Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : snow foam öncesi sıkılan ürün?

snrk
12-02-2017, 19:30
Merhabalar,

Geçenlerde arabayı yıkattığım yerde köpükle yıkamadan önce, hatta araba daha kuruyken küçük ilaç pompası ile bir sıvı püskürttüler. Ön yıkamanın da öncesinde kullanılan bu sıvı nedir. Tüm arabayı bununla geçti ve ardından (duruladı mı hatırlamıyorum) köpüğe geçti. İlaç pompasıyla sıktığı ürün ne olabilir acaba?

Ufuk
12-02-2017, 19:34
traffic film remover tarzı birşey olması gerekiyor. Yani olması gereken bu ama ne koydular o şişeye bilemeyiz. En güzeli bagajda kendi eldiveninizi şampuanınızı götürüp onlarla yıkama yapmalarını kibarca rica etmek.

snrk
12-02-2017, 19:47
traffic film remover tarzı birşey olması gerekiyor. Yani olması gereken bu ama ne koydular o şişeye bilemeyiz. En güzeli bagajda kendi eldiveninizi şampuanınızı götürüp onlarla yıkama yapmalarını kibarca rica etmek.

O dediğinizi ilk defa duydum da sanırım şu ürün dediğinizin bir muadili değil mi? Baya güçlü birşey gibi anladım ben hatta köpüğün yerine kullanmış.

https://www.youtube.com/watch?v=Y8MiyHr57pc

Gorky
12-02-2017, 19:52
kir iyice sökülsün diye jant temizleyici sıkmışlardır komple. yakında bu yıkamacılar kezzap atıcaklar kirleri çıkartmak için.. böylelerine para kazandırmayın kendi malzemeniz kovanız şampuanınız olsun

snrk
12-02-2017, 19:57
kir iyice sökülsün diye jant temizleyici sıkmışlardır komple. yakında bu yıkamacılar kezzap atıcaklar kirleri çıkartmak için.. böylelerine para kazandırmayın kendi malzemeniz kovanız şampuanınız olsun

Bi garaj ayarlayabilirsem yakında kendim yıkayacağım da, öncesinde ürünleri öğrenmeye çalışıyorum. Bugün de bişey öğrendik mesela :)

Gorky
12-02-2017, 22:06
Bi garaj ayarlayabilirsem yakında kendim yıkayacağım da, öncesinde ürünleri öğrenmeye çalışıyorum. Bugün de bişey öğrendik mesela :)

garaja gerek yok abi formül şu: kovan şampuanın vs bagajda olacak, gideceksin akaryakıt istasyonlarındaki 3tl lik yıkamaya. sadece su tutturcaksın ön yıkama olarak. sonra çıkıp istasyonun biyerinde kovaya şampuanı döküp suyu doldurup yıkama eldiveniyle güzelce yıkayacaksın. sonra tekrar girip durulattıracaksın arabayı. ondan sonrası kurulama zaten.. tabi bunları yapmak için genişce bi istasyon olması önemli :)

c20let
12-02-2017, 22:21

Küçükken çırak olarak gittiğim yıkamacı sulandırılmış tuz ruhu sıkıyordu jantlara. :D Hey yavrum hey kullanılmıyor mu sanıyonuz.

Berkan
13-02-2017, 08:54
tam adını hatırlamıyorum Faruk_Vtec yazar. bende çokca sıktım hatta çoğu siteden arakdaşın arabasınıda aynı sekilde veya yıkmaya herhangibi gelen ağır kirin katman olduğu araçlarada bir okadar sıkmışımdır ama jant temizleyiciyle alakası yok enazından benim kullandığım yoktu genellememek lazım

Faruk_Vtec
13-02-2017, 09:43
köpüğe konulan urun el pompasına yada 10/15 lıtrelık ılaçlama pompasına konup araca sıkılır..

ama arac çok kırlıyse 2 kat köpük sıkmak daha mantıklı oluyor, köpük yuzeyde yoğun bır şekılde kaldığı ıçın (fısfıs gıbı sıvı atıp, hemen akıp gıtmedığı ıçın) performansı daha ıyı oluyor..

yıkattığınız yer hakkında bılgım yok ama genellemek gerekırse kımse bu tarz bır urun kullanmıyor artık, yağı kiri hatta cılayı bıle söken aşındırıcısı bol malıyetı ucuz ve zaman kaybı yaşatmayan bol asıtlı urunler tercıh edıyor..

bır seferlık bışey olmaz yanı canınızı sıkmaya değmez ama tekrar gıtmeyın tabı..

snrk
13-02-2017, 09:54
Teşekkürler detaylı bilgiler için. Evet sanırım araba fazla çamurlu olduğu için ön-ön yıkama gibi bişey olmuş. Normalde köpüklü yıkama yüzey kuruyken yapılıyor değil mi?. Ön-Ön yıkama sonrası araç ıslanacağı için köpüğün de etkisi azalmıştır muhtemelen. Öyleyse hiç gerek yok böyle aksiyonlara :)

imprezaWRC
13-02-2017, 10:06

Tabi canım, önce tfr sonra snow foam sonra çift kova ve yün eldiven ile ... Burada tfr kullanan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ufuk, olm sen bugün iyimser tarafından kalkmışın.

Faruk_Vtec
13-02-2017, 10:08
Teşekkürler detaylı bilgiler için. Evet sanırım araba fazla çamurlu olduğu için ön-ön yıkama gibi bişey olmuş. Normalde köpüklü yıkama yüzey kuruyken yapılıyor değil mi?. Ön-Ön yıkama sonrası araç ıslanacağı için köpüğün de etkisi azalmıştır muhtemelen. Öyleyse hiç gerek yok böyle aksiyonlara :)

tabı ne sıktığını tam olarak bılmemız mumkun değıl, belkı zıft vb bı leke vardı ondan dolayı zıft temızleyıcıde sıkmış olabılır gunahını almayalım ama bızım yaptığımız genel tahmın..

köpük sulanıp ozellığını yıtırmemesı ıçın kuru yuzeye sıkılır, M2'yı goturmedıysen sorun yok abı :D aslında M2'den ne demır tozu çıkar, ona her pıst sonrası rutın demır tozu temızleyıcı uygulamak lazım..

Tabi canım, önce tfr sonra snow foam sonra çift kova ve yün eldiven ile ... Burada tfr kullanan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ufuk, olm sen bugün iyimser tarafından kalkmışın.

:hehe:

Ufuk
13-02-2017, 10:14

Sene 2009 ben daha lise öğrencisiyim, senden tfr almaya gelmiştim abi ofisine bostancıda ara sokakta. Vay be kaç sene olmuş neyse konudan uzaklaşmayalım :D Olması gereken o, ama benim gönlüm tuzruhu diyor :D

1 kereden birşey olmaz ama birdaha tercih etmemenizi tavsiye ederim.

imprezaWRC
13-02-2017, 10:16
Küçükken çırak olarak gittiğim yıkamacı sulandırılmış tuz ruhu sıkıyordu jantlara. :D Hey yavrum hey kullanılmıyor mu sanıyonuz.

Herif jantları umumi tuvalet mi sanıyordu acaba, tuz ruhu ne ya. Nasıl cesaret, birşey olduğunda da kendisi hariç herkese çamur atar. Klasik cümleler de şöyle olur; Jantın boyası kötüymuş, canım abicim biz bu ürünü yemeklerde bile kullanıyoruz sıkıntı olmuyor, janta birşey sıçramış ondan boyası akmıştır.

imprezaWRC
13-02-2017, 10:17
Sene 2009 ben daha lise öğrencisiyim, senden tfr almaya gelmiştim abi ofisine bostancıda ara sokakta. Vay be kaç sene olmuş neyse konudan uzaklaşmayalım :D Olması gereken o, ama benim gönlüm tuzruhu diyor :D

1 kereden birşey olmaz ama birdaha tercih etmemenizi tavsiye ederim.

Oha o kadar oldu mu ya :)

snrk
13-02-2017, 10:29
tabı ne sıktığını tam olarak bılmemız mumkun değıl, belkı zıft vb bı leke vardı ondan dolayı zıft temızleyıcıde sıkmış olabılır gunahını almayalım ama bızım yaptığımız genel tahmın..

köpük sulanıp ozellığını yıtırmemesı ıçın kuru yuzeye sıkılır, M2'yı goturmedıysen sorun yok abı :D aslında M2'den ne demır tozu çıkar, ona her pıst sonrası rutın demır tozu temızleyıcı uygulamak lazım..

Yok hocam M2'yi götürmedim :). Onu sadece bir kez dışarda yıkattım o da dby'de cam filminden önce yıkadılar.
Şu anda yer sıkıntım olduğu için sadece suyla elimle yıkıyom onu :')

c20let
13-02-2017, 10:36
Herif jantları umumi tuvalet mi sanıyordu acaba, tuz ruhu ne ya. Nasıl cesaret, birşey olduğunda da kendisi hariç herkese çamur atar. Klasik cümleler de şöyle olur; Jantın boyası kötüymuş, canım abicim biz bu ürünü yemeklerde bile kullanıyoruz sıkıntı olmuyor, janta birşey sıçramış ondan boyası akmıştır.

1 ay kadar çalıştım şansına bir şey olmadı ama kendi aracımızı yıkattığımız yerdi babama söyledikten sonra götürmedik. :D Sadece jantın değil lastiğinde ağzına eder diye düşünüyorum.

Faruk_Vtec
13-02-2017, 11:21
Yok hocam M2'yi götürmedim :). Onu sadece bir kez dışarda yıkattım o da dby'de cam filminden önce yıkadılar.
Şu anda yer sıkıntım olduğu için sadece suyla elimle yıkıyom onu :')

anlaşıldı Opel uvey evlat.. :D

1 ay kadar çalıştım şansına bir şey olmadı ama kendi aracımızı yıkattığımız yerdi babama söyledikten sonra götürmedik. :D Sadece jantın değil lastiğinde ağzına eder diye düşünüyorum.

jantı lastığı geçtım fren balatalarına zarar verır o yahu, mıllet para kazanımde nasıl kazanırsam kazanım derdınde..

snrk
13-02-2017, 11:28
anlaşıldı Opel uvey evlat.. :D

Deney tahtası olarak kullandığım doğrudur :)

kurtlukaya
21-03-2017, 21:34
Ordu da arabayı yıkatmaya götürdüm , yıkamacı bi teyzeydi hatta , arabayı bıraktım baktım çamaşır suyu kokusu geliyor nerden geldiğini anlamaya çalıştım baktım sol tarafımda bi beyaz doğan yıkanıyor , sordum bende çamaşır suyu mu var deterjanın içinde evet dediler , zarar vermiyomu dedim yok dediler beyaz arabaları çamaşır suyuyla yıkıyoz tertemiz oluyo bembeyaz oluyo dedi ordaki teyze ������

levent_s
21-03-2017, 23:14
Ordu da arabayı yıkatmaya götürdüm , yıkamacı bi teyzeydi hatta , arabayı bıraktım baktım çamaşır suyu kokusu geliyor nerden geldiğini anlamaya çalıştım baktım sol tarafımda bi beyaz doğan yıkanıyor , sordum bende çamaşır suyu mu var deterjanın içinde evet dediler , zarar vermiyomu dedim yok dediler beyaz arabaları çamaşır suyuyla yıkıyoz tertemiz oluyo bembeyaz oluyo dedi ordaki teyze ������

Hahaha çok güldüm ya! :hehe:

Yiğit G.
22-03-2017, 00:13
Evet doğru yurtdışında da kullanıldıgını duydum çamaşır suyu ekliyorlar yıkama kovasına... Kesinlikle zararlı..

kurtlukaya
22-03-2017, 00:52
Valla korkudan benim arabayıda çamaşır suyuyla yıkayacaklar diye arabanın yanından ayrılmadım