Orijinalini görmek için tıklayınız : Taban halısını gri'den siyaha çevirme.
DenizKaan
07-03-2017, 08:43
Merhaba arkadaşlar, aracımın taban halısı gri, ve temizlesem de kirleri gitmiyor artık,
siyaha boyamak istiyorum.
bir kaç döşemeciye sordum normal sprey boya ile boya dediler.
Dupli Color Vinly&Fabric diye bir spreyi var onuda bulamadım :)
https://static.summitracing.com/global/images/prod/large/shw-hvp111_w.jpg
Yardımlarınıza ve önerilerinize ihtiyacım var.
immortalboss
07-03-2017, 10:23
O şekilde yapmak yerine güzel bir detaylı yıkama yapıp kirlenmeyi önleyen bir kaplama yapmak daha mantıklı
https://www.youtube.com/watch?v=9fzlK_PEDSc
Bu örnekteki gibi bir kaplama imkanı varsa.Temizliği güzelce yapıp komple korumayla kirlenmeyi zorlaştırıp temizlemeyi kolaylaştırabilirsiniz.
DenizKaan
07-03-2017, 10:26
O şekilde yapmak yerine güzel bir detaylı yıkama yapıp kirlenmeyi önleyen bir kaplama yapmak daha mantıklı
https://www.youtube.com/watch?v=9fzlK_PEDSc
Bu örnekteki gibi bir kaplama imkanı varsa.Temizliği güzelce yapıp komple korumayla kirlenmeyi zorlaştırıp temizlemeyi kolaylaştırabilirsiniz.
siyaha çevirmek istememin bir nedenide arabanın heryeri eskiden griy'di, başka arabanın içiyle değişti oda siyah :) uyumsuzluk var yani.
sekizsilindir
07-03-2017, 11:29
Yeni taban halısı ne kadar? Çok uçuk rakamlar istenmiyorsa yeni çektirin.
GokhanRS
07-03-2017, 11:41
halı ucuzdurda koltukları filan söküp takma işçiliği pahalıdır diye düşünüyorum.
DenizKaan
07-03-2017, 11:44
TR'de herhangi bir çıkma parçası yok arabanın. yeni yaptırınca da orijinal gibi olmayacak.
o yüzden üstündekini boyamak istiyorum :)
sanatkar bir döşemeci orjinal gibi yapıcaktır emin olun.boyamak bence daha da orjinal dışı bırakacak.
sekizsilindir
07-03-2017, 12:32
TR'de herhangi bir çıkma parçası yok arabanın. yeni yaptırınca da orijinal gibi olmayacak.
o yüzden üstündekini boyamak istiyorum :)
Bende orijinal halı paspasları kalıp ölçüsü almak için tutuyorum :)
sekizsilindir
07-03-2017, 12:38
halı ucuzdurda koltukları filan söküp takma işçiliği pahalıdır diye düşünüyorum.
Sormak lazım aslında, koltukların sökme takma işini kendin yaparsan daha hesaplı olabilir, youtube da vardır örnek videolar, zevklide olur esasen "diy" olayı..
Daha önce boyanmış taban halısı görmüş ve kullanmış birisi olarak konuşuyorum. Görmeden tahminen orjinal dışı olacak demek doğru olmuyor kanımca.
Gayet nizami oluyor ve kolay kolay da çıkmıyor/deforme olmuyor. Ayaklarınızın devamlı bastığı yerlerde zaten paspaslar olacak. Diğer yerler kullanım dışı olan bölge olacak. Benim e21 aracımın içi krem rengiydi. Bizde siyah recaro bulduk. Koltuk döşemesi yeni olduğu için zemini uyduralım dedik ve rahmetli On3r arkadaşım güzelce spray boya ile boyadı. 10 numara oldu.
Tek önemli nokta boyarken çok fazla ıslatmamak gerek. Seyrek seyrek boyayın kendiniz.
Hatta önerim zemindeki kumaşa yakın bir kumaş alın 50-60 cm kadar. deneyin. Uygulama iyi oluyorsa komple boyayın arabadaki zemini. Usta aramaya bile gerek yok.
DenizKaan
07-03-2017, 12:43
Daha önce boyanmış taban halısı görmüş ve kullanmış birisi olarak konuşuyorum. Görmeden tahminen orjinal dışı olacak demek doğru olmuyor kanımca.
Gayet nizami oluyor ve kolay kolay da çıkmıyor/deforme olmuyor. Ayaklarınızın devamlı bastığı yerlerde zaten paspaslar olacak. Diğer yerler kullanım dışı olan bölge olacak. Benim e21 aracımın içi krem rengiydi. Bizde siyah recaro bulduk. Koltuk döşemesi yeni olduğu için zemini uyduralım dedik ve rahmetli On3r arkadaşım güzelce spray boya ile boyadı. 10 numara oldu.
Tek önemli nokta boyarken çok fazla ıslatmamak gerek. Seyrek seyrek boyayın kendiniz.
Hatta önerim zemindeki kumaşa yakın bir kumaş alın 50-60 cm kadar. deneyin. Uygulama iyi oluyorsa komple boyayın arabadaki zemini. Usta aramaya bile gerek yok.
işte aradığım cevap.
Boya dediğiniz bildiğiniz sprey boya demi ?
bu akşam görünmeyen bi yerde deniyim en iyisi.
Aracın gögüs, kadran koltuk vs bilimum parçalarını maskeleyin, yoksa boya tozu olacaktır. :)
DenizKaan
07-03-2017, 16:09
Aracın gögüs, kadran koltuk vs bilimum parçalarını maskeleyin, yoksa boya tozu olacaktır. :)
kesinlikle haklısınız. halıyı söküp yapmayı düşünüyorum. sökemezsem heryeri maskelemem lazım.
Bildiğimiz spray boya. Şöyle bir değişiklik yapabilirsin sen. Kumaş boyasını spray şişesine bastırabilirsen sanırım birazdaha iyi olabilir. Ama spray de işini görür.
Fakat Uyarı olarak söyleyim. Halının kendisi gibi yumuşacık bir doku bekleme. Yer yer sertleşme durumları olabiliyor. Kumaş boyasında bu yapışma ve sertleşme olma ihtimali en aza inebilir. Döşemeciye sorsan boyanmaz yok canım olur mu öyle şey vs der belki ama, Yaparsan olur. :D biz yaptık oldu.
Nameless34
24-03-2017, 10:28
Son durum nedir acaba? Boyadınız mı? Bende aynı dertten muzdarip im eğero olumlu sonuçlandıysa denemek istiyorum
DenizKaan
24-03-2017, 10:31
sprey boya ile ufak bir kısmı denedim.
Hiç hoşuma gitmedi. pütür pütür oldu ve 1 hafta sonra denediğimde elime boyası çıktı.
Başka bir yol izlemem gerekiyor.
Vts_Power
24-03-2017, 12:11
normal sprey değilde Artdeco Sprey Kumaş Boyası 100ml - hobimarketim.com Hobi Malzemeleri ve Tuhafiye Mağazası (https://hobimarketim.com/41-artdeco-sprey-kumas-boyasi-100ml)
şöyle bir boya ile yapılsa ve ardından ütü sabitlemesi dediği işlem içinde fön makinası olsa olabilir belki
Nameless34
24-03-2017, 13:44
ben bunu denedim kucuk bi kisimda zaten hemen bitti buda sertlesme yapiyor birde tüm halıyı kapatmak için sanırım 8-10 şişe gider belki daha fazla e o parayı verene kadar halının üstüne ince kat siyah yeni döşeme yapılır.
DenizKaan
24-03-2017, 13:48
ben bunu denedim kucuk bi kisimda zaten hemen bitti buda sertlesme yapiyor birde tüm halıyı kapatmak için sanırım 8-10 şişe gider belki daha fazla e o parayı verene kadar halının üstüne ince kat siyah yeni döşeme yapılır.
evet döşemeci "Abi gerek yok üstüne siyah halı geçeriz" dedi ama maaliyeti 300-400 tl arasında
Nameless34
24-03-2017, 13:58
Ben komple takım sparco taktımama döşeme krem sarı gibi bişi hem çok cabuk kirleniyor, hem de bu rengi hiç sevmiyorum, koltukları söktüğüm zaman biraz korkaklık ettim döşemeyide söküp yenileyebilirdim aslında ama geçti artık, önümüzdeki ay arabanın motorunu revize etme planım var, motor sökülünce arabayı ya sanayide ya da evin kapı önünde taban,tavan ve kapılara girişiçem en kötü döşemeciye giderim paşa paşa :)
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15672585_10154405952552669_8735824189340760670_n.j pg?oh=d834fb59b953fc27c7ba5eac8c08eae0&oe=596C6822