Orijinalini görmek için tıklayınız : Modern Formula 1 hakkındaki düşünceleriniz neler ?
Bir zamanlar F1 motorsporlarının zirvesiydi ...
motorlar v10 lardan v6 lara düştü hacimler 2.2 lerde ... motor gelişimini 5 sene yasakladılar yetmedi şimdi şanzuman ı standart yaptılar .. 1-2 ay sonra standart ! motor ihalesi açılcak ? bu nasıl bir düşüncedir ? F1 i öldürmek için yapılcak en iyi hareket herhalde ...
diyelim ihaleyi Reno kazandı Ferrari Reno motorumu ile yarışcak ? tüm üretici firmalar başta mercedes ve ferrari olmak üzere herkes çekilcek ( zaten rest i çektiler )
kalite rakabet bitecek ... gelişim duracak...
F1 araçlarının görünümü F3 lerden farksız oldu .. buna standart motor da eklenirse ( şanzuman zaten eklenmiş motordan önce ) ne oldu motorsporlarının zirvesine ?
killererkan
09-12-2008, 10:11
standart motor imkansız.. ama standart ECU olacak.. bide 2009 da izleyeceğimiz F1 araçlarının görüntüleri-tipleri iğrenç !
özellikle o berbat arka kanat dizaynıu...iiiyyh
Yarısacak firma kalmayacak,Cherry felan o tarz markalar giricek bu gidişle.. :D
yakında lpgde takarlar rahat olun, çıkma lastik kullanma, çıkma parça vs.
Hepsi aynı motor olacaksa fabrika takımlarının katılması saçma olur artık.. Hepsi Red Bull gibi takımlar olur heralde.. Eskiden çok sıkı takip ederdim F1'i, son 2 sene iyice yavşadı, bu sene 2 veya 3 yarış bile izlemedim sanırım.. Artık bitti bence F1.. Yeni favorim WTCC :)
Shadow_Dancer
09-12-2008, 15:31
Forza WRC diyorum :)
Schumi gitti F1 bitti benim için zaten...
Future_King
09-12-2008, 15:54
benim gozlemlerim dogrultusunda MOTORSPORLARI olarak bir gerileme soz konusu.
Sırf F1 yada wrc değil.Eskiden verilen deger ile şimdikinin degeri cok farklı...
insanlar sadece Zenci diye F1 şampiyonunu tanıyorlar.
Garip ama gerçek.Motorsporları düşüşte...
Forza WRC diyorum :)
Schumi gitti F1 bitti benim için zaten...
bro onda da işler karışık ...
S.Leob bırakma tehditi savurdu yeni araçlar yüzünden...
" "Gelecek hakkında hiçbirşey bilmiyorum. FIA'nın bazı yeni kararlar altığını duydum. Eğern gerçekten S2000 veya N Grubu araçları getirirlerse, bu spor artık ilgimi çekmez."
Beş kez Dünya Ralli Şampiyonu Sebastien Loeb, şu anda araçların yerine Super-2000 araçları koymayı düşünen FIA'yı uyardı. Fransız pilot böyle bir durumda sporu bırakabileceğini işaret etti.
FIA'nın 6 aydır üzerinde çalıştığı şimdikilerden çok daha ucuz olan S2000 araçları projesi, bu ayın başında yapılan Dünya Motorsporları Konseyinde ön plana çıkmıştı.
Loeb, böyle bir durumda sporu bırakacağını işaret etti. Bununla birlikte akla ilk gelen, pist sporlarıydı. Loeb 2006'da Le Mans'ta bir yarışa katılmış ve geçen hafta katıldığı Formula 1 testlerinde etkileyici bir performans sergilemişti. Loeb, Autosport dergisine anlattığına göre yeni S2000 araçlar onun ilgisini çekmiyor;
"Gelecek hakkında hiçbirşey bilmiyorum. FIA'nın bazı yeni kararlar altığını duydum. Eğern gerçekten S2000 veya N Grubu araçları getirirlerse, bu spor artık ilgimi çekmez."
...
geçen testlere çıkmıştı F1 de Leob dreceleride fena değildi .. keşke F1 e geçse Heiki nin yerine McLaren de yarışsa çok daha iyi olur bence çok iyi bi hava katar ... Rossi de Ferrari de güzel işler yapıyordu onuda alsalar F1 için taze kan olur ama bu odunlar başta oldugu sürede nerde ...
initial-D
10-12-2008, 05:07
wtcc den daha çekişmeli ve heyecanlı bir seri yok şu an bence
Future_King
10-12-2008, 12:29
kesinlikle katılıyorum...gerçi bu sene Seat biraz domine etmiş durumda fakat onumuzdeki sezon kesin kıyasıya bir mucadele olacak gibi.ozellikle seatın kullandıgı dizel motorlar harika bi renk kattı yarışa..
Ben oldum olası F1 sevemedim otomobil değil onlar yer ucağı belkide ondan.Ralli herzaman favorim.
killererkan
12-12-2008, 08:25
wtcc nin , rallinin , F1 in hepsinin ayrı güzelliği ve tadı var
aslında bu yıl çok güzel yarışlar gördük.
güzel geçişler, heyecanlı çekişmeler oldu ama FIA bütçe kısmak için tüm motorsporlarında kısıtlamalara gidiyo ve bu tadı çok kaçıracak cidden bencede
Mustafa Birsesli
12-12-2008, 08:56
çok zevksizleşti artık kesinlikle seyretmiyorum
eskiden sıkı takip cisiydim ama şumi gitti f1 bitti zaten slick lastik de olmayınca hiç sarmıyo
kobeanil11
12-12-2008, 12:13
bir süre önce schumi bıraksın diye ellerinden geleni yaptılar, f2002 nin esneme oranlarına bile karıştılar, başardılar, ama bunu yapabileceklerini sanmıyorum, şahsen artık soğudum ben de f1 den! şanzuman bir şekilde yapıldı, ki oda saçma, motora böyle birşey yaparlarsa ben sanmamki ferrari devam etsin, ve çok net bir şekilde ferrari çekilirse f1 biter! parça gelişiminin tek başına yarısına yakınını yapan bir firma, sınır kabul etmeyeceklerdir!