PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ACİL! Aracım marş almıyor!

bogeboka
26-04-2017, 11:30
Dün akşam aracımı benzin ikazına rağmen, bilgisayarda henüz 56 KM mesafe göstermesine güvenerek gidip yakıt almadan parkettim.
Önemli not, eve dönüşte park yerini karanlıkta daha net görmek için sis farlarını açtıktan 1, 2 dakika sonra sis farı uyarı işareti çıktı ekranda. Sabah kontrol ettiğimde arka sağ sis farı yanmıyordu. Geçen hafta da aracı aldığımda üzerindeki zenon sis farlarını sevmediğim için söktürmüş, normal ampüle dönmüştüm.
Sabah aracı yıkamaya götürmek için, çalıştırmaya çabaladım ama maalesef marş almadı. Bir iki defa denedim ama almayınca zorlamamak adına kapattım geri.
Yakıt bitmiştir diye elimde bidon, eşimin aracı ile istasyona koşturdum.
Gelip 5 litre akaryakıt ekledim ama sonuç hüsran.
2, 3 defa daha denedim ama bu sefer de akü bitti.
Takviye yapıp bir iki kez daha denedim. Almayınca kapatıp geri koydum park yerine.

Mini Cooper R56 Engine Start Error - YouTube (https://youtu.be/WNmWneqDDm8)

Sert@ç
26-04-2017, 12:06
Yakıt gelmiyor ilk pompayı kontrol edin

Seyfettin777
26-04-2017, 12:24
Yakıt bitince bazı araçlar hava yapıyor ve çalışmıyor, belki sizin sistemde de hava vardır...

Not:Ben sadece dizellerde bu durum var diye hatırlıyorum, yanlışlık olmasın.

bogeboka
26-04-2017, 22:38
Yakıt bitince bazı araçlar hava yapıyor ve çalışmıyor, belki sizin sistemde de hava vardır...

Not:Ben sadece dizellerde bu durum var diye hatırlıyorum, yanlışlık olmasın.

Akşam tekrar denedim, 1, 2 saniye marş aldı, sonra stop etti.
Stop etmesinin ardından durum devam. Sanırım ya yakıt gelmiyor, ya da ateşleme almıyor.

boosted_pug
29-04-2017, 20:02
Yeni tek hatli benzinli araclardada yakitin havasini almak gerekir muhtemelen cok zorladiginiz icin ya pompa yandi yada hava yapti

stlegal
29-04-2017, 20:39
Araç ne model marka?

bogeboka
29-04-2017, 21:02
Merhabalar, buradan cevap yazmayı ihmal etmiştim. Fırsat bulunca yazayım dedim. Akü takviyesi, 5 litre yakıt, aracı yönünü rampa tersine çevirme ilk gün işe yaramayınca, ertesi gün de denedim, sabah yine sonuç aynıydı. Sebebini bilmediğim şekilde akşam son kez çekici çağırmadan şansımı denemek istedim, takviye ile tek marşta aldı.
İki gündür araç sorunsuzca tek marşta çalışıyor.