Orijinalini görmek için tıklayınız : Mahkemelik ceza ve Tüv vize sorunu
emrekuzdere
10-02-2017, 11:33
Herkese merhaba;
29 Ekim tarihinde bir fahri müfettiş tarafından haksız yere Denizli'de ceza yazıldı, bende itiraz edip mahkemeye verdim. Araç Antalya (07) plaka olduğu için davayı Antalya'ya yönlendirmişler. Antalya mahkemesi de "Denizli'de kesilen cezanın bizle ne ilgisi var" cümlesini bir sayfa yazılabileceği şekilde edebi olarak yazıp geri Denizli'ye göndermiş. Hasili bir o yana bir bu yana dosya geziyor ortalıklarda sonuca varacağa da benzemiyor.
Geçtiğimiz hafta aracımın vizesi bitti, Tüv'den randevu almaya çalıştığımda karşıma bu cezayı çıkarıyor. Ne yapabilirim durumla ilgili?
Ceza mecbur ödenecek
Dava bir gün biter ve sende kazanırsan paranı faizi ile alırsın
Başka bir yolu yok
tam ülkemize yakışır bir durum olmuş,nasıl çıkarsınız işin içinden orası allah kerim :o
Cezayı odemekten başka care yok aynısı benimde basıma geldi
emrekuzdere
10-02-2017, 18:04
Bugün vergi dairesine gittim, onlarda ek hizmet binasına yönlendirdi. Oradaki memur önce cezayı ödeyeceksiniz sonra kazanırsanız geri yatırırlar dedi. Sistemden geçici belge verin o zaman kesilen ceza haksız yere dedim. Sistem müsade etmiyor böyle bir şeye dedi (sisteminizin Allah belasını versin). Trafik takipçimi aradım o da aynı şeyi söyledi.
Paşa paşa ödedik anlayacağınız. Basit bir tek taraflı trafik cezasına 3 ayda hüküm veremeyen adaletin mk. Hadi bizimki basit bir ceza. Ölüm var, kalım var, ticari davalar var, geç gelen adalet adalet mi olur.
Bugün vergi dairesine gittim, onlarda ek hizmet binasına yönlendirdi. Oradaki memur önce cezayı ödeyeceksiniz sonra kazanırsanız geri yatırırlar dedi. Sistemden geçici belge verin o zaman kesilen ceza haksız yere dedim. Sistem müsade etmiyor böyle bir şeye dedi (sisteminizin Allah belasını versin). Trafik takipçimi aradım o da aynı şeyi söyledi.
Paşa paşa ödedik anlayacağınız. Basit bir tek taraflı trafik cezasına 3 ayda hüküm veremeyen adaletin mk. Hadi bizimki basit bir ceza. Ölüm var, kalım var, ticari davalar var, geç gelen adalet adalet mi olur.
Kardeşim isyan ettiğin ülkenin adı Türkiye
Yani bu yaşadığın şey çok normal
Boşver takma hayat kısa
Ben küfretmeyi bıraktım mesela
:)
trafik cezasını ödeyip sonra itiraz ve mahkeme yolu açılıyor, siz ödemeden nasıl itiraz edip mahkemeye başvurdunuz?
emrekuzdere
13-02-2017, 12:34
Ceza makbuzu evime gelir gelmez avukata gittim, onda şablonu hazırmış zaten :D Gerekli bilgilerle doldurup itirazda bulunduk cezayı ödemeden (şuan mecbur ödedim tabi). Tam detayları ve süreç hakkında benimde bilgim yok açık konuşmak gerekirse. Evime sürekli dava oraya aktarıldı, buraya taşındı şeklinde postalar geliyor sadece şuan.