PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : w124 300D Mercedes

aqustic
23-03-2017, 14:42
4 yıl süren vosvos maceramın ardından evlenınce 2.hayalim olan w124 kasa mercedesi sonunda aldım.Vosvosu da kapalı garaja aldım.Artık hafta sonları binecegim.

Aracın özelliklerine gelince.
Klima yok,sunroof var,otomatik vites ve kmde uzun yolda ortalama hızım 100km civarıyken 26 kuruş falan mazot yaktı.Şehir içi tüketimi daha ölçmedim.
Konfor ,yol tutuş ve performans bekledigimin çok çok üzerinde.Rampalarda falan zorlanmadan yüksek hızlarla giriyor.Çok fazla sağını solunu kurcalamadan orjinalligini bozmadan bu şekilde binmeye devam edecegim.:heyoo:

http://www.hizliresimyukle.com/images/2017/03/23/IMG-20170314-WA0015.jpg (http://www.hizliresimyukle.com/image/gOj4A)
http://www.hizliresimyukle.com/images/2017/03/23/IMG-20170320-WA0003.jpg (http://www.hizliresimyukle.com/image/gOIcR)
http://www.hizliresimyukle.com/images/2017/03/23/IMG-20170320-WA0017.jpg (http://www.hizliresimyukle.com/image/gOso7)

samara
23-03-2017, 14:49
Hayırlı olsun.Araç çok temiz duruyor.Kazasız belasız sürüşler :)

aslan
23-03-2017, 14:54
Tüh bir mercedesci olarak resimler gözükmüyor bende :(

AliGizda
23-03-2017, 15:14
Gerçekten çok diri ve temiz duruyor. 300 dizel 5 silindir sanırım, koltuklarında falan yırtık olmaması çok güzelmiş. Kazasız belasız sürüşler.

levent
23-03-2017, 15:17
hayırlı olsun baya diri görünüyor :)

Gerçekten çok diri ve temiz duruyor. 300 dizel 5 silindir sanırım, koltuklarında falan yırtık olmaması çok güzelmiş. Kazasız belasız sürüşler.

6 tokmak.

300E
23-03-2017, 16:39
Maşallah Mustafa abi hayırlı olsun, İbrahim abi bahsetmişti güle güle kullan. Ailede herkes dizel Mercedese biniyor, bi MAli abi kaldı benzin lpg. :D

BAT9
23-03-2017, 16:47
Babamın eski w124üyle aynı özelliklere sahip ısıtmalı ön koltuklar sunroof ve otomatik vites,aracınız 90 model altı mı merak ettim o senelerde hep aynı şeyi mi yapmışlar :D? Hayatımın yarısı w124'ün içinde geçti gerçekten muazzam bir araba yılının çok çok fazla ötesinde. Bir de dizellerde ekonomik ve spor seçimi olmuyor mu vitesin orada göremedim.

300E
23-03-2017, 17:25
Babamın eski w124üyle aynı özelliklere sahip ısıtmalı ön koltuklar sunroof ve otomatik vites,aracınız 90 model altı mı merak ettim o senelerde hep aynı şeyi mi yapmışlar :D? Hayatımın yarısı w124'ün içinde geçti gerçekten muazzam bir araba yılının çok çok fazla ötesinde. Bir de dizellerde ekonomik ve spor seçimi olmuyor mu vitesin orada göremedim.

Bir W124 sahibi olarak ben cevaplayım, dizellerde vites labirentinde Economy - Standart vites modu seçimi olmuyor malesef. :) Araç 90 model altı, ama mercedeste herşey opsiyon, belli bi paket yok, mesela araçta webasto, klima, deri koltuk, 8 tuş, hafızalı koltuk vs vs dopdolu olur ama arka camlar manuel olur, herşey opsiyon. Benim araçta buzdolabına kadar mevcut. :)

tuner faruk
23-03-2017, 17:35
Maşallah araç gayet diri duruyor 3 tuş klimada olsaymış ömürlük olurmuş :)

Rsci
23-03-2017, 18:06
Hay maşallah yaşlı kurt ne durmuş be :) hayırlı uğurlu olsun orijinal güzellik, çok diri bir araç maşallah.

Seven7
23-03-2017, 18:13
Arabanın duruşuna hayran kaldım. Maşallah nazar değmesin. Yerinizde olsam plakaları değiştirir bu şekilde binerdim.

BAT9
23-03-2017, 18:34
Bir W124 sahibi olarak ben cevaplayım, dizellerde vites labirentinde Economy - Standart vites modu seçimi olmuyor malesef. :) Araç 90 model altı, ama mercedeste herşey opsiyon, belli bi paket yok, mesela araçta webasto, klima, deri koltuk, 8 tuş, hafızalı koltuk vs vs dopdolu olur ama arka camlar manuel olur, herşey opsiyon. Benim araçta buzdolabına kadar mevcut. :)

Cevap için teşekkürler o zamanlar sanırım müşteri isteklerine önem verilerek üretilmiş bu araçların çoğu dediğiniz gibi araba full ama camlar manuel olabiliyor. Opsiyon falan yalan yıldızları üstünde olan her w124 candır benim gözümde :)

Yigit-Y
23-03-2017, 18:59
77 model 300 d otomatik sahibiydim bende

Keşke bunun kadar temiz olsaydı satmasaydım

Valla çok diri ve iyi duruyor

Uzun yıllar sizinle kalır inş

Ekrem_06
23-03-2017, 19:27
Maşallah kazasız belasız güle güle kullanın benimde sevdiğim kasadır

İzzet Göçmen
24-03-2017, 09:29
Bende ah klima demeden edemedim masallah cok temiz duruyor içi özellikle

aslan
24-03-2017, 09:45
Sayın @agustic bu sizin araç değil mi?
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-cetinkaya-dan-1988-300-d-orjinal-emsalsiz-kondisyonda-409032238/detay)

HasanCanYazici
24-03-2017, 09:48
Maşallah aracınız çok orjinalmiş Allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin :) klima arayacağınızı sanmıyorum. İlk aracım klimasız lacivert renkti ama hiç klima aratmamıştı bana sorun yaşayacağını sanmıyorum :) gerçi şuan klimalı siyah bi araç sahibiyiz klimayı hiç açmadık o ayrı konu :D

emir91
24-03-2017, 09:49
Maşallah araca, acil plakalar orjinale dönülmeli başka birşeye gerek yok :)

aqustic
24-03-2017, 11:13
aslan
Abi evet aracı o galeriden o fiyatın biraz altına aldık.İlanı kaldırmamış
Alır almaz Konya Merkonda motor bakımını yaptırdık,enjektörler değişti.Lastikleri de sıfırını aldık.Yine o rakama yaklaştı.
Şimdide sitedeki Hardcoregarage İzmirdeki Cem abiye detaylı temizlik yaptırıp uzun yıllar binmeyi hedefliyorum.

Bir de şunları sormak istiyorum size:
Bu arabanın camlarına koyu film gider mi?Film sökülürken arka rezistanslar kopabilir dedi camcı.O nedenle şimdilik dokunmadım.
Bir de araçta kilitli diferansiyel var.Kilitli diferansiyel nedir yaz günü ne işe yarar?

HasanCanYazici
24-03-2017, 11:40
aslan
Kilitli diferansiyel nedir yaz günü ne işe yarar?

arka tekerlerin eşit oranda dönmesini sağlar. bi kavşakta sağa sola döneceğin zaman sonuna kadar bi otur gaza *** baş hemen kendinden geçer. Tarafımca çok sevilen bir özelliktir.

Rea
24-03-2017, 11:46
İesi satınca böyle bir w124 almayı hedefliyorum ama korkuyorum bişey olurda altından kalkamam diye :D Çok şanslısınız böylesine temiz bir araca sahip olduğunuz için. Allah kaza bela vermesin.

aslan
24-03-2017, 12:20
aslan
Abi evet aracı o galeriden o fiyatın biraz altına aldık.İlanı kaldırmamış
Alır almaz Konya Merkonda motor bakımını yaptırdık,enjektörler değişti.Lastikleri de sıfırını aldık.Yine o rakama yaklaştı.
Şimdide sitedeki Hardcoregarage İzmirdeki Cem abiye detaylı temizlik yaptırıp uzun yıllar binmeyi hedefliyorum.

Bir de şunları sormak istiyorum size:
Bu arabanın camlarına koyu film gider mi?Film sökülürken arka rezistanslar kopabilir dedi camcı.O nedenle şimdilik dokunmadım.
Bir de araçta kilitli diferansiyel var.Kilitli diferansiyel nedir yaz günü ne işe yarar?

Bence galeri ile iletişime geçip aracın ilandan kaldırılmasını sağlamalısın
Film ben aldığımda benim araçta vardı ama olmasa yaptırmazdım.Dediğin gibi sonradan arca cam rezistansına zarar verip çalışmamasına neden oluyor.
Kilitli diferansiyel ise araç tekerleklerinin virajlarda bagımsız hareket etmesini sağlıyor.Kendisi otomatik ayarlıyor onu

Berkelyum
24-03-2017, 18:56
Hayırlı olsun, çok güzel araç.

220T
08-10-2017, 17:26
aqustic Bir uzun dönem değerlendirmesi alabilir miyiz? :)

aqustic
09-10-2017, 14:51
220T
Hocam ben araçtan memnunum...Sadece renginden dolayı satıp satmamak arasında kalıyorum.
Vosvos var bi de bende.Vosvosun küçük oldugu için temizliği kolay oluyordu..Ve rengi kırmızı olunca yıkayınca parlıyor.
Ama mercedeste aynı parlaklıgı alamıyorum onun kadar dikkat çekmiyor ve sırf bu nedenden dolayı satıcam koyu rengini alıcam diyorum fakat her direksiyona oturdugumda bu düşüncem yok oluyor...
Bu arabada konfor dışında bişey yok.Bozuk yolda 2013 fluencadan bile bile takır tukur ses gelirken bunda o ses çıkmıyor araba esniyor.Değişik bir süspansiyon sistemi var.Düz yolda koltugu hafif geriye çekip yayıla yayıla gitmek,rampaları keçi gibi tırmanmak,virajlara yüksek hızla girmek çok keyifli.Araçta çok şükür duman atma vs yok..Otomatik vites geçişleri falan sarsıntısız ve geçmesi gereken yerde kendi kendine atıyor.
Bir de kick down dedigimiz gaz pedalının altında switch var.Sollamalarda dip gaz yapınca kick down sayesinde araba çıldırıyo ve bir anda uzuyor.Çok nadir kullanıyorum bunu.Zaten sürekli kullansınlar diye de koymamışlar onu.
Dezavantajı şehir içinde yakıt tüketimi 9-10 litre arası değişiyor.Onu da sigara kullanmadıgıma sayıyor katlanıyorum...Zaten normal bir dizel araç şu an tahmınımce 30 kuruş yakıyordur.
1 ay önce 10 bin bakımını yaptırdım.Uzun yolda hafta sonları gezmeyi seven için çok keyifli bir araç.Ama yine dedigim gibi sadece renginden dolayı vazgeçebilirim.
Fakat her koltuga oturuşumda bu düşüncemden yine vazgeçiyorum...
Ha birde vosvosta direksiyonu tam 3 tur çevirince sona dayanıyordu..Bunda direksiyonu 1,5 tur çevirince tamamen sona dayanıyor ve lastik daha fazla dönmüş oluyor...
Vosvosla 3-4 ileri-geri manevrada girebildigim yerlere bununla tek hamlede girebiliyorum.
Temizini bulursanız kaçırmayın...

hyper35
09-10-2017, 14:58
Ben olsam klimasından çıkma falan bulup taktırırdım. Araç bebek kazasız belasız.

burcinkarabacak
09-10-2017, 15:12
Mustafa abi hayırlı olsun güzel günlerde kullan. bana video attığın araç mı bu

Saygılar

aqustic
09-10-2017, 15:30
Sağol Burçin.
Evet attıgım video o..Araç kale gibi şu an.24 saat açık araç içi kamera var.Kamerayı uzaktan smsle kapatıp açabiliyorum vs.
Araç şu an kale gibi.Video aşagıda ama şu an biraz daha geliştirdim...Önden darbede "önden darbe algılandı",arkadan darbe alırsa "arkadan darbe algılandı"şeklinde smsler atıyor.
Mercedes W124 Gsm aramali arac guvenlik sistemi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=tMDPbrVuajs)

aqustic
09-10-2017, 15:31
Ben olsam klimasından çıkma falan bulup taktırırdım. Araç bebek kazasız belasız.

Onu da araştırdım da o iş biraz riskli.Ön gögüs inecekmiş.Gögüs inerse eskisi gibi olmayabilir.Şarj dinamosu değişecekmiş vs vs.Önümüzdeki yaza inşallah..Malzemelerin de işçiliğin de çok iyi olması gerekiyor.Teşekkürler

Yiğit G.
09-10-2017, 15:39
Bende klima takılması taraftarıyım klimasız artık çok zor.Göğüsün riski indikten sonra tekrar takıldığında trim sesleri yapması.Dikkatli bir şekilde geri takılırsa sorun olmayacağını düşünüyorum.Kazasız belasız çok güzel araç.