Orijinalini görmek için tıklayınız : App plaka ceza
free-hifi
13-04-2017, 16:36
son iki haftadır 2 kez trafik polisi çevirdi kimse laf etmedi plakaya app plakam
Bu arkadaşı bir iki hafta takip edelim :))
onursumer
13-04-2017, 17:06
Bu arkadaşı bir iki hafta takip edelim :))
bence bolgeye gore değişiyor bakırkoy de bakırkoyun harf grubuna sahip arabaları plakadan aldıklarını daha gormedim , babamın aracına geçenlerde polisin biri yenibosnada ikitelliye giderken plaka için laf demiş bu plaka sahte vs diye app falan anlamaz kendi plaka değişikliği yapıp bakırkoy şubeden ne verdilerse onu takmıştı aracına şubeler artık sahte plakamı veriyor diyince bırakmış yenide değil 2 senedir biniyor yani :)
Bugun yine çevirmeye girdim polisin bana dediği şu referandum bitene kadar vatandaşı rahat bıraktık sadece rutin kontrol yapıp bırakıyoruz muayenesi olmayan aracı bile makinaya girmeyip, bağlamıyoruz diyolar plakayıda gördü hiç konusunu bile etmediler
Bugun yine çevirmeye girdim polisin bana dediği şu referandum bitene kadar vatandaşı rahat bıraktık sadece rutin kontrol yapıp bırakıyoruz muayenesi olmayan aracı bile makinaya girmeyip, bağlamıyoruz diyolar plakayıda gördü hiç konusunu bile etmediler
"şu referandum bitene kadar vatandaşı rahat bıraktık"
Şu cümle ile ilgili çok uzun bir şey yazdım da, sildim geri..
Neyse..
aybarsdnr
13-04-2017, 18:37
aynen valla bende bugün gittim emniyetten çıkardım normal plakaları . akşamada appleri söküp kurtulucam ..
Hocam eski standart plakayı verip yenisini mi aldınız ?
barracuda
13-04-2017, 20:10
Hocam eski standart plakayı verip yenisini mi aldınız ?
evet eski standartları emniyete verdim , orda bi dilekçe doldurdum ekine kimlik fotokopisi ve ruhsat fotokopisi ekledim hemen. sonrasında bi kağıt verdiler, onunla şöförler odasından yeni plalakaları 45 tl verip bastırdım.
Avukat, APP plaka cezasını iptal ettirdi - Son Dakika Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/avukat-app-plaka-cezasini-iptal-ettirdi-40426845)
şu habere denk geldim sabah sabah şuraya bırakayım :)
Strich Acht
14-04-2017, 07:03
Bir şey merak ediyorum, cezalar hangi illerde yazılıyor, konuyu okuyunca genel olarak ist gibi algıladım.
aynen valla bende bugün gittim emniyetten çıkardım normal plakaları . akşamada appleri söküp kurtulucam ..
Randevu almak gerekiyor mu bunun için? Biri kalabalıkdı plaka yenileme için gidince sıra beklemedim demiş, biri randevu almış. :D
Ona göre vakit ayırıp gidecem. :D
EnesAksu
14-04-2017, 10:14
Bu saatten sonra app ile dolaşmak yürek ister iç içe karakter vs. fark etmiyor. Her çevirmeden korkarak geçeceğime söküp atmak en mantıklısı. Bu aralar polisler buna sardı. Ben söktüm kafam rahat :). Birde durdurucak terör muamelesi yapacak falan hiç gerek yok.
öyle demeyelim bence :)
Avukat, APP plaka cezasını iptal ettirdi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/avukat-app-plaka-cezasini-iptal-ettirdi/129690/)
öyle demeyelim bence :)
Avukat, APP plaka cezasını iptal ettirdi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/avukat-app-plaka-cezasini-iptal-ettirdi/129690/)
itiraz edilen konu ceza tutanaginda APP plakanin yasalligi, serbestligi degil.
Plaka ile alakali mevzuatin ilgili maddelerine uymadigina istinaden, ceza yazildigi belirtilmedigi icin iptal edilmis cezalar.
APP plaka serbest degil, ilgili ceza maddelerini memur arkadaslar ceza tutanagina yazdigi anda "emsal karar" emsalsiz olur.
450-500 lira cezasi var, insanlari yanlis yonlendirmeyin.
arkadaşlar iç içe dış dışa.. Siz değiştirmeyin.. Ama yarın öbürgün yok mühürlü app vardı yok niye ceza yazdılar diye söylenirseniz bu konuyu hatırlarsınız :) cezası var arkadaşlar inat etmenin anlamı yok.. Benim bu konuyu açmamın amacı sadece uyarı.. Artık affetmiyorlar.. 2 plaka için değmez polislerle uğraşmaya ceza kesme demeye ağız eğmeye..
itiraz edilen konu ceza tutanaginda APP plakanin yasalligi, serbestligi degil.
Plaka ile alakali mevzuatin ilgili maddelerine uymadigina istinaden, ceza yazildigi belirtilmedigi icin iptal edilmis cezalar.
APP plaka serbest degil, ilgili ceza maddelerini memur arkadaslar ceza tutanagina yazdigi anda "emsal karar" emsalsiz olur.
450-500 lira cezasi var, insanlari yanlis yonlendirmeyin.
+1
Polisin tutanağı eksik doldurmasından kaynaklı bir durum var ortada
osmanaydo
14-04-2017, 11:06
Bu haberden sonra, polisler daha dikkatli tutanak tutacaklar hiç kaçarımız kalmayacak. :)
Alenen biz işimizi yapmıyoruz, çünkü iktidara yaranmamız gerek diyor yani. Bu ülkede polis olmak çok kolay. Lakin görevini hakkıyla ifa etmek çok zor. Hükümetin değil; vatandaşın polisi olanlara Allah sabır versin.
Alenen biz işimizi yapmıyoruz, çünkü iktidara yaranmamız gerek diyor yani. Bu ülkede polis olmak çok kolay. Lakin görevini hakkıyla ifa etmek çok zor. Hükümetin değil; vatandaşın polisi olanlara Allah sabır versin.
Oy için vatandaşa rüşvet veriyorlar, bunun için de beni kullanıyorlar demek. Farkında değil bunu söylediğinin ama.
wolkanku
25-04-2017, 15:17
her ne kadar emsal karar olsa da bir süre daha app 'den uzak durmak faydalı olacaktır görüşündeyim.
'Cercevesi olmayan plaka' icin onemli karar - Ekonomi Haberleri (http://www.milliyet.com.tr/-cercevesi-olmayan-plaka-icin-ekonomi-2438724/)
free-hifi
25-04-2017, 21:32
YENİ PLAKA İÇİN ALMANLARA SİPARİŞ VERİLDİ
"Bu plakanın örneğini Almanya'da yaptırdık ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün trafikle ilgilenen birimine verdik. Onlar bunun üzerinde bir çalışma yapıyorlar. Bakanlığımızdan izin çıkarsa o plakaları basmaya devam edeceğiz. Böylece bir nebze terörü, hırsızlığı, gasbı önlemiş olacağız."
Mavi yanına sarı şerit olacak özel mühür de Almanlar yapacak ama yeri gelince ey almanya ey merkel
YENİ PLAKA İÇİN ALMANLARA SİPARİŞ VERİLDİ
"Bu plakanın örneğini Almanya'da yaptırdık ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün trafikle ilgilenen birimine verdik. Onlar bunun üzerinde bir çalışma yapıyorlar. Bakanlığımızdan izin çıkarsa o plakaları basmaya devam edeceğiz. Böylece bir nebze terörü, hırsızlığı, gasbı önlemiş olacağız."
Mavi yanına sarı şerit olacak özel mühür de Almanlar yapacak ama yeri gelince ey almanya ey merkel
Şahenkkk kokusu aldım nedense :)
free-hifi
25-04-2017, 22:15
Şahenkkk kokusu aldım nedense :)
Şahenk i bilmem ama bu bildiğin *** kokusu
By CrAzY
26-04-2017, 07:59
http://www.memurlar.net/haber/663551/soforler-dikkat-bunu-yapmayan-muayeden-gecemeyecek.html
Sanırım Muayeneden de geçiş yok.
APP için emsal teşkil edebilecek bir karar;
Mahkemeden emsal teşkil eden karar - Gundem Haberleri (http://www.yeniakit.com.tr/haber/mahkemeden-emsal-teskil-eden-karar-312828.html)
APP için emsal teşkil edebilecek bir karar;
Mahkemeden emsal teşkil eden karar - Gundem Haberleri (http://www.yeniakit.com.tr/haber/mahkemeden-emsal-teskil-eden-karar-312828.html)
Bir detay var, bu arkadaş emniyetten aldığı plakanın etrafında ki çerçeveyi tinerle silmiş.
APP yaptırmamış yani.
plakada da yeni bir gelir kapısı bulacak gibi devlet yakında..hadi hayırlısı
http://www.memurlar.net/haber/663551/soforler-dikkat-bunu-yapmayan-muayeden-gecemeyecek.html
Ya bana ne kardeşim. Ben 2017 yılında sıfır motor aldım, parasını verdim plaka bastırdım, dere geçip at değiştirip neden bana mal ediyorlar bunu. Herkesin 1 ücretsiz hakkı olsun o zaman. Arkadaş ülkede her güncelleme halkın cebine yük başka bir *** değil. PAsaport değişir güncellendi cüzdan bedeli ver yenile, kimlik değişti para ver güncelle. Yeter arkadaş ya valla yeter. AÇlık sınırı 5bin olmuş bizim uğraştığımız maliyet kalemlerine bak.
onursumer
26-04-2017, 09:52
yıllar sonra plakada standartımız olucak vay be :D
free-hifi
26-04-2017, 10:03
Ya bana ne kardeşim. Ben 2017 yılında sıfır motor aldım, parasını verdim plaka bastırdım, dere geçip at değiştirip neden bana mal ediyorlar bunu. Herkesin 1 ücretsiz hakkı olsun o zaman. Arkadaş ülkede her güncelleme halkın cebine yük başka bir *** değil. PAsaport değişir güncellendi cüzdan bedeli ver yenile, kimlik değişti para ver güncelle. Yeter arkadaş ya valla yeter. AÇlık sınırı 5bin olmuş bizim uğraştığımız maliyet kalemlerine bak.
YENİ PLAKA çıkmadı ki daha sarı şeritli
Çıkınca bu sene daha sıfır araç almış bana maliyet olacak. Ona ithafen yazdım.
osmanaydo
27-04-2017, 13:49
Eski, yamuk plakalarımı emniyete teslim edip, Şoförler odası'nın palaka atölyesinden yenilerini bastırdım.
47TL tuttu.
Toplamda işim bir saat sürmüştür.
İstediğimi emniyete söylesem, kare plaka da bastırabilirmişim.
https://c1.staticflickr.com/5/4164/33458015114_b96a2903b6_c.jpg (https://flic.kr/p/SYz5ey)image (https://flic.kr/p/SYz5ey) by os (https://www.flickr.com/photos/7505423@N02/), on Flickr
Ne kadar çirkin, hiç takasım yok . :)
Eski, yamuk plakalarımı emniyete teslim edip, Şoförler odası'nın palaka atölyesinden yenilerini bastırdım.
47TL tuttu.
Toplamda işim bir saat sürmüştür.
İstediğimi emniyete söylesem, kare plaka da bastırabilirmişim.
https://c1.staticflickr.com/5/4164/33458015114_b96a2903b6_c.jpg (https://flic.kr/p/SYz5ey)image (https://flic.kr/p/SYz5ey) by os (https://www.flickr.com/photos/7505423@N02/), on Flickr
Ne kadar çirkin, hiç takasım yok . :)
göz alışıyor bi zaman sonra abi,hatta yalan yok benim şu an daha çok hoşuma gitti standart plaka.
O değil de her bölgenin plaka stili farklı. Kimi app gibi oluyor.
Samsunda basılan plakanın çok güzel fontu vardı yıllar önce. Şuanda da böyle mi bilmiyorum.
Daha ceza kesici olan polisler app ile bu plaka arasındaki farkı bilemezken bir de muayeneden mi olacaz. Bir çok kişinin canı yanar bu durumdan.
wolkanku
27-04-2017, 14:27
standart plakayı taktığımda aman allahım ne kadar iğrenç diye bakıyordum ama, plakalık ile takınca , sanki araç bayiden yeni çıkmış gibi duruyor ve giderek daha da sevmeye başladım :)
Plakayı yenilemek için ruhsat sahibi de olması gerekiyor dimi :)
Exellency
27-04-2017, 23:34
Arkadaşlar bende beşiktaş baskı ile mahmutbey gişelerde cezamı yedim, orjinallerini sordu memur dedim evde :) 7 gün süre verdi. Şimdi benim sorum plakalarımı değiştirdim orjinaliyle, cezayıda ödedikten sonra, ayrıca trafik tescile gidip bak değiştirdim plakayı demeye gerek var mı? yani plaka değişti ve ceza ödendiğinde başka birşey yapmaya gerek var mı ?
MertSerhanÖ.
27-04-2017, 23:46
Arkadaşlar bende beşiktaş baskı ile mahmutbey gişelerde cezamı yedim, orjinallerini sordu memur dedim evde :) 7 gün süre verdi. Şimdi benim sorum plakalarımı değiştirdim orjinaliyle, cezayıda ödedikten sonra, ayrıca trafik tescile gidip bak değiştirdim plakayı demeye gerek var mı? yani plaka değişti ve ceza ödendiğinde başka birşey yapmaya gerek var mı ?
şuan aracınız sistemde gözüküyor.Normal plakaları takıp emniyete gidip göstermek zorundasınız.Onlar sistemden silecekler
Şu fakir tesellileri beni bitiriyor :)
App namus gibi birşey di arabalar için
Namus gitmiş kılıf uyduruyoruz
Plaka bir yerlerine girsin
Exellency
28-04-2017, 00:13
şuan aracınız sistemde gözüküyor.Normal plakaları takıp emniyete gidip göstermek zorundasınız.Onlar sistemden silecekler
Peki randevu filan almak gerekmiyordur inşallah, cezayı ödedikten sonra gidip randevusuz plakayı değiştirdim bakın mı dicem emniyette ?
Şu fakir tesellileri beni bitiriyor :)
App namus gibi birşey di arabalar için
Namus gitmiş kılıf uyduruyoruz
Plaka bir yerlerine girsin
yok hacım valla teselli olarak söylemiyorum,memurlarla gereksiz yere diyaloğa girmektense değiştirmeyi tercih ettim :) beğendim de güzel durdu bence :D
Açıkçası app ye bu kadar tutulmanın ne manası var ben bılmıyorum. Eskıden cok garıp gurup tu evallah ta su anda odanın bastıgı plakalarla app arasında cok cok az fark var.. ve yanı cirkinse de cirkin. Plakayı hangımız arabayı kullanırken goruyoruzkı. Sanki lambonun önüne yapıştırıyoruz
Nerdeyse 2 günde bir geçiyorum mahmuhbeyden soldan soldan demek ordada varmış bu. Hadi normali geri takalım dert değilde.
Ben o silikonla yapıştırdıgım plakayı nasıl cıkartıcam, tampon gelir plaka gelmez seklinde takmıştım düşmesin diye tüm plakanın arkasına nokta delik kaymadan silikonu bir güzel yayıp öyle yapıştırmıstım :D
osmanaydo
28-04-2017, 08:12
Peki randevu filan almak gerekmiyordur inşallah, cezayı ödedikten sonra gidip randevusuz plakayı değiştirdim bakın mı dicem emniyette ?
Herşey olabilir.
Dün, ben emniyetteyken duydum.
Adam, "arabayı getirsem olmaz mı?" dedi, "olmaz motoru söküp kamyonetle buraya getireceksin, kriminale girecek" diyolardı.
:)
kangomania
28-04-2017, 08:47
Nerdeyse 2 günde bir geçiyorum mahmuhbeyden soldan soldan demek ordada varmış bu. Hadi normali geri takalım dert değilde.
Ben o silikonla yapıştırdıgım plakayı nasıl cıkartıcam, tampon gelir plaka gelmez seklinde takmıştım düşmesin diye tüm plakanın arkasına nokta delik kaymadan silikonu bir güzel yayıp öyle yapıştırmıstım :D
Aman düşmesin, aman çalmasınlar başımı belaya sokmasınlar diye silikonu bol bol kullanan biri olarak nasıl söktüğümü anlatayım :D Penseyle bi kenardan yeterli bi kuvvetle silikonu görene kadar asılıyorsunuz. Görünen silikona bi neşter darbesi ve hemen kesiliyor açılıyor plaka. plakaya biraz daha asılıyorsunuz ve kese kese ilerliyorsunuz. Bu şekilde koyun yüzer gibi diğer taraftan çıkıyorsunuz :)
Aman düşmesin, aman çalmasınlar başımı belaya sokmasınlar diye silikonu bol bol kullanan biri olarak nasıl söktüğümü anlatayım :D Penseyle bi kenardan yeterli bi kuvvetle silikonu görene kadar asılıyorsunuz. Görünen silikona bi neşter darbesi ve hemen kesiliyor açılıyor plaka. plakaya biraz daha asılıyorsunuz ve kese kese ilerliyorsunuz. Bu şekilde koyun yüzer gibi diğer taraftan çıkıyorsunuz :)
Misina ile yaptım ben. Ağır ağır yukarı aşağı yapa yapa belli bı kısma kadar çıkardım. Kalan %30 luk kısmı da ya kırarım ya sökerim dedim çektim. Çıkmadı. Kırmayı tercih ettim tamponda sıkıntı yok. Tavsiye ederim. :D
Aynısını ben yaptım işte silikon konusunda. İyiymiş bu kısım baya :hehe:. tamponda kalan silikon için care varmı üstüne taktın gittimi yenisini :D
kangomania
28-04-2017, 09:37
Misina ile yaptım ben. Ağır ağır yukarı aşağı yapa yapa belli bı kısma kadar çıkardım. Kalan %30 luk kısmı da ya kırarım ya sökerim dedim çektim. Çıkmadı. Kırmayı tercih ettim tamponda sıkıntı yok. Tavsiye ederim. :D
Misina ile kesemedim taş gibi silikon. Ön plakayı silikon sökücü ile 2 saatte söktüm plaka da zarar görmesin istediğim için. Arka plaka kaportaya yapışık olduğu için ve çalışacak alanı olmadığı için ve en önemlisi sinir katsayım arttığı için :D plakayı pert ederek kesip attım başlarım app sine zararına deyip :)
Aynısını ben yaptım işte silikon konusunda. İyiymiş bu kısım baya :hehe:. tamponda kalan silikon için care varmı üstüne taktın gittimi yenisini :D
Silikon sökücü denedim kalanlar için. Etkisi olmadı kalınlık az olduğundan. bende keserek incelttim boya gibi görüntüsü kaldı sadece. Üstüne plakalık taktım. Silikona tövbeliyim :D
aybarsdnr
03-05-2017, 01:13
Arkadaslar bugun aracimla yurt disindan geldim ve bagdat caddesinde cevirmeye girdim. Bir sekilde ceza yemeden hallettim. Yarin Atasehir trafik mudurlugune (app yi kabul eden bildigim tek yer) gidip orijinal plaka bastiricam. Emniyet mudurlugunun civarinda var mi baskm yapan bir yer? Plakalar aracin ustunde olmayacagi icin fazla uzak mesafeye gidemeyecegim. Obur turlu de cok ugras olacak.
Walla benim araç men yemiş , yurtdığına çıkmadan noter farketti.
Gayrettepe şubeye gittim kağıt imzaladım ,çıktılar mühürlü plaka fotosu çektiler , app yide teslim aldılar :D
Ekrem_06
03-05-2017, 18:32
evde kalan appleri ne yapmalı? Üzerine cam kesip sehpa mı yapalım var mı değişik fikri olan
Sadık Özyer
04-05-2017, 09:52
Sana kim dedi devletin ön gördüğü plakadan başkasını tak diye ? Gidip tampon alcaksın çaren yok...
:Dd
Sıcak hava ve jilet dene ben bir kere oyle söktüm
Appden ceza yiyen ne kadar yedi. Sistemde 95 lira gözüküyor
Appden ceza yiyen ne kadar yedi. Sistemde 95 lira gözüküyor
418 tl olması lazım.. 95 yazıyorsa ya plakasız gezmekten yazmıştır yada kemer takmamak vs. onların cezaları 95 çünkü
HalilMacit
04-05-2017, 13:27
Ortası 3 harfli olupta ceza yiyen var mı arkadaşlar ?
aybarsdnr
04-05-2017, 19:48
Atasehir den kagidimi alip libadiyede standart plakalarimi bastirdim. Kafam rahat en azindan artik.
az önce youtube da motorsklet video ları izliyodum, motorcunun biri çevirmeye denk geldi.
polis direk arka plakaya baktı, oo app plaka var dedi. video ya baktım 22 nisanda yüklenmiş.
demekki motorlarda bile baya dikkat ediyolar.
chopstick
05-05-2017, 14:00
Geçen sene caddebostan happy moons'un önünde 90 tl ceza yazmışlardı app'den
onursumer
05-05-2017, 15:35
ben daha plakalarıma dokunmadım işin kotusu tüm arabalar aynı bakırkoy şube sağolsun :D
gözlemlediğimde şu bizim burda bunla ilgili bir uygulama yok ama karşıya geçsem ceza yicem kesin :D
HalilMacit
05-05-2017, 17:20
Geçen salı günü bağdat caddesinden geçtim polisler baktı baktı durdurmadı ama burada ki yorumlardan sonra ben plaka bastırdım. Çevirmede sök derlerse hiç şubeyle felan uğraşmayıp takıcam.
sakın çanakkale'ye app plaka ile gelmeyin trafik feci takmış durumda.daha yakın zamanda bi f10 u çevirdiler arkadaşım bana bu plakayı beşiktaş emnıyeti verdi demesine rağmen cezayı kilitlediler. 2 tane tanıdığımın aracınıda men ettiler
canbaz57
07-10-2017, 01:54
Merhabalar,
peki bu app plakaları yasaya uygun sekilde nasıl degiştiriz ? Bunu anlatabilecek varmı ?
Serkan_UR
28-10-2017, 10:05
Evet arkadaşlar ,Kendi şahsım adına söylim Ne kadar inanamasakta ceza yiyen mühürsüzdür , karakteri farklıdır diye düşünsekte.Dün akşam bir arkadaşımın ceza yemesi ile isteyen polisin rahatlıkla 427 Tl Ceza kesebildiğini ve 7 gün izinle arabayı bıraktığını yaşayarak görmüş olduk.
Arabda film olduğu halde filme bile bakmayan APP bu plaka hemen yazın vs diye abartılı bir yaklaşım gösteren Devlet Memurumuza Selam olsun keşke daha önemli konularda aynı titizlik olsa.İptal ile ilgili işlem yapan varsa tecrübe paylaşmasını rica ederim.
Plaka Şöförler odası mühürlü çerçevesi vs herşey nizamı APP lerden.
Yer:Çekmeköy mezarlık
https://i.hizliresim.com/5GGbPA.jpg (https://hizliresim.com/5GGbPA)
yine ne yapacağını şaşırdılar ya ayıptır be bu insanların peşine düştüğünüz kadar hırsızı katili gaspçıyı tecavüzcüyü biraz önemseyin aq
Şu polislerin bu tavırları beni öldürüyor yaa.. Muayeneden app ile geçip etiket verildiği halde ceza yiyen var mı acaba ?
Öyle bi durumda memurla ilgili güzel bi mahkeme süreci olabilir diye düşünüyorum
ulasoztas1
28-10-2017, 11:11
plakadan bile olsa kural ihlalim varsa ceza yemek koymuyor da kendini kanun sanan tipitiplere ayar oluyorum
onursumer
28-10-2017, 11:16
Şu polislerin bu tavırları beni öldürüyor yaa.. Muayeneden app ile geçip etiket verildiği halde ceza yiyen var mı acaba ?
Öyle bi durumda memurla ilgili güzel bi mahkeme süreci olabilir diye düşünüyorum
iyi bi avukata sormak lazım bilirkişi ile plakanın sorunsuz olduğu kanıtlanıp ceza iptal edilebilirse peşinden bunu delil gösterip görevi kotuye kullanmaktan belki dava edilebilir
iyi bi avukata sormak lazım bilirkişi ile plakanın sorunsuz olduğu kanıtlanıp ceza iptal edilebilirse peşinden bunu delil gösterip görevi kotuye kullanmaktan belki dava edilebilir
Mutlaka bişey yapılması lazım.
Sen bu yetkiyi tüvtürke veriyorsun uygunsuzsa ağır kusurdan bırakıyorsun zaten, ee polis neyin kafasında
APP plaka bastırdığınızı kabul edip, cezaya dava açarsanız, bir anda kendinizi kamu davasında TCK 136'dan yargılanırken bulabilirsiniz. Metal plaka yaprağı çünkü resmi evrak olarak geçiyor yasal mevzuatlarda.
Basit bir şekilde açıklarsam, siz aynı nüfüs hüviyetinizden bir tane daha kırtasiyede bastırıyorsunuz çünkü orada ki yazı fontunu beğenmediniz, bastırdığınız sahte kimlik ile bazı resmi işlemleri yapabilirsiniz nüfüs örneği alma, tapu,vekaletname vb. ancak bir gbt sorgusunda memur arkadaş kimliğin orijinal olmadığını fark edip ve sizleri tutularsa siz çıkıp "ee bankalar veya diğer devlet kurumlarında ben bu nüfüs cüzdanımla işlem yaptım, denetlemekle görevli olan pek çok yerde geçti şimdi bana ceza kesiyorsunuz, görevi kötüye kullanıyorsunuz" demeniz ne kadar abestle iştigal ise, bu konuda dava açmak veya avukat tutmak aynı şekilde abestle iştigal olur.
APP plakayı ben de kullanmayı isterim, şekli daha güzel, arabaların kaderini de değiştiriyor kesinlikle ama durum budur.
ckrc gayet güzel açıklamış.
Aracın muayeneden ilgili sebep yüzünden hafif kusur ile geçmiş olması, trafik birimleri tarafından ceza yazılması gibi durumları ortadan kaldıran bir unsur değildir.
Cam filmi ile hafif kusur geçebilirsiniz ama ceza yazılmayacağı anlamına gelmez.
App plakada aynı şekilde tüv bununla ilgilenmez ama emniyet ceza yazar.
Tüv motor numarası okunmuyor diyerek hafif kusur muayeneden geçirebilr. 1.4 civic'e k24 takmışsınızdır ruhsata işletmemişsinizdir. Emniyet farkederse chance olarak değerlendirir ve işlem yapar.
APP plaka bastırdığınızı kabul edip, cezaya dava açarsanız, bir anda kendinizi kamu davasında TCK 136'dan yargılanırken bulabilirsiniz. Metal plaka yaprağı çünkü resmi evrak olarak geçiyor yasal mevzuatlarda.
Basit bir şekilde açıklarsam, siz aynı nüfüs hüviyetinizden bir tane daha kırtasiyede bastırıyorsunuz çünkü orada ki yazı fontunu beğenmediniz, bastırdığınız sahte kimlik ile bazı resmi işlemleri yapabilirsiniz nüfüs örneği alma, tapu,vekaletname vb. ancak bir gbt sorgusunda memur arkadaş kimliğin orijinal olmadığını fark edip ve sizleri tutularsa siz çıkıp "ee bankalar veya diğer devlet kurumlarında ben bu nüfüs cüzdanımla işlem yaptım, denetlemekle görevli olan pek çok yerde geçti şimdi bana ceza kesiyorsunuz, görevi kötüye kullanıyorsunuz" demeniz ne kadar abestle iştigal ise, bu konuda dava açmak veya avukat tutmak aynı şekilde abestle iştigal olur.
APP plakayı ben de kullanmayı isterim, şekli daha güzel, arabaların kaderini de değiştiriyor kesinlikle ama durum budur.
Ozaman kırtasiyede basılan kimlik sahteyse bunu denetleyen tüvtürk sıkıntı yok kullanabilirsin diyor..
Hadi diyelim bunuda geçtik şoförler odasından direk app olarak verilen insanlar var onlar nasıl ayırt edilecek
Adamlar cezayı yazıp geçiyor umurlarında değil ki. Git itirazını et cezayı iptal ettir diyor bütün polisler :)
Yazılanlar mantıklı tabiki de bu durumda muz cumhuriyetinin kanunları geçerli öyleyse :)
onursumer
28-10-2017, 12:35
yok burda ben soforler odasının verdiği plaka için konuşuyorum daha dun gordum beşiktaş baskı yeni muhur
Sanırım artık orjinal plaka kullanmak şart oldu rahat ve sorunsuz kullanmak için
onursumer
25-05-2018, 13:54
Sanırım artık orjinal plaka kullanmak şart oldu rahat ve sorunsuz kullanmak için
bu konunun başından beri aynı beşiktaş baskı plakayı kullanıyorum ben bu tamamen polise kalmış birşey
Mehmetmert
25-05-2018, 17:41
Bende 2 aydir muhurlu besiktas appye gectim , simdilik birsey diyen yok gibi
Bana 1.5-2 ay önce köprüde 488 TL Ceza + Men verdiler. Mühürlü Beşiktaş baskıya. Ek olarak cadde de orjinal plakalarıma bile app diye tutup ceza yazmaya kalkmışlardi
dragstar
25-05-2018, 23:09
ben korktum valla yeni arabama app yaptırmadım, standart plaka vernik tamamdır
Ahmet Bby
04-06-2018, 23:46
Soruldu mu bilmiyorum.. Muayene de ağır kusur olarak mı geçiyo mühürlü app ler?
Grimlord
05-06-2018, 00:46
Yaklaşık 10 gün önce mühürlü app ile hafif kusur bile almadan geçtim.
_driver_
05-06-2018, 01:02
Plakalarda bant varsa kusur yazıyorlar harf ve rakamlarda. Görevli arkadaş hemen tırnağı takıyo :) appyle sıkıntı yaşamadım ben de
Ahmet Bby
05-06-2018, 02:04
Plakalarda bant varsa kusur yazıyorlar harf ve rakamlarda. Görevli arkadaş hemen tırnağı takıyo :) appyle sıkıntı yaşamadım ben de
O zaman değiştirmeye gerek yok. Teşekkürler
Mühürlü app ile muayeneden geçtim.
cumartesi günü yalova da şirket arabasındaki ön plaka bir şekilde düşmüş, dönüş yolunda farkettik. aynı gün sultanbeyli gişelerde polis çevirmesine takıldık haliyle biz şirket arabası olması sebebiyle de cezadan yırttık ama APP den patır patır ceza yazıyorlardı haberiniz ola
sky clio
19-11-2018, 16:53
Normal dikdörtgen plaka yerine "tow license plate" kullanarak yine emniyetten aldığım kare plakayı aracıma taksam herhangi bir ceza durumu olur mu?
Sıkıntılı bir polis gelir ceza yazar mı acaba.
Normal dikdörtgen plaka yerine "tow license plate" kullanarak yine emniyetten aldığım kare plakayı aracıma taksam herhangi bir ceza durumu olur mu?
Sıkıntılı bir polis gelir ceza yazar mı acaba.
Neden yerinde değil demek için sürekli çevirirler :)
cumartesi günü yalova da şirket arabasındaki ön plaka bir şekilde düşmüş, dönüş yolunda farkettik. aynı gün sultanbeyli gişelerde polis çevirmesine takıldık haliyle biz şirket arabası olması sebebiyle de cezadan yırttık ama APP den patır patır ceza yazıyorlardı haberiniz ola
Deme hocam yeni bastırdım daha bagajda duruyor :D Yılbaşına kadar sıkı denetim var galiba biraz daha bagajda duracak gibi
Deme hocam yeni bastırdım daha bagajda duruyor :D Yılbaşına kadar sıkı denetim var galiba biraz daha bagajda duracak gibi
valla ben polise dil dökerken başka biri -gomserim app pilaga takmışlar, yazıyom cezayı diye bağırıyodu :D
valla ben polise dil dökerken başka biri -gomserim app pilaga takmışlar, yazıyom cezayı diye bağırıyodu :D
cumartesi e5- marmara forum çıkışında duranlardan biri de diğerine gel la gel çakarlı yakaladım diye bağırıyordu :D
App den durdurdu çenem yüksek sesli biraz düşünce saldı beni de geçen baktım aynı gün aynı güzergahta 46-2/c yaani makas cezası gelmiş sonra. Yapmadım mı yaptım ama yüksel hızda selektör atmadım 3 şeridin sağından falan geçtim makastan yazan hızdan da yazmazmıydı? Yani gören olmamış ama ordan geçirmek istemiş bana canı sağolsun
-Murat Özcan-
20-11-2018, 17:44
Arkadaşlar dün akşam yanlışlıkla havaalanı yoluna girmem sonucunda Atatürk Havalimanı girişi kontrollerinde arabamda hiçbir modifikasyon olmamasına ve yanımda kız arkadaşım olmasına rağmen çevrildim. Kontrollerde aracı yeni aldığımı soylememe rağmen araç üzerinde bulunan beşiktaş baskı mühürlü app plakalarla trafiğe çıkmamın yasak olduğu ve bunun sonucunda 450 tl para cezası+aracımı trafikten men ettiler. Daha önce hiçbir trafik cezam bulunmamasına rağmen ve yetkili arkadaşa bu yağmurda kız arkadaşımla naparım bari kemer vs onlardan yaz dememe rağmen dinlemediler ve aracı bağladılar. Sokakta onlarca hırsız it kopuk vs gezerken sadece yeni aldığım aracın plakalarına takıp boyle bi tutum sergilemeleri beni üzdü açıkçası.. Ruhsatta yazanla plaka aynı sonucta.. Hadi cezayı geçtim o yağmurda kız arkadaşımla beni orada oyle bırakmak ta yakışmadı.. yine yazsın cezasını ama bağlanmicak bi şeyden yazsın.. Neyse siz siz olun artık app lerle gezmeyin gördüğünüz üzere affetmiyorlar..
Geçen gün Tekirdağ-Silivri arası giderken Silivri girişinde çevirmeye girdim bana da ön camdan ceza yazacaklardı. Dediler sök dedim şimdi sökersem iz kalacak camı patlatabilirim kız arkadaşımda yanımda uygun bir şey yazın gidiyim dedim. Yok dediler sökeceksin 10 tane artist ..bne kızın yanında şekillere girdiler. Dedim bakın buna gerek yok zaten devletin izin verdiği şekilde ön cam filmi yapıldı bu araca kap kara değil içerisi gözüküyor hafif şeffaf film bu yok sök yoksa bağlarız dediler ay dedim mk. Neyse dedim söküyorum ama yarın tekrardan yaptıracam bende şeklimi kendi çapımda yaptım. Ben sökerken bir tane Siyah Porsche 911 marka bir aracı durdular. Araba son model egsozlar fena cigerden bagrıyor makina. Plakası özel 34 CEM ** araba siyah ön cam dahil zindan. Eleman arabadan inmeden ruhsatı verdi. Dediler ön camı sökmen gerekiyor vs vs eleman cezamı yazın gidiyim tarzı konuştu sonrasında indi ekip amirinin yanına giderek bir şey söyledi. Adamı saldılar. Dedim hayırdır br söküyoruz o neden gidiyor '' Amir onunkiler ruhsata işliymiş kardeşim biz gözden kaçırmışız'' dedi. Delirdim, dimi ya lüks olunca zengin olunca özel plaka araba olunca kimin nesi olduğu duyunca uğraşmak istemediniz dimi dedim. Bas git kardeşim seninlemi uğrasıcaz dedi bana camı söküp gittim ama çok kızdım. Böyle adice bir ayrım hala var maalesef !
sky clio
21-11-2018, 15:04
Neden yerinde değil demek için sürekli çevirirler :)
Normal emniyetin bastığı plakayı kullanacam artık hayırlısı :)
App kullanıyorum çevirmeye girmedim çok şükür hala Edirne'de. Anlaşılan yine milleti öpmeye başladılar. Yeni yıla kadar arabayla bi yere çıkmayalım bari :D
huseyinturk
23-11-2018, 22:41
Bu gün yedim 400 küsür..
çevirmede app olduğunu bile anlamadılar, bagajda orjinal plakalar varmış görünce app var dedi yazdı polis.
Mert Safa
24-11-2018, 17:43
Bu gün yedim 400 küsür..
çevirmede app olduğunu bile anlamadılar, bagajda orjinal plakalar varmış görünce app var dedi yazdı polis.
Geçmiş olsun mende verdi mi ? yer neresiydi iyice can sıkıcı hale geldi
Benim araba ön cam dahil zindan
Bebeğimizin fotosunu gösteriyorum
Hanım çocuğu emziriyor diyorum
Tamam kardeşim diyor
Geçen gün başka bir çevirmede banane senin çocuğundan dedi
Bir dk dedim telefonun videosunu açtım
Evet sayın hakim ve hakime hanım bu trafik polisi memur arkadaş
Az önce böyle böyle dedi
Şimdide sizler huzurunda söyleyecek tekrar dedim
Süt dökmüş kediye döndü
Git tamam kardeş dedi
Adama adam madama kalafat modeli her zaman iş yapar
Allah adam olanlara denk getirsin
Ben terörist olsam zaten beni durdurmadan öldürmüştüm seni diyorum
Anlamıyor yeni memurlar da bir garip :)
huseyinturk
28-11-2018, 14:58
men felan vermedi, plakaları değiştirtmedi bile yazmak zorunda olduğum için yazıyorum yukarıdan baskı var dedi yazdı
huseyinturk
28-11-2018, 14:59
Geçmiş olsun mende verdi mi ? yer neresiydi iyice can sıkıcı hale geldi
................
men felan vermedi, plakaları değiştirtmedi bile yazmak zorunda olduğum için yazıyorum yukarıdan baskı var dedi yazdı
plakanı değiştirtmemesinin sebebi açık değilmi ? bi ceza daha yiyeceksin..değiştir bence acil..ben ceza yemeden değiştirdim, onun stresiyle trafiğe çıkılmaz..
golgeoyunu03
28-11-2018, 17:34
app plaka değil de cam filmine takılıyorlar mı?
Grimlord
28-11-2018, 17:46
app plaka değil de cam filmine takılıyorlar mı?
Ön camda film varsa direk ceza kesiyorlar, yanlara ceza yok.
TonyMontana
29-11-2018, 10:18
Ön camda film varsa direk ceza kesiyorlar, yanlara ceza yok.
İstanbul kurtköyde uygulamaya takıldım, ön cam dahil içersi görünmüyor. Plakalarım app. Ön camımı içerden kontrol ettikten sonra cam filmi mi yaptırdın dedi, evet dedim. Ruhsatımı istedi vize kagıdıma baktı ve hafif kusurlu sonradan cam filmi yapıstırılmış yazısını görünce ceza yemekten kurtuldun dedi. Devam ettim
Patisever
29-11-2018, 12:46
men işlemlerinizi kaldiririm
huseyinturk
03-12-2018, 12:15
plakanı değiştirtmemesinin sebebi açık değilmi ? bi ceza daha yiyeceksin..değiştir bence acil..ben ceza yemeden değiştirdim, onun stresiyle trafiğe çıkılmaz..
Ceza için app olması şart değil, yazıcak olan yazıyor zaten. Kaldıki neredeyse farkı yok normal plaka ile, diğerlerini bagajda görmese anlamayacaktı bile. Söyledi zaten yukardan baskı var bir şeyden yazmak zorunda olduğum için yazıyorum dedi. Stressiz yaşam için trafiğe hiç çıkmamak lazım kökten çözüm.
10 yıldan fazladır app plakalı, cam filmli, orjinaline göre daha basık araçlaral trafikteyim sadece 2 tane cins memura denk geldim, sorun yaşadım.
ChuckBartowsKi
03-12-2018, 13:20
Ben kendimi bildim bileli hep APP Plaka kullandım öyle apaçi baskı işine girmedim normal klasik çift mühürlü vernikli plaka sadece bir kere orijinal plakalarım bagajdaydı sıkıntı yaşadım onun dışında hiç bir zaman problem yaşamadım.
SerkanKurt
03-12-2018, 14:14
tekrardan mı başladı bu app plakaya ceza yazma? Hersene 1-2 ay böyle bir furya olmaya başladı...
huseyinturk
03-12-2018, 16:40
şuan her yerden saldıyorlar
iett akla gelmiyecek cezalar uyguluyor, dün orjinal jant kapağı yüzünden rapor yiyorduk az daha
bir dünya arabayı men ettiler
polisler ayrı zaten, çevirme var her yerde. Durakta polis bekliyor, gelene geçene yazıyodu sabah. Para lazım para... sıçtılara sıvıyolar şuan
Özellikle ticarı aracı olanlar dikkat etsinler yollamaya başlamışlar ford ranger vb araçlara bile dikkat
Soluksuz ceza yağıyor
Binlerce arac sahibi şok geciriyor: Fiyatı 35 bin lira olan araca 200 bin lira ceza! - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/binlerce-arac-sahibi-sok-geciriyor-fiyati-35-bin-lira-olan-araca-200-bin-lira-ceza-41039035)
leventrc
03-12-2018, 16:48
Özellikle ticarı aracı olanlar dikkat etsinler yollamaya başlamışlar ford ranger vb araçlara bile dikkat
Soluksuz ceza yağıyor
Binlerce arac sahibi şok geciriyor: Fiyatı 35 bin lira olan araca 200 bin lira ceza! - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/binlerce-arac-sahibi-sok-geciriyor-fiyati-35-bin-lira-olan-araca-200-bin-lira-ceza-41039035)
Nissan Navara da da var mı acaba böyle bir problem? Eğer var ise evi arabayı satıp borç ödemeye başlayayım...
Kış lastigide basladi ticariler icin onuda atlamayin
araç sahiplerinin sözleri çok vahim..adama 50bin 100nin lira ceza gelmiş yapılandırma olursa belki öderiz diyo..öğrenilmiş çaresizlik bu işte.. ilk kaçak geçişinde sana 7 gün içinde tebliğ etse o cezayı sen de öğrenmiş olurdun aks mesaesi kanununun değiştiğini ve en fazla 2-3 ceza ile kurtulurdun...devlet vatandaşını keriz yerine koyuyo..iyice bi birikiyo ceza ondan sonra toplu yolluyo...
ulan fransada benzin 0,25 euro arttı diye ülkeyi yaktı halk.bizimkiler koyun sürüsü olduğundan bi tokat yiyince diğer yanağını uzatıyo..ülke seçmen profilinden belli zaten..akkoyun hükümdarlığı..
Başka şehirlerde durum ne bilmiyorum ama bizim şehirde felaket HGS kaçak geçiş cezası gelmeye başladı. Hep üşenip ertelemiştim HGS çıkartmayı 1 yıldır falan o şekilde geziyordum. Baktım eve PTT den kağıt gelmiş. Muhtara gittim almaya ve muhtarın önünde yığınla HGS ceza kağıdı vardı. İlk defa ben bu HGS ye taktıklarını gördüm.
wolkanku
22-01-2019, 16:02
bugün cam filminden yediğim ceza için trafik şubedeyken, aklıma trafikte yeniden sayısı artan ben dahil tüm app'li araçlar geldi, app plaka konusunu sordum.
app plaka çevirirken ilk baktığımız şey, varsa çeviriyoruz zaten dedi ve köşedeki sökülmüş app plakaları gösterdi.
benim anladığım 2018'in tasarlanan ceza bütçesi tutmadı ve 2019 ceza bütçesi için baştan sıkı tutun diye talimat geldi..
denizhandinc
22-01-2019, 17:56
bugün cam filminden yediğim ceza için trafik şubedeyken, aklıma trafikte yeniden sayısı artan ben dahil tüm app'li araçlar geldi, app plaka konusunu sordum.
app plaka çevirirken ilk baktığımız şey, varsa çeviriyoruz zaten dedi ve köşedeki sökülmüş app plakaları gösterdi.
benim anladığım 2018'in tasarlanan ceza bütçesi tutmadı ve 2019 ceza bütçesi için baştan sıkı tutun diye talimat geldi..
Adamların resmen isine geliyor cam filmi mevzusunu muallakta bırakmak. TUV den geciyor Trafik ceza yazıyor canı isterse. Ne güzel İstanbul
Mehmetmert
22-01-2019, 19:46
Valla bende taktım APP'leri şimdilik bakalım ne olcak :)
kadireren
22-01-2019, 22:19
Uzun zamandır beşiktaş baskı mühürlü app kullanıyorum çevirmelerde sorun etmediler gördüğün plakalar mühürlü app miydi abi yoksa mühürsüz mü ?
Çok mu koyu idi de ceza yazdılar? Çünkü bir sürü araçta film var.bi ara ön cama ceza yazacaklardı ki buna bende katılıyorum içerdeki asla gözükmüyor epey koyu yapıyorlar
Tholl-ga
24-01-2019, 22:16
Ön camdaki filme kesiyorlar
wolkanku
25-01-2019, 08:41
Çok mu koyu idi de ceza yazdılar? Çünkü bir sürü araçta film var.bi ara ön cama ceza yazacaklardı ki buna bende katılıyorum içerdeki asla gözükmüyor epey koyu yapıyorlar
yarım numara diye geçen bir film yaptırdım, güneşli havada içerisi gayet net gözüküyordu ancak bulutlu havada film biraz ışığı yansıttığından o gün bulutların azizliğine uğradım.
Anladım geçmiş olsun.en açık olsada önde film varsa yazıyorlar o zaman.
wolkanku
25-01-2019, 08:54
Anladım geçmiş olsun.en açık olsada önde film varsa yazıyorlar o zaman.
evet, hiç kaçarı yok.
bu arada ön camdan ceza yiyince, ceza kesip 1 hafta süre veriyor. 1 hafta içinde TÜM CAMLARDAKİ filmleri söktürüp emniyete götürmen gerekiyor.
2 farklı trafik şube ve 3 farklı polise ön camda filmden ceza yediğimi söyleyip durumu efendilikle izah etsem de, ön yan camlardakileri de söktürdüler. ( arka yanlar ve en arka camdakini orjinal kabul edebiliyorlar)
evet, hiç kaçarı yok.
bu arada ön camdan ceza yiyince, ceza kesip 1 hafta süre veriyor. 1 hafta içinde TÜM CAMLARDAKİ filmleri söktürüp emniyete götürmen gerekiyor.
2 farklı trafik şube ve 3 farklı polise ön camda filmden ceza yediğimi söyleyip durumu efendilikle izah etsem de, ön yan camlardakileri de söktürdüler. ( arka yanlar ve en arka camdakini orjinal kabul edebiliyorlar)
anladım kötüymüş bende ileride ön cama en açık sadece güneşi yansıtması için kaliteli film çektiririm diye düşünüyordum. riske girmeye gerek yokmuş.
Ön cam için istiyorsanız tamamen şeffaf olanlar var. Tabi ön cam için güneş "bahane" değilse :)
Ön camdan yedim bende,ne yaptıysam ne dediysem dinlemediler :)
Açılmış konu var mı yok mu aramama rağmen bulamadım, yeni konu açmamak için buraya yazayım dedim. Mühürlü App plaka yaptırmak için önerebileceğiniz bir yer var mı? Piyasada sürüsüyle plakacı var. Bunların var mı dikkat etmemiz gereken bir şeyi, yardımcı olabilir misiniz?
_driver_
28-01-2019, 22:38
Açılmış konu var mı yok mu aramama rağmen bulamadım, yeni konu açmamak için buraya yazayım dedim. Mühürlü App plaka yaptırmak için önerebileceğiniz bir yer var mı? Piyasada sürüsüyle plakacı var. Bunların var mı dikkat etmemiz gereken bir şeyi, yardımcı olabilir misiniz?
Melih-Ö kullanıcı adlı Melih kardeşimiz size yardımcı olacaktır
Teşekkürler abi iletişime geçiyorum şimdi.
Teşekkürler :)
caadaass
02-11-2019, 23:42
beyler merhaba, konuya güncel çekelim, app plaka'da cezai işlem uygulanıyor mu, mühürlü olanlarla muayenede problem yaşayan var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Sene sonu geliyor başlarlar yakında film e app ye
_driver_
03-11-2019, 00:30
beyler merhaba, konuya güncel çekelim, app plaka'da cezai işlem uygulanıyor mu, mühürlü olanlarla muayenede problem yaşayan var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Muayenede problem yok tüvlere yazı gönderildi hatta yakın zamanda harf ve rakamların üzerinde olmadığı sürece plakada vida olsa da geçiyor şu anda. Ceza olarak benim yaşadığım şehirde herhangi bir problem yok
İstanbul da full app li araç kullandım
Hiç ceza yemedim
Çok trafik çevirmesine de girdim
Appden ceza yer miyim diye düşünen herkes ceza yemiştir :)
O yüzden yaptırmamanizi öneririm. Bana da arkadaş vasıtasıyla birisi yazdığında muayene ceza durumu sorduğunda, muayeneden geçiyor ama trafik icin garanti veremem diyorum. Sonuçta polis isterse stickerdan bile ceza kesebiliyor. O sebeple böyle düşünceniz varsa yaptirmamaniniz öneririm diyorum :)
Appden ceza yer miyim diye düşünen herkes ceza yemiştir :)
O yüzden yaptırmamanizi öneririm. Bana da arkadaş vasıtasıyla birisi yazdığında muayene ceza durumu sorduğunda, muayeneden geçiyor ama trafik icin garanti veremem diyorum. Sonuçta polis isterse stickerdan bile ceza kesebiliyor. O sebeple böyle düşünceniz varsa yaptirmamaniniz öneririm diyorum :)
Hahaha
Gülü seven dikenine katlanır kanka :)
Yalnız dün bizim app işini güzel çözdün
Çocuklar çok teşekkür etti
Tekrar sağol
Hahaha
Gülü seven dikenine katlanır kanka :)
Yalnız dün bizim app işini güzel çözdün
Çocuklar çok teşekkür etti
Tekrar sağol
Adamları zengin ettik kanka ondan dolayı tercih etmiyorum pek fırsatçılık yapıyorlar sinirleniyorum :) Çoçukları memnun ettiysek ne mutlu bize :)
3 Harf 3 Rakam APP ornegi var mi elinde hic Melih? Plaka ic ice gecer mi hepsi?
harfler AND rakam grubunda 0lar ve 1 var sadece
Whatsaptan yazarsan yardımcı olayım telefonda örnekler hep :) 0549 589 60 00
Aynı şeyi ben de soracaktım, teşekkürler :)
caadaass
04-06-2021, 09:35
Beyler merhaba, mühürlü app plaka muayeneden geçme ve ceza durumları nedir?
Tuvturk calisani olarak yorum yapayim, zeminde tr hologrami, dalga ve mühür var ise onay veriyoruz. Trafik ceza durumuna birşey diyemem
CüneytIşıkkent
04-06-2021, 09:39
Beyler merhaba, mühürlü app plaka muayeneden geçme ve ceza durumları nedir?
Şimdiye kadar ne çevirme ne muayenede herhangi bir sorun sıkıntı ile karşılaşmadım
CüneytIşıkkent
04-06-2021, 09:40
Şimdiye kadar ne çevirme ne muayenede herhangi bir sorun sıkıntı ile karşılaşmadım
Ki birinci ağızdan da yorum gelmiş :)
Tuvturk calisani olarak yorum yapayim, zeminde tr hologrami, dalga ve mühür var ise onay veriyoruz. Trafik ceza durumuna birşey diyemem
konuyla alakasız ama zifiri olmamak kaydıyla ön cam filmi son durumda, ağır kusur mu hafif kusur mu acaba? :)
konuyla alakasız ama zifiri olmamak kaydıyla ön cam filmi son durumda, ağır kusur mu hafif kusur mu acaba? :)
Kusur tablosunda karşılığı; hafif kusur,
Görüş alanı olarak içerden dışarıya olan saydamlığı baz alınıyor
Selamlar,
Konuyu cortlatıyorum ama APP PLAKA yasal mı?
Ben soğuk damga yapılmıyor diye biliyorum.
bilgisi olan varsa paylaşabilir mi rica etsem ?
Bir de yasal ise yapan var mı aramızda? :)
Selamlar,
Konuyu cortlatıyorum ama APP PLAKA yasal mı?
Ben soğuk damga yapılmıyor diye biliyorum.
bilgisi olan varsa paylaşabilir mi rica etsem ?
Bir de yasal ise yapan var mı aramızda? :)
APP YASAL DEĞİL. Polisler pek birşey demiyor. Yazmak isterse yukarıda örnekleri olduğu gibi trafikten men edebilir aracı.
8 senedir app kullanıyorum henüz birşey diyen olmadı . Şehirler arası yol haric polisler pek cevirmez beni. (Yaklaşırken iç ışıkları yakar beni görmelerini sağlarım ''Devam et'' diyorlar ) (Golf 6 beyaz , Passat SW Siyah )
Biraz araba ve insan seçiyorlar çevirmek için.
darkmoon
20-07-2022, 04:08
Kaç yaşına geldim hala şu app plaka olayını çözemedim yani ne esprisi var anlamadım altı üstü biraz kalın yazılar harfler hatta görünürlüğü daha fazla yasaklanmasıda bana tuhaf geliyor .. ne biliyim altı üstü plaka arabaya ne görsel ne başka bir şey bence katmıyor.. zaten araçla çok içli dışlı olmayanlar anlamıyor bile farkı …
Kaç yaşına geldim hala şu app plaka olayını çözemedim yani ne esprisi var anlamadım altı üstü biraz kalın yazılar harfler hatta görünürlüğü daha fazla yasaklanmasıda bana tuhaf geliyor .. ne biliyim altı üstü plaka arabaya ne görsel ne başka bir şey bence katmıyor.. zaten araçla çok içli dışlı olmayanlar anlamıyor bile farkı …
mesele yazının fontu değil aslında olması gereken bu , benim aracım çalındığında adamlar sarı siteden aynı model aynı renk araba ilanının plakasını basmış appyi takmış araca gezmişler rahat rahat artık çevirmelerde ruhsatta istenmiyor çünkü , app plaka bende kullanıyorum kendi aracımda fakat tamamen yasaklanmalı bana kalırsa , her önüne gelen vatandaş kafasına göre plaka YAPMAMALI , bu plakaları biz görsel olarak hoşumuza gittiği için kullansakta illegal işlerdede kullanılıyor malesef.
mesele yazının fontu değil aslında olması gereken bu , benim aracım çalındığında adamlar sarı siteden aynı model aynı renk araba ilanının plakasını basmış appyi takmış araca gezmişler rahat rahat artık çevirmelerde ruhsatta istenmiyor çünkü , app plaka bende kullanıyorum kendi aracımda fakat tamamen yasaklanmalı bana kalırsa , her önüne gelen vatandaş kafasına göre plaka YAPMAMALI , bu plakaları biz görsel olarak hoşumuza gittiği için kullansakta illegal işlerdede kullanılıyor malesef.
iyi de onu basanlar orijinal fontta da basabiliyor, 60'ların klasik otolarında gördüğünüz fontta da basıyor. YANİ, isteyen legal formatlarda da basabiliyorken APP yasak demenin faydası ne?
yasakcı zihniyete hayır! :)
IbizaFR150
26-07-2022, 21:06
Standart plakadaki font, rakam ve harflerin birbiri ile mesafesi rezalet,80’li yıllardan kalma gibi görünüyor. Yeni arabaya bile 10 yaş ekliyor.
iyi de onu basanlar orijinal fontta da basabiliyor, 60'ların klasik otolarında gördüğünüz fontta da basıyor. YANİ, isteyen legal formatlarda da basabiliyorken APP yasak demenin faydası ne?
yasakcı zihniyete hayır! :)
hocam öyle düşünmeyin tamam doğru diyorsunuz legal formattada basılabiliyor ama olay format değil basılması , bu iş sadece devletin kurumu olan şoförler odasında yapılmalı el altından yapılmamalı benim bahsettiğim şey bu , he ne olur devlet fontları değiştirir app ile aynı fontta yapar ozaman süper olur ama tekrar söylüyorum başka kişiler yapmamalı , şimdi bu işten para kazanan abilerim kardeşlerim bana kızıcak ama malesef olması gereken bu , her önüne gelen plaka basıp arabasına takarsa sahte plaka kullanımı artar ki büyük şehirlerde ticari araçların plakasını ikizliyorlar bizzat gözümle gördüm :) sahte plaka takıp hırsızlık , gasp gibi suçlar işleniyor bu durumun önüne geçmek içindi benim yorumum :) insanın başı yanınca bu dertten anlıyor :D
APP işi ilginç. Hatta bir ara yok Alman yok Fransız falan vardı :) Yasal değil deniliyor ama mesela mührü vesairesi olduğu zaman polis de bir şey demiyor.
Yani işin aslı, EDS vs okuma problemi olmadığı sürece ne yazarsa yazsın çok da dert olmaması lazım. Boşa uğraşıyorlar.
ABD'de çiçekli böcekli, yazı tipi değişik bin tane plaka var.
Zamanında Giulietta varken öne "İtalyan" denen küçük bi plaka almıştım, Alfa plakası :)
Hatta bir ara gıcıklığına bu plakayı yasal olarak almak için ilgili trafik kanunu maddesine göre başvuru da yapmıştım. Gelen cevap "kare plaka tak" oldu. Ama ilgili kanun maddesinde "std plaka takmak için uygun yer yoksa, izin verilirse küçük plaka takılabilir" bile diyor. İzin alayım demiştim, vermediler :) Sonra bu plakayı aldım, mühürlü falan... Hatta Eray Yümsel'den almıştım sanki... Polis durdurduğunda bakıyordu, ama hiç lafını eden duymadım. Bu da ilginçtir. EDS, otopark girişi vesaire gibi yerlerde de hiç sorun olmadı, çatır çatır okudu.
Ha ama ilgili yönetmelik, kanun vesaireye baktığımızda APP diye bir şey yok. Font belli, karakterler belli.
Bir de bazı plakalarda harfler rakamlar ciddi anlamda birbirine karışıyor, hem görüntü feci şekilde berbat hale geliyor, hem de okunmuyor gerçekten. Ona ben olsam ben de yasak koyarım, istediği kadar mühürlü bilmemneli olsun...
hocam öyle düşünmeyin tamam doğru diyorsunuz legal formattada basılabiliyor ama olay format değil basılması , bu iş sadece devletin kurumu olan şoförler odasında yapılmalı el altından yapılmamalı benim bahsettiğim şey bu , he ne olur devlet fontları değiştirir app ile aynı fontta yapar ozaman süper olur ama tekrar söylüyorum başka kişiler yapmamalı , şimdi bu işten para kazanan abilerim kardeşlerim bana kızıcak ama malesef olması gereken bu , her önüne gelen plaka basıp arabasına takarsa sahte plaka kullanımı artar ki büyük şehirlerde ticari araçların plakasını ikizliyorlar bizzat gözümle gördüm :) sahte plaka takıp hırsızlık , gasp gibi suçlar işleniyor bu durumun önüne geçmek içindi benim yorumum :) insanın başı yanınca bu dertten anlıyor :D
o zaten kağıt üzerinde yasak değil mi tek yetkili şoförler odasına bağlı plaka basım yerlerı olması lazım :D
Eskiden fransız kesik app, bilmem ne app gibi farklı karakterlde vardı App. Bunlar sorun oluyordu.
Mesela Bursa Trafik Cemiyeti'nin standart baskısı birçok APP den hoş.
Bazı araçlar için hususi Bursa dan bastırdığımız plakalar oluyor.
Lownslow
28-07-2022, 13:52
22 sayfalık konunun özeti olarak APP plaka yaptırmak istiyorum plaka 34 xx 1111 şeklinde
bu konuyla ilgili olarak yardımcı olabilecek var mıdır :) sorun yaşamamak adına yardımlarınıza
22 sayfalık konunun özeti olarak APP plaka yaptırmak istiyorum plaka 34 xx 1111 şeklinde
bu konuyla ilgili olarak yardımcı olabilecek var mıdır :) sorun yaşamamak adına yardımlarınıza
Melih-Ö yardımcı olacaktır
Plaka konusunda haberler başladıysa trafik çevirmelerinde kontroller de başlar.
Bu arada belki dikkat eden olmuştur. İstanbul a 2 3 hafta önce 6.992 Polis ataması ve 1.573 araç hizmete alındı. Atanan polislerin büyük çoğunluğu trafik şubeye verildi sanırım. Artık sabah akşam yoğunluk olan yerlerde trafik ekipleri görev yapıyor. Yani trafik uygulamaları artacaktır görüşündeyim
https://www.aa.com.tr/tr/gundem/icisleri-bakanligindan-sahte-ve-standart-disi-plaka-uyarisi/3115465
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 1 Ocak 2024 ve sonrası ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçlarda karekod (QR kod) ve tanım numarası bulunmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.
Sahte veya APP kullanılması durumunda, derhal bu plakaların çıkartılması ve devletin belirlediği standartlara uygun plakaların kullanılmaya başlanması gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Sahte ve APP kullanmak suçtur ve cezai yaptırımları mevcuttur. APP kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 lira, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecektir. Trafik sorunlarının çözümü, trafik kurallarına uyumla sağlanır, lütfen trafik kurallarına uyalım."
Ben her yerde Hyundai Tucson polis aracı görmeye başladım son 1 haftadır. Ciddi bir alım yapıldı belli oluyor.
Sarıyer de maslakta her kavşakta bir tucson polis aracı ver bekleyen.
Valla ben daha dün taktım APP leri araba ilk tescil plakasıyla olduğu için soran olursa aldığımda böyleydi der geçerim :)
cbrracingteam
23-01-2024, 09:49
Valla ben daha dün taktım APP leri araba ilk tescil plakasıyla olduğu için soran olursa aldığımda böyleydi der geçerim :)
diyemezsin tescil tarihinden itibaren 2024 olan araçlar karekod olmaz sa 32,000tl cezası var ve yazıyorlar bilgine
diyemezsin tescil tarihinden itibaren 2024 olan araçlar karekod olmaz sa 32,000tl cezası var ve yazıyorlar bilgine
Tamam tescil tarihim 2024 ama araç plakası değiştirmedim ki 2014 model aracımın üzerindeki plaka ilk plakası.
Yani üzerindeki plakayı 10 yıl içinde herhangi bir zaman takmış olabilirler :)
Ben her yerde Hyundai Tucson polis aracı görmeye başladım son 1 haftadır. Ciddi bir alım yapıldı belli oluyor.
Sarıyer de maslakta her kavşakta bir tucson polis aracı ver bekleyen.
Daha demin ofisin oldugu caddeye girdiler tucsonla kaldırımda park etmiş nekadar araba varsa sıradan gecirdi foto cekip basıyo cezayı. Maltepe civarı olan dikkat etsin nekadar sokak varsa girip cııkıyolar
Son düzenleme açık ve net
APP plakaya kesin ceza yazılacak değiştirilmesi gerekiyor.
2024 tescil araçlarda yeni plaka takılmışsa veya "0" km araç ise karekodlu olmak zorunda
Normal baskı plakalara değişiklik şimdilik yok devam.
"Trafik sorunlarının çözümü, trafik kurallarına uyumla sağlanır, lütfen trafik kurallarına uyalım"
sorun çözümüne app plakadan başlamaları çok yerinde bi hareket olmuş gerçekten :)
Bütçedeki delik çok büyük.
Eskişehir'de yıllardır park yapılan bir caddeye ilk defa ceza yazdılar. 20 yıldır aynı yerde oturup kapısının önüne arabasını bırakan adama ilk kez park cezası geldi.
Totalde 1000 e yakın araca yazmışlar. Ek MTV de yeterli olmadı. Artık basarlar her taraftan.
APP konusuna katılmıyorum ama abuk subuk parkedenlere ceza kesiyorlarsa ayakta alkışlarım.
Bostancı'da lunapark'a gelmeden önce şok market önü. Dikine parkediyorlar, tek şeride düşüyor trafik.
Oradan kurtuluyorsun, az ileride Fırat kebap önü. Oradan devam et, ışıkları geç, sola ayrım'ın az gerisinde ağacın yanına park edip yolu yine tek şeride düşürenler.
Ara sokaklarda aptal aptal bırakanlar, köşebaşlarını yolu kapayacak şekilde park edenler...
fahri müfettişlik verilse bana fotoğraflı, videolu şekilde kaparım açığın büyük kısmını.
APP konusuna katılmıyorum ama abuk subuk parkedenlere ceza kesiyorlarsa ayakta alkışlarım.
Bostancı'da lunapark'a gelmeden önce şok market önü. Dikine parkediyorlar, tek şeride düşüyor trafik.
Oradan kurtuluyorsun, az ileride Fırat kebap önü. Oradan devam et, ışıkları geç, sola ayrım'ın az gerisinde ağacın yanına park edip yolu yine tek şeride düşürenler.
Ara sokaklarda aptal aptal bırakanlar, köşebaşlarını yolu kapayacak şekilde park edenler...
fahri müfettişlik verilse bana fotoğraflı, videolu şekilde kaparım açığın büyük kısmını.
Abim bende sana katılıyorum. Bahsettiğim noktada parktan trafik akışında sorun olmuyor.
Aksine sorun olan yere kesmeyip, sorun olmayan noktaya kesiyorlar o yüzden yazdım.
Fahri müfettişlik olsa bende sana katılır açığın diğer yarısını da ben kapatırdım herhalde
Sen nasıl bir kralsın ya Fahriye Evren :hehe:
ChuckBartowsKi
23-01-2024, 11:47
Polisler affetmiyor aman dikkat... Maslak-Ayazağa-Şişli ( Bomonti ) tarafına her gün gidip geliyorum her köşede sıfır tucson polsi araçları ve sürekli ellerinde tablet fotoğraf vs çekip ceza yazıyorlar...
Sen nasıl bir kralsın ya Fahriye Evren :hehe:
pilliler cezadan muafmış öle diolaaa
standart vernikli app plakalı olan araçlara cezamı yazıyorlar şuanda :)
eminkilic61
23-01-2024, 14:52
Bütçedeki delik çok büyük.
5 senedir her gün geçtiğim yola, bu hafta itibariyle radar koymaya başladılar ve sabah trafik saatinde :D
adam üç kuruşluk işine geç kalmamak için 78km/h'le gitse, devlet babaya 5 kuruş borçlanacak...
5 senedir her gün geçtiğim yola, bu hafta itibariyle radar koymaya başladılar ve sabah trafik saatinde :D
adam üç kuruşluk işine geç kalmamak için 78km/h'le gitse, devlet babaya 5 kuruş borçlanacak...
Emin Bey takipteyiz aktüel angara haberlerini çok seviyoruz "Angaradamodifiyeradar"
eminkilic61
23-01-2024, 15:24
Emin Bey takipteyiz aktüel angara haberlerini çok seviyoruz "Angaradamodifiyeradar"
abi şaka maka, hepimizi toplayacaklar. pilli benzinli ayrımı yapmazlar :D :D
abi şaka maka, hepimizi toplayacaklar. pilli benzinli ayrımı yapmazlar :D :D
Ön APP leri orjine çevirdim :hehe:
ghibli06
23-01-2024, 16:29
Ankara'da yaklaşık 20 senedir sabit radarlar vardı, meşhur 82 radarları... onların hepsini şu anda plaka tanıma sistemine çevirdiler, haliyle gezici radarlar geri geldi... APP olayı da şu şekilde, çoğu APP yi plaka tanıma sistemi tanımıyor, dolayısıyla devlet illa kendi plakasının takılı olmasını istiyor... Ankara için konuşmak gerekirse son basılan plakaların APP den aman aman bir farkı yok, eskisi gibi ince font kalitesiz baskı olayı bitti... çok da zorlamamak lazım...
Ankara'da yaklaşık 20 senedir sabit radarlar vardı, meşhur 82 radarları... onların hepsini şu anda plaka tanıma sistemine çevirdiler, haliyle gezici radarlar geri geldi... APP olayı da şu şekilde, çoğu APP yi plaka tanıma sistemi tanımıyor, dolayısıyla devlet illa kendi plakasının takılı olmasını istiyor... Ankara için konuşmak gerekirse son basılan plakaların APP den aman aman bir farkı yok, eskisi gibi ince font kalitesiz baskı olayı bitti... çok da zorlamamak lazım...
Ankara, İstanbul ve İzmir'de düzgün baskı yapılıyor bence de.
Hal böyleyken app plakada ısrar etmek beyhude bir heves olur. Bu ekonomide cebi yorar.
Ankara, İstanbul ve İzmir'de düzgün baskı yapılıyor bence de.
Hal böyleyken app plakada ısrar etmek beyhude bir heves olur. Bu ekonomide cebi yorar.
Ben Bursa ve Kocaeli dışında düzgün plaka veren şehir görmedim. Ayrıca bir otomobile ait bilgilerin olduğu plakanın görsel olarak da güzel olmasında ve bunun ta en başında devletin bu konuda özen göstermemesini saçmalık olarak görüyorum. Başka milletlerin plakaları gayet muntazam.
Güzel fontlu bir plaka otomobilin kaderini değiştiriyor adeta. Garip yani. Anlayamıyorum şu millete reva görülen basitliği.
Abi bu işe niye bu kadar takılıyorlar anlamıyorum incecik kötü baskılı plakalar yerine kalın fontlu daha düzgün okunan plakalar takıyoruz.
Fransız baskı vardı bir ara, hadi onu anlıyorum ama beşiktaş baskı plakaya ne diye takılıyorlar gerçekten anlamıyorum.
Yeni aracımda altı silikon manyağı olmuş APP var. Tırsmıyor değilim durduk yere ceza yemekten. Sökmek istesem bagajı boyatacağım görüntüyü beğenmeyeceğim. İki ucu pis değnek. :)
CloudGrey
25-01-2024, 22:43
her sene yeni yıl bütçesi hazırlanırken yıl içinde kesilecek trafik cezalarının tutarı belirlenir.
o yüzden yıl sonuna doğru cezalar yağar eğer kota dolmadı ise.
devlete bu kadar para lazımken bence riske girmeyin.
wolkanku
26-01-2024, 08:20
Yeni aracımda altı silikon manyağı olmuş APP var. Tırsmıyor değilim durduk yere ceza yemekten. Sökmek istesem bagajı boyatacağım görüntüyü beğenmeyeceğim. İki ucu pis değnek. :)
misina ile bir köşeden girip , gerdirip arkasını keserek ilerlersiniz. ya da diş ipini iki kat yaparak da olur ama inceldikçe kopar.
kalan silikonu da kabasını spatula ile alıp, en son kalanları da gaz yağı ile çöze çöze 2 günde halledersiniz.
gerçi plakayı söktükten sonra üstüne yine plaka geleceği için ben olsam silikonlu plakayı sökerim misina ile , kabasını temizleyip, üstüne plakalık vidalayıp + standart plaka takar geçerim. nasılsa görünmeyecek
https://i.hizliresim.com/iv88bxp.jpg (https://hizliresim.com/iv88bxp)
Abi şimdi ben bu plakadan nasıl bir ceza yiyeceğim anlamıyorum.
Üzerinde şoförler cemiyeti mühürü olan bir plaka. Gayet okunaklı kalın.
Neden niye ceza yazacaklar. Sök derlerse sökeceğiz orası ayrı tabiki ama neden yani :)
eminkilic61
26-01-2024, 08:57
Neden niye ceza yazacaklar. Sök derlerse sökeceğiz orası ayrı tabiki ama neden yani :)
'para emojisi'
Para lazım oldukça yeni bir adet çıkarıyorlar. Bir ara cam filmlerine takmışlardı millet ceza yememek için filmleri söktü sonra unutuldu gitti. Şimdide buna taktılar. Bunu da alacaklarını aldıktan sonra unutup gidecekler.
Yerli ve milli Tuscon'ların parası... neyse..
QR kodlu plaka alma prosedürü nedir deneyimleyen varmı?
Ben Bursa ve Kocaeli dışında düzgün plaka veren şehir görmedim. Ayrıca bir otomobile ait bilgilerin olduğu plakanın görsel olarak da güzel olmasında ve bunun ta en başında devletin bu konuda özen göstermemesini saçmalık olarak görüyorum. Başka milletlerin plakaları gayet muntazam.
Güzel fontlu bir plaka otomobilin kaderini değiştiriyor adeta. Garip yani. Anlayamıyorum şu millete reva görülen basitliği.
Bağış yapmadığınız sürece 3 harf + 3 rakam kombinasyonu geliyor. app plakada hepsi dip dibe oluyor. Estetik açısından aşırı kötü bir görüntü oluşturuyor.
Ben tüm araçlarımda plaka temizliğine dikkat ediyorum. Kendi aracımın ön plakasını daha yeni değiştirdim, sırf çizildiği için. 3 harf + 3 rakamda orijinal baskı, app plakadan çok daha okunaklı ve muntazam duruyor.
8.000rpm
26-01-2024, 10:56
zaten "bu yıl kesilecek ceza tutarı" diye bir hedef konması , asıl niyeti belli ediyor
ulan sen daha az ceza kesme hedefi koy , yani insanların kurallara daha fazla riayet etmesini sağla , hedefin toplumsal gelişim olsun
daha çok ceza diye hedef mi olur allah aşkına?
Abi şimdi ben bu plakadan nasıl bir ceza yiyeceğim anlamıyorum.
Üzerinde şoförler cemiyeti mühürü olan bir plaka. Gayet okunaklı kalın.
Bir dönem plakam sizinki gibi gayet okunaklı iken marina girişindeki kamera bir rakamı eksik okuyordu.
Muhtemelen devletin temel beklentisi, plakası sistem tarafından okunamadığı için başkaca cezalardan muaf olma durumu/ihtimali. Tabi bu konuda çalışırken kuru/yaş ayrımı yapmadan, personele gerekli eğitimi vermeden sahaya hedefler verip çıkartma yapınca olan bizlere oluyor.
Halbuki geçtin qr kodlu plakaya al bizden 300-500 güzelce sistemin okuyacağı app yi bas bu çile bitsin :D
Bağış yapmadığınız sürece 3 harf + 3 rakam kombinasyonu geliyor. app plakada hepsi dip dibe oluyor. Estetik açısından aşırı kötü bir görüntü oluşturuyor.
Ben tüm araçlarımda plaka temizliğine dikkat ediyorum. Kendi aracımın ön plakasını daha yeni değiştirdim, sırf çizildiği için. 3 harf + 3 rakamda orijinal baskı, app plakadan çok daha okunaklı ve muntazam duruyor.
plaka şablonunu komple baştan dizayn etsinler/edebilirler. bu arada zaten 3+3 kombinasyonuna APP de yapsan göz alışmadığı için bana eğreti geliyor o da başka mevzu :))
aybarsdnr
26-01-2024, 13:42
Şimdi özetle 2024 tescil öncesi araçlarda app olsa bile 2647 TL cezası var değil mi?
wolkanku
26-01-2024, 13:58
Şimdi özetle 2024 tescil öncesi araçlarda app olsa bile 2647 TL cezası var değil mi?
evet Aybars.
Ben standart font plaka siparişi geçtim bile :)
evet Aybars.
Ben standart font plaka siparişi geçtim bile :)
Yaa bende daha salı günü taktım APP leri huylandırdı bu konu beni.
Volkan varmı örnek font görsel nereden sipariş geçtin. Link varsa atarmısın bende bir süre oem takılayım bari :)
wolkanku
26-01-2024, 14:11
Yaa bende daha salı günü taktım APP leri huylandırdı bu konu beni.
Volkan varmı örnek font görsel nereden sipariş geçtin. Link varsa atarmısın bende bir süre oem takılayım bari :)
akşam teslim alayım beğenirsem numara paylaşırım, yalnız kargo yapmıyorlar gidip elden teslim, sancaktepede yerleri.
akşam teslim alayım beğenirsem numara paylaşırım, yalnız kargo yapmıyorlar gidip elden teslim, sancaktepede yerleri.
O zaman o bana gelmez ***** eskişehir'deyim.
STANDART BASKI CAM VERNİKLİ PLAKA | Shopier (https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=22515555)
Bu linkteki kurtarır mı sence ? Benim eski arabanın bu modeldi.
https://i.hizliresim.com/9agy8y7.jpg
wolkanku
26-01-2024, 14:49
O zaman o bana gelmez ***** eskişehir'deyim.
STANDART BASKI CAM VERNİKLİ PLAKA | Shopier (https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=22515555)
Bu linkteki kurtarır mı sence ? Benim eski arabanın bu modeldi.
https://i.hizliresim.com/9agy8y7.jpg
bence vernikli olup boşuna dikkat çekmesin derim :)
Orhun1907fb
26-01-2024, 15:19
Su app ye takacaklarina merceksiz fara led ampul takan sigirlara taksalar keske :mad::mad::mad::mad::mad::mad:
AliGizda
26-01-2024, 15:27
Su app ye takacaklarina merceksiz fara led ampul takan sigirlara taksalar keske :mad::mad::mad::mad::mad::mad:
+1 Kocaelinde yaşıyorum, İstanbul' a oranla burada eski araba daha fazla. Eski arabaların da %70' i led takmış geziyor. Kısa süreli körlük yaşıyoruz sayelerinde.
turboman
26-01-2024, 16:36
Yoldan çok havayı aydınlatıyor resmen.Birde mavi led furyası var, arabayı satarken ilanlara far sis mavi zenon diye ekstra listesine ekliyorlar ;) hiçbir arabama takmadım oysaki basit olmasına rağmen, zor olanı seçip bixenon mercek montajlayıp biniyorum her aldığım araca. :)
Orhun1907fb
26-01-2024, 17:03
Acaba soyle bir gruplassak cimere yazsak faydasi olurmuki uygulama yapmalari icin. Arka sisi yakan hanzolarida ekleriz :o
Geçen gün arkadaşlar caddede sabit duran polislere sormuşlar. Karekod işini sadece dile getirmişler öncelik olarak. App için bir şey dememişler kesin olarak. Yakında çıkar kokusu ama ilginç ilginç işler :( karekodlu plakada 2024/01 sonrası için şuan ama onu da belli ki bizlere de getireceklerdir tek tip olması için er geç
İyice çocuk oyuncağına çevirdiler..Kendileri de bilmiyor ne yapacaklarını.. Olay karekod mu app mi ?
Geçen hafta sıfır araca şoförler odasından karekodlu app bastırdık.. Napacaklar şimdi buna ? Font farklı diye ceza mı kesecekler karekod var diye görmezden mi gelecekler
İyice çocuk oyuncağına çevirdiler..Kendileri de bilmiyor ne yapacaklarını.. Olay karekod mu app mi ?
Geçen hafta sıfır araca şoförler odasından karekodlu app bastırdık.. Napacaklar şimdi buna ? Font farklı diye ceza mı kesecekler karekod var diye görmezden mi gelecekler
Hiç bir şey yapmayacaklar, karekod var diye görmezden gelecekler.
Ancak orada şöyle bi salaklık var,
Yönetmelikte font ve ölçüler belli, harfler şöyle olacak, ölçüleri bu olacak, aralıkları bu olacak diye. Örneğin 34 EE XXXX şeklindeki APP plakada hepsi birbirine giriyor, bariz biçimde yönetmeliğe de aykırı.
Eski arabamda plakam böyleydi mesela. Ancak mühürlü, hologramlı bilmemne olunca kimse bi halt demedi. Hatta bazen çevirmede falan polisler bakıyor mührü görünce ellemiyordu.
Fakat burada mı bi yerde yazmışlardı, bi polise soruyorlar, adam diyor ki, yönetmelik belli, normalde onu basan da, mühürleyen de yanlış iş yapmış oluyor, hadi bastın, mühür olmadığı sürece o zaten sahte demek, gidip ona mühür basan memur usulsüz iş yapmış oluyor çünkü standartlara uygun plaka değil demiş. Bu işimize gelmese de işin en mantıklı açıklaması...
Aldığınız APP'ye alınan karekod da bu hesap.
Bir de şimdi başlarda göstermelik bi denetim yapacaklar, milleti çevirecekler, 3-5 araba bağlayacaklar, 1 aya kalmaz rahatlar ortalık eskiye döneriz :) Dediğiniz gibi, karekodlu APP yapılmış bile, olay bitmiştir :)
Bendede app var geçen çevirmeye girdim hiçbirşey demediler
ben hala anlamadım,
tescil tarihim 2024 öncesi, cemiyet plakam haliyle kare kodsuz, app zaten kare kodsuz. app dediğim de hologramlı hatta aynı fontu da izmit cemiyet basıyor, plaka ise 01 X 2345 şeklinde zaten.
ben hala anlamadım,
tescil tarihim 2024 öncesi, cemiyet plakam haliyle kare kodsuz, app zaten kare kodsuz. app dediğim de hologramlı hatta aynı fontu da izmit cemiyet basıyor, plaka ise 01 X 2345 şeklinde zaten.
Karakodlu plakalara yasak eskilere birşey demiyorlar
APP plakam mühürlü-hologramlı-tüv stickerlı ama yasal değilim :D
Neyse normal güncel fontlu plakaların tamamı QR kodlu değil sanırım..
Ona göre yeni plaka bastırmayı bende düşünüyorum hiçte fena görünmüyor eskisine nazaran..
Valla şimdilik ses çıkmıyor ama TR bantlı plakalar falan gibi yakında "eski plakaların hepsi karekodlularla değişecek" diye mecburiyet çıkarırlarsa şaşırmam.
Eli kulağındadır gibi geliyor bana ama du bakalım.
GokhanK.
30-01-2024, 18:46
APP var bende de. Bugün trafik çevirmeye girdim ama birşey demediler. Sordum hatta. APP yasak biliyosunuz zaten, sadece şuan ilgilenmiyoruz. Normalde ceza yazıp gönderirdim ama dedi güldü... Karekod için ise araç yeni plaka basılmış olup karekodlu plakayı değilde app yada farklı fontta plaka takanlar için işlem yapıyoruz şuan denildi. Karekod olan plakalar sisteme girildiğinde karekod görülüyormuş. Hırsızlık ikiz plaka sahte plaka durumları için çıkartılmış. Her bir qr kod iki kez aynı plakaya yada tek plakaya basılamadığından sanırım kolay takibe girecek. O yüzden de sisteme girdiğinde karekod görüpte plakada göremezlerse yada tam tersi cezada affetmezler sanırım. İzleyip göreceğiz artık.
kelalper
31-01-2024, 10:22
App okunmuyor olayı komple yalan. Bende HGS etiketi takılı değil ama plakadan okuyup bütün kapıları açıyor otoban Avrasya tüneli vs
Karekod app yapan reklamlar donmeye basladi,
Sorun app de degil 3/5 kurus odemeyip nuh nebiden kalma kalip kullanip zorunlu nakit plaka satan yerlerde.
Yeni nesil app’ler eskisi gibi hersekil kesik tip plaka degilki temiz boyali,
Hatta onuda duzgun yapmayan app ciler var, onlar zaten denetlensin.
Besiktas soforler odasi duzgun temiz plaka basiyor diye duydum ama hic gidip almadim,
Sonucta adresine bagli yerden alacaksin diye birsey yok.
Madem karekod denet geldi, motosiklette sigorta kesidigi anda bayide plaka belli oluyor.
Noter bayi isteyen bassin versin sonucta takip var, karekod talep eden yerden basim vergisi parasini alsin.
50lerden kalma zorunlu 3/5 oda yapiyor, darphane gibiler.
Temiz duzgun app diyerek karekodlu satanlar resmi bu isi yapip, pahali olani duzgun basiyor olabilir sanki.
Ben bgn Ankara soforler odasında kare kod lu plaka bastrdım
Noter 250
plaka basım 480 tl
bırde sankı ceza evınde mahkum um ben oyle bı azarlama degısık tavırlar ıle karsılastım
sacma sacma ısler
BORAGUNDOGDU
07-02-2024, 19:19
Ben bgn Ankara soforler odasında kare kod lu plaka bastrdım
Noter 250
plaka basım 480 tl
bırde sankı ceza evınde mahkum um ben oyle bı azarlama degısık tavırlar ıle karsılastım
sacma sacma ısler
Büyük para bende 2021 de aldığım arçta app var mühürlü şuan karekod yok ceza yazarlar mı?
eminkilic61
08-02-2024, 09:40
Büyük para bende 2021 de aldığım arçta app var mühürlü şuan karekod yok ceza yazarlar mı?
bende de mühürlü hologramlı app var ama orijinalleri bastırıp takacağım. sağı solu belli olmaz, boşu boşuna para vermeyelim cezalara...
turboman
09-02-2024, 04:22
Benim ön tarafta orjinal tip app var 3 yıldır bi sıkıntı çıkmadı,peki app olduğunu nasıl anlayacaklar da ceza yazacaklar herşeyi aynı orjinalle birebir. ;)
Memlekette hangi işi düzgün yapıyorlar ki bu düzgün olsun.