PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volvo s60 vs Opel Insignia

Cimmeria
12-02-2017, 16:45
Arkadaslar, 2012-2013 model otomatik Volvo s60 mi alinmali yoksa insignia 1.6t cosmo mu? Her ikisi de benzinli olacak, en az 5-6 yil kullanilacak.

Senede en fazla 5000 km yol yaparim, aile olarak kullanacagiz 1 cocuk var :) yapilacak yol da genelde yunanistan civari, feribotla gecip italya yollari ve istanbul icinde de en fazla erenkoy caddebostan sahil arasi falan olur.

Lpg kesinlikle dusunmuyorum, benim icin onemli olan konfor donanim ve az masraf cikarmasi, iki araci da cok tanimiyorum o yuzden yonlendirmenize ihtiyacim var.

levent
12-02-2017, 16:49
Arka koltuk mesafesi ve bagaj önemliyse insignia abi..

s60 ın arka diz mesafesi Polo bagajı Golf kıvamında resmen..

MertSerhanÖ.
12-02-2017, 17:25
her ikisinide kullanmadım.Ancak insignianın amaçsız şekilde çok yaktığını biliyorum.S60 prestij açısından bana daha mantıklı geliyor

onursumer
12-02-2017, 17:29
uzun sureli kullanma imkanım olmadığından çok yorum yapamam ama s60 ın deri koltukları efsane rahat :D

c20let
12-02-2017, 17:34
her ikisinide kullanmadım.Ancak insignianın amaçsız şekilde çok yaktığını biliyorum.S60 prestij açısından bana daha mantıklı geliyor

Biraz şehir efsanesi sanırım bu durum. Çok yakın arkadaşımda 2010 1.6t 180 hp insignia vardı. Bende epey yol yaptım araçla ve günümüz hep beraber geçtiğinden araç hakkında bilgiye sahibim baya. şehir içi ortalama kullanımda 9 lt hiç geçmedi araç. Sert kullanımda 11 lt kadar yakıyordu. Şehir dışı 7lt ile İstanbul'a gittik ama hızımız genelde 130-140 aralığındaydı ve araçta 5 kişiydik. 1600kg ve 1.6 turbo motor için müsrif denmeyi hak etmiyor bence.

Edit: Bu değerler Kuşadası için geçerli ama gelenler bilir burda da dur-kalk çok olur ya yokuş inersiniz ya yokuş çıkarsınız. İstanbul trafiğinde 1 litre daha fazlasını yakar ancak.

onurc
12-02-2017, 17:34
Cosmo koltuklarını bilmiyorum ama editionla kumaşı hariç aynı olsa gerek.inanılmaz bel agrıtıyor.tek eksisi bu.2011 var bizdede.yakıt ş.içi 12 12.5 litre.yol tutuşu direksiyon tepkileri harika özellikle.mümkünse içi siyah alın. Gidişi güzel.şanzıman eh işte.hızlı vites geçişlerinde cortluyor bazen (: biz bakım harici bir masraf yapmadık.6. Senesi.

MertSerhanÖ.
12-02-2017, 17:37
Biraz şehir efsanesi sanırım bu durum. Çok yakın arkadaşımda 2010 1.6t 180 hp insignia vardı. Bende epey yol yaptım araçla ve günümüz hep beraber geçtiğinden araç hakkında bilgiye sahibim baya. şehir içi ortalama kullanımda 9 lt hiç geçmedi araç. Sert kullanımda 11 lt kadar yakıyordu. Şehir dışı 7lt ile İstanbul'a gittik ama hızımız genelde 130-140 aralığındaydı ve araçta 5 kişiydik. 1600kg ve 1.6 turbo motor için müsrif denmeyi hak etmiyor bence.

Edit: Bu değerler Kuşadası için geçerli ama gelenler bilir burda da dur-kalk çok olur ya yokuş inersiniz ya yokuş çıkarsınız. İstanbul trafiğinde 1 litre daha fazlasını yakar ancak.

valla benimde yakın bi arkadaşımda vardı sürekli o söyleyip dururdu.70-80 kuruşlardan bahdediyordu.hatta sert kullanımda çok rahat 1 lira yakıyo diyodu.Ki,ozaman benzinin litresi 4.30 falandı:)

c20let
12-02-2017, 17:39
valla benimde yakın bi arkadaşımda vardı sürekli o söyleyip dururdu.70-80 kuruşlardan bahdediyordu.hatta sert kullanımda çok rahat 1 lira yakıyo diyodu.Ki,ozaman benzinin litresi 4.30 falandı:)

:D Valla garip bi durum. Aracı ilk aldık İzmir'den arkadaşım alkolden ehliyeti kaptırmıştı ben getirdim K.adası'na. Otobanda 190-200 aralığında geldik. 14 lt ortalama yakıt tüketimi göstermişti bilgisayar. Üst mesajda da 12 lt denmiş bizimki manueldi 2lt fark ordan olabilir.

onurc
12-02-2017, 17:43
Bizdekide manuel.2000 yıından beri opelcidir benim peder.ve tüm arabalar sıfırdı hep.alındıgından bu yana yakıtları hiç değişmedi ve hepsi yakıyordu.insignia gerçekten güzel yakıyor arkadaşlar.uzun yolda 7-8 hız sabitleyicide görüyoruz sadece.şehir içinde 10 un altına düşmek için gaza dokunmak lazım (: uzun yolda çok iyi gidişi.oturuyor yola.ama 140-150 lerde yan camlardan biraz rüzgar sesi geliyor onu da belirteyim.ve bizim araç daha 50 küsür binde :)

darkmoon
12-02-2017, 18:04
1.6t insignia da şehri içi 7-8 hayatta inanmam görmem lazım ancak.. bir arkadaşımda vardı çocuk 12.5 den aşağısını görmüyorduki hadi o normaldir ayağını gazdan eksiltmezdi diğer arkadaşımda 10-11 den aşağısını görmedi hiç.. kaldıki bir bursaya gittik yalovanın orda 120 ile dümdüz yolda giderken bile anlık yakıt 7-7.5 den aşağı düşmedi bilgisayarda..
bendeki 3.0 jaguar uzun yolda 7.4 yakıyor..

eski opelciyim iki tane vectra c kasam oldu biri eski biri faceliftli faceliftli olan twinport motor olmasına rağmen onda bile 9 un altını göremedim hiç..

opelin 1.3cdti ve 1.9cdti 1.7dti dışında yakıt ekonomisi konusunda pek iddalı bir marka olduğunu düşünmüyorum..

Kadirolgac
12-02-2017, 18:10
s60 alırsanız, konfor kalite yol tutuşunu sonuna kadar yaşarsınız ,yakıtıda bariz daha az yakar

ertantamer
12-02-2017, 18:36
2015 insignia kullanıyorum 1.6 cdti şehir içi karışık kullanım bu havalarda 8 litre uzun yol için öneririm. Dsg şanzıman kullanıyodum insigniadan önce çok kötü dedirtmedi şanzıman üzmez sanmıyorum

Nightfish
12-02-2017, 19:08
S60 o kadar da konforlu bir araç değil. Bizdeki 18 jantlıydı, yoruyordu desem yalan olmaz. Direksiyon bildiğim kadarıyla elektrikli, yolu da pek hissettirmiyor. Yol tutuş harika, ayrı konu. Bütçeyi bilmiyorum ama ben genişlik, konfor vs söz konusu olduğunda 1.4 TSI Skoda Superb önerirdim.

speed_emre
12-02-2017, 21:07
bizdede insignia vardı 7000 kmde alıp 18000 km de satmış birisi olarak söyleyimki şehir içinde 10 lt görmedim hiç.

3000 devirde vites atardım 1 vites hariç 9.5 9.8 arası gezerdi. Trafik içinde gayet memnundum. O kiloya göre bg göre çok çok iyi turbosuz arabalar 9 lt yakıyor bu araba

10 lt yaksa ne olacakki. Güvenlik konfor yol tutuşu harika.

Dragger
12-02-2017, 21:25
Son makyajla insignia çok güzel oldu, içi de hoşuma gidiyor.

S60 çok ruhsuz geliyor bana, bir arkadaşımda var ara sıra biniyoruz.

Emre İlbi
12-02-2017, 23:25
Abi S60'ı aile kullanımı için kesinlikle tavsiye etmiyorum, cabrio araç kafası yaşatıyor,

İnsignia Cosmo düz vites arkadaşımda var, 4-5 yıldır kullanıyor, Kayseri trafiğinde 10 litre civarı yakıyor,

hiç uzun yol yapmadık, bu sebeple uzunda ne yakar bilemiyorum,

her turbo araç gibi, gaza basarsanız bu araçtada yakıt uçuşa geçiyor,

genel olarak donanım, konfor ve dayanaklılık konusunda mutlu eder,

elbetteki servis bakımlı araç almak önemli,

Skoda SuperB'de mantıklı seçenek olur, içi yayla gibi, şimdiden hayırlısı olsun

Absinthe.
13-02-2017, 00:05
Aktif olarak 2.0 dizel Insignia kullanıyorum. Aktif olarak görüştüğüm, konuştuğum çeşitli model yıllarında kullanıcılar var. Hepside araçlarından memnun. Kimisi makyajsız Insignia ile tanışıp, bir kaç ay sonrasında makyajlı kasaya geçiş yaptı. Kimisi 6. Insignia'sına biniyor.

Sizin yerinizde olsam, yapacağınız kilometrede düşünüldüğünde 1.6T cosmo makyajlı kasa alırdım. Bulabilirsem flexride ve sunroof opsiyonu ile alır keyfime bakardım. Uzun yolda 7 civarı, şehir içi 9-10 litre civarında olacaktır. Tabi kullanıma bağlı olarak değişir.

Cimmeria
13-02-2017, 10:02
yorumlar için teşekkür ederim, genel olarak herkes tüketime takılmış ama araba şehir içinde neredeyse hiç ya da çok az kullanılacak, dolayısıyla uzun yolda 130-140 sabit hızda 7lt civarı yakıyorsa ikisi de olumlu benim için.

siz yazınca dikkat ettim ilan fotolarında hakikaten s60 arka koltukla ön koltuk arası mesafeleri bayağı ufak.

arabaların prestijli gözükme olayı bana bir şey ifade etmiyor, arabayla prestij kavramları bana uzak ve ters o yüzden volvo marka algısı daha premium olsa da insignia sanki daha mantıklı gibi.

Gördüğüm kadarıyla makyajlı kasa 1.6t cosmoların donanımı oldukça yüksek, peki bu motor yazılıma gelir mi? soft bir yazılım yapılsa hem biraz güçlenir hem de yakıt 1lt civarı düşmez mi?

diğer seçenekleri yazan arkadaşlara teşekkür ederim ama başka araç düşünmüyorum.

fiyat performans olarak insignia çok ideal bir araç gibi geliyor benim kullanım şeklime göre.

onurc
13-02-2017, 10:16
Son makyajla insignia çok güzel oldu, içi de hoşuma gidiyor.

S60 çok ruhsuz geliyor bana, bir arkadaşımda var ara sıra biniyoruz.

Abi bana göre tek artısı makyajın,içi oldu,hoş eskiside gayet güzel.Makyajla arabanın burnu resmen astra gibi oldu,bütün heybeti gitti arabanın.

Yazılımla çok keyifli olduğunu söylemişti bana Mr.K Onur abi. bir alışverişmiz olmuştu ayak üstü söylemişti bana kendisi.Ama birisindende kollar güce dayanmıyor ,kırıyor dediğini duymuştum.Motor hakkında hali hazırda astra gtc t kullanıcılarından fikir alsanız daha doğru olur.Ama yazılıma ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.0-100 8.9 sn bu arada stock olarak.

optimus_prime
13-02-2017, 10:20
insignianın ilk versiyonlarına göre son çıkan makyajlı kasada, çoğu kronik hata giderilmiş durumda. hem iç tasarımı hem de dış tasarımı 19luk sport jantlarla bence hala çekici

en azından bakım masrafları daha az olur. senede 5bini geçmeyecekse 12 litre de yaksa bence çok önemli değil

edit: bulunabilirse yeni mondeoda şık bence

c20let
13-02-2017, 10:26
yorumlar için teşekkür ederim, genel olarak herkes tüketime takılmış ama araba şehir içinde neredeyse hiç ya da çok az kullanılacak, dolayısıyla uzun yolda 130-140 sabit hızda 7lt civarı yakıyorsa ikisi de olumlu benim için.

siz yazınca dikkat ettim ilan fotolarında hakikaten s60 arka koltukla ön koltuk arası mesafeleri bayağı ufak.

arabaların prestijli gözükme olayı bana bir şey ifade etmiyor, arabayla prestij kavramları bana uzak ve ters o yüzden volvo marka algısı daha premium olsa da insignia sanki daha mantıklı gibi.

Gördüğüm kadarıyla makyajlı kasa 1.6t cosmoların donanımı oldukça yüksek, peki bu motor yazılıma gelir mi? soft bir yazılım yapılsa hem biraz güçlenir hem de yakıt 1lt civarı düşmez mi?

diğer seçenekleri yazan arkadaşlara teşekkür ederim ama başka araç düşünmüyorum.

fiyat performans olarak insignia çok ideal bir araç gibi geliyor benim kullanım şeklime göre.
İnsignia denince insanımız ilk iş çok yakıyor dediğinden yakıttan girdi sanırım herkes. :D
Araç çok ağır hissettiriyor öncelikle gerek direksiyon olsun gerek pedallar zaten ağır kullanmasını da ağır yapmışlar olduğundan daha heybetli hissettiriyor içindeyken. Dışarıdan bakınca da çok sportif duruyor tasarımını beğeniyorum. Bizim araç flexride hariç full donanım makyajsız kasaydı. Vites çevresinden gıcırtı geliyordu bozuk yola girildiğinde. Gördüğüm kadarıyla diğer makyajsız insignialarda da bu durum vardı. Onun haricinde kronik bir sıkıntı yaşamadık 1 yıl içinde ama bence makyajlı almak daha avantajlı sıkıntılar giderilmiştir.

ahmetbaha-drs
13-02-2017, 10:41
S60'ın söylendigi gibi arka diz mesafesi daha önceki kasalarda dahil biraz az, son kasanında bagajı daha ufak Insignia'ya göre. 1.6 T4 180HP Powershift motor sanzımanın uyumu gayet güzel ortalama 8-10 arası yakar kullanıma bağlı olarak. 1.5 T3 150hp yeni motorlarda ortalama 9-11 civarı deniyor ama çok bilgim yok. Bakımları 20.000km'de bir benzinlilerin. Premium ve ya özellikle Advance denk gelirse çok ciddi derecede donanım mevcut ki muhtemelen opsiyonda çıkıyor çoğu araçta. Koltukları Onur'un dedigi gibi çok rahat ama deri koltuk bakımını düzenli yaptırmanız gerekli özellikle açık renk derilerde. İlla ki diz mesafesi,bagaj ve extra konfor isteniyorsa S80 T4'de mevcut.. Hayırlısı olsun inşallah :)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-baron-plaza-dan-2012-volvo-s80-1.6-t4-premium-49.000-km-de-363095381/detay)

Ufuk
13-02-2017, 11:03
2.0cdti'ın ist içi yakıtı ne olur peki 1.6t tamam 10 gibi bişey yakıyor da cdti 7lerde gezer mi istanbulda ?

levent
13-02-2017, 11:15
2.0cdti'ın ist içi yakıtı ne olur peki 1.6t tamam 10 gibi bişey yakıyor da cdti 7lerde gezer mi istanbulda ?

8 civarı yakar..

onurc
13-02-2017, 11:24
130 luk 2.0 cdti nin şehir içi diğer dizellere göre bi tık fazla yaktıgını biliyorum.

Absinthe.
13-02-2017, 12:43
2.0 cdti 130luk ile Denizli şehiriçinde 7.5 litre ortalama ile geziyorum.

Erdem K.
13-02-2017, 12:49
s60'ın tavan ve arka diz mesafesi insignia'ya göre daha alçak ve dar olabilir ancak bence gerek malzeme kalitesi, gerek iç mekan sadeliği, gerekse yakıtı ve sağlamlığı ile ben direkt s60'ı tercih ederdim ...

darkmoon
13-02-2017, 15:04
insignia nın d segmentinde rakibi çok artısı yok.. haliyle yakıtı bari az olsa dedirtiyor. oda yok 1.6t lerde tamam güzel gidiyor alet ama yakıyor işte.

s60 ında bence öyle bir prestijlik duruşu yok istanbulda şirket aracı s60 dediğiniz araçlar öyle prestijlik bir yanı yok bence..

uzunyolda daha çok yol yapıcak ve uzun süre 5-6 sene binilicek bir araç alınıcaksa bence başka araçlara bakılmalı aracın arka koltuk aktif faal kullanılıcaksa diz mesafesi önemli bir unsur olucakdır uzun yolda bu öngörülmeli.. arka eğlence paketli araçlar ön planda olabilir.. uzunyola uygun yüksek cam tavan geniş diz mesafesi çok işlevselli arka koltuklu araç tercihi ön planda olabilir.. mesela c4 picasso tarzı.. yada F segmenti bir araç

220T
13-02-2017, 15:14
Diz mesafesi dedin mi Superb'e bakmadan geçilmez bence.

onurc
13-02-2017, 15:16
superb iyi güzel hoşta 1.6 tdi motorla kasaya göre haliyle bayağı bir güçsüz kalıyor diğerlerinin yanında,alternatif motor seçenekleri var mı bilmiyorum.cosmo ve sunrooflu bir insignia fazlasıyla işini görecektir bence.beyaz renk tavsiye etmem,siyah veya fırtına gri çok iyi duruyor insignia da.