Orijinalini görmek için tıklayınız : Tsi Intercooler Gereksinimi ?
Merhabalar,
Cav Kodlu Scirocco 160lık aracıma intercooler gerekli mi gereksiz mi kafamda deli sorular intercooler bana ne kazandırır ne kaybettirir bir türlü sorularımı yanıtlayamadım. Öncelikle roll vs koşan biri değilim tüm yaptıklarım keyfi amaçlı yapıyorum sadece Eylül veya Ağustosta İstanbulpark pist gününe katılmayı planlıyorum yani harici günlerde aracıma günlük biniyorum, yazılım firmalarının kimisi stg2 için cooler istiyor kimisi istemiyor, gerekliliği konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim parça listemi şu şekilde planlıyorum hepsini toplayıp aracıma takıcam şuan dv eksiğim kaldı.
* Forge Dv, Forge Wg ,R8 bobin ve iridium buji, custom komple egsoz sistemi
Mehmet Gazihan
17-04-2017, 12:46
Özellikle pist için cooler çok işini görür.
Basınca bağlı birazda ama havayı iyi ısıtan motorlar TSI lar
Özellikle pist için cooler çok işini görür.
Basınca bağlı birazda ama havayı iyi ısıtan motorlar TSI lar
Evet dediğim gibi 1 veya 2 seansa girme planım var pist için nasipse oda tabi bakalım daha zaman var tabiki, yapılacak yazılımla doğru orantılı sanırım bu
Gokhan43
17-04-2017, 13:22
S3 Cooler takın.
Wastegate taktığınıza göre basıncınız da haliyle bir tık fazla olacaktır ki o durumda zaten kesinlikle şart cooler.
S3 Cooler takın.
Wastegate taktığınıza göre basıncınız da haliyle bir tık fazla olacaktır ki o durumda zaten kesinlikle şart cooler.
Evet S3 takmayı planlıyorum bi arkadaşımın sökmesini bekliyorum aracından
Gokhan43
17-04-2017, 14:12
Iat olarak faydasını çok bariz şekilde görürsünüz.
Pist koşacaksanız cooler şart. Bakın şart.
Yok ben 200 hp civarı takılıcam öyle kimsenin tsi ından hızlıyım demek istemiyorum diyorsan açık açık sadece yazılım yapın kardeşim. Tüm versyonları denemiş büyük turbo kullanan biri olarak yazıyorum
Pist koşacaksanız cooler şart. Bakın şart.
Yok ben 200 hp civarı takılıcam öyle kimsenin tsi ından hızlıyım demek istemiyorum diyorsan açık açık sadece yazılım yapın kardeşim. Tüm versyonları denemiş büyük turbo kullanan biri olarak yazıyorum
Şuan zaten araçta abt yazılım mevcut yetkili serviste yaptırılmış 180-190 civarı bi değeri vardır bence şuan istediği performansı veremiyor araç, başkasının tsi ından hızlı olsun gibi bi gayem yok ama yapmışken düzgün olsun hakkı neyse o olsun kafasındayım açıkçası benim için sağlıklı olması 1. kriter :)
Sağlık 1. kriter ise şayet
dp (gaz çıkışını rahat sağlamak ve az da olsa basınç artışı)
bobin (ateşlemeyi güçlendirmek)
buji (saglıklı ateşleme yapmak)
dv (sağlıklı basıncı tutmak)
+ olarak zaten pist'e çıkılcağından sözetmişsiniz,pistte gazladığınız gibi uzun soluklu bol devirli normalde gazlanmadığını düşünerek ve sürekli bas çek - küçült - büyült tarzında bi kullanım tarzınız olucağından takmalısınız ic.
güzelbir cai'de eklemeyi unutmayın bu arada.
Sağlık 1. kriter ise şayet
dp (gaz çıkışını rahat sağlamak ve az da olsa basınç artışı)
bobin (ateşlemeyi güçlendirmek)
buji (saglıklı ateşleme yapmak)
dv (sağlıklı basıncı tutmak)
+ olarak zaten pist'e çıkılcağından sözetmişsiniz,pistte gazladığınız gibi uzun soluklu bol devirli normalde gazlanmadığını düşünerek ve sürekli bas çek - küçült - büyült tarzında bi kullanım tarzınız olucağından takmalısınız ic.
güzelbir cai'de eklemeyi unutmayın bu arada.
Hali hazırda kullandığım K&N kit olarak mevcut aracımda parçaların montajından sonra yazılımı değiştiricem o yüzden onu o zaman bakıcam yetip yetmediğine ama yeticek gibi duruyor güzel bi kit.
Şuan zaten araçta abt yazılım mevcut yetkili serviste yaptırılmış 180-190 civarı bi değeri vardır bence şuan istediği performansı veremiyor araç, başkasının tsi ından hızlı olsun gibi bi gayem yok ama yapmışken düzgün olsun hakkı neyse o olsun kafasındayım açıkçası benim için sağlıklı olması 1. kriter :)
Garantili bir vaziyette 180-190 hp yeterli değil mi ? Aracın yalnızca 1.4 hacimli olduğunu unutmayın.
Bence harcayacağınız onca paraya nurburgringe falan gidin varsın 180 hp olsun :)
Gokhan43
17-04-2017, 23:59
Abt yazılım bence ülkemiz şartlarında çöp bir yazılım 95 oktan benzinimizle :)
Garantili bir vaziyette 180-190 hp yeterli değil mi ? Aracın yalnızca 1.4 hacimli olduğunu unutmayın.
Bence harcayacağınız onca paraya nurburgringe falan gidin varsın 180 hp olsun :)
Garanti biteli uzun zaman olmuş araçta o yüzden garanti gibi bi sorun yok
Abt yazılım bence ülkemiz şartlarında çöp bir yazılım 95 oktan benzinimizle :)
Kendim gidip asla yazdıracağım bi yazılım değil kesinlikle kullanınca daha iyi anlıyorsun boşa verilen para gibi gereksiz
Garanti biteli uzun zaman olmuş araçta o yüzden garanti gibi bi sorun yok
İyi niyet garantisi devam etmiyor mu?
İyi niyet garantisi devam etmiyor mu?
Yetkili servise gitmiyorum saçma paralarda bakım yapıyorlar
Wagner takın keyfinize bakın :)
Wagner takın keyfinize bakın :)
S3 aldım diğer wg ve dv yi de aldıktan sonra toplu taktırıcam hepsini :allaalla: