Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra mı Corolla mı?
Astra 1.3 Corolla 1.33 yada 1.4
ArdaERHAN
16-03-2017, 09:04
astra 6 ileri olmasından dolayı bence daha mantıklı gidişlerinin arasındada pek bi park yok ama astra daha bi sportif duruyo ben olsam astrayı tercih ederdim 1.33 e hiç girmeyin derim corollayı tercih edecek olursanız d4-d ile aracında cok fark var
2014te d4d aldım sıfır km, kesinlikle çok sert bi araba. Yaşadığım ilçede yollar pek düzgün değil, sanki spor yay varmış gibi sektiriyor. Ki astra j sürdüm aynı yolda müthiş rahat geldi. Astra H da sert j ye göre :) tabi bunlar benim görüşüm
Corollanın yakıtı çok iyi, şehir içi hiç sakin kullanmam o şekilde 7 lt. Uzun yolda klima açık 3kişi full eşya 120 cc ile 4 yakıyor. Arka diz mesafesi efsane. Ama malzemesi kaliteli değil. 2006jettam vardı o daha ağırbaşlıydı. İki araç da aynı ağırlıkta, ikisinin de lastik jant ölçüleri aynı ama ne hikmetse corolla geziyor 200 dedimi
ikisinide kullandım astra biraz daha önde
Ben de astra h var makyajlı, eniştemde de corolla var makyaklı 2012. iki araçta otomatik. 2 sini de kullanıyorum.. Sonuç astra.
Astra J olsa Astra derdim ancak H kasa Astra Corolla'ya yaklaşamaz genel konfor vs anlamında.
Makyajlı E15 te 6 ileri D4D motorda. 1.33 e bulaşmayın bence, Toyota daha hızlı bu arada 1.33 bile olsa Astra dan.
levent_s
16-03-2017, 10:52
Kesinlikle astra derim 1.3 dizel motoruyla yakıt konusunda çok iyi ayrıca dayanıklı kolay sıkıntı çıkarmayacak bir motor, sadece ilk kalkışta biraz hantal kalıyor onun haricinde beklentinizi karşılar.
i-vtec07
16-03-2017, 11:42
Cevremde cok fazla astra h var . Arkadaşımda cam tavan bi xenon 17 opc jantlı var birazda basık dönüp bakan bi daha bakıyo hiç ummadıgımız kadar dikkat cekiyo . Yazılımla stock 1.6 105 hp lik standart bi dizel gibi oldu gidişi tavsiye ederim .
1.3 astra ön planda bencede.Arkadaşım uzun zamandır astra kullanıyor.Herhangi bir problem çıkartmadı :)
astra yazılım ile canlanır.
Grimlord
16-03-2017, 13:18
Astra biraz hantal bir araç, özellikle 1 ve 2. vites epey cansız gibi. Corolladan daha karizmatik olduğunu düşünüyorum, aksesuar açısından da parçası falan bol.
Corolla 1.4 d4d çok daha atik. Hele Yariste aynı motor olursa uçuyor araba.
Zor bir seçim olsa gerek :)
emrekuzdere
16-03-2017, 13:20
2014 yılında sedan H kasa 1.3 astra ve Accent 1.5 crdi kiraladık uzun süreli. (5 ay kadar)
Ben üniversiteye astra'yı alıp gitmiştim önce. Antalya rampalarında kamyonları sollamakta zorlanınca geri döndüğümde astra'yı verip accent'i alıp gittim. Babam telefon açtı "ya gelir alırsın bu arabayı, yada sağa çekip yakarım ben bunu dedi :D"
İstediği kadar 6 ileri olsun zerre yürümüyor. Ha diğer seçenek olan corolla farklı mıdır? Bilmiyorum kullanmadım.
Ben de astra h var makyajlı, eniştemde de corolla var makyaklı 2012. iki araçta otomatik. 2 sini de kullanıyorum.. Sonuç astra.
Bu arada benim astram 1.6 115 hp benzin/lpg :) performans gayet iyi. Corolla 1.4 d4d Multitronic. Astra Easytronic.
Corolla dizel olsa biraz soru isareti olur ama o paraya astra dizel mutlu edecektir. Evet arac yürümüyor ama 2 bin devir civarı tork sayesinde öyle rampada filan sorun yaratmaz. Kalkislar hantal ama epeyce.
i-vtec07
16-03-2017, 16:55
Astra 1.3 e yazılımsız binilmez . Alt devirleri cok kötü .
astra h tam bir zulüm bence ki corolla zaten gitmese bile h kasadan çok güzel bi araba 2 aracı bilen biri olarak ikisi arasında kalmam dakika düşünmem :) corolla alır keyfime bakarım hatta bi eski kasa corolla deseler yine onu seçerdim
enes_srb
17-03-2017, 13:55
corolla derim masrafsiz sorunsuz binersiniz tip olarakta daha hos bence
Corolla'yı alırsam daha geniş olduğu için alırım görüş açısı sürüş rahatlığı daha iyi gibi geliyor astra h hiç kullanmadım ama temiz Astra bulursam da kaçırmam sanırım 1-2 haftaya belli olacak Allah pişmanlık vermeyecek bi seçim yaptırsın
.::EmrE::.
17-03-2017, 17:58
260 bin km'dir 1.3CDTi kullanan biri olarak kesinlikle Astra derim. Japonların ucuz işçiliği bile elemeye yeter bence Toyotayı.
tavsiyem vag grubundan temiz dizel bulup binmeniz
MURAT_HLX
05-04-2017, 08:15
karar verdinizmi bilmiyorum ama bende bi kaç ay evvel sizinle aynı durumda idim.
astra h 1.3 yada d4d auris alacaktım auriste karar kılıp aldım.auris'in çizgileri benim daha çok hoşuma gidiyor bana daha başarılı geliyor auris bariz daha sessiz ve performanslı d4d motor.gerçi alırken opelde çalıştığımdan ötürü toyota markasına geçmek içerde hoş karşılanmadı ama yapacak bi şey yok :)
LiveLoveTürker
08-04-2017, 15:34
Max. 44-46 bin TL'ye kadar araba bakıyorum. Astra H hb (11-12) 1.3 manuel düşünüyordum, makyajlı kasa e15 1.33- 1.4 d4d de düşünmeye başladım. Astra nın dizel olması daha cazip geliyor. İki araç içinde çekmiyo diyolar var çok performans beklentim yok şu aralar ayağımı yerden kessin yeter. Bu 2 aracı da kullananlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
44-46 ya j lerde var aslında. uygun kmlerde cosmolara bakılabilir. Corollanın d4d leri çok eski artık ve demode bi motor bence. artı 1.3 jler hlere göre daha sorunsuz bir dizel motor diye biliyorum handikapı j ler 5 vites. ilk kalkışta hantal ama çekmiyo demeleri kırmızıda yanında 1.5 dizel bi megane varsa ve sen inanıp ben bunun içinden geçerim falan dersen sen de hantal diyebilirsin. sakince keyifle konforla gezme arabası astra bence.
Öneriler için saolun Astra da karar kılmıştım ancak fiyatta anlaşamadığım için, bir önceki aile aracımız da Corolla /e15 olmasından ve Toyota'nın sorunsuzluğunu bildiğimden dolayı temiz bulmuşken kaçırmadım yine Toyota'yı tercih ettim yeni kasa Corolla aldım
LiveLoveTürker
09-04-2017, 12:58
Öneriler için saolun Astra da karar kılmıştım ancak fiyatta anlaşamadığım için, bir önceki aile aracımız da Corolla /e15 olmasından ve Toyota'nın sorunsuzluğunu bildiğimden dolayı temiz bulmuşken kaçırmadım yine Toyota'yı tercih ettim yeni kasa Corolla aldım
Hayırlısı olsun kazasız belasız keyifle kullanın :)
Hayırlısı olsun kazasız belasız keyifle kullanın :)
Eyw. Allah cümlemize kaza bela vermesin
evolution_9
10-04-2017, 10:14
astra hiç kullanmadım corolla nın düz vitesi fena değil yakıtıda iyi fakat otomatik vites resmen ölüm en ufak yokuşta vites küçültüyor yığılıp kalıyor olduğu yere hemen manual e alman lazım vites geçişleri berbat düz yolda bile vites değiştirirken kafayı öne sallıyor nerdeyse 1 saniyeden fazla sürüyor. yol tutuşuda çok iyi değil fakat kullanımı rahat.ekonomi vi rahatlık istiyosan corrolla al ama dediğim gibi otomatik sıkıntılı.