Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Twincharger Yardım
crazyngagerz
01-03-2017, 08:14
Merhaba arkadaşlar,
Golf 5 2009 model 1.4 Tsi araç sahibiyim, son zamanlarda bir sorun yaşamaktayım.
*Araç yüksek devirlere çıkarken 3000 devir civarı kesme yapıp sonra devam ediyor.
*Bir usta baktı ve supercharger bazen çalışmıyor dedi fakat ben çalışma sesini duyuyorum.
*Araç bazen atmosferik bir araç gibi yürüyor.
*Araç şu an 70 bin kilometrede.
Tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum. Kayseri'de özel servislerde bu motordan çok anlayan usta yok yetkili serviste çok pahalı.
Şimdiden teşşekkürler
Dv yi bir kontrol ettirin. Hava akış sensörlerine de bir baktırın. Eğer sorun yoksa devir daim pompası değişmesi gerekir zaten araba basınç hatası da vermesi lazım. Bende çok uğraştım ibiza cupra da oradan biliyorum.
n75 ve n249 valfleri var onları bi kontrol ettir istersen daha önceden 1.4 tsi jettada aynı problemi yaşamıştım
crazyngagerz
01-03-2017, 09:33
Dv yi bir kontrol ettirin. Hava akış sensörlerine de bir baktırın. Eğer sorun yoksa devir daim pompası değişmesi gerekir zaten araba basınç hatası da vermesi lazım. Bende çok uğraştım ibiza cupra da oradan biliyorum.
Siz nasıl çözdünüz?
crazyngagerz
01-03-2017, 09:35
n75 ve n249 valfleri var onları bi kontrol ettir istersen daha önceden 1.4 tsi jettada aynı problemi yaşamıştım
Bende n75 ve n249 valfleri diye düşündüm ama ustanın superchargerda sorun olabilir demesi beni şaşırttı.
Siz nasıl çözdünüz?
Devir daim pompası değişti araba düzeldi. Önceleri çok inkar ve isyan ettim ne alakası var diye ama supercharger devir daim pompasına bağlıymış. :)
crazyngagerz
03-03-2017, 16:39
Devir daim pompası değişti araba düzeldi. Önceleri çok inkar ve isyan ettim ne alakası var diye ama supercharger devir daim pompasına bağlıymış. :)
N75 valfi ile başladım. Genel olarak devirdaym pompası deniyor, supercharger hareketini oradan alıyormuş. Bakalım gözlem yapıp göreceğim.
Once isin ehli bi ustaya git bence.
Yola cikin bi log alsin baksin
Avans
Basinc
Yakit basinci
Gibi degerlere
+ olarak hata kodlarina sonra tamirat yoluna git.
Bobin buji en son ne zamandegistin ?
crazyngagerz
03-03-2017, 17:07
Once isin ehli bi ustaya git bence.
Yola cikin bi log alsin baksin
Avans
Basinc
Yakit basinci
Gibi degerlere
+ olarak hata kodlarina sonra tamirat yoluna git.
Bobin buji en son ne zamandegistin ?
Bobin değişimi yapmadım fakat bujileri 2000 km önce değiştirdim.
Bir hata kodu yok şu an için,
N75 valfi ile başladım, usta genel olarak bu parça yüzünden oluyor dedi. Yaşadığım yerde işinin ehli usta yok ve yetkili servis en az 4 gün kalmalı araç dedi.
Vag com u olan kimse yok mu koca kayseride bakin hepberaber.
crazyngagerz
04-03-2017, 07:50
Vag com u olan kimse yok mu koca kayseride bakin hepberaber.
Vagcom var hocam yetkili servis baktı fakat belirli bir arıza kaydı yok.
Bobinler ya da bujiler olsa arza ışığı yakar. Şu an kodlarını hatırlamıyorum bütün valfleri değiştirdim bir fark olmamıştı. İnşallah sizin sorununuz valflerle çözülür.
crazyngagerz
04-03-2017, 09:02
Bobinler ya da bujiler olsa arza ışığı yakar. Şu an kodlarını hatırlamıyorum bütün valfleri değiştirdim bir fark olmamıştı. İnşallah sizin sorununuz valflerle çözülür.
Emre bey muhtemelen sorunum su pompası gibi görünüyor çünkü bazen supercharger sesi duyulmuyor.
Araba soğukken daha fazla kesiliyordu devir daim pompası üzerinde manyetik kavrama kayışı döndürüyormuş manyetik bozulduğunda çöp. Tamiratı falan da yokmuş. Araştırmıştım ama siz bir sordurun yine de. Ayrıca buji ya da bobin olsa alt devirlerde değil üst devirlerde kesiklik yapıyor.
Emre bey muhtemelen sorunum su pompası gibi görünüyor çünkü bazen supercharger sesi duyulmuyor.
Aynen kayışın yazılarını takip etmişliğim vardır döndürmüyordu :)
crazyngagerz
04-03-2017, 09:14
Araba soğukken daha fazla kesiliyordu devir daim pompası üzerinde manyetik kavrama kayışı döndürüyormuş manyetik bozulduğunda çöp. Tamiratı falan da yokmuş. Araştırmıştım ama siz bir sordurun yine de. Ayrıca buji ya da bobin olsa alt devirlerde değil üst devirlerde kesiklik yapıyor.
Benimde muhtemelen manyetik kavramada sorun var.
crazyngagerz
04-03-2017, 09:15
Aynen kayışın yazılarını takip etmişliğim vardır döndürmüyordu :)
Sizde bu sorun tekrar etti mi?
Sizde bu sorun tekrar etti mi?
Yok sorunsuz şekilde binmeye devam ettim sorun olmadı.
crazyngagerz
04-03-2017, 09:24
Yok sorunsuz şekilde binmeye devam ettim sorun olmadı.
Teşekkür ederim Emre bey, bakalım tsi artık korkutucu olmaya başladı.
Vagcom var hocam yetkili servis baktı fakat belirli bir arıza kaydı yok.
Yola ciksaniz avans ve basinclara baksaniz log alip diyorum ben de ,ariza kodu ile alakali diil yani.
crazyngagerz
04-03-2017, 10:28
Yola ciksaniz avans ve basinclara baksaniz log alip diyorum ben de ,ariza kodu ile alakali diil yani.
Hafta içi bırakacağım, usta test sürüşü yapıp o şekilde bakalım dedi.
crazyngagerz
11-03-2017, 13:54
Sorun elektrikli devirdaim olarak görünüyor takip edenlerin bilgisine...