PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FR lar nasıldır?

gespenster
26-04-2017, 23:03
merhaba..

seat leon fr hakkında (son kasa FR) kullanan bılgı sahıbı olan arkadaslardan aracın manuelımı dsg simi iyidir nedir ne degildir ??

kronık vs sorunları nedir yardımcı olursanız sevınırım. genelde otomatıklerı fazla tavsiye etmıyorlar..
manuel alınacak olsa dusuk km temızı ne kadar eder 1-2 sene sonra satmaya kalksak zarar edermıyım?

objektif marka fanatıklıgı yapmadan yardımcı olursanız cok sevınırım arkadaslar.

simdiden tskler.

Ertekin
26-04-2017, 23:18
Zarar etmez kar edersin. ben 150 liklerini çok zevkli buldum.

Octane
26-04-2017, 23:20
Marka fanatizmi olarak algılanıyor yazdıklarım. Oysa ki yıllardır söylediğim şey çok basit.

Tsi ve/veya dsg:almayın.
Dizel ve/veya manuel:alın.

Burada marka/firma fanatizmi yok. Her firmanın iyi yaptığı kötü yaptığı işler var. Tsi ve dsg vag grubun yüz karası. Dizel motorları ve manuel şanzımanları ömürlük ama.

meganes
26-04-2017, 23:21
Bu zamanda kim sıfır aldığı araçtan veya ikinci el aldığı araçtan zarar etmişki siz edesiniz ? sıfırını alın 2sene binin 40/50 bin yapın +10bin tl ekleyip satıp piyasa bomba gibi :hihih:

gespenster
26-04-2017, 23:26
yorumlar ıcın tskler arkadaslar
mesela;

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-16-lfr-69-hatasiz-426629623/detay)

manuele karar verdık dıyelım, ornek bu kriterlerdeki aracların ortalama rakamları degermı?

SmT
26-04-2017, 23:31
Dolu arabalar en başta,gidişleri ve yakıtı memnun eder..Yakın bi arkadaşım geçen yaz 78bin TL'ye manuelini aldı,gayet memnun..Benim hoşuma gitmeyen konu malzeme kalitesi düşük ve bazı noktalarında ciddi malzemeden çalmışlar;ön kapıları açtığınızda çamurlukların arkası görünüyor ve direk beyaz köpük koymuş adamlar ve gizleme gereği bile duymamışlar..

Anıl E.
26-04-2017, 23:47
Yine klasik Octane yorumları :) . Bir yerde vw vag grubu olunca adam çılgına dönüyor. Dsg konusunda ünlenen sorunu söylersin anlarım da Tsi gibi bir motorun neyini beğenmiyorsun mesela anlamak isterim. Öyle bir performans yakıt ayarını veren başka benzinli motor klasmanı var mı bilmek lazım. Thp mi ? Çok fanatiksin yani antipatik fanatik :) . Dsg güzel şanzıman ama sıkıntılı evet .

Seat leon'a gelince malzeme kalitesi yine seat olduğunu hissettiriyor,onun dışında gayet güzel araç ,donanım makul seviyede. Aynı donanımlı aracı highline golf de bulamayabilirsiniz hem de o paralara comfortline zorlarsınız .

Bence leon fr alınır .

Grimlord
26-04-2017, 23:48
Astra K ve Leon FR arasında kalmıştım, düşük kmli Astra bulunca onu aldım. Sanırım trim sesi epey mevcut Leonda. Biraz da şans işi, kimisi de hiç yok diyor.

Leonardo
27-04-2017, 00:06
Merhaba trim sesleri vs.. gibi kronik sorunlari olabiliyor ama leon mutlu eder pisman olmazsiniz yaklasik 7 senedir leon kullanicisi olarak benim icin 1p+ ' tan sonra ruhu kalmasada klasmaninin en iyi araclarindandir

300E
27-04-2017, 00:19
Valla bizim leonu alalı, 5 ay oldu, 4 bin kmye geldi, trim sesi vs yok.

onn_dear
27-04-2017, 05:37
Valla bizim leonu alalı, 5 ay oldu, 4 bin kmye geldi, trim sesi vs yok.

Bende 6 aydır fr kullanıyorum 4500 km ye geldi gram ses yok ve 18 jant ile. Golf7 1.2 tsı comfortline satıp fr aldim. Iyi ki de almışım diyorum her binisimde.
Iç mekan kalitesi Golf7 ile kıyaslandığı için o izlenimi veriyor. Aslında fr in iç mekan kalitesi normal standartlarda sadece Golf7 extra kaliteli.

ondertopcu
27-04-2017, 06:52
2015 dsg 150lik kulandık çokta güzeldi bir sorun çıkartmaz

Rec.O
27-04-2017, 07:23
Bana göre tsi ve manuel en mantıklısı arkadaşımda vardı trim sesi vs yoktu.. benim gözümde aldığınız gibi korursanız, vag grubu zarar ettirmez. Nasipse bmw yi sattıgımda bende fr düşünüyorum...

burak_2885
27-04-2017, 08:49
Yakın arkadaşımda var 2015 DSG 150 lik. Çok zevkli bir makine arada kullanıyorum. Kullanmasamda hissediyorum zaten çok zevkli bi tork var araçta ekonomide bile güzel gidiyor S'e alınca zaten yardırmaca başlıyor. Geçen yaz bodrum dönüşünde yarı yolu ben kullanmışımdır 180le gidiyorum yol güzelse resmen 120 gibi hissediyordum 18 jant olduğu halde.

Yakıtını soracak olursanız bence iyi tamamen size bağlı nekadar zevk alırsanız arabadan okadar yakar. Koltukları olsun direksyonu olsun zevkli gerçekten ama kronik sıkıntısı var mı bilmiyorum sonuçta hergün binen o..

Gökhan Bilgin
27-04-2017, 09:17
2015 kırmızı act dsg 150 boyasız fr plus paket ve titanyum jantlı aracı düşünürseniz 82'ye verebilirim 37 bin km servis bakımlı

ozan gülle
27-04-2017, 10:15
Kesinlikle zarar ettirmez piyasası olan bi araçtan bahsediyoruz iki yıl sonra temiz bakarsanız eğer aldığınızdan yükseğe satarsınız hangi aracı alırsanız alın 2014 beyaz 140 lık manuel 14500 km'de hatasız kendi aracımıda satıyorum tekrardan leon almak için düşünürseniz değerlendirebilirsiniz

onurc
27-04-2017, 10:23
ben leonun kötü bir kasasını görmedim şu ana kadar.son kasa güzel ama tek sıkıntısı heryerde olması.evet bu fiyatlara bu dolulukta bu kalitede araba yok denecek kadar az.ben olsam bi eski makyajlı kasayı alırdım.

ikuybu
27-04-2017, 10:45
2. El düşünüyorsanız 80-85 leona vermek yerine 2013 2014 model dsg act golfler düşüyor gayette dolu,tercih edilebilir.servis bakımlı olduktan sonra dsg den korkmayın servisler arıza durumunda yardımcı oluyor.

0 alacaksanız zaten garanti kapsamında bir sıkıntı olmaz.

Tsi motorun marşına basmadan, dsg vites topuzunu tutmadan yorum yapanlara aldırmayın.
Kullanıcı yorumlarını dikkate alın.
1.4 tsi 160 hp kullandım manuel hiçbir sıkıntı yaşamadım o performans ve yakıt tüketimini verecek başka bir motor görmedm.
1.2 tsi dsg var 3 yıl oldu ne motordan ne dsg den sıkıntı yaşamadım.
Sıkıntı yaşayanlar illaki var dikkatli olmak lazım 2. Elde servis bakımlı olmayan dsg almayın.

dragon
27-04-2017, 13:32
yorumlar ıcın tskler arkadaslar
mesela;

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-16-lfr-69-hatasiz-426629623/detay)

manuele karar verdık dıyelım, ornek bu kriterlerdeki aracların ortalama rakamları degermı?

6 ay önce bunun sıfırı, üstelik 150 ACT modeli 74 bin lira fiyat almıştım. 1 tane de çamurluğu küçük çizikli vardı, onarıp 72.250 ye vereceklerdi. Kredi sorunu olmuştu. Fiyatları fena uçmuş.

individual
27-04-2017, 13:47
Fiyat performans olarak çok mantıklı bir araba bence.

Drive Fast
27-04-2017, 15:15
fiyat performans olarak çok iyi bir araç arkadaşım eylülde 125 bg manuel geniş ekran 18 jantlı aldı şuan kmsi 16 bin çok memnun bize göre tek sıkıntısı yol tutuş arabada muazzam bir şekilde arkayı bırakma isteği var esp olmasa defalarca büyük kaza yapardı

Berk007
27-04-2017, 16:06
Fiyat performans konusunu herkes yazmış.
Ben de FR Euroleague edition var 1.4tsi act dsg. Yakıt tüketimi gayet düşük. Düz yolda çift silindir çalışıyor. Ekonomik baya.
Kullanımı çok rahat çok pratik ve fonksiyonel bir araç. Büyük ekran çok başarılı ve keyifli. Hatta şöyle söyleyeyim ekran kullanımı ve fonksiyon olarak Maserati Ghiblinin içinden geçer.
Audi A3 ile çok benzer göstergeler ve kullanım şekli var. Bence leon varken a3 almaya gerek yok bile diyebilirim.
Araç eksi olarak yol sesi alıyor. Led farlar sanki çok güzel aydınlatmıyor gibi geliyor bana.

turboman
27-04-2017, 16:56
Tek kapı 150 lik var arkadaşta gayet başarılı bide manuel basmayınca yakmıyor performansta gayet iyi 1.4 olmasına rağmen

Eray Arslan
01-05-2017, 00:11
Bugün en dolu fr için 102.900 TL fiyat aldım lansman rengi. Daha uygun bir fiyat bekliyordum ancak bir yandan da şaşırmadım :)

berko
01-05-2017, 09:43
Araba alacağım zaman özellikle Seata gitmiyorum, diğer markalara bakıyorum ama saçma sapan fiyatları görünce Seata girip kaporamı verip çıkıyorum :) Artık aynı marka arabadan bıktım ama mantık çerçevesinde fiyat-fayda endeksine bakınca en mantıklı araba Seat. 2016 Leon Fr 125 lik manuel sahibiyim 18 jantlı, çok memnunum. Trim sesi falan yok arabada. 8 bin km yi geçti, ankara şehir içi kullanıyorum hep, alındığından beri ortalama tüketimi 6.0 litre. Bastınmı gider, normal kullanımda da çok az yakar. 2 tane de ibiza cupram oldu, biri yazılımlıydı. Ne dsg de ne de motorda bir sorun yaşadım. Sorun yaşayan adam ya şanssızdır, kusurlu araç almıştır, ya da net söylüyorum araba kullanmasını bilmiyordur. Çevremde en az 20 arkadaşımda VAG grubu tsi-dsg kombini araç sahibi arkadaşım var adam gibi kullanmayanlar sorun yaşıyor, adam gibi kullananlardan hiç sorun yaşayan görmedim.

scoobz
03-05-2017, 01:53
Kimse yanlış anlamasında o kadar para verip manuel araba alıp trafikte çile çekmek. Günümüzde otomobil konfor için rahatlık için kullanılıyor, o kadar para verip sol bacağı trafikte uyuşturmak doğru olur mu? Araç performanslı diye alacaksanız eğer ahım şahım performansı yok zaten 0-100 8.0---8.5sn civarında. 75-85.000 tl verince hangi aracı alırsanız alın bu performansı + ve - olarak alırsınız :) Dsg konusunda bütün dsgler ölü değil 10/1 arıza çıkarabiliyor, bu alacağınız baska kapalı kutu olan aracın baska bir sorun cıkarma olasılığı kadar düşük.

örn;
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kazasiz-boyasiz-ciziksiz-32-000km-garaj-arabasi-424332707/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-turkiye-de-tek-manuel-vites-gercek-garaj-araci-sline-416195106/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-yaz-bombasi-rs-satista-366791503/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-gms-boyasiz-emsalsiz-ozel-renk-f1-led-bi-xenon-cam-tavan-431070677/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-aciklamada-her-sey-yaziyor-iyi-oku-oyle-ara-413782656/detay)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bodrumda-bmw-116d-ed-bakimli-415820177/detay

Fr yerine bunlarda tercih edilebilir :)

MCN21
03-05-2017, 06:50
Fr larin cogu 20-30k km de sizin tavsiyeleriniz 100k hatta daha ustunde olanlar bile var.

i-vtec07
03-05-2017, 07:50
Fr mantıklı araç ama 80 lira üzeri bi kombinasyonda fr almam f20 alırım yazılımla bayada giderli oluyo f20 116i ler .

McKrop
03-05-2017, 22:53
Ben yazın aldım ilk defa seat kullandım. Evdede golf 6 var ve bir çok yönden kıyaslama fırsatım oldu. Dış görünüş olarak çok daha iyi. Golften çok daha az yakıt tüketiyor. Donanımları daha fazla. Yol tutuşu daha kötü. Yay, coil ile çok zevkli hale geliyor. Trim sesleri var fakat çözülemeyecek gibi değil. Makyajlı kasada dahada iyileştirdiğini söylüyorlar. Şahsi görüşüm sciroccoya görede tercih sebebi. Etrafta oldukça fazla çirkin modifiyeli sciroccolardan bıkkınlık geldi. Her ne kadar leon daha fazla olsada. Her bu üç araç tercih edilesi benzer araçlar diye kıyas ettim. Ben alırken bu üç araç arasında kalmıştım. Zarar konusuna gelirsek, bayi çıkışlı sıfır leondan bile daha pahalıya satılan ikinci el leonlar var. Ve bunları alanlarda var. Zarardır, kardır bilmiyorum her geçen gün yükselen enflasyonda kar ettiğimizi sadece zannedebiliyoruz. Bugün, kullandığımız arabalarımızı satıp en az 15-20 üstüne para eklersek "yeni araba aldım" diyebilecek haldeyiz. 2-3 lira kar edip bir şeyler yapılmıyor diye düşünüyorum. Elimizdekilerin değerini daha çok anlamaya başladım açıkcası. Yakın zamanda ne araba alırım, ne araba satarım. Herkesin gönlünce olsun.

CRX
04-05-2017, 07:06
geleceğin 106 gti ' ı

Eren
07-05-2017, 00:14
140 lık manuel tam ideal bence ama 2. el uçmuş durumda