Orijinalini görmek için tıklayınız : Maslak Dogus Oto'nun para kazanma yontemi..
Maslak Dogus Oto'nun para kazanma yontemi..
Selamlar herkese
Oncelikle aracim vw scirocco
Bir hafta once yasadigim muhabbeti paylasmak istiyorum. Gectigimiz gunlerde hava ***** yagmurluydu. Aracimin sunroof'u takili kaldi yani acikti kapanmiyor.
Direkt dogus otoya gittim sonucta her zaman gittimiz yer.. Aracimi biraktim incelemeye aldilar ortalama 40 dk sonra aracimi inceleyen arkadas sunroof motorunun yandigini soyledi. Elinde bir kagitla geldi yanima. Kagida bi baktim 1.760tl + iscilik. Fiyati gorunce uyuz oldum oha ya dedim. Nasil yanar yaa dedim sonucta zorlanacak birsey degil ki derken 4 yillik garantim gecen yil eylul ayinda bitmisti. Dedim ki iyi niyet garantisine sokma sansimiz var mi ? Ben onu ogrenip geri donus yapayim dedi yaklasik 10 dk sonra tekrar geldi abicim her 2 taraftan da red geliyor dedi. Nasil yani dedim ? Ne parcadan ne iscilikten indirim yapmiyolar dedi. Ben butun araclarimi buradan aldim, burdan baska hic bir servise gitmedim sonuc bu mudur yani ? Abi inan yapacak birsey yok dedi, cok sinirlendim ben de ciktim.
Yagmur da yagmaya devam ediyo.
Maslakta gumusok var oktay abinin yeri, oradaki cocuklar bakti aslinda motor degil basit bir kodlama hatasiymis. Cocuklar kodlamasini yapti cat diye calisti.
Dogus otoya telefon actim 38 dakikalik telefon konusmam duruyor. Sozde yetkili kisilerle konustum :) en son umit bey ile konustugumuzda ( carsamba gunu) mesut bey yarin aksama kadar bana musade edin ben bu isi cozucem, konuyu ustlerime bildiricem ve size kesinlikle geri donus yaptiricam dedi ben de guldum :) hadi bakalim dedim ustleriniz mudurleriniz ne kadar ilgili olacaklar merakla bekliyorum dedim ne de olsa geri donus yapmayacaklar dedim.
Cebimde ya da kredi kartimda 2.500 tl gibi bir para olsaydi ***** yagmur yagdigi icin mecbur yaptiracaktim. Bu kadar kolay para kazanma yontemi olur mu yaa ?
Yillarca dogus otoya bosuna gitmisim. Bir daha mi ? Tovbeler tovbesi. Cevremde ne kadar esim dostum varsa gonderiyordum kim bilir onlardan da ne kadar haksiz kazanc yaptilar gunahlari boyunlarina. Dogus otonun bana vermis oldugu kagit elimde duruyo. Sozde ertesi gun arayacak olan yetkililerinden geri donus bile yok. Bir ozur bu kadar zor olmamaliydi. Ama ben dogus oto'ya gittigim icin cok ozur diliyorum.
Mehmet Gazihan
22-04-2017, 18:25
Yetkili servis pişmanlıkdır
Doğuş Oto
Hayat Yolmaktır.
Siz garantisi bitik görmüşler
Malı kaldırmışlar bir güzel
Allahın sevgili kuluymuşsun ki gang bang kurbanı olmamışsın
"kim inceleyecek amk en fazla motoru yanmıştır yaz 1.760 ehehehe küsüratlı sıkayım da anlamasın enayi"
ben olsam sanrufu açıp tekrar gider ustayı çağırır zarf atardım o zaman anlaşılırdı mesele. neyse artık geçmiş olsun.
yetkili servis pişmanlık değildir. Kalifiye personelsiz asıl pişmanlıktır.
Eger cok sık arac degistirmiyorsan en guzeli o marka uzerinde uzmanlasmis bir ustanin mudavimi olmak.
Honda'yi Istanbul'da Sistem Murat abi'den baskasina gostermem mesela.
Bi de ayni taraflarda sanatci titizliginde kaporta boyaci bulursam, keyfime diyecek olmaz :)
Geçmiş olsun , sizin yaşadığınızın benzerini bizde çok yakından tanıdığımız bi esnafla yaşadık 206 gti sunroof açılmıyordu , 2 gün araba duracak 1000 tlye yaparım dedi. Abimle birbirimize baktık çıktık dükkandan 3-4 sokak üstteki bi sunroofcuya gittik öyle arada bi yer çokda iyi izlenim vermiyor dışarıdan 150 tl dedi 10 dkda yaparım dedi tamam dedik dişli kırılmış motordaki sıfırını taktı güzelcede yağladı 1 sene sorunsuz kullandık sonrada arabayı verdik. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkes tam gaz yoluna çıkmış
onursumer
22-04-2017, 18:52
servislerdekiler ne biliyor allah aşkına
benim poloda manuel e aldığım zaman vites atışlarında sarsıntı yapıyordu ama farklı bir sarsıntı
goturdum servise cihaza bağladılar arıza kodunu buldular ,vites kolu komple değişti sensorleriyle neyse aradılar gittim aldım aracı denedim farkta var eyvallah
bizim otopark çok az yokuş park ettiğim zamanlar once N ye alır el freni çeker freni bıraktıktan sonra P ye alırım
telefonla konuştuğumdan dalgınlıkla direk p ye almışım el freninide çekmemişim freni bi bıraktım araba geri gidiyor ama bildiğiniz gidiyor yani araç P de iken :)
neyse servise gittim danışmanın yanına oturdum ya şanzımanı yaptınız ama P ye alınca araba kayıyor bi anormallik var
daha incelemeden anlamadan verdiği cevap '' araç p de kayar zaten !! ''
yani özetle adam gibi personel olsa gelen araçlara kendi aracı gibi göz gezdirse kimse mağdur olmaz
Grimlord
22-04-2017, 19:03
2 gün önce de benim başıma yetkili (!) serviste tatsız bir olay geldi.
Yıllık bakım için gittim, ekstra olarakta arabaya yazılım güncellenmesi yapılmasını istedim. Yüklemeden sonra test sürüşüne çıkmışlar.
Sağ marşpiyeli ezmişler. Ben de arabayı alıp eve geldiğimde farkettim. Acaip moralim bozuldu. Hemen apar topar servise geri döndüm.
Götürdüğüm zaman test sürüşlerinde zaman zaman kazaların olduğunu belirttiler.
"Bu ezik sanki kaldırımdan olmuşa benziyor, sen yapmış olamaz mısın" diyip benim üstüme attılar hemen. Sakinliğimi son derece korudum ( :) ) ve " arabayı bir yere vurup hiç haberim yokmuş gibi size geri getirecek kadar kansız değilim, merak etmeyin" dedim.
Dün arabayı teslim aldım, düzeltip verdiler. Neyse ki hasar kaydı vs falan çıkmadan hallettiler. Kasko falan delinseydi katil olurdum heralde.
Bu saatten sonra hangi servis olursa olsun gitmeden önce arabanın her yerinin detaylı fotosunu çekeceğim.
En azından "bakın, bu arabayı sen size böyle verdim, ne hale getirdiniz" diyebilirim.
İşini düzgün yapana rastlamadım henüz. Kendi arabaları olmadığı için o kadar hor kullanıyorlar ki anlatamam. Bunu muayene istasyonundakiler de yapıyor.
Ucuz yırtmışsınız gerçekten.
servislerdekiler ne biliyor allah aşkına
benim poloda manuel e aldığım zaman vites atışlarında sarsıntı yapıyordu ama farklı bir sarsıntı
goturdum servise cihaza bağladılar arıza kodunu buldular ,vites kolu komple değişti sensorleriyle neyse aradılar gittim aldım aracı denedim farkta var eyvallah
bizim otopark çok az yokuş park ettiğim zamanlar once N ye alır el freni çeker freni bıraktıktan sonra P ye alırım
telefonla konuştuğumdan dalgınlıkla direk p ye almışım el freninide çekmemişim freni bi bıraktım araba geri gidiyor ama bildiğiniz gidiyor yani araç P de iken :)
neyse servise gittim danışmanın yanına oturdum ya şanzımanı yaptınız ama P ye alınca araba kayıyor bi anormallik var
daha incelemeden anlamadan verdiği cevap '' araç p de kayar zaten !! ''
yani özetle adam gibi personel olsa gelen araçlara kendi aracı gibi göz gezdirse kimse mağdur olmaz
Vites kolunu "araç P de kayar zaten" diyen ağzına sokucan aslında en temiz çözüm bu. Terbiyesizler ya nefret ediyorum bu tarz insanlardan.
Sikayet edecegimi soyledim, Mesut bey bana bir gunluk izin verin ben yetkililerimle gorusup size geri donus yaptirayim dedi.. Peki dedim ne de olsa geri donus yapmayacaklar dedim ki dedigim de oldu :)
Salla basi al maasi hesabi ilgilendikleri yok, isine sahip cikma yok.
Geçmiş olsun. Bu serviste test sürüşü esnasında kaza yapma olaylarını çok duymaya başladım. Başka marka araç sahibi bir arkadaşında aracını vurmuşlar. Alelade tamir edip vermişler. Anladığım kadarıyla akıllı vida filan atmışlar. Kırıkları yapıştırmışlar. Yetkili serviste olmayacak işler yani.
Arabamda garanti var, ona rağmen gidip ustama bakım yaptırıyorum.
Yetkili servis mi, benden milyon kere uzak olsun.
sekizsilindir
22-04-2017, 21:01
Yetkili servisleri, markanın kendisine şikayet edin. Şikayet sebebine ve sayısına göre yetkili servis sözleşmeleri marka tarafından tek taraflı olarak fes edilebiliyor.
Yetkili servise baglı olmamak için sıfır araba almayanlardanım, accordda geri çağırma vardı airbag değişimi için Topkapı Ceme bıraktım arabayı salaklık bendeki ankaradan binbir güçlükle,rıza minnet aldıgım resmi evraklar sag koltukta bırakmısım.Arkadaslar saolsunlar kagıtları alıp arka koltuga koyma tenezzülünde bile bulunmamıs ve üstüne oturup burusmasına ve yırtılmasına sebep olmuslar. Kaç senedir sanayii ye giderim en öküz dedigim adamdan bile böyle bişe görmemiştim
abi bunu yapıp, duyanlar edenler var ve halen daha gidenlerde mevcut.
Herkes birlik olup karşı gelse, bir silkeleseler kendine gelecek.
Hep de nedense garanti bittikten sonra olanlar oluyor araçlara, çok geçmiş olsun.
Yetkili servise araba birakmayi birakali cok oldu... Allah kimseyi düşürmesin eline. Herşey satana kadar. Çoğunun burdakilerin yarısı kadar bilgisi yok sabrini tukkettigine ayri verdigin paraya ayri aptal yerine konmaya çalışmana ayri yanıyorsun. Gitmeyin göndermeyin...
kalipson
22-04-2017, 23:59
İyi yetkili servis yoktur, yetkili bi servisteki iyi usta vardır.
Zamanında benim de başıma geldi. Ön taraftan gelen ses için beşik değişmesi lazım dendi bi serviste. Halbuki sorun sadece değişmesi gereken patlak bi amortisör çıktı. İki teşhis de yetkili servislerden. Araç da Megane RS idi. Aradaki fiyat farkını tahmin edebilirsiniz sanırım.
Yıllardır şuraya doğuş otonun ne olduğu hakkında yazıyorum. Sakalım da var ama kimsenin umurunda değil, sanki durduk yere bütün marka modellerden sadece vw'ı kötülemeyi seçmişim gibi.
Daha bunlar hiç bir şey, bizzat benim yaşadıklarım inanılmazdı.
İkisi vw marka bizzat ailemde olmak üzere çevremde 10dan fazla vag araç var, skodası audisi cartı curtu. Hiç birisi doğuşa gitmiyor. Mutluyuz.
coolvtec
23-04-2017, 09:21
Doğuş otonun müşteri memnuniyeti dillere destan zaten. Sırf bunun korkusuna doğuş grubu araç almıyorum, aldırmıyorum...
2000 tl verilip motor değişse yine çalışmıcaktı yani. insan böyle bi durumda sağlıklı düşünemez elinden bi kaza çıkabilirdi geçmiş olsun :)
günaydın, herifler bize böle çaka çaka ülkeyi satın aldılar aq
2000 tl verilip motor değişse yine çalışmıcaktı yani. insan böyle bi durumda sağlıklı düşünemez elinden bi kaza çıkabilirdi geçmiş olsun :)
Motor değiştikten sonra mecburen kodlamayı güncelleyeceklerdi ve sorun çözülecekti. Ne takan usta anlayacaktı nede müşteri farkedecekti.
Bu firma içinde çok ciddi bir sorun.
Araç garanti kapsamında olsa servis danışmanının işi bilmemesinden dolayı parça ücreti firmaya girecekti.
Bu tür personel herkes için zarar benim gözümde. Hem firmaya hemde müşteriye zarar veriyor.
Yiğit G.
23-04-2017, 13:57
Eğer bu olay avrupada olsa idi o size kagıdı veren kişi , kagıdı yazan kişi , kimin elinden , kimin önünden geçse idi o kağıt hepsi kovulurdu....
gokhankenar
23-04-2017, 14:01
Doğuş otonun kucağına düştünmü yandın
overblack
23-04-2017, 14:18
yıl 2007-8 filan olması lazım. showroom'da görüp beğendiğimiz polo marka aracı teslim almaya gittiğimizde aracın üzerindeki lastiklerin sava markası olması nedeni ile(showroom'daki bütün pololarda continental takılıydı) lastik hırsızlığına tenezzül eden bir markadır kendileri.lastik başına 20-30 liranın peşinde olan adamlar servise girdiğinde hard core yapması gayet normal bir olay takmayın :)
yetkili servise periyodik bakım dışında gidilmez zaten. Ben gitmiyorum şahsen.
Yıllar önce TT yi götürmüştüm arabanın turbosu dolmuyor diye , bana 6 bin TL fatura çıkardılar turbo komple değişecek diye. Powershopa gittik yasin usta baktı DV yırtılmış forge DV aldım 500 TL ye aynen devam :) Adamlar makineye bağlayıp geçiyor bir şeye baktıkları yok.
yıl 2007-8 filan olması lazım. showroom'da görüp beğendiğimiz polo marka aracı teslim almaya gittiğimizde aracın üzerindeki lastiklerin sava markası olması nedeni ile(showroom'daki bütün pololarda continental takılıydı) lastik hırsızlığına tenezzül eden bir markadır kendileri.lastik başına 20-30 liranın peşinde olan adamlar servise girdiğinde hard core yapması gayet normal bir olay takmayın :)
oo buna bende şahidim. Lastiğimde balon varmış sıfır almıştık aracı. bi 20-30 km sonra farkettık.. gerı donduk dedık boyle boyle depoya gıttıler sıfır baska bı arac getırdıler ondan sokup bana taktılar bendekını de sız burda bırakın bız lastık uretıcısıyle gorusup halledecegız dedıler. 4 yıl oldu hala gerı donus yok :D
yetkili servis gerçekten pişmanlık senelerdir gitmem kafam rahat
Eğer bu olay avrupada olsa idi o size kagıdı veren kişi , kagıdı yazan kişi , kimin elinden , kimin önünden geçse idi o kağıt hepsi kovulurdu....
Bilincsiz bir sekilde araci kontrol ettiler, yagmur yagdigini da gordukleri icin mecbur yaptirmak zorunda diye haraket ettiler. Yagmur yagmaya devam etseydi tavan su alsaydi veya motora su kacip gercekten yansaydi bunun hesabini kim verecekti ?
Bana diyecekleri tek sey; mesut bey biz size sorunu soyledik fiyatini da soyledik siz yaptirmadiniz..
Bir gun sure verin size mutlaka geri donus yapilacak denilip yapilmadi ya en cokta ona guldum.
Cunku kimse isinin arkasinda surmuyor. Salla basi al maasi hesabi takiliyor.
Dogru soyluyorsun almanya da olsaydi mutlaka geri donus yaparlardi. Bu sekilde bilgisiz davranan elemana ya egitim verirlerdi ya da ceza verirlerdi. ***** istanbul.. ***** turkiye :)
Ankaradan aradilar, tabi bu kadar yere sikayetimi yazinca aradilar :)
Buyrun bir de sizden dinlemek isteriz dedi, anlattim butun olayi.. Telefondaki sahis hala diyo ki, servis haricinde baska bir yerde yaptirmis oldugunuz islem bizim servisimizde kabul gormez gibi bir cumle kurdu.
Ne diyosun sen yaa dedim ? 2bin tl parayi verince arkasinda mi duracaksiniz yani dedim.
Aracimi istediginiz zaman getireyim x bir vidasi dahi sokulmedi. Sadece tusa basili tutuldu, kodlamasi da bu sekilde yapiliyor dedim. Tusa da basilmis olsa baska yerde yaptirdiginiz icin ileride farkli sorunlarla karsilasabilirsiniz diyo.. Yaaa ya bunlar cok akilli. Ya da beni iyice mal falan saniyolar. Yazik yaa.
Sadece tusa basili tutuldu, kodlamasi da bu sekilde yapiliyor dedim. Tusa da basilmis olsa baska yerde yaptirdiginiz icin ileride farkli sorunlarla karsilasabilirsiniz diyo.. Yaaa ya bunlar cok akilli. Ya da beni iyice mal falan saniyolar. Yazik yaa.
Ulan pz.vk ben basmıyor muyum aynı tuşa ahaha şaka gibi.
yerinizde olsam servise gider. baba meraba diyip sunrooftan el sallar kapatır devam ederdim.
düşman başına
geçmiş olsun
Doğuş pişlanlıktır,
Motor kıran aracı iyi niyet garantisi altında tamir ettiler ama yağ, yağ filtresi ve rektifiye ücretini benden talep ettiler.. 3000-TL ye yakın para ödemiştim 2 yıl önce.
Bolkar1st
24-04-2017, 15:53
yerinizde olsam servise gider. baba meraba diyip sunrooftan el sallar kapatır devam ederdim.
düşman başına
geçmiş olsun
Diyemezdi çünkü scirocconun sunroofu açılmıyor :D
Emre Ekrem
24-04-2017, 15:55
Aslında sadece Doğuş değil, birçok yetkili servis bu durumda, Doğuşun göze batması Distribütör ve ürün gamı çok geniş. Bana göre asıl mesele bilgisizlik! Ellerinde kalifiye personel yok, eğitimler veriyor sertifika aldırıyorlar personele fakat mesele maaş olunca ustalık artı eğitime denk maaş gelmiyor ve haliyle çoğu kendi yerini açıyor veya başka servise gidiyor. Ellerinde olan personel ise maalesef bu kadar anlıyor, konu başında anlatmış olduğunuz olayın aynısı bana İstanbul ve Ankara da 2 farklı Peugeot servisinde oldu ve hatta Ankara da işten yeni ayrılan ustayı arayıp sordu eleman ve usta telefonda anlattı, dediğim gibi bana göre olay aslında bilgisizlik ve bileni elde tutamamak.
Diyemezdi çünkü scirocconun sunroofu açılmıyor :D
fatal error :D , scirocco olduğunu unuttum bir an :D
Faruk_Vtec
24-04-2017, 22:41
geçen hafta bır muşterım yenı A1'ını 10.000 bakım ıçın servıse goturdu..
bakımda eskı yağı boşaltıp yenı yağı doldurmayı unutmuşlar bıde ustune ustluk teste çıkmışlar..
sonuç? Blown Engine!
Opel servisleri genelde sorunlu bilinir ama önceki aracım astra da otomatik vites şanzıman yağı soğutucusuna giden metal hortum terleme yapmıştı garantim biteli iki yıl olmuştu,servise götürdüm servis müdürü hemen politik garantiye sokalım parçayı sipariş geçelim dedi ve beş kuruş ödemeden hallettirmiştim ,gerçi aracın garantisi bittikten sonra dahi bakımlarını ve her türlü arızasını aynı yetkili servise yaptırmaya devam etmiştim büyük ihtimal bu da etkili oldu.
EnesAksu
25-04-2017, 07:13
Doğuşta arkadaşın arabasına fatura da kaput sökme 70tl + kdv , takma 70tl + kdv görünce önünden dahi geçmem.
geçen hafta bır muşterım yenı A1'ını 10.000 bakım ıçın servıse goturdu..
bakımda eskı yağı boşaltıp yenı yağı doldurmayı unutmuşlar bıde ustune ustluk teste çıkmışlar..
sonuç? Blown Engine!
En sevdigim de bu teste cikma mevuzusu. Sorunlu halinle getirirken hatayi bulamayan cengaver. Silecek suyu degistirse teste cikip stig misali gazliyor. Sen desene gun ici serviste eglence cikiyor diye.
turboman
25-04-2017, 08:56
Polo gtı aracımız eksozcudan çıktıktan 1 saat sonra araç stop etti ve akü bitti takviye yapıyoruz çalışmıyor akşam üstüydü çekici çağırdık direk servise gitti ertesi gün gittik dediler şarz dinamosu yanmış 1800 küsür artı işçilik diye fiyat çıkardılar yaptırmadan aracı aldık direk kontrol ettik şarz dinamosundan aküye gelen kablonun arada sigorta atmış büyük gittik 7 tl ye aldık taktık olay çözüldü bidahada servismi töğbeler olsun.zaten orda çalışanları biliyorum adam dizayn bölümünde çalışıyor mekanikte adam lazım hoop mekaniğe transfer eeee sonuç bu yani bence çalışanlarını daha eğitimli personele çevirmeleri lazım olan müşterilere oluyo ve markanın adı kirleniyo bu bütün servislerde böyle malesef...
geçen hafta bır muşterım yenı A1'ını 10.000 bakım ıçın servıse goturdu..
bakımda eskı yağı boşaltıp yenı yağı doldurmayı unutmuşlar bıde ustune ustluk teste çıkmışlar..
sonuç? Blown Engine!
acaba ne yaptılar ?
Mercedes gülsoy a sıfır alınmış c180 amg aracı götürdüm araç daha 35 km :D araç ile ilk havalimanı' na gittim iç hatlar yolcu gelişte misafir alacağız, kaput' dan dumanlar çıkmayı başladı, park ettik vs hararet göstermiyor, biraz bekledim akan giden bir şey yok neyse misafirleri taksi ile yolladık direk en yakın mercedes bayine, çıkan sonuç herhangi bir sorun yok, sadece sirkülasyon beyni arıza vermiş silmişler, teste çıktılar 40 50 km test ettiler sonuç! problem yok :D
Ertesi gün bostancıya hastaneye gittim, oto parkında şapur şupur damlıyor, kaput içinde dumanda çıkmaya başladı, maslak modern oto ya götürdüm usta geldi baktı biz sizi bu araç ile yollayamayız radyatör delik dedi, basınçlarını kontrol ettikten sonra aracı ertesi gün almak kaydı modern otoya bıraktım o gün bugündür problem yok :)
İyi servis de vardır mutlaka ama iyi usta en önemli unsur :)
Faruk_Vtec
25-04-2017, 20:14
acaba ne yaptılar ?
aracın sahıbı 45 yaşlarında çok duzgun bır beyfendı olduğu ıçın hıç sorun çıkarmayıp aracın ıkıncı el fıyatını oğrenıp arada kı fıyat farkını odeyıp yenı A3 satın aldı..
aslında arac beyfendının kızının, beyfendı de BMW F30 var o da ılk bakıma gıttığınde benzın şamandırası ıle oynamışlardı, servıs çıkışı benzınlıkte depo dolmak bılmeyınce aracın altına eğılıp bakmışlar alttan şelale gıbı benzın akıyormuş, borusandan çekıcı talebınde bulunmuşlar ama yetkılı kışı ısrarla sorun olmayacağını ve aracı kullanarak servıse kadar gelebıleceklerını soylemıştı.. :)
+F30 1 haftalıkken kornası bozulmuştu servıs kornaya kullanıcı hatası tespıtınde bulundu, her ne kadar arac sahıbı '1 kere çalmam gerektı onda da çalışmadı onun harıcı kornaya basmadım' desede 'beyfendı bız nerden bılelım asker konvoyuna yada maç konvoyuna çıkıp kornayı patlatmadığınızı' cevabını almıştı.. :)
bu ve bunun gıbı butun fırmalardan şıkayetler var dukkana gelen muşterılerın olaylarını kağıda doksem yemınle kıtap olur.. :)
Sıfır araç pişmanlık boşuna denmiyiiiii :):)
yetkili servis parça düzeltmez, tamir-onarım bilmez direk parça değişir geçer. ucuz vasıfsız eleman çalıştırır personel sirkülasyonu çoktur. düzgün boya işçiliği yapamaz. fiyatlar uçuktur. fatura güzelce şişirilir. tercih her zaman işini düzgün yapan havaya girmemiş şımarmamış ufak esnaf olmalıdır.
aykutsafakyaman
26-04-2017, 09:54
İzmir Renault Sahinler. R19 varken surekli bakimlarini orda yaptiriyoduk. Klima ile ilgili bi sıkıntı çıktı baktilar parca 300 kusur liraydi fazla geldi yaptirmadik cikicaz. 20 lira sok tak parasi icin dovusmedikleri kaldi. Lanet olsun diyip parayi verip çıktık. Bi daha bedava yapsalar oraya gitmem. Mumkunse siz de ugramayin.
İzmir Renault Sahinler. R19 varken surekli bakimlarini orda yaptiriyoduk. Klima ile ilgili bi sıkıntı çıktı baktilar parca 300 kusur liraydi fazla geldi yaptirmadik cikicaz. 20 lira sok tak parasi icin dovusmedikleri kaldi. Lanet olsun diyip parayi verip çıktık. Bi daha bedava yapsalar oraya gitmem. Mumkunse siz de ugramayin.
Sök-tak olduysa "arıza teşhiş ücreti" normal bence. Sonuçta arızalı parçayı bulmuşlar, bir hizmet vermişler. Orada yaptırsan almazlardı o 20 TL'yi.
i-vtec07
26-04-2017, 10:02
Geçen yıl partner tepee min kornasi bozuldu ki o ara symbol var ona biniyorum hiç binmedim sürekli yattı garajda 3 ay . Bi dolaniyim geliyim hem çalışmış olur araba dedim kornaya bastım evde kimse yok korna bozuk . Neyse gittim servise bu garantiye girmez dedi elaman . Alla alla dedim bende( ki benden en az 10 yaş büyük ) ne giriyo madem garantiye dedim dalga mı geçiyonuz siz dedim ? Sinirlendigimi anladı eşşek gibi yaptı . Biraz sert cıkın mecbur yapiyolar adamların taktiği bu .
İşte sırf bu problemleri yaşamamak için 2006 sonrası model araçlara yanaşmıyorum...
Bu arada yanlış kodlama nasıl olmuş peki?Olması gereken kodlama "yagmur şiddetli yağarsa sunroofu hiçbir şekilde açma"şeklinde mi?
Geçmiş olsun...Boşu boşuna 2500 liranız çöp olcak ve çıkan sunroof motorunu da bozuk olarak alıp sağlam olarak bir başkasına iteleyeceklerdi belki de
VW sahibi arkadaşlar, garantiniz bitse dahi eğer bakımlarınızı düzenli yetkili serviste yaptırdıysanız bu gibi durumlarda ısrarla "kivi garantisi" (kişisel vw iyi niyet garantisi) talep edin.
Belirli bir yüzdelik Doğuş'dan, bayiden ve sizden olmak üzere pay hesaplanıyor. Bayi bu opsiyonu genelde yakın eş, dost çevrelerine kullanıyor.
İtiraz edin, sesinizi yükseltin bir şekilde sahip olduğunuz hakları almaya çalışın.
Bu arada konu sahibi mağdur arkadaşımızın bahsettiği 10 dk da Doğuş merkezden olumsuz cevap gelmesi de %1 lik bir ihtimal.. yani bayinin klasik yalanlarından biridir mutlaka.
VW sahibi arkadaşlar, garantiniz bitse dahi eğer bakımlarınızı düzenli yetkili serviste yaptırdıysanız bu gibi durumlarda ısrarla "kivi garantisi" (kişisel vw iyi niyet garantisi) talep edin.
Belirli bir yüzdelik Doğuş'dan, bayiden ve sizden olmak üzere pay hesaplanıyor. Bayi bu opsiyonu genelde yakın eş, dost çevrelerine kullanıyor.
İtiraz edin, sesinizi yükseltin bir şekilde sahip olduğunuz hakları almaya çalışın.
Bu arada konu sahibi mağdur arkadaşımızın bahsettiği 10 dk da Doğuş merkezden olumsuz cevap gelmesi de %1 lik bir ihtimal.. yani bayinin klasik yalanlarından biridir mutlaka.
Onceki araclarimi da sabit maslak dogus oto haricinde hic bir yere goturmem.
Iyi niyet garanti muhabbetinden iyi ki red geldi. Indirim falan yapmis olsaydilar belki de yaptirmis olacaktim.
Bazen insan uzerinde yeterli para olmamasi kaziklanmaktan kurtariyor :)
aykutsafakyaman
26-04-2017, 13:23
Sök-tak olduysa "arıza teşhiş ücreti" normal bence. Sonuçta arızalı parçayı bulmuşlar, bir hizmet vermişler. Orada yaptırsan almazlardı o 20 TL'yi.
Guzel soyluyosunuz da 6 sene bi fiil ben arabayi surekli size getirmisim ki ozel servis burasi. Ki babam isyerinden insanlari da yonlendirdi. Artik belli bi samimiyetimiz var. 20 lira icin gir gur cikarmak hos mu.
Herkes dolandırıcı olmuş,kime güveneceğimizi şaşırdık.
Bolkar1st
26-04-2017, 21:03
geçen hafta bır muşterım yenı A1'ını 10.000 bakım ıçın servıse goturdu..
bakımda eskı yağı boşaltıp yenı yağı doldurmayı unutmuşlar bıde ustune ustluk teste çıkmışlar..
sonuç? Blown Engine!
off ben bide arabalarımla ruhsal bir bag kuran insanım umarım başıma gelmez :(
Faruk_Vtec
27-04-2017, 23:22
off ben bide arabalarımla ruhsal bir bag kuran insanım umarım başıma gelmez :(
burada çoğu kışının arabasıyla arasında duygusal bır bağ vardır..
umarım hıçbırımızın başına boyle bışey gelmez..
eğer gelırse sonuç daha farklı olur..
Bolkar1st
01-05-2017, 18:47
burada çoğu kışının arabasıyla arasında duygusal bır bağ vardır..
umarım hıçbırımızın başına boyle bışey gelmez..
eğer gelırse sonuç daha farklı olur..
kesinlikle bro allah göstermesin psikolojimizi çok etkiliyor çünkü
dj ugurcan
02-05-2017, 22:59
gerçekten çok üzücü bir durum. Allahın sevdiği kuluymuşsunuz. bende marka üzerine uzmanlaşmış kişileri tercih ederim babamın ve kendi aracımda. koreye eğitime gidip uzun yıllar burada kia üzerine yetkili serviste çalışan biri kartal sanayide dükkan açtı. aracım garanti kapsamında iken yetkili servisteydi ona yaptırıyordum bakımlarımı ki yetkili servisle büyük tartışmalar sonucu kabul ettirdim dükkanı açtıktan sonra ise yine o kişiye yaptırıyorum. 22 bakım dile kolay kendisi yaptı. siz yine marka üzerine uzmanlaşmış kişilerden vazgeçmeyin
Bilgisiz eğitimsiz az paraya çalışmayı kabul elemanları alıyorlar işe sonra durum bu. Almaklada kalmıyorlar yıllarca onları kendi büyülerinde tutuyorlar sonra biz gençlere baş belası oluyor bu adamlar. Ne işten anlarlar ne laf dinlerler ne akıl verirler sonra veriyosun istifanı araki bulasın başka iş. Her yer aynı doğuşta öyledir eminim
gerçekten çok üzücü bir durum. Allahın sevdiği kuluymuşsunuz. bende marka üzerine uzmanlaşmış kişileri tercih ederim babamın ve kendi aracımda. koreye eğitime gidip uzun yıllar burada kia üzerine yetkili serviste çalışan biri kartal sanayide dükkan açtı. aracım garanti kapsamında iken yetkili servisteydi ona yaptırıyordum bakımlarımı ki yetkili servisle büyük tartışmalar sonucu kabul ettirdim dükkanı açtıktan sonra ise yine o kişiye yaptırıyorum. 22 bakım dile kolay kendisi yaptı. siz yine marka üzerine uzmanlaşmış kişilerden vazgeçmeyin
dükkan yer bilgileri telefon falan varsa alabiliyim :D 75bin bakım yaklaşıyor. Düzgün bilindik yer olsun mesafe çok problem değil :)
Bilgisiz eğitimsiz az paraya çalışmayı kabul elemanları alıyorlar işe sonra durum bu. Almaklada kalmıyorlar yıllarca onları kendi büyülerinde tutuyorlar sonra biz gençlere baş belası oluyor bu adamlar. Ne işten anlarlar ne laf dinlerler ne akıl verirler sonra veriyosun istifanı araki bulasın başka iş. Her yer aynı doğuşta öyledir eminim
dükkan yer bilgileri telefon falan varsa alabiliyim :D 75bin bakım yaklaşıyor. Düzgün bilindik yer olsun mesafe çok problem değil :)
Aynı şekilde düşünüyorum. i10'a LPG taktırtıktan sonra garantinin önemi kalmadı. Usta düzgünse Bahçeşehir'den kalkıp giderim, sıkıntı değil.
Muharrem C.80
03-05-2017, 12:09
gerçekten çok üzücü bir durum. Allahın sevdiği kuluymuşsunuz. bende marka üzerine uzmanlaşmış kişileri tercih ederim babamın ve kendi aracımda. koreye eğitime gidip uzun yıllar burada kia üzerine yetkili serviste çalışan biri kartal sanayide dükkan açtı. aracım garanti kapsamında iken yetkili servisteydi ona yaptırıyordum bakımlarımı ki yetkili servisle büyük tartışmalar sonucu kabul ettirdim dükkanı açtıktan sonra ise yine o kişiye yaptırıyorum. 22 bakım dile kolay kendisi yaptı. siz yine marka üzerine uzmanlaşmış kişilerden vazgeçmeyin
İtribat bilgisi iyi olur gerçekten, ix35 var epey bir yapılması gereken birikti işin ehline gidelim hem yabancıyada gitmesin.
setnogrom
04-05-2017, 08:39
Doğuş oto tam bir kalpazan topluluğu.Her zaman için hep son başvuru noktası olarak düşünmek lazım.
xx
dj ugurcan
04-05-2017, 22:46
isteyenlere pm attım
2-3hafta önce Ankaradan ilk sahibinden Doğuş oto bakımlı bi polo aldım 94binde, en son 88binde servise gitmiş. Ne güzel servis bakımlı diye sevinirken memlekete gelince bi tamircime gidip hava filtresi yağına vs bakalım ne olur ne olmaz dedim.
İyi ki bakmışız yağı su gibi filtre içi simsiyah yedek su deposunun içi çamur gibi. Artık yağ filtresi mazot filtresi komple yeniledim.
Yazıklar olsun doğuş oto pişmanlıktır !
alpancan
12-05-2017, 13:52
2010 model caddy miz vardı. Aracı bakkala bile gitsem hemen stop etmem aşırı titiz kullanırdım. Fakat bi gün turbo arızası yaşadım ve izmirde servise götürdüm turbo yediğini söylediler. Bir başka servise götürdüğümde yine aynı şeyi söylediler. O kadar titiz kullandığımız bi arabanın turbo yemesi imkansızdı. Bornova 3. Sanayide güvendiğim bir ustaya götürdüm basınç sensörü arızalı dedi. O zaman için parça fiyatı 35-40 tl arası bişeydi.Garantiden çıkmaması için servise götürdüm 1 hafta parça bekledik. Servisten çıktığı zaman elimize gelen fatura 420 tl gibi bir meblağdı. 200 tl parça ve 220 tl işçilik kesmişlerdi. Yapılan işlemi biliyorsunuz sadece basınç sensörünü söküp yerine yenisini takıyorsunuz zor bi iş değil. O olaydan sonra volkswagen alanında aldıranında diyerekten aracı 1 hafta içinde sattık.
yuh be dedim cidden, yazıklar olsun sizede geçmiş olsun.
Şu konuyu okuduktan sonra hiç sıfır aracım olmadığına ve hiç servise gitmek zorunda kalmadığıma sevindim bildiğin.
200 sensör 220 işçilik nedir arkadaş el insaf yahu.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.