PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : -30 Derecede Araba Nasıl Çalışır !!

mkayam71
04-03-2017, 19:25
Arkadaşlar memleketin en soğuk ili olan Ağrı'da yaşamaktayım bizim buralarda havalar ciddi şekilde soğuk oluyor. Bu gün sizler için bunun bir videosunu çekeyim dedim. Bu sabah hava -30 derece idi. Gerçi burda -38 i de gördüm ama o zaman bir video çekmek aklıma gelmedi. Aracımın -30 da ki çalışma performansı ilk çalıştırma sırasında aşınma sesleri gelse de araç tek marşta çalıştı. Ancak -38 de durum daha vahimdi şarkır şukur ses geliyordu zor güç çalışmıştı . Yine o denli soğuk olursa onunda videosunu çekeceğim.
Bu arada araçta kullanılan yağ mobil 0w40 esp

-30 derece soğuk motor çalıştırma, Cold engine start -30 , - YouTube (https://youtu.be/f_sBeMmkQpI)

Drive Fast
04-03-2017, 20:36
Aracınız benzinli anladığım kadariyla calistirmadan önce kontak açıp kapatmanızı anlamadim sebebi nedir

0M42
04-03-2017, 20:45
Çok merak ettiğim bir mevzu bu -30 40 larda yağ resmen buz dolabına koyulmuş bal gibi oluyor bu kıvamda yağı yağ pompsı ne ara çekiyor da motora basıyor ve motor o sıcaklıkta ısınana kadar kısmen yağsız çalışabiliyor çok enteresan.

cuneytturkoglu
04-03-2017, 20:56
Araba çalışmaz ise eğerki iki kişi iseniz birisi hava filtresini söktükten sonra deodorant sıkıp diğeride marşa basarsa çalıştırmanız daha kolay olur. :) buda bir başka taktik. :)

Oznsrl
04-03-2017, 21:00
o ısıda biyere gidiyomusunuz araçla yoksa sadece çalıştırdınız mı :) youtubeda bu derecelerde dizel motor videoları var onlar baya zevkli oluyor :D

mkayam71
04-03-2017, 21:02
Aracınız benzinli anladığım kadariyla calistirmadan önce kontak açıp kapatmanızı anlamadim sebebi nedir

benzin pompası tam olarak pompalasın ve göstergeler kendine gelsin diye yapıyorum :D tek tık basınca o soğukta benzin pompası bazen pompalamıyor biraz daha zor çalışıyor.

mkayam71
04-03-2017, 21:05
Araba çalışmaz ise eğerki iki kişi iseniz birisi hava filtresini söktükten sonra deodorant sıkıp diğeride marşa basarsa çalıştırmanız daha kolay olur. :) buda bir başka taktik. :)

:D aklımda bulunur gayet mantıklı

o ısıda biyere gidiyomusunuz araçla yoksa sadece çalıştırdınız mı :) youtubeda bu derecelerde dizel motor videoları var onlar baya zevkli oluyor :D
evet gidiyorum malesef :D iş yeri 5 km uzakta hemde kısa mesafe araba ısınmadan iniyorum geri :D

Çok merak ettiğim bir mevzu bu -30 40 larda yağ resmen buz dolabına koyulmuş bal gibi oluyor bu kıvamda yağı yağ pompsı ne ara çekiyor da motora basıyor ve motor o sıcaklıkta ısınana kadar kısmen yağsız çalışabiliyor çok enteresan.

yağ çubuğunu çektiğimde bile ondaki yağ da 0w40 olmasına rağmen dediğiniz gibi olmuştu... yazık oluyor arabaya :D

sekizsilindir
04-03-2017, 21:29
Uzak doğudan ikinci el, cesaret ister..

Drive Fast
04-03-2017, 21:30

Bi bu soğuk marşlar bide atiyorum 30 senedir oldugu yerde yatan hic çalışmamış araçların çalıştırma videolarindan çok keyif alıyorum bende gecen bi kere hem senelerdir calismayan hemde soğuk marş yaptiklari dizel bi mercedes minibuse denk geldim izlerken acayip keyif aldım soktuler taktılar aku geldi takviye yaptilar falan en sonunda çalıştı terapi gibi geldi valla : D

sekizsilindir
04-03-2017, 21:36
Uzak doğudan ikinci el, cesaret ister..

-34 yağ testi

https://youtu.be/DuB4_wLzruM

Oznsrl
04-03-2017, 21:36
Bi bu soğuk marşlar bide atiyorum 30 senedir oldugu yerde yatan hic çalışmamış araçların çalıştırma videolarindan çok keyif alıyorum bende gecen bi kere hem senelerdir calismayan hemde soğuk marş yaptiklari dizel bi mercedes minibuse denk geldim izlerken acayip keyif aldım soktuler taktılar aku geldi takviye yaptilar falan en sonunda çalıştı terapi gibi geldi valla : D

bitane örnek atarmısın merak ettim gerisini kendim bulurum sanırm :)

Drive Fast
04-03-2017, 21:42
bitane örnek atarmısın merak ettim gerisini kendim bulurum sanırm :)
Az bahsettiğim ve start videolari arasindaki favorim :D

https://youtu.be/o2QBLauaC-Q

Oznsrl
04-03-2017, 21:59
Az bahsettiğim ve start videolari arasindaki favorim :D

hem soğuk hem 12 yıl geçmiş çok iyi :) baya uğraştı hatta bi ara fazladan akü bağladı herlade daha iyi marş basmaya başladı ama değdi gerçi ısıtmak yerine balata spreyi bassa mermi gibi çalışırdı bence :D

westalim
04-03-2017, 22:08
hocam ben de kontağı açıp kapıyorum 1 defa falan çok soğukta bujiler kendine gelmesi için değil mi yanlış mı biliyorum

Grimlord
04-03-2017, 22:11
https://www.youtube.com/watch?v=U5DoLcTC2sI

TAnk mısın mübarek Ikarus :D

rekord2000
04-03-2017, 22:19
Opel Rekord 2000 cold start -8 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=zVg4Fwm-Le8)

buda benim ihtiyarın -8 de cold start denemesi. yaklaşık 7 8 gündür içine girememiştim.

mhmtsrtp
04-03-2017, 22:27
Hocam bende 2 yildir Erzurumda yasiyorum. İlk geldigimde bende cok sasirmisdim hatta sirf bu yuzden dizel arabalardan uzak duruyorum. Burda benzinli araclarda hic sikinti yasanmiyor daha dogrusu ben hic sikinti yasamadim cok sukur ama dikkat ettimde sizin araciniz bayagi zorlandi. Ben cok soguk gunlerde araci kapimin onune birakmiyorum, direk gunes ısıgini alabilicek yerlerde park ediyorum sende buna dikkat edersen bi nebze faydali olur die dusundum

Drive Fast
04-03-2017, 22:32
hocam ben de kontağı açıp kapıyorum 1 defa falan çok soğukta bujiler kendine gelmesi için değil mi yanlış mı biliyorum

Dizel araclarda ısıtma bujisi için iyi olur

westalim
04-03-2017, 22:38
Dizel araclarda ısıtma bujisi için iyi olur

benzinlide gerek yok mudur böyle bi işleme ?

rekord2000
04-03-2017, 23:20
benzinlide gerek yok mudur böyle bi işleme ?

yoktur. benzin pompası sağlamsa direk marş basılır.

Sert@ç
05-03-2017, 03:59
benzin pompası tam olarak pompalasın ve göstergeler kendine gelsin diye yapıyorum :D tek tık basınca o soğukta benzin pompası bazen pompalamıyor biraz daha zor çalışıyor.

Benzinli arabada bahsettiğiniz benzin pompalama olayı aracın kapısı kumandadan açtığınız an başlar yani zor çalışma gibi birşey olmaz
Hatta bence kontak aç kapat yapmayın her seferinde abs motor vs beyinleri uyandırırken akünün gücünü çok düşürebilir o soğukda

Dou
05-03-2017, 04:36
Arkadaşlar memleketin en soğuk ili olan Ağrı'da yaşamaktayım bizim buralarda havalar ciddi şekilde soğuk oluyor. Bu gün sizler için bunun bir videosunu çekeyim dedim. Bu sabah hava -30 derece idi. Gerçi burda -38 i de gördüm ama o zaman bir video çekmek aklıma gelmedi. Aracımın -30 da ki çalışma performansı ilk çalıştırma sırasında aşınma sesleri gelse de araç tek marşta çalıştı. Ancak -38 de durum daha vahimdi şarkır şukur ses geliyordu zor güç çalışmıştı . Yine o denli soğuk olursa onunda videosunu çekeceğim.
Bu arada araçta kullanılan yağ mobil 0w40 esp

-30 derece soğuk motor çalıştırma, Cold engine start -30 , - YouTube (https://youtu.be/f_sBeMmkQpI)

0w40'da olsa -30 için gereksiz kalın.

Önerilen viskoziteler arasında varsa tam sentetik 0w20 ya da 0w30 tercih edin. Hem donma noktası daha düşüktür, hem de normal çalışma ısısına daha çabuk ulaşacaktır.

mkayam71
05-03-2017, 11:34
Benzinli arabada bahsettiğiniz benzin pompalama olayı aracın kapısı kumandadan açtığınız an başlar yani zor çalışma gibi birşey olmaz
Hatta bence kontak aç kapat yapmayın her seferinde abs motor vs beyinleri uyandırırken akünün gücünü çok düşürebilir o soğukda

benimki arızalı biraz kafasina gore takılıyor o yüzden garanti olsun diye yapıyorum :D

Berkan
06-03-2017, 09:11
0w40'da olsa -30 için gereksiz kalın.

Önerilen viskoziteler arasında varsa tam sentetik 0w20 ya da 0w30 tercih edin. Hem donma noktası daha düşüktür, hem de normal çalışma ısısına daha çabuk ulaşacaktır.

Sizin oralarda yüzyılın icadı meşhur Engine block heater güzel olmazmıydı bu ve bu tarz illerdeki araçlara :) :beuj:

Rec.O
06-03-2017, 10:41
o yıllardır çalışmayan merco nedir ben arabayı 1 hafta calıstırmasam aklımı yitiriyorum calısacakmı acaba diye, veya ne arıza cıkaracak diye :D

mkayam71
06-03-2017, 10:42
Sizin oralarda yüzyılın icadı meşhur Engine block heater güzel olmazmıydı bu ve bu tarz illerdeki araçlara :) :beuj:

o nedir hic duymadım biraz açıklar misin

Yogi
06-03-2017, 10:48
o nedir hic duymadım biraz açıklar misin

Motor blogunun ıcıne rezistans gibi bir parça yerleştiriliyor. Elektrik verince ısınıp motor sıvılarının donmamasını engelliyor.

Subaru Winter start up -44c - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=dIsG_8TVokw)

http://www.blogcdn.com/green.autoblog.com/media/2009/07/block-heater.jpg

https://dq4zp01npifg0.cloudfront.net/sites/default/files/content/files/panheatpad09.jpg

mkayam71
06-03-2017, 14:00
Çok iyiymiş bu :D bizim memlekete de lazim :D

Dou
07-03-2017, 03:56

Bizim buranın havası Ankara ikliminin rüzgarlı versiyonu gibi, genelde kışları -10 dereceyi pek geçmez yavrum :) Kuzey eyaletlerde kullanılıyor ama heater.