Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw 330d
1 ay sonra falan nasip olursa y.dışından araç alıcaz, e46 330d düşünüyorum, nasıl bilirsiniz bu motoru sıkıntısı var mıdır ? ve ya kasada elektrik aksamında falan sıkıntıları var mıdır ?
alternatifim c220cdi w203 kasa, ayriyetten a3 2.0 tdi da bakıyorum ama o en son alternatif.
bmw olursa makyajlı kasa olucak, ş.dışı ve otoban kullanımı çok fazla yapıyorum o yüzden 6 ileri olması önemli benim için, manuel olucak her alternetif :D
b7 a4 3.0 tdi quattro avant :)
ben bmw ile ilgili soru sormuştum ama :) mercedes E kasaya kadar bütçe çıkaramıyoruz o yüzden düşünmüyorum.
daha önce de a6 2.5 tdi quattro kullanmıştım o yüzden a4-a6 da düşünmüyorum
Seyfettin777
12-03-2017, 14:49
Otomatiklerde emme manifoldundaki flaplar sıkıntı çıkarıyordu herhalde.Bülent abi görünce detaylı yazar. ghibli06
Otomatiklerde emme manifoldundaki flaplar sıkıntı çıkarıyordu herhalde.Bülent abi görünce detaylı yazar. ghibli06
manuel de var mı bu sorun peki ?
Seyfettin777
12-03-2017, 15:03
Abi benim hatırladığım kadarıyla düz viteslerde flap yoktu.Swirl flap diye geçiyor hatta.Onun dışında egzoz manifoldu da çatlayabiliyormuş bakmak gerek.
Abi benim hatırladığım kadarıyla düz viteslerde flap yoktu.Swirl flap diye geçiyor hatta.Onun dışında egzoz manifoldu da çatlayabiliyormuş bakmak gerek.
tamam kardeişm teşekkür ederim, bi araştırayım
ghibli06
12-03-2017, 17:13
güzel motordur ama gaz kelebeği değişmiş mi baktırın, egsoz manifoldunu kontrol ettirin, pompa enjektör ve turboya da baktırın, sorun yoksa hayırlı olsun...
Enjektör sıkıntısı kronik denmese de sık rastlanır bir arıza. genelde 1. göz enjektör sukoy verir. rölantide dalgalanma ile kendini belli eder. Elektronik yada mekanik olarak normal e46 ne ise aynı. Bakılması gereken noktalara bakıp alınabilir.
güzel motordur ama gaz kelebeği değişmiş mi baktırın, egsoz manifoldunu kontrol ettirin, pompa enjektör ve turboya da baktırın, sorun yoksa hayırlı olsun...
Enjektör sıkıntısı kronik denmese de sık rastlanır bir arıza. genelde 1. göz enjektör sukoy verir. rölantide dalgalanma ile kendini belli eder. Elektronik yada mekanik olarak normal e46 ne ise aynı. Bakılması gereken noktalara bakıp alınabilir.
Teşekkürler cevaplar için. Baktığımız noktalarda sıkıntı çıkmadı diyelim, mesela enjektör arızası yaşandığında üzer mı maddi açıdan ?
Teşekkürler cevaplar için. Baktığımız noktalarda sıkıntı çıkmadı diyelim, mesela enjektör arızası yaşandığında üzer mı maddi açıdan ?
Başıma gelmediğinden ne kadar üzeceğini söylemek güç ancak Albea gibi yaygın halk arabası olmayan her dizelin enjektör meselesi adamı üzer bence.
ghibli06
13-03-2017, 12:58
üzer... pompa +6 enjektör + işçilik 10bin lira civarı tutar, basınç sensörü vs sağlamsa tabii...
ghibli06
13-03-2017, 12:59
Bmw e46 e53 e60 e61 e83 e87 e90 e91 Serisi Dizel Enjektor Bosch 13537793836 - urunler Bmw (Orjinal Parca Al.Com) (http://www.orjinalparcaal.com/bmw/dizel-pompa-enjektor-yedekleri-152/bmw-e46-e53-e60-e61-e83-e87-e90-e91-serisi-dizel-enjektor-bosch-13537793836.html)
üzer... pompa +6 enjektör + işçilik 10bin lira civarı tutar, basınç sensörü vs sağlamsa tabii...
iyi ihtimalden bu şekilde yani..
valla üzmicek bi araç araken şu cevap içimi kararttı :D
oku a3 ve ya c220cdi'ye yönlendiricez gibi.
teşekkür ederim tekrar