PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 206GTı için RC Egsoz Manifoldu

MBozkurt
07-05-2017, 14:01
Arkadaşlar gti aracım için 206RC nin egsoz manifoldunu aldım. Takmak için herhangi bir işleme gerek varmı yoksa direk takılabiliyormu ? Daha önce deneyen arkadaşlardan yardım bekliyorum :)

mikelazi
08-05-2017, 08:09
bir dostum 2.2 header taktı 406 ew10 a.bir sorun yaşamadı.sıcaklık içinde ısı kalkanı kullanıyor die biliyorum.konuyu görürse yazar.

düz boru ile birlikte baya fark olmuştu.

mkerim
08-05-2017, 08:11
aldığın manifoldun resmini koyarmısın lütfen

MBozkurt
08-05-2017, 09:55
https://i.hizliresim.com/0150RD.jpg

By_Engin
08-05-2017, 12:23
Herhangi bir işleme gerek yok. Bağlantı aynı portların genişliği farklıdır. Isı yalıtımı için yanmaz ısı yalıtım sargılarıyla sarmanızı öneririm. mikelazi nın bahsettiği benim. RC emme kelebek te takılı bende, onun içinde herhangi bir işleme gerek yok

MBozkurt
08-05-2017, 12:46
Herhangi bir işleme gerek yok. Bağlantı aynı portların genişliği farklıdır. Isı yalıtımı için yanmaz ısı yalıtım sargılarıyla sarmanızı öneririm. mikelazi nın bahsettiği benim. RC emme kelebek te takılı bende, onun içinde herhangi bir işleme gerek yok
Ustam vites çubuklarının takıldığını manifolda değdiğini söylüyor siz öyle bişey yaşadınız mı ?

Schumi
08-05-2017, 16:59
Bu manifold motoruna direk oturur. Ancak 206GTI ın vites sisteminin çubukları buna çarpıcaktır. Eğer manifoldu çekiçleyip bozmayı düşünürsen olabilir ama o zaman boruyu çok ezip bozunca performans bekleme. Peki biz nasıl taktık. Şanzıman üstündeki vites seçme sisteminini çubukludan halatlıya çevirip vites kolu mekanizması ile beraber komple RC yapınca sorunsuz takıldı. Parçaları bulursan uyguna takmaya değer. Yoksa hazır markalı bir header yada custom header daha uygun olur herhalde.

MBozkurt
08-05-2017, 17:58
Bu manifold motoruna direk oturur. Ancak 206GTI ın vites sisteminin çubukları buna çarpıcaktır. Eğer manifoldu çekiçleyip bozmayı düşünürsen olabilir ama o zaman boruyu çok ezip bozunca performans bekleme. Peki biz nasıl taktık. Şanzıman üstündeki vites seçme sisteminini çubukludan halatlıya çevirip vites kolu mekanizması ile beraber komple RC yapınca sorunsuz takıldı. Parçaları bulursan uyguna takmaya değer. Yoksa hazır markalı bir header yada custom header daha uygun olur herhalde.

Süper cevap çok teşekkür ederim boruyu ezmek yerine sanırım egsozcuda engel olan kısmı yer değiştirtirim.

By_Engin
09-05-2017, 08:39
Ustam vites çubuklarının takıldığını manifolda değdiğini söylüyor siz öyle bişey yaşadınız mı ?

Benim araç 406. Bende de vites halatlarını tutan parçaya değiyor. Yalnız bendeki RC manifoldu değil 2.2 ew12 motorun 4-2-1 headers. Yapısı biraz farklı, o yüzden yorum yapmadım o konuya. Vites halatlarını tutan parçayı hafif taşladım. Vida deliklerinide az genişletip kurtardık.

Schumi
09-05-2017, 23:19
Benim araç 406. Bende de vites halatlarını tutan parçaya değiyor. Yalnız bendeki RC manifoldu değil 2.2 ew12 motorun 4-2-1 headers. Yapısı biraz farklı, o yüzden yorum yapmadım o konuya. Vites halatlarını tutan parçayı hafif taşladım. Vida deliklerinide az genişletip kurtardık.

Sende gene halat var. Sıkıntı çubuklu olanlarda.

By_Engin
09-05-2017, 23:21
Sende gene halat var. Sıkıntı çubuklu olanlarda.

Biraz uğraştırır ama çözülür sanırım.

MBozkurt
12-05-2017, 18:54
çubuk olanlarda sıkıntı gerçekten büyük. RC aracının halatlarını arıyorum :) elinde olan varmı ?
https://i.hizliresim.com/ldVv8E.jpg