Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 yıldır yatan bir 206 RC'yi sahalara döndürme hkk.
Apocaltique
17-02-2017, 01:14
Selamlar, şuan uğraştığımız kırmızı bir 206 RC otomobil var, daha çok honda hakkında bilgim olduğu için hangi parça ne kadar verimli, izlemem gereken yol hakkında pekte bir fikrim yok..
Araç öncelikle 2 yıldır yatıyor, sıralayacak olursam ;
- Triger değişti
-Hortumlar değişti
-Bujiler değişti.
-Radyator fan ve müşürler değişti(fan ile ilgili bir problemim var şuan normal seyir halinde 1. kademe fan açılıyor ve yetiyor, biraz trafiğe girdiğimde 2. kademe fan açılmıyor ve hararet yükselmeye başlıyor, bilgisayara bağladığımızda 2 kademede sorunsuz şekilde açılıyor, müşürü yeni tip olarak değiştirmeme rağmen bu problem devam ediyor.
-Alt takım elden geçirildi, porya bilya vs, lastikler değişti, rot balans yapıldı(baya bi kayıktı)
-Ayna elektrikleri, camlar, ve kilitler restore edildi, yattığından dolayı zarar gören parçalar sıfırıyla değiştirildi.
-Davlumbazlar değişti..
-Egsoz sistemi hakkındaki sorum headers yeterli mi? Düz boru ve son susturucu olarak kaç mm kullanmalıyım? Varex olacak sonda..
-Kaput altındaki eksikleri tamamladım, beyin alt üst sacı, triger kapağı, motor üst kapak contaları..
-Yağı ve sıvıları değişti..(Motul)
-Şanzıman revize edildi, ama 17/77 kısa gerekir mi? Buda ikinci sorum..
Kaportada eksik çıtalar vs alındı, araç komple boyandı, zımparası atılacak ve iç-dış kuaföre verilecek, pasta cila boya koruma.
206+ stoplar alındı, ön farlar sıfır alındı..
Araç tamamen bittikten sonra sağlıklı bir şekilde yürüyecek inşallah, detayları burdan veyahut aracın konusunu açtığımda paylaşırım, RC nasıl bir araçtır kullanırken cidden zevk veriyor, bitik haldeki egsoz sistemi olmasına rağmen patırdama çatırdama şımartıyor yani..
Yapmak istediklerim ise port polish, emme kelebek, filtre egsoz ve yazılım...
Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler, kırmızı bir RC'ye can vermek güzel olacağa benziyor...
NOT: Aracın VVT sensörü yenileceği ihtimaller arasında..
Emme egzantrik kasnağıda bozuk olması muhtemel...
Ateşlemede bir problem var ise ateşleme bobini ve sırayla değişecek..
mikelazi
17-02-2017, 09:29
kısa-filtre-eksoz-yazılımla çok sağlıklı yürüyen 206rc ler var piyasada
aracı merak ettim.km.durumu nedir.kazsız belasız günlerde kullanın.
Kısa takın ve bobin alıcaksanız eğer Sagem marka almayın sakın. Birde hangi araç bu 2 yıldır yatan acaba ?
onursumer
17-02-2017, 21:51
valla bende aracı merak ettim :D 2004 de sıfır abime almıştık bizdeki plakası 34 R 1420 idi kırmızı renk , 2006 takasa verdik gitti uzun sure ilanlarda dolaştı vs sonrasında kocaeli tarafında melih diye bir arkadaş almıştı güzelde bakıyordu sonrasında kayboldu ortadan :D
canozgur106
20-02-2017, 01:24
Herkes merak içerisinde hangi Rc olduğunu bekliyor şu anda cevaplardan önce :)
Kısa takın ve bobin alıcaksanız eğer Sagem marka almayın sakın. Birde hangi araç bu 2 yıldır yatan acaba ?
Offtopic olacak ama pm atamıyorum sana Schumi ... sen bir ara çıkma 207 RC fren diski arıyordun bu hafta bendeki diskler boşa çıkacak varmı ihtiyacın ?
Offtopic olacak ama pm atamıyorum sana Schumi ... sen bir ara çıkma 207 RC fren diski arıyordun bu hafta bendeki diskler boşa çıkacak varmı ihtiyacın ?
Valla hatırlaman mucize o kadar zaman sonra. Teşekkürler bu arada ama aldım sıfır olarak. :)
Apocaltique
22-02-2017, 03:29
2005 model araç
Apocaltique
22-02-2017, 03:30
Henüz fotoğraf yayınlamak için biraz erken, her şey istediğim gibi olduğunda konusu açılacaktır :))
Apocaltique
22-02-2017, 03:36
kısa-filtre-eksoz-yazılımla çok sağlıklı yürüyen 206rc ler var piyasada
aracı merak ettim.km.durumu nedir.kazsız belasız günlerde kullanın.
Kilometresi 146binde, inşallah cümlemiz kazasız belasız..
Apocaltique
22-02-2017, 03:41
valla bende aracı merak ettim :D 2004 de sıfır abime almıştık bizdeki plakası 34 R 1420 idi kırmızı renk , 2006 takasa verdik gitti uzun sure ilanlarda dolaştı vs sonrasında kocaeli tarafında melih diye bir arkadaş almıştı güzelde bakıyordu sonrasında kayboldu ortadan :D
araç 2005 model
Selamlar, şuan uğraştığımız kırmızı bir 206 RC otomobil var, daha çok honda hakkında bilgim olduğu için hangi parça ne kadar verimli, izlemem gereken yol hakkında pekte bir fikrim yok..
Araç öncelikle 2 yıldır yatıyor, sıralayacak olursam ;
- Triger değişti
-Hortumlar değişti
-Bujiler değişti.
-Radyator fan ve müşürler değişti(fan ile ilgili bir problemim var şuan normal seyir halinde 1. kademe fan açılıyor ve yetiyor, biraz trafiğe girdiğimde 2. kademe fan açılmıyor ve hararet yükselmeye başlıyor, bilgisayara bağladığımızda 2 kademede sorunsuz şekilde açılıyor, müşürü yeni tip olarak değiştirmeme rağmen bu problem devam ediyor.
-Alt takım elden geçirildi, porya bilya vs, lastikler değişti, rot balans yapıldı(baya bi kayıktı)
-Ayna elektrikleri, camlar, ve kilitler restore edildi, yattığından dolayı zarar gören parçalar sıfırıyla değiştirildi.
-Davlumbazlar değişti..
-Egsoz sistemi hakkındaki sorum headers yeterli mi? Düz boru ve son susturucu olarak kaç mm kullanmalıyım? Varex olacak sonda..
-Kaput altındaki eksikleri tamamladım, beyin alt üst sacı, triger kapağı, motor üst kapak contaları..
-Yağı ve sıvıları değişti..(Motul)
-Şanzıman revize edildi, ama 17/77 kısa gerekir mi? Buda ikinci sorum..
Kaportada eksik çıtalar vs alındı, araç komple boyandı, zımparası atılacak ve iç-dış kuaföre verilecek, pasta cila boya koruma.
206+ stoplar alındı, ön farlar sıfır alındı..
Araç tamamen bittikten sonra sağlıklı bir şekilde yürüyecek inşallah, detayları burdan veyahut aracın konusunu açtığımda paylaşırım, RC nasıl bir araçtır kullanırken cidden zevk veriyor, bitik haldeki egsoz sistemi olmasına rağmen patırdama çatırdama şımartıyor yani..
Yapmak istediklerim ise port polish, emme kelebek, filtre egsoz ve yazılım...
Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler, kırmızı bir RC'ye can vermek güzel olacağa benziyor...
NOT: Aracın VVT sensörü yenileceği ihtimaller arasında..
Emme egzantrik kasnağıda bozuk olması muhtemel...
Ateşlemede bir problem var ise ateşleme bobini ve sırayla değişecek..
Hayirli olsun hemde kolay gelsin.... RC keyifli arabadir.. kisa yazilim filtre egzoz yaptin mi tadindan yenmez.....
Apocaltique
22-02-2017, 15:41
Hayirli olsun hemde kolay gelsin.... RC keyifli arabadir.. kisa yazilim filtre egzoz yaptin mi tadindan yenmez.....
Teşekkürler sağolun bilgiler için..
süleymann
22-02-2017, 19:54
http://i.hizliresim.com/9QvWYk.jpg (http://hizliresim.com/9QvWYk)
fanın açmama sebebi bundan. Fan rezistansı bozuktur kontrol edin.
Apocaltique
22-02-2017, 22:08
http://i.hizliresim.com/9QvWYk.jpg (http://hizliresim.com/9QvWYk)
fanın açmama sebebi bundan. Fan rezistansı bozuktur kontrol edin.
Hocam degiştirdim onu ya, hala devam ediyor problem
burakgunay
23-02-2017, 14:43
Kardeşim belki haddim olmayarak soruyorum ama neden bu kadar uğraş gerektiren bir araba aldın ki, yattığını bilerek? Beni bile yordu okurken :)
Allah yardımcın olsun..
Apocaltique
24-02-2017, 00:24
Kardeşim belki haddim olmayarak soruyorum ama neden bu kadar uğraş gerektiren bir araba aldın ki, yattığını bilerek? Beni bile yordu okurken :)
Allah yardımcın olsun..
Aracı bu kadar yıl ben yatırdım :), yani garaja kapatıp varlığını unuttum diyelim, yeni girişmek nasip oldu, zevkli oluyor be abicim, yaptıkça tadının gelmesi, her yaptığın şeyin arabayı güzelleştirmesi, hazır olupta güzel olan arabalarda var ama en azından nelerin ne zaman değiştirildiğini bilicem, kendim alıyorum çünkü her şeyini... TR'de nadir olan bir araç ve güzel yürütülebilen bir araç, ee şımartıyorda alevdir falan :)
He şöyle bir şeyde var bu araca şans eseri sahip oldum, ne peugeot arıyordum ne de RC, zaten sevemediğim bir marka..
Hala da sevmiyorum ama RC güzel bir araç :))
Bittikten sonra güzel olacak :)
BuRaK_eFe
24-02-2017, 09:14
Keşke bu aşamaları fotoğralayıp bizimle paylaşsaydınız bizim içinde okuması keyifli bir konu olurdu sizin içinde birgün nasıl emek verdiğinizi tek tek göreceğiniz bir konu olurdu
Herşey istediğiniz gibi olur inşallah
Apocaltique
25-02-2017, 03:46
Keşke bu aşamaları fotoğralayıp bizimle paylaşsaydınız bizim içinde okuması keyifli bir konu olurdu sizin içinde birgün nasıl emek verdiğinizi tek tek göreceğiniz bir konu olurdu
Herşey istediğiniz gibi olur inşallah
Amin çok sagolasin, ben butun hikayeyi fotografladim ve yedekleyemeden buyuk bir husrana ugrattim, çogu paramparca şekilde toparlasam hepsini geri toparlarım ama, ben aracin kotu ve uzgun hallerini gormektense bittigi zaman ki haline her donup baktigimda vay be diyebilecek olurum umarim :) bu arada aracım fabrikasyon şekilde söküldü butun iskelet ciplak sekilde boyandi :) onun fotograflari eglenceli bak onlari atarim :))
tolgaaydın
27-02-2017, 10:24
Valla çok merak ettim arabayı uzun zamandır RC arıyorum bende :(
Apocaltique
02-03-2017, 01:18
Valla çok merak ettim arabayı uzun zamandır RC arıyorum bende :(
Paylaşacağım en kısa zamanda :) umarım aradığınızı bulursunuz ilanda 1 ya da 2 tane güzel RC mevcut