Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : izmirde yazılım yapan firmalar hakkında yardım...

speed_emre
23-02-2017, 20:13
Merhaba arkadaşlar,

Arabam t-jet linea 120 bg turbo Lpg'li full servis bakımlı aracım sıkıntısız şuan biniyorum.

Aracımın km'si 93.000 km'de arabamı satmazsam yaptırmayı düşünüyorum.

Sizlerden ricam tarafsız olarak memnun kalan ve gerçektende yaptığı işinde ehli ve garanti verebilecek arkasında durup güvenilir firma arıyorum.

Hazır map'leri atıyorlar genellikle çevremde çok kişiler var araç sağlıklı gitmiyor , arıza lambası yakıyor yada söylenilen güçlerde araç olmadığı

ortaya çıkıyor.

Benim isteğim aracıma yazılım attırmak istiyorum. Her firmadan çok farklı değerler ve rakamlar çıkıyor. Kafam karıştı.

Ne kadar bg olur kaç tork olur öğrenmek istiyorum. Tabikide aracın durumu ve yakıt kalitesi önemli.

Yaptırmak istediğim firmadan DBN cihazını takıp öncesi ve sonrası olarak yazılımın ne kadar oranda ne kattığına bakıp yakıt tüketimine kadar

merak içerisindeyim.

Okadar çok firma varki piyasada kafam karıştı.

Yardımcı olursanız memnun olurum.

Teşekkürler...

punto_multijet
23-02-2017, 21:04
Uğra Mustafa abiye dbn lede bakarsın, istersen dynoyada götürür çıkarırsın

speed_emre
23-02-2017, 21:07
aklımdada custom yapan varmı merakediyorum. 10 dan fazla firma var :)

TaGo
23-02-2017, 21:31
Kardeşim biz başladık yazılum olayına tabiki custom olarak. Uğra 3. sanayiye

fatihdurutuna
23-02-2017, 21:55
Ecufast cem abiye de uğramanı tavsiye ederim

speed_emre
24-02-2017, 05:44
ecufast yapmıyormuş lpg araçlara diye duydum....

soneR
24-02-2017, 08:15
Kastyle'da Burak ile görüşebilirsin.

speed_emre
24-02-2017, 08:39
Lpgli araçlarda yazılım atıldıktan sonra wideband mı yaptırmak daha
sağlıklı olur ayar için yoksa cihazamı sokmak gerek
Tamam tarkan abi uğrarım yanına haftaya

cembasmaci
24-02-2017, 08:40
ecufast yapmıyormuş lpg araçlara diye duydum....
Hayır LPG li araçlar ayapıyoruz ancak yazılım yapıldıktan sonraki ilk 150 Km aracın benzinde kullanılması ve sonra LPG ayarına gitmesi gerekiyor.

speed_emre
24-02-2017, 11:48
Alper abiyle görüştüğüm için söyledim.

Bu arada lpg ayarınıda nasıl yapılması gerekir.

Wideband mı daha sağlıklı iyi olur yoksa lpg cihazınamı takılması daha iyi olur?

punto_multijet
24-02-2017, 12:37
Alper abiyle görüştüğüm için söyledim.

Bu arada lpg ayarınıda nasıl yapılması gerekir.

Wideband mı daha sağlıklı iyi olur yoksa lpg cihazınamı takılması daha iyi olur?

ya emre sanki ayarı kendin yapacaksın. boşver herkesin kendi sistemi var. kime ayar yaptıracaksan ayarı yapar sende gazlarsın. takılma bunlara...

Birkan61
24-02-2017, 12:45
En az hp artışını kim veriyorsa onu yaptır :D

İlandaki araca bizzat 120.000km'lerde yaptırmıştım yazılımı, lpg vardı

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-1.4-t-jet-sport-takasli-400097496/detay)

Dyno ne kadar doğru ölçtü bilmiyorum ama 155hp gelmişti

sivrisinek gibi gidiyordu namıssız :D

dr.ecu'da yapılmıştı, şayet dosyası duruyorsa istanbuldakinde telle ulaşarak aynı dosyayı rica edebilirsiniz 30.000 km civarı sorunsuz, sonra satıldı

eski plakası 34 kc 1761 bu arada ( dosya sorgulama için )

speed_emre
24-02-2017, 15:31
Hadi ya keske gidişini görebilsem ılanda stok diyor ��

speed_emre
25-02-2017, 09:26
Herkes için tşkler ufakta olsa araştırıyorum gene :)

dragon99
26-02-2017, 03:21
1.sanayi ege turbo arda var ben opele yaptırdım sorunsuz en uygun fiyat ardada bi uğra tavsiye ederim.

speed_emre
26-02-2017, 16:39
Tmm konusurum tşkler

XSi
26-02-2017, 17:02
Hayır LPG li araçlar ayapıyoruz ancak yazılım yapıldıktan sonraki ilk 150 Km aracın benzinde kullanılması ve sonra LPG ayarına gitmesi gerekiyor.

Wideband bağlayıp lpg li araçlara ayar neden yapmiyorsunuz?

Yazılımdan kazandığınız paranın 10 katını kazanabilirsiniz.

O kadar ilkel gidiyorki lpg sektörü.

speed_emre
26-02-2017, 20:45
Abi bazı firmalarda ve distribütörde cihazları var öyle ayar yapsakmı iyi yoksa wideband mı yapsak gerci cihazda kendileri rastgele değerler veriyorlar sanırım. Normal bir deger var azaltıp arttırıyorlar sanırım ne kadar sağlıklı olur bilemem? Widebandla ayarı nasıl olmalı hangı değerlerde olursa iyi olur?

XSi
27-02-2017, 10:44
Abi bazı firmalarda ve distribütörde cihazları var öyle ayar yapsakmı iyi yoksa wideband mı yapsak gerci cihazda kendileri rastgele değerler veriyorlar sanırım. Normal bir deger var azaltıp arttırıyorlar sanırım ne kadar sağlıklı olur bilemem? Widebandla ayarı nasıl olmalı hangı değerlerde olursa iyi olur?

Wideband olmadan tam ayar yapılamaz.

Bayilerin çok çok azi, kısıtlı bir şekilde ayar yapmaya çalışıyor, onlarda wideband kullanmadan sadece lft ve sft değerlerine bakarak birşeyler yapmaktalar

Wideband ile tam gaz durumunda (open loop) afr gözeterek benzine ile aynı veya uygun olan değere gelecek şekilde yakıt ayarı yapılır.

speed_emre
27-02-2017, 11:44
Anladım abi tşk ederim ozaman tam dip gaz yaparken ben gazda vitesi hızlı geçirdiğim zaman anlık kesiklik oluyor ayardan dolayı sanırım. Önce cihaz sonra wideband yapmak daha sağlıklı olurmu?

Alican
27-02-2017, 13:53
İzmirde Arda yardımcı olur.
Ege Turbo

XSi
28-02-2017, 18:15
Anladım abi tşk ederim ozaman tam dip gaz yaparken ben gazda vitesi hızlı geçirdiğim zaman anlık kesiklik oluyor ayardan dolayı sanırım. Önce cihaz sonra wideband yapmak daha sağlıklı olurmu?

Senin araç nazlı (Fiat 1.4t)

Wideband şart ama yapanı bulamayacaksın.

Kendi interface kablonu alıp gecici wideband alıp ayarini yap, tepe tepe bin.

Tanıdığım birkaç Insignia sahibi var, imece usulü wideband aldılar, ayarlarını yaptılar. Mutlu mesut kullanıyorlar.

speed_emre
28-02-2017, 20:01

Tanıdığım birkaç Insignia sahibi var, imece usulü wideband aldılar, ayarlarını yaptılar. Mutlu mesut kullanıyorlar.

abi ben bir çok firma ile görüştüm hiç gerek yok diyorlar. Araçta modifiye anlamına hiçbirşey olmadığı için farketmez diyorlar cihazla arasında çok az fark olur diyorlar.

Kısacası hepsi gereksiz görüyor yani.

XSi
28-02-2017, 20:02

speed_emre
28-02-2017, 21:17
zamanım yok abi yapmaya öyle bakıcam artık.