Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Ses Yalitimi - Kapi izolasyonu
lostromos
01-03-2017, 22:15
Merhaba arkadaşlar seri halinde devam eden yalıtım videolarım. Düşünenlere fikir olabilir.
1.Bölüm:Kaput altı izolasyon ve başlangıç ses testi
Arac Ses Yalıtımı Bolum 1 - Kaput Altı İzolasyon ve İzolasyon Oncesi Test - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ui-zwsd_K8s)
2. Bölüm: Torpido izolasyonu
Arac Ses Yalıtımı Bolum 2 -Torpido İzolasyonu - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=qbeKyj2ilzA)
3. Bölüm: Kapı içi izolasyon
Arac Ses Yalıtımı Bolum 3 - Kapı İzolasyonu - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sXkjDPK8Kbw)
Sadece kaput altı olanı izledim ama bilmiyorum biliyomusunuz o akustik sünger ısıya hiç dayanıklı bi malzeme değil belki farklı kalitede olanları dayanıklıdır malzeme hakkında detaylı bilgi sahibide değilim ama söylemek istedim :) bagaj kapağında kullandım bende işe yarıyor baya gerçi uzun zaman oldu söküp bi değiştiriyim aklıma gelmişken :)
süngeri yapıştırdığınız bant nedir? http://www.hepsiburada.com/geko-cift-tarafli-bant-extra-guclu-hali-ve-zemin-banti-50mmx25m-double-net-p-HRMOD22030
bunun gibi bir bant mı ?
darkmoon
02-03-2017, 18:55
yalnız araca sağlam kilo olarakda yük bindiriyor onunda hesabını ona göre yapın.
lostromos
02-03-2017, 19:56
Sadece kaput altı olanı izledim ama bilmiyorum biliyomusunuz o akustik sünger ısıya hiç dayanıklı bi malzeme değil belki farklı kalitede olanları dayanıklıdır malzeme hakkında detaylı bilgi sahibide değilim ama söylemek istedim :) bagaj kapağında kullandım bende işe yarıyor baya gerçi uzun zaman oldu söküp bi değiştiriyim aklıma gelmişken :)
kaput altı için özellikle yanmaz ısıya dayanıklı sünger aldım. Dayanıksız olanlar kül gibi dağılıp gidiyor dediğiniz gibi
lostromos
02-03-2017, 19:57
süngeri yapıştırdığınız bant nedir? http://www.hepsiburada.com/geko-cift-tarafli-bant-extra-guclu-hali-ve-zemin-banti-50mmx25m-double-net-p-HRMOD22030
bunun gibi bir bant mı ?
sünger kendinden yapışkanlı gayette sağlam.
lostromos
02-03-2017, 19:58
yalnız araca sağlam kilo olarakda yük bindiriyor onunda hesabını ona göre yapın.
Toplamda 5-8 kg ekstra yük binecektir. Süngerler çok ağır değil.
mehmetRS
18-03-2017, 22:35
5 mm lik olan yapışkanlı süngeri nereden aldınız acaba paylaşabilirmisiniz?
lostromos
19-03-2017, 00:30
5 mm lik olan yapışkanlı süngeri nereden aldınız acaba paylaşabilirmisiniz?
Evimin yakinlarinda bu islerle ugrasan toptancidan aldim. İnternet siteleri varmi bilmiyorum isterseniz ogrenebilirim
sekizsilindir
19-03-2017, 00:48
Evimin yakinlarinda bu islerle ugrasan toptancidan aldim. İnternet siteleri varmi bilmiyorum isterseniz ogrenebilirim
Malzemenin tam adını öğren varsa markası..
lostromos
19-03-2017, 09:51
Malzemenin tam adını öğren varsa markası..
Emredersin!
mehmetRS
19-03-2017, 10:39
çok sevinirim gerçekten, bekliyor olacağım çok teşekkürler.
lostromos
19-03-2017, 10:46
Rica ederim ne demekmehmet bey buradan bilgilendirirm sizi
Desibel videosu ne zaman :):)
darkmoon
19-03-2017, 11:45
güzel uygulamalar yalnız araba bmw sanırım zaten onların kaplaması izalasyonu iyidir heleki eskiyse eskilerde kalın kapılara plastik demir kaplamalar koyarlardı yenilerde bile yok .. kapılara ses sistemi yapıcaksanız iyide yol gürültüsüne çok büyük etki etmez..
kaputta da öyle benzinli araçlar zaten sessiz olur şilteside varsaki resimde gördüğüm kadarı ile var o izalasyon fazla faydalı olmuyor çünkü motor sesi kaputtan gelmiyor motor sesi motorun iç haznesinden geliyor yani izalasyonu iç tarafa yapmanız lazım esasen motorun gürütüsünü kesmek için.. eski dti tarzı motoru çok gürültülü çalışan bir dizel olsa ona tamam derdimde bmw heleki benzinli ise saat gibi çalışıyordur zaten ..
bence en başarılı uygulama torpido olmuş özellikle 3 yaşına 5 yaşına gelen araçların kronik sorunu trim sesleri bu izalasyon hepsini kesiyor hep niyet ettiğim bir şeyde eriniyorum her defasında..
eğer yol gürültüsünü lastik sesini kesmek isterseniz asıl davlumbaz içi ve arka çamurluk kısımlarına izalasyon yapın farkı görüceksiniz..
lostromos
19-03-2017, 12:12
güzel uygulamalar yalnız araba bmw sanırım zaten onların kaplaması izalasyonu iyidir heleki eskiyse eskilerde kalın kapılara plastik demir kaplamalar koyarlardı yenilerde bile yok .. kapılara ses sistemi yapıcaksanız iyide yol gürültüsüne çok büyük etki etmez..
kaputta da öyle benzinli araçlar zaten sessiz olur şilteside varsaki resimde gördüğüm kadarı ile var o izalasyon fazla faydalı olmuyor çünkü motor sesi kaputtan gelmiyor motor sesi motorun iç haznesinden geliyor yani izalasyonu iç tarafa yapmanız lazım esasen motorun gürütüsünü kesmek için.. eski dti tarzı motoru çok gürültülü çalışan bir dizel olsa ona tamam derdimde bmw heleki benzinli ise saat gibi çalışıyordur zaten ..
bence en başarılı uygulama torpido olmuş özellikle 3 yaşına 5 yaşına gelen araçların kronik sorunu trim sesleri bu izalasyon hepsini kesiyor hep niyet ettiğim bir şeyde eriniyorum her defasında..
eğer yol gürültüsünü lastik sesini kesmek isterseniz asıl davlumbaz içi ve arka çamurluk kısımlarına izalasyon yapın farkı görüceksiniz..
Onerileriniz icin teşekkür ederim. Kaputta dediğiniz gibi ic gurultu ile beraber disariya giden seside azaltmak istedim. 1db bile azaltsam yeterlidir. Videolarin devamindabelirttiginiz gibi davlumbaz altlarina uygulamalarim olacaktir.
sekizsilindir
19-03-2017, 13:47
Emredersin!
Rica :D
Cep telden yazıyorum klavye sürçmesi olmuş, marka istememin sebebi bulunduğumuz yerde aynı ürünü bulma ihtimali olabilir, bulunmayan Hint kumasiysa, :) bize de gerekliyse verecegin adresten sipariş ederiz.
lostromos
19-03-2017, 14:14
Rica :D
Cep telden yazıyorum klavye sürçmesi olmuş, marka istememin sebebi bulunduğumuz yerde aynı ürünü bulma ihtimali olabilir, bulunmayan Hint kumasiysa, :) bize de gerekliyse verecegin adresten sipariş ederiz.
Tamamdir yalniz heryerde bulunabilecek bir urundur 5mm 10mm yapiskanli akustik sunger diye aratinca bol miktarfa cikiyor. Ama bn yinede aldigim yerin bilgilerini paylaşırım
mehmetRS
21-03-2017, 17:07
Tamamdir yalniz heryerde bulunabilecek bir urundur 5mm 10mm yapiskanli akustik sunger diye aratinca bol miktarfa cikiyor. Ama bn yinede aldigim yerin bilgilerini paylaşırım
heryerde var evet lakin kendinden yapışkanlı olanlardan 5mm ya yok, yada korku filmlerine konu olacak paralar istiyorlar :)
Alınan yerin bilgileri ile ilgili son durum nedir? :D
Bildiği yer olan varmı? Bitüself'i yapı market yerine dışardan aldım doğru karşılaştırmaysa 5 top malzemede neredeyse 100 tl fark etti.
Bilindik yerden kasıt yapışkanlı akustik sünger için.