Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu site ne sorunları çözdü,Allah aşkına bi el atın şunuda çözelim.
MertSerhanÖ.
27-01-2017, 18:51
Valla gına geldi billa gına geldi.Ağzım yamuldu söverken.
Tdk'ya yeni kelimeler hediye ettim ama yinede şu internet sorunum çözülmedi.
Kendi yağında kavrulan 16 mb gibi mütevazi bir hıza sahip olan bir internetim var.Bu sınırlarımı zorlayan gerizekali oluşum gündüzleri gayet nornalken aksamlari belli bir saaten sonra 5 mb e hatta hiç utanmıyor 2 3 falan akıyor maşallah.Düzenli olarak her gün 2 kere olmak üzere dsmarti arayıp sorunumu bildiriyorum.Çözülmeyince arayıp stres atıyorum.
Ahali böyle bisey yaşayan oldumu hiç.Bu ne meymenetsiz bir arızadır.Cinnet geçirme arifesindeyim.Yemin ederim evden çıkıp başka eve geçecem o derece.Haydi abiler kankalar arkadaşlar şu garibana bi yardım.
Nightfish
27-01-2017, 18:55
Ben daha önce yaşadım. Mesai saati sonrası, apartman ahalisi eve döndükten sonra internet hızım acı çekiyordu. Maalesef çözülmedi. Ne zaman ki apartmandaki insanlar internete girmeye başlıyor benim hız patlıyordu.
Modemden bandwith'i tek bir Ip'ye vererek biraz olsun hızlanıyor. Yalnızca kullandığım PC'ye yönlendiriyordum bandwithi. Evde internete giren başka birisi varsa onları ciddi üzüyor ama.
maalsef sorununuzla ilgili bir fikire sahip değilim ama hazır konusu açılmışken bende bir şey sormak istiyorum evdeki ttnet internet bazen günde 4-5 kez kopuyor ama ne zaman telefonu elimize alıp ttnet i aradığımız anda daha görevli bir kişiye bağlanmadan internet gelmiş oluyor neden olabilir bu ?
BTK Online Şikayet Bildirim Sistemi (https://sikayet.btk.gov.tr/)
Şuraya bi şikayet metni doldur.İşe yarayabilir.
MertSerhanÖ.
27-01-2017, 19:00
Ben daha önce yaşadım. Mesai saati sonrası, apartman ahalisi eve döndükten sonra internet hızım acı çekiyordu. Maalesef çözülmedi. Ne zaman ki apartmandaki insanlar internete girmeye başlıyor benim hız patlıyordu.
Modemden bandwith'i tek bir Ip'ye vererek biraz olsun hızlanıyor. Yalnızca kullandığım PC'ye yönlendiriyordum bandwithi. Evde internete giren başka birisi varsa onları ciddi üzüyor ama.
valla bandwith falan hic bisi anlamadim hocam:)
BTK Online Şikayet Bildirim Sistemi (https://sikayet.btk.gov.tr/)
Şuraya bi şikayet metni doldur.İşe yarayabilir.
evett bi guzel oldu tesekkurler
Nightfish
27-01-2017, 19:15
Daha net yardımcı olmaya çalışayım :) Eve gelen interneti bi otoban olarak düşünün. 5 şerit var, deniyor ki burada maksimum 90'la gidebilirsin. Sağ şeritten giden 30la gidiyor, ortadan birisi 50'yle. Soldan anca 80'e çıkıyorsunuz :)
Bu durumda diyorsunuz ki, ben padişahım, 5 şerit de benim. Yolu trafiğe kapatıyorsunuz, 5 şerit yoldan tek bir araba geçecek diyorsunuz. Bandwith olayı bu diyebiliriz.
Birden fazla cihaz aynı ağa bağlanmaya çalışıp internet çekince iyice yavaşlıyor. Siz 5 şeridin 4ünü tek bir cihaza verince hız düşüklüğünü hafifletiyorsunuz.
MertSerhanÖ.
27-01-2017, 19:16
Daha net yardımcı olmaya çalışayım :) Eve gelen interneti bi otoban olarak düşünün. 5 şerit var, deniyor ki burada maksimum 90'la gidebilirsin. Sağ şeritten giden 30la gidiyor, ortadan birisi 50'yle. Soldan anca 80'e çıkıyorsunuz :)
Bu durumda diyorsunuz ki, ben padişahım, 5 şerit de benim. Yolu trafiğe kapatıyorsunuz, 5 şerit yoldan tek bir araba geçecek diyorsunuz. Bandwith olayı bu diyebiliriz.
Birden fazla cihaz aynı ağa bağlanmaya çalışıp internet çekince iyice yavaşlıyor. Siz 5 şeridin 4ünü tek bir cihaza verince hız düşüklüğünü hafifletiyorsunuz.
tamam şimdi anladım :) peki nasıl yapıcaz bu olayı?
barakuda26
27-01-2017, 19:31
Ben 1 kasımda dsmart aldım tv ve internet. İnternet aldığım günden bugüne kadar güldürmedi. 720p film dizi açıyorumdonuyor ilerlemiyor gerisini siz düşünün. yeri geldi 360p izleyemedim sinirime laptop elimde kalacaktı. İlk 2 ay 2 günde bir aradım bağırdım olmadı küfrettim olmadı yok düzelmiyor sorun.Bide üstüne sizin bilgisayarınıza suç atıyorlar sıkışınca.
1 hafta önce aradılar kendi modemimi kullanıyodum ve 8mbit idi benimki ama hiç 2mbit üstüne çıkamadım. Size yeni modem göndericez ücretsiz ve netinizi 16 mbit yapıcaz dedi ayrıca ödediğim aylık 72 tl'yi 70 tl'ye indirdi, 2 yıllık taahütümüde 1 yıla çektim. Bakalım modem gelecekmi ve hız cidden düzelecekmi. Merakla beklemedeyim.
E21hamza
27-01-2017, 23:08
Anlattığınıza göre binadaki tüm internet hattı bir ya da bir kaç kablodan bağlı gibi anlaşılıyor. Şimdi şöyle anlatayım mesela ben de ttnetten memnun olmadığım için bir kaç ay önce uydunet aldım, kurulumu yapan ekip geldi önce evimdeki bir kabloya sinyal algılayıcı bağladı sonra aşağıdaki 18 kablodan (binada 18 daire var) tek tek deneyerek benim kablomu buldular ve internet verdiler. Yani binadaki herkes aynı anda pc de internete de girse benim hızımı düşürecek bir durum yok. Sizde ise hat sayısı az olduğu için internete giren kişi sayısı artınca darboğaz yaşanıyor ve internet hızı doğal olarak yavaşlıyor anladığım kadarıyla. Bence taahhüt yoksa interneti kapattırıp başka bir firmaya geçin.
Valla benim netim sabahtan aksama kadar bu şekilde. Gecen gun de aradilar 8 mbs den 16 mbs ye cikaralim 5 tl farkla dediler. E dedim bi dakika. Ben 8 mbs alabiliyor muyum? Evet hızınız 8mbs olarak görünüyor. E ben bi olceyim diyorum 2 3 maksimumda 4 çıkıyor. Siz benim 8i bi sağlayın,16ya ondan sonra cikalim diyorum bu seferde gene basa sariyoruz. Hiziniz 8 mbs diyor :)
Bende anlayabilmis degilim :)
aybrskck
28-01-2017, 00:13
çok basit düşünücem ama başkaları bağlanıyor olabilirmi başıma geldi çünkü birgün net haddinden fazla yavaştı kurulum sayfasına baktığımda 11 cihaz bağlı gözüküyordu bir telefonum ve bir pc var evde şifremi değiştirdim sorunum kalmadı akşam saatinde komşular sizin nete bağlanıyor olabilirmi ?
kelalper
28-01-2017, 05:04
aynı sorunu ben digiturkte tv izlerken yaşadım. yan oda üyeliğimde normal salonda özel kutu vardı. Akşamları salonda tv izleyemiyordum yan oda da sorun yoktu. Yan oda bağlantısını söktüğüm zaman salonda görüntü geliodu ama kalitesi düşüyordu. Adamları arıosun gündüz geliolar sorun yok gidiolar akşam kaput. Yan odayı iptal edin diorum taahüt var lig tv için olmaz diolar. Sonra bi akşam telefonda anaavrat düz gidince akşam elemanları geldi. Kontrol ettiler akşam salona sinyal gelmiyor yan odayı söksende hd kalitesini kaldıracak kadar değil. Dediler kablo yetmio. İyi sizin tesisatınız değiştirin dedim. Ertesi gün yenilediler akşam gene aynı.Kontrol ettiler apartmanda özel kutu kullanan tek ben varım ve bende sorun var. Rapor yazdılar yan odayı iptal edelim diye. Rapor yazıldı ama sorun başladığından sonra 2 ay sonra rapor yazıldı. İtiraz falan filan yan oda iptal edildi salona 2 ay sinema salonlarını açtılar. Ama her akşam mobbing yapıodum adamlara.
Sercan AKCAN
28-01-2017, 05:25
kankacım oldugun yerde superonline fiber varsa dakika beklemeden geç.100mbps indirme hızı olan paketi kullanıyorum.gördüğüm hızla 180-190 mbps ortalama 120-130 mbps le falan indirme yapıyorum haberin olsun
Taahhüt yeni mi.? Değiştir gitsin amk internetini.
Çözülecek bir sorun bulunmuyor. Adamların taahüdü size 8mbite kadar internet sağlayabiliriz şeklinde. 8mbit daimi hat vericez demiyorlar. Paket ismi firmayı koruyor bir hak talep edemezsiniz. 8mbite kadar veriyomu veriyo sorun yok :)
Thracian
28-01-2017, 15:48
Önce wifi hattınızda sizin bilmediğiniz birileri varmı?
Torrent yada download programları açık mı
Telefon ve tabletlerin güncelleme saatini kontrol ediniz.
Modeme ulaşan hatın kontrolunu yapınız.
Şizin sorununuzun şu olduğunu düşünüyorum. Bakır kablolardan dolayı düşen hız evlere dönüş saatinde dahada sıkışıyor ve düşüyor.
Bina yada mahalle kapasitenin üzerinde hat bağlı. Modemden internete doğru giden hatta kablolar sağlıklı mı? Kaçtane ek noktası var.
Modem ara yüzüne girip hattınıza verilen hızı kontrol edin
MertSerhanÖ.
28-01-2017, 16:00
ya benim sürekli böyle olsa tamam dicem.Ama belli bir saatten sonra oluyor işte.kontrol ettim internetimi başka kullanan yok.Birazcık araştırdım herkes port değişimi diyor.Müşteri hizmetlerinden bi kişi evet port değişimi diyo diğeri port değişimi olmaz ki diyor.Daha kendi aralarında anlaşamıyorlar.
Sercan kanka zaten ttnetten geçtim dsmarta düzelir belki diye.Firmayla kesinlikle alakası yok superonline a da geçsem gene devam edicek.
Peki bişey sorucam.Eğer ki mahallenin kapasitesinin üstünde internet kullanılıyorsa diğer komşularda neden böyle bir sorun yok?
Benimde aylardır tadım tuzum yok bu internetten..
Pc'yi cok az kullanmama rağmen telefondan instagram vs nasıl 50gb doluyor anlamadım gitti.. Sonra adil kullanımdan dolayı 3megabit'e düşüyor arkadas birtane fotograf acılmaz mı yaa !!
Ne kotayı doldurduğuma inanıyorum nede sağladıkları internet hızına.. Şu kısıtlama muhabbetlerinden sonra güvenim kalmadı hiçbirine
Sercan AKCAN
29-01-2017, 05:52
ya benim sürekli böyle olsa tamam dicem.Ama belli bir saatten sonra oluyor işte.kontrol ettim internetimi başka kullanan yok.Birazcık araştırdım herkes port değişimi diyor.Müşteri hizmetlerinden bi kişi evet port değişimi diyo diğeri port değişimi olmaz ki diyor.Daha kendi aralarında anlaşamıyorlar.
Sercan kanka zaten ttnetten geçtim dsmarta düzelir belki diye.Firmayla kesinlikle alakası yok superonline a da geçsem gene devam edicek.
Peki bişey sorucam.Eğer ki mahallenin kapasitesinin üstünde internet kullanılıyorsa diğer komşularda neden böyle bir sorun yok?
kankacım fiber varsa dakika durma fibere geç beni bi dinle :)
rain man
29-01-2017, 09:12
Geçen sene arıza kaydı oluştura oluştura Allah'in dağına santralden eve hat çektirmıştim. Eğer donanımsal bir kusur varsa sorun altyapıda
Mayıs ayından itibaren akk konusunda güzel değişiklikler geleceği açıklandı. Ben su an vodafone.net kullanıyorum. Ttnet altyapısında daha kaliteli hizmet ve on tl farkla insan gibi kota alıyorum. Eğer fiber altyapısı olsaydı düşünmeden geçerdim
Ayrıca taahhütten vazgeçseniz dahi sadece bir aylık faturayı cayma bedeli olarak talep edebilirler. Ki geçeceğiniz kurum da genelde belli bir miktar cayma bedelini karşılar. Taahhüt sizi bağlamasin yanı.
Yeni taşındığım yerde fiber varmış .sanki nasa üstü kurar gibi kablolar modemler cift flan dedim bn bu hızla saniyede film indiririm. Smdi net yok telefonun interneti tablete paylaşıyorum. Arıza kaydi oluşturdum 2016 da hala gelecekler arıza icin. Ttnetin amk spor gazetesi.
MertSerhanÖ.
30-01-2017, 13:49
kankacım fiber varsa dakika durma fibere geç beni bi dinle :)
kankam fiber olsa dururmuyum sence.amk yerinde 2017 nin çorlusunda avrupanın orta yerinde fiber yok :D
Dün uydunete sövüyordum bende aynı şekilde bazen kafasına göre hızım aşırı düşüyor bazen düzeliyor wireless ile uzak sayılabilecek mesafeden bağlanmaya yordum ben ama gördüğüm kadarıyla çoğu kişide bu tarz sorunlar var
Serkan_UR
30-01-2017, 14:52
Hemen hemen tüm internet sağlayıcıları Aynı altyapıyı kullanıyor Muhtemelende Telekomun altyapısı oluyor.Eğer bölgede Fiber yok ise alt yapısal olarak belli hızlara müsade eden klasik internet kullanım yoğunluğuna göre yetmemeye başlıyor.Bunu Su gibi düşünün mahalleye bir boru geliyor ve evlerde su kullanım saatlerinde herkese azar azar yada hiç gelmiyor.Tabi su depolanabilir birşey o ayrı :) bu durumda daha çaresiz kalınıyor :( Hızlar santrale yakınlığa göre değişiyor uzaklaştıkça düşüyor.Yakın zamanda Bostancıda hakkaten istanbulun göbeğinde 16mbite kadar olan internet 6 ları görüyordu arıza oluşturdum tanıdık vs.Geldiler 7,5 çıktı öpüp başınıza koyun dediler :) Yani alternatif bir alt yapı olmadığı sürece pek yapacak birşey yok.
Siz bireysel olarak belki 3g olarak çözebilirsiniz.Mobil hat sağlayıcılarının ev internet paketleri ücretleri ne seviyede bilemiyorum ama başka bir seçenek yok.
Yeri gelmişken bende yeni taşındığım yere internet bağlatayım dedim boş port yok şuan abonelik yapamyız dediler. Müdürlükten onay çıkıcakmış ona göre port eklenecekmiş yada birinin aboneliğini iptal ettirmesini beklicekmişim. Varmı müdürlükte falan baskı yapıcak bi yiğit :)) İşim internet, kafayı yemek üzereyim.
barakuda26
30-01-2017, 15:19
Yeri gelmişken bende yeni taşındığım yere internet bağlatayım dedim boş port yok şuan abonelik yapamyız dediler. Müdürlükten onay çıkıcakmış ona göre port eklenecekmiş yada birinin aboneliğini iptal ettirmesini beklicekmişim. Varmı müdürlükte falan baskı yapıcak bi yiğit :)) İşim internet, kafayı yemek üzereyim.
telekom banada aynı numarayı çekti küfrettim kapattım, d-smart 2 gün sonra açtı interneti, ama ondanda memnun değiliz. hepsi aynı bunların...