu başlığında ne yazıyor sesli olarak bir kere oku ,sonra video daki 4-5 adama bak. Bunların yüzünden o başlığın atılması çok mu mantıklı. ,Ben bunu demek istiyorum gerek yok ülkemize böyle hakaret etme.
Ben düğünde silah kullanmayı mı savundum? Veya gidip düğünde silahı ben mı attım ? Yakınında atan akrabalarına sor ne biliyim ben
Başlığı ben attım. Anlatır mısın bana ne yapıyor oradaki adamlar ? Çok mu matah bir şey yapıyorlar da ben mi göremedim ?
Aynısını yazdım yine yazıyorum benzer hanzoluğu burada bir cd de suriyeliler yapsa dan dun sıksalar es kaza o sıktıklarından biri sana ailenden birine gelse ?
Az mantıklı olun mantıklı düşünün.
bu videoyu gören her yabancı gördüğü her Türk'ü bu kategoride değerlendirecek maalesef.
_muhaRRem
16-01-2017, 21:21
Başlığı ben attım. Anlatır mısın bana ne yapıyor oradaki adamlar ? Çok mu matah bir şey yapıyorlar da ben mi göremedim ?
Aynısını yazdım yine yazıyorum benzer hanzoluğu burada bir cd de suriyeliler yapsa dan dun sıksalar es kaza o sıktıklarından biri sana ailenden birine gelse ?
Az mantıklı olun mantıklı düşünün.
bu videoyu gören her yabancı gördüğü her Türk'ü bu kategoride değerlendirecek maalesef.
kimse hareketin doğruluğunu savunmuyor burada.. Sonuna kadar yanlış hem düğünde hem asker uğurlamasında , daha doğrusu toplumun özgürlüğünü işgal edecek herşey yanıştır.Bunu kimse savunmaz zaten burada..
Konu farklı yerlere kaydı.
kimse hareketin doğruluğunu savunmuyor burada.. Sonuna kadar yanlış hem düğünde hem asker uğurlamasında , daha doğrusu toplumun özgürlüğünü işgal edecek herşey yanıştır.Bunu kimse savunmaz zaten burada..
Konu farklı yerlere kaydı.
Konu nereye kaydı ? Adam başlıktan ötürü benim hakaret ettiğimi savunuyor :) İzah eder misin konunun kaydığı yeri.
Forumda siyasetten ceza almış bulunuyorum ,size kolay gelsin
benim siyasetim burada biter. :D
GokhanRS
16-01-2017, 22:25
Nasrettin hodja went to the lake side and he was carriying a yogurt cab and eating the yogurt and someone from the village askin what are you doing hodja :hehe:
Forumda siyasetten ceza almış bulunuyorum ,size kolay gelsin
benim siyasetim burada biter. :D
Me to
Fuck the System
http://www.maxibayan.com/wp-content/uploads/2015/01/İngilizce-komik-sözler-facebook.jpg
Kaçıcam hüseyin kardeş işim var.
Yok ederiz tabi çanakkale ruhunu unutma.
Ruh önemli ama asıl mesela kafanın içinde bitiyor.
Günümüzü düşünüp daha gerçekçi olalım. Artık savaşların topla, tüfekle yapılmadığı aşikar. Bize toplumca sahip olduğumuz beyni körelttiriyorlar. Bu da hem doğrudan hem de dolaylı biat etmeyi doğuruyor.
Konudan konuya atlamicam ama gerçekten toplum anlayışı olarak çok ilginciz ve günden güne ilginç bir şekilde ilkelleşiyoruz.
Neden insan neden yolu keser
Neden sağa sola ateş eder
Neden müzik dinler bangır bangır
Neden araba yolunda dans eder
falan falan
Bizler o insanların gözünde daha uzun süre medeniyetten çok uzaktakiler olarak kalacağız...
Biz onları değil onlar bizi örnek alsın demek olmamalı bu işin çözümü...
Galiba sayısız defa yazdık Birinin Allah diyerek kafa kesmesi,düğünde silah sıkması, bilmemne yapması o ülkede yaşayanları yada ülkeyi toptan kötü yapmaz, ülke benim ülkem iyiyide kötüyüde içinde barındırıyor.
Ama Ülkenin iliklerine işlemiş Batı kompleksi işte o kötü, kendi kültürünü,geçmişini kaybeden yolunu kaybetmiş insana benzer.200yıldır debelendiğimiz gibi.
Zamanın her evresinde Türk'ü aşağılamak, yok etmek isteyen milletler olmuştur. Hala daha bunun için çabalayan uluslar var. Kendi benliğimizden uzaklaştırmak için her yola başvuran uluslar. Medyadaki programların çoğu buna hizmet ediyor. Geleneklerimizi kültürümüzü kaybetmemiz için uğraşan programlar. Sapık cemaatlerin hepsinin tek sebebi milletimizin dininden soğumasını milli beraberlik ruhunu kaybetmemizi sağlamaktır. İnsanlara kendi milletini sev el üstünde tut dediğimizde ırkçısın sen diyorlar. Ama o çok gelişmiş ulusların hepsinde çocuklara ilk milletini sevmesini, milleti için kendini geliştirmesi gerektiğini vurguluyorlar.
Yukarıda medeniyetten bahsedilmiş de 1900'lü yıllara kadar sizin medeniyet diye gösterdiğiniz yerlerde insanlar oturdukları yere sıçıyorlardı. 3-5 tane azınlık magandalık yapmış diye bütün bir Türk toplumunu aynı kefeye koymak batının ekmeğine bal sürmeye eş değerdir. Magandalığın her türlüsünü bu forumun %90 ı yapıyoruz. 1970'lerden bu güne kadar insanımızda bir batı hayranlığı başladı. Kendi dinini cemaatlere bakarak kötüleyecek konuma geldi. Şu gençliği Atatürk görse "keşke hiç çabalamasaymışız" derdi. Ta o zamandan günümüze ışık tutacak o kadar çok sözü var ki. Ama sözde Atatürkçü gerçekte sadece batı hayranlığı altında yaşayıp giden gençlerin hiç biri onu anlayamamış.
Başbuğ Atatürk'ün "Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır." sözünden bir haber olan Atatürkçüler..
Galiba sayısız defa yazdık Birinin Allah diyerek kafa kesmesi,düğünde silah sıkması, bilmemne yapması o ülkede yaşayanları yada ülkeyi toptan kötü yapmaz, ülke benim ülkem iyiyide kötüyüde içinde barındırıyor.
Ama Ülkenin iliklerine işlemiş Batı kompleksi işte o kötü, kendi kültürünü,geçmişini kaybeden yolunu kaybetmiş insana benzer.200yıldır debelendiğimiz gibi.
Gecen hafta amerikada olan iki haberi soyleyeyim, biri kopegini mikiyormus, oburu de evde depresyona girmis issizlikten karisini kesmis. Pedofili oranlari, okul basip taramalari vs. bizde de kotu sey cok evet ama hicbi yerde itin gotune sokmam ulkemi. Bazi gurbetciler gercekten dayanilmaz, konusmalari vs bagirarak, kaba, hic kibar degiller, Tr ye geldiklerinde araba suremiyolar, kasap gibi gidiyolar , orada yapamadiklarini burada yapmaya calisiyorlar, orada ezilip burada aslan kesiliyorlar sanirim, ben Turk olarak tahammul edemiyorum, avrupali kim bilir ne dusunuyodur :) , ama bunlarin hicbirini genellememek lazim.
rebeloghy
17-01-2017, 09:01
Almanya'ya gidenler görmüştür muhakkak. Gurbetçi yaşayan yerlere gelince arabaların park ediliş şekilleri, çöp konteynerlerinin duruşları vs vs. Gidip tamamen ülkelerinin içine mıçmışlar.
%95 bu şekilde yani Paris'inden Berlin e stuttgarta aynı. Dünyadan bir haberler, güllük gülistanlık yaşar ama tembellikleriyle şikayet ederler, yakışmaz ama hala b*k atarlar..
Videodaki davranış hiç tasvip ettiğim bir davranış çeşidi değil. Sadece düğün için değil, sünnet, asker uğurlama, herhangi bir memnuniyetsizlik karşısındaki eylem, sınıfı geçtim kutlayalım vb. güzel yada kötü günlerin gösterimi bu şekilde olmamalıdır. Yolu kesmek, akan trafiği durdurmak bir yana kalkıp o kadar insanın içinde silahla ateş etmek. Bırakın gerçek olduğunu varsayıp cana, mala zarar vermeyi; kuru sıkı olsa dahi gürültü ile insanları rahatsız ediyorlar. Bunun diğer versiyonları da " abeee düz boru yaptım, 3ten 2ye bir çektim tutututu, caz yaptı dumana boğdum arkamdaki d.mbüğü" diyenler. Özgürlüğü başkasının sınırlarına girmeden yaşamak lazım. Zaten adı o zaman özgürlük oluyor. Malesef bunu toplum olarak yapmaya alışkın değiliz. Türkiye içerisinde adına "racon" dediğimiz yazısız kurallarımız ve düzenimiz var. Buna daha önce uymakta problem yoktu, fakat artan nüfus, ilerleyen imkanlar, azalan tahammüller kısacası geçirilen kültürel ve sosyal evrimlere ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Özgürlük aslında her yapmak istediğini yapmak değilde yapmak istemediklerini yapmamak olarak düşünüyorum. Şu an ülkemizde bu işleyişe kırbaç vuruluyor, boğazına ip dolanmış can çekiştiriliyor ama hala temellerimiz yerli yerinde. Toplum olarak herkes kendi evinin önünü süpürdükten sonra komşumuza yardım edelim. Önce kendi önümüze bakmadan diğer insanları eleştirmeyelim.
Gelelim diğer vatandaşlarımızı beğenmeme kısmına. Bu kısma katılmıyorum. Yukarda fthdrn arkadaşın yazdığı ile çarpıtmaya çalıştığınız gidişat arasındaki farkı lütfen es geçmeyiniz. Sokaklara işenen Avrupa ülkesi yok mu? Avrupa ülkelerinde yada Amerika'da yolda biri önünüzü kesmiyor mu zannediyorsunuz? Lütfen ülkemizi kötülemekten, daha kötümser olmaktan vazgeçip toplum olarak nasıl daha huzurlu yaşarız buna bakalım.
ülkemizle aynı olanlar : her ülkede kapkaç oluyor, her ülkede suç işleniyor ve kültürlerine bağlı olarak farklı şekilde toplumu rahatsız eden olaylar oluyor. (sokağa sıçamktan, kafa kazıtıp adam dövmeye vs.)
ülkemizden farklı olan : şimdi almanya'da o adamları ossurturlar o ellerindeki silahı monte de ederler. Bizde ise sen 155'i ararsın kaale bile almaz çünkü ona göre daha önemli işleri vardır. Sonra biri havaya atılan kurşunla ölür adı kaza kurşunu olur. Kaza değil cinayet diyemeyiz.
Geçenlerde trafikte bir polis minibüsü siren çalıp sellektörler atarak ilerlemeye çalışıyor önündekiler kenara bile çekilmiyor :) keşke araç kamera görüntüsünü saklasaydım ambulansın 5 dakikada alıcağı yolu 15 dakikada anca aldı. Ya bir çoğunuz yurt dışına çıkmıştır polis aracı siren çalmaya başladığı an araçların yol vermek için çırpınışlarını görmüştür. Peki o yol vermeyenler gene ceza yok. Ülkemizde ceza yok ki kurallara uyulsun.
Genelleme yapmak tamamen yanlış bir tutumdur. Fakat genellemelere malzeme olmamak adına da oturup bu saçmalıklara nasıl engel oluruzu biraz düşünmek lazım. Bunların hepsi propaganda, bizi kötülüyor demekle içimizdeki sivrilerileri eleyemeyiz. Halkın bilinçlendirilmediği, eğitimin düzgün verilmediği, silahlandırılmanın özendirildiği bir toplum olunduğu sürece o genellemelere daha çok maruz kalırız.