Orijinalini görmek için tıklayınız : Drift 101 - Drift Dersleri Bölüm 3 #*Neden Eski Araçlar ? [DRIFTHERAPY]
FurkanGokkaya
05-05-2017, 08:08
Merhabalar,
Driftherapy ekibi olarak drift konusunda aldığımız tüm sorulara yanıt vereceğimiz ders niteliğindeki Drift 101 isimli serimizün üçüncü bölümü karşınızdayız. Bu bölümde niçin 90'lı yılların araçlarını kullandığımızı ve yarışmak isteyenler için sıralamanın nasıl olduğundan bahsettik. İyi Seyirler
https://www.youtube.com/watch?v=UQBeef3MKEg&t=15s
ben bir yeri anlamadım. hem otomobil dengeli yada dengelerinin çok iyi olması diyor hemde drift için üretilmiştir. sıradan birisi bu otomobilleri kullanırken ilk dönüşte otomobil kontrolden çıkacak demek ki. hani drift için üretilmiş falan diye söyleyince biraz çelişki olmuyor mu ? hani dese ki eski otomobiller dengesiz di nereye gideceği belli değildi. o yüzden bizde bunları kullanıyoruz sanki daha akla yatkın.
FurkanGokkaya
05-05-2017, 10:37
ben bir yeri anlamadım. hem otomobil dengeli yada dengelerinin çok iyi olması diyor hemde drift için üretilmiştir. sıradan birisi bu otomobilleri kullanırken ilk dönüşte otomobil kontrolden çıkacak demek ki. hani drift için üretilmiş falan diye söyleyince biraz çelişki olmuyor mu ? hani dese ki eski otomobiller dengesiz di nereye gideceği belli değildi. o yüzden bizde bunları kullanıyoruz sanki daha akla yatkın.
Şöyle açıklayayım. Videoda da bahsettiğimiz gibi araç dengeleri bu otomobillerin çoğunda çok iyi. Merkezil dağılıma sahip olması, tekerlerin eşit ağırlık basması gibi etkenler var. Sanki drift için üretilmiş olmasından kast ettiğimiz şey araç dengesinin drift yapmaya çok uygun olması. Düşündüğünüzün aksine bir durum söz konusu. Çünkü kullanılan otomobil dengesiz, nereye gideceği belli olmayan bir otomobil ise akıcı ve çizgide drift yapmanız mümkün olmazdı. Dengeli otomobiller ile göstermiş olduğunuz tepkiye uygun etki alırsınız araçtan. Dengesiz nereye gittiği belli olmayan bir otomobil spin atmaktan öteye geçemez :)Umarım açıklayıcı olmuştur.