Orijinalini görmek için tıklayınız : 30.000 TL'ye Kadar Araç Tercih Sorunsalı (Anketli)
Merhaba arkadaşlar;
Şu güzel 2.el piyasamızda parasını hakeden optimum araç sizce hangisi?
Kaliteyi bir bütün olarak düşünelim. Sadece sorunsuz diye değil sadece az yakıyor diye değil.
Bütün olarak baktığımızda kalite olarak hepsinden daha iyi olan (sorunsuz, iyi yol tutan, konforlu vb.) yoksa her biri başka bir konuda mı öne çıkıyor?
Listeyi karışık hazırladım B segmentine inmek istemedim.
Teşekkürler.
enes_srb
08-03-2017, 20:33
Anketi goremiyorum ben mobilden girdigim icin olabilir , kendi fikrimi yazayim biraz daha butce eklenirse 1.4d-4d sol u tavsiye edebilirim sorunsuz , gidisi guzel ve guvenli , siyahlarin tipide bana hos geliyor . Amcamda vardi gecenlerde satti a3 almak icin param olsa satmazdim diyodu . Sadece vites gecislerini hissetiriyor. Biraz alisip ve motor isininca normal ama baslarda gercekten can sikabiliyor
Açıklama kısmında yazdıklarınıza göre makyajlı bir Alfa 156 listenizdekilerden çok daha mantıklı bana göre..
1.6 hdi 110luk c4 veya 2006+ 307 160.000km yi geçmemiş :)
Bora yada vtec2 bakardım listedeki araçlardan. hoş vtec2 listede yok ama ies'ten mantıklı bence
Grimlord
08-03-2017, 22:00
Megane 2 tercihim olurdu, en azından model olarak listedekilerin çoğundan yeni. IESe 30 bin lira yazık günah..
Anketi goremiyorum ben mobilden girdigim icin olabilir , kendi fikrimi yazayim biraz daha butce eklenirse 1.4d-4d sol u tavsiye edebilirim sorunsuz , gidisi guzel ve guvenli , siyahlarin tipide bana hos geliyor . Amcamda vardi gecenlerde satti a3 almak icin param olsa satmazdim diyodu . Sadece vites gecislerini hissetiriyor. Biraz alisip ve motor isininca normal ama baslarda gercekten can sikabiliyor
Şuan mobilden giriyorum anket görünüyor.
D4d temizi için düşük bir bütçe 30 bin.
Teşekkürler.
Peugeot 407
Teşekkürler
Megane 1.5dci
Teşekkürler
Açıklama kısmında yazdıklarınıza göre makyajlı bir Alfa 156 listenizdekilerden çok daha mantıklı bana göre..
Teşekkürler
1.6 hdi 110luk c4 veya 2006+ 307 160.000km yi geçmemiş :)
Neden 160.000 km? Nedir bu kmnin özelliği?
Teşekkürler
Bora yada vtec2 bakardım listedeki araçlardan. hoş vtec2 listede yok ama ies'ten mantıklı bence
30 bine temiz bir vtec2 kaldığına inanmadığım için ankete yazmadım.
Temiz iesler bile 25 bin üstü oldu.
Teşekkürler
Megane 2 tercihim olurdu, en azından model olarak listedekilerin çoğundan yeni. IESe 30 bin lira yazık günah..
Teşekkürler
sekizsilindir
08-03-2017, 23:11
Listedekilerin içinde En mantıklısı 1.5dci meggy duruyor
ilbeyyagci
09-03-2017, 07:20
Alfa Romeo 147
O bütçelere dizel c4 sattım. Bir daha alır mıyım ? Almam. Bakımı çok uygun değil. En basiti arka diskler komple değişiyor 375 TL tanesi. Balata vs derken fren bakımı sadece 1000'i buluyor. Dizel'in enejktörü, turbosu, valfi sıkıntı.
Benzer bütçelere bakıyorum kafamdakileri yazayım belki faydası olur.
İlk sırada laguna 2 (makyajlı bulunur) privilege (sunrooflu olursa güzel olur) 1.6 var.
ikinci sırada nissan primera p12 1.6 Tekna yine sunrooflu olacak.
3. sırada c5 dizel var (1.6 hdi) ama km ler uçmuş durumda çok temiz denk gelirse belki.
Model eski kalır ama düzgün bir 406 alınabilir.
Hacim sorun değil sanırım (e34 gördüm listende)
2.0 Mondeo mk2 ler olabilir onun da ghia sını denk getirmek lazım.
Diğer modeller (eski araç bakımsızsa üzüyor tecrübe ile sabit) i pek tercih etmezdim.
f/p olarak laguna bir tık iyi duruyor benim gözümde.
407 dizel muhtemelen 300K ve üstü olur ben tercih etmem şahsen 2.0 Benzinlisi bakılabilir.
Bora zamanın güzel aracı ama 1.6 102 lik makinaya o paralar bence çok.
Sahibinden de 1.8T manuel Octavila L&K var ona bir bak istersen, param cepte olsa gidip alacağım.
Zor tercih vallahi :) Kolay gelsin.
Listedekilerin içinde En mantıklısı 1.5dci meggy duruyor
Teşekkürler.
Alfa Romeo 147
Teşekkürler.
O bütçelere dizel c4 sattım. Bir daha alır mıyım ? Almam. Bakımı çok uygun değil. En basiti arka diskler komple değişiyor 375 TL tanesi. Balata vs derken fren bakımı sadece 1000'i buluyor. Dizel'in enejktörü, turbosu, valfi sıkıntı.
Benzer bütçelere bakıyorum kafamdakileri yazayım belki faydası olur.
İlk sırada laguna 2 (makyajlı bulunur) privilege (sunrooflu olursa güzel olur) 1.6 var.
ikinci sırada nissan primera p12 1.6 Tekna yine sunrooflu olacak.
3. sırada c5 dizel var (1.6 hdi) ama km ler uçmuş durumda çok temiz denk gelirse belki.
Model eski kalır ama düzgün bir 406 alınabilir.
Hacim sorun değil sanırım (e34 gördüm listende)
2.0 Mondeo mk2 ler olabilir onun da ghia sını denk getirmek lazım.
Diğer modeller (eski araç bakımsızsa üzüyor tecrübe ile sabit) i pek tercih etmezdim.
f/p olarak laguna bir tık iyi duruyor benim gözümde.
407 dizel muhtemelen 300K ve üstü olur ben tercih etmem şahsen 2.0 Benzinlisi bakılabilir.
Bora zamanın güzel aracı ama 1.6 102 lik makinaya o paralar bence çok.
Sahibinden de 1.8T manuel Octavila L&K var ona bir bak istersen, param cepte olsa gidip alacağım.
Zor tercih vallahi :) Kolay gelsin.
Teşekkürler.
Masraflı olur diye listeye 307 ve C4 eklemedim.
Yalnız düşündüğün C5 de farklı olmaz bence.
Lagunadan hep tırsarım senin konuda da yazmıştım. Bana primera daha mantıklı geliyor ama onunda 2.eli yerlerde.
407 benzinli olabilir ama parça fiyatlarını bilmiyorum.
Kimse Renoyu beğenmez ama ankette açık ara önde:D
Ben civic, astra, focus kafaya gider diyordum kimse rağbet etmedi. E ozaman bunların piyasası neden böyle yüksek anlamadım.
Anketi duygusal değil mantıksal olarak değerlendirdikleri için bence Fatih
Düşünsene ek civic ile laguna 2 benzer fiyatlarda. Laguna 2 nin donanımı ile ek yı kıyaslamaya gerek yok sanırım :)
psa grubunun çok uygun değil fiyatları ama almanlar kadar da değil bence. Japondan şaşmamak lazım ama
O rakamlara alınan japon da boşline oluyor :) Araba almak da zor satmak da.
Bu sefer gerçekten alacak mısınız?:) Megan 2 dci iyidir.
lpg li vtec 2 öneriyorum...
2004 model otomatik bendeki...
Her gün 150 km kullanıyorum....
2.60 dan alıyorum lpg yi...
22-23 krş tüketim değeri...
Kesinlikle sorunsuz ve son derece güvenilir bir araba...
Yağını suyunu değiştir devam...
Hele birde 150.000 civarında bulursanız kaçırmayın...
Belki 3-4 bin daha fazla vermeniz gerekecek ama kesinlikle değer....
onn_dear
10-03-2017, 07:42
1.6 İES f,h,e 7200 rpm iyidir :) keyif verir
evrendogu
10-03-2017, 07:42
Bence temiz 207 hdi sizi çok rahat ettirir. Parçası ucuz, konforlu, donanımlı. Bir bakın derim.
speed_emre
10-03-2017, 07:52
En mantıklı tjet lınea donanım güvenlik performans ekonomi hepsi var ��
Anketi duygusal değil mantıksal olarak değerlendirdikleri için bence Fatih
Düşünsene ek civic ile laguna 2 benzer fiyatlarda. Laguna 2 nin donanımı ile ek yı kıyaslamaya gerek yok sanırım :)
psa grubunun çok uygun değil fiyatları ama almanlar kadar da değil bence. Japondan şaşmamak lazım ama
O rakamlara alınan japon da boşline oluyor :) Araba almak da zor satmak da.
Valla kardeşim mantıklı yaklaştılar doğru söylüyorsun ama listeye ek kasa değilde makyajsız vtec2 koysaydım bence çok farklı olurdu.
Aslında sende düşünebilirsin vtec2 fakat doluluk senin için önemli anlaşılan, benim için çok önemli değil.
Megane 2 her açıdan mantıklı araç zaten. Sadece kullanımı biraz zevksiz.