Orijinalini görmek için tıklayınız : Genç,yaşlı üyelerimiz ve mafyacılık konsepti içeren boş mesajları...
Sevgili TechTurkey üyeleri ,
Forumumuzda son dönemde heyecanlı genç kardeşlerimiz ağırlıklı olmak üzere yersiz, manasız ve gereksiz kavgaya yada tartışmaya götüren yazışmalar ile karşılaşıyoruz. Elimizden geldiğince böyle durumlara müsaade etmesekte bazen gözden kaçabiliyor. Genel olarak bizler bu forumu senelerdir üyeleri atarak değil konuşup medeni biçimde yaşamaya ve yazışmaya ikna ederek ayakta tuttuk. Abi kardeş mantığı ile birbirimizi kollayarak, bilgilerimizi paylaşarak herkezin yerini bildiği bir ortamdır TechTurkey. Bunun aksini düşünen üyeyi de çok net burada görmek istemiyoruz.
Tüm üyelerimizden ricamız bu tip yazışmaları sürdürmemeleri ve kendilerini medeni, mantıklı ve makul insanlar olarak geliştirmeleri yönündedir. Forumdan atmak, ceza vermek bu yazıyı yazmaktan daha kolay ama bunu yaparak bilinçli bir topluluk oluşturmaktan uzaklaşacağımız kanaatindeyiz.
Bizlerin hassasiyeti sizlerin de hassasiyeti olmalı.
Hepinize iyi forumlar dilerim,
TechTurkey Yönetimi
Ellerindeki klavyeyi döner bıçağı olarak gören arkadaşlar için gayet sağlıklı bir açıklama olmuş
bahsi geçen tarzda tiplerin zaten bu foruma bir katkısı yok , açıklama yine medenilikten ölüyor ama bence direk kesip atmak lazım kanayan parmağı. Yani ban.
Çok yerinde olmuş, her konuda atıp tutan heyecanlı arkadaşlar umarım burayı da okurlar.
Ben fazla müsamaha gösterilmesi yerine banlama olayının devam etmesi gerektiği düşünenlerdenim.
Yoksa forumun disiplin düzeninin bozulacağını düşünüyorum, 1 yıl önceki forum ile şuanki forum arasında bile gözle görülür bir olumsuz değişim var bana göre.
güzel açıklama olmuş. gereksiz insanlar olabiliyor. kendini sanal ortamda reis görüyorlar özellikle de genç arkadaşlar. özellikle de tahmin ediyorum ki ailesinden birileri hükümet kanalında çalışan kişilerde çok oluyor. umarım bundan sonra ders alıp keserim ederime girmezler. ben çok yaşamadım ama bunla ilgili konuları okuyup görüyoruz anca kaliteyi düşürüyorlar. techturkey kadar üyesi olan ve aktif olan başka bir forum yok. elimizdekinin kıymetini bilelim
turboman
28-02-2017, 15:37
Yazı açıklayıcı olmuş heyecanlı arkadaşlara inşallah bu yazıyada atar gider yapmazlar hazır heyecanlanmışken :)
h.guroglu
28-02-2017, 15:42
9 sene önce biz üye olurken referans ile üye alımı yapılıyordu aksi takdirde 50 kere başvuru yapsan bile kabul edilmiyordu ozamanlar gayet güzel seviyeli di buralar
GokhanRS
28-02-2017, 16:01
Sanal ortam her zaman soğuktur. Adam belki len ne adamsın ya anlamında lan der, ancak biz lan şrfsz anlamında lan olarak algılarsak hep kavga çıkar.
Aslında yazışmalarımızı hep iyiye yorabilir isek tartışmalar çıkmayacak. Ancak bazen şahit oluyorum. Çocuk iyi bir şey yazmış, ancak alıntı yapılan kişi kendinden alıntı yapıldı diye alınganlıkla ön yargıyla saydırmaya geçiyor.
Yapmayalım. Bir şeyin olacağı varsa mutlaka olacaktır(murphy kanunları). O yüzden klavyeden ne kadar assak kessek boşa gidiyor.
9 sene önce biz üye olurken referans ile üye alımı yapılıyordu aksi takdirde 50 kere başvuru yapsan bile kabul edilmiyordu ozamanlar gayet güzel seviyeli di buralar
1 sene üye olmadan takip ettim. 1 sene üye olmaya çalıştım resmen. :D Greencard başvurusu gibiydi.
Özgür Ozan
28-02-2017, 16:17
Yazılanlara katılmamak elde değil
oabayram
28-02-2017, 16:20
hayırlı işler hayırlı cumalar :)
Dynatech
28-02-2017, 17:28
Toplumun ve genç neslinde geldiği durumun resmidir aslında bu uyarının sebebi. Eskiden yoktu böyle bir tarz şimdi maalesef var ama en azından hala boylesine medeni ve kibarca uyaran forum yönetimi de var. Ama ANLAYANA tabi ki !!
onn_dear
28-02-2017, 18:14
Klavyede Sedat Peker, gerçekte pamuk şeker arkadaşlara selamlar :)
Her konuya muhalefet olmak için yazıp bozulunca oynamayan arkadaşları da ekleyelim :)
AliDogukan
28-02-2017, 18:46
Foruma geldim geleli daha tek bir kişiyle kavga etmeyi bırakın tartışmaya yönelik diyalog bile kurmadım.Sivri sivri yazanlar oluyor bazen he ok sensin yazmaya bile tenezzül etmiyorum,s.klemeyip geçiyorum.Tavsiye ederim.
Ayrıca böyle erinmeyip forumda uzun uzun milletle tartışanların da işsiz olduğunu düşünüyorum gerçekten,herif onu iş ediniyor peşpeşe diyaloglar numara alıp vermeler vs uğraşınız eviniz ekmeğiniz okulunuz sevgiliniz yok mu amk diyorum içimden ister istemez.
forumda kadın-kız olsa yine anlarım national geographic belgeseli modeli dişisine kendini ispatlamaya çalışan erkek diye
Sanırım kadın-kız tanımları arasında fark var
Üye olduğum sene dönemin başbakan yardımcısının torpiliyle üye olmaya calıstım olamamıstım hahhahah
çok haklısınız.
Umarım birileri "haaaa evet lan" diye aydınlanabilir bundan sonra.
Kullanıcı
28-02-2017, 19:06
Burdan yaş muhabbeti yapan hacı dayılar da ders çıkarsın.
sekizsilindir
28-02-2017, 19:25
Argo kelime haznemiz çok fazla, buda yazım diline yansıyınca seviye düşüyor ve akabinde yanlış anlamalar başlıyor..
çuvaldızı kendimize batırmalıyız akabinde.
genc arkadaslarmız forum duzenınden once kendı saglıkları ıcın kacınmalı bence böyle atarlardan. hıc tanımadıgın yuzunu gormedıgın kım oldugunu neler yapabılecegını bılmedıgın adama atar yapmak vallahı buyuk cesaret. kımden ne cıkacagı kımın ne kadar manyak olacagı bellı olmaz. efendı olmak her zaman prım yapar.
IP numaranı aldım olum senin. IPNI ALDIM SENİĞĞNN!!!
https://www.youtube.com/watch?v=TOWjlazy_OE
Yıne ne oldu,hayrola? Benım takıp ettıgım konular sutlac kıvamında :)
phoenixs
01-03-2017, 00:08
Kalabalıkta racon kesenin tenhada özrü affolunmaz banlayıp geçmek lazım
Kesinlikle böyle bir yazıya forumun ihtiyacı vardı. Son dönemlerde bir çok konuda numara alıp verme muhabbeti yapanlar ile dolmuştu. Forumun kalitesini düşürüyorlar. En büyük erdem efendiliktir. Bu arada bu işin yaş ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Kişinin kendisini nasıl yetiştirebildiği ve ahlaki değerleri ile alakası vardır. Çok eski olmasam bile bende foruma yıllardır üyeyim. Foruma üye olmadan da en az bir yıl yada altı ay takip etmiştim. Sanal alemde kalp kırmaya münakaşaya gerek yok. Keza gerçek hayatta da münakaşaya gerek yok. Ummadık taş baş yarar. Kimin ne veya nasıl olacağı belli olmaz. Şurada söylenilen bir söz bir anlık gaz ile ya hayata ya da yıllara bedel olabilir.
ghibli06
01-03-2017, 00:34
Sevgili TechTurkey üyeleri ,
Forumumuzda son dönemde heyecanlı genç kardeşlerimiz ağırlıklı olmak üzere yersiz, manasız ve gereksiz kavgaya yada tartışmaya götüren yazışmalar ile karşılaşıyoruz. Elimizden geldiğince böyle durumlara müsaade etmesekte bazen gözden kaçabiliyor. Genel olarak bizler bu forumu senelerdir üyeleri atarak değil konuşup medeni biçimde yaşamaya ve yazışmaya ikna ederek ayakta tuttuk. Abi kardeş mantığı ile birbirimizi kollayarak, bilgilerimizi paylaşarak herkezin yerini bildiği bir ortamdır TechTurkey. Bunun aksini düşünen üyeyi de çok net burada görmek istemiyoruz.
Tüm üyelerimizden ricamız bu tip yazışmaları sürdürmemeleri ve kendilerini medeni, mantıklı ve makul insanlar olarak geliştirmeleri yönündedir. Forumdan atmak, ceza vermek bu yazıyı yazmaktan daha kolay ama bunu yaparak bilinçli bir topluluk oluşturmaktan uzaklaşacağımız kanaatindeyiz.
Bizlerin hassasiyeti sizlerin de hassasiyeti olmalı.
Hepinize iyi forumlar dilerim,
TechTurkey Yönetimi
şimdi bazıları durumun farkında değil... mesela pist konusu açtın, samimi oldukların 'reis ne konu beeee, sen yaparasın kanka, kardo o ferrari bizim dayının oğlundaydı geçen ne gezdik beeee!' diye son derece ciddi bir konun altına yorum yazsa ne olur? konuya yazacaklar bile yazmaz, seviye önemli... tamam geyik yapılan konular var eyvallah ama her konuda da geyik olmaz ki arkadaş... sona ne mi oluyor? şaka k a k a oluyor, çok muhabbet tez parlatır adamı, 'sen kimsin bilader? sen benim kim olduğumu biliyor musun? ben sana şunu yaparım hırbo...' yahu ne oluyoruz? bana ne senin diğerine ne yapacağından? ayağından mı asarsın, baş aşağı mı oturtuursun kime ne??? burası silah forumu değil, arkadaşlık sitesi de değil, %90 ımızın amacının odağında otomobil olan bir grubuz sadece... elbette sadece otomobil konuşmayalım ama anafikri de kaçırmayalım...
ben de 2-3 kere reddedildim üye olmadan önce, araya torpil koydum hatta sonra baktım açılmış üyelik :) ne kadar ince elenip sık dokunduğunun farkındayım ayrıca üyeleri kazanmak için çok uğraşıldığını da biliyorum, umarım insanlar anlatılmak isteneni anlamıştır...
Emre-Dylan
01-03-2017, 00:59
Kavga edenlerin arasını da bulmak yanlışmış, işi yöneticilere bırakmak şart forumumuz da onuda anladım. Çünkü ma-lum konuda geçen diyaloglar yüzünden, ban yiyenlerden biri de bendim. Oysa kimseye atar gider yapmadığım halde. Bazen cezalarda anlamsız olabiliyor abi, bu gibi durumları da gözden kaçırmamak lazım. 3 gün uzaklaştırıldım ama çok canımı sıkan bir durumdu. Gazete okur gibi her gün okurum yazarım bu foruma, haksız yere yediğim ceza bana bir ders oldu. Kavga mı ediyorlar, birbirlerine mi ateş ediyorlar artık umurumda değil bana düşmez moduna girdim. Yönetici abilerimizden birine neden ceza verdiniz diye sormadım mevzuyu daha fazla bulandırmamak için, ama böyle bir konu açılınca yazmak istedim. Umarım verilen cezalar, biraz daha yerinde olursa sevinirim.
ghibli06
01-03-2017, 01:11
Kavga edenlerin arasını da bulmak yanlışmış, işi yöneticilere bırakmak şart forumumuz da onuda anladım. Çünkü ma-lum konuda geçen diyaloglar yüzünden, ban yiyenlerden biri de bendim. Oysa kimseye atar gider yapmadığım halde. Bazen cezalarda anlamsız olabiliyor abi, bu gibi durumları da gözden kaçırmamak lazım. 3 gün uzaklaştırıldım ama çok canımı sıkan bir durumdu. Gazete okur gibi her gün okurum yazarım bu foruma, haksız yere yediğim ceza bana bir ders oldu. Kavga mı ediyorlar, birbirlerine mi ateş ediyorlar artık umurumda değil bana düşmez moduna girdim. Yönetici abilerimizden birine neden ceza verdiniz diye sormadım mevzuyu daha fazla bulandırmamak için, ama böyle bir konu açılınca yazmak istedim. Umarım verilen cezalar, biraz daha yerinde olursa sevinirim.
kavgada yumruğun nereye gideceği belli oluyor maalesef, araya girmemek en iyisi...
yakında ciddi ciddi 'intihar ediyorum!' konusu açana 'arabanı kime bırakıyorsun? Ahmet gel oğlum sana araba buldum, Mehmet sen al arabayı bi tarafına sok, l a n ben sana yediririm o lafı, yedirmezsen adam değilsin, ver lan numaranı vs vs' yahu konu neydi??? muhabbet buraya nasıl geldi? çoğu konuda bunu yaşıyoruz maalesef, sonra da diyoruz ki eskiler neden yazmıyor? ne yazsın, ben de sizin ...... mi?
Emre-Dylan
01-03-2017, 01:14
kavgada yumruğun nereye gideceği belli oluyor maalesef, araya girmemek en iyisi...
yakında ciddi ciddi 'intihar ediyorum!' konusu açana 'arabanı kime bırakıyorsun? Ahmet gel oğlum sana araba buldum, Mehmet sen al arabayı bi tarafına sok, l a n ben sana yediririm o lafı, yedirmezsen adam değilsin, ver lan numaranı vs vs' yahu konu neydi??? muhabbet buraya nasıl geldi? çoğu konuda bunu yaşıyoruz maalesef, sonra da diyoruz ki eskiler neden yazmıyor? ne yazsın, ben de sizin ...... mi?
Haklısın abi kavgada yumruğun nereye gideceği belli olmuyor çok doğru bir söz yazmışsın. En iyisi bir köşeye çekilip, izlemekmiş bunu anladım bende...
AhmetKadir
01-03-2017, 07:09
Burda veya baska forumlarda eski zamanlarda girdigim tartismalari yazdigim bazi mesajlari gordukce hatirladikca ne kadar cocukca davranislarmis diyorum. Hakliydim veya haksizdim o konuya girmek anlamsiz kaliyor muhabbetin son noktada geldigi yeri gorunce. Yasimda cok buyuk degil otuzumdayim ama 5 yil once yaptigim bazi seyler komik geliyor simdi. Hatta yuzyuze gelsem de ozur dilesem dedigim kisiler bile var. Genc arkadaslara tavsiyem cok gaza gelmemeleri yonunde. Sevdikleri otomobil konusunda alabildikleri kadar keyif ve teknik detayı ogrenmeye calissinlar burdan yeter. Goy goy ve atarin fazlasini yuzyuze geldikleri sanayi ortaminda yapsalar buralar da rahatlar :)
ozyt1000
01-03-2017, 07:44
Çok yerinde bir açıklama olmuş, ilk başlarda ben en çok bana "hacı dayı", "amca" denilmesinden sıkıntı duyuyordum. Ama o arkadaşların genelde evde oturup çay ve petibör eşliğinde yorum kastığını anladım. Evde iki petibör gücünde olanlar, klavyede 10 kaplan gücüne çıkıyorlar. Forumun temel amacı bilgi paylaşımı olmalı, bilgininde raconu ve yaşı olmaz.
'Reis' "evden aldırırım" gibi terimler arttıkça, "farzetki" tadında "yer uçağı" forumlarından & facebook gruplarından farkımız kalmıyor malesef.
Ben fazla müsamaha gösterilmesi yerine banlama olayının devam etmesi gerektiği düşünenlerdenim.
Yoksa forumun disiplin düzeninin bozulacağını düşünüyorum, 1 yıl önceki forum ile şuanki forum arasında bile gözle görülür bir olumsuz değişim var bana göre.
Sırf gecen sene değil esas öncesiyle var fark var ki buda artık normal üye sayısı fırladı gitti. forumun belli dönemleri var 3-5 ayda bir apaçi baskınına ugruyor sonra onlar umdugunu bulamadıgı için kayboluyorlar :).
21 şubat 206 da 798 üye varmış
http://web.archive.org/web/20060620000338/http://www.techturkey.com/forum/
bu 3 Mart 2011 de
http://web.archive.org/web/20110303080356/http://www.techturkey.com/forum/
Şuan 14 bin üye var. kaba 11 senede 13 bin üye eklenmiş ister istemez aradan çürük çarık cıkacaktır hatta cıkıyor :)
Day Walker
01-03-2017, 08:38
Sırf gecen sene değil esas öncesiyle var fark var ki buda artık normal üye sayısı fırladı gitti. forumun belli dönemleri var 3-5 ayda bir apaçi baskınına ugruyor sonra onlar umdugunu bulamadıgı için kayboluyorlar :).
bu 3 Mart 2011 de
Şuan 14 bin üye var. kaba 11 senede 13 bin üye eklenmiş ister istemez aradan çürük çarık cıkacaktır hatta cıkıyor :)
Olm bi kere 2008 de modifiyem'den banlanınca bizim ekip komple buraya geçtik :hehe:
sonra cem dayanamadı günlük geyik konusu açıyodu :D 1000 postta sıfırlıyordu aahahaa :D
Adamların serveri dayanamamış bizim post kasma hızımıza hepimizi davuk doğrar gibi banladılar :D
Olm bi kere 2008 de modifiyem'den banlanınca bizim ekip komple buraya geçtik :hehe:
Adamların serveri dayanamamış bizim post kasma hızımıza hepimizi davuk doğrar gibi banladılar :D
f5'le mesaj değil sayfa sayfa yeni mesja geliyorduda neyse :hehe:
tuner faruk
01-03-2017, 10:00
bu 3 Mart 2011 de
Tıklayınca gözlerim yaşardı :D Aslında eski üyeler artık çok fazla aktif değil üslubun değişmesinde bununda etkisi çok.
ghibli06
01-03-2017, 10:57
Burdan yaş muhabbeti yapan hacı dayılar da ders çıkarsın.
buradaki hacı dayılardan biri olarak cevaplayayım, genelde bu yaş muhabbeti nereden çıkıyor? adam yaşını başını almış ömrü hayatında 3 SS 30 araç sahibi olmuş, konuya tecrübesini yazıyor... bazen ona cevap olarak 'aracınızı yetkili servise götürüp egsoz bilyasına baktırın!' diye bir cevap geldiğinde aldığı tepki 'yaşın kaç ki yorum yapıyorsun?' oluyor... buradaki ana fikir 'yaş itibariyle benim kullandığım arabaları kullanmış olma ihtimalin yok, ayrıca da vermiş olduğun bilgi yanlış!'... söylenmek istenen bazen ağızdan farklı çıkıyor evet...
Gelen geçen genç üyelere giydiriyor ne güzel , peki yaşı 25+ olmuş işi gücü olmayan bir baltaya sap olamamış da büyük ihtimal bu sebeple gündelik hayatta da kendine çevresinde bir yer edinememiş arkadaşları napalım ? :) Hit konu görünce saçma sapan yorumlar yapıp sürekli kendinden küçüklere baskı kurup , arkasına 2-3 yancı gelince de kendini bir halt zanneden arkadaşlar :D Yorum yaparken başlığı iyi okuyun Genç,yaşlı diyor her gelen birine suç atarsa olmaz . 2012'den beri üyeyim gerçekten bilgi ve yorumlarını yararlı bulduğum bir çok yüz yüze de tanışıklığımız olan sevdiğimiz abimiz artık yazmıyor bile .. Yukarıda yine gereksizce sanki biz anlamadık salağız yok babası iktidar cephesinden olan arkadaş bilmem ne :D gülüp geçiyorum ben mesela çünkü gerçekten klavyeden olmuyor öyle işler mesaj yazıp yüz yüze konuşalım desen de konuşmazlar kendi kendilerine geçiştirirler . Bülent abinin yazdığı sen o yaşta o araçlara sahip olamazsın kısmı ve buna bağlı artık art niyetli bakış kısmı çok ayrı yazsam sayfalarca yazarım da ben gördüğüm ve üstüme alındığım kadarıyla olan kısmına cevap vermiş olayım yine de :)
Seyfettin777
01-03-2017, 12:27
ghibli06
Bülent abi güzel demişsin, tecrübesi bir noktaya kadar gelmiş birine aracı yetkili servise gösterin tarzında bir yorum yapmak pek tabii saçma olur.
Ama insanlık hali, gözden kaçar, akla gelmez, ayrıca forum ortamında yukarıdaki tarzda olmayan, tamamen iyiniyetli bir önermeye karşın bu şekilde bir tepki almak, yaşınız küçük olsa bile hoşunuza gider miydi?
Sonuçta insanlar fikrini söylesin diye açılmıyor mu bu konular?
Mantıktan uzak, mesnetsiz bir önerme olmadığı sürece forum ortamında her insanın, her önermesi değerlidir.Ayrıca yaş ve tecrübe bakımından yeterli olmasa bile, bir insana bu şekilde tepki vermek saçmalıktan başka bir şey de değildir.Böyle yaparak siz o insanı kazanamazsınız ki zaten, küstürürsünüz tam tersine.Büyüklerin örnek olması gereken yerde bu tutum içinde olması çıtayı daha da düşürür.Bir söz vardır hep babaannem söyler, ön teker nereye arka teker oraya...
Bunu size, daha doğrusu birine yönelik olarak söylemedim.Asıl anlatmak istediğim, birisi genç ve tecrübesiz bile olsa kendi ailesinin, babasının, dayısının veya ara sıra kullandığı aracının çıkardığı bir sorun sebebiyle bilgi sahibi olabilir.Veya internette, forumda okuduklarıyla bir önerme yapabilir.Üyelik tarihine, yaşına bakarak, otomobiller üstüne sahip olduğu tecrübeyi kendi kendimize belirleyerek sus otur sen demek, bu kadar insanın içinde bence uygun değildir.Her tepki, bir etkiden doğar.Kim niye böyle yapıyor, bir düşünmek gerek.Ben bu forumda bana saygısızlık yapılmadığı sürece, kendimden 2 yaş büyük olana bile abi dedim, saygı gösterdiğim anlaşılsın diye, fikrimi olabildiğince kırmadan, mantığını açıklayarak anlattım.
Ama tamamen iyiniyetle, ve mantıklı bir sebebi olduğunu düşündüğüm şeyi yardım etmek için gelip yazmışsam oraya, ve karşımdaki bana sen ne anlarsın güzel kardeşim derse, ben de sen kimsin, bilirkişi misin diye sormadan edemem.Konuyla tamamen alakasız, hiçbir argümanı, açıklaması olmayan gereksiz yorumları tenzih ediyorum tabi...
Kullanıcı
01-03-2017, 16:21
buradaki hacı dayılardan biri olarak cevaplayayım, genelde bu yaş muhabbeti nereden çıkıyor? adam yaşını başını almış ömrü hayatında 3 SS 30 araç sahibi olmuş, konuya tecrübesini yazıyor... bazen ona cevap olarak 'aracınızı yetkili servise götürüp egsoz bilyasına baktırın!' diye bir cevap geldiğinde aldığı tepki 'yaşın kaç ki yorum yapıyorsun?' oluyor... buradaki ana fikir 'yaş itibariyle benim kullandığım arabaları kullanmış olma ihtimalin yok, ayrıca da vermiş olduğun bilgi yanlış!'... söylenmek istenen bazen ağızdan farklı çıkıyor evet...
Öncelikle söylemim araba konusunda bilgisini konuşturan abiler değil(sen de onlardan birisin yazılarını severek okuyorum,bu arada da abi gençsin hacı dayı değilsin.)
Normal konularda genç insanlar bir şeyler anlatmaya çalışınca hemen 'senin yaşın kaç, Askerlik yap ta öyle gel karşımıza,iş sahibi oldun mu sen?' diyen yaşı büyük olmayı marifet sanıp en yaşlı en bilgili kafasında ki dayılar.
bu 3 Mart 2011 de
Abi aynı zamanda insanlar her geçen gün dahada olgunlaşıyor, eee haliyle 5 yıl önceki düşüncelerimizle 5 yıl sonraki düşüncelerimiz arasında bazen uçurum olabiliyor.
Eee haliyle 25 yaş altı insanlar genelde "tam olarak" olgunlaşmış olmuyor, ki hayat tecrübesi bu yaşta başlıyor :)
17-25 yaş aralığındaki birisiyle 35-45 arası yaşlardaki birisinin bişeylere bakış açısı bu yüzden genelde çok farklı oluyor :)
Hepimiz kardeşiz.
Day Walker
01-03-2017, 19:43
f5'le mesaj değil sayfa sayfa yeni mesja geliyorduda neyse :hehe:
aahahahah :D kaç sayfa atladığımız bilmiyoruzz :hehe:
Güzel bir konu küçüğü hor görmemek gerek büyüğe saygı göstermek gerek.
Bazı konularda öyle karaktersizler oluyor ki
Ahh ahh neyse :)
Saygı saygı
Yoksa kın kın kınamaaa ;)
Yaşa göre muameleye artı olarak kişiye göre muamelede komik :)
Geçen açılan Uludağ'a yanlayarak tırmanma videosunda audi karşı şeritten gelen arabayı biçmekten kıl payı kurtardı,video da bi dünya risk,tehlike vs ama hatırlarsınız Ankara'da sanayide trafiğe kapalı alanda e36 328 cabrio ile donut yapan arkadaşı linç etmek için en önde koşanlardan hiçbirisi Uludağ videosunda yoktu..Bişey yanlışsa herkes için geçerlidir..Bu hatırladığım en güncel olay olduğu için bunu yazdım.
konuya yazilacak cok sey var takipteyim :-)
Maxiboost
01-03-2017, 22:09
Barking adam oldu mu spoiler verin biriniz
Bir bazen yeni üye arkadaşlar konu açıyor bir şey öğrenmek yada uygulamak için. Burdaki üyelerin %95 i için basit bir konu olabilir tabikide. Konuyu açan arkadaş bilmiyor ama malesef ki yerden yere vuruyorlar. Üyenin hem öğrenme şevki kaçıyor hemde öğrenmek için konu açmaya korkuyor. Çünkü birisi bir taş attımı kuyuya 2 sayfa 3 sayfa devam edilıyor vurmaya. Bu arkadaşlara konu ne kadar basit olursa olsun düzgün bir üslüpla cevap vermek yardımcı olmak gerek. Sohbet bölümünde olmayan bir konuda konu sahibiyle makara yapmak ne bilim haksızlık bence.
bu 3 Mart 2011 de
Güzelmiş bu site nostalji oldu:)
Aynı zamanda birkaç tane abimiz güleryüzlü diye herkesi öyle zannetmemek lazım.
Forumda uzun süreli dövüş sporlarıyla uğraşanlar var,
hiç tanımadığın adamla forumda tartışıp telefonunu almak büyük cesaret :)
Burası güneşe ateş edenlerin ülkesi, burası TÜRKİYE beyler :D
İbrahim33
02-03-2017, 00:09
el yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz zannedermiş :) Sinan58
Bir bazen yeni üye arkadaşlar konu açıyor bir şey öğrenmek yada uygulamak için. Burdaki üyelerin %95 i için basit bir konu olabilir tabikide. Konuyu açan arkadaş bilmiyor ama malesef ki yerden yere vuruyorlar. Üyenin hem öğrenme şevki kaçıyor hemde öğrenmek için konu açmaya korkuyor. Çünkü birisi bir taş attımı kuyuya 2 sayfa 3 sayfa devam edilıyor vurmaya. Bu arkadaşlara konu ne kadar basit olursa olsun düzgün bir üslüpla cevap vermek yardımcı olmak gerek. Sohbet bölümünde olmayan bir konuda konu sahibiyle makara yapmak ne bilim haksızlık bence.
Abi bu konu yeni bir şey değil çok eskiden de vardı aslında.
Tabi söylediklerinde haklısın. GuNeS
İbrahim33 Abi onuda geçtim adam senden fiziki olarak güçsüz olsa bile alkollü birine denk gelirsin cebindeki silahı çıkarıp sıkar o 1 milyon kafayla.
Yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl haberlerde izlemiştim, sokağın ortasında adam bara girmek istiyor tabi korumalar almıyor.
Korumanın yanına gidip belinden silahını çıkarıp sakince adamın beline doğrultup sıkıyor.
Adamı görsen öyle bir rahat yapıyorki kurşunlama işini, hemde sokağın ortasında.
Adam sadece mekana almadığı için vurdu milletin önünde.
Memleketimde böyle insanlar varken tanımadığı adamla söz dalaşına girmek kumar oynamaktır :)
Drive Fast
02-03-2017, 18:48
İbrahim33 Abi onuda geçtim adam senden fiziki olarak güçsüz olsa bile alkollü birine denk gelirsin cebindeki silahı çıkarıp sıkar o 1 milyon kafayla.
Yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl haberlerde izlemiştim, sokağın ortasında adam bara girmek istiyor tabi korumalar almıyor.
Korumanın yanına gidip belinden silahını çıkarıp sakince adamın beline doğrultup sıkıyor.
Adamı görsen öyle bir rahat yapıyorki kurşunlama işini, hemde sokağın ortasında.
Adam sadece mekana almadığı için vurdu milletin önünde.
Memleketimde böyle insanlar varken tanımadığı adamla söz dalaşına girmek kumar oynamaktır :)
o sakin adam onur özbizerdik dedesi dündar kılıç üvey babasıda alaattin çakıcı o yüzden o kadar rahat bir abi :D
Redfish16V
03-03-2017, 00:00
sene 2008'de üye oldum.Ondan öncesinde de modifiyem,opelim gibi sitelerde ufaktan takılmışlığım vardı :) 2008'den 2013'e kadar hiç yazmadım buranın kültürünü üyeleri tanımaya çalıştım. . hatta sene 2013'tede ilk yazdığım konulardan biride hava durumu konusuydu :) O konudan sonra yavaş yavaş forum içerisine girdim denilebilir.. Normal yaşantımda da aynı politikayla yaşarım.Benden çok zıt olsa bile karşımdaki ilk adımım daimi iyi ve saygı içeriklidir.Bizim jenerasyon neyse de bi sonraki jenerasyonda ciddi bir delikanlılık var..
o sakin adam onur özbizerdik dedesi dündar kılıç üvey babasıda alaattin çakıcı o yüzden o kadar rahat bir abi :D
Tam olarakda o adamdan bahsediyordum hocam, ama aklıma bir türlü gelmemişti.
Adam harbi deli, aklını peynir ekmekle yemiş :D
Drive Fast
03-03-2017, 11:51
Tam olarakda o adamdan bahsediyordum hocam, ama aklıma bir türlü gelmemişti.
Adam harbi deli, aklını peynir ekmekle yemiş :D
Adam tam bir sıkıntı tam bir bela yazında bi otele gidiyor lobide bi genç çocuk var tespih sallıyor buda tespihi cebine koy diyo çocuk gider yapiyo yaptigi an bacagina sıkıyor rahatsız psikolojik deli :D
Adam tam bir sıkıntı tam bir bela yazında bi otele gidiyor lobide bi genç çocuk var tespih sallıyor buda tespihi cebine koy diyo çocuk gider yapiyo yaptigi an bacagina sıkıyor rahatsız psikolojik deli :D
tesbih salladı diye birinin bacağına sıkmak mı delilik yoksa konuyla hiç alakası olmamasına rağmen 3 kişinin kafasına sıkıp müebbet almak mı delilik ?
Kendinizi bilim,kültür edebiyat gibi konularda geliştirin. youtube türk mafya babaları yazan bir nesil videolarda gördükleri insanlara özenerek rol model biçiyorlar kafalarında. Devletin gelişmesini mafyacılık oynayarak değil bilimde yeni buluşlar yaparak sağlayabiliriz. Yukarıda bahsettiğim 3 kişinin kafasına sıkan abi bunları gözlerimin önünde yaptı. Ne kazandı ? Ne kaybetti ? Biz burada reis dayı falan diyoruz da sadece makarasına konuşuyorduk. Şahsen sanal alemde mafya özentisi birini gördüğüm zaman gülme geliyor :) Peker ile fotoğraf çektiren otomatik olarak takım elbise+tesbih kombinasyonuna bürünüyor. Herkes birinin adamı olmak için çabalıyor kimse iyi bir adam olayım derdinde değil. Abimin cenazesinde Peker ile fotoğraf çektirmek için sıraya giren adam görünümlü sahte delikanlıları gördüm ben. Cenaze umurlarında değildi. Tek dertleri facebook'a Bir umuttur yaşamak yazabilmek...
Drive Fast
03-03-2017, 13:30
tesbih salladı diye birinin bacağına sıkmak mı delilik yoksa konuyla hiç alakası olmamasına rağmen 3 kişinin kafasına sıkıp müebbet almak mı delilik ?
Kendinizi bilim,kültür edebiyat gibi konularda geliştirin. youtube türk mafya babaları yazan bir nesil videolarda gördükleri insanlara özenerek rol model biçiyorlar kafalarında. Devletin gelişmesini mafyacılık oynayarak değil bilimde yeni buluşlar yaparak sağlayabiliriz. Yukarıda bahsettiğim 3 kişinin kafasına sıkan abi bunları gözlerimin önünde yaptı. Ne kazandı ? Ne kaybetti ? Biz burada reis dayı falan diyoruz da sadece makarasına konuşuyorduk. Şahsen sanal alemde mafya özentisi birini gördüğüm zaman gülme geliyor :) Peker ile fotoğraf çektiren otomatik olarak takım elbise+tesbih kombinasyonuna bürünüyor. Herkes birinin adamı olmak için çabalıyor kimse iyi bir adam olayım derdinde değil. Abimin cenazesinde Peker ile fotoğraf çektirmek için sıraya giren adam görünümlü sahte delikanlıları gördüm ben. Cenaze umurlarında değildi. Tek dertleri facebook'a Bir umuttur yaşamak yazabilmek...
Abi cok haklısın zaten bi tayfa varki elinde tespih olunca kendini baba sanıyor... bende işin makara kısmındayim bu pis hayatlara özendiğim yok :D
eldorado
03-03-2017, 13:53
bence bu tarz bi mesaj 'siyaset' içinde gelmeli
bence bu tarz bi mesaj 'siyaset' içinde gelmeli
Gerekli görürsek onuda açarız.
İyi forumlar.
Korollacı
05-03-2017, 07:52
birde su var uyelik tarihi eski olup mesaj sayisi cok olunca kendisini forumun hissedari sanan , herseyi en dogru ve en iyi kendisinin ve saksakcilik yaptigi kisinin bildigini dusunen cok bilmis ukala uyelerde var.
ornegin herhangi bir konu aciliyor altinada uyenin teki biseyler yaziyor yada soruyor hemen dalga gecmeler alay eder gibi cevap yazmalar sanki anasinin karnindan cikarken elinde 16 17 lokmayla cikmis veya anasinin karnindan cikarken ken block misali yanlamaya baslamis herseyi yalayip yutmuscasina konusmalar.
gundemdeki herhangi bir konu veya olay tartisildiginda yukarida bahsettigim turden 5 bilemedin 10 kisi lemur ailesi gibi hemen toplanip saygi ve sevgi cercevesinde fikrini beyan edene karsi saygisiz ve hakaret vari yorumlarda bulunuyor herkes herkesle ayni fikirde olmak zorunda degil.