PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek taraflı kaza - kasko. Lütfen Yardım

Gorky
05-02-2017, 18:16
dün gece arkadaştan dönerken, evimin hemen arka caddesinden sokağa doğru dönüşüm sırasında bi köpek yola atladı. sol sağ ani bi kaçış manevrasıyla kurtardım ama yeni yağmur çiselemiş sabun gibi zemin, kötü lastik sonucunda araç kafadan kaydı ve sokağı ikiye ayıran refüje sol ön jantımı ve marşbiyelimi vurdum. yan sanayi takılmış olan salıncakdan dolayıda jant kapı tarafına doğru tamamen kaydı..

yalnız ben olayın gece saat 2-3 gibi olması ve telefonumda hattımın kısıtlanmış(arama,sms,internet yok) hatta sarjı da bitik olmasından ötürü kaza yerinden ayrılıp direk otoparka çektim arabamı.

bazı forumlardan okuduğuma göre böyle bi kazada olay yerindeyken polis çağırıp, tutanak tutturup alkol testi çıktısı almak falan gerekiyormuş. ama "çok önemli değil olay yerinde kalmanız" falan da diyorlar..

bunları okuduğum için henüz kaskoyu aramadık. eğer olay yerinde kalıp direk aramak falan kesin olarak gerekiyorsa benim kazayı dün gece yapıp direk ordan gittiğimi öğrenecekleri zaman geri vites yaparlar diye bi korku oluştu içimde.. zira şu günlerde

bu işlerin aslı astarı nedir? şimdiden teşekkürler

Kadyr
05-02-2017, 18:29
Suan aynimidir bilmem ama ben kaldirima cikmistim direkt anlasmasi yere gittim dilekce verdim kazayi anlatan exper onay verdi kaskodan yapildi. Kaskonun amaci o degilmi zaten

+soner
05-02-2017, 18:30
Aynı durum benim başıma da geldi.

Polis çağırmadım. Ertesi gün servise gittim durumu anlattım kaskodan araç onarıldı.

zx6r
05-02-2017, 18:34
Dostum aracında kasko varsa hiç tutanağa vs gerek yok,
Benzer bi kazayı bende yaptım, yan yoldan yola fırlayan tıra çarpmamak için sol bariyerlere kırdım, tıra çarpsam benzin deposunun altından tıra girerdim bende soldan bariyerlere sürttüm çektim sağa bi kaç foto çektim gittim yetkili sevise dedim böyle böyle kaza anının oluşunu yazılı bi kağıda yazdırdılar imzaladım onlar kaskom ile irtibata geçip hallettiler hatta olaydan 1 saat sonra kasko beni aradı ikame araç verdi 15 günde sorunsuz bindim
Götür aracını yetkili bi servise bırak en azından oem parça kullanırlar kafanda rahat eder

MCN21
05-02-2017, 18:49
Dilekceyle beyan yazin, olay yerinin 1-2 fotosunu isteyebilirler. Onun fisinda soeun cikacagibi sanmam. Gecmis olsun :)

ioz
05-02-2017, 19:23
Kazanın gerçekleştiği saat düşünüldüğünde büyük ihtimal atanan eksper sizin alkollü olduğunuzdan şüphelenip dosyayı araştırmaya devredebilir. Daha önce kaskolu aracımızı serviste beyan ile yaptırırken başıma gelmişti. Sıkıntı kaza yerinde fotoğraf çekmiş olmamamdı. Alkollü olduğumdan ve polis gelmeden bir an önce kaza yerini terkettiğimden şüphelenmişler, değişik bir kafa. Kesin sizinki de öyle olur demiyorum ama emsal teşkil etmesi açısından aklınızda bulunsun. İmkanınız varsa kaza yaptığınız yerde, kaza yaptığınız şekilde aracın birkaç fotoğrafını çekin ve servise öyle bırakın. Daha garanti olacaktır.

TarikS
06-02-2017, 07:28
Köşeyi kaldırımı fark etmeyip dar dönüş yaparak kaldırıma çıktım diyebilirsiniz. Gerisini servis halleder.

Octane
06-02-2017, 08:36
Artık muadil parça mevzusu var, yine yan sanayi parça kullanacaklar yani.
Kasko yaştan ve kaza saatinden dolayı araştırmaya devredecektir.
Keşke polis çağırsaydınız.
Ya da gidin aynı yeri bir daha vurun polisi arayın araç yürüyorsa.

turkerrr
06-02-2017, 10:18
Tek taraflı kazalarda olay yeri fotoları tutanak alkol raporu kesinlikle istenen evraklar. Anlaşmalı bir serviste beyan yazarak hasar dosyası açtırabilirsiniz sigorta şirketi eğer tamirat maliyeti çok büyük değilse ve beyan akla mantığa uygunsa müşteri memnuniyeti çerçevesinde ödemeyi yapar.

turkerrr
06-02-2017, 10:19
Artık muadil parça mevzusu var, yine yan sanayi parça kullanacaklar yani.
Kasko yaştan ve kaza saatinden dolayı araştırmaya devredecektir.
Keşke polis çağırsaydınız.
Ya da gidin aynı yeri bir daha vurun polisi arayın araç yürüyorsa.

Her şirkette işleyiş farklı ama muadil parça veya logolu parça seçenği kasko kesilirken belirleniyor. Yalnız kazalı araçta yan sanayi parça takılı ise logolu parça takılmaz.

Jön Türk
06-02-2017, 11:00
Hocam evin önünde duran aracımıza kağıt toplayan birisi motorunun römorku ile vurmuş kaçmış kapı ezik sağ ayna yerde duruyordu.En yakın polis merkezine gidip tutanak tutturdum kaskonun anlaşmalı servisine bıraktım sorun sıkıntı çıkartmadılar yapıldı aracımız.

JosephuS
07-02-2017, 08:46
Ben Kendi müdahale ettiğim olaylara bakaraktan söyleyeyim. Genelde bu durumda araç sahipleri gelip Jandarmaya başvurduğunda ben şahsın beyanına istinaden Görgü tespit tutanağı tutup veriyordum. Kaşeli Mühürlü imzalı resmi belge. KAza yapan şahısda gidip yaptırıyordu. Hiç sorun çıkmadı bugüne kadar.Bence Emniyete Başvurup beyanınıza göre bir tutanak tutturun gerekirse olay yerini gidip incelesinler delilleri görürler.

Bolkar1st
07-02-2017, 22:40
Bir büyüğünüz gitsin halletsin kaskının amacı o dürüst olun yeter

yıldırımbyzt
19-06-2019, 08:39
Güncel olsun kapının önünde park halinde olan araca birisi çarpmış ve sağ ön çamurlukta ufak bir göçük ve çizik var çarpan ne numara ne birşey bırakmış şimdi bunun için tutanak tutulması zorunlu mu yoksa sadece benim sözlü beyanım ve fotoğraflar yeterli olur mu

Kadyr
19-06-2019, 10:03
Vuran belli ise kanıt var ise önce polis ile görüşün tutanak için. Yoksa mahkeme yolu görünüyor.
Bende bir şey sorayım. Park halindeki aracıma vurup kaçtılar araç kamerası ile vuran belli olduğu için tutanak tutuldu. Aracımı yaptırdım kaskodan oda rücu etti. Değer kaybı alamıyorum. Kusur oranı yok diye vermiyorlar. Çok bir değer kaybı çıkmadı ama ne yapmam gerekir illa almam istersem?

Gkn55
19-06-2019, 10:12
ilk tavsiyem , kasko poliçenizi ayrıntılı bir şekilde okuyun. yalnızca beyanla yapılacak maksimum onarım tutarınız poliçenizde yazılıdır. ayrıca onarımın muadil parça ya da orjinal parça ile yapılma hususu da poliçenizde yazar. bu klozlar zaten poliçenizin miktarını arttıran ya da azaltan hususlardır.

aracınızın onarım bedeli, poliçenizde belirtilen beyanla onarım bedelinden yüksek ise kasko firması müşteri memnuniyeti kapsamında ödeme yapabilir yada kaza tutanağı ve en önemlisi alkol raporu olmadığı gerekçesi ile ödemeden kaçınabilir.

Ormanci
19-06-2019, 10:30
Benim eski arabaya dururken kamyon vb bir alet geçerken sol arka lastiğe takılmış-vurmuş ve traversi yamultmuştu. Durumu yola çıkıp da araba yamuk yumuk gidince ve bir tarafa aşırı çekince anladım. Fotoğraf falan çekmedim. Beyanla halloldu. Kaskonun tavrı, kazanın oluş şekli ve aracın durumu önemli oluyor galiba böyle durumlarda. Kasko cart diye onayladı, kendi ustamda yaptırdım arabayı hem de.

therev
19-06-2019, 11:01
Polis çağırmak ve tutanak tutturmak trafiğe kapalı alanlarda yapılan alanlar için geçerli örneğin evin otoparkı vs.

Aynı kazayı zamanında annem yapmıştı. Fotoğraflar ve tek taraflı doldurduğumuz tutanakla yetkili serviste yaptırdım biz kaskodan.

denizhandinc
19-06-2019, 11:06
Polis çağırmak ve tutanak tutturmak trafiğe kapalı alanlarda yapılan alanlar için geçerli örneğin evin otoparkı vs.

Aynı kazayı zamanında annem yapmıştı. Fotoğraflar ve tek taraflı doldurduğumuz tutanakla yetkili serviste yaptırdım biz kaskodan.

sen biraz sanslıymıssın. su anda 1. polis trafiksiz alana özel mülk diye gelmiyor yada gelmek istemiyor. Ölü yaralı varsa ancak geliyor. 2. kendi kendine yapılan kazalarda arabanızı kaskonuzdan yaptırmak isterseniz kesinlikle gidip bir hastaneden alkol raporu alın. alkol tutanagı yoksa kasko o parayı karsılamamak icin bin dereden su getiriyor.

TarikS
19-06-2019, 14:10
Ben birden fazla sefer çamurluk ayna vs sürttüğüm durumlarda sokakta otoparktan çıkarken duvara sürttüm vb. tutanaklarla sorgusuz sualsiz aracımı hem yetkili hem özelde kaskodan tamir ettirdim.

Sadece son bir olayda aracı alışımın 3. gününde tek taraflı kaza yapınca (marşpiyeli kaldırım köşesine vurdum) 1 hafta 10 gün uğraştırdılar istihbarat vs ama o da halloldu sanayide boyacımda yaptırdım.

Çok korkulacak bir şey yok, alengirli bir durum yoksa çekinmeyin, haklı sizsiniz. Kasko kendi aracınızda oluşan hasarları yaptırmak için alınıyor sonuçta

Gorky
19-06-2019, 21:25
arkadaşlar konu 3 yıllık. ağır hort olmuş.

yıldırımbyzt
19-06-2019, 21:32
Abiler cevaplar için teşekkürler aracı sadece yazılı beyanla bıraktım tutanak polis falan gerekmiyormuş park halinde oluşan kazalarda

levent
19-06-2019, 21:39
arkadaşlar konu 3 yıllık. ağır hort olmuş.

Hali hazırda olan bir konu varsa o konudan devam edilir, arkadaş doğrusunu yapmış.

Konu kirliliği yapmamış.

by_speedvw
22-06-2019, 21:45
yetkili servisler ( en azından vw ) muadil parça kullanmaz servis de yapılan onarımlarda kullandırtmaz genelde böyle durumlarda kasko ya fiyat çok gelince hemen ararlar kullanıcıyı efendim serviste maliyet çok çıkıyor tramer şişmesin kendi anlaşmalı yerimizde yapalım derler. kabul ettiğindede farın panelin radyatörün tamir olur çıkartır verirler dışarda araçlarınızı mutlaka yetkili servislerde onarım yaptırın maliyet ne çıkarsa cıksın işiniz düzgün parçanız sıfır olsun karşınızda muhattap olabilecek birilerinide bulmuş olursunuz

Y.Emre
23-06-2019, 12:51
Kasko firmasına baglı biraz trafikten rapor konusu.

2018de cumartesi iş çıkışı gündüz vakti yaptıgım kazada trafik polisi raporu olmasına rağmen araştırmaya vermişlerdi dosyayı. raporda 0 promil yazıyor olmasına rağmen alkol ölçüm slipi dosyaya eklenmediği için (0km araç pert + karşı tarafta 10-15k hasar)

Babam kendi aracıyla otoyolda köpeğe çarptığında servise verilen beyan yeterli olmustu. Fotoğraf vsde yoktu onda

Wind of VW
29-11-2023, 08:16
Geçtiğimiz hafta, annem aracı avm otoparkında park ederken geri manevrada ayağı frenden kayıyor, ve bir beton kolona sağ tarafı çarpıyor, iki kapıda ezik oluşuyor. AVM de terzide işi var, onu halledip torununu okuldan almaya yetişmesi lazım düşüncesi ile ortamda biraz loş ışık olduğundan göz ucu ile hasarı tam göremeden avm ye girip çıkıyor. Eve geldiğinde arka kapılarda çizik var diye baktığımızda gördük ki hasar küçük değil.
Ancak olay yerinden ayrıldığı, öncesinde resim vs çekmediği için elimizde görselde yok.

Bu olay akşam olduğundan, ertesi sabah resmi servise aracı götürdük. Cuma günüydü ve exper Pazartesiye kadar gelmedi.
Servis hasar onarım ekibi sorumlusu olay yeri resmi yoksada sonradan nerde olduğunu gösterir bir foto çekip gönderin dedi. AVM sonuçta giriş çıkışlar kamera kaydı var, yalan beyan olmasın diye aracı tekrar götürüp ilk defa kaza oluyor gibi göstermedik. Çarpılan yerin fotosunu çektik. Dürüst olucaz ya.

Servis aracın kapılar ve arka kapı menteşe tarafı sütunda hasar onarımı için çıkardığı toplam 80k civarı hasarı çok bulmuş, ödememek için binbir bahane üretiyormuş. Tek taraflı AVM de nesneye çarpma ile ilgili Emniyete bildirimde bulunmak lazımmış, alkol ölçümü yapılmamış. Ben hiç ortada şüphe yokken alkol ölçümü yapıldığını görmedim açıkçası. Görgü tanığı olan durumda da kontrollü otopark vs emniyete gerek olacağı hiç aklımıza gelmezdi.

Araç 17 Kasımdan beri yetkili serviste sigorta onayı olursa onarılmayı bekliyor. Sigorta firması bilirkişi tutmuş. Bizimle 23 Kasımda iletişime geçtiler, 25 Kasımda bizimle ve 27 Kasımda AVM görgü tanıkları ile görüştüler, Otopark plaka okuma sistemi kamera kayıtlarını incelediler. Giriş çıkış saatleri tutarlı. AVM otoparkınd araçların park yerlerini gören kamera yok, Giriş çıkış plaka okuyan kameralarda araç görünüyor, şoför de görünüyor. Ancak hep Aracın sol tarafı göründüğü için giriş çıkışta sağ taraf yok.

Ancak Otopark görevlisi kazayı gördüğünü birazda abartarak olsada anlatmış. Sözüm ona araca yaklaşıp kaza yapan kişiye büyük hasar var vs demişlerde şoför oralı olmamışmış. Bu kısım uydurma. Bende olay günü AVM ye gittiğimde sözüm ona olayı gören güvenlik memuru masal gibi birbirine çarpan iki araç vardı aslında vs bambaşka birşey anlatmıştı. İnsanlar sıkılıyor herhalde hareket olunca da abartıyorlar.

Bilirkişi bize sigorta firmasının ödemeye yanaşmadığını, kendisinin bize inandığını kazanın belirtilen saatlerde belirtilen yer gerçekleştiğini raporlayacağını ancak Sigorta firmasının olumsuz dönüş yapabileceğini iletiyor.

25 yıldır aynı acente ve aynı özel sigorta ile kasko vs kullanıyoruz. ilk defa tek taraflı bir kaza yaşadık ve bunda da Sigorta firması bizi mağdur etmeye yönelik ifade veriyor. Sizce bu ne kadar güvenilir bir hizmet?

babayimben
29-11-2023, 09:43
Tek kişilik kazalarda kaskolar ödememek için her türlü taklayı atacaktır
Olay anında sigorta firmasını bilgilendirmemişseniz işiniz zor

brv
29-11-2023, 11:25
Geçtiğimiz hafta, annem aracı avm otoparkında park ederken geri manevrada ayağı frenden kayıyor, ve bir beton kolona sağ tarafı çarpıyor, iki kapıda ezik oluşuyor. AVM de terzide işi var, onu halledip torununu okuldan almaya yetişmesi lazım düşüncesi ile ortamda biraz loş ışık olduğundan göz ucu ile hasarı tam göremeden avm ye girip çıkıyor. Eve geldiğinde arka kapılarda çizik var diye baktığımızda gördük ki hasar küçük değil.
Ancak olay yerinden ayrıldığı, öncesinde resim vs çekmediği için elimizde görselde yok.

Bu olay akşam olduğundan, ertesi sabah resmi servise aracı götürdük. Cuma günüydü ve exper Pazartesiye kadar gelmedi.
Servis hasar onarım ekibi sorumlusu olay yeri resmi yoksada sonradan nerde olduğunu gösterir bir foto çekip gönderin dedi. AVM sonuçta giriş çıkışlar kamera kaydı var, yalan beyan olmasın diye aracı tekrar götürüp ilk defa kaza oluyor gibi göstermedik. Çarpılan yerin fotosunu çektik. Dürüst olucaz ya.

Servis aracın kapılar ve arka kapı menteşe tarafı sütunda hasar onarımı için çıkardığı toplam 80k civarı hasarı çok bulmuş, ödememek için binbir bahane üretiyormuş. Tek taraflı AVM de nesneye çarpma ile ilgili Emniyete bildirimde bulunmak lazımmış, alkol ölçümü yapılmamış. Ben hiç ortada şüphe yokken alkol ölçümü yapıldığını görmedim açıkçası. Görgü tanığı olan durumda da kontrollü otopark vs emniyete gerek olacağı hiç aklımıza gelmezdi.

Araç 17 Kasımdan beri yetkili serviste sigorta onayı olursa onarılmayı bekliyor. Sigorta firması bilirkişi tutmuş. Bizimle 23 Kasımda iletişime geçtiler, 25 Kasımda bizimle ve 27 Kasımda AVM görgü tanıkları ile görüştüler, Otopark plaka okuma sistemi kamera kayıtlarını incelediler. Giriş çıkış saatleri tutarlı. AVM otoparkınd araçların park yerlerini gören kamera yok, Giriş çıkış plaka okuyan kameralarda araç görünüyor, şoför de görünüyor. Ancak hep Aracın sol tarafı göründüğü için giriş çıkışta sağ taraf yok.

Ancak Otopark görevlisi kazayı gördüğünü birazda abartarak olsada anlatmış. Sözüm ona araca yaklaşıp kaza yapan kişiye büyük hasar var vs demişlerde şoför oralı olmamışmış. Bu kısım uydurma. Bende olay günü AVM ye gittiğimde sözüm ona olayı gören güvenlik memuru masal gibi birbirine çarpan iki araç vardı aslında vs bambaşka birşey anlatmıştı. İnsanlar sıkılıyor herhalde hareket olunca da abartıyorlar.

Bilirkişi bize sigorta firmasının ödemeye yanaşmadığını, kendisinin bize inandığını kazanın belirtilen saatlerde belirtilen yer gerçekleştiğini raporlayacağını ancak Sigorta firmasının olumsuz dönüş yapabileceğini iletiyor.

25 yıldır aynı acente ve aynı özel sigorta ile kasko vs kullanıyoruz. ilk defa tek taraflı bir kaza yaşadık ve bunda da Sigorta firması bizi mağdur etmeye yönelik ifade veriyor. Sizce bu ne kadar güvenilir bir hizmet?

eminkilic61
29-11-2023, 12:31
çizikten dolayı oluşan hasarda, 80.000 tl çok değil mi?

d3n1s
29-11-2023, 12:46
evvela gecmis olsun. Rapor vs olmadigi icin sigorta isi surebildigi kadar yokusa surecektir. Benim sahsen daha once 2 kere tek tarafli maddi hasarli kazam oldu, ikisinde de kolluk kuvvetini cagirip zabit tutturdum, biri polis bolgesindeydi digeri jandarma bolgesindeydi. Jandarma bolgesindeki 2-3 gun ugrastirmisti, ararsin gelirler, karakola gidip geri gelirler, seni alip tekrar karakola gotururler, ifadeni alirlar, normal mesai saatleri baslayinca tekrar gidersin, nobetci komutana anlattigin seyleri bir de karakol komutanina anlatirsin... Saglamci yapim sag olsun, iki olayda da ne servis ne de sigorta beni ugrastiramamisti. Ancak kolluk kuvvetlerinden rapor almak hakikaten sinir harbi. Hadi jandarma gene arayinca geliyor, polisi ararsin gelmez, gelir "e kendin tutanak tutsana" der, olayi anlatirsin, sana tutanak verip oradan gitmek ister... Yani, genel olarak benim denk geldigim trafik polisleri bu kaza raporuyla ugrasmak istemeyenlerdi. Biraz inat edince rapor tutuyorlar. Neyse, ozetle, isin sonu sigortaya baglanacaksa ben raporu bir sekilde kolluk kuvvetinden almaya calisiyorum. Eski kafalilik ya da saglamcilik, adini siz koyun. Umarim sizin de isiniz sizi uzmeden cozulur bir sekilde.

denizhandinc
29-11-2023, 15:05
Son cümlen yüzde yüz gerçek olduğu için uzun zamandır kasko yaptırmıyorum. Tek taraflı kazalarda yok alkol yok bilmem ne diyip yokuşa sürdükçe sürüyorlar. Yakınım site içinde kaza yaptı polisi arıyorsun ölü-yaralı yoksa orası özel mülk diyip gelmiyor. Ne tutanak tutturabiliyorum ne alkol testi. Kaskoda bakıyor hiçbir bir evrak yok alıyor seni kucağa. Paranla rezil oluyosun.

Dragger
29-11-2023, 15:05
Kapıda arabama çarpmışlar diyip beyanla araba yaptırılabiliyorken bu kadar mevzu olmuş olması garip.

Hasarın fotosu var mı gerçekten merak ettim, 80bine yapılacak kadar ne olmuş?

denizhandinc
29-11-2023, 15:06

Son cümlen yüzde yüz gerçek olduğu için uzun zamandır kasko yaptırmıyorum. Tek taraflı kazalarda yok alkol yok bilmem ne diyip yokuşa sürdükçe sürüyorlar. Yakınım site içinde kaza yaptı polisi arıyorsun ölü-yaralı yoksa orası özel mülk diyip gelmiyor. Ne tutanak tutturabiliyorum ne alkol testi. Kaskoda bakıyor hiçbir bir evrak yok alıyor seni kucağa. Paranla rezil oluyosun.

d3n1s
29-11-2023, 15:14
Kapıda arabama çarpmışlar diyip beyanla araba yaptırılabiliyorken bu kadar mevzu olmuş olması garip.

Hasarın fotosu var mı gerçekten merak ettim, 80bine yapılacak kadar ne olmuş?

kapida arabama carpmislar durumu icin rapor isteniyor diye biliyorum ben, sadece beyanla olmamasi lazim. Ya da en azindan benim kuzenin aracina park halinde vurmuslardi, sigortacinin yonlendirmesiyle polisi cagirip rapor tutturmustuk.

Ormanci
29-11-2023, 15:54
kapida arabama carpmislar durumu icin rapor isteniyor diye biliyorum ben, sadece beyanla olmamasi lazim. Ya da en azindan benim kuzenin aracina park halinde vurmuslardi, sigortacinin yonlendirmesiyle polisi cagirip rapor tutturmustuk.

Beyanla oluyor da, sigorta şirketi burada kafasında soru işareti oluştuğu için pek yanaşmıyor anlaşılan.

O kadar hasar verdikten sonra en azından hiç fotoğraf çekmeden basıp gitmek de iyiymiş. Eşim otoparkta ufak bi yeri sürttü diye utana sıkıla arayıp foto atmıştı, kapıda ufak göçük vardı, sağda solda bi yerde yaptırmıştık.

Giulietta'ya sol arka tekere park halinde ayının biri çarpıp salıncağı yamultmuştu, sigortacıyı aradım, fotoğraf çektim, dilekçe yazdık beyanla halletmiştim mesela.

207 varken de camı kırıp havayastığını çalmışlardı, hırsızlık olduğu belli olmasına rağmen sigorta firmasından tipin biri aradı, poliste şikayetçi olmamışsınız, biraz şüpheli durum dedi. Tutanak var, o var bu var her halt var onu mu buldun dedim. İnanmıyorum çünkü bişey çıkacağına o yüzden şikayetçi olmadım, kendim mi yaptım onu mu demek istiyorsun dedim. Ha yok efendim bilmemne de şu da bu da... Ödeyecekseniz ödeyin yoksa ödemeyin, saçma sapan bahaneler aramayın dedim. Ertesi gün tamam dediler ödeyeceğiz, öyle hallettim.

onursumer
29-11-2023, 16:04
3 sene once ben manevra yaparken gece cam filmininde etkisiyle karanlıkta gormeyip kor noktada kalan yuvarlak mantara çıkmıştım arka teker 2cm kaymıştı baya açısı değişmişti direk vw servise çektim beyan yazdım hangi caddede vs nasıl olduğunu anlattım direk onarım yapıldı hiç uğraştırmadılar beni ki gene ciddi bir rakam çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam yürüyen olarak neye gore supheli yapıyorlar anlaması zor

d3n1s
30-11-2023, 09:00
Beyanla oluyor da, sigorta şirketi burada kafasında soru işareti oluştuğu için pek yanaşmıyor anlaşılan.

O kadar hasar verdikten sonra en azından hiç fotoğraf çekmeden basıp gitmek de iyiymiş. Eşim otoparkta ufak bi yeri sürttü diye utana sıkıla arayıp foto atmıştı, kapıda ufak göçük vardı, sağda solda bi yerde yaptırmıştık.

Giulietta'ya sol arka tekere park halinde ayının biri çarpıp salıncağı yamultmuştu, sigortacıyı aradım, fotoğraf çektim, dilekçe yazdık beyanla halletmiştim mesela.

207 varken de camı kırıp havayastığını çalmışlardı, hırsızlık olduğu belli olmasına rağmen sigorta firmasından tipin biri aradı, poliste şikayetçi olmamışsınız, biraz şüpheli durum dedi. Tutanak var, o var bu var her halt var onu mu buldun dedim. İnanmıyorum çünkü bişey çıkacağına o yüzden şikayetçi olmadım, kendim mi yaptım onu mu demek istiyorsun dedim. Ha yok efendim bilmemne de şu da bu da... Ödeyecekseniz ödeyin yoksa ödemeyin, saçma sapan bahaneler aramayın dedim. Ertesi gün tamam dediler ödeyeceğiz, öyle hallettim.

deliye dalasacagina caliyi dolan diye bir laf var ya, benimki o hesap. Beyanla yaptirmaya calisip uste para verdigim sigortacinin bana ahkam kesmesiyle ugrasmaktansa cagiririm polisi veya jandarmayi, alirim raporu, cekerim arabayi yetkili servise. Gunun sonunda derdimi polise veya jandarmaya anlatmaya calismak, sigorta firmasindan arayip da beni turlu sacmaliklarla itham edecek tipin birinin sinirlerimi ziplatmasindan iyidir, tabi bence :)

Ormanci
30-11-2023, 09:33
deliye dalasacagina caliyi dolan diye bir laf var ya, benimki o hesap. Beyanla yaptirmaya calisip uste para verdigim sigortacinin bana ahkam kesmesiyle ugrasmaktansa cagiririm polisi veya jandarmayi, alirim raporu, cekerim arabayi yetkili servise. Gunun sonunda derdimi polise veya jandarmaya anlatmaya calismak, sigorta firmasindan arayip da beni turlu sacmaliklarla itham edecek tipin birinin sinirlerimi ziplatmasindan iyidir, tabi bence :)

Doğrudur, ancak sigorta şirketi ona rağmen yine yanaşmayabilir veya kıllık yapabilir. 207 örneğinde öyle oldu işte, sigortacımı aradım ne yapmam gerekiyor diye, tutanak tuttur, fotoğraf çek şunu şunu yap, tamam dedi... Polis gelmedi zaten, Ramazandı o zaman, iftara gidecektim ben de arkadaşlarla, çıkınca fark ettim durumu, araç yürüyorsa karakola gelin dedi, gittim, beraber iftar yapacaktık neredeyse :D Orada rapor yazıldı vesaire, şikayetçi olacak mısın dedi, olayım mı dedim bir şey değişir mi, yok ya pek bişey çıkmaz dedi polis, olmadım ben de :)

Sigortaya evrakları gönderdim, adam onun üzerine arıyor şikayetçi olmamışsınız şüpheli değil mi diye... Ebenin şeyi... Üstte kısa yazdım da adama giydirdim, he evet dedim ben yaptım tam iftar saati arabam lazım oldu, arkadaşlarımla buluşacağım evden çıktım otoparkta arabamın camı kırık, havayastığı yok, o halde çıkıp karakola gittim, arabamı yapılacağı süre boyunca kullanamayacağım ve ihtiyacım var, ama ben yaptım sigortadan üç kuruş para almak için öyle mi dedim.. Kem küm... Yok öyle demek istemedim... Eee ne demek istedin?

d3n1s
30-11-2023, 10:20
Doğrudur, ancak sigorta şirketi ona rağmen yine yanaşmayabilir veya kıllık yapabilir. 207 örneğinde öyle oldu işte, sigortacımı aradım ne yapmam gerekiyor diye, tutanak tuttur, fotoğraf çek şunu şunu yap, tamam dedi... Polis gelmedi zaten, Ramazandı o zaman, iftara gidecektim ben de arkadaşlarla, çıkınca fark ettim durumu, araç yürüyorsa karakola gelin dedi, gittim, beraber iftar yapacaktık neredeyse :D Orada rapor yazıldı vesaire, şikayetçi olacak mısın dedi, olayım mı dedim bir şey değişir mi, yok ya pek bişey çıkmaz dedi polis, olmadım ben de :)

Sigortaya evrakları gönderdim, adam onun üzerine arıyor şikayetçi olmamışsınız şüpheli değil mi diye... Ebenin şeyi... Üstte kısa yazdım da adama giydirdim, he evet dedim ben yaptım tam iftar saati arabam lazım oldu, arkadaşlarımla buluşacağım evden çıktım otoparkta arabamın camı kırık, havayastığı yok, o halde çıkıp karakola gittim, arabamı yapılacağı süre boyunca kullanamayacağım ve ihtiyacım var, ama ben yaptım sigortadan üç kuruş para almak için öyle mi dedim.. Kem küm... Yok öyle demek istemedim... Eee ne demek istedin?

abi sana tam tipitip denk gelmis :D ona zaten yapacak bir sey yok