Orijinalini görmek için tıklayınız : 96-00 Sedan Viraj Çubuğu
VteC_MaNiaC
12-12-2008, 01:02
ARkadaşlar gene forumlarda gezerken TR de d serisi motora sahip araçlarda arka viraj çubugunun olmadıgını farkettim.. yani en azından benmkinde yok ... VTi olarak geçen b serisi motora sahip serilerde var sanırım ... peki bunun avantajı nedir ? Sedan bir Vti dan kendi aracıma arka viraj çubugu swaplayabilirmiyim :) fikirlerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum
arka üst kule gergisi olmadan pek bi işe yaramaz :D
servislerde de satılıyor okanım :D
8.000rpm
05-01-2009, 13:46
arka üst gergi tak çekinme elini korkak alıştırma...
:):):)
VteC_MaNiaC
05-01-2009, 20:21
arka üst kule gergisi olmadan pek bi işe yaramaz :D
servislerde de satılıyor okanım :D
olm viraj çubuuyla kule gergisinin ne alakası var .... biri yol tutuşu sağlar biri rijitliği..
servislerdekini almak yerine aslında komple kitini getirmek lazım ..
Eray Yümsel
05-01-2009, 21:42
mutluluk çubuğu gibi olmuş :D:D
olm viraj çubuuyla kule gergisinin ne alakası var .... biri yol tutuşu sağlar biri rijitliği..
servislerdekini almak yerine aslında komple kitini getirmek lazım ..
Aynen öyle. Arka üst kule gergisi olmadanda çok işe yarar. Var olanı 1-2 mm kalınlaştırmak bile acaip fark yaparken hiç olmayan bir araca takmak bence çok fark yaratacaktır.
mechanıcer
05-01-2009, 23:55
vırajlarda barıs hıssedılıyor olup olmaması...
VteC_MaNiaC
06-01-2009, 00:18
mutluluk çubuğu gibi olmuş :D:D
biz sizin gibi arkadan itiş diiliz yolu tutturmaya çalışıoruz mecburen :)
VteC_MaNiaC
06-01-2009, 00:18
Aynen öyle. Arka üst kule gergisi olmadanda çok işe yarar. Var olanı 1-2 mm kalınlaştırmak bile acaip fark yaparken hiç olmayan bir araca takmak bence çok fark yaratacaktır.
Helede Civic te ciddi anlamda farklılık yaratır bencede
VteC_MaNiaC
06-01-2009, 00:25
vırajlarda barıs hıssedılıyor olup olmaması...
Metin peki bu kiti hiç viraj çubugu olmayan bir araca monte etmek için neler gerekiyor ?
Helede Civic te ciddi anlamda farklılık yaratır bencede
Sedan bir aracın arka viraj çubuğuna bence oldukça fazla ihtiyacı var. Bulabilirsen VTI'da kullanılandan 1mm-2mm daha kalın olanını kullan. Yada hazır kitleri incelemek lazım. Poliüretan montaj parçaları ile felan.
Si da da war arka da viraj çubuğu hurdacıdan fln alabilirsin.VE BİLDİİM KADARIYLA SENİN ARABADANA DİREK OLUO YERLERİ OLMASI LAZIM
emreekin
06-01-2009, 15:41
kanka bence uyar vti arkası bize...:D
VteC_MaNiaC
06-01-2009, 19:53
kanka bence uyar vti arkası bize...:D
uyar uymasında sıkıntı yokta madem yapıcaz tam yapalım dimi ... örnek vermek gerekirse Ford Focusta 2 mm kalınlaştırılan viraj çubugu inanılmaz bir fark yaratıomuş ... böle bir yazı okudum ... sedanda da aynı performansı gösterir bence ..
uyar uymasında sıkıntı yokta madem yapıcaz tam yapalım dimi ... örnek vermek gerekirse Ford Focusta 2 mm kalınlaştırılan viraj çubugu inanılmaz bir fark yaratıomuş ... böle bir yazı okudum ... sedanda da aynı performansı gösterir bence ..
1-2 mm den fazla kalınlaştırdığın zamanda çok iyi tutuyo ama birden kopma oluyor. Tehlikeli oluyor pist kullanımı dışında. Bence 1-2 mm den fazla kalınını alma sakın.
VteC_MaNiaC
06-01-2009, 23:36
1-2 mm den fazla kalınlaştırdığın zamanda çok iyi tutuyo ama birden kopma oluyor. Tehlikeli oluyor pist kullanımı dışında. Bence 1-2 mm den fazla kalınını alma sakın.
:D aslında eğlenceli olabilir :) şaka bi yana bi araştırma sürecine gireyim bu konudan ileritirm sizlerede
http://www.horsepowerfreaks.com/partdetails/Tanabe/Suspension/Sway_Bars/Sustec_Rear/11610
araştırmandan sonra bizede bilgi verirsen seviniriz.fiyatları çok abartı değil ama kargosu çok tutuo meretin.
D16inside
25-01-2009, 00:23
bulabildin mi?
VteC_MaNiaC
25-01-2009, 01:06
walla buldum hatta baya faydalı oldugu konusunda birçok yorum var ... artık yaza doğru muhtemelen Tanabe marka arka viraj çubuklarından edinicez
D16inside
25-01-2009, 02:03
İNŞ. yani alıp denemedin takip edeyim dostum.