Orijinalini görmek için tıklayınız : Rus Uçağı Askerimizi Vurdu
vectra-tuner
09-02-2017, 17:02
TSK'dan El Bab acıklaması: Rus ucağı kazaen Turk guclerini vurdu (https://www.aydinlik.com.tr/turkiye/2017-subat/tsk-dan-el-bab-aciklamasi-rus-ucaklari-kazaen-turk-guclerini-vurdu)
Çıldırmaya ramak var.. Allah Şehitlerimizin mekanını cennet etsin.. Bu vatanı gerçekten kalben çıkarsızca seven vatanseverlerin çıldırmasına ramak kaldı... Dün 2 Şehit 15 hafif yaralı deniliyor.. Sonra nasıl oluyorsa hafif yaralılardan 2 si daha Şehit oluyor.. Bugünde 5 şehit deniliyor ki millet bugün verilen 5 Şehidi dünkü sanıyor yetmiyor akşam bu haber geliyor ama kimsenin ... de değil..
phoenixs
09-02-2017, 17:09
Suriyeli korkaklar da gelsin TÜRKİYE de cirit atsın karı kızla gitsin Işık'lar da para dilensin vermeyen aracın camına vursun
t-jet ali
09-02-2017, 17:12
Evet daha önemli, şundan eminim ki bir çoğu için her gün gelecek şehit haberlerinden daha önemli.
ghibli06
09-02-2017, 17:26
2 pilot 1 büyükelçiye karşılık 3 şehit kazara... Rus turist gelir mi? Rusya sınırı kapatır mı? hıyarı domatesi alır mı?
Seyfettin777
09-02-2017, 17:36
Dış siyaseti başkalarının eline bırakırsak bir oraya bir buraya savrulur dururuz.
Bir Ruslar'a bir Amerikalılar'a boncuk dağıtacağınıza o sık sık dile gelen "milli irade" kavramını gerçekten uygulasak durum bu olmazdı.
Grimlord
09-02-2017, 17:39
Kazara falan değil bence, Ruslar intikamını aldı.. Olan yine bize oldu
vectra-tuner
09-02-2017, 17:53
Ne Milli iradesi... Referandum var diye T.S.K.'yı bir an önce Bab'ı ele geçirmesi isteniliyor.. Yunan kaç sene önce Adalarımızı işgal ediyor silah yerleştiriyor ne hikmetse aklımız başımıza geliyor tesadüfya Referandum öncesi Yunan'a dalaşıyoruz..
Beyler siyaset YASAK
Lütfen jant ofseti hakkında bijonlar hakkında konu açalım
Pardon kuzenim vurmuş.
Ulan şu işe bak bee. Şehit olanların fotoğraflarına bakıyorumda içim parçalanıyor. Bir hiç uğruna canlarından oluyorlar.
Seyfettin777
09-02-2017, 18:07
Ne Milli iradesi... Referandum var diye T.S.K.'yı bir an önce Bab'ı ele geçirmesi isteniliyor.. Yunan kaç sene önce Adalarımızı işgal ediyor silah yerleştiriyor ne hikmetse aklımız başımıza geliyor tesadüfya Referandum öncesi Yunan'a dalaşıyoruz..
Abi Yunanlılar ile olan ilişkiler, adalar ve Kıbrıs meselesi konusunda haklısın, milliyetçilik ile duyar kasıp referandum oylarını arttırmak için şimdi böyle yapılıyor.
Zaten cumhurbaşkanının hala önündeki referandumu onaylamaması veya veto etmemesinin sebebi de propaganda için zamana ihtiyacı olmasından kaynaklı.
Fakat Bab meselesinin bu kadar uzaması konusunda yanılıyorsun.Siyasi iktidar Bab'dan sonra nereye gireceğini, ne yapacağını, hatta Bab'ın bırakılıp bırakılmayacağını kestiremiyor.Bu kadar şehitten sonra çekilirse tepki alır.Ypg'ye zaten müdahale etmiyor çünkü ne Rusya, ne de Avrupa ve Amerika onları terör örgütü olarak görmüyor.Operasyona yarı Işid bozması Öso ile girdiimiz için bize de güvenmiyorlar, tabi geçmiş olaylar da etkili.
Tüm bu nedenlerden dolayı orduya bilerek işini geç yaptırıyorlar.Daha önce de bu forumda silinen bir konuda belirttim, operasyonel anlamda imkan olmasına rağmen birçok maddi ve taktik eksiklik var.Seyyar duş-mutfak kullanılmayışından zırhlı birlikleri hiç zırhlılar ile muharebe tecrübesi olmayan ÖKK'nın komuta etmesi, zırhlılara gerekli güvenliğin piyade aracılığıyla sağlanmaması veya hiç yakın hava desteğinin verilmeyişinin TSK gibi yüzlerce yıllık savaş tecrübesine sahip bir orduda içi boş terimler olarak kalmasının başka bir açıklaması olamaz.
vectra-tuner
09-02-2017, 18:23
Seyfettin, hala inatla Suriye ile karşı karşıya gelmemek için Ruslarla görüşüyoruz diyorlar.. Bu kadar Askerimiz şehit oldu hiçmi vicdan merhamet Allah korkusu yok .. T.S.K'nın imajı bozuldu..
Thracian
09-02-2017, 18:38
Kazara falan değil bence, Ruslar intikamını aldı.. Olan yine bize oldu
Bu işk değilki. Rusyanın savaş uçağının düştüğü günün yıl dönümünde yine KAZARA rus uçaklatı askerimizi vurmuştu.
Bu da büyükelçi misilllemesidir.
Yazacak çok şeyim var ama banlanmaya gerek yok. Allah askerlerimizi şehitlik makamına yerleştirmesi için dua edecegim.
Seyfettin777
09-02-2017, 18:46
Seyfettin, hala inatla Suriye ile karşı karşıya gelmemek için Ruslarla görüşüyoruz diyorlar.. Bu kadar Askerimiz şehit oldu hiçmi vicdan merhamet Allah korkusu yok .. T.S.K'nın imajı bozuldu..
Ne desen haklısın abi, başladığından beri operasyonu elimden geldiği kadar yakın takip ediyorum, bazı zamanlarda inan oturup ağlayasım geliyor.
Buraya konusunu açmayı bile düşündüm ama vazgeçtim sonra hatta.
Diyorum ya dış siyaseti Ruslar veya Amerikanlar'ın keyfine göre belirlersek canımız daha çok yanacak.Askeri hamleler siyasi imkanların tıkandığı yerde yeni bir yol yaratmak için yapılır genelde.Bizimkiler ise siyasi yolunu yaptıktan sonra askere izin veriyor, saçmalık...
Tüm bu imaj kaybı bana sanki kasten yapılıyormuş gibi hissettiriyor bazen.
Ne olacaktı beyler,belliydi böyle olacağı. Onlara birşey olmaz,canı yanacak olan gene halktır,askerdir,polistir.
Tükürdüğünü yalayan bir millet olduk açık ve net.
Evine ateş düşmüş şehit ailelerine şimdi gitsin reis 18 yaşında milletvekili seçilebileceklerin nasıl askerlikten muaf olacağını anlatsın. Mekanları cennet olsun.
Baştakilerin umrunda olduğunu düşünmüyorum. Tek bir hedefe kilitlenmiş durumdalar şuanda. Allah rahmet eylesin demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Çok yazık gerçekten. Tarifsiz bir acı düştü ailelerin yüreklerine. Bu acıyı milletçe hissetmediğimiz, sahiplenmediğimiz sürece bu böyle devam edecek galiba.
Tamda CIA baskanının geldıgı gun bu olayın olması?Adamlar ıntıkamını 5 sehıtle aldılar.Yanlıs falan degıl,sonucta gudumlu bomba,oncesınden programlanıyor...
Bu adamlara memleketı teslım ettık,yakında tapusuna oylama yapıcagız... Iste o zaman kım vatansever kım adamsever gorecegız....
Millet dahi suan o kadar vurdumduymaz,o kadar umursamaz ki. Dışarıda son ses müzik dinleyenler,evet mi dicen hayır mı dicen diyenler.
Şuan onlarca insan evinde ağlıyor ve sırf bu vatan için canından olan evlatlar için.
Birileri kendini garantiye alıyor, çocukları yurtdışında okuyup askere dahi gitmiyor.. sonra da aileden "vatan sağolsun " kelimesini bekliyorlar. Vatan sağolsun da sende benim kadar hassas misin vatan konusunda?gönderdin mi oğlunu yeğenini askere?
Diyin beyler,evet de deyin,hayır da deyin. Azıcık saygınız olsun yeterli...
ottoman32
09-02-2017, 21:17
TSK yı MSB diye bir yere emanet edersen 20 yaşındaki yeni teğmen olmuş adamı kaldırıp Şırnak'ta sağda solda göreve çıkmış, ne çatışmalar yaşamış binbaşının önüne amir diye atarsan TSK tarih bile olabilir malesef
- OÄŸlunuz Åehid oldu. - Yaralı diyodun ya komutan kurban olduÄŸum ! - YouTube (https://youtu.be/ABpkPh8C1Fw)
Büyük ihtimal eski bir video ama yine sosyal medyada paylaşılmaya başlandı, izleyip de duygulanmamak elde değil. Sadece duygulanmak da değil aslında. Küfretmek mesela fakirliğe, yokluğa. İsyan etmek birilerinin cebi dolsun diye birilerinin yok olduğu düzene. Anlayamamak ya da Suriye'de şehit verdiğimiz fidanlar varken kendi toprağını terk edip gelen Suriyelileri "her şey dahil" ağırlamayı... Zoruma gidiyor, yutkunamıyorum. Benim kanımdan olan "hiç" uğruna yitip giderken onların benim ülkemde keyif sürmesi zoruma gidiyor. Kanımın hızlı aktığı dönemler -yaşın da vermiş olduğu cahillikle- hep "vatan-millet-sakarya" tribinde dolanırdım. Şimdi "Şehitler ölmez!" diyenlere bile kızar hâle geldim. Şehitler ölüyor abi, gerçekten ölüyor. Onlar ölüyor, sonra anne-babaları kahrından ölüyor, belki bir çocuk babasız büyüyor, bir eş yarım kalıyor şu koca hayatta. Kimse kusura bakmasın. "Satan" sağ oldukça, "vatan" sağ olmuyor.
Yiğit ben dahil herks birşeyler söylemek içini boşaltmak istiyor ama burası yeri değil. En ufak beğenilmeyen mesaj şikayet edildiği zaman site sahibi olarak Özgün her seferinde resmi mercilere dert anlatmak zorunda kalıyor. O yüzden siyaset yasak. Yoksa ne admin nede modlar ruhsuz duysuzu robotlar değil.
Amerika ile temasların kurulduğu bi zamanda olması manidar...
Acaba artık bir taraf seçilse mi diye düşünüyor insan...
Yiğit ben dahil herks birşeyler söylemek içini boşaltmak istiyor ama burası yeri değil. En ufak beğenilmeyen mesaj şikayet edildiği zaman site sahibi olarak Özgün her seferinde resmi mercilere dert anlatmak zorunda kalıyor. O yüzden siyaset yasak. Yoksa ne admin nede modlar ruhsuz duysuzu robotlar değil.
Hee bende en son ban olayından sonra siyaseti bıraktım zaten
Arkadaşlar ban yemesin diye çabalıyorum
Yanan 2 askeri açıklamayan hükümet bunu hiç açıklamayaz diyerek
Hayırlı geceler diliyorum
Siyaset Yasak ;)
mikelazi
10-02-2017, 09:12
yandaşlar
dost ateşi başlıgı atmışlar.yazıklar olsun size.
Diyorum ya dış siyaseti Ruslar veya Amerikanlar'ın keyfine göre belirlersek canımız daha çok yanacak.Askeri hamleler siyasi imkanların tıkandığı yerde yeni bir yol yaratmak için yapılır genelde.Bizimkiler ise siyasi yolunu yaptıktan sonra askere izin veriyor, saçmalık...
Tüm bu imaj kaybı bana sanki kasten yapılıyormuş gibi hissettiriyor bazen.
Bağımlıyız çünkü. Ülkece adamlara bağımlıyız. Onun keyfi olur çünkü ;
Dış güçlerin içeride büyümesini, ekonomiye can vermesini, yerliden ithale uzanan yolda arşa erdirdiğimizden dolayı adamların dediğim dedik çaldığım düdük kozları var. Bunların hiç biri bir günde olmadı. Tamamı da 15 senede olmadı ancak slogan ve kandırmacalar yerine betimlendiği gibi gerçek vatansever milliyetçi olabilecek duruşlarının kırıntısı olsaydı, geçmişten bugüne uzanan hataya dur diyerek işe soyunurlardı. Büyük oyunu bozmak budur ama oyunun bir parçasıysan rolüne devam edersin ve ne yazık ki bunun nedeni piyon olmak, maşa olmaktan geçiyor. Rol, uyutmak ve çokta güzel bir tiyatroyla büyük çoğunluk uyumaya devam ediyor.
Imaj mı? 3. Sınıf dünya ülkesi olduk. Kriter olarak yediğimize içtiğimize yada bindiğimiz arabaya bakmıyorlar. Kültür, refah, güvenlik, özgürlükler, insan hakları, hukuk. Bizi diplere ittikleri listede de haksız değiller.
Cihan KESKİN
10-02-2017, 10:31
Allah sonumuzu hayır etsin. Mekanı cennet olsun şehit kardeşlerimin.. :Deli:
Bir filler oynaşır çimenler ezilir parodisinin daha sonuna geldik.
Yanına kar mı koyacaktı uçak - büyükelçi muhabbetini.
Yanlışlıklaymış da falan filan. Ben hiç yanlışlıkla başka evin kapısını açan insan görmedim, bu durum da buna benziyor.
Ölenlere yazık şehit gidiyorlar ama ne için şehit oluyorlar / kimler içi oluyorlar belli değil.
Ayrıca vatanından kaçıp benim toprağımda yaşayıp, benim olanı benden izinsiz ama sözde benim seçtiklerim tarafından paylaşılarak yemiş olanları da tez zamanda kendi topraklarında görmek istiyoruz.
Gidin kardeşim adam olun sahip çıkın, karı gibi kaçıp gelmeyin bizim huzurumuzu da bozmayın.
ahmetgurlek
10-02-2017, 11:11
rus ordusundaki fetöcülerin işidir. rusları da kandırmışlardır. :Deli: :Deli:
zaten adamların kucağındaydık, bundan sonra arada bi hoplatıp uygun yere oturturlar bizi artık, yazık... günah... :ofk::ofk:
Rusya koordinatları Türklerden aldık dedi. asıl şimdi ortalık karışır.
"şu biz orada savaşırken suriyeliler burada cirit atıyor" mantığı o kadar boş ki?
savaştan kaçmak zorunda kalıp komşu ülkere (ki en cehennemi burası onlar için) sığınmak zorunda kalan suriyeliler mi gidin ülkemizde savaşın bizi kurtarın dedi?
yoksa esad mı gelin benim ülkemde savaşın beni kurtarın dedi?
yeni osmanlıcılık hayallerine referandumda artması muhtemel 3-5 puan evet oyuna feda ediliyor o canlar
önce tespiti düzgün yapalım sonra da mülteci olup başka ülkelerde araba camı silmemek için neler yapabiliriz onu konuşalım
ülkeye son 1 haftada gelenlere bir bakın
ingiltere başbakanı
almanya başbakanı
cıa başkanı
ingiltere genel kurmay başkanı
trumpla telefon görüşmesi
el babın güneyinde suriye askeri var kuzeyinde biz arada ışid
el babda 3. dünya savaşının tohumları ekiliyor
dün suriyenin "yanlışlıkla" vurması bu ziyaretlere bir uyarıydı
safımızı seçmeye çalışıyoruz
kim bilir kimlerin canı üzerinden ne pazarlıklar dönüyor
denizhandinc
10-02-2017, 13:52
Ruslar kincidir bakmayın Putinin ılımlı sözlerine. Düsürdügümüz rus ucagının misillemesidir bu.
demekki ülkesinde kalıp oradaki durumu kabullenen / savaşan vs kişilerde bir sorun var.
Buraya gelip cam silmek zorunda kalanlara da çok yazık.
Adamlara kapitülasyon verildi resmen neyi tartışıyoruz ?
Aylık bağla - okula sınavsız girmesine izin ver - işyeri açsın vergi mükellefi olmasın.
Bu ülke de aç dolu güzel kardeşim önce can sonra canan. Senin halkının refahı tam olur.
Kimse çöpten ekmek toplamaz. Sonra insanlık namına bir başka ülkeye yardım edersin mülteci olarak da kabul edersin.
Ama sen daha kendini kalkındırmamışken benim vergimden kesilen paraların vatanını terk eden suriyelilere içki parası olarak verilmesini ben hazmedemiyorum.
Çok hümanistlik kasan avrupa ülkeleri neden kabul etmiyor bu arkadaşları ?
Bize para karşılığında tutmamızı öğütlüyorlar, sebebi tüm pisliklerini gömecekleri arka bahçelerinin biz oluşumuz.
Sen kendini kullandırırsan düştüğün durum da bu olur. Sonra da çıkarsın "salarım ha eyyy bilmem kim diye ahkam kesersin millette sana güler geçer.
Tespit falan yok kardeşim ben vatandaş olarak tüm yükümlülüklerimi yerine getirdiğim ülkemde yabancının benim öz halkımdan daha iyi yaşamasını haz me de mi yo rum nokta.
Komşularla sıfır sorundu ne oldu komşuları sıfırladık. Kandırıldık x y z nin oynun bla bla..
Koca füzenin rotası karısacak yada yanlış hesaplayacak kadar salak değiller, resmen sinsi sinsi intikamı soğuk değil buz gibi yedirdiler
Allah rahmet eylesin şehitlerimize:(
İşin ilginç tarafı rus tarafı koordinatları Türkiye den aldığını söylüyor.Sonumuz hiç iyi değil ama hayırlısı. Tabi hayır kaldıysa
https://www.youtube.com/watch?v=8iuUuw4i2bc
varsayımlarla konuşuyorsunuz
suriyeden gelip bayıla bayıla türkiyede yaşayan yok
yazdığınız kararları alanlar oy verilen hükümet
öfkenizi savaştan kaçan insanlara değil bu kararları alan hükmedenlere çevirin
yoksa hazmedemediğinizle kalırsınız
:) tamam haklısın sen. Ben bu hükümete hiç oy vermedim hiçbir zaman da vermeyi düşünmüyorum.
Ben hazmetmiyorum edebilen varsa da tebrik ederim
Bunu diyen suriyeli mülteci gelsin bunu bana söylesin kafasını gözünü patlatayım sonra da kendi elimde sınırına kadar götürüp bırakacağım.
Senin gördüğün suriyeliler o zaman toplu intihar etsin niye buraya geliyorlar. Zorla mı getirdik madem öyle kendi ülkelerinde ölselerdi.
Benim mahallemde de var bir sürü suriyeli adam balkonda nargile keyfi yapıyor, atlet külot oturuyor ben kendi evimin balkonuna çıkmıyorum ailemle.
Hikaye anlatmasınlar. Acile gittiğinde kimlik numaralı suriyeliler var ücretsiz sağlıktan yararlanıyor, üstüne para alıyor, üstüne vatandaşlık alacak az kaldı.
İkimiz farklı bir Türkiyede yaşıyoruz sanırım.
darkmoon
10-02-2017, 15:28
bombalanan yerin kamera çekiminde haberlerde gösterdiler unimoglar falan var tankçı birliğinin dinlenme karargah noktasıymış zaten yüksek ihtimal türk tanklarıda vardır o binanın yakın çevresinde veya yanında.. bu kadar askeri teçhizatın olduğu bir yere koca rusya nasıl yanlışlıkla füze atmış ... iş konuşmaya gelince uydulardan yok adamın kolundaki saate kadar görüyoruz falan demeyi biliyorda o uydular koca tankları unimoglarımı göremiyor.
yahu neden anlamıyorsunuz?
bu ölen askerlerin sizin mülteci nefretinizle illgisi yok
yarın bu ülkede iç savaş çıkınca bende SAVAÇMAYACAĞIM
bende çoluğumu çocuğumu alıp KAÇACAĞIM
bende herhangi bir 3. dünya ülkesinde mülteci olmayı TERCİH EDECEĞİM
siz kalın burada savaşın ama bu savaş ne bizim ne onların savaşı sizin mahalledekinin balkonda nargile içiyor olması sizi nasıl bu kadar nefret ettirebilir
yada evini barkını kaybetmiş zulümden ışidten kaçmış insanların bedava sağlık hizmeti alması niye zorunuza gidiyor
ben alamadığım için diyorsanız o zaman doğru soru onlar neden alıyor değil ben neden alamıyorum sorusu
devlet suriyelilere temel hakalarını verirken bize vermiyorsa bu bizim suriyeli mültecilerden değil devletten sormamız gereken hesap
kaldıki çoğu ztn türkiyede yaşamayı seçmiyor ege denizinde 2011den beri boğulan mülteci sayısı 5binin üzerinde
vatandaşlık alması kimin çıkarınaysa ona sorun enden vatandaşlık veriyorsunuz diye
bu soruların cevabını hepimiz biliyoruz
el babda 70e yakın askerimiz öldü hepsinin babası ne için savaşıyorlar bilmiyoruz diyor
yahu bu tezkereye türkiyenin 3 büyük partisi toplamda %87 almış partiler onay verdi
demekki bunun suçlusu biziz öyle adamları oraya getiriyoruz ki garibanın canını çıkarları için satıyorlar
öfkeyi garibana yöneltmek basit olanı zorumuza giden şeyleri o kararları alanlara sormalıyız
neyse daha da yazmayacağım anlamak isteyen anlar
ben bu ülkede anlamak istemeyene laf anlatmaya çalışmayı bırakalı çok oluyor
bombalanan yerin kamera çekiminde haberlerde gösterdiler unimoglar falan var tankçı birliğinin dinlenme karargah noktasıymış zaten yüksek ihtimal türk tanklarıda vardır o binanın yakın çevresinde veya yanında.. bu kadar askeri teçhizatın olduğu bir yere koca rusya nasıl yanlışlıkla füze atmış ... iş konuşmaya gelince uydulardan yok adamın kolundaki saate kadar görüyoruz falan demeyi biliyorda o uydular koca tankları unimoglarımı göremiyor.
Koordinatları Türkiye'den aldıklarını açıkladılar. Sonuç olarak kendi askerini vuran bir ordu oluyor.
yahu neden anlamıyorsunuz?
bu ölen askerlerin sizin mülteci nefretinizle illgisi yok
yarın bu ülkede iç savaş çıkınca bende SAVAÇMAYACAĞIM
bende çoluğumu çocuğumu alıp KAÇACAĞIM
bende herhangi bir 3. dünya ülkesinde mülteci olmayı TERCİH EDECEĞİM
Umarım sorduklarında sana kucak açan ülkeyi boklamazsın xx'de yaşamak ölmekten daha kötü diye.
siz kalın burada savaşın ama bu savaş ne bizim ne onların savaşı sizin mahalledekinin balkonda nargile içiyor olması sizi nasıl bu kadar nefret ettirebilir
Benim nefretim yok ama usul adap diye bir şey var. Mecbur muyum ben karımla annemle karşı balkonda daltşk oturan insanı izlemeye.
Bunu yapan Türk de olsa tepkim değişmez. Mülteci nefreti ile alakası yok. + mülteci nefretim de yok.
yada evini barkını kaybetmiş zulümden ışidten kaçmış insanların bedava sağlık hizmeti alması niye zorunuza gidiyor
Benim zoruma giden sağlık hizmeti alması değil. Kendi vatandaşımın alamadı birçok hizmeti bizden daha iyi almaları konuları karıştırma.
ben alamadığım için diyorsanız o zaman doğru soru onlar neden alıyor değil ben neden alamıyorum sorusu
devlet suriyelilere temel hakalarını verirken bize vermiyorsa bu bizim suriyeli mültecilerden değil devletten sormamız gereken hesap.
Çok şükür devletten gelen hiçbirşeye ihtiyacım yok alnımın teri ve emeğimle fazla fazla kazanıyorum.
Devletten haksız bir kazanç elde edip ne kendimin ne de yakınlarımın boğazından kul hakkı olan bir paranın geçmesine izin vermem.Karşındakinin ne olduğunu bilmeden yargılaman yanlış, beni tanıyor musun neyi nasıl kazandığımı biliyor musun ? HAYIR yorum yapma mümkünse.
kaldıki çoğu ztn türkiyede yaşamayı seçmiyor ege denizinde 2011den beri boğulan mülteci sayısı 5binin üzerinde
Gel misafirim ol sakaryada seni 2 gün gezdireyim yaşadığın hayal dünyasından çıkartayım.
Akşam gel büfemiz var oradan alışveriş yapanların profillerini sen kendin analiz et.
vatandaşlık alması kimin çıkarınaysa ona sorun enden vatandaşlık veriyorsunuz diye
bu soruların cevabını hepimiz biliyoruz
Ben istemiyorum suriyelilere vatandaşlık verilmesini. Buna göz yuman da / destekleyen de benim gözümde yanlış yapmaktadır.
Buradaki kullanmam gereken ifadeyi kullanmıyorum umarım anlaşılmıştır.
el babda 70e yakın askerimiz öldü hepsinin babası ne için savaşıyorlar bilmiyoruz diyor
maalesef babalarının seçimi değil, şuan sen de ben de askerde olup sınır dışı operasyone gidebilirdik.
yahu bu tezkereye türkiyenin 3 büyük partisi toplamda %87 almış partiler onay verdi
Tezkerenin çıkış amacı oy toplamak uğruna kafasına göre oraya buraya girmek değildi. Vatanın mevcudiyetine gelecek bir halel için gerekli müdaheleyi yapmak içindi. Amacının dışında kullanılıyor şuanda.
demekki bunun suçlusu biziz öyle adamları oraya getiriyoruz ki garibanın canını çıkarları için satıyorlar
Şahsım adına kendimi suçlu hissetmiyorum, oyunu 2 parça nebatat için satan, 3 kuruş ihale almak için satan, çalıyor ama çalışıyor mantığında olan seçmenler. Çok şükür aklım var araştırıp görüp eğriyi doğruyu ayırabiliyorum. Çıkarım için oyumu satmadım satmam da.
Bu lafın muhatabı ben değilim kusura bakma
öfkeyi garibana yöneltmek basit olanı zorumuza giden şeyleri o kararları alanlara sormalıyız
cevabını verdim yukarıda
neyse daha da yazmayacağım anlamak isteyen anlar
dünya görüşlerimiz farklı ne ben sana ne de sen bana bir şey anlatamazsın
ben bu ülkede anlamak istemeyene laf anlatmaya çalışmayı bırakalı çok oluyor
ben de bu ülkede anlamak istemeyen laf anlatmayı bırakalı çok oldu, sana da bir şey anlatma gayesiyle yazmadım cevap hakkı doğduğu için yazdım.
Sanırım rebelh haklı
Sen var ya çok fenasın biliyorsun dimi :)
amacım kimseyi kırmak değil kusura bakmayın zaten genele yazdım çünkü bu forumda mülteci düşmanlığı ciddi anlamda var
ne diim allah hiçbirimizi o konuma düşürmesin hiç bir asker ailesinide 3-5 çakalın çıkarları uğruna ağlatmasın
ne vatan ne devlet ne bayrak benim için en önde oğlum ve eşim gelir gerisi faso fiso kendi yarattığımız taptığımız putlar ve sefasını süren kralları..
Sen var ya çok fenasın biliyorsun dimi :)
Baksana abi şu yüzünde ki nur'a ne güzel rahman'a geliyosun .
amacım kimseyi kırmak değil kusura bakmayın zaten genele yazdım çünkü bu forumda mülteci düşmanlığı ciddi anlamda var
ne diim allah hiçbirimizi o konuma düşürmesin hiç bir asker ailesinide 3-5 çakalın çıkarları uğruna ağlatmasın
ne vatan ne devlet ne bayrak benim için en önde oğlum ve eşim gelir gerisi faso fiso kendi yarattığımız taptığımız putlar ve sefasını süren kralları..
:) Kırılacka birşey yok tartışıyoruz. Fikirler çarpışıyor bedenler değil.
Ama mülteci düşmanlığı ağır oldu biraz kabul edelim.
Neticede bu vatan bizim savunması da bize düşecek. O yüzden seninle aynı gemideyiz, bizden olmayanlar yüzünden (insan olmaları kafi ama mevzu vatansa benim için diğerleri oluyor) ben kimseyi kırmam da üzmem de.
streetracer_nos
10-02-2017, 16:13
işte bedava sağlık hizmetli cümlesi bana dışarı çıkıp sigara içirtip geri gelen yer oldu.Doğru adamlara göre bedava
Bu arada gazeteden alıntı
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun verdiği bilgiye göre 2011'den Eylül 2016'ya kadar 177 bin Suriyeli bebek doğdu, bunlardan 70 bini son bir yılda gerçekleşti.
Yazmıyacam daha fazla bişey ...
işte bedava sağlık hizmetli cümlesi bana dışarı çıkıp sigara içirtip geri gelen yer oldu.Doğru adamlara göre bedava
Bu arada gazeteden alıntı
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun verdiği bilgiye göre 2011'den Eylül 2016'ya kadar 177 bin Suriyeli bebek doğdu, bunlardan 70 bini son bir yılda gerçekleşti.
Yazmıyacam daha fazla bişey ...
bakın hocam sağlık hakkı temel ihtiyaçtır bunun sadece suriyelilere değil bizede ücretsiz olması gerekiyor
ama biz ücretsiz sağlık hakkı istediğimiz zaman ne teröristliğimiz kalıyor ne maşalığımız
doğum oranına gelirsek bu sadece türkiyede değil dünyadaki bütün mültecilerde görülecek bir durumdur
bunun araştırması var insanlar kendilerini güvende hissetmedikleri zaman doğum oranı artıyor araştırabilirsiniz
fakat burada sıkıntı şu bizim hükümetimiz bu insanlara ucuz iş gücü ve pazarlık konusu olarak bakıyor
çok yakın zamanda sanayide restoran işlettim birebir şahidiyim bir türk tır yüklemeye 120-130 lira alırken günlük, suriyeli 50 lira alıyor sabah 7 de geliyor akşam 9da çıkıyor
son paragrafa bakabilirsiniz Turkiye’deki multeci kamplarında gunde ortalama 125 cocuk doğuyor - Turkiye’deki multeci kamplarında gunde ortalama 125 cocuk doğuyor (https://zete.com/turkiyedeki-multeci-kamplarinda-gunde-ortalama-125-cocuk-doguyor/)
doğum oranıyla ilgili altını da doldurayım
Turkiye’deki multeci kamplarında gunde ortalama 125 cocuk doğuyor - Turkiye’deki multeci kamplarında gunde ortalama 125 cocuk doğuyor (https://zete.com/turkiyedeki-multeci-kamplarinda-gunde-ortalama-125-cocuk-doguyor/)
Seyfettin777
10-02-2017, 16:43
ÖKK personelinin barınak-karargah olarak kullandığı bir binaya uçaktan bomba yollanmış.Yalnız işin garip tarafı ise koordinatları TSK personelinin vermiş olması.Bab bölgesinde rejim bizden çekindiği için, bazı bölgelerde hava saldırısını Ruslar yapıyor, koordinatları paylaşıyoruz bombalıyorlar.Hatta bunun için direk hat kuruldu geçen sefer, düşürülen Su-24 gibi bir tatsız olay yaşanmasın tadında şeyler söylemişti taraflar hatta, bu hattın kurulduğu gün.
Bu arada kaynak;
Kalın: Turk-Rus Genelkurmayları arasında direkt hat oluşturuldu (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201608101024315121-kalin-turk-rus-genelkurmay-arasinda-direkt-hat/)
Rusya: Koordinatlar Turkiye tarafından verildi - BBC Turkce (http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-38930519)
Bir de işin teknik bir tarafı var.Eğer ilgili olan varsa bilirler ki Ruslar, ateş gücü olarak her zaman üstündürler, fakat isabet olarak oldukça düşüktürler.Şii milisleri, rejim kuvvetlerini sık sık yanlışlıkla vururlar.Bunun sebebi kullandıkları gps sisteminden kaynaklı.
Benim bildiğim, bizim orduda Wgs84 diye geçen bir sistem kullanılıyor.Ruslar ise Glonass Pz.90 diye bir sistemi kullanıyor.Sonuç itibariyle iki sistem de işaretli koordinatı farklı sapmalarla değerlendirebiliyor.Atıyorum birinde sapma 1 derece doğu ise diğerinde 1 derece güneye sapabiliyor.Yani gerçekten yanlışlık olması da mümkün fakat koordinatları bizim verip, bunları değerlendirmemiş olmamız çok kafa karıştırıcı.Askeri neden tahliye etmediler anlamak güç.
streetracer_nos
10-02-2017, 16:47
Paşam ülkede 5 milyon ne yediği belirsiz adam geziyor sen bunu normal karşılıyorsun.İşte bak kendin söylüyorsun 120 ik işi 50 ye yapıp 5.5 tl den benzin alan , minimum 250-300 tl doğalgaz ihtiyacı olan belki kira ödiyecen bi yurttaşının rızkına engel oluyor diye.
Giren girmiş ama normal karşılamayın gözünüzü sevimiyim.5 sene sonra nolacak 5 milyon adam olacak 10 milyon düşünebiliyomusun ortamı.Kızılayda sen çay içerken karşında çay içecekler, senle yemek yiyecekler.Belki yolunu kesecekler.çocuğunun sıra arkadaşı suriyeli olacak senle aynı haklara sahip fakat yurrtaş olmak için hiç bedel ödememiş bir sürü yurrtaşın olacak
İçine siniyosa bişey demiyorum
streetracer_nos
10-02-2017, 16:49
rebelh Hatta senden kat be kat daha fazla hakka sahip yurttaşların
Abi çok hırpalıyorsunuz kendinizi .
Kalan zamanımızı güzel ve mutlu geçirelim sevdiklerimizle , burada kimsenin yapacak bir şeyi yok artık ,yaparım diyene hodri meydan.
Geçti bolu pazarı sür eşşeğini niğdeye.
Abi çok hırpalıyorsunuz kendinizi .
Kalan zamanımızı güzel ve mutlu geçirelim sevdiklerimizle , burada kimsenin yapacak bir şeyi yok artık ,yaparım diyene hodri meydan.
Geçti bolu pazarı sür eşşeğini niğdeye.
Bolu değil o dayıcım bor bknz;
Gecti Bor’un Pazarı Sur Eşeği Niğde’ye Deyiminin Anlamı ve Hikayesi (http://www.nkfu.com/gecti-borun-pazari-sur-esegi-nigdeye-deyiminin-anlami-ve-hikayesi/)
Bolu değil o dayıcım bor bknz;
Gecti Bor’un Pazarı Sur Eşeği Niğde’ye Deyiminin Anlamı ve Hikayesi (http://www.nkfu.com/gecti-borun-pazari-sur-esegi-nigdeye-deyiminin-anlami-ve-hikayesi/)
Olm aklınız fikriniz bor , tamam çıkartıcaz 2023 de az bekleyin aq
Olm aklınız fikriniz bor , tamam çıkartıcaz 2023 de az bekleyin aq
2023 de ekmek arası bor yicez sen o zaman bizi
Paşam ülkede 5 milyon ne yediği belirsiz adam geziyor sen bunu normal karşılıyorsun.İşte bak kendin söylüyorsun 120 ik işi 50 ye yapıp 5.5 tl den benzin alan , minimum 250-300 tl doğalgaz ihtiyacı olan belki kira ödiyecen bi yurttaşının rızkına engel oluyor diye.
Giren girmiş ama normal karşılamayın gözünüzü sevimiyim.5 sene sonra nolacak 5 milyon adam olacak 10 milyon düşünebiliyomusun ortamı.Kızılayda sen çay içerken karşında çay içecekler, senle yemek yiyecekler.Belki yolunu kesecekler.çocuğunun sıra arkadaşı suriyeli olacak senle aynı haklara sahip fakat yurrtaş olmak için hiç bedel ödememiş bir sürü yurrtaşın olacak
İçine siniyosa bişey demiyorum
benim için karşımda çay içmesi çocuğumun sıra arkadaşı olması ya da önümü kesen birinin milliyeti önemli değil hocam benim için bunu yapacak olanların türk kürt suriyeli ingiliz olmasının inanın hiç bir önemi yok kesinlikle içime siniyor
savaştan kaçan insanlara hayatta kalmaları için bir fırsat verebiliyorsak ne mutlu bize bu bana dokunmuyor aksine ışid gibi barbarların elinden bu insanları kurtarabilmek güzel birşey
vatandaşlık verilmesi konusunda bende karşıyım tabiki ama burada birilerinin çıkarları var vatandaşlık verip oy kullandırma hevesleri var kendi iktidarlarını hesap vermeden ilelebet sürdürme düşleri var ben buna karşıyım
kaldıki aynı adamlar para karşılığı her isteyene vatandaşlık satıyorlar
suriyeliyi 50 tlye türkü 120 tlye çalıştırıp türklerin rızkına engel olan suriyeliler değil
aç gözlü işverenler ben onlara da karşıyım
Seyfettin777
10-02-2017, 18:13
Turk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı (http://www.tsk.tr/BasinFaaliyetleri/BA_07)
arabasızadam
10-02-2017, 18:18
Yılmaz Ozdil: El Bab – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/yilmaz-ozdil/el-bab-1670536/)
Haberlerde şehitleri gören oldu mu ? rusyanın yanlışlıkla vurduğuna ilişkin cümleler sarfeden oldu mu ?
Kimsenin umrunda değil orada yitip giden canlar. Bizde burada en fazla 1-2 daha konuşur sonra günlük yaşantımızın koşuşturmasından unutur gideriz. Olan acılı ailelere oluyor.
phoenixs
10-02-2017, 18:33
Yılmaz Ozdil: El Bab – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/yilmaz-ozdil/el-bab-1670536/)
Söylenmesi gereken herşeyi çok güzel dile dökmüş umarım Suriyeli halkı savunan arkadaşlar başlarına Suriyeliler tarafından birşey geldiğinde yine aynı düşünceyi savunurlar
mert_can 41
10-02-2017, 18:45
Bende mülteci düşmanıyım çokta haklı sebeplerim var. Ülkenin güvenliği ciddi açıda zorlaştı son 1-2 yıldır yapılan terör saldırılarında teröristlerin nerden ne şekilde girdiğini duymadınızmı hiç. Veya aşırı derecede artan gasp,bıçaklama vakalarını haberlerden duymamanıza imkan yok hadi 5 elin parmağı 1 değil diyelim bu adamları içeri alalım desek alamıyoruz ceza bulamadıkları için adamlar yeniden ortalıktalar. Sonra bu vatanda doğmuş büyümüş çocuklar sınırlı olan kontejanlı alanları kazanmak için deli gibi çalışırken suriyeliler sınavsız okuyabiliyorlar bu nasıl yaman çelişki. Bedava sağlık hizmetleri ek devletten alınan paraları saymıyorum. Türkiyedeki diğer evsizler ise kadarine terkedilmişken.
Hadi bunları geçtik peki ya yakında suriyeli bir başbakan fikri size nasıl geliyor. Son bir yasaya göre Türkiyede seçilme yasasında Türkiye doğumlu olma zorunluluğu kaldırılıp. Türk nüfusuna sahip olmaları yetiyor olucak araştırırsanız karşınıza çıkıcaktır. Burdaki herkes eminim ki ırkçılık yapmıyordur bizim sinir olduğumuz sebep tamamen eşitsizlikten kaynaklı. Ülkede bizim sahip olamadığımız şartlarda yaşıyorlar resmen tamamen eşitsizlikten dolayı benim tepkim. Herşeyi geçtim bu konturolsüz nüfus artımının zaten var olan işsizliği daha da tavan yaptırması cabası.
yani şimdi sana göre bu saydıklarının sebebinin hükümetin yanlış politikaları değilde
çoluğunu çocuğunu katliamdan savaştan kaçıran insanlar öylemi
peki o zaman farklı düşünüyoruz
mert_can 41
10-02-2017, 19:14
yani şimdi sana göre bu saydıklarının sebebinin hükümetin yanlış politikaları değilde
Yazdığım sebeplerin yarsından sadece hükümet sorumludur. Artan suç olaylarında hükümetin yaptığı tek hata ülkeye sokmaktır. Haberlerde gasp adam yaralama tarzı eylemler bu adamların zararlarıdır. Bunları yargılamamakta hükümetin hatasıdır. Ufak bir araştırın bu adamlar ülkeye girdiklerinden sonra artan suç oranlarını.
Herşeyi geçtim allah göstermesin bizim başımıza bu durum gelse ve siz mülteci olarak başka bir ülkeye yerleşseniz o ülkenin kurallarına ve insanlarına saygı göstermeniz gerekirki saygı göresiniz. Ama bu adamlarda bu olay yok bir kafeye gidiyorsun ortalık bağrış çağrıştan yıkılıyor müşteriler rahatsız oluyor ama ailenin umrunda değil ne kadar rahatsız edici bir durum değilmi. Veya siz aynı şekil gittiğiniz yerlerde çöpünüzü yolun ortasınamı atıyorsunuz bu adamlarda bu alışkanlık yok bu şekilde saygısız rahatsız ve çevre kirliliği sizi hiç rahatsız etmezmi. Bu adamların çok çok azı dediğiniz gibi iyi niyetli olanlar adam gece 11 de evin içine bakıp sesleniyor geçen sene abiii abiii açtık camı para istiyor gece 11 de...
Maalesef herkes sizin gibi iyimser düşünmeye bilir. Ama bilin ki mülteci arkadaşların hepsi iyimser değil. Türk vatandaşı arkadaşın 120 liraya yapmak zorunda olduğu işin sebebi; yaşamak için gereken bir miktar ücret, birçoğunun kendi sigortasını yatırması, bir çoğunun bir firma adı altında amelelik hizmeti verdiği ve devlete az da olsa vergi vermesidir.
Mülteci arkadaşlar açısından bakarsak; vergi levhası olmaması, sağlık hizmetleri için sigorta vs. ücret ödememesi, plakasız sigortasız vs araçlarla sadece yakıtını koyarak binmesi, nüfus kalabalığı gibi sebepler işgücü ücretini olabildiğince uygun seviyede tutmasını sağlıyor. İnsaflı işveren zaten Türk işçiden ayırmiyor elemanını. Burada suç işveren arkadaşın suçu değil. Siz olsanız çocuğunuz ve ailenizin geleceği için uygun fiyatı seçersiniz. Hükümetin yanlış politikalarından çıkar sağlamak zaman zaman hepimizin yapmaya çalıştığı birşey.