Orijinalini görmek için tıklayınız : adamýn dedikleri doðru..
darkmoon
29-01-2017, 00:53
Valla konuyu nasıl açıyım bilemedim .. ama adam resmen bana tercüman olmuş.. işin siyasi kısmında değilim ama dediği fiyatlandırmalar alınan aşırı vergiler kısmı çok doğru..
Soylenecek herşeyi soylemiş,bize... - Izmir'de Cevirme Radar | Facebook (https://www.facebook.com/izmirdecevirme/videos/706560359507200/)
Az önce izledim bende. Gercekten isin siyasi boyutunu geçelim sever-sevmez herkesin kendi bilecegi is.
Sadece maddi açıdan bakalim konuya. Ve katilmamak elde değil..
darkmoon
29-01-2017, 01:07
aynen işin siyasi kısmı beni ilgilendirmiyor onun dışında kalan kısımlarda adam çok doğru konuşmuş..
Tayfun.O
29-01-2017, 01:14
Katılmayan varsa zaten net ahmaktır.
Hep özenmişimdir şu almayada ki sistem hala özeniyorum acaba torunlarım görür mü ki Türkiye De böyle bir sistemi
Ne yazıkki buna da itaraz edecek olanlar çıkıyor :) Avrupaya gidip vergi kaçıramayan ama Türkiyede at koşturan gurbetçi bir topluluk var, onlar her daim Türkiye daha ucuz, buradaki (bulundukları ülke) kadar vergi yok diye ısrarla kastırıyorlar :) Genelde de altından hükümet propagandası çıkıyor sonrasında :)
darkmoon
29-01-2017, 01:43
o kesim mi değilmi bilmem ama ona benzer bir kesimde burdan dolu çakmaları alıp saat kıyafet ayakkabı v.b avrupada orjinal diye millete hava atıyorlar.. sonra burası ucuz oluyor onlara göre tabii o aldığın malın orjinalini burda alsa kendi ülkesinden pahalı..
o kesim mi değilmi bilmem ama ona benzer bir kesimde burdan dolu çakmaları alıp saat kıyafet ayakkabı v.b avrupada orjinal diye millete hava atıyorlar.. sonra burası ucuz oluyor onlara göre tabii o aldığın malın orjinalini burda alsa kendi ülkesinden pahalı..
O çakma mal alma işini almanyadan misafirlerimiz geldiğinde şahit oldum, bayağı komiğime gitmişti :)
Düşüncelere tamamen katılıyorum ama 300 milyar euro dış ticaret fazlası olan Almanya ile Türkiye'yi kıyaslamak her daim inanılmaz saçma gelmiştir bana.
darkmoon
29-01-2017, 04:03
Düşüncelere tamamen katılıyorum ama 300 milyar euro dış ticaret fazlası olan Almanya ile Türkiye'yi kıyaslamak her daim inanılmaz saçma gelmiştir bana.
sosyal devlette yol köprü gibi hizmetler zaten vatandaşın dolaylı yada direk olarak cebinden çıkar adamda orda onu diyor zaten araba alıyorsun araba alırken o yolların köprülerinde belli bir vergisi var ama arabayı alırken bunu alıyorlar diyor burda.. burdaki gibi her defasında gişelerden her şeyden vergi verginin vergisini almıyorlar diyor..
Bu bir kıyaslama değil sosyal devletsek devlet bu hizmetleri bedava vermeli.. zaten bakan demedimi osmangazi köprüsünden araç geçsin yada geçmesin onun parasını türkiyede arabası olan yada olmayan herkes ödüyor diye... adamda bundan bahsediyor.. madem ödüyoruz niye birde her geçişde ek olarak para veriyoruz..
zaten böyle şeyleri hep bir rekabet kıyaslama olarak algıladığımız için yanlış anlıyoruz her izlediğimizi bence..
Aga siyaset YASAK
Beni bundan sebep 2 hafta bankadılar
Doların 3.90 olduğu yerde siyaset değil jant ofseti konuşulması gerekmektedir
Lütfen siyaset yapmayın
Bırakın bu millet o güzel kaderini yaşasın ben öyle yapıyorum
Çok gereksiz yere kafa yoruyorsunuz .
Tamamiyle doğru yahu. Kuzen La e gitti. Saati 10 dolara çalışıyo. 7gün tam vakit çalıştığı zaman iphone 7plus alıyo. 7 gün bişey yiyip içmeden dayanılabilir. Türkiyede yiyip içmeden 3 ay 15 gün çalışman gerekiyo :D çok saçma bi ülkede yaşıyoruz gerçekten. İnşallah değişiriz birgün be.
turboman
29-01-2017, 10:27
Zaten adam içimizi okumuş bizde farkındayız ama azınlık olduğumuz için elden gelen konuşmak ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin videodaki abimiz iyi olanı yapmış ve diyardan gitmiş bende araştırma içerisindeyim bakalım gideriz bu diyardan yakın zamanda
Geleceğe yönelik hala mı umutlarınız var. Helal olsun ne diyeyim.
Biraz alta atılan yorumlara baktım ve yeniden anladımki bizden birşey olmaz insanlar eşek olmaya dünden razı. adam yazmış alta Türkiye'de petrol yok maden yok üretim yok tabi vergiye yüklenicekler yoksa nasıl gelişicez bu videoyu koyanlar hain bunlara uymayın :D
2023'te bişeyler olucakmış ama :) O tarihte gelince kandırıldık olmasın...
3 günlük Almanya'ya gittim ve oradaki vatandaşlar oranın çok ucuz olduğunu söylüyorlar. bende bir kaç yere girdim baktım ve oradaki kazançlara göre insanlar daha refah ve daha rahat yaşıyorlar. Saygılılar kurallara uyuyorlar ve cidden kendi kazaçları yetiyor. Akrabamın e280 CDI mersedesi var ve 400 Euro civarında vergisi varmış. Evi kira geniş,güzel bir cadde üzerinde, arka tarafında bahçeli kapalı ve açık garajı olan bir apartman. Berlin Merkeze 3.5 Km uzakta (otele tam 3.5 km uzaktaydı ve otel en merkezdeymiş) Bu apartmanda kirası 700 Euro. Güzelde bir yerdi ve burada asgari ücretin yarısına böyle bir yerde oturuyor. Türkiyede olsa 2 asgari ücrete bulamazsın burada.
Iphone 6plus 32 GB 760 Euro idi ve asgari ücrete adamlar 2 tane alabilyor. Burada 2 ayda anca alabilir gibi gibi... Markete girdik bizden sorumlu kişi Nihat Bey vardı e dedi sucuk TÜrkiyedekilerden kat kat kaliteli diye özellikle aldırdı. 3 tane kangal 1 Kiloydu ve 8 Euro fiyatı vardı. Yakıt 1.5 Euro altında ve asgari ücretli 1 ton yakıt alabiliyor. TÜrkiyede asgari ücretli yakıtı 300 Litre alamıyor. Vs vs uzar gider
Kendimizi dünya devi Almanya ile kıyaslıyoruz ya, merak ediyorum acaba Madagaskar halkı da bizle kendini kıyas ediyormudur
bizim bor madenlerimiz var, sıkmayın canınızı.
ulasoztas1
29-01-2017, 11:48
haklısın artık onların bile bizi kendilerine kıyas saymayacağı hale geliyoruz.
imprezaWRC
29-01-2017, 16:14
Biri de çıkar sakın buralara gelmeyin çok zor bildiğiniz gibi değil der. Çok zor ya, bir türlü dil öğrenemeden ömrünün yarısını oralarda geçiren adamda bir türlü tırnak içinde çok sevdiği ülkesine geri dönmez. O topraklarda aman sakın rahatı huzuru bozulmasın diye gider bizim kafamızla sol partiye oy verir burada da ...
Neyse işte, filmin sonu belli. Titanic filmini gemi batmayacak kafası ile sonuna kadar izlemekten farksız durumdayız.
Bu arada eleman güzel anlatmış ama kaç kişi dinliyor ki.
Biri de çıkar sakın buralara gelmeyin çok zor bildiğiniz gibi değil der. Çok zor ya, bir türlü dil öğrenemeden ömrünün yarısını oralarda geçiren adamda bir türlü tırnak içinde çok sevdiği ülkesine geri dönmez. O topraklarda aman sakın rahatı huzuru bozulmasın diye gider bizim kafamızla sol partiye oy verir burada da ...
Neyse işte, filmin sonu belli. Titanic filmini gemi batmayacak kafası ile sonuna kadar izlemekten farksız durumdayız.
Bu arada eleman güzel anlatmış ama kaç kişi dinliyor ki.
Abi dinleyen çok herkes dinliyorda, kaç kişi anlıyor, kaç kişinin işine geliyor acaba.. :) Cebi para ile dolu herkes referanduma evet diyor.. :)
Yeni bi video gelmiş 100€ alisveris diye.. :) az sövdüm:)
GokhanRS
29-01-2017, 17:08
Kendimizi dünya devi Almanya ile kıyaslıyoruz ya, merak ediyorum acaba Madagaskar halkı da bizle kendini kıyas ediyormudur
dünya devi almanya :)
bence etiyopya ile kıyaslayalım nasıl daha fazla açlaşa bilir, fakirleşebiliriz diye uğraşalım. Tabiki bizden iyi olanla kıyaslıcazki onlardan iyi olmak için çabalayacağız. Aslında sistem çok basit, herşey ilkokul orta okul ve liselerimizden kaynaklanıyor.
Japonya: Yaşamak için üreteceksin.
İngiltere: Geçmişini bilmeyen geleceği tayin edemez.
Almanya: Üretim ve yaşam disiplinle başlar.
Türkiye: Oya ip atla, Ali ayşenin eteğine dokunma v.s
dünya devi dediğin almanya birinci dünya savaşında bizimle birlikte kaybeden grupta yetmeyip 2. dünya savaşında yerle bir olan taş üstünde taş kalmayan bir ülke..
Başka bir dünya devi japonyada keza aynı şehirleri talan edilmiş, ekonomisi sıfırlanmış çok değil bundan 70 sene önce..
odamı uzak geldi..
Daha dün kurtarmaya gittiğimiz, gazilerinin hayatta olduğu G.Kore bu gün elektronikte dünya devi olmuş..
Biride çıkıp diyorki dünya devi ile karşılaştırıyosunuz.. neyle karşılaştıralım suriye ilemi ??
dünya devi dediğin almanya birinci dünya savaşında bizimle birlikte kaybeden grupta yetmeyip 2. dünya savaşında yerle bir olan taş üstünde taş kalmayan bir ülke..
Başka bir dünya devi japonyada keza aynı şehirleri talan edilmiş, ekonomisi sıfırlanmış çok değil bundan 70 sene önce..
odamı uzak geldi..
Daha dün kurtarmaya gittiğimiz, gazilerinin hayatta olduğu G.Kore bu gün elektronikte dünya devi olmuş..
Biride çıkıp diyorki dünya devi ile karşılaştırıyosunuz.. neyle karşılaştıralım suriye ilemi ??
selçuk abi ulvi abi ve ali abi ne der acaba bu konuya :)
Yeni bi video gelmiş 100€ alisveris diye.. :) az sövdüm:)
Aynen öyle :)
süleymann
29-01-2017, 21:45
dünya devi almanya :)
bence etiyopya ile kıyaslayalım nasıl daha fazla açlaşa bilir, fakirleşebiliriz diye uğraşalım. Tabiki bizden iyi olanla kıyaslıcazki onlardan iyi olmak için çabalayacağız. Aslında sistem çok basit, herşey ilkokul orta okul ve liselerimizden kaynaklanıyor.
Japonya: Yaşamak için üreteceksin.
İngiltere: Geçmişini bilmeyen geleceği tayin edemez.
Almanya: Üretim ve yaşam disiplinle başlar.
Türkiye: Oya ip atla, Ali ayşenin eteğine dokunma v.s
Kesinlikle bu konuda haklısın öyle bir toplum haline getirildikki egitim aşamasında sol geldiginde inönü kahraman ( inönü meydan muhabereleri) sag geldiginde vatan haini.
Başa kim geldi ise ona sekillendi bana göre cogunuz kızacaksınız ama hep geçmişten gelen bir intikam duygusu aşılandı bu millete. Hep bi magdur edebiyatı. Tutturmuşlar şimdi çanakkale köprüsü ne işe yarayacak. Saygı kesinlikle yok dünya görüşü desen hiç yok.
Biz gerçekten treni çoktan kacırdık. Bu ülkeye vecihi hürkuş nuri demirag devrim arabalarını yapan insanlar uçak fabrikası kapatanlar geldi geçti . Milli piyade tüfeği yaptık diye seviniyoruz ulan biz türk milletiyiz gec bile kaldık. Yerli helikopter yapılmış hemen internete koşuyoruz yabancı bir baglantı varmı diye dünyada motor üretebilen firmalardan destek almadıgın sürece bi *** yapılamayacagında bilmek gerekir. Başka bi yavşak cıkmış yerli arama motoru yaptım diyip milleti kandırıyor. Belki bilmedigim bir çok şey, hep yanlış politakalar yüzünden heba oldu bu kadar geri kaldık abi. Bu ülke kaolay kurtulmadı ikinci kurtuluş savasına ihityacımız yok yeterki hor görmeyelim "türkten ne olur" kelimesinden artık nefret ediyorum.
Telden yazdım imla hataları için kusura bakmayın.
GokhanRS
29-01-2017, 21:59
Kesinlikle bu konuda haklısın öyle bir toplum haline getirildikki egitim aşamasında sol geldiginde inönü kahraman ( inönü meydan muhabereleri) sag geldiginde vatan haini.
Başa kim geldi ise ona sekillendi bana göre cogunuz kızacaksınız ama hep geçmişten gelen bir intikam duygusu aşılandı bu millete. Hep bi magdur edebiyatı. Tutturmuşlar şimdi çanakkale köprüsü ne işe yarayacak. Saygı kesinlikle yok dünya görüşü desen hiç yok.
Biz gerçekten treni çoktan kacırdık. Bu ülkeye vecihi hürkuş nuri demirag devrim arabalarını yapan insanlar uçak fabrikası kapatanlar geldi geçti . Milli piyade tüfeği yaptık diye seviniyoruz ulan biz türk milletiyiz gec bile kaldık. Yerli helikopter yapılmış hemen internete koşuyoruz yabancı bir baglantı varmı diye dünyada motor üretebilen firmalardan destek almadıgın sürece bi *** yapılamayacagında bilmek gerekir. Başka bi yavşak cıkmış yerli arama motoru yaptım diyip milleti kandırıyor. Belki bilmedigim bir çok şey, hep yanlış politakalar yüzünden heba oldu bu kadar geri kaldık abi. Bu ülke kaolay kurtulmadı ikinci kurtuluş savasına ihityacımız yok yeterki hor görmeyelim "türkten ne olur" kelimesinden artık nefret ediyorum.
Telden yazdım imla hataları için kusura bakmayın.
türkiyede fen lisesi mezunlarına bakarsan 20 25 sene sonra hepsi ya ceo olmuş bişi icad etmiş, ya gitmiş büyük bir markanın R&d müdürü olmuş. ancak biz fen liselerini kapatıp imamhatip açmaya devam ettikçe geriye gideceğiz. imam hatip yapılmasın demiyorum ama bu kadarı cidden fazlla.
selçuk abi ulvi abi ve ali abi ne der acaba bu konuya :)
Ulvinin fanatiklikle cevap vereceği aşikar Halilim ki artık beni bağlamıyor İra yollarımızı ayırdık kendisiyle. Ali abi daha aklı selimdir.. Gerçeklere kapamaz tamamen kendini ;)
setnogrom
31-01-2017, 02:43
Aklı selim olan herkes bunları zaten sürekli dile getiriyor.Doğru olanı savunabilen bir toplum olabilsek bize yetecek.Ben 3310 kullanmaya bu şartlarda razıyım.
Lakin adam güzel özetlemiş.
xx
twitterdan ozanbingoll adlı kullanıcının tweetlerine bakmanızı öneririm, vergiler hakkında herşeyi detaylı bir şekilde yazıyor. Tweetlerini okuduktan sonra kin dolmamak, resmen enayi yerine koyulduğumuzu anlamamak elde değil...
evolution_9
31-01-2017, 17:31
adamı görünce benimde gidesim geldi buralardan