Orijinalini görmek için tıklayınız : En sessiz lastik hangisi?
Arkadaşlar 215-45-17 ebatlarında starmaxx lastik kullanıyorum. Maşallah vuvuzela gibi ötüyor yolda :)
Aynı ebatlarda alabileceğim en sessiz lastik hangisidir? Araç 206
Lütfen desibel değerleri ile yazarsak makbule geçer diğer türlü bilgiler havada kalıyor
Goodyearın sound comfort lastikleri varmış ama bulunmuyor sanırım biraz araştırma yaptım net bi sonuç elde edemedim. Şimdiden teşekkürler
sekizsilindir
08-03-2017, 11:30
V desense öter, s.maxx st760 H desende ötme yok, sessiz lastik nokian önerebilir.. Google bakın nokian sessiz yanak teknolojisi
nokian sessiz lastik - Google'da Ara (https://www.google.com.tr/search?q=nokian+sessiz+lastik&rlz=1Y3TXLS_trTR562TR562&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjvvMynzMbSAhVDG5oKHcNZBgoQ_AUIBygB&biw=384&bih=511)
V desense öter, s.maxx st760 H desende ötme yok, sessiz lastik nokian önerebilir.. Google bakın nokian sessiz yanak teknolojisi
nokian sessiz lastik - Google'da Ara (https://www.google.com.tr/search?q=nokian+sessiz+lastik&rlz=1Y3TXLS_trTR562TR562&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjvvMynzMbSAhVDG5oKHcNZBgoQ_AUIBygB&biw=384&bih=511)
Teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi lastiğim v desen st 730
Bu arada nokianlar sesiz deniyor ama bakıyorum desibeller hep yüksek.
yokohama advan decibel
Goodyear eagle f1 asymetric 3
Dunlop Sp sportmaxx
goodyear efficient grip
Nokian
bu lastikerin 215 45 17 ebatlarında desibel değerlerini bilen var mı yada gürültü karşılaştırılması
pirelli p1 çok sessiz o ebat varmı bilmişyorum ama varsa bile dünya paradır :)
assy 3 baya sessız tavsıye ederım assy 2den ıyı.
Sessiz lastik yoktur; kaliteli asfalt, yalıtımı iyi araba vardır :) profilinizde yazdığı gibi İzmirdeyseniz eğer ilk seçeneği karşılamanız mümkün olmadığı için lastik konusuna pek takılmayın
Ben de bu aralar sessiz yaz lastiği bakıyorum, kışlıklar epey ses yaptı. 205/55/16 ebadında karşılaştığım en sessiz lastik 66db ile Lassa Impetus Revo 2+, sizin ebatta da 68db vermişler. Aklınızda bulunsun derim sanırım biraz daha araştırıp memnun kalan birilerini bulabilirsem bu lastikten alacağım.
Pirelli P1 oneririm. 195 50 15 ebat kullaniyorum ayrica fabrikasinda calisiyorum.
Ben de bu aralar sessiz yaz lastiği bakıyorum, kışlıklar epey ses yaptı. 205/55/16 ebadında karşılaştığım en sessiz lastik 66db ile Lassa Impetus Revo 2+, sizin ebatta da 68db vermişler. Aklınızda bulunsun derim sanırım biraz daha araştırıp memnun kalan birilerini bulabilirsem bu lastikten alacağım.
Teşekkür ederim qulozet gayet iyi bir değermiş, tecrüblerini burada paylaşırsan çok faydalı olur
Sessiz lastik yoktur; kaliteli asfalt, yalıtımı iyi araba vardır :) profilinizde yazdığı gibi İzmirdeyseniz eğer ilk seçeneği karşılamanız mümkün olmadığı için lastik konusuna pek takılmayın
Haksız değilsiniz , izolasyon üzerinde 5-6 haftasonudur çalışıyorum, yapılabilecek herşeyi hiçbir masraftan kaçmadan yapmaya çalışıyorum, rezonans önleyiciler, poliüretan malzemeler, pvc bariyerli izolasyonlar, elastomerik kauçuk köpüğünden yapılmış akustik süngerler, çift fitil vs... çamurluklar, davlumbazların içi dışı, taban, bagaj, bagaj, duvarları, 5 kapının tamamı, motor kaputu, bu hafta sonu ön göğüs sökülecekti yağmur nedeniyle erteledik. Hepsini bitirince detaylı bir konu açacağım. Şuan sadece ön göğüs ve tavan kaldı. Ancak sesi kaynağından kesmek en önemli nokta. Mercedes S ve Maybach de bile yapılacak tüm izolasyonları yapmalarına rağmen sesi kaynağından kesmek için goodyear a özel lastik ürettirmişler. lastikleri inceledim, kesin olmamakla beraber kendim suondcomfort teknolojisinin benzerini lastiklere uygulama gibi bir projem var. Ancak öncelikle konsol ve tavanı halletmem gerekiyor.
Pirelli P1 oneririm. 195 50 15 ebat kullaniyorum ayrica fabrikasinda calisiyorum.
Sizinde bildiğiniz gibi geniş tabanlı ince yanaklı yük değerleri yüksek ve yönlü lastiklerin gürültüleri daha fazla oluyor, ancak jant değiştirme gibi bir düşüncem yok. 215- 45-17 ebatları var ise lastiğin desibel değerleri nedir. Bu arada fabrikada lastiklerin numunesi falan varsa 4 adet hayır demem :D
Goodyear eagle f1 asymetric 3 tercihim olurdu benim.
mikelazi
11-03-2017, 11:24
bizde 2 tane venga var.
birinin davlumbazlara pütür atılmış,digeri orjinal
lastik sesi konusunda arada daglar kadar fark var.
bizde 2 tane venga var.
birinin davlumbazlara pütür atılmış,digeri orjinal
lastik sesi konusunda arada daglar kadar fark var. mikelazi
lastiklerin modelleri ve havası aynı mı ? pütür olarak hangisini kullandınız .Açıkçası ben pütürün yol ses konusunda insanin hissedebilecegi kadar bir fark oluşturacağını sanmazdım . Aynı yol aynı hız vites ve lastik basınçıyla bir desibel ölçümü yaparsanız çok makbule geçer merak ettim gercekten. Bende bi pütür ekstradan pütür uygulaması yapayım olmazsa
mikelazi
13-03-2017, 07:07
mikelazi
lastiklerin modelleri ve havası aynı mı ? pütür olarak hangisini kullandınız .Açıkçası ben pütürün yol ses konusunda insanin hissedebilecegi kadar bir fark oluşturacağını sanmazdım . Aynı yol aynı hız vites ve lastik basınçıyla bir desibel ölçümü yaparsanız çok makbule geçer merak ettim gercekten. Bende bi pütür ekstradan pütür uygulaması yapayım olmazsa
usta naptın ne disibeli
arkadaşımın aracı michelin yazlık lastik
benim araç önler kışlık nokian arkalar conti
pütürü benden önceki sahibi yaptırmış.
rebeloghy
13-03-2017, 08:13
İzmirli misiniz bilmiyorum, ancak İzmir'de asfalt kalitesindeki kötülükle ilgili konuşulanlar asfalt fayans gibi olduğu içindir. Frenleme konusunda, yol tutuş konusunda problem olur; ama konu sessizlik olunca fayans gibi İzmir asfaltı sessizlik için birebir çözüm :D Yeni ve kaliteli asfaltlanmış zemin çok daha fazla yol sesi yapıyor.
Konuya tavsiyem Goodyear efficientgrip performans serisi lastik olur
mikelazi
Desibel ölçümü derken :)
Pütür tabiki fark eder etmez mi, nokian sessizlik konusunda ödüller aldı ama tam olarak hangi modelleri sessiz bilemiycem. Lassa impetus revo+ kullandım o da çok sessiz bir lastikti. Bence vitrin ömrü dolan tüm lastikler seslidir :)
Desibel ölçümü derken :)
Pütür tabiki fark eder etmez mi, nokian sessizlik konusunda ödüller aldı ama tam olarak hangi modelleri sessiz bilemiycem. Lassa impetus revo+ kullandım o da çok sessiz bir lastikti. Bence vitrin ömrü dolan tüm lastikler seslidir :)
Lassalarda kafama yatmıyor değil aslında. Haklısın özellikle uygun olmayan koşullarda uzun süre bekleyen lastik insanı üzer. Bakalım artık biraz daha inceyip bi karar vericem. Bu arada pütürler kargodan geldi ses acisindan bi işe yaramasa bile paslanma icin ise yarar :)
su sistemi yap da bi calsin artik ;)
denizhandinc
16-03-2017, 07:59
Fiyat performans olarak Falken ZE914 candır
su sistemi yap da bi calsin artik ;)
Hahahaha :D Valla ne desen haklısın Murat abi, bazen hiç bitmeyecek mi acaba diye de düşünmüyor değilim bitse de herkes rahatlasa