Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scirocco 160hp manuel - Leon FR SC 140hp manuel - Golf 1.4 TSI 160hp manuel

Oguz Ozturk
05-03-2017, 10:11
Öncelikle herkese iyi forumlar. Bu günlerde araç değiştireceğim gibi duruyor. Fakat çok kararsızım.
Scirocco 160hp manuel - Leon FR SC 140hp manuel - Golf 1.4 TSI 160hp manuel
Bu 3 araçtan birini aldığım takdirde Stage 1 yazılım+dp+filtre+düz boru çekmeyi düşünüyorum.
Şuanki aracım Corsa D GSI stage1 210hp. Bu açıdan yavaşlamış gibi hisseder miyim? Ayrıyeten söylemek istiyorum ki aracın içine giren rüzgar seslerinden uğultulardan bıktım bu yüzden bir üst segment araçlarını tercih edeceğim.
Sizce bu araçlar yol tutuş - performans - hafif dokunuşlarla elde edilecek görünüş - biraz da az yaksa iyidir dersek tercihiniz ne olurdu ?

onursumer
05-03-2017, 10:12
açıkcası ben golf ile scirocco arasında seçim yapardım eğer coupe ısrarı yoksa kesinlikle golf

Oguz Ozturk
05-03-2017, 10:16
Tercih sebebiniz ne olurdu peki, benim de aklım biraz onda :D

McKrop
05-03-2017, 11:31
Golf secenegi her zaman bir numaradir bizim ulkede. Golf-Leon-Rocco. Eski kasa scirocco olarak dusunursek tabi. Sunuda belirtiyim SC 1.4 140 leon, 5 kapi 1.4 140 leondan daha hizli. Kasa daha hafif, yol tutus daha iyi, dingil araliklari daha kisa, kasa ebatlari daha kucuk. Tum bunlardan dolayi yakiti daha az diye tahmin ediyorum.

ikuybu
05-03-2017, 11:51
Golf ve rocco yazılım,egsoz,dv ve filtre ile yaklaşık 200 210 hp civarı olur.
Şuan ilanlarda beyaz dolu bir golf var manuel,tercih edilebilir.
Leonda yakışıklı araba ama yazılım egsoz ile 200 hp ler biraz zor gibi daha fazlası gerekebilir.
Mini cooper s de bakabilirsiniz.

onursumer
05-03-2017, 11:52
Tercih sebebiniz ne olurdu peki, benim de aklım biraz onda :D

ben bluegt yi almadan once leon fr bakmıştım hem stok yoktu o donem uzun tarihler vermeleri ve açıkcası içini vs pek beğenmemem ile almamıştım , golf bu konuda daha iyi diye düşünüyorum

İbrahim33
05-03-2017, 12:12
rocconun sürüş dinamikleri verdiği hissiyat keyif , direksiyon tepkileri diğer araçlardan kesinlikle daha iyi. ama piyasadaki imajından dolayı ben tercih etmezdim

1.75 tbi giuletta kovalardım ben senin yerinde olsam. yazılıma falan gerek kalmaz hem... orj 235 hp.

mesela şu kombinasyon gibi bulursan tadından yenmez. hem belediye dağıtmış gibi her köşe başından fırlama ihtimalide yok :)

araç 1.4 m.air , (kombinasyonu gör diye ekledim)

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-temiz-spor-paket-deri-doseme-orjinal-navigasyon-18-jant-298051663/detay)

sevo16
05-03-2017, 12:58
Rocco sahibi olarak tabiki rocco diyorum zaten şimdiki aracında dikkat çeken bir araç ama golfte aklımı karıştırırdı yalan yok beğendiğin arabalara git bak araç başında en doğru kararı verirsin

Leon nedense ısınamadım güzel araç ama artık heryerde egzozlu difüzörlü leon var

Yalnız yol sesi diyorsan sciroccoda şehir içinde idare etse de şehirler arası yolda müziğin sesini açmak zorunda kalıyorsun bu konuda üzebilir

sevo16
05-03-2017, 13:00
Birde alırken bende tereddüt ettim roccoya apaci gözüyle bakılıyor diye ama bu tamamen sizin arabanıza yaptıklarınıza ve kullanmanıza bağlı ben çevremden Hep olumlu yorumlar aldım

cuneytturkoglu
05-03-2017, 13:46
Söylediğiniz arabaların hiç birisi az yakmıyor. Yol tutuşu olarak tip olarak scirrocco en iyisi. Söylediğiniz modeller haricinde mcs veya guiletta 1.75tbi çok daha güzel olur bence. Leon ve golf arasında seçim yapmak isterseniz ben sc olmayan normal leon derim satışı daha kolay olur. Hangi araba olursa olsun taktırdığınız parçalara ve kullanışına bağlı olarak yorum yapılıcaktır apachiliğe filan takılmayın bence.

beetle
05-03-2017, 13:52
trim sesi sorun ise leon son sırada olur

bomonti
05-03-2017, 13:56
Golf 5 alt yapısıyla yaşamını sürdüren scirocco çok gereksiz o paralara. Onun yerine 5 kapılı olan Leon bile daha mantıklı, modern şık ve teknolojik. Yol tutuş zaafiyetleri sebebiyle Leon' da bana ters.

Sanırım tercihim golf olurdu.

cuneytturkoglu
05-03-2017, 14:01
Golf 5 alt yapısıyla yaşamını sürdüren scirocco çok gereksiz o paralara. Onun yerine 5 kapılı olan Leon bile daha mantıklı, modern şık ve teknolojik. Yol tutuş zaafiyetleri sebebiyle Leon' da bana ters.

Sanırım tercihim golf olurdu.

Golf ile leon un yol tutuşları aynı. Bazı izlediğim test videolarında golf ün daha kötü olduğunu görmüştüm ne kadar doğru bilemem. Leonda Yol tutuşu zaafiyetide sadece patinajda kendisini belli ediyor virajlarda arkasını dengeli ve sınırlı kaydırarak çok zevkli dönüyor

i-vtec07
05-03-2017, 16:04
160 lık dediginize göre golf6 bakıyosun .

Bence rocco kovala kardeşim.

140 lık leon o speclerde 180 hp cıvari oluyo ek bilgi olsun . 160 lıkların aldıgı güç belli zaten. Twincharger daha keyifli ve daha hızlı ama leon da stock polo gti kadar yürüyo o speclerde.

Oguz Ozturk
06-03-2017, 08:59
Hepinize teşekkür ederim. Rocco ile Golf arasında gidip geliyorum ama biraz daha konfor açısından Golf seçebilirim. :)

individual
06-03-2017, 11:02
GOLF Ve Scirocco 160HP Turbo Ve Supercharge var.

Leon Sadece turbo.Stage yüklemelerde 160HP olan daha çok güc veriyor.

sevo16
06-03-2017, 11:10
Hocam benim tavsiyem beğendiğin araçlara git bak rocco da bak golfte bak hangisi içine sinerse

Allah gönlüne göre versin :)

denizhandinc
06-03-2017, 11:22
golf agır basar

AB01
06-03-2017, 11:28
160lık motorun ne hallere gelebileceğinin örnekleri bolca mevcut.

Golf ve rocco aynı motorlar, 5K veya coupe, görsellik isteğine göre tercihini yaparsınız. Ama Golf6 iç malzeme kalitesi olarak Golf7den bile iyidir.

FaBeRgE
06-03-2017, 11:50
Leon ile Golf kıyaslamayı anladımda, Rocco ayrı bir sınıf. Bence önce hangi sınıftan araç almak istiyosun onu belirleyelim gerisi kolay. Bende Rocco sahibiyim ve gayet keyifli bir araç, bahsedilen apaçi muamelesini de hiç yaşamadım tam tersi hep olumlu şeyler duydum. Şunuda belirteyim 4kapı ihtiyacım olsaydı golf alırdım, olmadığı için rocco aldım bu kadar basit benim için :)

Gearbox
06-03-2017, 11:54
Bence Scirocco alınır. Çok daha spor ve oturaklı bir araç

HG6161
08-03-2017, 22:10
Golf6 mı kaldı artık bence en saçma seçenek

FaBeRgE
09-03-2017, 00:35

niye öyle dediniz ki ? 160hp,led grubu,sunroof ve sonrasında R makyajı ile gayet mantıklı bir araba bana göre.

Hatta çok yakın arkadaşımda bu araç var ve çok başarılı.

Oguz Ozturk
11-03-2017, 12:31

Param olsa zaten bu seçenekleri sunmazdım, sana göre saçma

HG6161
11-03-2017, 13:15
Param olsa zaten bu seçenekleri sunmazdım, sana göre saçma

Beyin bedava ? :)

Saydığınız arabaların piyasası en kötü 55-60k. Bu paralara 1000 çeşit yeni jenerasyon araba var.

Kurduğum cümleden golf6 nın mesala listenizde ki leon fr dan eski teknoloji olduğunu vurgulamak istediğimi anlamayıp bu tarz abes bir post atmanız, olmamasının sonuçlarının paraya göre çok daha vahim birşeyin önemini kanıtlar nitelikte..

Bu arada, senli benli diyalog kurmayalım.

Drive Fast
11-03-2017, 17:34
Bence leon u eleyin leon trim sesi olarak sıkıntılı ve konforsuz bir araç yol tutuş olarakta scirocco nun yanına yaklaşamaz araba sürekli kafadan kayıyor ve kafasını toplamak isterseniz arkasini bırakıp spin atmak istiyor esp sayesinde yürüyorsunuz ama güzel bir renk 18 jant ile en yeni ve en güzel görünen seçenek olur, benim tercihim scirocco olurdu özellikle süspansiyon ve genel olarak çok daha kaliteli bir araç çok tatlı oynamalarla güzel olur apaciye de kaçmaz kanısındayım

Suleyman
11-03-2017, 17:49
5 kapı ihtiyacı varsa Golf yoksa Scirocco.