Orijinalini görmek için tıklayınız : Hız limitini geri çekmek için çok acil bilgiye ihtiyacım var
Selamın aleykum sevgili forum üyeleri. 2017 sıfır octavia aldık 1.6 tdi Manuel henüz rodajdayım da bi sorum olacak. Ben aracın top speedini 140 kmh civarına düşürmek istiyorum peder biraz yaramaz. Skoda bayiine sordum öyle bir uygulamamız yok dediler ancak bunu dışarda yazılımcılarda yaptırabileceğimi söylediler motorun garanti kapsamı dışında olacağını söylediler. Bu uygulamayı dr. Ecu paşaoğlu gibi yazılımcılarda yaptırabilir miyim ve motora bir zararı olur mu. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler..
dulger007
28-01-2017, 12:26
Vay be ne babalar var maşaallah :)
rekord2000
28-01-2017, 12:31
aslında bence arkadaş bahsedilen baba, oğlu için bunu istiyor :D şaka bi yana benim peder de eskiden tapa gaz adamıydı, yaşlandıkça mahmurlaştı ağırbaşlı oldu maşallah :)
Yol bilgisayarından hız sınırlamasını sesli olarak ayarlayabilirsin. Yazan km' yi geçtiğinde sesli uyarı devreye girer ve peder bey de belki duruma uyuz olur ve yavaşlar :)
ErayCerit
28-01-2017, 12:34
Babam da arabaya vale mod istiyordu eskiden bana verirken aktifleştirmek için :D
Yazılım şirketleri yapar onu. Garanti için bir diyemem ama. Kimi servis fark etmiyor yazılımı ama olası bir test anında yüksek hızlara çıkmaları gerekirse falan anlayabilirler
dulger007
28-01-2017, 12:35
Şu pedallara takılan chipler vardı onlardada vale modu falan bulunuyordu o modda çok düşürüyor hızı ama yazılımcıyla birlikte o parçayla belki bir şeyler çıkarabilirsiniz. Araca yazılım yapmak söylenildiği gibi garanti dışı bırakacaktır, buda sıfır bir araç için hem üzücü hem riskli
Bence bırakın babanız özgürce gitsin istediği gibi
Slipshod
28-01-2017, 12:41
yakıt tüketimi ekranına mazotun litre fiyatını yaz yapıştır belki sakin kullanır.
Mehmet Gazihan
28-01-2017, 12:45
Herhangi bi yazılım firması ihtiyacınızı karşılar.
Otomobilde Delphi DCM6.2V marka model kontrol ünitesi bulunur.
İstenilen hızda tutmak mümkündür.
Bizim peder beyde 60 yaşına gitti nerdeyse yine söyledikleriniz doğrultusunda muhtemelen 140 a sabitleticem gibi duruyor top speedi clioyla 160 170 den düşmeyen, bununla.... :D
Drive Fast
28-01-2017, 14:07
Tutmayın koca reis i salıverin gitsin onun bilgi birikimi ve tecrübesi o hızda yandakiyle batak döndürür :D
Böle birşey yapmayın. Türkiye şartlarında anlık ta olsa 150 ile gitmesi gerekir basar gaza gidemez kazaya sebebiyet verir.
Böle birşey yapmanızı tavsiye etmem.
Araba kimin? Babanın.. Sen şimdi böyle bir şey yaptığında, bişey oldu arabaya deyip servis servis gezecek, en fazla tepesi atacak satacak yeni araba alacak ..
Eee? Ne anladım ben bu işten? Sonra onu da mı limitleyeceksiniz..
Öte yandan böyle bir şeyin ben de tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Öyle bir durum olur ki kaza yapmamak için anında gaza basıp 140 üzerine çıkma ihtiyacı hissedebilir.
Araba gitmediğinde ne olacak? Kaza.. Sonra? Vicdan azabı.. Yanlış yoldasın arkadaşım.. Yapma böyle bişey..
SULTANOGLU
28-01-2017, 14:34
Bu sey gibi. Babam ev aldi ama onun mutfaga girmesini istemiyorum.
Birakin kimseye zarar vermeden istedigi gibi kullansin keyfini sursun.
Grimlord
28-01-2017, 14:39
Hiç gereği yok bence de, (Allah korusun) sadece yüksek hızlarda yapılmıyor ki. Hem denildiği gibi yüksek hızlara çıkması gerekebilir belki de.
Mehmetmert
28-01-2017, 14:47
Yazilim firmasina para odemeyin bos yere hem ecuyu actirmayin,reading,writing islemleri yaptirip garanti disinkalmayon.,VCDS yada halk agziyla VAGcom bulursaniz dip gaz yapsa dahi gecemeyecek selilde ayarlariz tarif ederik size.16.xxx surum olmasi yeterli,satin almaya kalkarsanizda uyguna satanlar var yada aliexpresssen 25$ a alabilirsiniz aciliyeti yoksa.Garantiyi bozmaz,isterseniz eski ayara alirsiniz aninda...En dusuk 30,en yuksekde 300km/h a limitor koyabilirsiniz...
Ama boyle birsey yaptirdiginizda babamiza soylemeniz lazim,ben birkeresinde arkadasa gostermek icin yapmistim geri almayi unutmusum(115e koymustum) sehir ici kullandigimdan 1 gun hic o hiza cikmadigimdan fark etmemisim.Ertesi gun bir tane 116d ile basarken 3 den 4 bir cektim araba zink yigildi kaldi ben bir yerleri kirdim sandim sonra hep 115de gidince hatirladim :D 116d beni gecti bende dip gaz arkasindan 115-115 gittim :D
Haber olmaz ise allah korusun sollamaya falan ciktiginda zank diye kalir 140 da cok tehlikeli,ama 150 gibi bir limitor olabilir.
GokhanRS
28-01-2017, 14:53
bazen saçma ama hız hayat kurtarabiliyor. Sollamaya kalktığında geçeceği aracın gaza yüklendiğini ve baban 140ı geçemeyeceği için karşıdan gelenle kafa kafaya kaldığını düşün.
kesinlikle çok tehlikeli bir iş bu. örneğin ben arabanın 140ı geçmediğini bilsem belki tedbirli olurum, ama 200 gidebilmesi gereken araba 140da takılırsa kaza sebebi bile olur.
Bence hiç öyle bir işe girme kardeşim, bırak adam dilediği gibi kullansın.
Yavaş gitsin diye arabayı kıstıracaksın sonra birgün biryerde sol şeritte kalacak Allah korusun gerisini söylemeyelim.
mert_can 41
28-01-2017, 15:10
Vallah benimkide öyle kullanıyor yapçak bir şey yok bazen arabamı kapının önünde bulamıyorum kaç kere çalındı diye korktum :D
Haklısınız ama bazen çok gereksiz hızlı sürüyor o yüzden böyle bişey düşünmüştüm.Zaten kurcalamak da istemiyordum aracı. En doğrusu da araçla hiç oynamadan olduğu gibi bırakmak sanırım. Allah kimsenin tekerine taş değdirmesin inşallah. Herkese iyi forumlar..
Baba şimdiye kadar kaç kez büyük kaza yaptı? Hala böyle kullanıyorsa demek ki hiç yapmamış.
Bırakın adam nasıl isterse öyle kullansın aracını.
Babanız size Type-R alıp 140'ı geçmeyeceksin dese?
Baba şimdiye kadar kaç kez büyük kaza yaptı? Hala böyle kullanıyorsa demek ki hiç yapmamış.
Bırakın adam nasıl isterse öyle kullansın aracını.
Toyota corolla 2003 vvti ve pug 407 olmak üzere iki tane araç pert etti
Yav kardeşim senin ne haddine !
Yazilim firmasina para odemeyin bos yere hem ecuyu actirmayin,reading,writing islemleri yaptirip garanti disinkalmayon.,VCDS yada halk agziyla VAGcom bulursaniz dip gaz yapsa dahi gecemeyecek selilde ayarlariz tarif ederik size.16.xxx surum olmasi yeterli,satin almaya kalkarsanizda uyguna satanlar var yada aliexpresssen 25$ a alabilirsiniz aciliyeti yoksa.Garantiyi bozmaz,isterseniz eski ayara alirsiniz aninda...En dusuk 30,en yuksekde 300km/h a limitor koyabilirsiniz...
Ama boyle birsey yaptirdiginizda babamiza soylemeniz lazim,ben birkeresinde arkadasa gostermek icin yapmistim geri almayi unutmusum(115e koymustum) sehir ici kullandigimdan 1 gun hic o hiza cikmadigimdan fark etmemisim.Ertesi gun bir tane 116d ile basarken 3 den 4 bir cektim araba zink yigildi kaldi ben bir yerleri kirdim sandim sonra hep 115de gidince hatirladim :D 116d beni gecti bende dip gaz arkasindan 115-115 gittim :D
Haber olmaz ise allah korusun sollamaya falan ciktiginda zank diye kalir 140 da cok tehlikeli,ama 150 gibi bir limitor olabilir.
Engine bölümünden speed limitorden mi giriyoduk ?
Bi kaç yerde çalışmıyor diye okumuştum
Mehmetmert
29-01-2017, 11:10
Engine bölümünden speed limitorden mi giriyoduk ?
Bi kaç yerde çalışmıyor diye okumuştum
Evet sadece tdida mumkun