PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hacimsizlik..

Litsper
18-02-2017, 22:16
Herkese selam..
206 quicksilver aracim var..Lpg li oldugu icin bagajimda gaz tanki var ve zaten kisitli olan hacmim iyice kuculdu ve kalan yerde bana lazim..Bu sebepten subbass olayina hic girmicem,ozel pandizot yapip 4 adet oval veya yuvarlak gayet iyi bas ve orta ses gucune sahip coax hoperlor takicaz mecburen..Tabi onlerede iyi bir coax 16cm ,yada orta halli bi compenent dusunuyoruz..Teyp deh 1850,amfim kicker kx 350.4..4x95w rms veriyor..2 cihazda daha 0..
Simdiden tesekkurler..

murat_ileri
19-02-2017, 03:15
olaya baya bi farklı boyutta yaklaşacağım, kafa karıştırmış olmam inşallah. ön kapılarda compenant kullanıp arka pandizotu kabin şeklinde yapsanız t-line dediğimiz kutu yapısıyla ciddi bas tonları alırsınız.

6" T-line box build - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=B6m3CHL8Q4E)

turboman
19-02-2017, 09:40
Arka pandizota taktığın coax veya ovaller anfiden besleyeceğin için bass tonlarını zor alırsın cami hoparlörü gibi olur onun yerine eski freeair çalışan pioneer bassları var 30 cm bitane takıp kenarlarını da iyi izole edersen bass sesini alabilirsin

XSi
19-02-2017, 13:09
Bende daha farklı yaklaşayim yedek lastik yerine dıştan tank uygulaması yapılabilir.

Bagajı geri kazanırsınız böylece.

Litsper
19-02-2017, 16:27
olaya baya bi farklı boyutta yaklaşacağım, kafa karıştırmış olmam inşallah. ön kapılarda compenant kullanıp arka pandizotu kabin şeklinde yapsanız t-line dediğimiz kutu yapısıyla ciddi bas tonları alırsınız.

6" T-line box build - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=B6m3CHL8Q4E)

Dostum bu ev tipi hoperloru arabaya koymak gibi bisey olmus,maalesef olmaz o..

Litsper
19-02-2017, 16:34
Arka pandizota taktığın coax veya ovaller anfiden besleyeceğin için bass tonlarını zor alırsın cami hoparlörü gibi olur onun yerine eski freeair çalışan pioneer bassları var 30 cm bitane takıp kenarlarını da iyi izole edersen bass sesini alabilirsin
90 li yillarda ehliyetsiz araba kacirdigimiz donemlerde abilerimizden gormustuk arkaya 4 tane 6985 yada 2099pionerler,gma 3400 yada gma4000 serisi amfiler falan,onlardan alinan sesler hala kulaklarimizda hatta zamaninda bende yapmistim polo classic icin ve baya baya mennundum,ama tabi subbassin o kendine has derinligi yoktu,fakat cami hoperloru biraz insafsiz yaklasim olmus sanki..coax olarak iddali bir marka ve model varsa tavsiye alabilirim..

Litsper
19-02-2017, 16:40
Bende daha farklı yaklaşayim yedek lastik yerine dıştan tank uygulaması yapılabilir.

Bagajı geri kazanırsınız böylece.

O isi cok arastirdim..Izmirde yasiyorum hangi servise sorduysam kimse yanasmadi guvenlik sebebiyle,ayrica muayeneden gecmedigi soylendi..aslinda gerekli ekipmanlari kullanirsaniz guvenlikle ilgili bir sorun olmayacaktir,ozel guvenlik kazani falan yapiliyor arabanin altina falan,yani bende o kafadayim,en kotu muayene zamani sokerim tanki,benzinli diye girerim muayeneye,sonra gene devam,fakat dedigim gibi kimse yanasmiyor o ise..Nette yapilmis versiyonlari var,hatta gerekli yuksekligi saglarsaniz muayenedende geciyorsunuz ki,benim aracimin yuksekligi gayet iyi gecerim diye tahmin ediyorum..fakat dedigim gibi yapan bir servis maalesef bulamadim,eger olursa butun pilanlar degisecek tabi,hakkini vericem sistemin..simdilik arka pandizota koyabilecegim en saglam coax hoperlor tavsiyesi almakla yetinicem..

murat_ileri
19-02-2017, 22:02
Dostum bu ev tipi hoperloru arabaya koymak gibi bisey olmus,maalesef olmaz o..

şu yorumdan sonra ben gerçekten hata yaptığımı anladım bunca yaptığım araca sisteme rağmen bu işten zerre anlamıyormuşum, kusura bakmayın rahatsızlık verdim.

turboman
19-02-2017, 22:50
90 li yillarda ehliyetsiz araba kacirdigimiz donemlerde abilerimizden gormustuk arkaya 4 tane 6985 yada 2099pionerler,gma 3400 yada gma4000 serisi amfiler falan,onlardan alinan sesler hala kulaklarimizda hatta zamaninda bende yapmistim polo classic icin ve baya baya mennundum,ama tabi subbassin o kendine has derinligi yoktu,fakat cami hoperloru biraz insafsiz yaklasim olmus sanki..coax olarak iddali bir marka ve model varsa tavsiye alabilirim.. o yıllarda kullanılan anfilerde crosover özelliği yoktu yani müziğin bası tizi midi allah ne verdiyse kolonlara gidiyordu doğal olarak 85 ler bass seside veriyordu şimdiki anfiler çıkış olarak kuvvetli eskilere göre doğal olarak sende hipass olarak sürmek zorunda kalacaksın o zamanda tiz ve mid seslerini alacaksın yani cami hoparlörü demem buydu freair sistem yapcaksan pandizota yani eski pioner anfilerden kullanmalısın

XSi
20-02-2017, 08:27
O isi cok arastirdim..Izmirde yasiyorum hangi servise sorduysam kimse yanasmadi guvenlik sebebiyle,ayrica muayeneden gecmedigi soylendi..aslinda gerekli ekipmanlari kullanirsaniz guvenlikle ilgili bir sorun olmayacaktir,ozel guvenlik kazani falan yapiliyor arabanin altina falan,yani bende o kafadayim,en kotu muayene zamani sokerim tanki,benzinli diye girerim muayeneye,sonra gene devam,fakat dedigim gibi kimse yanasmiyor o ise..Nette yapilmis versiyonlari var,hatta gerekli yuksekligi saglarsaniz muayenedende geciyorsunuz ki,benim aracimin yuksekligi gayet iyi gecerim diye tahmin ediyorum..fakat dedigim gibi yapan bir servis maalesef bulamadim,eger olursa butun pilanlar degisecek tabi,hakkini vericem sistemin..simdilik arka pandizota koyabilecegim en saglam coax hoperlor tavsiyesi almakla yetinicem..

evet yazdığınız gibi gerekli şartları sağlayınca hem güvenlik açısından etkilenme olmuyor, hemde muayeneden geçiyor.

Ben kayınpederin 206 ya taktırırken sordum kendisine, o özellikle yedek lastiği araçta tutmayı tercih etti, o sebeple bagaja tank taktırdık.

Yoksa benim montaj yaptırdığım yer yapıyordu.

Bayilerin yanaşmama sebebi, ellerinde proje olmaması olabilir. Projeye ek maliyet olarak gördükleri için yokuş yapıyor olmaları yüksek ihtimal.